NBA chat/svastara/prepucavanja
Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,kad_kako,Pasha
Re: Svaštara
Pa ja, teze je vrhunsku karijeru u Euroligi napravit nego u NBA, u NBA je sve sreca. Juan Carlos Navarro i Billy Spanoulis su bolji igraci od Hardena npr, nema veze sto su u NBA bili k.a.r.i.n.e (pogotovo ovj drugi, europski T-Mac ej
) i sto je Harden 25-8-5 igrac u NBA ligi, teze je 10+ godina imat 15-ak poena po utakmici i vodit bitke sa raznim Zalgirisima, Kubanima, Prokomima i slicnim nego biti 2. u MVP poretku i odvest svoj tim do finala Zapada.
Epidaurus je napisao/la:Pa ja, teze je vrhunsku karijeru u Euroligi napravit nego u NBA, u NBA je sve sreca. Juan Carlos Navarro i Billy Spanoulis su bolji igraci od Hardena npr, nema veze sto su u NBA bili k.a.r.i.n.e (pogotovo ovj drugi, europski T-Mac ej) i sto je Harden 25-8-5 igrac u NBA ligi, teze je 10+ godina imat 15-ak poena po utakmici i vodit bitke sa raznim Zalgirisima, Kubanima, Prokomima i slicnim nego biti 2. u MVP poretku i odvest svoj tim do finala Zapada.
Navarro,Spanoulis su upravo ono o cemu pricam
btw ,taj Spanoilis je novoj generaciji bolji od Drazena.
Zadnja izmjena: lumani, dana/u 27 apr 2016, 21:19, ukupno mijenjano 1 put.
Da to slucajno ne govori o razlici u klasama izmedju Eurolige i NBA ? Samo sam za Diamantidisa s vrhunca siguran da bi mogao igrati znacajnu ulogu u NBA od ovih velikih Euroligaskih igraca u zadnjih 10-15 godina, ove ostale bi mrak pojeo. Jos bolji primjer Rudy. U Euroligi vjerovatno najbolji all round vanjski igrac, u NBA mrtvi prosjek.lumani je napisao/la:Epidaurus je napisao/la:Pa ja, teze je vrhunsku karijeru u Euroligi napravit nego u NBA, u NBA je sve sreca. Juan Carlos Navarro i Billy Spanoulis su bolji igraci od Hardena npr, nema veze sto su u NBA bili k.a.r.i.n.e (pogotovo ovj drugi, europski T-Mac ej) i sto je Harden 25-8-5 igrac u NBA ligi, teze je 10+ godina imat 15-ak poena po utakmici i vodit bitke sa raznim Zalgirisima, Kubanima, Prokomima i slicnim nego biti 2. u MVP poretku i odvest svoj tim do finala Zapada.
Navarro,Spanoulis su upravo ono o cemu pricamNajbolji u Evropi a flop u nba,a to se prije nije desavalo
Epidaurus je napisao/la:Da to slucajno ne govori o razlici u klasama izmedju Eurolige i NBA ? Samo sam za Diamantidisa s vrhunca siguran da bi mogao igrati znacajnu ulogu u NBA od ovih velikih Euroligaskih igraca u zadnjih 10-15 godina, ove ostale bi mrak pojeo. Jos bolji primjer Rudy. U Euroligi vjerovatno najbolji all round vanjski igrac, u NBA mrtvi prosjek.lumani je napisao/la:Epidaurus je napisao/la:Pa ja, teze je vrhunsku karijeru u Euroligi napravit nego u NBA, u NBA je sve sreca. Juan Carlos Navarro i Billy Spanoulis su bolji igraci od Hardena npr, nema veze sto su u NBA bili k.a.r.i.n.e (pogotovo ovj drugi, europski T-Mac ej) i sto je Harden 25-8-5 igrac u NBA ligi, teze je 10+ godina imat 15-ak poena po utakmici i vodit bitke sa raznim Zalgirisima, Kubanima, Prokomima i slicnim nego biti 2. u MVP poretku i odvest svoj tim do finala Zapada.
