FK Sloboda Tuzla - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: TaRgEt_,Aerials

AulleTa
Kontakt:

Re: FK Sloboda Tuzla

Post Postao/la AulleTa » 15 maj 2010, 20:02

harry_90 je napisao/la:Modrica 0: 4 SLOBODA

SLOBODA DO GROBA

Svaka im čast, razbili su Modričane i osigurali opstanak. Sada je još samo cilj završiti u gornjem dijelu tabele, a ako pobjedimo Velež, i još uzmemo bod(ove) Olimpiku, nema nam kraja. Da smo ovako igrali i prošlu polusezonu, borili bi se za titulu ocam'.
Spammer

1.000.000 $ Man ! - Maybe in future... #

tm84
Kontakt:

Post Postao/la tm84 » 15 maj 2010, 20:03

cestitke na definitvno osiguranom opstanku ;)
7x drzavni prvak (rekord) // 5x osvajac kupa (rekord) // 3x osvajac superkupa (rekord)
rekordi se obaraju a trofeji osvajaju!!!

AulleTa
Kontakt:

Post Postao/la AulleTa » 15 maj 2010, 20:13

tm84 je napisao/la:cestitke na definitvno osiguranom opstanku ;)
Hvala tm, čestitke i vama na bodu osvojenom protiv Sarajeva. :D
Spammer

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 15 maj 2010, 22:17

Jao, 4:0. :o :o :o :o
Svaka cast igracima na ovoj strasnoj pobjedi. Steta sto u prvom dijelu sezone nije bilo ovakvih igara i pobjeda, jer bi se danas borili za Europu.
Smajlovic jos jednom pokazao kvalitet, i opravdava ocekivanja.
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

slani grad
Kontakt:

Post Postao/la slani grad » 15 maj 2010, 22:23

eo vako..utakmica korektna i lijepa za gledanje...mi pametno odradili modricu koja nije ni jednom opucala na gol..osim 4 gola imali smo jos bruku nekih sansi ali i ovo je vise nego odlicno...mali Smajlovic je car i ovog momka treba po svaku cijenu zadrzat..inace je kompletna ekipa dobro stajala mada modrica i nije neko mjerilo stvarnog stanja...al et...50 ljudi u kopu je bodrilo ekipu....uglavnom..fin izlet...sad trehnut Veleza za grnji dio tabele i 6.mjesto..svaka cast momcima na borbenosti i pri rezultatu 0-4 ;)
UZ TEBE KROZ ZIVOT CIJELI-FKR 1987

SaltCityAttack
Kontakt:

Post Postao/la SaltCityAttack » 16 maj 2010, 00:56

omerbavarac je napisao/la:Jao, 4:0. :o :o :o :o
Svaka cast igracima na ovoj strasnoj pobjedi. Steta sto u prvom dijelu sezone nije bilo ovakvih igara i pobjeda, jer bi se danas borili za Europu.
Smajlovic jos jednom pokazao kvalitet, i opravdava ocekivanja.

Pa jebote mi smo izgubili od Modrice kuci onu utakmicu :)... da makar nismo zijanili tu utakmicu i da smo dobili kuci Olimpik pa mozda bi sad imali sansu i za evropu ebiga.Sta je tu je treba ostaviti ekipu i Smajlovicu pridodati jos jednog kvalitetnog napadaca i eventualno jednog veznog i bili bi top ekipa
SA VJEROM BOGA, FUKARE SLOBODA DO GROBA!
I opet Tušanj, tribina i sindrom ludila
jedan klub, jedan grad i navijačka skupina
OD PROŠLE, NE MOŽE BITI NAM TEŽA GODINA
I DALJE OSTAJEMO SLOŽNI KO' BRAĆA I RODBINA !
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

mirzza
Kontakt:

Post Postao/la mirzza » 16 maj 2010, 01:02

Bravo tuzlaci, definitivno poslije Zelje druga ekipa proljeca, kapa dole Glavasu i igracima :!:
Cuva Bog Zelju svog!

slani grad
Kontakt:

Post Postao/la slani grad » 16 maj 2010, 02:15

mirzza je napisao/la:Bravo tuzlaci, definitivno poslije Zelje druga ekipa proljeca, kapa dole Glavasu i igracima :!:
pa ja mislim da sam negdje vidio tabelu proljetnog dijela i da smo 2. na toj tabeli odmah iza zelje....na kraju balade cemo jos i 6. zavrsit :o :shock: :shock: ...
hvala na cestitkama a i vama sve najbolje i da na Grbi ovjerite titulu sljedeceg vikenda ;)

AulleTa
Kontakt:

Post Postao/la AulleTa » 16 maj 2010, 10:33

Sa 15 mjesta na 6, devet mjesta unaprijed, to bi bilo čudo Božje...
Spammer

harry_90
Kontakt:

Post Postao/la harry_90 » 16 maj 2010, 12:26

Premijer liga BiH: Modriča Maxima – Sloboda 0:4

Nogometaši tuzlanske Slobode tek u 28. kolu ovosezonske Premijer lige upisali su prvu gostujuću pobjedu. Na gostovanju kod otpisane Modriča Maksime ubilježili su sigurnu pobjedu i tako sa osvojenih 39 bodova dospjeli u “luku spasa”. Ujedno se tim Vlatka Glavaša, revenširao za jesenji poraz Modriča Maksimi na Tušnju (1:2).

