BV Borussia Dortmund

Moderatori/ce: Monolog,ribery,_dreamer_,hammers,geronimo

Koliko vjerujete treneru Kovaču

1) Nikako, treba da ide
4
50%
2) Dobar je za ovaj klub
4
50%

Ukupno glasova: 8

MaGiCa
Kontakt:

Re: BV Borussia Dortmund

Post Postao/la MaGiCa » 07 nov 2011, 16:10

Stefan Effenberg je napisao/la: Da li Bayern svake godine na temelju takvog financijskog monopola osvaja ligu kao što ti želiš nametnuti?
Ne svake, ali ove ce osvojiti. A to moze da uradi kad god hoce - samo uloziti dobro, jer konkurencija ne moze da isprati. I onda se sa vremena na vreme dese povrede, sukobi uprave sa trenerom i sl. i onda neki manji klub to iskoristi, pa se prica o "otvorenosti" BL. ;)

Valencia
Kontakt:

Post Postao/la Valencia » 07 nov 2011, 16:22

anton 1983 je napisao/la:Ti si postavio hipotetsku situaciju koju ja nemrem prihvatiti. Što bi bilo kad bi bilo ti ne znam reći. Inaće schalke je uvijek lakše mrziti nego BvB i to će ti reći svaki Bayernov navijač. Da bi tenzije rasle kako bi se nama ti konkurenti približavali sigurno da bi i mislim da to niko baš neće osporavati. Tvoj problem je drugačije prirode jer ti nerazumiješ zašto "bavarac" želi jači BvB, Schalke, Stuttgart itd. ;) Ja ti to zovem multiplikativna metoda. Čim je BUNDESLIGA jača il neki klub u BUNDESLIGI jači, samim time i Bayern postao jači. Tako da mi indiekrtno tim uspjesima klubova koje si naveo se veselimo iz razloga što to za BAyern sam može značiti dobru stvar. Znači Bayern ima neki turnover od oko 300 miljona eura dok BvB ima oko 120. E mi sad svi oćemo da Bvb dođe na nekih 200-250 jer bi onda i Bayern bi onda i turnover Bayerna bio veći...Ma nemam više volje objašnjavati- Čovjek bi pomislio da si već shvatio... :mrgreen:
Ne moras prihvatiti, ali to je tako. Simpatizeri Bajerna (sa ovih prostora) dolaze iz istog naroda (kulture i mentaliteta) kao simpatizeri ENG i ITA klubova. Ne pokusavas valjda implicirati da postoji sansa da ste drugaciji :mrgreen: !?

Kako da ne razumijem,.. Do sada sam u vise navrata pisao da je interes Bajerna da Bundesliga ima jos makar dva giganta. Ozbiljni igraci ne zele doci u ligu gdje je jedan klub apsolutni favorit za sve trofeje. Evo uzmimo primjer Nejmara ili Hulka. Moze Bajern ponuditi istu lovu kao Junajted, Celsi, Inter i Milan, al' ce igrac sigurno radije otici u neki od ova cetri kluba. Tu odluku ce donijeti jer zeli vec izazov, a ne sto Bajern zaostaje za nabrojanim klubovima (uopste ne zaostaje).

Efenberg

Ne znam da je neko krivo Bajern za nesto. Samo se iznose cinjenice.
I još si Štefane nešto bitno zaboravio objasniti, a meni se to nije dalo prije. Sad kad si ti neš napisao onda bum i ja! :mrgreen: Priča se tu o neakvom monopolu, na način da Bayern pucketne sa prstićima i igrač je naš. S druge strane taj isti HzBvB pa brijem i valencia tvrde kako gotze neće završiti u Bayernu i kako BvB ne želi Bayernu prodavati igrače, pa se ja onda pitam di je ta Bayernova moć?
To su pretpostavke. Dosta zavisi od samo Gecea. Ako bude iskljucivo zelio u Bajern (kao Nojer), onda je Bajern favorit za njegovo dovodjenje. U suprotnom, trebaju stati u red iza Reala, Barse, Junajteda, Sitija, Celsija, pa mozda Intera i Milana.

