NBA 2019/2020 - LOS ANGELES LAKERS CHAMPIONS

Where amazing happens.

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,kad_kako,Pasha

dscile
Kontakt:

Re: NBA 2019/2020

Post Postao/la dscile » 13 dec 2019, 12:57

Taj jedan visoki je nesto sto je neophodno Bostonu da se sa svakim moze potuci, s obzirom na to kakvu sezonu igraju Kemba, Tatum i Hayward.. Dok je za mene Brown jedno veliko iznenadjenje. I dalje nisam uvjeren da je trebao dobiti max, ali trenutno bas dobro igra.

Samo ne znam ko bi se potencijalno mogao uhvatiti u trejdu, ili eventualno nakon buy outa. Nije da treba biti nesto talentovan u napadu, bitnije je da hvata skokove i da moze braniti jace petice.. Theis se moze koliko toliko nositi sa small ball centrima, dok Kanter standardno ne moze nista braniti.

Ali sve u svemu, i sa tim centrom bi bili autsajderi protiv Phille (koja je po meni favorit na istoku) i Bucksa. Samo mislim da bi bila daleko tvdja serija nego sa trenutnim rosterom.

Epidaurus
Kontakt:

Post Postao/la Epidaurus » 13 dec 2019, 13:08

S Phillom bi se mogli i nekako nosit udvajanjima i pametnim rotacijama jer em im fali suta, em Biid jos uvijek ima lose reakcije na udvajanja. Bucksi imaju i previse sutera.

Embiid inace jos uvijek prilican problem sa izgubljenim ima. TOV% u rangu Hardena i Brona.

Clutch
Kontakt:

Post Postao/la Clutch » 13 dec 2019, 13:29

Epidaurus je napisao/la:
13 dec 2019, 13:08
S Phillom bi se mogli i nekako nosit udvajanjima i pametnim rotacijama jer em im fali suta, em Biid jos uvijek ima lose reakcije na udvajanja. Bucksi imaju i previse sutera.

Embiid inace jos uvijek prilican problem sa izgubljenim ima. TOV% u rangu Hardena i Brona.
Joel je dosta napredovao kod udvajanja.

Zadnje 3 utakmice je imao po 6 asista i to protiv 3 top odbrane. Sinoc izgubio samo 2 lopte iako je imao 36% USG%.

Generalno, na udvajanjima i postupu vise ne gubi mnogo lopti. Na postup posjedima ima TOV% manji od Townsa, Jokica, Giannisa, Lovea, Griffina..

Ono gdje ima problem je napadanje sa vrha reketa, perimetra fakticki, i tu vec znam da ce izgubiti loptu i prije nego se odvije akcija. :mrgreen: Jednostavno je previsok da bi udriblao na tim mjestima. 1 na 1 i moze rijesiti, ali odbrana uvijek skupi i necije ruke ce ukrast/izbiti loptu, a pritom i on ne cita te situacije dobro. Sinoc nisam primjetio ni da je dirao loptu s tih spotova, i lijepo da Brown to polako eliminise.

A Phila je 5. ekipa lige po procentu suta za 3 poena. :D
Philly vs Everybody

#Madrid
#Sixers
#JoJoGOAT

BernardBarnjak
Kontakt:

Post Postao/la BernardBarnjak » 13 dec 2019, 13:34

Nesto se suska za trade Blake Griffina u Bos. Iako Boston vapi za visinom nadam se da do ovoga nece doci.
Bernard Barnjak, igrac Sarajeva koji je presao u Hajduk kasnih 80-tih, a u FK Sarajevu bio pravo popularan, ljubimac navijaca.

Justin
Kontakt:

Post Postao/la Justin » 13 dec 2019, 13:37

Bostonu zelim sve najgore nakon onog sa Thomasom. Smecarska fransiza. Vjerujem da bi ih Indiana izbacila u playoffu. :kafa:

Veceras Bron protiv Nunna. Bice zanimljivo. :salut:
Sarmelino † (29.08.2015-20.10.2019.) ⚜
dr. Alem Peterson
Captain4 † (14.05.2014-22.02.2022.) ⚜

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 13 dec 2019, 13:39

BernardBarnjak je napisao/la:
13 dec 2019, 13:34
Nesto se suska za trade Blake Griffina u Bos. Iako Boston vapi za visinom nadam se da do ovoga nece doci.
Vi ne mozete dovesti nijednog visokog koji se pominje,a da u trejd ne budu ukljuceni ili Smart ili Hayward zbog meciranja plata.Da li je taj neki visoki vrijedan toga??