Navarro,Spanoulis su upravo ono o cemu pricamNajbolji u Evropi a flop u nba,a to se prije nije desavalo
ne ,prije su samo Monstrumi isli preko Bare
- BernardBarnjak
- Kontakt:
[youtube][/youtube]
Bernard Barnjak, igrac Sarajeva koji je presao u Hajduk kasnih 80-tih, a u FK Sarajevu bio pravo popularan, ljubimac navijaca.
Moze svako al samo najbolji ostvare zapazenu karijeru dok s druge strane najveci otpad iz NBA tipa Goudlock, Farmar ili neki koji uopce nisu imali mjesta u NBA poput McCaleba, Delaneyja i slicnih dodoju u Euroligu i postaju Bozanstva ili u Boovom slucaju sami odvedu jednu ispodprosjecnu ekipu do polufinala Eurobasketa. Najbolji igrac Eurolige (eto dns De Colo) u NBA nema mjesta ni kao 5. bek, jel tebi uopce jasno kolika je razlika izmedju Euro kosarke i NBA ? Jest prije nasa kosarka bila bolja, to niko ne spori, al lave ne mozes nekog Danilovica izjednacavat s covjekom koji je toliko toga osvojio u NBA i takve igre prikazivao.
- BernardBarnjak
- Kontakt:
Meni je Danilovic bolji igrac od Manua. 
Bernard Barnjak, igrac Sarajeva koji je presao u Hajduk kasnih 80-tih, a u FK Sarajevu bio pravo popularan, ljubimac navijaca.
Danilovica poredim a rekao sam ti zastoEpidaurus je napisao/la:Moze svako al samo najbolji ostvare zapazenu karijeru dok s druge strane najveci otpad iz NBA tipa Goudlock, Farmar ili neki koji uopce nisu imali mjesta u NBA poput McCaleba, Delaneyja i slicnih dodoju u Euroligu i postaju Bozanstva ili u Boovom slucaju sami odvedu jednu ispodprosjecnu ekipu do polufinala Eurobasketa. Najbolji igrac Eurolige (eto dns De Colo) u NBA nema mjesta ni kao 5. bek, jel tebi uopce jasno kolika je razlika izmedju Euro kosarke i NBA ? Jest prije nasa kosarka bila bolja, to niko ne spori, al lave ne mozes nekog Danilovica izjednacavat s covjekom koji je toliko toga osvojio u NBA i takve igre prikazivao.
Isto ko i danas tj 2000im, najobicniji ispodprosjecni igrac. Prica ti je ko da je 90-ih u NBA svaki igrac Jordan bio. Kakvu bi ulogu u danasnjoj ligi imali tweeneri bez suta tipa Larry Johnson ili Anthnoy Mason ? Slazem se da je tad liga bila jaca nego danas al daleko od toga da neki prosjecni il ispodprosjecni igraci u NBA danas ne bi imali mjesta u 90im. Tadasnja kosarka i ova danasnja nije ni slicna, pocevssi od stila odbrana (illegal defence) ili tri sekunde u reketu. Npr u 90im nije bilo ni priblizno ovoliko kvalitetnih playmakera kao dns. Koliko god da je tadasnja NBA bila jaca talentom, ova danasnja je duplo toliko jaca analiticki.lumani je napisao/la:Danilovica poredim a rekao sam ti zastoEpidaurus je napisao/la:Moze svako al samo najbolji ostvare zapazenu karijeru dok s druge strane najveci otpad iz NBA tipa Goudlock, Farmar ili neki koji uopce nisu imali mjesta u NBA poput McCaleba, Delaneyja i slicnih dodoju u Euroligu i postaju Bozanstva ili u Boovom slucaju sami odvedu jednu ispodprosjecnu ekipu do polufinala Eurobasketa. Najbolji igrac Eurolige (eto dns De Colo) u NBA nema mjesta ni kao 5. bek, jel tebi uopce jasno kolika je razlika izmedju Euro kosarke i NBA ? Jest prije nasa kosarka bila bolja, to niko ne spori, al lave ne mozes nekog Danilovica izjednacavat s covjekom koji je toliko toga osvojio u NBA i takve igre prikazivao.![]()