ESP i ENG klubovi su u posljednjih pet godina napravili veliki finansijski iskorak u odnosu na Bajern. Sada ti klubovi polako preuzimaju monopol na Bundesligu. Bajern se sada ponajvise mora osloniti na zelju samog igraca da ne ide iz Njemacke. Sto se tice super talenata iz inostranstva,.. Tu se ne mogu 'hrvati' sa ESP i ENG klubovima.

Da ne ponavljam ostatak,...

Magica
Dakle, po tvom misljenju, finansijski monopol ne utice na rezultate :?: To nije glavni razlog za rezultate ili ipak jeste :?:
Ako jedan tim moze da upuca 45 miliona evra na mercatu, a cela liga od 17 ostalih ucesnika samo 2x vecu sumu od one koju daje 1 klub - zar to nije krucijalni argument kada se budu svodili racuni i gledali rezultati na kraju :?:
Naravno, da strogo nominalisticki ne moze da se kaze da postoji nekakav monopol: svako ima pravo da posluje, pa tako niko nije u povlascenom polozaju. Ali, realisticki to izgleda ovako: niko u ligi ne moze da primirise Bayernu na mercatu, Bayern nikada ne prodaje svoje igrace konkurentima, a otima tudje i uvek moze da ponudi vece plate i tako razvali konkurenciju. E, 20 od poslednjih 40 titula su u BL upravo otisli Bayernu, najvecim delom zbog ovoga o cemu sam pricao. A gde su ostali takmaci :?: HSV je relikt proslosti, kao i Koeln i MGladbach. Stuttgart, Werder i Wolfsburg su sredina tabele - prosek. Kaiserslautern je mali klub. Opstaju jedino Schalke, Bayer i BvB. Bayer ste razvalili razmontiravanjem one generacije na celu sa Ballackom, Schalke uvek mozete da spustite kao sada sa Neuerom, a jedino vam nekako BvB parira. I gle cuda, "ajmo na Goetze-a, Hummelsa i ostale koji nam trebaju" se vec polako suska po medijima u Nemackoj, a nema sumnje da ce to BM probati i da realizuje.
Potpis!!

P.S. Vidi Hare sta ti uradismo od teme :mrgreen: .
Nikad za nista ne krivi druge. Cim si u situaciji da ti sudbina zavisi od drugih, nesto si pogrijesio.

Valencia
Kontakt:

Post Postao/la Valencia » 07 nov 2011, 16:31

MaGiCa je napisao/la:
Stefan Effenberg je napisao/la: Da li Bayern svake godine na temelju takvog financijskog monopola osvaja ligu kao što ti želiš nametnuti?
Ne svake, ali ove ce osvojiti. A to moze da uradi kad god hoce - samo uloziti dobro, jer konkurencija ne moze da isprati. I onda se sa vremena na vreme dese povrede, sukobi uprave sa trenerom i sl. i onda neki manji klub to iskoristi, pa se prica o "otvorenosti" BL. ;)
Ma finansije su sve. Vrhunski rezultat 'bez para' se moze racunati novim svjetskim cudom. A znamo da se cuda tesko ponavljaju. Tako su cuda Stutgart, Volfsburg i Verder kratko trajala. Nadam se da se to nece desiti sa Dortmundom. Nece samo ako nekako nabave velike pare :mrgreen: .

Junajted je godinama razvijao dobar sistem i ulagao u omladinski pogon,.. To se itekako isplatilo, al' sve bi to bilo uzalud da nisu imali jaku finansijsku podlogu. Sada imamo Totenhem koji ima ekstra potencijal u ekipi,.. Trebaju im velike pare da zadrze sve najbolje igrace, dovedu jos dva vrhunska i mogu se ravnopravno ukljuciti u borbu za titulu. Sve ce biti moguce ako se odupru finansijskom monopolu koji diktiraju Siti, Celsi, Junajted, pa i Liverpul i Arsenal. Razlika izmedju EPL i Bundeslige je ta sto se u EPL za prevlast skoro pa ravnopravno bori nekoliko firmi, a u Bundesligi imamo jedno pravog istinskog monopolistu :mrgreen: . E to onda nije zanimljivo :mrgreen: .
Nikad za nista ne krivi druge. Cim si u situaciji da ti sudbina zavisi od drugih, nesto si pogrijesio.

