Automobili, motori...

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderator/ica: insider

Vozim...

Dizel
88
60%
Benzin
30
21%
Plin
4
3%
Hibrid
2
1%
Elektro vozilo
1
1%
ništa ne vozim :(
21
14%

Ukupno glasova: 146

Bosniacum Lilium
Kontakt:

Re: Automobili, motori...

Post Postao/la Bosniacum Lilium » 18 jun 2017, 17:09

Treba voziti samo 1.9 TDI 74kw PD
Uz tebe su tvoje Horde, Ti si opet šampion !

Osvajači ss.ba kupa 13. sezone - Green Dragons. Prva napadacka violina - moja malenkost. Kapiten i glavno smetalo - Legenda Reala.

Asteriks

Post Postao/la Asteriks » 20 jun 2017, 10:27

slika

Mazda CX - 9, 2.5 T V4, SKYACTIV-G benzzinac od 250 KS. Auto godine 2016 u SUV kategoriji date kubikaze. Odlican na vise nivoa, od vrhunske zastite pa dalje - kocioni sistem, ponasanje na razlicitim podlogama, eko norme, elasticnost motora, potrosnja do 10 gradske voznje sto je za turbo benzince ove mase i snage odlicno (20 % smanjena na naspram mazdinih V6 motora).

'Dynamic Pressure Turbo', prvi turbopunjac koji povecava ucinak turbine varirajuci razinu vibracije ispusnih plinova prema broju okretaja motora.

Na osnovu IIHS - ovaj SUV je top siguran.
A smooth sea never made a skilled sailor.

Gigabyte
Kontakt:

Post Postao/la Gigabyte » 21 jun 2017, 18:45

Gigabyte je napisao/la:Majstor za Fiat Sarajevo? Znam za Hotu, ima li jos neki?

marcelo05
Kontakt:

Post Postao/la marcelo05 » 23 jun 2017, 09:26

Koje metlice za brisace uzeti? Valjaju li sta ovi goodyear, vidim ima ih i u bingu?!

scorpy
Kontakt:

Post Postao/la scorpy » 24 jun 2017, 02:40

Moze li mi netko odgovoriti da li valja Ford Mondeo Hatch 2.0 Diesel 2012.
Mislim da se proizvodi u Belgiji. Nisam 100% siguran.
Preso 174 000 km. Da li je to problem. Ja ne prelazim vise od 10-12 000 km godisnje.

scorpy
Kontakt:

Post Postao/la scorpy » 24 jun 2017, 02:44

Cijena mi sumnjiva 5400eura. Prilicno jeftino za tu kategoriju auta i to godiste?

Asteriks

Post Postao/la Asteriks » 24 jun 2017, 19:15

Mondeo 4. generacije je odlicno auto, naravno ak naletis na ocuvan model.

Pricamo o motoru 2.0 tdci i predstavlja strasnu izvedbu Forda u saradnji sa PSA grupacijom. Kvalitet izrade materijala tog motora zadovoljava kriterij - premium. Ovaj motor je ustvari nastao kao izvedba PSA gurpacije samo su nosaci, crijevi i elektronika od Forda

Koristen je u Fordovima tipa - Focus, Max, Galaxy, Kuga, itd. vec od 2005 pa do danas.

Inace, ovi TDCI motori su nasli primjenu u Jaguaru, Land Roveru, Mazdi, Volvu, pa onda pod nazivom HDI u Pezou, Citroenu itd.
Zadnja izmjena: Asteriks, dana/u 24 jun 2017, 19:38, ukupno mijenjano 1 put.

anonimni
Kontakt:

Post Postao/la anonimni » 24 jun 2017, 19:17

Gigabyte je napisao/la:
Je l' kasno da ti spomenem ovlašteni? :mrgreen: Daily na Ciglanama, dio Bunje, rade s Fiatom, za ostale ni sam nisam čuo (ako ih ima, naravno)
Željezničar 1921! Arsenal FC 1886!

