Ako nista nemoj biti hinja pa prozivati da se pitas kakvi su to igraci da ne mogu svaka 3 dana igrati, pa onda iduce godine ti odgađaš odmah od prvog kola. Poštujem Jakirovica ali nije korektno od njega, što je i Feđa indirektno spomenuo na zadnjem pressu.killafrommanilla je napisao/la: ↑11 jul 2022, 14:35Svi klubovi u ligi koji ne igraju Evropu ce se buniti zasto se odgadjaju utakmice, a kad budu igrali Evropu, iskoristiti ce sve tri sanse za odgode utakmica. Bespotrebna diskusija
Premijer liga BiH - aktuelno
- GospodinIzSarajeva
- Kontakt:
Re: Premijer liga BiH - aktuelno
Vlasnik ssba foruma - @Devedesetka
Mi kad smo trazili ovi rekli da nece bit regularna sezona ako odgode hahah gladne oci da koji bod otkinu,koliko su samo prozivali a najdalje dogurali u toj istoj evropi,uostalom hebo ligu jedina liga na svijetu gdje ce prvo kolo mozda dva meca odigrana bitiGospodinIzSarajeva je napisao/la: ↑11 jul 2022, 23:38Ako nista nemoj biti hinja pa prozivati da se pitas kakvi su to igraci da ne mogu svaka 3 dana igrati, pa onda iduce godine ti odgađaš odmah od prvog kola. Poštujem Jakirovica ali nije korektno od njega, što je i Feđa indirektno spomenuo na zadnjem pressu.killafrommanilla je napisao/la: ↑11 jul 2022, 14:35Svi klubovi u ligi koji ne igraju Evropu ce se buniti zasto se odgadjaju utakmice, a kad budu igrali Evropu, iskoristiti ce sve tri sanse za odgode utakmica. Bespotrebna diskusija
- hordasDoboj
- Kontakt:
Tanke za sada

Odigrali su 4 prijateljske:
Velež - Sloga 3:2
Iskra Danilovgrad - Sloga 2:0
Sloga - Sutjeska 1:1
Sloga - Laktaši 3:3
Morati ce dovesti jos par jačih igrača ako misle ostati

Ima na njihovom pdfu vise info o igracima koji su dosli.
Nikad neću zaboraviti riječi kapitena Biogradlića: “Upamtite, Sarajevo može biti prvak države, a može i ispasti iz lige, ali Želju uvijek treba pobijediti, jer ta nam je pobjeda najvažnija” - sjeća se Čerkić.
hordasDoboj je napisao/la: ↑12 jul 2022, 02:02Tanke za sada![]()
Odigrali su 4 prijateljske:
Velež - Sloga 3:2
Iskra Danilovgrad - Sloga 2:0
Sloga - Sutjeska 1:1
Sloga - Laktaši 3:3
Morati ce dovesti jos par jačih igrača ako misle ostati![]()
Ima na njihovom pdfu vise info o igracima koji su dosli.
[/quote
Hvala!
