Manchester United FC - Uživo komentarisanje utakmica - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,Monolog,geronimo,hammers,rio_Ferdy88
Re: Manchester United FC - Uživo komentarisanje utakmica
Ima tu itekako talenta, samo je problem sto nema sistema i zdrave sredine u kojoj ce ti potencijali napredovati.
Jedan primjer, danasnji protivnik potrosio oko 23m za pojacanja, doveli Boruca za dzabera, pokrpili ekipu kako znaju i umiju i vec imaju jasniji plan igre nego Gaal nakon sezonu ipo. Sta tu jos treba reci.
Jedan primjer, danasnji protivnik potrosio oko 23m za pojacanja, doveli Boruca za dzabera, pokrpili ekipu kako znaju i umiju i vec imaju jasniji plan igre nego Gaal nakon sezonu ipo. Sta tu jos treba reci.
Without a moral compass, the human mind will justify anything.
- rio_Ferdy88
- Moderator
- Kontakt:
Vrijeđanje forumaša i psovanje ne tolerišem516MK je napisao/la:Ma neka se napuši i on i ovi koji tako misle na tim njegovim temeljima.

Ni tebi ni bilo kome drugom, samo da se zna

Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
Kvalitetom naše igre sam nezadovoljan. Ja lično nisam očekivao pobjedu s obzirom na naše povrede i dobru formu Bournemoutha (kući protiv Evertona 3:3, uzeli Chelsea prošlo kolo...) ali bod smo realno mogli otkinuti.
Raduje me ubrzanje tempa i dizanje forme ofanzivnih igrača. Utakmica je bila puna grešaka ali i finih akcija i neizvjesnosti, EPL klasika zbog kojeg mi je sama liga najdraža od svih.
Čitao sam da je prosjek godina ekipe bio 21,5 godina. Ne znam je li to tačno ali to treba biti statistika za utakmicu u kupu protiv slabijeg protivnika, ne u EPL koji je rovovska bitka i gdje ti svaki bod vrijedi suhog zlata.
S obzirom na igrače koje je imao na raspolaganju Lujo je trebao igrati s Youngom od starta. Za Morgana ne znam zašto ga je štedio ali ako je ovaj bio spreman to je greška broj 2. On je i dovoden da nam se ovakve stvari ne bi dešavale a dešavale su se prošle sezone i to u više navrata.
Mogao je postaviti 3-4-1-2 formaciju kao protiv Watforda.
De Gea
McNair - Blind/Carrick - B-Jackson/Blind
Lingard - Carrick/Morgan - Fellaini - Young
Mata
Martial - Depay
Tu je jedini problem što bi imao dva lijevonoga špica ali opet ti je to manji rizik nego igrati s ultra-neiskusnim bekovima: Vareli je ovo 230 minuta prvotimskog fudbala u debitantskoj sedmici. B-Jackson... defanzivno solidan ali ofanzivno promašaj. Znate da je momak CB? To je njegova pozicija i sumnjam da će ikad igrati išta drugo.
Zbog toga, i da je s Youngom krenuo s formacijom 4-2-3-1 bilo bi to mnogo bolje rješenje. Svakako su nam bokovi ranjivi a napadali smo većinom po lijevoj strani. Zbog toga: LvG-ov poraz 100%.
A za to još jedan argument koji mi je na pamet pao zahvaljujući @Asteriksu.
U formaciji 4-1-4-1 ti trebaju igrači u vezi koji znaju zadržati, povući loptu naprijed. I koji znaju uputiti okomiti pas! Toga nema! Samo jednom smo to vidjeli i to u onoj nesretnoj utakmici u Njemačkoj. I onda Genijal to igra dok mu Carrick mora biti glavni paser i glavni zakrpljivač rupa. Pa možda bi to i moglo da imamo 2 Carricka u igri. A jedan Carricku najsličniji ostade na klupi. Ne znamo zašto.
Powell se nije vidio. Ovo sve što je odigrao bio je skroz beskoristan. Šta on igra uopšte? A prave CF igrače je otpremio što na posudbe što trajno. Fatalna greška.