a nisam nigdje napisao da je bolji.btw ,samo zamisli Vujacica 1993 u nba
![]()
Epidaurus je napisao/la:Isto ko i danas tj 2000im, najobicniji ispodprosjecni igrac. Prica ti je ko da je 90-ih u NBA svaki igrac Jordan bio. Kakvu bi ulogu u danasnjoj ligi imali tweeneri bez suta tipa Larry Johnson ili Anthnoy Mason ? Slazem se da je tad liga bila jaca nego danas al daleko od toga da neki prosjecni il ispodprosjecni igraci u NBA danas ne bi imali mjesta u 90im. Tadasnja kosarka i ova danasnja nije ni slicna, pocevssi od stila odbrana (illegal defence) ili tri sekunde u reketu. Npr u 90im nije bilo ni priblizno ovoliko kvalitetnih playmakera kao dns. Koliko god da je tadasnja NBA bila jaca talentom, ova danasnja je duplo toliko jaca analiticki.lumani je napisao/la:Danilovica poredim a rekao sam ti zastoEpidaurus je napisao/la:Moze svako al samo najbolji ostvare zapazenu karijeru dok s druge strane najveci otpad iz NBA tipa Goudlock, Farmar ili neki koji uopce nisu imali mjesta u NBA poput McCaleba, Delaneyja i slicnih dodoju u Euroligu i postaju Bozanstva ili u Boovom slucaju sami odvedu jednu ispodprosjecnu ekipu do polufinala Eurobasketa. Najbolji igrac Eurolige (eto dns De Colo) u NBA nema mjesta ni kao 5. bek, jel tebi uopce jasno kolika je razlika izmedju Euro kosarke i NBA ? Jest prije nasa kosarka bila bolja, to niko ne spori, al lave ne mozes nekog Danilovica izjednacavat s covjekom koji je toliko toga osvojio u NBA i takve igre prikazivao.![]()
a nisam nigdje napisao da je bolji.btw ,samo zamisli Vujacica 1993 u nba
![]()
nije Larry grandmama imao tako los shut,bio je odlican igrac..Jbg necemo o deandre jordanu
Kakovog sad DeAndrea spominjes Bog te 
Govorim o covjeku koji je igrao pozicije 3/4, visinom 3 al brzinom 4. Danasnji NBA ne trpi cetvorke i trojke bez suta. Kakvu bi ulogu on imao ? Sigurno ne onakvu kakvu je imao 90-ih. U 80im i 90im je bilo dosta krila i cetvorki koji nisu imali sut, nesto takvo je danas nezamislivo. To sto si ti odrastao uz neku drugu eru kosarke ne znaci da imas pravo pljuvati po svemu danasnjem. Muka mi je od ljudi kojima je prije sve bilo bolje, a danas ne znaju telefon na touch koristit.
Govorim o covjeku koji je igrao pozicije 3/4, visinom 3 al brzinom 4. Danasnji NBA ne trpi cetvorke i trojke bez suta. Kakvu bi ulogu on imao ? Sigurno ne onakvu kakvu je imao 90-ih. U 80im i 90im je bilo dosta krila i cetvorki koji nisu imali sut, nesto takvo je danas nezamislivo. To sto si ti odrastao uz neku drugu eru kosarke ne znaci da imas pravo pljuvati po svemu danasnjem. Muka mi je od ljudi kojima je prije sve bilo bolje, a danas ne znaju telefon na touch koristit.
Epidaurus je napisao/la:Kakovog sad DeAndrea spominjes Bog te
btw,nije meni 50 godina
filip13 je napisao/la:LeSa je napisao/la:Tako je Filip.
Sreća pa si jedan od rijetkih koji tako misli.
a mora neko i tako razmisljati,zamisli da svi misle kao ti???
Ma moje i tvoje mišljenje je nebitno.
Ako jedan od najboljih šutera u istoriji lige kaže to što kaže za Dražena, ( i to on kaže NAJBOLJI ), iako ja i dalje tvrdim da je jedan od najboljih a ne najbolji, onda nema šta više da se doda.
