Serie A - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma

mike10
Kontakt:

Re: Serie A

Post Postao/la mike10 » 14 jan 2016, 13:35

Gefufna je napisao/la:
mike10 je napisao/la:U Bayernu, Realu i Barci ne bi imao mjesta u prvih jedanaest, dakleM u top 3 kluba na dunjaluku. Dok bi se morao izboriti za svoje mjesto u City-ju npr., tj. ne bi baš bio povlaštenog statusa. Vjerovatno bi se i u Čelziju morao boriti za prvih jedanaest pored Matića i Cesca, da su isti na nivou i da Čelzi općenito nije u behutu. U kakvom su trenutno stanju i Medunjanin bio pojačanje. Tako da to ipak nije 99.99% klubova u kojima bi imao mjesto u prvih jedanaest, pogotovo ne ako pričamo o vrhunskim kubovima.

Da je sjajan igrač-jeste, al' da bi imao mjesta u gotov' svakoj ekipi svijeta-ne bi.
Hajd sad predji sve te klubove i vidi treba li njima igrac tipa Marchisia, uzimajuci u obzir taktiku i nacin igre koju preferiraju?

Da vidim koliko dobro pratis fudbal: na trenutni Juventusov roster, taktiku i stil igre da li bi Robben bio pojacanje (uzeh njega, jer ga neko gore navede kao WC igraca)?

BTW, zar nije Juve prosle godine bio porazeni u finalu LP? Zasto se ne smatra za drugi najbolji tim odmah poslije Barce? Zato sto tih par ostalih klubova imaju vece prihoda, vece plate, bolja imena, odnosno vise WC igraca?

Zasto ne bismo posmatrali obrnuto: koji igrac na svjetu moze zamijeniti Marchisia u Juventusu kao timu koji je porazen u finalu LP?

I ja postavljam glupa pitanja. Pa zato sto se radi o Juventusu. :arrow:
Kao prvo mani se tog profesorskog i nadmenog stava. Nit' si ti meni profesor, nit' sam ja tebi učenik da ti meni tobož ocjenjuješ znanje o fudbalu. Takav način razgovora furaj s drugima, sa mnom nemoj.

I šta ću dobiti time? Šta ja imam od toga što sam npr. najbolji libero(ovo se ne odnsoi na Marchisia, da ne bi ko pomislio da za istog mislim da je libero) na svijetu kad je ta pozicija izumrla ili je rabi par klubova na dunjaluku?

Robben bi u svako doba dana bio vrhunsko pojačanje Juventusu, za takvog igrača se prekrajaju taktike, postave ako treba. Jer to je ipak svjetska klasa. DakleM on je bolji pojedinac na ofanzivnim pozicijama od svakog ponaosob u timu Juventusa, a u istom se ne bi našao iz čisto financijskih i vremenskih prilika, jer bi u slučaju promjene taktike morali dovesti još nekoga, a vremenski bi trebalo da se sve to uklopi.

Tvoja logika bi bila da Messi(u vrijeme kad je igrao lažnu devetku)nije najbolji ako se ne bi uklapao u trenutnu formaciju Juvea il' bilo kojeg drugog kluba koji ne igra s lažnom devetkom?

Juve je prošle godine igrao finale LP i svaka mu čast na tome, ali ovdje ne uzimamo jednu sezonu za primjer već više njih. I ne gledaju se samo rezultati, na taj način bismo lako znali koji su to klubovi najbolji. Poredaj klubove od finalista ka osmini finala i eto ti rankinga. Pobjedili ste, tj. prošli Real u polufinaku, a koliko vam je šanse davano prije dvoboja i zar vaš prolazak u finale nije okarakterisan kao iznenadjenje? A zašto to?

L'Avvocato
Kontakt:

Post Postao/la L'Avvocato » 14 jan 2016, 13:36

slika

:rol:
★★★

"Uči(čitaj), u ime Gospodara tvoga koji stvara."(Al-Alaq)

Gefufna
Kontakt:

Post Postao/la Gefufna » 14 jan 2016, 13:51

mike10 je napisao/la:Pobjedili ste, tj. prošli Real u polufinaku, a koliko vam je šanse davano prije dvoboja i zar vaš prolazak u finale nije okarakterisan kao iznenadjenje? A zašto to?
Zasto? Zbog dvije maestralne izvedbe Marchisia, kao hipotenuze u trokutu sa katetama Pirlom i Vidalom.
37 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

"Every morning when I wake up I see the sun, even if there is the rain." Max Allegri

mike10
Kontakt:

Post Postao/la mike10 » 14 jan 2016, 13:55

Peace je napisao/la:U Barceloni umjesto Rakitica... isti tip igraca jos je Marcha kompletniji jer je dobro hljaci prema nazad... o Realu je iluzorno govoriti... mnogo korisniji igrac od kroosa na toj poziciji... dakle samo bayern.... ove ostale ne treba ni navoditi... fernando, fernandinjo i sl...
Ne bi on ni pored ovakvog Rakitića igrao prvu postavu, a pogotovo ne sad kad je Arda tu.
Nije to ništa iluzorno, takvo je stanje na terenu. Marchisio se ne bi naigrao fuce pored živog i zdravog Kroosa i Modrića.
JuventinoVero je napisao/la:
mike10 je napisao/la:
A taj zaključak si donio na osnovu čega? Na osnovu toga što smatram da su Barca, Real i Bayern najjači klubovi na dunjaluku?
I zašto uvijek povlačite takve paralele? Kao mala djeca zavapite čim neko spomene neki od klubova iz te lige.

Ja nigdje nisam osporio da Juve ne pripada top5 klubova svijeta, smao ih ne svrstavam u top3, mada je sve to fluidno.

Nije bitno da li su oni iza Juvea ili ne, to je bio osvrt na pisanje kako Marchisio ima zagrantovano mjesto u prvih jedanaest u 99.99% klubova, što naravno nije tačno. A City i Čelzi svakako već godinama unazad važe za vrhunske klubove. Pa ipak je bolji uzorak sproveden na više klubova nego li na jednom, zar ne?
Iskljucio si juventus iz top3 kluba iako je igrao finale lp..osvojio domacu ligu, kup..sta je to real uradio pa spada u top3 a juve ne spada?

Znaci postoje samo 3 kluba na svijetu iz kojih moze doci wcigrac, sve ostalo su dobri igraci..

Celzi ajde donekle, iako vec dvije godina ima losije rezultate od juventusa, o ovoj ne treba ni govoriti..ali city svrstavati u ozbiljan klub??
Da nisi slucajno pratio rezultate lige prvaka ove sezone, juventus je taj city dobio u oba meca..
Sad se već moram ponavljati, al' ajde.

Real ima furiozan sastav u usporedbi s Juventusom, ima isto tako samo sezonu prije osvojenu LP, što vi fanovi Juventusa ne gedate ili ne želite vidjeti. I ako gledamo i sabiremo uspjehe i sl. nevezano za samo jednu sezonu pa obuhvatimo bar par sezona vidjet ćemo da je Real itekako uspješniji od Juventusa gledajuć' Ligu Prvaka. A u Seriji A Real bi na mjestu Juventusa imao isti uspjeh, samo vjerovatno još dominantnije brojke, jer su igrački popunjeni strašnim igračima, a jedno vrijeme su imali i Mourinha u sastavu koji je ovladao Serijom A. E sad ako ste vi u dvoboju Davida i Golijata pobjedili Real to ne znači da bi ishod uvijek bio takav.

To si ti zaključio, kako? Evo ne znam ni sam. Opet izvlačiš u najmanju ruku čudne zaključke.

City je igrački itekako ozbiljan klub, problem istom već godinama unazad jeste trener ili ti treneri koji povlače pogrešne poteze i popunjavaju tim nerijetko nepotrebnim igračima, kao i nesreća da igraju osminu finala LP protiv Barce gdje, uopće ne iznenadjujuće, ostanu pognute glave kao i mnogi drugi protiv Barce.

mike10
Kontakt:

Post Postao/la mike10 » 14 jan 2016, 13:58

Gefufna je napisao/la:
mike10 je napisao/la:Pobjedili ste, tj. prošli Real u polufinaku, a koliko vam je šanse davano prije dvoboja i zar vaš prolazak u finale nije okarakterisan kao iznenadjenje? A zašto to?
Zasto? Zbog dvije maestralne izvedbe Marchisia, kao hipotenuze u trokutu sa katetama Pirlom i Vidalom.
Jesu dvije tekme jedini pokazatelj koliko je ko jak? Dešavalo se i Barci i Juventusu godinama unazad i u naponu snage da ispadnu u kupu npr. od slabijih timova ili pak misliš da su to jači timovi na osnovu dvije tekme, iako je Juve u prvenstvu osvojio lupam 30+ bodova više od istog tog kluba?

