FK Sarajevo

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Šta očekujemo od Evrope?

Prolazak u 3. pretkolo
87
49%
Prolazak u Play off
39
22%
Grupnu fazu
51
29%

Ukupno glasova: 177

Lecler
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la Lecler » 21 maj 2022, 15:26

Melunovic je bio tu 3,4 mjeseca a ovaj nas muze i je.be nam živce 7,8 godina. Najveći odron.
ISTINA ZA VEDRANA!

Sanchez1987
Kontakt:

Post Postao/la Sanchez1987 » 21 maj 2022, 15:29

spezial je napisao/la:
21 maj 2022, 15:25
Usudio bih se reci i da je ponudjena prilika ovom nekom djecaku iz omladinskog pogona tipa irfana ramica da bi bar jednu od 30 sansi koje je hebib promasio nekako ugurao u gol.
Da smo igrali sa 10 igraca bolje bi bilo,a kamoli sa bilo kojim drugim igracem.

MaroonBjelave
Kontakt:

Post Postao/la MaroonBjelave » 21 maj 2022, 15:46

Sanchez1987 je napisao/la:
21 maj 2022, 15:29
spezial je napisao/la:
21 maj 2022, 15:25
Usudio bih se reci i da je ponudjena prilika ovom nekom djecaku iz omladinskog pogona tipa irfana ramica da bi bar jednu od 30 sansi koje je hebib promasio nekako ugurao u gol.
Da smo igrali sa 10 igraca bolje bi bilo,a kamoli sa bilo kojim drugim igracem.
Samo ću reći da se slažem s obojicom i neću psovati, pošto su mi dva prethodna posta bila s psovkama, a babo mi čita forum :D
Edit: slažem se i sa Leclerom :D
Zadnja izmjena: MaroonBjelave, dana/u 21 maj 2022, 15:55, ukupno mijenjano 1 put.
Igrači će odmah na trening.
Nema odmora dok traje obnova.

ElCartel11
Kontakt:

Post Postao/la ElCartel11 » 21 maj 2022, 15:54

Ako Mirvic ili neko blizak njemu čita forum onda mu je najbolje, najisplatnije i najbrže bi dostignemo uspjeh sa sljedecom vizijom:

1 korak otpustiti: Velkoski, Hebibovic, Dupovac, Lazic, Ahmetovic, Cmiljanic, Bagaric, Kanuric, Palic, Oremus, Kobiljar, Bodul.
12 igraca jeste puno za jedan transfer rok ali sto prije ovo napravimo bolje ce biti.

2 korak: prekomandovati u prvu ekipu juniore. Ima dosta nadarenih igraca koji ce pojesti travu, da se dokazu i prodaju u jace lige.

3 korak: kad se prekomanduju juniori i ovi sto su ostali igraci vidjeti gdje nam najvise skripi i tu dovesti jake strance u rangu Avramovskog, a ne u rangu Cmilje i Oremuša koji nikakav doprinos ne daju.

Evo ekipe sa igracima koji bi ostali nakon čistke, bez juniora i dodatnih stranaca:

............ Dizdarevic
X....... Trako - Mujakic......... X
.... Djokanovic - Kapic
X....... Avramovski........ Suljic
.............. Catakovic

Znaci u realnosti vidimo, da ovih 12 igraca koje bi nogirali uopste nisu bitni za ekipu, a teski su skart koji zauzimaju mjesta Akademcima.

Za rotacije ti ostanu od trenutnih igraca Secerovic, Sabanovic, Varesanovic, Ramic.
Ovo je bez novih stranaca koji bi uletjeli na ove X i juniora. Takodje i ovi koji su u prvih 11 mogu lako na klupu ako se dovedu jaci igraci na njihovim pozicijama. Tu mislim najvise na Catakovica, Mujakica, Kapica.

Uvijek sam govorio 4 jaka stranca + juniori i imaš ekipu beton za ovu ligu.
Tamo, na Uni zlatno zrnce,
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,
niz ravnine se razlila Sava.

BOSANSKA KRAJINA!

izdzezveubrazil
Kontakt:

Post Postao/la izdzezveubrazil » 21 maj 2022, 15:59

E vidi kralju gdje griješiš, kažeš da treba dovesti strance ranga Avramovskog, a ne ranga Oremuša, a to je upravo isti rang. Samo što ti ne možeš sa sigurnošću reći da će jedan biti najbolji igrač lige, a drugi prosjek.

Lucas
Kontakt:

Post Postao/la Lucas » 21 maj 2022, 16:17

Oremuš je uglavnom korektno odigrao, svaki put kad je igrao na svojoj poziciji desnog beka, a više puta je fino pokrpio i na zadnjem veznom.On i Lazić stvarno ne zaslužuju omalovažavanje.

vedinjo98
Kontakt:

Post Postao/la vedinjo98 » 21 maj 2022, 16:20

ElCartel11 je napisao/la:
21 maj 2022, 15:54
Ako Mirvic ili neko blizak njemu čita forum onda mu je najbolje, najisplatnije i najbrže bi dostignemo uspjeh sa sljedecom vizijom:

1 korak otpustiti: Velkoski, Hebibovic, Dupovac, Lazic, Ahmetovic, Cmiljanic, Bagaric, Kanuric, Palic, Oremus, Kobiljar, Bodul.
12 igraca jeste puno za jedan transfer rok ali sto prije ovo napravimo bolje ce biti.