Svidjelo mi se ono mijenjanje pozicija igrača u drugom poluvremenu. I igrač koji me oduševio je Pereira. I on tokmak takvog momka ostavi u Njemačkoj na klupi a uvede duha. Majstor, nema šta... Paddy McNair mi je odličan bio. Momak ima damu ba, to je ta gorštačka krv uzavrela u njemu. Biće on dobar sigurno, bolji od Shawcrossa garantujem
Martiala mi je žao. Možda je u najnezahvalnijoj ulozi od svih igrača. Nit ima igrače potrebnog kalibra u trenutnoj formaciji. Nit njegove podrške imaju podršku svojih bekova. Niti ima partnera u napadu. Na Rooneya ne računam u toj roli kad se vrati. Hemija između njih dvojica nije nula već minus
Blind je dobar dok je Smalling tu. Drugi gol njegova krivica po meni. Još ono ostavljanje rupa kad izleti... Koliko nam samo znači Smalls. Da nam se vrati što prije da nam debakl ne bi bio rutina.
Sve u svemu, nezadovoljan i pesimističan.
Raduje me ubrzanje tempa i dizanje forme ofanzivnih igrača. Utakmica je bila puna grešaka ali i finih akcija i neizvjesnosti, EPL klasika zbog kojeg mi je sama liga najdraža od svih.
Čitao sam da je prosjek godina ekipe bio 21,5 godina. Ne znam je li to tačno ali to treba biti statistika za utakmicu u kupu protiv slabijeg protivnika, ne u EPL koji je rovovska bitka i gdje ti svaki bod vrijedi suhog zlata.
S obzirom na igrače koje je imao na raspolaganju Lujo je trebao igrati s Youngom od starta. Za Morgana ne znam zašto ga je štedio ali ako je ovaj bio spreman to je greška broj 2. On je i dovoden da nam se ovakve stvari ne bi dešavale a dešavale su se prošle sezone i to u više navrata.
Mogao je postaviti 3-4-1-2 formaciju kao protiv Watforda.
De Gea
McNair - Blind/Carrick - B-Jackson/Blind
Lingard - Carrick/Morgan - Fellaini - Young
Mata
Martial - Depay
Tu je jedini problem što bi imao dva lijevonoga špica ali opet ti je to manji rizik nego igrati s ultra-neiskusnim bekovima: Vareli je ovo 230 minuta prvotimskog fudbala u debitantskoj sedmici. B-Jackson... defanzivno solidan ali ofanzivno promašaj. Znate da je momak CB? To je njegova pozicija i sumnjam da će ikad igrati išta drugo.
Zbog toga, i da je s Youngom krenuo s formacijom 4-2-3-1 bilo bi to mnogo bolje rješenje. Svakako su nam bokovi ranjivi a napadali smo većinom po lijevoj strani. Zbog toga: LvG-ov poraz 100%.
A za to još jedan argument koji mi je na pamet pao zahvaljujući @Asteriksu.
U formaciji 4-1-4-1 ti trebaju igrači u vezi koji znaju zadržati, povući loptu naprijed. I koji znaju uputiti okomiti pas! Toga nema! Samo jednom smo to vidjeli i to u onoj nesretnoj utakmici u Njemačkoj. I onda Genijal to igra dok mu Carrick mora biti glavni paser i glavni zakrpljivač rupa. Pa možda bi to i moglo da imamo 2 Carricka u igri. A jedan Carricku najsličniji ostade na klupi. Ne znamo zašto.
Powell se nije vidio. Ovo sve što je odigrao bio je skroz beskoristan. Šta on igra uopšte? A prave CF igrače je otpremio što na posudbe što trajno. Fatalna greška.
Svidjelo mi se ono mijenjanje pozicija igrača u drugom poluvremenu. I igrač koji me oduševio je Pereira. I on tokmak takvog momka ostavi u Njemačkoj na klupi a uvede duha. Majstor, nema šta... Paddy McNair mi je odličan bio. Momak ima damu ba, to je ta gorštačka krv uzavrela u njemu. Biće on dobar sigurno, bolji od Shawcrossa garantujem