Gefufna
Kontakt:

Post Postao/la Gefufna » 14 jan 2016, 14:05

Marchisio k4rina, Juve mafia, Seria A talasika. Zivjela Primera i EPL. Frizurica, cickovo ulje, blajhanje. El clasico. Prihod od TV prava. Nike, Adidas. Visca Catalunya. :arrow:

"Every morning when I wake up I see the sun, even if there is the rain." Max Allegri

Lillard
Kontakt:

Post Postao/la Lillard » 14 jan 2016, 14:09

Gefufna je napisao/la:Marchisio k4rina, Juve mafia, Seria A talasika. Zivjela Primera i EPL. Frizurica, cickovo ulje, blajhanje. El clasico. Prihod od TV prava. Nike, Adidas. Visca Catalunya. :arrow:
Zaista je začuđujuće koliko su ti stvari crno-bijele. Ako neko kaže da Marchisio nije WC igrač, to znači da nije najviša moguća klasa, ali da je odličan igrač.
Ako je Marchisio WC igrač, onda na svijetu imamo pun qrac WC igrača.
"Last time they count me out, what I do Game 6?"

muxa
Kontakt:

Post Postao/la muxa » 14 jan 2016, 14:12

Gefufna - de me prosvijetli i objasni šta je poenta ovog tvog pokušaja da ubjediš druge da je Markizio world class igrač???
Tebi jest, velikoj večini nije i nema smisla više mlatit praznu slamu .
Il Club più titolato al mondo!

IlPrincipino
Kontakt:

Post Postao/la IlPrincipino » 14 jan 2016, 14:13

slika
C’e una stella al cielo che indica il cammino, forza Juve vincere e’ il tuo destino.
38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
It is never too late to be what you might have been. -George Eliot

Gefufna
Kontakt:

Post Postao/la Gefufna » 14 jan 2016, 14:13

Lillard je napisao/la:Zaista je začuđujuće koliko su ti stvari crno-bijele. Ako neko kaže da Marchisio nije WC igrač, to znači da nije najviša moguća klasa, ali da je odličan igrač.
Ako je Marchisio WC igrač, onda na svijetu imamo pun qrac WC igrača.
Ako je covjek u top 5 na poziciji mezzale, a minimalno 6 klubova na svijetu igra sa ovom pozicijom, a igra - automatski je WC. :arrow:
Zadnja izmjena: Gefufna, dana/u 14 jan 2016, 14:21, ukupno mijenjano 2 puta.

Gefufna
Kontakt:

Post Postao/la Gefufna » 14 jan 2016, 14:19

muxa je napisao/la:Gefufna - de me prosvijetli i objasni šta je poenta ovog tvog pokušaja da ubjediš druge da je Markizio world class igrač???
Tebi jest, velikoj večini nije i nema smisla više mlatit praznu slamu .
Vrlo jednostavno - sarkastican sam dok svi ne shvate da je u pitanju samo sarkazam.
I da nisam, moje je pravo da smatram klasom koga god hocu. ;)
Ispuhao sam se, utrosio malo slobodnog vremena, necu vise, dobri ste momci svi, razumijemo se. :mrgreen:

Asteriks
Kontakt:

Post Postao/la Asteriks » 14 jan 2016, 14:24

Gefufna je napisao/la:
Asteriks je napisao/la:Carrick je doktor ove pozicije.
Kakvu frizuru ima taj Carrick, u kojim reklamama je bio, vidil' se sta on radi na terenu? Koji sve igraci iz Utd-a su world class?
To je glediste doticnog forumasa, msm da se vise fura na marketing, al otom-potom. :P
Without a moral compass, the human mind will justify anything.

JoseMourinho
Kontakt:

Post Postao/la JoseMourinho » 14 jan 2016, 14:26

Najteže rasprave su uvijek oko ovog WC poljima jer svako ima svoju listu pa jbg nekom ce neki igrač biti WC nekom neće, ali kada se uzme veći uzorak može se lakše definisati pa tako kad većini marchisio nije WC onda znaci da nije, jbg odličan jeste igrač ali ni meni ta krema nije taj "WC" koliko god pokušavao neko svoje to mišljenje nametnuti ;)

Peace
Kontakt:

Post Postao/la Peace » 14 jan 2016, 14:42

Rakitic je znatno slabiji igrac od Marchisia... ofanzivno tu negdje.. jer i Marcha dosta asistira i daje golove.. a defanzivu ne treba porediti... marchisio to igra kao da mu je najbolja pozicija zadnji vezni.. a ne neki centralni vezni...
Marchisio je bolji igrac od kroosa, a i kompletniji je i od Modrica jer ce defanzivno dati ono sto daje Hrvat (a daje dosta), a ofanzivno jos vise....

