Kosarka: reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Moderatori/ce: nerminh74,CashMan,KK_Bosna

legenda reala
Kontakt:

Re: Kosarka: reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Post Postao/la legenda reala » 05 avg 2012, 03:15

Mašić ti je novi Siniša Kovačević, takav igrač nam je trebo prethodnih godina, u odbrani radi lavovski posao niko ga ne primjeti, ponekad pobudali u napadu i napravi dar-mar ;) :P
Sigurno će explodirati u jednoj-dvije utakmice ;)
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

Edin TM87
Kontakt:

Post Postao/la Edin TM87 » 05 avg 2012, 03:47

Dobar drug drugog centra Sparsa, Emir Ahmedovic, znas li ga neno, imal' sta od njeg? :mrgreen:

Znas li ovog Emira Gusu? Bolji pley od Salcina 15. puta i od one dvojice sto igraju u Bosni, al' nije pozvan u repku, velika greska, inace igra za Vogoscu...
legenda reala je napisao/la:Mašić ti je novi Siniša Kovačević, takav igrač nam je trebo prethodnih godina, u odbrani radi lavovski posao niko ga ne primjeti, ponekad pobudali u napadu i napravi dar-mar ;) :P
Sigurno će explodirati u jednoj-dvije utakmice ;)
Nikad nisam volio Sinisu Kovacevica i slicne :twisted:
Roger Federer the greatest of all time!
Peyton Manning - the greatest QB of all time!

Adibhf88
Kontakt:

Post Postao/la Adibhf88 » 05 avg 2012, 03:54

[youtube][/youtube]

HRvatski Sabit Hadzic...hahahaha :D - ovaj je još ludji :D
Kindže, kindže...

High

Post Postao/la High » 05 avg 2012, 03:57

Siniša Kovačević je bio strašan igrač.
Ako u selo dođe bog kog seljaci nisu na vlastitim kolima dovukli, oguliće ga i pojesti mu džigericu i meso i oglodati kosti. A njegove crvene krpe razapeće na slavolucima.

gazda664
Kontakt:

Post Postao/la gazda664 » 05 avg 2012, 08:28

Ovo je sve dobro,ali ja se boji da ako se plasiramo na EP da Mirza nece igrati za nas jer NBA timovi traze od reprezentacija da plate osigurenje za igrace a ono nije malo.Mi sigurno nemamo te pare,znam da je prosle god Francuska dala bruku para za osiguranje NBA igraca!!!

Papastathopoulos
Kontakt:

Post Postao/la Papastathopoulos » 05 avg 2012, 10:13

gazda664 je napisao/la:Ovo je sve dobro,ali ja se boji da ako se plasiramo na EP da Mirza nece igrati za nas jer NBA timovi traze od reprezentacija da plate osigurenje za igrace a ono nije malo.Mi sigurno nemamo te pare,znam da je prosle god Francuska dala bruku para za osiguranje NBA igraca!!!
Ja mislim da je, kad je potpisivao ugovor sa netsima, da im je dao uvjet da mu moraju dozvoliti da igra za repku, inace ne bi potpisao ugovor s njima..nesto je bilo u tom smislu, ispravite me ako grijesim..

Sent from my WT19i using Tapatalk
Ko rano rani, il je pekar il nije normalan

Celikovac
Kontakt:

Post Postao/la Celikovac » 05 avg 2012, 10:22

gazda664 je napisao/la:Ovo je sve dobro,ali ja se boji da ako se plasiramo na EP da Mirza nece igrati za nas jer NBA timovi traze od reprezentacija da plate osigurenje za igrace a ono nije malo.Mi sigurno nemamo te pare,znam da je prosle god Francuska dala bruku para za osiguranje NBA igraca!!!
Ja mislim da je to obavezno samo za ove superzvijezde tipa Parkera, Nowitzkog, Gasola itd...

Cisto sumnjam da bi Crna Gora placala za Pekovica i Vucevica...
Luciano Moggi: "E l'Inter non vinceva perché erano pippe e incapaci. Mica li ho comprati io Vampeta, Taribo West e Hakan Sukur".

admirone
Kontakt:

Post Postao/la admirone » 05 avg 2012, 10:42

Opasan je, jako opasan. :mrgreen:
[youtube][/youtube]
Željezničar 1921

Ne boj' se grade mladosti mi moje, na braniku tvome Manijaci stoje.