2 korak: prekomandovati u prvu ekipu juniore. Ima dosta nadarenih igraca koji ce pojesti travu, da se dokazu i prodaju u jace lige.

3 korak: kad se prekomanduju juniori i ovi sto su ostali igraci vidjeti gdje nam najvise skripi i tu dovesti jake strance u rangu Avramovskog, a ne u rangu Cmilje i Oremuša koji nikakav doprinos ne daju.

Evo ekipe sa igracima koji bi ostali nakon čistke, bez juniora i dodatnih stranaca:

............ Dizdarevic
X....... Trako - Mujakic......... X
.... Djokanovic - Kapic
X....... Avramovski........ Suljic
.............. Catakovic

Znaci u realnosti vidimo, da ovih 12 igraca koje bi nogirali uopste nisu bitni za ekipu, a teski su skart koji zauzimaju mjesta Akademcima.

Za rotacije ti ostanu od trenutnih igraca Secerovic, Sabanovic, Varesanovic, Ramic.
Ovo je bez novih stranaca koji bi uletjeli na ove X i juniora. Takodje i ovi koji su u prvih 11 mogu lako na klupu ako se dovedu jaci igraci na njihovim pozicijama. Tu mislim najvise na Catakovica, Mujakica, Kapica.

Uvijek sam govorio 4 jaka stranca + juniori i imaš ekipu beton za ovu ligu.
Odlicno objasnjeno. Dovoditi kvalitetne strance izmedju 20-25 godina zeljne dokazivanja.

Takodjer si zaboravio i Vicka Sevelja. Momak ima kvaliteta, ali su ga poremetili administrativni problemi i treneri.
FK SARAJEVO
Titula: ⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐
Kup: ⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐

spezial
Kontakt:

Post Postao/la spezial » 21 maj 2022, 16:21

Svrstavat lazica u istu recenicu sa kobiljarom, hebibovicem i kanuricem je u najmanju ruku neozbiljno

ElCartel11
Kontakt:

Post Postao/la ElCartel11 » 21 maj 2022, 16:32

Ne kaze niko, da su Lazic i Kanuric isti rang. Ali Lazic zauzima mjesto stranca, a uopste nije bolji od recimo Mujakica, a sigurno ima vecu platu.

Avramovskog sam naveo kao primjer, ovo sto je odigrao vidjela se klasa i da covjek odskace kvalitetom. Ali i kod njega se mora ova povreda vidjeti sta je ovo, da je ne bi vukao svako toliko.

Shvatite da za strance nije dovoljno, da odigraju korektno. Od njih se očekuje, da budu nosioci, igraci koji ce vuci ekipu kad zagusti, da preuzmu odgovornost itd. Korektno odigrati mogu nasi domaci igraci poput Secerovica, Suljica, Catakovica.

Barem ja tako razmišljam. Vama ako su stranci kao Oremus i Cmiljanic dobri onda neka ih i dalje. Juniori neka odlaze iz kluba ili truhnu na tribinama.
Tamo, na Uni zlatno zrnce,
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,
niz ravnine se razlila Sava.

BOSANSKA KRAJINA!

spezial
Kontakt:

Post Postao/la spezial » 21 maj 2022, 16:45

A koji to stranci nama donose prevagu u zadnje vrijeme? Krste, cmilja, oremus, mozda cruz? Platiti lazica suhim zlatom jer lik se bar bori i sigurno ce svaku tekmu dati sve od sebe. Ko ti garantuje da ce sutra nova tri stranca donijeti neku prevagu? Lazic je licno maldini za sve nase ostale stopere, a sumnjam da je najplaceniji, i da zaradjuje vise od mujakica koji ne zna prvom igracu do sebe loptu dodati.

MaroonBjelave
Kontakt:

Post Postao/la MaroonBjelave » 21 maj 2022, 16:55

Pa dobro i ja bih bio za da ode Lazić ili bar preseli na klupu, kad bi na njegovo mjesto došao neko u rangu Avramovskog. Dotad svrstavati ga u isti koš sa ovim parafudbalerima nije pošteno.
Igrači će odmah na trening.
Nema odmora dok traje obnova.