anton 1983
Kontakt:

Post Postao/la anton 1983 » 07 nov 2011, 16:32

Valencia je napisao/la:
Ne moras prihvatiti, ali to je tako. Simpatizeri Bajerna (sa ovih prostora) dolaze iz istog naroda (kulture i mentaliteta) kao simpatizeri ENG i ITA klubova. Ne pokusavas valjda implicirati da postoji sansa da ste drugaciji :mrgreen: !?
Reko si da u slijedećih 5 sezona Bayern sam jenput osvoji nasloF. Na taj dio sam se osvrnuo ;)
Valencia je napisao/la: Do sada sam u vise navrata pisao da je interes Bajerna da Bundesliga ima jos makar dva giganta.
malo si pretjerao sa riječi gigant. prevedi si to ovak - da ima dva kluba koji imaju budžet 200-250 miljona eura godišnje. Ili da postoji još koji klub koji bez beda more dati 20 milja za igrača...

Valencia je napisao/la: To su pretpostavke. Dosta zavisi od samo Gecea. Ako bude iskljucivo zelio u Bajern (kao Nojer), onda je Bajern favorit za njegovo dovodjenje. U suprotnom, trebaju stati u red iza Reala, Barse, Junajteda, Sitija, Celsija, pa mozda Intera i Milana.
jel sad shvaćaš koliko je Bayern po pitanju tog "tvog monopola" slab? ;) PS iza Talijana nemoramo stajati! :lol:
Valencia je napisao/la: ESP i ENG klubovi su u posljednjih pet godina napravili veliki finansijski iskorak u odnosu na Bajern. Sada ti klubovi polako preuzimaju monopol na Bundesligu. Bajern se sada ponajvise mora osloniti na zelju samog igraca da ne ide iz Njemacke. Sto se tice super talenata iz inostranstva,.. Tu se ne mogu 'hrvati' sa ESP i ENG klubovima.
Nije to SAD, nego je to uvijek tak bilo. razlika je samo u otme da li u BUNDESLIGI postoji ili nepostoji dovoljno debeli ili ti ŠPEK igrač koji bi te klubove zainteresirao. zato i je ona generacija koja je 1990 osvojila WC igrala po Italiji itd. ;) Između 2004-2008, nije baš bilo nekog izvoza jer je liga bila slaba tj. nije imala takve brutalise od igrača kao što ima od 2008-2011 pa nadalje..
Zasto je Bayernova stranica sad dostupna i na arapskom i ruskom jeziku Rummenigge je odgovorio:
"Da nas klubovi iz Londona, Manchestera, ili Pariza mogu razumjeti!!!"

Valencia
Kontakt:

Post Postao/la Valencia » 07 nov 2011, 16:42

Anton

Slazem se sa svim sto si napisao. Ja bih iskreno volio da Njemacka i Francuska mogu parirati ostalim ligama,.. Nije mi drago vidjeti da GER igraci odlaze u inostranstvo. Doduse, jos manje mi je drago vidjeti da idu u Bajern. Volio bih da se nekako rode 2-3 kluba koja mogu koliko - toliko finansijski parirati Bajernu.

Valjda mi se ne zamjeri sto bi Gecea volio vidjeti u MU :mrgreen: .