Današnja utakmica riješena je faktički u prvih 45. minuta. Naime, centarfor Damir Smajlović, u dva navrata savladao je modričkog kapitena Bojana Tripića. Smajlović je za Slobodu u proljetnom dijelu sezone postigao 7 pogodaka, te je najbolji strijelac tima. Još ako kažemo da je u poništenom susretu 16. kola ekipi Sarajeva postigao dva gola, onda je jasno kako je Sloboda poslije dužeg vremena dobila golgetera u pravom smislu te riječi.

Prvi gol Smajlović je postigao nakon “dubinske” asistencije Samira Jogunčića. Domaći su tražili ofsajd poziciju, ali se sudac Elmir Alekčković nije oglasio. Kod drugog gola u ulozi asistenta bio je Almir Bekić, a ponovo je sigurni egzekutor Smajlović.

U drugom dijelu tuzlanski tim je nastavio u istom ritmu. Iz “slobodnjaka” je Tarik Okanović u 61. minuti povećao na ubjedljivih 0:3. Konačnih 0:4 postavio je defanzivac Samir Jogunčić, koji je lob udarcem savladao nemoćnog Tripića.
PORAZ ZABOLI SRECA UTIHNE,AL VJERA U TEBE NIKAD NE PRESTAJE !!!

harry_90
Kontakt:

Post Postao/la harry_90 » 16 maj 2010, 13:15

Vlatko Glavaš: Prije tri kola sam mogao napustiti Slobodu!

Jučerašnjom pobjedom u Modriči (prvom gostujućom u prvenstvu nakon godinu dana i dva mjeseca), igrači Slobode su osigurali opstanak u Premijer ligi BiH. Koliko god za to zasluge pripisivali Upravi, menadžmentu i igračima, sigurno da ih najviše ide na adresu šefa struke Vlatka Glavaša.

Nakon čestitki za odrađeni veliki posao u “paklenom proljeću” gdje su Tuzlaci uspjeli pobjediti Sarajevo, Željezničar, Zrinjski, Široki Brijeg, Borac... Vlatko Glavaš nam je otvorio dušu:

- Prije tri kola, kada smo morali pobjediti Travnik i Borac, i kada su bodovi u utakmici sa Sarajevom još uvijek bili nesigurni, imao sam jednu ponudu iz inostranstva, a drugu iz regije, kakvu niti jedan ovdašnji trener ne bi odbio. Međutim, imao sam prije svega ljudsku obavezu prema klubu, ljudima koji su mi 9. januara vjerovali, prema igračima i navijačima koji su me odlično prihvatili i ostao sam da završim započeto – rekao nam je Glavaš, ne želeći otkrivati i mena klubova koje je odbio.

Sportsku javnost interesuje da li ćemo trenera koji je sa Slobodom uspio doći do drugog mjesta na tabeli proljetnog dijela prvenstva, i u narednoj sezoni gledati na Tušnju.

- Igrat ću otvorenih karata. Ponuda imam. Ali ću prvo razgovarati sa čelnicima Slobode. Naravno, uz uslov da se borimo za vrh tabele. A kada bi sačuvali sadašnji igrački kadar, te se pojačali sa još ti prava igrača, mogli bi se uključiti u borbu za titulu. Naravno, za taj korak klub i grad moraju učiniti mnogo više, a Sloboda i njeni navijači to zaslužuju.

Do kraja prvenstva Tuzlake očekuju još dvije utakmice. U Stručnom štabu planiraju ostvariti i dvije pobjede, te prvenstvo završiti kao šesti.

- Ovi momi su to zaslužili. Kao što su i zaslužili da ih u subotu u utakmici sa Veležom pozdravi pun Tušanj. Ipak smo od za mnoge bezizlazne situacije, napravili veliki rezultat – rekao nam je Vlatko Glavaš.

