Imal koja slika?scorpy je napisao/la:Zapravo 126k km preso.
Sent from mTalk
Moderator/ica: insider
Imal koja slika?scorpy je napisao/la:Zapravo 126k km preso.
Skoda, Golf, Astra H, Megane itd.bvb09_manijak je napisao/la:Eto kad ste se raspisali o ovim prosjecnim auticimada vas i ja pitam za savjet... U planu smo da kupimo nesto malo bolje od ove krsine koju sad imamo, i maksimum koji mogu dat je 7000 KM
Pa eto, ako ima neko da mu nije tesko nekih 4-5 najboljih opcija u tom cjenovnom rangu da napise
Jedini uslovi su da nije benzinac i da nije karavan
Unaprijed hvala
Došao rodjak sa novim Jaguarom, nasuo gorivo u Sa. Auto stalo nakon 100 metarasekerbay je napisao/la:A zašto se zayebavate sa polovnim kršinama?
Ne znam koji da je proizvođač, nakon toliko pređenih kilometara moraju početi sr.anja.
Zar nije bolje uzeti nešto na leasing?
Vidim da čak ima ponuda bez početnog kapitala.
Plaćaš rate i na kraju ga otplatiš ili vratiš.
Jer, bolja je nova Kia od 15 godina starog mercedesa.
Barem znaš da za te tri-četiri godine nećeš uložiti ni feninga.
A što se tiče goriva, ljiljan je u pravu.
Ogromna razlika. Kad dole sipam, mislim da mi auto nema više od 450 KS. Stvarno ogromna razlika.
Biće 100 prica, ja odmah da ti kažem da se ne isplatiEvolution87 je napisao/la:Kakva je situacija sad sto se tice uvoza auto iz vana? Isplati li se uvoziti auto od nekih 4-5k eura?
Evo koja slikaKikiM je napisao/la:Imal koja slika?scorpy je napisao/la:Zapravo 126k km preso.
Sent from mTalk
scorpy je napisao/la:Evo koja slikaKikiM je napisao/la:Imal koja slika?scorpy je napisao/la:Zapravo 126k km preso.
Sent from mTalk
ZahvaljujemAsteriks je napisao/la:Skoda, Golf, Astra H, Megane itd.bvb09_manijak je napisao/la:Eto kad ste se raspisali o ovim prosjecnim auticimada vas i ja pitam za savjet... U planu smo da kupimo nesto malo bolje od ove krsine koju sad imamo, i maksimum koji mogu dat je 7000 KM
Pa eto, ako ima neko da mu nije tesko nekih 4-5 najboljih opcija u tom cjenovnom rangu da napise
Unaprijed hvala
Volja ti atmosferac il TDI. Odvedes na servis, prije toga odradis par testova i tjt.
Recemo ova Astra ima 1.9 cdti Fijatov motor i 1.7 al to je Isuzuov. Kod ovog drugog obavezna kontrola pumpe ulja...
Ovaj 1.9 je ugradjivan u Alfu, Fijat, Astru, Vectru itd.
Zatim, poznato je da su vw-ovi atmosferci (SDI) strasno izdrzljivi, samo pratis redovne intervale velikog i malog servisa. Imas recemo Fabiju 1.9 SDI, 2003.god. nekih 220k za 6500 KM. Tu provjeris dal je cijena prije il poslije velikog servisa (kao i istorijat servisiranja). Ak je sve ured, auto moze dokle oces. Imas i legendarni turbo dizelas 1.9 (74 kw) al tu na ovoj kilometrazi radis detaljnu analizu turbine te opet gleas sve ovo oko servisa.
Passat B5 je cvrsci u ogibljenju, jaca dorada, a motor VW grupacije, povezan je sa Skodom Superb, Audijem A4,... samo sto je skuplji, cesto vise gazen,...
Ejs, ti bi dobro auto a da nije benzinac.bvb09_manijak je napisao/la:Eto kad ste se raspisali o ovim prosjecnim auticimada vas i ja pitam za savjet... U planu smo da kupimo nesto malo bolje od ove krsine koju sad imamo, i maksimum koji mogu dat je 7000 KM
Unaprijed hvala
Tvoj izbor bi trebao biti ocuvana Fabija 1.9 (SDI) ak oces auto za dugo godina. Mos je dobro i dotjerat ak zatreba jer imas djelova, motor provjeren u sto voda,... Nije jaka da sad imas mocno auto na gasu al ak to ne trazis onda je ovo prvi pik.ZahvaljujemSamo me jos interesuje, posto vidim na piku da se mogu za ovu cijenu naci Citroen C4 2005./2006. godiste, tvoje misljenje?
1.6 66kw, sipaj i vozi. Golf za nove generacijebvb09_manijak je napisao/la:[
ZahvaljujemSamo me jos interesuje, posto vidim na piku da se mogu za ovu cijenu naci Citroen C4 2005./2006. godiste, tvoje misljenje?
Sta bi, jesi l' kupila onu masinu?rasavoje je napisao/la:Vec drugi put mi na rampi 'otkazuje' kvacilo. Kako popustam, osjecam da je skroz blago i da ne vuce, pa mi se gasi auto. Koji andrak bi to mog'o biti?
Inace krecem samo sa kvacilom, osim na uzbrdici kad moram pod vagom.
A Peugeot 307 i Citroen c4 ? Pune mi glavu kako su to nigdje veze auta a meni na oko fina baš.Asteriks je napisao/la:Ovdje se detaljno opisao skoro svaki model u cjenovnom rangu do 7000 KM, prelistas par starnica i vidis sve objasnjeno.
Eh sad, malo ko je savjetovao da recemo kupis provjereni brend poput Pasat 1.9 TDI (2003), mos naletit do 6900 (naravno cijena nije fiksna). Legendarni vw-ov motor, vidis nije presao vise od 260k, jos ak je odradjen veliki servis sve pet.
Problem medjutim nastaje (i to je razlog sto se malo pise o ovoj zvjerki) sto ova generacija Pasata ima aluminijski prednji ovjes. Tu ne mijenjas jednu kuglu, neg lafetu sa kuglama i krajnicama a cijena je papreno visoka. Ak se ipak odlucis za ovaj model, znaj da upravo na to moras obratiti paznje, jer ce ti prodavac spustit cijenu (a ovamo nije doradio pomenuto plus mozda ni pomenuti veliki servis).
Generalno, ova vrsta vw-ovih motora je nepoderiva, ali vidis da imas i ostalih stavki. Recemo kod cetvorke (ovjes) nema tog sranja kao u Pasata, neg naprijed imas poprecna ramena od celika, a pozadi polukruta osovina.
Izbor je ogroman - pa Astra, pa Fabija, Leon,... il kakav vw-ov benzinac 1.6 da pokazes teskasima ko je tata. Ak uzmes pomenuti, a jos ajnspric, ima da letis uz Lendavu ko u Lamburginiju (istina sa nest vecom potrosnjom) al uopce jeftinim odrzavanjem.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.