NajvecaRadosti
Kontakt:

Post Postao/la NajvecaRadosti » 21 maj 2022, 17:06

slika

Sevelj 7/7.I danas 90 min,jos uvijek bez poraza :clap: :clap:
Sta se ono tamo cuje
Ko to tamo pjesmu pjeva
To heroji idu majko
Navijaci Sarajeva!

obrijanopile
Kontakt:

Post Postao/la obrijanopile » 21 maj 2022, 17:11

NajvecaRadosti je napisao/la:
21 maj 2022, 17:06
slika

Momka treba, obavezno, vratiti. Ne znam ni zbog čega je poslan na posudbu, ali njemu je ona, očito, valjala i pokazala da je kvalitetan igrač...
Evo i oni tebe selame!

spezial
Kontakt:

Post Postao/la spezial » 21 maj 2022, 17:12

obrijanopile je napisao/la:
21 maj 2022, 17:11
slika

Momka treba, obavezno, vratiti. Ne znam ni zbog čega je poslan na posudbu, ali njemu je ona, očito, valjala i pokazala da je kvalitetan igrač...
Pa da se napravi mjesta za secerovica i palica :rol:

izdzezveubrazil
Kontakt:

Post Postao/la izdzezveubrazil » 21 maj 2022, 17:14

ElCartel11 je napisao/la:
21 maj 2022, 16:32
Ne kaze niko, da su Lazic i Kanuric isti rang. Ali Lazic zauzima mjesto stranca, a uopste nije bolji od recimo Mujakica, a sigurno ima vecu platu.

Avramovskog sam naveo kao primjer, ovo sto je odigrao vidjela se klasa i da covjek odskace kvalitetom. Ali i kod njega se mora ova povreda vidjeti sta je ovo, da je ne bi vukao svako toliko.

Shvatite da za strance nije dovoljno, da odigraju korektno. Od njih se očekuje, da budu nosioci, igraci koji ce vuci ekipu kad zagusti, da preuzmu odgovornost itd. Korektno odigrati mogu nasi domaci igraci poput Secerovica, Suljica, Catakovica.

Barem ja tako razmišljam. Vama ako su stranci kao Oremus i Cmiljanic dobri onda neka ih i dalje. Juniori neka odlaze iz kluba ili truhnu na tribinama.
Ali poenta je da je to sa strancima pogadjanje, ne postoji magicni stapic da odredis da ce Avramovski biti pun pogodak, a da Oremus nece.

Pa nije niko svojevremeno Stepanova doveo, ili onog beka iz Crne Gore Sasu, sa namjerom da budu promasaj. Sa takvim igracima je princip pogadjanja i promasaja i uvijek ce biti.

Ti sad otjeraj sve strance osim Avramovskog i dovedi 4 nova, apsolutno nema garancije da neces za pola godine pricati, tjeraj ove, daj nove.

Unknown2
Kontakt:

Post Postao/la Unknown2 » 21 maj 2022, 17:15

Vicko mora igrati ko desni bek. u sredini je on los.

GospodinIzSarajeva
Kontakt:

Post Postao/la GospodinIzSarajeva » 21 maj 2022, 17:17

obrijanopile je napisao/la:
21 maj 2022, 17:11
slika

Realno top odluka. Ovdje bi se uklopio u sivilo polovnjaka, a ovako digao formu, i dolazi u ekipu koja ce se u potpunosti izmjeniti, bit cemo sigurno kvalitetniji ove sezone nego proslu.
Vlasnik ssba foruma - @Devedesetka

pitara
Kontakt:

Post Postao/la pitara » 21 maj 2022, 17:19

Lucas je napisao/la:
21 maj 2022, 16:17
Oremuš je uglavnom korektno odigrao, svaki put kad je igrao na svojoj poziciji desnog beka, a više puta je fino pokrpio i na zadnjem veznom.On i Lazić stvarno ne zaslužuju omalovažavanje.
Jedini problem s njim mi je sto mi se čini da konstantno unosi nervozu u ekipu kad je na terenu. Mozda mi se čini, al je lik svako malo u nekoj prepirci ili sa sudijom ili sa protivnikom

miky_hz
Kontakt:

Post Postao/la miky_hz » 21 maj 2022, 17:37

Dovesti skupog stranca u defanzivni dio(golmana ne brojim) u ovoj ligi je sumanuto.Vratimo se u historiju PL pa ja neznam da se i jedan"kvalitetat" stranac a defanzivac spominje da je eto on nesto ostao u historiji zapisan.

Kod nas su svi stranci sem Avramovskog suvišni. Dovesti stranca centarfora,desno krilo(ne ove šklj vec dat keš za kvalitet jer meni rijec stranac u ovoj ligi mora znaciti kvalitet i bolji od ovoga sto imamo) i to je to mi imamo koristi neke od toga bodovno,Oremuš moze biti iz prime time svoje karijere ,sta cemo dobiti sa tim,trcat ce gore dole,nesta se borit,klizat,nema tu bodova care,bacanje para.
Zadnja izmjena: miky_hz, dana/u 21 maj 2022, 17:40, ukupno mijenjano 1 put.
DINO MERLIN "Znas kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijas za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Zelju. Hvala Bogu ja nisam medju njima".

Lucas
Kontakt:

Post Postao/la Lucas » 21 maj 2022, 17:40

Ševelj, Lazić, Mujakić, Kapić, Avramovski, Suljić, Čataković, kapitalni lijevi bek, kapitalno desno krilo, kapitalni zadnji vezni, eventualno novi golman. Takvo Sarajevo očekujem za manje od dva mjeseca, odnosno od prvog kola nove sezone.

Odgovori

Natrag na “FK Sarajevo”