Kapiten Blue Traina

Gigabyte
Kontakt:

Post Postao/la Gigabyte » 24 jun 2017, 21:55

anonimni je napisao/la:
Gigabyte je napisao/la:
Je l' kasno da ti spomenem ovlašteni? :mrgreen: Daily na Ciglanama, dio Bunje, rade s Fiatom, za ostale ni sam nisam čuo (ako ih ima, naravno)
Nije kasno, imas iskustva s njima ili? Kupio sam auto uradio mali servis sad me zanima ostalo stanje, sta mislis koliko bi kostalo da ga pregledaju malo? Ja sam cuo za nekog Dina na kosevskom brdu.

Centre forward
Kontakt:

Post Postao/la Centre forward » 24 jun 2017, 21:58

Bavarac pa vozi Fiata. Ne preostaje nam ništa drugo neg' da ti zabranimo ulazak na pdf. :D
05.09.1995 ♥

11-0-0 Rekordmeister

Ratzel Hettner Ritter Meyer Waldseemüller CF Gauss

Gigabyte
Kontakt:

Post Postao/la Gigabyte » 24 jun 2017, 22:17

Centre forward je napisao/la:Bavarac pa vozi Fiata. Ne preostaje nam ništa drugo neg' da ti zabranimo ulazak na pdf. :D
:) :) :) :) Sa Carlom je dosao i Fiat :D

R32
Kontakt:

Post Postao/la R32 » 24 jun 2017, 22:57

Centre forward je napisao/la:Bavarac pa vozi Fiata. Ne preostaje nam ništa drugo neg' da ti zabranimo ulazak na pdf. :D
Potpis :D
Mia San Mia

anonimni
Kontakt:

Re: RE: Re: Automobili, motori...

Post Postao/la anonimni » 24 jun 2017, 23:10

Gigabyte je napisao/la: Nije kasno, imas iskustva s njima ili? Kupio sam auto uradio mali servis sad me zanima ostalo stanje, sta mislis koliko bi kostalo da ga pregledaju malo? Ja sam cuo za nekog Dina na kosevskom brdu.
Nemam iskustva, ne vozim Fiata, ali sam proljetos gledao 500 da uzmem i nadjoh da su oni sad ovlasteni, kakvi su ne znam, a svakako mozes da ih nazoves i vidis koliko bi to kostalo

Kapiten Blue Traina

scorpy
Kontakt:

Re: RE: Re: Automobili, motori...

Post Postao/la scorpy » 25 jun 2017, 02:04

Asteriks je napisao/la:Mondeo 4. generacije je odlicno auto, naravno ak naletis na ocuvan model.

Pricamo o motoru 2.0 tdci i predstavlja strasnu izvedbu Forda u saradnji sa PSA grupacijom. Kvalitet izrade materijala tog motora zadovoljava kriterij - premium. Ovaj motor je ustvari nastao kao izvedba PSA gurpacije samo su nosaci, crijevi i elektronika od Forda

Koristen je u Fordovima tipa - Focus, Max, Galaxy, Kuga, itd. vec od 2005 pa do danas.

Inace, ovi TDCI motori su nasli primjenu u Jaguaru, Land Roveru, Mazdi, Volvu, pa onda pod nazivom HDI u Pezou, Citroenu itd.

Hvala na odgovorima. Nesto sam citao da im brzo ode automatski mjenjac. Znas li nesto o tome.
Hvala

Sveti
Kontakt:

Post Postao/la Sveti » 25 jun 2017, 16:21

@Asteriks treba mi tvoje misljenje

Treba mi auto da me sluzi jedno godinu dana dok ne uzmem nesto bolje

Sta je bolje

Ford Ka, Twingo, Micra, Punto ili Sceicento?
naprijed rejal

Sarajlijica1946
Kontakt:

Post Postao/la Sarajlijica1946 » 25 jun 2017, 16:27

Sveti je napisao/la:@Asteriks treba mi tvoje misljenje

Sta je bolje

Uzmes pandu mali sto vozaju oni iz kablovske HS. Ludnica auto. :mrgreen:

slika

Jedino ako nisi gdje u brdu. :)

anonimni
Kontakt:

Post Postao/la anonimni » 25 jun 2017, 16:37

Sta je bolje

Ja bih da dodam još jedno pitanje na ovo tvoje ako smijem :mrgreen: Ima li Twingo dovoljno prostora da ga vozi krakat lik s haman 2 metra? Pitam jer sam i sam zagrijan za njega, a čuh od par ljudi da bi ta veličina mogla biti problem, a testnih vožnji polovnih auta nema pa nisam pametan...

