NFL

Atletika, stoni tenis, šah, plivanje, vaterpolo, biciklizam, ragbi...

Moderator/ica: rio_Ferdy88

BlueBoy1921
Kontakt:

Re: NFL

Post Postao/la BlueBoy1921 » 12 dec 2011, 02:35

Trebali bi se malo organizirati, ipak lijepo bi bilo u drustvu gledad Play-off ili SBowl, da se malo druzimo

Zeljovac_1921
Kontakt:

Post Postao/la Zeljovac_1921 » 12 dec 2011, 02:50

ajj pasa Manninga za Nicksa 64-i yarde, i FG 5-0 (bio je safety na samom pocetku) Giants
"Just to be a part of this, it's just special man, cause you can feel the buzz around the entire city, and you know Houston has a lotta love for you, when u win it"- #23 Arian Foster

CLS
Kontakt:

Post Postao/la CLS » 12 dec 2011, 08:54

steta sto nisam gledao tekmu, kasno bila ali vidim pobjedan to je najbitnije go big blue :D
Nije to bolest rijetka, nisu posljedice rata
Al ja sam prvo reko Željo
Pa sam poslije reko tata

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 12 dec 2011, 11:33

CLS je napisao/la:steta sto nisam gledao tekmu, kasno bila ali vidim pobjedan to je najbitnije go big blue :D
strasna tekma sinoc..bas pravi derbi..i cowboysi jos nisu dobili giantse na novom stadionu :lol: ..jacobs strasan u napadu, sa manningom koji je izjedancio rekord po broju td u 4 qtr u jednoj sezoni(14), u odbrani pierre-paul zvijer :o ..bez tucka koji se povrijedio u 1 qtr..kod dallasa ware naravno dobar i jones, koji je zamijenio murraya koji se takodjer povrijedio..a houston opet dobi ito u zadnjim sekundama baci yates td..jos drze br1 u afc-u..a bearsi od gotovog rade veresiju i denver je iskoristio poklon i dobio tekmu, uz veliku dozu srece..ovaj tebow sa onim svojim forama o vjeri i isusu i nekim molitvama :lol: izgleda ko kakav vjerski fanatik..
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

Edin TM87
Kontakt:

Post Postao/la Edin TM87 » 12 dec 2011, 14:24

Strasne tekme sinoc :shock: Zahuktava se pravo, prvo Locker im'o odlican mec protiv Saintsa (povreda Hasselbacka), al' platio je danak neiskustvu i Titansi nisu uspjeli, ovaj poraz ih izbacio iz trke za PO! Patsi opet na guzove, al' ce na kraju zavrsit u wc rundi gdje im Jetsi dolaze na megdan, a prosla godina bi se mogla ponovit 8-) Najvece sanse za home advantage imaju Texansi (Zeljovac cestitam ;) ), i pored toliko povreda ljudi idu u PO kao prvi iz ove konferencije sa vjerovatnim omjerom 13-3, ja mislim, cak i da je Manning bio tu da ne bi mogli bit ispred Texansa, tako da je bolje sto nije :D Atlanta preokrenula protiv Caroline i zadrzala sanse za wc round, Ryan strasan nakog slabog starta 4 TD... Zatim ispadanje Chicaga, iako sam navijao za njih zbog Chargersa ovaj Tebow nije normalan, ponese ga nesto, evo treca tekma u produzetku, a Bog zna koja u zadnjoj cetvrtini, tesko da ih Chargersi mogu stici, cak i da dobiju sve do kraja, tesko je ocekivati da ce Denver izgubit' od Chiefsa u zadnjoj tekmi...
Roger Federer the greatest of all time!
Peyton Manning - the greatest QB of all time!