http://www.youtube.com/watch?v=T4ekTPZW4qU

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 05 avg 2012, 10:45

Edin TM87 je napisao/la:Lijepo receno, lijepo receno... S vecinom se slazem, al' evo nas'o sam i nesto u cemu se ne slazemo...
neno#4 je napisao/la:I treba nam play, Naletilic ne moze u Acinom sistemu gdje se igra za kos vise (ne igra se odbrana) dati pravi doprinos. Gordic i Pasalic ce da se vrate, mora se naci jos jedan. Kako, to cemo vidjeti.
Sta ce nam iko kad se vrate ova dvojica? 3 Odlicna pleya imamo, jedino ako ne mislis Gordica na dvica, a Nihada na tricu? Niska postava, previse niska za nasu ekipu, koja ima problema sa skokom i igrom u odbrani protiv visokih igraca...
neno#4 je napisao/la:Masic - Cudno zvuci, ali meni nije jasno kako Masic dosada negdje nije odigrao odlicnu partiju. Koliko god to cudno zvucalo ja sam od njega ocekivao da bude jedan od prvih koji ce da se privikne na Acin stil, a onda je u jednom trenutku izgledalo da mu bas ne odgovara. Moze iz tranzicije, atletican igrac, aktivan u skoku u napadu, moze u odbrani da iznudi par faulova. Sut ima. Ja sam idalje pri stavu da ce on nekoga da uneredi u kvalifikacijama. Pogotovo treba da se koristi kada je Sinanovic u igri da postavi blok i zabije cuvara. Jer kada je Kiki unutra rijetko kada ce to dobiti. Jer Wright ga trazi na pick n' popu ili rollu.
Stvarno mislis da je ovaj momak za prve petorke? Eto ja mislim da ce kad bude najpotrebnije promasivati zicere i slobodna bacanja, ono kad se treba ovjerit pobjeda, a mi vracamo protivnika u zivot - to je ono sto mi najbolje radimo... No, to je samo moje misljenje. Vidjet cemo, al' mislim da se moglo naci nesto bolje od Masica u prvoj petorci.

neno#4 je napisao/la:Dva kljucna nedostatka su rezervni centar i play. Treba nam igrac koji je suprotnost od Kikanovica. Treba nam dobar odbrambeni centar koji moze uci tucu 15- ak minuta. Ne toliko ofanzivno potentan koliko skakacki i u odbrani
Ja bih Nurkica odma' u A repku, koliko mi je drago sto cemo imati jednog takvog igraca, pa 130 kila :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Kakav talenat 8-)

I moram dodati da je Wright bolji od Hajrudina, svaka cast Domercantu na svemu, na onim tricama na EP-u, na borbi za BiH, al' Wright je pun pogodak! A sta tek reci za Acu ;)
Za svakog igraca se vrijedi boriti, tako da niko nije na odmet. Gordic je kombo bek, nije klasicni play. Sta ako se desi da se opet neko povrijedi, kao sada? Aco ionako se puno ne obazire na odbranu, napadom cemo rjesavati stvari. Ali je zato napad duplo bolji nego kod svih prethodnih selektora.

Dobro, Masic je levat to smo utvrdili. Ali, evo predlozi mi ti u ovom trenutku boljeg igraca od njega na toj poziciji, a da smo ga mogli pozvati. Samo nemoj Lebrona ili Anthonya, npr. Koga, koga?

Jesi gledao ikada Nurkica, pa makar i na treningu? Polako, idemo redom. Napisao sam sta je prioritet, sve preko toga je bonus.
Nenad Markovic & Drazen Petrovic

Ostalo je samo ime.....

xavi26
Kontakt:

Post Postao/la xavi26 » 05 avg 2012, 10:46

Celikovac je napisao/la:
Ja mislim da je to obavezno samo za ove superzvijezde tipa Parkera, Nowitzkog, Gasola itd...

a ako nas Mirza postane super zvijezda? 8-)
Volim te Bosno!!!

kobe64
Kontakt:

Post Postao/la kobe64 » 05 avg 2012, 10:51

Aco nije normalan 4 razlike do kraja on pravi tehnicku .Pa kako ce tako zna da sudijsku odluku niko emoze promjenit ni vratit a on 3 tehnicke u 2 utakmice :S

Melo15
Kontakt:

Post Postao/la Melo15 » 05 avg 2012, 10:59

Zasto Dinu Hodzica nije pozvao?Po mom misljenju je bolji i od Josipa i od Armina...Slican igrac kao Wright samo sto ima bolji sut za 3...zasluzio je poziv...
>>>the first 40 games of my career I sat on the bench, they thought I was a zero. Instead of being bitter I just practiced and practiced, it wasn't even 'bout basketball anymore it was by proving them wrong. Impossible is nothing