Poštujem svačije mišljenje, ali kad si rek'o jedan među 10-15 najbolji, onda te više ne čitam ozbiljno za ovu temu jer svi (malo stariji) znamo ko je bio Dražen u tih nekoliko sezona, o kakvom se šuteru radilo kako u Europi tako i kasnije u NBA-u.
- Ono malo što znam zahvaljujem svom neznanju -
Kawhi je napisao/la:Najjači mi je argument da je liga nekad bila jača. Po čemu to osim po tome što je neko tada počeo drkati/guziti pa mu je čitav svijet izgledao predivno? Mnogi mi kažu i da je u ratu bilo bolje nego danas.
To što je nekada liga bila jača, na istoku si imao jednako jakih ekipa kao i na zapadu nema nikakve veze sa tim što neko drka na prošlo vrijeme već čisto sa činjenicama. Evo recimo, ja bih volio da je liga jača sada kada sam stariji i više shvatam sport nego kao klinac, ali to jednostavno nije istina.
Današnja Oklahoma je talentom jača od svih ekipa iz 90ih osim Bullsa. Trenutno su 4. ekipa lige u najboljem slučaju.LeSa je napisao/la:Kawhi je napisao/la:Najjači mi je argument da je liga nekad bila jača. Po čemu to osim po tome što je neko tada počeo drkati/guziti pa mu je čitav svijet izgledao predivno? Mnogi mi kažu i da je u ratu bilo bolje nego danas.
To što je nekada liga bila jača, na istoku si imao jednako jakih ekipa kao i na zapadu nema nikakve veze sa tim što neko drka na prošlo vrijeme već čisto sa činjenicama. Evo recimo, ja bih volio da je liga jača sada kada sam stariji i više shvatam sport nego kao klinac, ali to jednostavno nije istina.
Zapad je nekad bio današnji istok i Akeem u nekoj ulozi Brona danas.
Da ne pričam o tome koliko su igrači šuterski napredovali. Brzina izbačaja i preciznost današnjih bi Reggieja učinila samo jednim od. Trica koja je najefikasniji i najopasniji šut danas je dovedena do savršenstva. Plus, ne smijem ni zamisliti šta bi bilo da su pravila odbrane ista ko i prije. Ovim Dubsima i Spursima niko koša ne bi mogao zabiti.
Jedino što ide na stranu nekad je to što su visoki igrači imali jaču igru leđima i više je ekipa igralo preko toga, ali i tada je to zbog mode bilo, kao što je danas moda da se igra s više trica i brže. Doduše, Spursi sada pomalo vraćaju sporiju igru sa postom Kawhija i LaMarcusa i ako nam se isplati može se očekivati od drugih ekipa da kopiraju.
Danju hladna k'o Kazan, noću sija k'o Rubin
Kajzer10 je napisao/la:Drazen Dalipagic je bolji od Larry Birda
filip13 je napisao/la:Kajzer10 je napisao/la:Drazen Dalipagic je bolji od Larry Birda![]()
logicno,jer je bio legenda talijanske kosarke
Kawhi je napisao/la: Zapad je nekad bio današnji istok i Akeem u nekoj ulozi Brona danas.
Houston, Utah, Spurs, Portland and so on.
Već u ovom početku sam prestao ozbiljno da čitam ostatak posta.
Liga je postala tricaška pa je sasvim logično da igrači popravljaju taj segment u svojoj igri.Kawhi je napisao/la:Da ne pričam o tome koliko su igrači šuterski napredovali. Brzina izbačaja i preciznost današnjih bi Reggieja učinila samo jednim od. Trica koja je najefikasniji i najopasniji šut danas je dovedena do savršenstva.
Većina ostalih segemenata košarkaške igre teško može u istu rečenicu sa 90-im.
BernardBarnjak je napisao/la:Meni je Danilovic bolji igrac od Manua.
meni je i perasović bolji od manua
- JoseeMourinho
- Kontakt:
talentom danas 4 ekipa lige u najboljem slucaju??Kawhi je napisao/la:Današnja Oklahoma je talentom jača od svih ekipa iz 90ih osim Bullsa. Trenutno su 4. ekipa lige u najboljem slučaju.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.