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 12 dec 2011, 15:48

Edin TM87 je napisao/la:Strasne tekme sinoc :shock: Zahuktava se pravo, prvo Locker im'o odlican mec protiv Saintsa (povreda Hasselbacka), al' platio je danak neiskustvu i Titansi nisu uspjeli, ovaj poraz ih izbacio iz trke za PO! Patsi opet na guzove, al' ce na kraju zavrsit u wc rundi gdje im Jetsi dolaze na megdan, a prosla godina bi se mogla ponovit 8-) Najvece sanse za home advantage imaju Texansi (Zeljovac cestitam ;) ), i pored toliko povreda ljudi idu u PO kao prvi iz ove konferencije sa vjerovatnim omjerom 13-3, ja mislim, cak i da je Manning bio tu da ne bi mogli bit ispred Texansa, tako da je bolje sto nije :D Atlanta preokrenula protiv Caroline i zadrzala sanse za wc round, Ryan strasan nakog slabog starta 4 TD... Zatim ispadanje Chicaga, iako sam navijao za njih zbog Chargersa ovaj Tebow nije normalan, ponese ga nesto, evo treca tekma u produzetku, a Bog zna koja u zadnjoj cetvrtini, tesko da ih Chargersi mogu stici, cak i da dobiju sve do kraja, tesko je ocekivati da ce Denver izgubit' od Chiefsa u zadnjoj tekmi...
nemogu patsi ako budu prvi ili drugi u afc-u, kao sad, igrat sa jetsima u wild cardu ;) ..jetsi mogu u playoff samo preko wild carda i tu ce ih cekat vjerovatno ravensi koji su treci trenutno u afc-u ili denver ako uzme svoju diviziju, ili houston ako izgube koju do kraja..a jetsi jos moraju i osigurat wc, jer idu sad u goste philly-u te igraju sa giantsima, a patsi jedino imaju sad ici denveru i onda kuci zavrsavaju sa billsima i dolphinsima..koji nemaju nikakve sanse za PO..
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

Zeljovac_1921
Kontakt:

Post Postao/la Zeljovac_1921 » 12 dec 2011, 18:24

rio_Ferdy88 je napisao/la: nemogu patsi ako budu prvi ili drugi u afc-u, kao sad, igrat sa jetsima u wild cardu ;) ..jetsi mogu u playoff samo preko wild carda i tu ce ih cekat vjerovatno ravensi koji su treci trenutno u afc-u ili denver ako uzme svoju diviziju, ili houston ako izgube koju do kraja..a jetsi jos moraju i osigurat wc, jer idu sad u goste philly-u te igraju sa giantsima, a patsi jedino imaju sad ici denveru i onda kuci zavrsavaju sa billsima i dolphinsima..koji nemaju nikakve sanse za PO..
Prva dva najbolja imaju bye week, i onda igraju 3-i sa 6-im, 4-i sa 5-im. Sto trenutno izgleda Jets - Patriots, Steelers - Broncos.

@Edine
Hvala brate, vrijeme je i bilo, bilo je slavlja sinoc po Houston-u, igraci su docekani na dobrom nivou.
http://www.houstontexans.com/tv-media/v ... 9d47a6a2ab" onclick="window.open(this.href);return false;

slika

Uploaded with ImageShack.us

Nego mada ne volim Dallas i sinoc sam htio da izgube, bi mi zao na nacin na koji su izgubili, dvije sedmice zaredom isti fazon, dadnu FG ponove promase, i zijane tekmu.
"Just to be a part of this, it's just special man, cause you can feel the buzz around the entire city, and you know Houston has a lotta love for you, when u win it"- #23 Arian Foster

Zeljovac_1921
Kontakt:

Post Postao/la Zeljovac_1921 » 12 dec 2011, 19:07

Jeste li vidjeli nove dresove za slijedecu sezonu? Posto su Nike kupile Reebok, od slijedece sezone cijela uniforma ce biti drugacija, svi dresovi ce biti potipisani od igraca.
http://jockpost.com/nfl-nike-uniforms-2012-real-fake/" onclick="window.open(this.href);return false;

