Embiid, dominacija u najavi vec od ove sezone
2017/18 NBA Pre-season
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_
Re: 2017/18 NBA Pre-season
Mnogi ocigledno zaboravljaju koliko je Curry kuburio sa zglobom na pocetku NBA karijere pa je covjek sad lice lige.
NBA fantasy king for 2014/15 (ss.ba, sa-x)
nisam mislio na Embiida, tu se slazem s tobomKK_Bosna je napisao/la:e hajde mi reci sta philly moze u ovoj situaciji?miki_92 je napisao/la:nije SC kriv, krivi su GM-ovi koju daju lose ugovore
na kraju godine neke budale poput BKN, PHX, NYK... ce mu dati max i philly mora to matchirati htjeli-ne htjeli... nije da su dali saricu max pa da su napravili katastrofalnu gresku
govorim u globalu
"This whole thing is pretty much done. We're more ghosts than people."
- BuffonGigi
- Kontakt:
Da je SC manji i da postoji bolja regulativa, ne bi bili u mogucnosti da to rade.miki_92 je napisao/la:nije SC kriv, krivi su GM-ovi koju daju lose ugovore
Allegri mozda nema igru, ali zato ima uzasne rezultate ;)
Valjda imaju razloga biti optimistični za njegovo zdravlje. Vrijeme i Joelovo zdravlje će pokazati je li odličan ili katastrofalan odgovor. Slična situacija je Dubsima omogućila da dovedu Duranta.
Danju hladna k'o Kazan, noću sija k'o Rubin
zasto bi SC bio manji kad se potpisao novi TV ugovor, sta treba, sav novac da ide vlasnicimaBuffonGigi je napisao/la:Da je SC manji i da postoji bolja regulativa, ne bi bili u mogucnosti da to rade.miki_92 je napisao/la:nije SC kriv, krivi su GM-ovi koju daju lose ugovore
max i ostale pizdarije i dalje procentualno zauzimaju isto SCa kao i prije samo sto su veci novci u pitanju pa ljudi cuju da Conley dobije 30M godisnje i ospu se, a ustvari bi lik dobio max i po starom capu samo je njegova sreca sto je TV ugovor dosao u pravo vrijeme za njega i znatno povecao tu cifru
to sto GMovi daju likovima poput E. Turnera i slicnih 15+ miliona nije kriv SC nego iskljucivo oni
Ovo je puno veci rizik nego ta situacija sa Stephom jer prije svega Steph tad nije dobio max, a niti je isti rizik ponavljanja povrede kod beka prosjecnih predispozicija i teskog centra. Treba ipak sacekat detalje ugovora, ako je komplet garantovan to je vrlo moguce katastrofa u najavi nazalost.
Nisu jos objavljeni svi detalji ugovora, uglavnom nije sav novac garantovan. Kad se to sazna onda ce se moci bolje sudit kakav je ugovor.
U svakom slucaju, Sixersi su morali potpisat ekstenziju a ne cekat ljeto, jer samo sad su mogli pregovarati oko uslova ugovora i garantovanog novca. Na ljeto bi Embiid pregovarao s drugim ekipama i tim bi mogao samo matchirati, nista vise.
U svakom slucaju, Sixersi su morali potpisat ekstenziju a ne cekat ljeto, jer samo sad su mogli pregovarati oko uslova ugovora i garantovanog novca. Na ljeto bi Embiid pregovarao s drugim ekipama i tim bi mogao samo matchirati, nista vise.
Philly vs Everybody
#Madrid
#Sixers
#JoJoGOAT
#Madrid
#Sixers
#JoJoGOAT
ja sam negdje citao da je samo pola ugovora garantovano tako da je po meni sa te strane ok, moras se kockati i nadati se da ce biti zdrav, a opet eto koliko toliko si se zasititio sto nije cijeli ugovor garantovan 
- NEZALAGANJE
- Kontakt:
Jbt PHI nema nijedan max.ugovor na svom rosteru i neki pisu da je kocka dati ovo Embiidu,iako su se ljudi i tu zastitili.