-
- Kontakt:
Za 3 dana pocinje nam liga.Vecina klubova su vjerujem zavrsili ovaj rok i sa odlascima i sa dolascima.Poslije ovog roka i stanja sa igrackim kadrovima mislim da je ovo najrealnije ocekivati ove sezone
Borba za titulu:Zrinjski,Sarajevo,Borac
Sredina tabele i povremena borba za Evropu:Zeljeznicar,Velez,Tuzla City
Sredina tabele i povremena borba za opstanak:Posusje,Sloboda,Siroki Brijeg
Borba za opstanak:Igman,Leotar,Sloga
Po svemu sudeci prva 3 mjesta vec rezervisana.Daleko ispred ostali.Zrinjski sigurno nece moci ponoviti proslu sezonu ali zadrzali su sve igrace osim Basica,Borac i mi bas se fino pojacali.Ove 3 ekipe ispod tesko da se mogu dotaci top 3 ali vrebat ce priliku iz drugog plana.Posusje ne bi trebalo sebe dovoditi u neku nezgodnu situaciju,Sloboda ne bas sjajan rok pogotovo ne odabir trenera.Ocekivao sam neko puno bolje i iskusnije ime tipa.Marinovic ili neko.Siroki bas nikad gori,otisla im 3 najbolja igraca i jos par bitni a ovo sto su doveli imam osjecaj da se samo nabacalo da se popune mjesta.Nista ni sa cim po meni.Ako ovo zimus ne srede grcevita borba za opstanak.Rudar koji je zadnji zavrsio prosle sezone imao je bolji tim nego oni sad.Ove zadnje tri mrtva borba za opstanak do kraja.Leotar i Sloga za PL standarde bas losi igracki,Igman je ispred njih ali vidjet cemo.Sve je moguce
Po svemu sudeci prva 3 mjesta vec rezervisana.Daleko ispred ostali.Zrinjski sigurno nece moci ponoviti proslu sezonu ali zadrzali su sve igrace osim Basica,Borac i mi bas se fino pojacali.Ove 3 ekipe ispod tesko da se mogu dotaci top 3 ali vrebat ce priliku iz drugog plana.Posusje ne bi trebalo sebe dovoditi u neku nezgodnu situaciju,Sloboda ne bas sjajan rok pogotovo ne odabir trenera.Ocekivao sam neko puno bolje i iskusnije ime tipa.Marinovic ili neko.Siroki bas nikad gori,otisla im 3 najbolja igraca i jos par bitni a ovo sto su doveli imam osjecaj da se samo nabacalo da se popune mjesta.Nista ni sa cim po meni.Ako ovo zimus ne srede grcevita borba za opstanak.Rudar koji je zadnji zavrsio prosle sezone imao je bolji tim nego oni sad.Ove zadnje tri mrtva borba za opstanak do kraja.Leotar i Sloga za PL standarde bas losi igracki,Igman je ispred njih ali vidjet cemo.Sve je moguce
Sta se ono tamo cuje
Ko to tamo pjesmu pjeva
To heroji idu majko
Navijaci Sarajeva!
Ko to tamo pjesmu pjeva
To heroji idu majko
Navijaci Sarajeva!
Na osnovu čega su rezervisane pozicije na tabeli??
Što je to Sarajevo ili Borac jače od Veleža, Želje, Posušja ili Tuzle? Po nekim imenima?
Prerano je za svaki sud.
Što je to Sarajevo ili Borac jače od Veleža, Želje, Posušja ili Tuzle? Po nekim imenima?
Prerano je za svaki sud.
IGRAJTE SRCEM SARAJEVSKI PLAVI!
Kolo po kolo i iskrisalit će se borba za gornju i donju polovinu.Okvirno samo Sloga nije dovela kvalitetna pojacanja za prvu ligu.Igman,Posusje,Leotar sve ce to jace biti nego prosle godine.I vi ćete biti bolji nego prošle godine siguran sam , borba za Europu sigurno kroz ligu i Kup.
Yugoslav First League - ★★
Bosnian Premier League - ★★★★★
Bosnian Cup - ★★★★★★★★
YNWA <3
Bosnian Premier League - ★★★★★
Bosnian Cup - ★★★★★★★★
YNWA <3
-
- Kontakt:
Cuj po cemu su jaci,jok eto bolji su Dzenis Beganovic,Haracic,Bekric,Vego od Ikica,Dzafica,Avramovskog,Suljica i Tatara,Zakarica,Lukica,Melega
Tuzli otisla 3 najbolja igraca(Doffo,Krpic,Dzafic)za zamjene doveli Veselinovica i Smajlagica
Vi jos zivite u nekoj zabludi da mozete ove godine Evropu prije nas?Brate sve dok vam onaj lik ne krene ozbiljne pare ulagati i dovoditi provjerena pojacanja vama je 5-6.mjesto realnost.Sa osvim pojacanjima sto Edis necu reci dovodi nego 'nabacuje' vi se Evropi ne mozete nadati.Ovo je realnost.Ove sezone top 3 Sarajevo,Zrinjski,Borac u to sam 99.9% siguran
Sta se ono tamo cuje
Ko to tamo pjesmu pjeva
To heroji idu majko
Navijaci Sarajeva!