Martiala mi je žao. Možda je u najnezahvalnijoj ulozi od svih igrača. Nit ima igrače potrebnog kalibra u trenutnoj formaciji. Nit njegove podrške imaju podršku svojih bekova. Niti ima partnera u napadu. Na Rooneya ne računam u toj roli kad se vrati. Hemija između njih dvojica nije nula već minus

Blind je dobar dok je Smalling tu. Drugi gol njegova krivica po meni. Još ono ostavljanje rupa kad izleti... Koliko nam samo znači Smalls. Da nam se vrati što prije da nam debakl ne bi bio rutina.
Sve u svemu, nezadovoljan i pesimističan.
Ne tolerišem ni ja konstantno provociranje na ovoj temi, a ovo, iskren da budem, ne smatram vrijeđanjem.rio_Ferdy88 je napisao/la:Vrijeđanje forumaša i psovanje ne tolerišem516MK je napisao/la:Ma neka se napuši i on i ovi koji tako misle na tim njegovim temeljima.
Ni tebi ni bilo kome drugom, samo da se zna
06.02.1958. Munich air disaster
01.07.2011. United signed Lingard
19.05.2014. Van Gaal was confirmed as the new manager
27.05.2016. Dolaskom Mourinha zabija se zadnji ekser u kovčeg Fergusonovog Uniteda
---NAJCRNJI DANI U HISTORIJI MANCHESTER UNITEDA!---
01.07.2011. United signed Lingard
19.05.2014. Van Gaal was confirmed as the new manager
27.05.2016. Dolaskom Mourinha zabija se zadnji ekser u kovčeg Fergusonovog Uniteda
---NAJCRNJI DANI U HISTORIJI MANCHESTER UNITEDA!---
Nista!Asteriks je napisao/la:Ima tu itekako talenta, samo je problem sto nema sistema i zdrave sredine u kojoj ce ti potencijali napredovati.
Pametnom dosta...
Nikad za nista ne krivi druge. Cim si u situaciji da ti sudbina zavisi od drugih, nesto si pogrijesio.
- rio_Ferdy88
- Moderator
- Kontakt:
Jasno da je vrijeđanje, svaki naredni takav post će biti izbrisan.516MK je napisao/la: iskren da budem, ne smatram vrijeđanjem.
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
U toku je poluvrijeme utakmice u21 selekcije protiv u21 Leicestera.
Deremo ih 3:0 golovima Powella, Redmonda i Wiera.
Gledam tek od 23 minute, propustio sam prva dva gola
.
Ali zadnja linija! Johnstone dvije parade, ispred njega sve golobradi mladići od 18 godina: Fosu-Mensah (da, momčina može igrati i RB
), Tuanzebe, Williams i Riley - ekipa igrala u u18 ekipi prošle sezone.
U vezi Goss, Redmond, Willock, Harrop i Wier. U napadu Powell. Mene najviše impresionirao Harrop. Momak igra konstantno na vrhunskom nivou. Inače, igra koja podsjeća na onaj stari United. Nije Leicester neka ekipa sad ali sve što ne možemo gledati u prvoj ekipi se ovdje prikazuje - tehnika, precizni pasovi, posjed, okomiti pasovi. šutanje s distance, sloboda u ofanzivi, damu u šutanju na gol (sva 3 gola rezultat toga). Možda sam previše subjektivan ali ova u21 ekipa Uniteda bi se mogla ravnomjerno boriti za titulu u našoj Premier ligi u BiH
Deremo ih 3:0 golovima Powella, Redmonda i Wiera.
Gledam tek od 23 minute, propustio sam prva dva gola

Ali zadnja linija! Johnstone dvije parade, ispred njega sve golobradi mladići od 18 godina: Fosu-Mensah (da, momčina može igrati i RB

U vezi Goss, Redmond, Willock, Harrop i Wier. U napadu Powell. Mene najviše impresionirao Harrop. Momak igra konstantno na vrhunskom nivou. Inače, igra koja podsjeća na onaj stari United. Nije Leicester neka ekipa sad ali sve što ne možemo gledati u prvoj ekipi se ovdje prikazuje - tehnika, precizni pasovi, posjed, okomiti pasovi. šutanje s distance, sloboda u ofanzivi, damu u šutanju na gol (sva 3 gola rezultat toga). Možda sam previše subjektivan ali ova u21 ekipa Uniteda bi se mogla ravnomjerno boriti za titulu u našoj Premier ligi u BiH

