Istorija rasprava izmedju mene i @namiksa je duga i burna...iDon je napisao/la:Tu te cekam. Onaj post je napisan dijelom tim sto sam bio isprovociran pisanjem onog jagomirca, a dijelom tim sto sam zelio da vidim ko ce se zakaciti za njega. Samim tim sto si ti presao preko postova tvog kompanjona o Realu kao kvazi kraljevskom klubu, o Ikeru Casillasu kao kvazi kapitenu, o sprdanju sa Realovim grbom a zakacio se na ovaj govori kakav i u kojoj mjeri si ti "madridista". Sada ti meni reci, da li je veci grijeh pljuvati po klubu, kapitenu i grbu ili po treneru pod cijim vodstvom je Real na -18 bodova zaostatka nakon dvadesetak kola ?madridist je napisao/la: Michael Schumacher pokušaj od vozača,
Jordan pokušaj od košarkaša,
Di Stefano pokušaj od fudbalera..got it
Ovo je nevjerovatan post.Ja ne znam druže odakle crpiš ideje ali ovo zaslužuje aplauz epskih proporcija na dodjeli nagrade za fail post godine.
a sad da ima stvari gdje se slažemo ima,po meni kapiten mora bit igrač iz polja ,vodja a la Raul. Naš sadašnji kapiten je legenda i poštujem ga ali po meni on nije njuška tipa Kahna da bi imao uticaj na suigrače pa i sudije tokom tekme.Ramos je moj najdraži madridista od dana kad je potpisao za Madrid ali brate vuče na Hierra sa onoliko crvenih kartona,malo uključiti brain ne bi bilo loše ,ostavio nas je bez svojih usluga u jednom od ključnih momenata sezone,takve stvari kapiteni ne bi smjeli raditi.
Što se Josea tiče,više sam puta pisao,čovjek je došao u trenutku u kojemu je najveći konkurent u Španiji imao posloženu najjaču ekipu u njihovoj istoriji i za nepunu godinu napravio ekipu Madrida koja je suvereno pregazila primeru i tog istog rivala osvojivši titulu čisto uz sve moguće rekorde.Onaj ko je mislio da se može nastaviti istim tempom i u novoj sezoni po meni nema pojma o nogometu ili sportu općenito.
Da je bilo grešaka u prelaznom roku jeste,po meni se trebalo riješiti jednog napadača a dovesti zvijer tipa Tigre ili Cavani da osvježi napad .Ova razlika u bodovima na tabeli je čisto splet nes(p)retnih okolnosti tipa Benzovih i Higuainovih promašaja nemogućeg te golova koje smo primali zahvaljujući kapitenu,najmanje to ima veze s trenerom.U svakom slučaju kako god predsjednik odluči ja ću do kraja života bit madridista i to nema veze s trenerom ma ko on bio.To što ja mislim da se treba držat Mourinha je čisto pragmatično,zamislimo Real sa Ramosom,Peleom ili bilo kojim sličnim pokušajem od trenera i kako ispadamo u kupu ili LP od timova koji ne idu u istu rečenicu s Madridom.
Inače napisati post da čekaš ko će se zakačit