Utakmica Sloboda – Velež igra se na Tušnju u subotu od 17.30 h

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 16 maj 2010, 15:49

Prema njegovim rijecima postoji nada da ostane. Ocigledno da je jedino rjesenje zadrzati igrace kojima na ljeto istice ugovor, a samim tim i ostanak Glavasa je sve izvjesniji. Nekoliko novih igraca dovesti, naravno neki ce i napustiti Tusanj, ali kvalitetna pojacanja ce nadomjestiti njihov nedostatak. U subotu ABD po pobjedu nad Velezom i prikljucenje vodecim timovima lige.
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

Probisvjet
Kontakt:

Post Postao/la Probisvjet » 16 maj 2010, 16:34

Ako bi nam priznali i onu utakmicu protiv Torpeda 3:1 mogli bi i u Evropu! :mrgreen:
Dvogledi spremni za Velez! :mrgreen:
Fudbalski Klub Sloboda Tuzla Bosnia and Herzegovina. The English translation of the team's name is Football Club Freedom.

drop
Kontakt:

Post Postao/la drop » 16 maj 2010, 16:44

Bogami ,tuzlaci svaka cast 8-) ...vi uz Želju najbolja ekipa ove polusezone...da ste se malo ranije trznuli i probudili sad bi se za Evropu borili komotno.
"To govori da uopce nemamo sta raspravljati o spanskim klubovima jer one koje ti nazivas spanskim su u sustini engleski klubovi". - Paja

Probisvjet
Kontakt:

Post Postao/la Probisvjet » 16 maj 2010, 16:49

drop je napisao/la:Bogami ,tuzlaci svaka cast 8-) ...vi uz Želju najbolja ekipa ove polusezone...da ste se malo ranije trznuli i probudili sad bi se za Evropu borili komotno.
Ma mi jednostavno zaseremo da nam bude zanimljivije. :mrgreen:
Fudbalski Klub Sloboda Tuzla Bosnia and Herzegovina. The English translation of the team's name is Football Club Freedom.

harry_90
Kontakt:

Post Postao/la harry_90 » 16 maj 2010, 17:34

mirzza je napisao/la:Bravo tuzlaci, definitivno poslije Zelje druga ekipa proljeca, kapa dole Glavasu i igracima :!:
Da nismo gubili bodove kuci protiv Modrice,Olimpika i Laktasa(ja mislim) sad bi se borili za Evropu,al definitivno smo hit proljeca uz Zelju,sa predzadnjeg na 6 mjesto je uspjeh :D

Pirke_TM87
Kontakt:

Post Postao/la Pirke_TM87 » 16 maj 2010, 18:09

harry_90 je napisao/la:
Da nismo gubili bodove kuci protiv Modrice,Olimpika i Laktasa(ja mislim) sad bi se borili za Evropu,al definitivno smo hit proljeca uz Zelju,sa predzadnjeg na 6 mjesto je uspjeh :D
Haha svaka cast na postu, to sam i ja htio napisati, pa haj reko samo da citiram da ne pisem ponovo :D . Gledam maloprije tabelu, i donedavno sam vas gledao sa nevjerom na dnu tabele sa grcevitom borbom za opstanak, a sada gledam 7 na tabeli, i odmah kontam gdje bi tek bili da niste gubili bodove na tusnju... E to ti je vaznost bodova na domacem terenu... Pozdrav tuzlaci, i sretno u narednoj sezoni, ako Bog da Evropa da stigne na rekonstruisan Tusanj.

armin90
Kontakt:

Post Postao/la armin90 » 16 maj 2010, 18:11

Pirke_TM87 je napisao/la:
harry_90 je napisao/la:
Haha svaka cast na postu, to sam i ja htio napisati, pa haj reko samo da citiram da ne pisem ponovo :D . Gledam maloprije tabelu, i donedavno sam vas gledao sa nevjerom na dnu tabele sa grcevitom borbom za opstanak, a sada gledam 7 na tabeli, i odmah kontam gdje bi tek bili da niste gubili bodove na tusnju... E to ti je vaznost bodova na domacem terenu... Pozdrav tuzlaci, i sretno u narednoj sezoni, ako Bog da Evropa da stigne na rekonstruisan Tusanj.
Ako Bog da, al dabogda :D.
--Pametnij popusta--

slani grad
Kontakt:

Post Postao/la slani grad » 16 maj 2010, 19:03

Tuzlaci od borbe za opstanak do gornjeg dijela

Nakon jesenjeg dijela sezone Premijer lige, tuzlanska Sloboda nalazila se na predposljednjem 14. mjestu sa 15 osvojenih bodova i malim šansama da u proljetnom dijelu sezone osigura opstanak u društvu najboljih.

Očekivanja pred nastavak sezone u tuzlanskom klubu nisu bila ni malo optimistična iz razloga jer su na Tušanj dolazile ekipe iz samoga vrha tabele ( Sarajevo, Borac, Željezničar, Široki, Zrinjski), međutim svi nabrojani timovi Tuzlu su napustile pognute glave i bez ispaljenog metka.