U nastavku su omladinci demonstirali klasični outclass nad protivnikom. Istina, imali su 4 odlične prilike ali je Johnstone majstorski odbranio sve.
Konačan rezultat: 6:1.
Strijelci: Powell (2x), Redmond (2x), Wier i Rashford.
Po meni MOTM: Timothy Fosu-Mensah. Full report:
Nažalost, golova još nema online. Fosu-Mensah je vjerovatno najveći talenat u ekipi. 2 odlične asistencije i dominacija i u odbrani i u napadu. A momčina postaje punoljetan za 17 dana. Tuanzebe je predvodio odbranu i bio odličan također. Powell je u jednom momentu trebao izaći iz igre zbog povrede ali je stisnuo zube i odigrao do kraja. Vidi se da je veoma školovan i borben igrač samo mu fali utakmica. Devonte Redmond odigrao za 10. Harrop i Goss prave radilice, stilom mi obojica bacaju na Gerrarda. Fletcher je isto ušao i odigrao nekih 20 minuta ali ništa posebno. Ali zato Rashford... ogroman talenat koji bi od naredne sezone (kao i Fosu-Mensah) mogao zaigrati u Championshipu ako ovako nastavi.
Sve u svemu, momci su večeras bili fantastični i pokazali su da svu raskoš formacije 4-1-4-1. Ako ovako prvi tim bude izgledao pod Lujom sve mu opraštam
. Mogao bih još trubiti o utakmici i igračima pojedinačno ali mislim da je sve jasno iz dosadašnja dva posta.
Konačan rezultat: 6:1.
Strijelci: Powell (2x), Redmond (2x), Wier i Rashford.
Po meni MOTM: Timothy Fosu-Mensah. Full report:
Sve u svemu, momci su večeras bili fantastični i pokazali su da svu raskoš formacije 4-1-4-1. Ako ovako prvi tim bude izgledao pod Lujom sve mu opraštam

Ove sezone u EPL-u nismo igrali protiv inferiornije ekipe kao što je Norwich. A bolje smo igrali u napadu u ove zadnje dvije utakmice bez Rooneya. Bolje je napad izgledao protiv Bournemoutha nego danas. Loša igra Uniteda ali ako ne pobijede ovakvu ekipu to je onda stvarno dno dna.
Pa nosi ga s klupe vise u pm 

Forever and ever, we’ll follow the boys, of Man United, The Busby Babes.
#MFFL
Som-Hi Barça
#MFFL
Som-Hi Barça
Supeeeeeer LVG out
Dno dna.
Cijela se filozofija zasniva na Felli, to je znaci taj plan.
Cijela se filozofija zasniva na Felli, to je znaci taj plan.

- AnkleBreaker
- Kontakt:
Daj sad salji avion. #LvG out
Take me home, United road,to a place that I belong, to Old Trafford, to see United, take me home, United road.
Sir Alex Ferguson (1986-2013)
Imal gdje otkaz?
Ljudi smirite se,it's a process.
Temelj budućeg Uniteda.
Temelj budućeg Uniteda.

- AnkleBreaker
- Kontakt:
Nama je naucna fantastika stvoriti izglednu priliku.
Take me home, United road,to a place that I belong, to Old Trafford, to see United, take me home, United road.
Mata cener, ubacio lijevog/srednjeg fowarda (Martiala) desno, da bi Wazzu ugurao u vrh. Kruzi se trazeci Fellu, koji kasnije nije u stanju zatvoriti rupe na kontru protivnika.
Sa ovakvom ekipom nismo u stanju pisljivom Norwichu spucati presing, cak ni kada se nude losim iznosima lopte.
Sa ovakvom ekipom nismo u stanju pisljivom Norwichu spucati presing, cak ni kada se nude losim iznosima lopte.
- theboss_RD07
- Kontakt:
Neorganizovano u zadnjoj trećini, sve dobro i što se uradi prije tu prestaje. Fellaini nikakve uloge. Odbrana nije sposobna branit sama. Nema svrhe vise
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.