FK Sloboda Tuzla
Moderatori/ce: TaRgEt_,Aerials
-
- Kontakt:
Re: FK Sloboda Tuzla
Zeljo u kupu...
1919 FK Sloboda
1899 AC Milan
WINNERS NEVER GIVE UP!! Remember that you fools!!
1899 AC Milan
WINNERS NEVER GIVE UP!! Remember that you fools!!
Yebo ga Zeljo vise.
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
Jel moguce da nam svaki put izvuku il Sarajevo ili Zelju u kupu, postalo je smijesno ovo
Vjera u tebe nikad ne prestaje🔴⚫
- Beduin
- Kontakt:
Pa sam si rek'o da ima dosta gradskih klubova, zato sam i pitao koji su to, a da su uspjesni.Skver je napisao/la: ↑06 okt 2025, 17:55koji je uspjesan klub odrziv a gradski?....sirok pojam i pojam vlasnistva i u kojem omjeru, ali to sve pada u vodu u BiH, jer nema zakona o sportu....i taj zakon ne donose iz razloga da mogu manipulirati sa sportom sa svojim partijama i njihovim uhljebima.....Beduin je napisao/la: ↑06 okt 2025, 15:44
Sve to lijepo zvuci, svi sve znaju kako i sta treba tudjim parama, ali si sam rekao da bosnje odmah kukaju kako nista ne moze (ne znam jesi li mislio prvenstveno na forumase koji su rekli da nema od toga nista i da je neizvodivo s obzirom da ovdje pisemo o tome), pa te opet pitam kako to treba usloviti, ucijeniti Federaciju, Kanton, bilo koga na visok vlasti? Kad spomene da nesto treba,dajte i konkretan odgovor, prijedlog.
Oko prolaska brze ceste prema Orasju se ne mogu dogovoriti hoce li kroz Srebrenik ili drugi grad da spoje sa Tuzlom, hoce li sa desne ili lijeve strane Srebrenika, a ti bi da uslovljavamo nekoga za gradnju stadiona.
J3be se Gracanici, Zivinicama ili Kalesiji za stadionom u Tuzli. Ako grad ne moze iznaci rjesenje ili finansirati izgradnju, neka daje pod koncesiju ili proda zemljiste, odj3be klub pa sta bude neka bude sa njim. Prosto jednostavno, ako pitas ostale gradove na kantonu. A vala i mene ako bi pitali isto bih rekao.
Koji je to uspjesan i odrziv klub, a da je gradski?

Nema tu sirokog pojma, sirom Evrope, a tako i na Balkanu grad/opstina pomogne klubu u vidu finansiranja Omladinskog pogona ili odrzavanja stadiona, ali u konacnici to nisu gradski klubovi jer njihova egzistencija ne ovisi o gradakoj transi.
Grad moze u vidu sponzorstva pomagati preko neke firme, ali i to nije glavni vid finansiranja kluba. A kod nas sve zavisi od grada i transe, a o stadionu da ne spominjemo.
Zakon o sportu svakako. To je ponajveci problem u drzavi i nejasno je zasto niko ti ne forsira, ne trazi politicke poene preko te inicijative, zasto klubovi zajednickim snagama ne posalju pismo FIFA/UEFA i traze da pritisnu Savez zarad sporta. Ovakvom stvarima treba da se bave nasi novinari prije svega, umjesto nekakvoh projedloga i copa/paste nacina izgradnje stadiona tudjim parama.
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.
075 ❤
075 ❤
jbg nije mi jasno kako svi ne vide ovo što je Beduin napisao. Mislim gdje članak o zakonu o sportu. može federalni,kome smeta, šta je problem. Postoji li to negdje.Beduin je napisao/la: ↑06 okt 2025, 15:44
....
Zakon o sportu svakako. To je ponajveci problem u drzavi i nejasno je zasto niko ti ne forsira, ne trazi politicke poene preko te inicijative, zasto klubovi zajednickim snagama ne posalju pismo FIFA/UEFA i traze da pritisnu Savez zarad sporta. Ovakvom stvarima treba da se bave nasi novinari prije svega, umjesto nekakvoh projedloga i copa/paste nacina izgradnje stadiona tudjim parama.
ovako ima prostora za manipulaciju, mobilizaciju, pranje novca i sl.
a mogli smo prvo kolo kakvog lakšeg protivnika dobiti.
& $ ?
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.