No, vratimo se se malo na sam start proljetnog dijela prvenstva. Najprije je za trenera koji će imati zadatak da vadi vruće kestenje izabran vječni spasioc Slobode, Sakib Malkočević. Međutim, Malkočević je zbog nesporazuma sa upravom kluba, sa mjesta trenera odstupio i prije nego što je započeo svoj posao.

Nedugo zatim, na klupu Slobode došao je Vlatko Glavaš. Drugi put nakon Nermina Hadžiahmetovića koji je Tuzlake vodio u prvom dijelu sezone, u Slobodu je u poslijeratnoj historiji stigao trener koji nije sa područja tuzlanske regije. Glavaš je na prvoj press konferenciji prilikom dolaska u Tuzlu bez imalo straha obećao opstanak.

Nisam se bojao da obećam opstanak u ligi. Vjerovao sam u to od prvog dana kada sam došao u Tuzlu. Znao sam da uz maksimalno zalaganje svih nas, od ljudi u klubu koji su doveli nekoliko dobrih pojačanja, igrača i samog mene, opstanak neće doći u pitanje, govori Glavaš za Sportin.ba.

Ako je ko vjerovao u opstanak Slobode u Premijer ligi onda je malo ko vjerovao da će tuzlanski tim imati priliku da sezonu završi na 6. poziciji.

Iskren da budem i meni je jedini cilj bio ostaviti Slobodu u društvu najboljih ali smo u proljetnom dijelu prvenstva dokazali da smo trenutno jedna od najkvalitetnijih ekipa u Bosni i Hercegovini. Na Tušnju smo pobjedili ekipe iz samoga vrha tabele, jedini smo uspjeli poraziti Željezničar na proljeće. A sada u narednom kolu pobjedom protiv Veleža na domaćem terenu možemo zasjesti na 6. poziciju na tabeli Premijer lige. To je pokazatelj da smo napravili veliki uspjeh ovog proljeća.

Kamo sreće za tuzlanske navijače da je uprava Slobode na način kakav je radila prije početka proljetnog dijela prvenstva, radila i tokom jeseni. Kada se uzme u obzir da je Sloboda na domaćem terenu pretrpila poraze od ekipa koje će naredne sezone kako stvari stoje u niži rang takmičenja (Laktaši 2-4, Modriča 1-2), i kada se na konto Slobode dodaju izgubljeni bodovi sa pomenutih utakmica, Tuzlaci bi sada bili u igri za jednu od pozicija koja vodi u Evropu.

Međutim, šta je, tu je? A tu je Vlatko Glavaš i ekipa koja u proljetnom dijelu prvenstva igra sezonu koja je sušta suprotnost jesenjem dijelu. Postavlja se pitanje šta će biti sa Glavašem i igračima koji su tokom zimskog prelaznog roka stigli u rudarsku 2.

Moj ugovor sa Slobodom traje do kraja juna, opcija za odlazak vani ima ali prvo ću sjesti i razgovarati sa ljudima iz Slobode. Ne želim nikome da se nudim, ali ako uprava kluba mene želi na mjestu šefa stručnog štaba Slobode i naredne sezone, brzo ćemo se dogovoriti.

Glavašev ostanak u Tuzli zavisi i od samih ambicija kluba u narednoj sezoni, a to je prema njegovom mišljenju, titula prvaka BiH.

Prije svega, mislim da bi se uprava kluba trebala potruditi da zadrži trenutni igrački kadar. Nema smisla sada kada smo napravili uspijeh, da se ponovo vraćamo na staro. Mislim da uz dva ili tri pojačanja, Sloboda naredne sezone može jurišati na titulu prvaka BiH. Samo to me interesuje, ako uprava kluba ima neki cilj da Sloboda bude u sredini tabele, onda neka potraže novog trenera. Ovaj grad i navijači zaslužuju da svoj tim gledaju u vrhu tabele i nadam se da će takvo nešto uistinu i biti u narednoj sezoni, rekao je Vlatko Glavaš za Sportin.ba.

Sezona Premijer lige BiH, koja je na izmaku, navijače Slobode podsjeća na onu 2003. godine kada je tuzlanski tim tokom čitave sezone strepio za opstanak u ligi a onda je sa nekoliko vezanih pobjeda prije kraja prvenstva došao do 6. pozicije i plasmana u Intertoto kup gdje su snage odmjerili sa islandskim Akureyrijem i belgijskim Liersom. Ovoga puta, Intertoto kupa nema ali Sloboda na čelu sa Vlatkom Glavašem i trenutnim igračim kadrom, naredne sezone može loviti plasman u Evropu

harry_90
Kontakt:

Post Postao/la harry_90 » 16 maj 2010, 23:38

Samo da Glavas ostane,uprava mora se potrudit ako hoce podrsku navijaca,i kao sto kaze Glavas uz 2-3 nova pojacanja,borba je za titulu realna.

Zaključano

Natrag na “FK Sloboda”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.