HzBvB
Kontakt:

Post Postao/la HzBvB » 07 nov 2011, 16:46

MaGiCa je napisao/la:
Upravo to kod Bayerna se atmosfera mijenja toplo-hladno svake godine, sto znaci da su NEZDRAVA SREDINA u prilog im ide i Daisler i Breno dva momka koja su pshicki otisla u tom maloumnom klubu ! 8-)

anton 1983
Kontakt:

Post Postao/la anton 1983 » 07 nov 2011, 16:48

HzBvB je napisao/la:
Upravo to kod Bayerna se atmosfera mijenja toplo-hladno svake godine, sto znaci da su NEZDRAVA SREDINA u prilog im ide i Daisler i Breno dva momka koja su pshicki otisla u tom maloumnom klubu ! 8-)
To ti je tak kad i u finalima i polufinalima Europskih i svjetskih prvenstava igra po 10 igrača pa onda Bayern snosi posljedice ;)

No no kaj mene brine je da čitam po stranim forumima kako ljudi pišu o eventualnim zamjenama za Gotzea i kad spomenu Reusa njega se označuje sa "preskupim". Pa prodaj onda i Gotzea i Lewandovskog i Kubu pa bu onda valjda bilo para za Reusa! :evil:
Zasto je Bayernova stranica sad dostupna i na arapskom i ruskom jeziku Rummenigge je odgovorio:

HzBvB
Kontakt:

Post Postao/la HzBvB » 07 nov 2011, 16:52

anton 1983 je napisao/la:
HzBvB je napisao/la:
To ti je tak kad i u finalima i polufinalima Europskih i svjetskih prvenstava igra po 10 igrača pa onda Bayern snosi posljedice ;)

No no kaj mene brine je da čitam po stranim forumima kako ljudi pišu o eventualnim zamjenama za Gotzea i kad spomenu Reusa njega se označuje sa "preskupim". Pa prodaj onda i Gotzea i Lewandovskog i Kubu pa bu onda valjda bilo para za Reusa! :evil:
I Barcelona daje 15 igraca em sto igraju u finalu em osvaju sve zivo i na klubskoj i reprezentativnoj razini , pa niko nije imao slucaj Daisler !!! Zato sto su ZDRAVA SREDINA !

anton 1983
Kontakt:

Post Postao/la anton 1983 » 07 nov 2011, 16:54

HzBvB je napisao/la: I Barcelona daje 15 igraca em sto igraju u finalu em osvaju sve zivo i na klubskoj i reprezentativnoj razini , pa niko nije imao slucaj Daisler !!! Zato sto su ZDRAVA SREDINA !
Pa nedaju baš 15 ;) A i oni ipak imaju malo jaču klupu i malo više para da nadoknade te igrače, a kaj je najbitnije, njihov najbolji igrač nije niti ne bu tak skoro prismrdio finalu :mrgreen:

Nisu imali slučaj Deisler? Ne znam kaj to znači :?

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 07 nov 2011, 17:02

Kad BvB postane finasijski jača neće se dešavati da im igrači idu u druge klubove npr u Bayern. :mrgreen:
1974---1975---1976---2001---2013---2020

LBJ MVP
Kontakt:

Post Postao/la LBJ MVP » 07 nov 2011, 17:10

Saurman je napisao/la:Kad BvB postane finasijski jača neće se dešavati da im igrači idu u druge klubove npr u Bayern. :mrgreen:
Koji je zadnji igrač iz BvB otišao u Bayern.Možda prije 10 godina,ja ne pamtim nikog u novije vrijeme ;) Sjećam se samo Hummelsa trenutno najboljeg štopera Bundesice da je otišao u suprotnom pravcu 8-)
Michael Owen: "Before I went there, Jamie Carragher said to me: “Oh, you’ll never get a game, Ronaldo will be playing and Raul will be playing, My answer was simple: “But it’s Real Madrid”.