Al bitno je pisati,makar se materija i ne poznaje.
Krenimo redom...Nema te fransize koja ne bi ovo uradila sa igracem ovakvog potencijala.Da,odigrao je samo 30 tekmi,ali je u tih 30 tekmi pokazao takav uticaj na parketu koji 99% igraca ove lige moze samo sanjati.To se placa.
Nadalje,da se ovaj potez i pokaze neuspjesnim,volio bih da mi neko pojasni sta to koci PHI?Matematicki,i sa njegovim max.,oni bi opet mogli iskreirati 2 max. ugovora za potencijalne FAove jer su im skoro svi bitni igraci na rookie ugovorima.Dakle,nikakav on teret nije,jer ovo nije sampionski roster gdje vec imas 4-5 igraca sa vecim ugovorima koji u kombinaciji sa Embiidovim blokiraju SC.
U svakom slucaju,kocka PHI koja se morala uraditi i koja moze donijeti samo dobro.Njega vezanog ugovorom ako se pokaze zdravim i zadovoljnim jer je fransiza pokazala da vjeruje u njega.U suprotnom,ako ga zdravlje ne posluzi, njemu ce svakako isticati ugovor kad druge bude trebalo platiti.
Krenimo redom...Nema te fransize koja ne bi ovo uradila sa igracem ovakvog potencijala.Da,odigrao je samo 30 tekmi,ali je u tih 30 tekmi pokazao takav uticaj na parketu koji 99% igraca ove lige moze samo sanjati.To se placa.
Nadalje,da se ovaj potez i pokaze neuspjesnim,volio bih da mi neko pojasni sta to koci PHI?Matematicki,i sa njegovim max.,oni bi opet mogli iskreirati 2 max. ugovora za potencijalne FAove jer su im skoro svi bitni igraci na rookie ugovorima.Dakle,nikakav on teret nije,jer ovo nije sampionski roster gdje vec imas 4-5 igraca sa vecim ugovorima koji u kombinaciji sa Embiidovim blokiraju SC.
U svakom slucaju,kocka PHI koja se morala uraditi i koja moze donijeti samo dobro.Njega vezanog ugovorom ako se pokaze zdravim i zadovoljnim jer je fransiza pokazala da vjeruje u njega.U suprotnom,ako ga zdravlje ne posluzi, njemu ce svakako isticati ugovor kad druge bude trebalo platiti.
150 garantovanih miliona na 5 godina za covjeka koji je u 3 godine odigrao 30 utakmica, a i tu preskakao b2b tekme i igrao prosjecno 25 minuta je suludo taman pokazao potencijal da bude kombinacija Wilta, Hakeema, Kareema i Shaqa. Kako god treba sacekati da se objave svi detalji ugovora jer sumnjam da su Sixersi idioti i da se ne zastite u slucaju novih povreda koje su u Embiidovom slucaju nazalost vrlo vjerovatne.
- NEZALAGANJE
- Kontakt:
Da i sta s tim??Da su mu dali i 400mil kakve to veze ima ako im njegov ugovor ne ugrozava buducnost u poslovanju??
- Donnie Darko
- Kontakt:
I više nego logičan potez Sixersa, pogotovo ako nisu sve pare zagarantovane.
Bolje je davati 30 miliona godisnje igracu koji ce za dvije godine mozda vec biti bivsi kosarkas nego imati tih 30 miliona na raspolaganju da dovedes 2 umjesto 1 il 3 umjesto 2 superstara za 2 godine, nema sta. Mislim nebitna prica svakako, cisto sumnjam da su Embiidu ovdje garantovane vise od 2 godine.
