------------------NEUER--------------------
LAHM (C)---BOATENG---DANTE---ALABA
----------------SCHWEINSTEIGER---------
-------------KROOS-------------------------
ROBBEN-------------------------RIBERY----
-------------MULLER-----------------------
-----------------MANDZUKIC---------------
KROOS - Najdefanzivnija uloga pod Pepom . Ne ocekujem ga kao klasicnog zadnjeg veznog, ali bi trebao biti blize Schweinieu nego do sad. To bi pojacalo sredinu u destruktivi i olaksalo protok lopte do ostatka ekipe. Sjeba nam se Đeneral sam a jedini on od veznjaka ima sposobnosti za povucenije igru.
MULLER- Njegova najdraza pozicija. Kad nema tacno ime za njegovu poziciju u fudbalu, ali ima zadatke koje treba obaviti. On te zadatke odlicno obavi. To je vrsenje pressinga, kupljenje odbitaka, stvaranje pometnje u protivnickim redovima, slanje lucidnih pasova . Ima on pluca za to i kad tu igra najvise doprinosi ekipi. Mjesavina krila i poluspica. Trebala bi njegova fudbalska inteligencija doci do izrazaja.
MANDZUKIC- Od njega se ocekuje da se nadopunjava sa krilima, trci, dobiva zracne duele i ako ostatak ekipe bude igrao kako treba on ce se naci na pravom mjestu da na kraju postigne pogodak. Ocekujem njegovu maestralnu utakmicu kao sto je prosle godine sve i jedna bila u Ligi Prvaka. Ima mentalitet za velike utakmice i prgavost za skok igru sa Englezima tako da se za Mandzu ne brinem.
Ostatak ekipe bi trebao odigrati kao sto uvijek igraju.
Boa me pozitivno iznenadjuje, na Lahma i Alabu ne moram trositi rijeci, Bilal predvodi rulju u napadu, Robben je ponajbolji igrac Bayerna dosad tako da bi mi bilo drago da Cecha savlada.
Schweinie ne mora odigrati citavu ali bi volio da se sve rijesi dok on orkestrira jer smo bez njega mnogo nestabilniji.
Neuer je pokazao u Maju ko je najbolji golman danasnjice, to prekosutra da potvrdi i bez izljetanja ludjackih.
P.S : Ovome se ja nadam jer mi djeluje bolje od klasicne 4-1-4-1 formacije gdje se Gotze guzva sa Kroosom.
Njemacki fudbal u kost i Pep da pokupi 3. trofej odkad je na klupi Bayerna,