Ko to tamo pjesmu pjeva
To heroji idu majko
Navijaci Sarajeva!
Bravo za Borac,ovi iz malog mjesta pored Tuzle(simin han) nisu za komentara 

Pa ova Sloga direktno pomogla Borcu sad s ovom zamjenom domacinstva. Nevjerovatno. Mogli su biti domaćini u drugom dijelu sezone na svom stadionu, a pristali su da tu priliku ipak ima Borac umjesto njih.
https://sportsport.ba/fudbal/premijer-l ... tar/429669
- imekorisnicko
- Kontakt:
Ja sam 99.9% siguran na osnovu trenutne situacije da će jedna od te tri ekipe biti šampion,ali isto tako mislim da i Sarajevo i Zrinjski mogu podbaciti.Borcu sudije i savez već garantuju top 3NajvecaRadosti je napisao/la: ↑12 jul 2022, 08:46Cuj po cemu su jaci,jok eto bolji su Dzenis Beganovic,Haracic,Bekric,Vego od Ikica,Dzafica,Avramovskog,Suljica i Tatara,Zakarica,Lukica,Melega
Tuzli otisla 3 najbolja igraca(Doffo,Krpic,Dzafic)za zamjene doveli Veselinovica i Smajlagica
Vi jos zivite u nekoj zabludi da mozete ove godine Evropu prije nas?Brate sve dok vam onaj lik ne krene ozbiljne pare ulagati i dovoditi provjerena pojacanja vama je 5-6.mjesto realnost.Sa osvim pojacanjima sto Edis necu reci dovodi nego 'nabacuje' vi se Evropi ne mozete nadati.Ovo je realnost.Ove sezone top 3 Sarajevo,Zrinjski,Borac u to sam 99.9% siguran
Pa ti isti ljudi koji su bliski borcu su Slogi omogucili da igra Premijer ligu. Logicno je da ce njima sad Sloga da se saginje i da im ga cucla gdje god treba.KapitenK je napisao/la: ↑12 jul 2022, 09:52Pa ova Sloga direktno pomogla Borcu sad s ovom zamjenom domacinstva. Nevjerovatno. Mogli su biti domaćini u drugom dijelu sezone na svom stadionu, a pristali su da tu priliku ipak ima Borac umjesto njih.
...ja neću da govorim radi čega i da objašnjavam,vi to vrlo dobro znate,al ako ništa drugo i ono što je jedino što mogu da učinim za taj grad,pa da se i vi sjetite da sam se rodio u Sarajevu, a znate šta se dešava!!!
- Avanti1926
- Kontakt:
Kreće nova sezona reality show-a zvani Premijer liga BiH. Očekujem dosta zanimljivu i kvalitetnu sezonu, em zbog igračkog, em zbog trenerskog kadra. Slažem se sa većinom, za titulu će se boriti Borac, Zrinjski i Sarajevo, mada, u ovom trenutku, najveće šanse možda ima Zrinjski. Borac i Sarajevo jesu sklopili kvalitetan tim, i na terenu i na klupi, ali trebaće još vremena da se to sve uklopi, dok je Zrinjski (bar zasad) zadržao okosnicu tima i tu im je najveća prednost. Za Evropu standard Tuzla City i Željo i moooožda Velež, te tri ekipe su tu negdje. Široki nikad slabiji, pitanje šta će sa njima biti ove godine. Donji dio tabele, zona ispadanja, tu vidim (zasad) Slogu, jer baš tanko izgledaju, a ko će drugi kandidat biti, teško je procijeniti. Sloboda ne vjerujem, jer jednostavno koliko god da su tanki, opet će biti jači od Igmana npr. Leotar, Igman, Sloga su neki trio i cijenim da će od te 3 ekipe, dvije napustiti PLBiH. Izostavio sam Posušje, hm, hercegovački klub koji šuti i radi, i, reklo bi se, kvalitetno, i cijenim da će ove sezone biti hit prvenstva.