I da u 10 duela garantujem zivotom da bi Juventus, i to ovaj Juventus trenutno, u barem 7 izbacio reala... i dobro je neko postavio pitanje po cemu je to real bio ispred Juventusa kad su se tek izvukle kuglice.... najvažniji razlog je taj sto su imali debelo navikanije igrace... i sto imaju i sad... jer npr carvajal je mnogim bolji igrac od lichte jer je ''poznatiji'' a realnost je mnogo drugacija... benzema od teveza isto tako a realnost je da je argentinac druga vsiona za benzemu u svakom segmentu... ili modric od vidala... ili ramos od chielinija i sl.... dakle navikanije ne znaci bolje...
Dinamo je udruga građana.Prema ZAKONU o udrugama njeno djelovanje temelji se na načelu DEMOKRATSKOG ustroja,članovi "upravljaju" po principu 1ČLAN=1GLAS.Klub je danas PRCIJA krimosa Mamica!
43 M € UKRADENIH iz Dinama and still counting...

suptilnirocker21
Kontakt:

Post Postao/la suptilnirocker21 » 14 jan 2016, 14:47

Peace je napisao/la:Rakitic je znatno slabiji igrac od Marchisia... ofanzivno tu negdje.. jer i Marcha dosta asistira i daje golove.. a defanzivu ne treba porediti... marchisio to igra kao da mu je najbolja pozicija zadnji vezni.. a ne neki centralni vezni...
Marchisio je bolji igrac od kroosa, a i kompletniji je i od Modrica jer ce defanzivno dati ono sto daje Hrvat (a daje dosta), a ofanzivno jos vise....

I da u 10 duela garantujem zivotom da bi Juventus, i to ovaj Juventus trenutno, u barem 7 izbacio reala... i dobro je neko postavio pitanje po cemu je to real bio ispred Juventusa kad su se tek izvukle kuglice.... najvažniji razlog je taj sto su imali debelo navikanije igrace... i sto imaju i sad... jer npr carvajal je mnogim bolji igrac od lichte jer je ''poznatiji'' a realnost je mnogo drugacija... benzema od teveza isto tako a realnost je da je argentinac druga vsiona za benzemu u svakom segmentu... ili modric od vidala... ili ramos od chielinija i sl.... dakle navikanije ne znaci bolje...
:lol: :urnebes: :clap: :facepalm: :damn: :shifty: :wtf: :hmmmmm: :rol: :tokralju: :bow: :shock: :o :urnebes: :lolno: :crazy: :crazy: :crazy:
https://apex.oracle.com/pls/apex/f?p=94720:1:::NO:::

https://onedrive.live.com/redir?page=view&resid=796391984AA9A643!321&authkey=!AJuV3div6IgqDj0

ultrasstyle_tz
Kontakt:

Post Postao/la ultrasstyle_tz » 14 jan 2016, 14:57

Luka Modric je IGRACINA i WC igrac...sad vi njega omalovazavate jer je ruzan, mal i plus Hrvat.....

jedan od igraca koji najvise ispastaju zbog sistema i opet odradjuje masestralan posao iz sezone u sezonu...kakav je to vezni red Modric-Kros i 4 ofanzivna igraca....defanzivni ucinak Rodrigeza, Bejla, Ronalda i Benzeme u ozbiljnim mecevima kad su skupa na terenu moze bit da bi samo istrpili Vidal i Makelele da ih skupa stavis da igraju
crveno-crno srce kuca jace nego ikada!

JoseMourinho
Kontakt:

Post Postao/la JoseMourinho » 14 jan 2016, 14:59

Uredu hvalit ali pretjerali ste ga sa modricem, realno on je klasa iznad sama krema fudbala ;)

Manuel
Kontakt:

Post Postao/la Manuel » 14 jan 2016, 15:22

L'Avvocato je napisao/la:slika

:rol:
Opet ce vas kara.ti :mrgreen:
Horde Zla ; Curva Sud Roma ; Los Borrachos Del Tablon

Este sentimiento nadie lo comprende

dell21
Kontakt:

Post Postao/la dell21 » 14 jan 2016, 15:30

heeheh

Pogba
Kontakt:

Post Postao/la Pogba » 14 jan 2016, 16:25

WC ili ne, Marchisio je zasigurno jedan od najpotcjenjenijih igraca na svijetu. To sam vise puta pisao. Nesto ala Biskvit.
Takticki jedan od najobucenijih igraca koje sam gledao.

Lani je bio bolji i od Pogbe, Pirla i Vidala, ali se ne prica puno o njemu. ;)
░▌J▐▌U▐▌V▐▌E▐▌N▐▌T▐▌U▐▌S▐░

#MaxOUT

Zaključano

Natrag na “Serie A”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.