BernardBarnjak
Kontakt:

Post Postao/la BernardBarnjak » 13 dec 2019, 13:40

NEZALAGANJE je napisao/la:
13 dec 2019, 13:39
Vi ne mozete dovesti nijednog visokog koji se pominje,a da u trejd ne budu ukljuceni ili Smart ili Hayward zbog meciranja plata.Da li je taj neki visoki vrijedan toga??
Ovo sto sam negdje procitao je klasicna rumors prica. I u toj prici bi bio ukljucen i Hayward i Smart.
Bernard Barnjak, igrac Sarajeva koji je presao u Hajduk kasnih 80-tih, a u FK Sarajevu bio pravo popularan, ljubimac navijaca.

Epidaurus
Kontakt:

Post Postao/la Epidaurus » 13 dec 2019, 13:41

Clutch je napisao/la:
13 dec 2019, 13:29
Epidaurus je napisao/la:

Zadnje 3 utakmice je imao po 6 asista i to protiv 3 top odbrane. Sinoc izgubio samo 2 lopte iako je imao 36% USG%.

Generalno, na udvajanjima i postupu vise ne gubi mnogo lopti. Na postup posjedima ima TOV% manji od Townsa, Jokica, Giannisa, Lovea, Griffina..

Ono gdje ima problem je napadanje sa vrha reketa, perimetra fakticki, i tu vec znam da ce izgubiti loptu i prije nego se odvije akcija. :mrgreen: Jednostavno je previsok da bi udriblao na tim mjestima. 1 na 1 i moze rijesiti, ali odbrana uvijek skupi i necije ruke ce ukrast/izbiti loptu, a pritom i on ne cita te situacije dobro. Sinoc nisam primjetio ni da je dirao loptu s tih spotova, i lijepo da Brown to polako eliminise.

Dok recimo AD ima minimalan broj izgubljenih :tralala:

Vidim Lakersi i Philla imaju iste procente za 3. Iskreno ne vjerujem trici ni jednih ni drugih. I jedni i drugi su u dnu ligu po broju pokusaja za 3 pa vjerovatno i iz toga proizilaze bolji procenti. Ni u jednoj ekipi ne vidim sutera u kojeg se mozes pouzdat u PO utakmicama osim donekle Greena i Harrisa. RIchardson se cini zanimljiv tu, vidjet cemo kako ce on izgledat u PO.

Clutch
Kontakt:

Post Postao/la Clutch » 13 dec 2019, 13:55

Epidaurus je napisao/la:
13 dec 2019, 13:41
Clutch je napisao/la:
13 dec 2019, 13:29
Epidaurus je napisao/la:

Dok recimo AD ima minimalan broj izgubljenih :tralala:

Vidim Lakersi i Philla imaju iste procente za 3. Iskreno ne vjerujem trici ni jednih ni drugih. I jedni i drugi su u dnu ligu po broju pokusaja za 3 pa vjerovatno i iz toga proizilaze bolji procenti. Ni u jednoj ekipi ne vidim sutera u kojeg se mozes pouzdat u PO utakmicama osim donekle Greena i Harrisa. RIchardson se cini zanimljiv tu, vidjet cemo kako ce on izgledat u PO.
Da, odlicne brojke kod AD-a kad su izgubljene u pitanju.

Mada niko nema tretman kao Embiid sto se tice udvajanja. Ne daju covjeku da dise jbt. Al neka, ako ih nastavi ovako kaznjavati, dvaput ce morati da razmisle, a i on se razvija tako svojim citanjima, reakcijama.

Ja sam i prije sezone pisao, da Phila ima dovoljno dobar spacing za funkcionalan napad sto se i ispostavlja. Napadacki fokus je mozda manji na samoj trici, ali ona dolazi iz drugih stvari, s obzirom da Sixersi po pravilu izdominiraju reket protivnika, da su vrhunska ekipa na ofanzivnom skoku, i naravno tim udvajanjima u postu. JRich i Harris pokazuju lijepe osobine shotmakinga, svakako da je bitna stvar da se to prenese na playoff. A Lakersi imaju dosta veterana, koji ce otvorene suteve, barem ja vjerujem, pogadjati.
Philly vs Everybody

#Madrid
#Sixers
#JoJoGOAT

Kanye
Kontakt:

Post Postao/la Kanye » 13 dec 2019, 14:04

NEZALAGANJE je napisao/la:
13 dec 2019, 13:39
Pa Blake nije vrijedan toga, al Gordona svakako trebaju gledati da pomjere. Dobijaju i bez njega tekme, a igra dobro pa ima ok value. Smarta na njihovom mjestu ne bih dirao. Svaka ozbiljna ekipa treba imat jednog takvog igraca.
I am unquestionably, undoubtedly, the greatest human artist of all time. It’s not even a question at this point. It’s just a fact.