Uzdravlje, i srećno svim predstavnicima u Evropi.
Uzdravlje, i srećno svim predstavnicima u Evropi.
Sloga ostaje 100 posto,Vico ce da zavrsi to jer Borcu je tu 6 bodova sigurno a i na tekmama Sloge protiv konkurenata Bojca ce moci da radi lakrdijeNajvecaRadosti je napisao/la: ↑12 jul 2022, 08:12Za 3 dana pocinje nam liga.Vecina klubova su vjerujem zavrsili ovaj rok i sa odlascima i sa dolascima.Poslije ovog roka i stanja sa igrackim kadrovima mislim da je ovo najrealnije ocekivati ove sezone
Imena ne igraju, igra tim. PSG ima najjača imena pa nisu prvaci Evrope.
Zrinjski nije imao najjača imena, pa su se popišali po svima
Nije ovo FM dovedeš 8 igrača i odmah osvojiš ligu.. Ide to malo teže
Zrinjski nije imao najjača imena, pa su se popišali po svima
Nije ovo FM dovedeš 8 igrača i odmah osvojiš ligu.. Ide to malo teže
IGRAJTE SRCEM SARAJEVSKI PLAVI!
Za prva tri mjesta bore se FKS, Zrinjski, Borac. Velež će biti odmah ispod kao i Azine sisice. Posušje bi moglo iznenaditi i biti 6-7. mjesto, a onda idu Široki i Diklizićeva strateška partnerica.
Bahati, bahati Željkan!
1946
1946
To je najbolje sto znas, ismirova podguzna muho
...ja neću da govorim radi čega i da objašnjavam,vi to vrlo dobro znate,al ako ništa drugo i ono što je jedino što mogu da učinim za taj grad,pa da se i vi sjetite da sam se rodio u Sarajevu, a znate šta se dešava!!!
Pišem kao navijač Veleža, po meni objektivnu tabelu:
1. Zrinjski
2. Borac
3. Sarajevo
4. Velež
5. Tuzla City
6. Željezničar
7. Posušje
8. Široki Brijeg
9. Sloboda
10. Igman
11. Leotar
12. Sloga
1. Zrinjski
2. Borac
3. Sarajevo
4. Velež
5. Tuzla City
6. Željezničar
7. Posušje
8. Široki Brijeg
9. Sloboda
10. Igman
11. Leotar
12. Sloga
Ne vjerujem da će susjedi odbraniti titulu,ali biće među prva 3. Titulu će vjerovatno osvojiti Borac uz pomoć saveza.
Eric Cantona : "You can change your wife, your politics, your religion, but never, never can you change your favourite football team."
Ne znam sto raja stavlja Tuzlu tako visoko, valjda na osnovu prosle sezone. Ove godine su puno losiji i mislim da ce se sa nama boriti za 5. i 6. mjesto. Krpic i Dzafic su im bili najucinkovitiji igraci, uz Mehanovica. Doffo isto otisao, a nisu vala doveli dobre zamjene. Ne mozes ocekivati puno od Veselinovica, a vidjelo se to i protiv onih amatera.
Zrinjski i pitari ce se potuci za titulu ako sve bude posteno, a po meni pitari imaju prednost i bolju ekipu. Borac je dobar, ali ako bude sve posteno mislim da nisu kvalitetom tu negdje sa Zrinjskim i fks.
Zrinjski i pitari ce se potuci za titulu ako sve bude posteno, a po meni pitari imaju prednost i bolju ekipu. Borac je dobar, ali ako bude sve posteno mislim da nisu kvalitetom tu negdje sa Zrinjskim i fks.