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 07 nov 2011, 17:12

LBJ MVP je napisao/la:
Saurman je napisao/la:Kad BvB postane finasijski jača neće se dešavati da im igrači idu u druge klubove npr u Bayern. :mrgreen:
Koji je zadnji igrač iz BvB otišao u Bayern.Možda prije 10 godina,ja ne pamtim nikog u novije vrijeme ;) Sjećam se samo Hummelsa trenutno najboljeg štopera Bundesice da je otišao u suprotnom pravcu 8-)
Mislio sam hipotetički , evo npr moguć je povratak Hummelsa dok je i Gotze na radaru , s tim što je Mario rođeni Bavarac što ga još više približava AA. 8-)
Zadnja izmjena: Saurman, dana/u 07 nov 2011, 17:15, ukupno mijenjano 2 puta.
1974---1975---1976---2001---2013---2020

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 07 nov 2011, 17:14

LBJ MVP je napisao/la: Koji je zadnji igrač iz BvB otišao u Bayern.Možda prije 10 godina,ja ne pamtim nikog u novije vrijeme ;) Sjećam se samo Hummelsa trenutno najboljeg štopera Bundesice da je otišao u suprotnom pravcu 8-)
Nije nijedan, zato sto u posljednih 10 godina nije bilo igraca koji bi po kvaliteti odgovarao Bayernu. ;)

P.S. Frings je taj koji je iz BvB-a presao u Bayern, ali i to je bila losa procjena jer je ubrzo proslijedjen zelembacima.
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 07 nov 2011, 17:22

Je l' "offtopic" :D ako kazem da je Zorc demantovao dovodjenje Leonarda Bittencourta...cak je izjavio da uopste nije bilo razgovora sa Cottbusom :?

E sad malo na temu :lol:

Istina je da je Bayern dugo godina kupovao najbolje igrace u Bundesligi i tako je sebi obezbjedio odredjenu dominaciju u ligi(iako broj titula zadnjih godina nije nista veci od broja titula Manchestera u Engleskoj,Barcelone u Spaniji,Intera u Italiji ili Lyona u Francuskoj)..

Ipak u svemu tome mislim da su tu prije svega krivi ostali klubovi koji su dosta cesto za male pare prodavali svoje najbolje igrace Bavarcima.
Bilo je tu igraca koji su mogli bez problema naci angazman van Njemacke ali mislim da je problem sto su klubovi poput Leverkusena ili Werdera Bayern gledali kao nesto nedostizno i nisu ih gledali kao konkurenciju.

Zato bi' ja u slucaju Gotzea vise volio da on ode(kad dodje vrijeme) u Arsenal ili Manchester nego u Bayern(iako bi definitivno navijao za Bayern u duelu sa Unitedom).Jednostavno Bayern vidim kao nekog konkurenta u prvenstvu i ne vidim zasto bi prodavali najbolje igraca njima(ako je u pitanju ista cifra)...i mislim da ce tako i biti jer BvB i nije bas kao Bayer L. pa da jedva doceka da proda nekog u Bayern.

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 07 nov 2011, 17:32

adnan24 je napisao/la:Je l' "offtopic"
:lol: :lol: :lol:

Nema smisla, iako se gotovo u svakom postu spominje Dortmund i unatoč jako kvalitetnim postovima. Prije nego što kažem da se "prebacite" na topic Bundesliga, moram istaći da je Bayern sve ovo što ima sam stekao, bez ičije pomoći i samo zahvaljujući sposobnim ljudima koji desetljećima vode ovaj klub.

A što je takvih malo u Bundesligi, nije Ulijeva krivica. ;)
Vom Jäger zum Gejagten

anton 1983
Kontakt:

Post Postao/la anton 1983 » 07 nov 2011, 17:49

adnan24 je napisao/la:
Zato bi' ja u slucaju Gotzea vise volio da on ode(kad dodje vrijeme) u Arsenal ili Manchester nego u Bayern(iako bi definitivno navijao za Bayern u duelu sa Unitedom).Jednostavno Bayern vidim kao nekog konkurenta u prvenstvu i ne vidim zasto bi prodavali najbolje igraca njima(ako je u pitanju ista cifra)...i mislim da ce tako i biti jer BvB i nije bas kao Bayer L. pa da jedva doceka da proda nekog u Bayern.
Zašto ako je to lošije za BvB?