Laički gledano, Ka možeš naći za male pare (ili isto godište za najmanje u odnosu na ostale) pa nije neka uvala, a imam iskustvo bliske osobe koja je do Budimpešte išla s njim i nije imala problema što se udobnosti/motora/tih stvari tiče, začudilo me to, nek' kolega svakako odgovori što se mehanike tiče, o tom pojma nemam :D

Kapiten Blue Traina

Asteriks

Post Postao/la Asteriks » 25 jun 2017, 17:14

Sta je bolje

Pazi, opet zavisi da li su navedeni modeli tvoj konacan izbor il se lista moze prosiriti na par motora vece kubikaze.

Prva generacija Forda Ka se moze podijeliti na fazu do 2002. i poslije pomenute god., znaci sto se ovih 1.3 motora tice.

Od 2002. imas ovaj D l4 Duratecov motor koji je pouzdaniji od prethodnika (takodjer 1.3 al Endura). Jednostavno pocev od novijeg sistema ubrizgavanja, rjesavanja dotad poznatih mana a cinjenica da je Fiesta (kao najprodavanije malo auto u Britaniji) ugradjivala ove D l4, dovoljno govori. Mane su poznate, brzina, medjuubrzanja, forsiranje pod teretom itd. ali ti vjerovatno trazis auto za druge potrebe.

Ak oces Punto 1.3 multijet, to auto sam ovdje toliko nahvalio da jednostavno ne bi bilo fer vise bilo sto dodati, fenomenalan izbor. Imas i benzinca 1.2 (osam ventila) od 60 KS, al nema potrebe da pominjem kak je multijet bolje rjesenje.

O ostalim modelima trenutno ne bih, drugom prilikom, samo et da znas kak je Punto moj favorit i to ne samo kao kratkorocno rjesenje.

Sveti
Kontakt:

Post Postao/la Sveti » 25 jun 2017, 17:37

Asteriks je napisao/la:

Sta je bolje

Pazi, opet zavisi da li su navedeni modeli tvoj konacan izbor il se lista moze prosiriti na par motora vece kubikaze.

Prva generacija Forda Ka se moze podijeliti na fazu do 2002. i poslije pomenute god., znaci sto se ovih 1.3 motora tice.

Od 2002. imas ovaj D l4 Duratecov motor koji je pouzdaniji od prethodnika (takodjer 1.3 al Endura). Jednostavno pocev od novijeg sistema ubrizgavanja, rjesavanja dotad poznatih mana a cinjenica da je Fiesta (kao najprodavanije malo auto u Britaniji) ugradjivala ove D l4, dovoljno govori. Mane su poznate, brzina, medjuubrzanja, forsiranje pod teretom itd. ali ti vjerovatno trazis auto za druge potrebe.

Ak oces Punto 1.3 multijet, to auto sam ovdje toliko nahvalio da jednostavno ne bi bilo fer vise bilo sto dodati, fenomenalan izbor. Imas i benzinca 1.2 (osam ventila) od 60 KS, al nema potrebe da pominjem kak je multijet bolje rjesenje.

O ostalim modelima trenutno ne bih, drugom prilikom, samo et da znas kak je Punto moj favorit i to ne samo kao kratkorocno rjesenje.
a cekaj, jel govoris o obicnom puntu 1.2 ili?

na ovaj npr
https://suchen.mobile.de/auto-inserat/f ... n=parkItem
naprijed rejal

Asteriks

Post Postao/la Asteriks » 25 jun 2017, 17:51

Pa ak zadovoljava tvoj cjenovni rang onda ok, govorim uopce o gradskim autima manje kubikaze.

Imas dva motora 1.2 (od 8 i 16 ventila), znaci benzinci, koji se neznatno razlikuju u potrosnji, samo sto ovaj od 16V ima vise konja.

Ovaj od 8V je jednostavan, otporan (cak i pri pucanju zupcastog) samo et malo tromiji od druge izvedbe tj. 16 ventila.

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 13 gostiju.