Justin
Kontakt:

Post Postao/la Justin » 13 dec 2019, 14:06

Clutch je napisao/la:
13 dec 2019, 13:55
-
Mislim da je vama problem sto Biid i Simmons nisu kompatibilni. Prvom odgovara sporiji tempo igre, a drugom brzi. Simmons uvijek odigra bolje kada Embiid propusti utakmicu.
Sarmelino † (29.08.2015-20.10.2019.) ⚜
dr. Alem Peterson
Captain4 † (14.05.2014-22.02.2022.) ⚜

Epidaurus
Kontakt:

Post Postao/la Epidaurus » 13 dec 2019, 14:09

Clutch je napisao/la:

Mada niko nema tretman kao Embiid sto se tice udvajanja. Ne daju covjeku da dise jbt. Al neka, ako ih nastavi ovako kaznjavati, dva put ce morati razmisliti, a i on se razvija tako svojim citanjima, reakcijama.

Ja sam i prije sezone pisao, da Phila ima dovoljno dobar spacing za funkcionalan napad sto se i ispostavlja. Napadacki fokus je mozda manji na samoj trici, ali ona dolazi iz drugih stvari, s obzirom da Sixersi po pravilu izdominiraju reket protivnika, da su vrhunska ekipa na ofanzivnom skoku, i naravno tim udvajanjima u postu. JRich i Harris pokazuju lijepe osobine shotmakinga, svakako da je bitna stvar da se to prenese na playoff. A Lakersi imaju dosta veterana, koji ce otvorene suteve, barem ja vjerujem, pogadjati.
Sto se boldanog tice, razlika izmedju pozicija koje AD i Joel dobijaju je rekao bih LBJ. Nestvaran razigravacki nivo, pasovi i uglovi o kojima ni u najludjim snovima ne pomislis dok gledas tekmu. Dosta ranih entry pasova i samim tim mnogo povoljnijih situacija. Tu opet ima i do ADa koji je nestvarano dobar u istrcavanju tranzicije kao i do Vogela koji je ADa postedio hvatanja defanzivnih skokova forsirajuci ga da odmah po upucenom sutu protivnika istrcava kontru.

Razlika je i u raznovrsnosti takodjer. Sam kazes Embiid je sklon greskama u posjedima na visokom postu i opcenito napadima licem na postavljenu odbranu. Tu je AD fenomenalan, onaj runner desnom rukom iz lijevog ulaza je bolestan. Ceka se jos poludistanca da dodje na ocekivan nivo.

Ja se iskreno ne pouzdam nimalo u sutere bilo Lakersa bilo Phille. Za izac sa zapda odnosno istoka i jednim i drugim treba prije svih ozbiljna dominacija u sredini. Iz vana sta dobijes dobijes. Kocka u svakom slucaju.

Hoce li se ganjati kakav back up play za PO il se ozbiljno racuna na Burkea i Neta ? Zhaire ?

Torres_9
Kontakt:

Post Postao/la Torres_9 » 13 dec 2019, 14:17

Ben se vratio u svoj uobicajeni mode.
Kako je ofanzivno limitiran :rol: :rol:

Clutch
Kontakt:

Post Postao/la Clutch » 13 dec 2019, 14:46

Justin je napisao/la:
13 dec 2019, 14:06
Clutch je napisao/la:
-
Mislim da je vama problem sto Biid i Simmons nisu kompatibilni. Prvom odgovara sporiji tempo igre, a drugom brzi. Simmons uvijek odigra bolje kada Embiid propusti utakmicu.
Istina. Simmons ima odlican ofanzivni rating bez Embiida na parketu i dosta bolje to funkcionise sa Horfordom na 5. Ali za playoff je Embiid napad ipak pouzdaniji (pogledaj Giannisa prosle sezone), a taj up tempo stil ce dobro doci za ostale minute, gdje Sixersi po prvi put u Embiidovoj karijeri nisu negativni kada on odmara.

Da bi njih dvojica bili uspjesniji zajedno i Embiid mora biti bolji kao klasicni big man danas, jer nije komforan u roll/pop situacijama, i iako su to obicno laksi sutevi nego kada ih sam mora iskreirati, on se znatno bolje osjeca u tom drugom scenariju. A Horforda s druge strane odlikuju baš takve kvalitete ofanzivno i perfektan je fit sa Benom.
Epidaurus je napisao/la:
13 dec 2019, 14:09

Mada niko nema tretman kao Embiid sto se tice udvajanja. Ne daju covjeku da dise jbt. Al neka, ako ih nastavi ovako kaznjavati, dva put ce morati razmisliti, a i on se razvija tako svojim citanjima, reakcijama.