A superstar igrači rastu na drvetu pa dovest 2-3 je ono zayebancija 
Ako ostane zdrav može uzeti i haman 180 miliona, ovako sve zavisi od zdravlja, a za nekih 80-100 miliona vrijedi se kockat sa njegovim zdravljem jer bar sam ja tako čitao da je garantirani oko pola ugovora
Ako ostane zdrav može uzeti i haman 180 miliona, ovako sve zavisi od zdravlja, a za nekih 80-100 miliona vrijedi se kockat sa njegovim zdravljem jer bar sam ja tako čitao da je garantirani oko pola ugovora
Embiid je neka vrsta zvijezde reality showa. Zayebava se na twitteru, prica se o njemu u medijima i zaradjuje 30 miliona godisnje. Sve to zbog toga sto je visok i crn.
Embiid je jednu ozbiljnu ozljedu udaljen od prekida ozbiljne kosarkaske karijere, ludi su ako mu daju vise od 2 god garantirano.
Kawhi je napisao/la:Embiid je neka vrsta zvijezde reality showa. Zayebava se na twitteru, prica se o njemu u medijima i zaradjuje 30 miliona godisnje. Sve to zbog toga sto je visok i crn.

pa dobro, oko 4 miliona naredno ljeto je realna cijena

Bilo bi lijepo da je konačno shvatio da je ubleha. No nažalost, s obzirom da je već dokazao da je idiot, vjerovatno misli da je 22 duplo od 2 jer ima dvije dvice u sebi.
- SaltCityAttack
- Kontakt:
Rose da nije imao peh u karijeri Ko zna gdje bi sad bio i koliko bi zaradio .. šteta bio je odlican od početka karijere i do povrede .. ipak će njemu i navijačima ostati u sjećanju barem još neko vrijeme da je on najmlađi MVP u NBA
Nego gledam ove Bullse u predsezoni hajde znam da je predsezona ali gledam i vidim da mnogi igraju finu minutažu , ali Bullsi nikako ne izgledaju toliko loše kako im se predviđa .. ja se nadam najgorem rekordu i loteriju **** pa me ovako ova igra zabrinjava.. nikako mi ne izgledaju tako loše.. igraju jako brzu kosarku koliko samo brzu bez Jimmya i Wada koji su igrali taj svoj stil igre gdje su čuvali loptu do isteka napada .. mi picimo tu run gun igru i ne ugleda tako loše.. ako još dodamo tu da ima igrača koji još nisu igrali ne znam bas koliko je realno očekivati da budemo top 3 pick
Nego gledam ove Bullse u predsezoni hajde znam da je predsezona ali gledam i vidim da mnogi igraju finu minutažu , ali Bullsi nikako ne izgledaju toliko loše kako im se predviđa .. ja se nadam najgorem rekordu i loteriju **** pa me ovako ova igra zabrinjava.. nikako mi ne izgledaju tako loše.. igraju jako brzu kosarku koliko samo brzu bez Jimmya i Wada koji su igrali taj svoj stil igre gdje su čuvali loptu do isteka napada .. mi picimo tu run gun igru i ne ugleda tako loše.. ako još dodamo tu da ima igrača koji još nisu igrali ne znam bas koliko je realno očekivati da budemo top 3 pick
SA VJEROM BOGA, FUKARE SLOBODA DO GROBA!
I opet Tušanj, tribina i sindrom ludila
jedan klub, jedan grad i navijačka skupina
OD PROŠLE, NE MOŽE BITI NAM TEŽA GODINA
I DALJE OSTAJEMO SLOŽNI KO' BRAĆA I RODBINA !
FKR TZ 87'
East Family FFC1987
I opet Tušanj, tribina i sindrom ludila
jedan klub, jedan grad i navijačka skupina
OD PROŠLE, NE MOŽE BITI NAM TEŽA GODINA
I DALJE OSTAJEMO SLOŽNI KO' BRAĆA I RODBINA !
FKR TZ 87'
East Family FFC1987
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.