Stefan Effenberg
Kontakt:

Post Postao/la Stefan Effenberg » 07 nov 2011, 17:55

Magica je napisao/la:Ne svake, ali ove ce osvojiti. A to moze da uradi kad god hoce - samo uloziti dobro, jer konkurencija ne moze da isprati. I onda se sa vremena na vreme dese povrede, sukobi uprave sa trenerom i sl. i onda neki manji klub to iskoristi, pa se prica o "otvorenosti" BL. ;)
Prvo, pogrešio si ovim postom. Do prije 2h je Bayern imao apsolutni monopol u Bundesligi, po tvojem mišljenju. Brzo si promjenio mišljenje jer si do maločas bio siguran da Bayern ima takvi financijski monopol da može osvojiti ligu svake godine jer NEMA konkurencije. Dakle, bilo bi lijepo da se odlučiš: ako Bayern ima takav monopol u ligi zašto onda ne osvaja svake godine ligu ili Bayern ipak nema monopol u ligi?

Rezultati na kraju sezone su ipak NAJBOLJE mjerilo/pokazatelji/činjenice.

Drugo, apsolutno si u krivu da Bayern može svake godine upucati ovoliku lovu na pojačanja. Razmisli još jednom koliko Bayern ima troškova samo u otplaćivanju stadiona.

Treće, Bayern posluje zdravo. Jedino me čudi kako ti to nisi uzeo u obzir. Dakle, Bayern neće svake godine davati milijune u pojačanja jer ne želi poslovati sa gubicima. Mislim da je sve jasno.

Semir bvb
Kontakt:

Post Postao/la Semir bvb » 07 nov 2011, 18:00

adnan24 je napisao/la:Je l' "offtopic" :D ako kazem da je Zorc demantovao dovodjenje Leonarda Bittencourta...cak je izjavio da uopste nije bilo razgovora sa Cottbusom :?

Izgleda da imaju neki tajni plan, da je to već sve sređeno, pa bi se moglo možda čak desit da ostane još jednu sezonu u Cottbusu kao posuđen igrač.

SPORT BILD schrieb bereits im August vom Interesse des BVB – und von dem Geheimplan: „Bis Ende der Saison soll er noch in Cottbus bleiben, dann verkauft werden. Denkbar auch, dass ihn ein Klub kauft, aber noch mal ein weiteres Jahr nach Cottbus ausleiht. Ein Modell, mit dem der BVB durchaus leben könnte. So verfuhr man bereits im Fall von Moritz Leitner.“ Jetzt ist der Wechsel von Bittencout zum BVB offenbar perfekt.

Vidjet ćemo šta će bit, jer jako bih volio da vidim ovog malca u žutom dresu.

NUR DER BVB :!:
Und wenn du, das spiel gewinnst, ganz oben stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia Borussia bvb!
Und wenn du, das spiel verlierst, ganz unten stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia, Borussia bvb!

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 07 nov 2011, 18:03

anton 1983 je napisao/la:
adnan24 je napisao/la:
Zašto ako je to lošije za BvB?

Zasto je to losije? Mozda jedino zato sto ce Bayern uzeti Reusa ali i da ne uzme pitanje je koliko cemo mi uopste zagristi za njega i da li ce neki europski velikan mozda pokazati interes...

Kada bi to bas islo tako da ako prodamo Gotzea Bayernu dobijamo automatski Reusa,onda ok ali u suprotnom ne vidim tu neku prednost za BvB.Gotze u Arsenalu je sigurno bolje nego Gotze u Bayernu.

@Semir

Ako je tako onda ok...jer svejedno nema on jos sa traziti u prvom timu BvB-a...svejedno bi isao negdje na posudbu.

Stefan Effenberg
Kontakt:

Post Postao/la Stefan Effenberg » 07 nov 2011, 18:08

Valencia je napisao/la:Ne znam da je neko krivo Bajern za nesto. Samo se iznose cinjenice.
Shvaćaš ti mene dobro što ja želim reći samo se praviš pametan.

Ko je kriv najboljim njemačkim klubovima što prodaju Bayernu najbolje igrače? Bayern? :o

Svima miriše lova pa tako i tim klubovima zato pusti te priče i budi REALAN, ništa više ne očekujem.

Odgovori

Natrag na “BV Borussia Dortmund”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []