Haris Medunjanin

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog,TaRgEt_

zizu1991
Kontakt:

Re: Haris Medunjanin

Post Postao/la zizu1991 » 29 jan 2016, 18:06

'ta će se bola trgnut' mrtav konj. On je sa svojim fizičkim karakteristikama u startu osuđen na propast. Kada na to dodamo i njegovu nonšalantnost van terena dobijemo silnog igrača koji se qrči po malonogometnim turnirima, a koji je nekad bio veličina igrajući za velikane od Izreala do Španije, i svojim suigračima se obraća sa: e moj sine..
Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!

Omark
Kontakt:

Post Postao/la Omark » 29 jan 2016, 18:22

Zbog toga sam i napisao da će teško i igrati u bilo kojem klubu za koji potpiše, jer se previše elegantno ponaša, truda ni sekunde.
A to da se trgne, ipak ima neke svoje prednosti koje bi mogle pomoći reprezentaciji, kako tako.

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 29 jan 2016, 18:27

On je beskoristan igrač. Forsirat' Cimirota na njegovoj poziciji, isplatit' će se 100%.
Dosta ga je reprezentacija vukla. Poluigrač.

BelminM23
Kontakt:

Post Postao/la BelminM23 » 29 jan 2016, 20:28

HankMoody je napisao/la:
Pivopija je napisao/la:
Omark je napisao/la:Ma gdje god ode, sumnjam da će igrati.
Pa ako ode u neki spanski drugoligas, Tursku, Izrael ili u Ameriku onda ce sigurno i igrati.
Najbolje da se povuče, pa otvori salon za sređivanje likova, malo se sunča i tako. Ako nastavi karijeru, a Meša ga ne pozove, prosječan praznoglavi Bošnjo će psovati sve po redu jer nije zvao Medunjanina, jer je nekad dao neki go i dobar je igrač. :D
Zaboravio si napomenuti da ima bradu kao poslanik

:mrgreen:

HankMoody
Kontakt:

Post Postao/la HankMoody » 29 jan 2016, 20:30

Presmiješno, kad čitaš komentare na njegove slike, ili Hadžićeve ili Izetove, to kao bravo kralju, najbolji si, mi te podržavamo, ne daj Bože šta negativno reći, odmah ide super replika ako si ti bolji što ti ne igraš i tako :D
1992, 2006, 2009, 2011, 2015

Omark
Kontakt:

Post Postao/la Omark » 29 jan 2016, 20:34

Dao je reprezentaciji koliko je mogao, loše ćemo zaboraviti, pogotovo promahu dok je igrao na DMFu.
Nije sad u potpunosti beskoristan bio, ali eto, neka ga dalje od reprezentacije u ovom trenutku.

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 29 jan 2016, 20:42

Dao je neke bitne golove, i na tome mu skidam kapu. No njegova klupska karijera odražava njegov kvalitet koji mnogo jasnije vidi prostije oko i prosječan navijač reprezentacije koji vidi samo golove kod igrača.

Svako sa imalo soli u glavi se zapita šta je sa njim pa ne igra. Najzagriženiji će reći ne voli ga trener i izmisliti milion razloga, ali istina je jedna. On nema kvalitet, i uz to mentalitet koji će natjerati nekog trenera da mu pruži šansu u ozbiljnijoj ekipi.

soko
Kontakt:

Post Postao/la soko » 29 jan 2016, 20:48

zizu1991 je napisao/la:Dao je neke bitne golove, i na tome mu skidam kapu. No njegova klupska karijera odražava njegov kvalitet koji mnogo jasnije vidi prostije oko i prosječan navijač reprezentacije koji vidi samo golove kod igrača.

Svako sa imalo soli u glavi se zapita šta je sa njim pa ne igra. Najzagriženiji će reći ne voli ga trener i izmisliti milion razloga, ali istina je jedna. On nema kvalitet, i uz to mentalitet koji će natjerati nekog trenera da mu pruži šansu u ozbiljnijoj ekipi.
On kvalitet ima. Jedan on najboljih tehnicara, kontrola lopte na nivou, uz to jos ima odlican sut.
Pravo je spor, ali na tom se moze raditi. Medo je veoma lijen, to sto kazes za mentalitet je tacno. A sigurno da je teskog karaktera.
Eno onog Barija iz Evertona, on je nesto slicno Medi. Covjek je pravo spor, ali je uporan i pravi radnik.
Misimovic, Medunjanin pa i Salihovic su puno mogli vise nego sto su uradili. Sejo su povrede zezale. On i Miske su prerano otisli u Kinu.

Omark
Kontakt:

Post Postao/la Omark » 29 jan 2016, 20:51

Upravo.
Jednostavno se ne trudi, ni na treningu, ni kad dobije priliku na utakmici i onda, nedostatak kondicije, trke i kvaliteta ispliva i ne igra nikako.
Šut i dobar pas su tu, ali to nije dovoljno kada nisi u prilici da koristiš.

soko
Kontakt:

Post Postao/la soko » 29 jan 2016, 20:54

Omark je napisao/la:Upravo.
Jednostavno se ne trudi, ni na treningu, ni kad dobije priliku na utakmici i onda, nedostatak kondicije, trke i kvaliteta ispliva i ne igra nikako.
Sjecam se prije kad je igrao za Valadoid protiv Barce, kad je vozao njihove igrace. Puyola po cevape poslao. Svaki put akd udje sa klupe zabije autogol. Mogao je vjezbati sa sprinterima, zabaviti se malo vise trcanjem. Al nije, njegova stvar.
Mislim da ne zasluzuje poziv, ni on ni Hajrovic.
Ako nece Milicevic, treba Duljevica isprobati a i evo Stevanovic mozda uspije vratiti kakvu takvu formu. krilo
Na Medinoj poziciji imamo dosta mladjih igraca koje treba gurati u repku.
Zadnja izmjena: soko, dana/u 29 jan 2016, 20:56, ukupno mijenjano 1 put.

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 29 jan 2016, 20:55

soko je napisao/la:On kvalitet ima. Jedan on najboljih tehnicara, kontrola lopte na nivou, uz to jos ima odlican sut.
Pravo je spor, ali na tom se moze raditi. Medo je veoma lijen, to sto kazes za mentalitet je tacno. A sigurno da je teskog karaktera.
Eno onog Barija iz Evertona, on je nesto slicno Medi. Covjek je pravo spor, ali je uporan i pravi radnik.
Misimovic, Medunjanin pa i Salihovic su puno mogli vise nego sto su uradili. Sejo su povrede zezale. On i Miske su prerano otisli u Kinu.
U kojoj konkurenciji najbolji tehničar? Ne može on poboljšavat' svoje fizičke karakteristike. To je njegov prirodni domet. Gdje ćeš Barry-ja poredit' sa njim. Čovjek ima strašnu pozicionu igru i defanzivni je lav koji se jako mnogo kreće.

Svi naši igrači sa diesel pogonom nisu imali baš sjajne rezultate u ekipama koje zahtjevaju trku i kolektiv iznad vica u igri. Vic u igri je bonus za igrače koje su kompletni u bazičnim nogometnim pravilima. Ako to nemaš out si. To je pokazao i Medunjanin, i Salihović, i Misimović kroz svoju klupsku karijeru.

Omark
Kontakt:

Post Postao/la Omark » 29 jan 2016, 20:58

soko je napisao/la:
Omark je napisao/la:Upravo.
Sjecam se prije kad je igrao za Valadoid protiv Barce, kad je vozao njihove igrace. Puyola po cevape poslao. Svaki put akd udje sa klupe zabije autogol. Mogao je vjezbati sa sprinterima, zabaviti se malo vise trcanjem. Al nije, njegova stvar.
Nije iskoristio potencijal u potpunosti, lijen je bio i nakon što je prešao u Izrael, osim nekih partija u reprezentaciji, je na nivou prosječnog igrača, sa nekim bljeskovima.

soko
Kontakt:

Post Postao/la soko » 29 jan 2016, 21:06

zizu1991 je napisao/la:
soko je napisao/la:On kvalitet ima. Jedan on najboljih tehnicara, kontrola lopte na nivou, uz to jos ima odlican sut.
U kojoj konkurenciji najbolji tehničar? Ne može on poboljšavat' svoje fizičke karakteristike. To je njegov prirodni domet. Gdje ćeš Barry-ja poredit' sa njim. Čovjek ima strašnu pozicionu igru i defanzivni je lav koji se jako mnogo kreće.

Svi naši igrači sa diesel pogonom nisu imali baš sjajne rezultate u ekipama koje zahtjevaju trku i kolektiv iznad vica u igri. Vic u igri je bonus za igrače koje su kompletni u bazičnim nogometnim pravilima. Ako to nemaš out si. To je pokazao i Medunjanin, i Salihović, i Misimović kroz svoju klupsku karijeru.
U nasoj repci. Pa jel ti mislis da se Barry rodio sam tim. Covjek je uporan i vrijedan, zato je i napredovao tako.
Ljenost. Svi ti nasi igraci su mogli uspjeti vise. Fizicke karakteristike nemozes promjenuti ako ne radis na njima.
Normalno, nece postati Bolt, ali svakako moze dobiti na brzini a pogotovo na kondiciji.

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 29 jan 2016, 21:11

soko je napisao/la:U nasoj repci. Pa jel ti mislis da se Barry rodio sam tim. Covjek je uporan i vrijedan, zato je i napredovao tako. Ljenost. Svi ti nasi igraci su mogli uspjeti vise. Fizicke karakteristike nemozes promjenuti ako ne radis na njima.
Kažem ti da bez obzira na rad, on trči jedan ritam. Počeo je karijeru kao ofanzivni vezni sa minimalnim poznavanjem defanzivnih zadaća i pozicione igre sa svom slobodom u igri. Poslije smo ga mi vraćali na centralnog, pa na deeplying playmakera. Ne može on to igrat', i ne može uopšte igrat' u reprezentaciji s obzirom da njegova trka iz mjesta, igra u polju, pokrivanje terena i obavljanje defanzivnih zadaća ne postoji.

Da ga dignemo na ofanzivnog veznog, opet žrtvujemo jednog igrača u polju jer u modernom nogometu trka i disciplina znače više od pola posla a on to nema, niti je ikad imao.

soko
Kontakt:

Post Postao/la soko » 29 jan 2016, 21:17

zizu1991 je napisao/la:
soko je napisao/la:U nasoj repci. Pa jel ti mislis da se Barry rodio sam tim. Covjek je uporan i vrijedan, zato je i napredovao tako. Ljenost. Svi ti nasi igraci su mogli uspjeti vise. Fizicke karakteristike nemozes promjenuti ako ne radis na njima.
Kažem ti da bez obzira na rad, on trči jedan ritam. Počeo je karijeru kao ofanzivni vezni sa minimalnim poznavanjem defanzivnih zadaća i pozicione igre sa svom slobodom u igri. Poslije smo ga mi vraćali na centralnog, pa na deeplying playmakera. Ne može on to igrat', i ne može uopšte igrat' u reprezentaciji s obzirom da njegova trka iz mjesta, igra u polju, pokrivanje terena i obavljanje defanzivnih zadaća ne postoji.

Da ga dignemo na ofanzivnog veznog, opet žrtvujemo jednog igrača u polju jer u modernom nogometu trka i disciplina znače više od pola posla a on to nema, niti je ikad imao.
Covjece da je on sa 18-19 godina poceo radio na trci i bio uporan, kao sto nije bio bi dosta bolji. Covjek ima taj lijeni balkanski mentalitet. Znao je po pola godine da ne igra radi svog karaktera, ne samo jednom. Sad je stariji i sve gori.

DragonGirl
Kontakt:

Post Postao/la DragonGirl » 29 jan 2016, 21:25

Po meni , kod njega mentalitet ima mnogo veći utjecaj nego kvalitet tj. eventualni nedostatak istog. Ja nekako kroz ovaj period otkako ne igra u Deportivu uopšte nisam stekla dojam da se njemu igra, da je njemu stalo do toga da izbori mjesto negdje, u nekom klubu, kao da mu je potpuno svejedno sjedio na klupi, na tribinama, bio u široj konkurenciji, užoj ili igrao. Možda nije ni do njega samo, ko zna. Također, ono što mene najviše iritira je ta nekakva nonšalantnost kad je na terenu. Njegove klupske nastupe, iskreno nisam nešto pratila ali kada dobije priliku u reprezentaciji skoro kao da ga trebaš moliti za svaki metar koji pretrči, bi, ne bi. Bez obzira na tehniku, ona bez fizičkog aspekta ne ide, baš kao ni fizički aspekt bez tehnike jer onda nema kompaktne cjeline a ni kvalitetnog igrača.

BosnaSTL
Kontakt:

Post Postao/la BosnaSTL » 29 jan 2016, 21:36

DragonGirl je napisao/la:Po meni , kod njega mentalitet ima mnogo veći utjecaj nego kvalitet tj. eventualni nedostatak istog. Ja nekako kroz ovaj period otkako ne igra u Deportivu uopšte nisam stekla dojam da se njemu igra, da je njemu stalo do toga da izbori mjesto negdje, u nekom klubu, kao da mu je potpuno svejedno sjedio na klupi, na tribinama, bio u široj konkurenciji, užoj ili igrao. Možda nije ni do njega samo, ko zna. Također, ono što mene najviše iritira je ta nekakva nonšalantnost kad je na terenu. Njegove klupske nastupe, iskreno nisam nešto pratila ali kada dobije priliku u reprezentaciji skoro kao da ga trebaš moliti za svaki metar koji pretrči, bi, ne bi. Bez obzira na tehniku, ona bez fizičkog aspekta ne ide, baš kao ni fizički aspekt bez tehnike jer onda nema kompaktne cjeline a ni kvalitetnog igrača.
Medunjanin je trebao puno vise da postigne u karijeri al mozda manjak motivacije ili ko zna sta vec je dovelo do tog da nije odigro 90 minuta u zadnje 2 godine.

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 29 jan 2016, 21:40

soko je napisao/la:Covjece da je on sa 18-19 godina poceo radio na trci i bio uporan, kao sto nije bio bi dosta bolji. Covjek ima taj lijeni balkanski mentalitet. Znao je po pola godine da ne igra radi svog karaktera, ne samo jednom. Sad je stariji i sve gori.
Da je babi m*da, bila bi djed. Sve to spada u domenu šbb-kbb. Možemo na taj način uzeti bilo kojeg igrača i naći opravdanje za njega ili bilo koju životnu situaciju. Fakti su tu, i to je jedino bitno.

Ono što je on pokazao kroz svoju karijeru je njegov identitet, a ne priča šbb-kbb.

soko
Kontakt:

Post Postao/la soko » 29 jan 2016, 21:47

zizu1991 je napisao/la:
soko je napisao/la:Covjece da je on sa 18-19 godina poceo radio na trci i bio uporan, kao sto nije bio bi dosta bolji. Covjek ima taj lijeni balkanski mentalitet. Znao je po pola godine da ne igra radi svog karaktera, ne samo jednom. Sad je stariji i sve gori.
Da je babi m*da, bila bi djed. Sve to spada u domenu šbb-kbb. Možemo na taj način uzeti bilo kojeg igrača i naći opravdanje za njega ili bilo koju životnu situaciju. Fakti su tu, i to je jedino bitno.

Ono što je on pokazao kroz svoju karijeru je njegov identitet, a ne priča šbb-kbb.
Da fakti su da je bio jedan od glavnih igraca u vrijeme Rahimica, kad su zajedno igrali. Kad je bio u nekoj formi, i da nije poluigrac. To su fakti.
Sad ne zasluzuje poziv.

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 29 jan 2016, 21:55

Pa čuj. Ne moramo se slagat'. Ti tvrdiš jedno, a klubovi od Izraela do Turske i Španije drugo. Prosječni klubovi. Sasvim nebitno.

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: dedo26 i 4 gosta.