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 12 dec 2011, 19:13

Moze li mi neko objasniti sta se tacno gleda kada se odlucije ko ce u wild-card round, a ko ce imati jednu slobodnu sedmicu. Evo npr. u AFC diviziji cetiri ekipe imaju isti omjer ali su Texansi i Ravensi povlasteni i sto su Broncosi ispred Steelersa iako ovi imaju bolji omjer. Hvala unaprijed na odgovoru.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

Zeljovac_1921
Kontakt:

Post Postao/la Zeljovac_1921 » 12 dec 2011, 19:22

amerosm je napisao/la:Moze li mi neko objasniti sta se tacno gleda kada se odlucije ko ce u wild-card round, a ko ce imati jednu slobodnu sedmicu. Evo npr. u AFC diviziji cetiri ekipe imaju isti omjer ali su Texansi i Ravensi povlasteni i sto su Broncosi ispred Steelersa iako ovi imaju bolji omjer. Hvala unaprijed na odgovoru.
Ok, trenutno se Texansi, Patriotsi, Ravensi i Steelersi bore za prva dva najbolja u afc-u. S obzirom da su Steelersi i Ravensi u istoj diviziji, jedan od njih ce otpasti, to jest otic u wild card. Prva dva najbolja (koji su takodje uzeli svoju diviziju) automatski u playoffu imaju bye week, trenutno Texansi i Ravensi. Ako ovako ostane Broncosi ce kod kuce docekati Steelerse iz razloga sto su Broncos uzeli svoju diviziju, a Steelersi su u wild cardu, bez obzira sto Steelrsi imaju bolji omjer. Prosle godine su Seahawks imali negativan omjer pa su docekali Saintse kod kuce, samo iz razloga sto su uzeli diviziju. Pats ce docekati Jetse iz istog razloga, kao Broncos Steelerse.
Ekipa koja uzme divizju automatski ide u playoff bez obzira kakav omjer imala, i u prvoj tekmi imaju home field advantage.

Da bude jasnije 4 divizije u afc-u, 4 tima koja uzmu divizije su u playoffu, dva najbolja od tih 4 imaju bye week u prvoj rundi playoffa. Ostala 2 igraju sa Wildcardom (2 najbolja drugoplasirana u afc-u) kod kuce.

Sve je isto i za nfc.

CLS
Kontakt:

Post Postao/la CLS » 12 dec 2011, 22:51

Nije to bolest rijetka, nisu posljedice rata
Al ja sam prvo reko Željo
Pa sam poslije reko tata

Edin TM87
Kontakt:

Post Postao/la Edin TM87 » 14 dec 2011, 17:48

rio_Ferdy88 je napisao/la:
Edin TM87 je napisao/la:Strasne tekme sinoc :shock: Zahuktava se pravo, prvo Locker im'o odlican mec protiv Saintsa (povreda Hasselbacka), al' platio je danak neiskustvu i Titansi nisu uspjeli, ovaj poraz ih izbacio iz trke za PO! Patsi opet na guzove, al' ce na kraju zavrsit u wc rundi gdje im Jetsi dolaze na megdan, a prosla godina bi se mogla ponovit 8-) Najvece sanse za home advantage imaju Texansi (Zeljovac cestitam ;) ), i pored toliko povreda ljudi idu u PO kao prvi iz ove konferencije sa vjerovatnim omjerom 13-3, ja mislim, cak i da je Manning bio tu da ne bi mogli bit ispred Texansa, tako da je bolje sto nije :D Atlanta preokrenula protiv Caroline i zadrzala sanse za wc round, Ryan strasan nakog slabog starta 4 TD... Zatim ispadanje Chicaga, iako sam navijao za njih zbog Chargersa ovaj Tebow nije normalan, ponese ga nesto, evo treca tekma u produzetku, a Bog zna koja u zadnjoj cetvrtini, tesko da ih Chargersi mogu stici, cak i da dobiju sve do kraja, tesko je ocekivati da ce Denver izgubit' od Chiefsa u zadnjoj tekmi...
nemogu patsi ako budu prvi ili drugi u afc-u, kao sad, igrat sa jetsima u wild cardu ;) ..jetsi mogu u playoff samo preko wild carda i tu ce ih cekat vjerovatno ravensi koji su treci trenutno u afc-u ili denver ako uzme svoju diviziju, ili houston ako izgube koju do kraja..a jetsi jos moraju i osigurat wc, jer idu sad u goste philly-u te igraju sa giantsima, a patsi jedino imaju sad ici denveru i onda kuci zavrsavaju sa billsima i dolphinsima..koji nemaju nikakve sanse za PO..
Cuj ne mogu, to je najrealniji par, eno Zeljovac ti je objasnio, a Steleersi ce bit ispred Ravensa, jer ovi imaju pretezak raspored, a Steleersi prelagan, Jetsi ce ici kao najgori tim iz konferencije u PO, a tamo ih cekaju Patsi jer je izvjesno da ce i Texansi i Steleersi bit ispred njih, tako da se smijesni ponavljanje prosle sezone :mrgreen:

ps Zeljovac, hvala ti za one podatke i sto si obrazlozio sto je Manning bolji od Bradya dok sam ja bio banovan 8-)

Zeljovac_1921
Kontakt:

Post Postao/la Zeljovac_1921 » 14 dec 2011, 20:23

Edin TM87 je napisao/la: Cuj ne mogu, to je najrealniji par, eno Zeljovac ti je objasnio, a Steleersi ce bit ispred Ravensa, jer ovi imaju pretezak raspored, a Steleersi prelagan, Jetsi ce ici kao najgori tim iz konferencije u PO, a tamo ih cekaju Patsi jer je izvjesno da ce i Texansi i Steleersi bit ispred njih, tako da se smijesni ponavljanje prosle sezone :mrgreen:

ps Zeljovac, hvala ti za one podatke i sto si obrazlozio sto je Manning bolji od Bradya dok sam ja bio banovan 8-)
Nemoj da se desi scenario kao prosle godine, nek prodju Patsi sve, pa nek se s nama sastanu na Reliantu u afc championshipu 8-)
Ali dobro vidjet cemo, ima jos puno do tog.

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 14 dec 2011, 22:08

Edin TM87 je napisao/la:
rio_Ferdy88 je napisao/la:
Cuj ne mogu, to je najrealniji par, eno Zeljovac ti je objasnio, a Steleersi ce bit ispred Ravensa, jer ovi imaju pretezak raspored, a Steleersi prelagan, Jetsi ce ici kao najgori tim iz konferencije u PO, a tamo ih cekaju Patsi jer je izvjesno da ce i Texansi i Steleersi bit ispred njih, tako da se smijesni ponavljanje prosle sezone :mrgreen:

kako to steelersi prelagan raspored kad sad igraju sad sa 49-nersima u gostima :roll: ..jos bez harrisona i ben im ozlijedjen..a ravensi ih dobili dvaput vec..a jetsi jos nisu osigurali PO..kad budu ond cemo pricat..igraju sa phily i sa giantsima tako da ;) ...jednu su vase zelje drugo realnost..vec su dva puta ispusili ove sezone..i hoce i treci put :lol: :lol: :mrgreen:
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

Edin TM87
Kontakt:

Post Postao/la Edin TM87 » 15 dec 2011, 18:06

rio_Ferdy88 je napisao/la:kako to steelersi prelagan raspored kad sad igraju sad sa 49-nersima u gostima :roll: ..jos bez harrisona i ben im ozlijedjen..a ravensi ih dobili dvaput vec..a jetsi jos nisu osigurali PO..kad budu ond cemo pricat..igraju sa phily i sa giantsima tako da ;) ...jednu su vase zelje drugo realnost..vec su dva puta ispusili ove sezone..i hoce i treci put :lol: :lol: :mrgreen:
:lol: :lol: :lol:

Haj probat shvatit, ti mislis da 49-ersi mogu nesto ovim Steleersima koji su glavni kandidati za SB :roll: :lol: SF je uz'o diviziju i mogu bit sretni, Steleersi uzimaju sve do kraja, ako im 49-ersi zabiju vise od 13 poena ubi me, zatim slijede slabasni Ramsi te Brownsi, tako da ce Pittsburgh biti drugi u konferenciji sa istim omjerom kao Texansi (Texansi imaju bolji medjosobni skor, pa ce biti 1.), a Ravensi idu San Diegu i Bengalsima kojima ce bit potreba pobjeda u zadnjoj sedmici za eventualni PO... Tu su velike sanse da izgube obje, al' realno je 1-1 da bude. A sto se tice Jetsa, tako ste ih i prosle sezone dobili 2 puta, pa ste unisteni u PO-u, a da oni nece u playoff, pa to je smijesno, igraju ljudi u najboljoj formi poslije GB-a i NO-a i da im precijenjena Phila pomrsi racune :lol: :lol: :lol: Preocit je sudar izmedju Patsa i Jetsa u wc rundi...

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 15 dec 2011, 18:28

pa jel ti pratis imalo ove portale..espn il tako :?: ..vidis li da je ben povrijedjen :roll: , covjeku noga u gipsu i upitno je hoceli igrati.a harrison im suspendovan..ako bez njih dobiju 49-nerse svaka im cast..al smijesno je pricati da ce bit drugi ili tako nesto..izgubili dvaput od ravensa, ne jednom vec dvaputa..a samo se vi nadajte da ce bit ko prosle godine..potrefili jednom u 10 godina i dobili i sad misle ko su ko oni..o kakvoj ti formi pricas bogati..cuj u najboljoj formi :lol: :lol: ..pa kog su dobili...kansasa, skinse i buffalo..ne znas ko je gori..tri pobjede i odma u najformi :lol: :lol: :lol: :lol: ...pa koliko su patsi dobili zaredom pa nisam rekao da su u najboljoj formi..jos im leonhard povrijedjen..vidjecemo sad kakvi su protiv giantsa ako su eaglsi slabi kao sto kazes..mada sa vickom su sigurno duplo bolji nego sa youngom..a ko kaze da ce u houston ostat neporazen do kraja..jer imaju i oni igrat jos tri tekme a sad im nema onog def coordinatora(phillipsa-neka operacija), pa i to utjece na ekipu..
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

Edin TM87
Kontakt:

Post Postao/la Edin TM87 » 15 dec 2011, 19:10

rio_Ferdy88 je napisao/la:pa jel ti pratis imalo ove portale..espn il tako :?: ..vidis li da je ben povrijedjen :roll: , covjeku noga u gipsu i upitno je hoceli igrati.a harrison im suspendovan..ako bez njih dobiju 49-nerse svaka im cast..al smijesno je pricati da ce bit drugi ili tako nesto..izgubili dvaput od ravensa, ne jednom vec dvaputa..a samo se vi nadajte da ce bit ko prosle godine..potrefili jednom u 10 godina i dobili i sad misle ko su ko oni..o kakvoj ti formi pricas bogati..cuj u najboljoj formi :lol: :lol: ..pa kog su dobili...kansasa, skinse i buffalo..ne znas ko je gori..tri pobjede i odma u najformi :lol: :lol: :lol: :lol: ...pa koliko su patsi dobili zaredom pa nisam rekao da su u najboljoj formi..jos im leonhard povrijedjen..vidjecemo sad kakvi su protiv giantsa ako su eaglsi slabi kao sto kazes..mada sa vickom su sigurno duplo bolji nego sa youngom..a ko kaze da ce u houston ostat neporazen do kraja..jer imaju i oni igrat jos tri tekme a sad im nema onog def coordinatora(phillipsa-neka operacija), pa i to utjece na ekipu..
Znam da je da je Ben out, al' nije on jedina snaga Steleersa, bit ce tekma na malo poena, pa i bez Harrisona obrana im je prejaka, a 49-ersi padaju u formi, ne mogu slabasoj Arizoni zabit 20+, pa mislis da ce protiv Steleersa bit bolji? Eto i sam kazes da ce Ben mozda igrati, a cak i da ne igra uvjeren sam da uzimaju! A sto se tice Jetsa, pa od takvih ekipa su gubili do prije neki dan, kazem da sad uzimaju tekme superiorno, sta ce bolan Vick protiv odbrane Jetsa :lol: A vi dobijate stalno na guzove, pa nas ste dobili 7 razlike jedva, sa Orlovskyim na poziciji QB-a :mrgreen: Najgora ekipa u historiji NFLa, zatim Skinse, jos Grossman bio na 15yd u redzoni, kazem ti Jetsi idu 100% u PO, pa koga ti ocekujes molim te u wc? Oakland? :lol: Bengalse? :lol: Njima trebaju 2 poraza Jetsa i sve pobjede do kraja, a cekaju ih Ravensi na kraju, a o Oaklandu da ne pricamo, Lionsi, Broncosi, Chargersi :shock: :shock: Jednostavno nema nacina da Jetsi ostanu bez wc-a!!! A Texansi? Ekipa koja bez pola tima dere Falconsa i slicnih da u zadnje 3 sedmice ne uzme Carolinu, nas i Tennessee? :lol: :lol: Situacija prejasna:

1. Texansi
2. Steleersi
3. Patriotsi
4. Broncos/Chargersi
5. Ravensi
6. Jetsi

Eto ti napisi kako ti mislis, pa cemo uporedit na kraju, al' ja cu bit u pravu :D :D :D

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 15 dec 2011, 21:26

ma dobro za wildcard jetsi nekako i mogu i ako izgube jer su ovi ostali slabi ;) ..al ne slazem se za steelerse, jer su 49-nersi jaci po meni od chargersa, a dokraja i jedni i drugi igraju u diviziji sa bengalsima i brownsima :roll: ..teško da ravensi izgube a da steelersi isto negdje ne izgube..pogotovo sad ovo kolo..a ravensi imaju bolji div omjer i prvi su tu..iako bih volio da i jedni i drugi izgube :lol: jer bi onda patsi sa pobjedom preuzeli drugo mjesto ..mada i texansi mogu do kraja da se opuste u ove tri tekme jer su osvojili diviziju i negdje izgube..jer bi titansi mogli sad tu priprijetit za wc..dobro su zaustavili saintse sad..a igraju zadnju sa texansima i tu bi moglo bit svasta..mislim da bi patsi ako dobiju denvera :roll: , iako ce biti tesko, mogli do jednog od prva dva mjesta u afc-u..i tu bi mogli bit ravensi isto, a texansi 3 i denver 4...wc steelersi i jetsi :?: , iako jos nisu sigurni :!: :mrgreen:
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

Zeljovac_1921
Kontakt:

Post Postao/la Zeljovac_1921 » 15 dec 2011, 22:59

Nema sanse da Texansi budu 3-I. Ekipa je svijesna da se prvo mijesto mora osigurati kako bi bilo sto lakse moze u PO. Jedino zadnju tekmu protiv titansa (ako se do tad osigura prvo mijesto) se mogu opustiti i cuvati za PO. Jetsi su skoro sigurni u wild card I jedna ekipa koja ima neke sanse da ih stigne su Titans. Mada cisto sumnjam.

AlmmeCules
Kontakt:

Post Postao/la AlmmeCules » 15 dec 2011, 23:01

Cowboysi sljedeću igraju protiv Buccanresa a Giantsi protiv Skinsa pa onda DC igraju protiv Eaglesa a Giantsi sa Jetsima. mislim ipak da će Dallas završiti na prvom mjestu u NFC East. sve zavisi od raspoloženja Tonya Romo-a (:
Sempre Fi - Cules Forever ! <3
Željo 1921 <3

Visca Barca - Visca Catalunya ! (:

Odgovori

Natrag na “Ostali sportovi”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.