Celikovac
Kontakt:

Post Postao/la Celikovac » 05 avg 2012, 11:10

xavi26 je napisao/la:
Celikovac je napisao/la:

a ako nas Mirza postane super zvijezda? 8-)
S onakvom nezainteresovanoscu u odbrani, na svojoj poziciji u NBA nikad nece biti zvijezda...
Luciano Moggi: "E l'Inter non vinceva perché erano pippe e incapaci. Mica li ho comprati io Vampeta, Taribo West e Hakan Sukur".

storm_raider
Kontakt:

Post Postao/la storm_raider » 05 avg 2012, 11:23

Ne mozemo porediti Domercanta i Wrighta. Polako. "Hajro" je ipak legenda i nemojte da tako lako zaboravljamo stvari. Wright je odlican igrac, sjajan karakter i koristit ce nam mnogo u ekipi, ali nemaju on i Domercant iste zadatke. Wright je doveden da razigrava ekipu i nece tako cesto premasiti 15 poena (mnogo je bitnije neka ima 10+ asistencija kao sinoc), dok je Henri nerijetko isao preko 20 poena. Uoistalom ne igraju istu poziciju. Wrighta mozete porediti sa Castle-om i Bremerom i vec sada se vidi da je ili ce biti bolji od njih. S tim sto je Bremer imao nevidjene pehove sa rukom.

Ocekujem Bavcica da se dobro uklopi u ovaj sistem, Masic se jos bori, ali ako je sudeci prema jucerasnjoj utakmici ulazi u ritam. On moze odigrati na ovom nivou i nema cega da se plasi. Isto tako i Mitrovic, za kojeg vjerujem da moze biti i bolji od Masica. Steta za Naletilica, ima on kvalitet samo da vise vjeruje u sebe.
Sport je lijek za tijelo i duh.

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 05 avg 2012, 11:24

@ Neno,

Nemoj vise da mi kopiras post :| Vidim da smo napisali dosta identican izvjestaj,mora da pratimo ovaj sport iz malo drugacijeg aspekta,pa recimo malo blize smo desavanjima!.... :D

voltron30
Kontakt:

Post Postao/la voltron30 » 05 avg 2012, 11:47

Je l' još neko svoju džigericu pojede kada skonta kakvu bi petorku imali da onaj poturica Preldžić nije izabrao Tursku umjesto nas?

storm_raider
Kontakt:

Post Postao/la storm_raider » 05 avg 2012, 11:57

Ja ne, prezaljen je. Koga nema bez njega se moze.
Sport je lijek za tijelo i duh.

Tracy3McGrady
Kontakt:

Post Postao/la Tracy3McGrady » 05 avg 2012, 12:00

voltron30 je napisao/la:Je l' još neko svoju džigericu pojede kada skonta kakvu bi petorku imali da onaj poturica Preldžić nije izabrao Tursku umjesto nas?
Yebo li mu svi Turci sve njegovo, razumjeo bi da je ostao za Sloveniju da igra jer je eto igrao za njihove mladje selekcije, ali kako da izabere Tursku nije mi nikako jasno, ja bi mu zabranio da udje u BiH ikako bez vize i uzeo bi mu drzavljanstvo nanu mu naninu.
Anfernee "Penny" Hardaway #1

majestic24
Kontakt:

Post Postao/la majestic24 » 05 avg 2012, 12:00

"Bosanac" koji igra za drugu repku a nama bi najvise odg je Mirza Begic.

Ja bi vise volio njega vidjeti u repki nego 5 Preldzica
GLORY,GLORY MAN.UNITED : 1907–08, 1910–11, 1951–52, 1955–56, 1956–57, 1964–65, 1966–67, 1992–93, 1993–94, 1995–96, 1996–97, 1998–99, 1999–2000, 2000–01, 2002–03, 2006–07, 2007–08, 2008–09, 2010–11 , 2012-13

..:::The Black Mamba Strikes Again::...

Celikovac
Kontakt:

Post Postao/la Celikovac » 05 avg 2012, 12:04

voltron30 je napisao/la:Je l' još neko svoju džigericu pojede kada skonta kakvu bi petorku imali da onaj poturica Preldžić nije izabrao Tursku umjesto nas?
Zepacko ****...vidi se da krv nije voda, i on i tata su mu smecari najgore moguce vrste. Kako su samo doveli u zabludu ljude ih KSBiH i nagovorili ih da izganjaju brisovnicu iz KS slovenije...fuj. To je Bosanski izdajnik najgore moguce vrste i zelim mu da mu Leukemija okonca karijeru u 27.-oj godini...

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.