Sto se boldanog tice, razlika izmedju pozicija koje AD i Joel dobijaju je rekao bih LBJ. Nestvaran razigravacki nivo, pasovi i uglovi o kojima ni u najludjim snovima ne pomislis dok gledas tekmu. Dosta ranih entry pasova i samim tim mnogo povoljnijih situacija. Tu opet ima i do ADa koji je nestvarano dobar u istrcavanju tranzicije kao i do Vogela koji je ADa postedio hvatanja defanzivnih skokova forsirajuci ga da odmah po upucenom sutu protivnika istrcava kontru.

Razlika je i u raznovrsnosti takodjer. Sam kazes Embiid je sklon greskama u posjedima na visokom postu i opcenito napadima licem na postavljenu odbranu. Tu je AD fenomenalan, onaj runner desnom rukom iz lijevog ulaza je bolestan. Ceka se jos poludistanca da dodje na ocekivan nivo.

Ja se iskreno ne pouzdam nimalo u sutere bilo Lakersa bilo Phille. Za izac sa zapda odnosno istoka i jednim i drugim treba prije svih ozbiljna dominacija u sredini. Iz vana sta dobijes dobijes. Kocka u svakom slucaju.

Hoce li se ganjati kakav back up play za PO il se ozbiljno racuna na Burkea i Neta ? Zhaire ?
AD je versatilniji visoki kojeg je lakse integrirati sa kvalitetnim igracem na perimetru. Embiid je odlican faceup igrac od rookie sezone fakticki, i nezaustavljiv 1 na 1 ali pozicije s kojih on operira i nacin na koji to radi olaksava odbranama kod pomoci i udvajanja. Davis moze sasuti 30 bez da 5 puta dribla loptu. Embiid je bolji kreator al ga to i kosta jer ovaj na oko “laksi” dio mu je tanak. Tu ima i do njega jer od pocetka karijere vecinom radi na footworku i individualim potezima, ali i jer nikad nije imao kvalitetnog PNR partnera osim ono malo Jimmya prosle sezone.

Pa dobro epi, tvrdim da nece nijedni sutirati katastrofalne procente na otvorenu trojku, a to je kljuc da odbrane ipak moraju imati balans koliko pomazu na glavnim prijetnjama.

Burke i Neto su obojica pozitivni u svojim minutama ove sezone sto je uspjeh jel, al bi volio nekog konkretnijeg. :mrgreen:

Trade sezona neoficijelno pocinje 15. decembra kada je moguce trejdat i ove zadnje free agente, pa vidjecemo. Bertansa ko uhvati alal vera.
Philly vs Everybody

#Madrid
#Sixers
#JoJoGOAT

GOAT
Kontakt:

Post Postao/la GOAT » 13 dec 2019, 17:30

Lebron veceras 50
23

Chstal
Kontakt:

Post Postao/la Chstal » 13 dec 2019, 20:23

Cris Paul, Steven Adams i Danilo Gallinari stavljeni na trade block.

Clutch
Kontakt:

Post Postao/la Clutch » 13 dec 2019, 20:42

Embiid averages 1.07 points per possession as an individual scorer in the post, according to Synergy Sports Technology. But factor in passes out of the post that lead to possession-ending actions (shot, foul, turnover), and that jumps to 1.118 points per possession. The best half-court offense in the league, according to Synergy, is the Dallas Mavericks at 1.042 points per possession*.
Hvalio sam ga danas, ali nisam ocekivao ovakav podatak. Huh :salut:
Philly vs Everybody

#Madrid
#Sixers
#JoJoGOAT

TonySosa
Kontakt:

Post Postao/la TonySosa » 13 dec 2019, 20:47

:rol: :rol:

Remember, remember the 5th of November.

"On je nogometni Christoph Waltz – savršeni glumac za ulogu lošeg momka kojeg je lako voljeti i kad na terenu radi odvratne stvari."

"Three for me, two for them."

JHam
Kontakt:

Post Postao/la JHam » 13 dec 2019, 20:49

Gdje su oni teoreticari sto su pricali da se Nurkic i Jokic ne gotive :damn:

ronaldo99
Kontakt:

Post Postao/la ronaldo99 » 13 dec 2019, 23:19

Isplatil se vcrs ostati budan do 3 pola 4 i ispratiti Miami vs LAL

Zaključano

Natrag na “NBA”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.