RSD Velež Mostar - ARHIVA POSTOVA

AlemC85
Kontakt:

Re: RSD Velež Mostar

Post Postao/la AlemC85 » 28 nov 2014, 17:35

Kakav Evropa, kakvi bakrači? :crazy: Manite se šuplje, od toga nema ništa, nego čuvaj pare i pripremaj se za novu sezonu, kada će trebati ulagati u stadion zbog licence. Nije niko više mahnit da baca pare tek tako. :facepalm:

salmy

Post Postao/la salmy » 28 nov 2014, 22:27

AlemC85 je napisao/la:Kakav Evropa, kakvi bakrači? :crazy: Manite se šuplje, od toga nema ništa, nego čuvaj pare i pripremaj se za novu sezonu, kada će trebati ulagati u stadion zbog licence. Nije niko više mahnit da baca pare tek tako. :facepalm:
Ma brate, mozemo mi napraviti stadio kao na Santiago Bernabéu , ali ako nema ko da kvaliteno igra za Velež, mozemo se svi generalno slikati na istom.
Treba se prvo rijesiti škarta tj. pojedinaca, a da se ne ponavljam to su braća vec navela u proslim komentarima i cinjenica je da nismo za jesenji dio prvenstva doveli adekvatnu zamjenu umjesto Sefke, a bogami niti za Ostrakovica sto su po meni kljucni kiksevi.
Miki-Merzicu je i daklje potreban dobar psihijatar, a i Skaljic je meni se cini blizu toga.
Suma sumarum, ukliko Jusufbeg misli ostati na klupi Veleža, mora bi pod hitno traziti minimum trojicu kompletnih igraca, od kojih bi jedan bio klasicni spic plus golman.
Kad govorim o golmanu Andriji Dragojevicu, po mom misljenju drzao se dobro do utakmice sa Zeljom na Grbavici, gdje se od tada primjetio njegov pad forme i u narednim kolima primanje bezveznih golova, koje je morao odbraniti sa ucinkom bar 50%.

Pozdrav jos jednom za brata Pastrmku legendu, uz nasu staru Mostar u srcu Velež do groba. :thumbup: :thumbup:
FK..VELEZ - Semir Tuce :)

pravnik1981
Kontakt:

Post Postao/la pravnik1981 » 30 nov 2014, 14:51

Josip Jole Musa
30 novembar 2000 - 30 novembar 2014
Pokoj ti dusi Jole , pocivaj u miru

Goodison
Kontakt:

Post Postao/la Goodison » 01 dec 2014, 01:59

Ljudska gromada koja je uzdigla Velež, malo je takvih. Pokoj mu duši.
1922 & 1878

'' Everton are bigger club than Liverpool. Everywhere you go on Merseyside you bump into Everton supporters. ''
Ex- Liverpool player Graeme Souness.

RŠD VELEŽ MOSTAR !!!

drakensang
Kontakt:

Post Postao/la drakensang » 01 dec 2014, 15:37

Kad cemo mi dovesti nekog dokazanog igraca iz PL? Zar ne mozemo ukrasti Mladosti Komarcevica, Zvijezdi Stojanova ili nekom od ovih davljenika igraca. Ili pokupiti iz Sarajeva nekoga ko ima malu minutazu, htjeli vi priznati ili ne, Todorovic koji u Sarajevu nema mjesta, vidjet cete kako ce u Zrinjskom proigrati 100%. To je potez komsija koji je za svaku pohvalu, dok bi kod nas bilo "mi da kupimo otpatke Sarajeva uaa".

SipakUlicar1922
Kontakt:

Post Postao/la SipakUlicar1922 » 01 dec 2014, 15:56

drakensang je napisao/la:Kad cemo mi dovesti nekog dokazanog igraca iz PL? Zar ne mozemo ukrasti Mladosti Komarcevica, Zvijezdi Stojanova ili nekom od ovih davljenika igraca. Ili pokupiti iz Sarajeva nekoga ko ima malu minutazu, htjeli vi priznati ili ne, Todorovic koji u Sarajevu nema mjesta, vidjet cete kako ce u Zrinjskom proigrati 100%. To je potez komsija koji je za svaku pohvalu, dok bi kod nas bilo "mi da kupimo otpatke Sarajeva uaa".
Slazem se u vezi navedenih igraca da bi u ovom trenutku bili pojacanja za nasu ekipu. Ja bi pokusao dovesti lijevog beka Aleksandra Subica i centarfora Jocu Stokica iz Borca (naravno na kraju sezone kada im isteknu ugovori).
Prkosni i Ponosni od 1922

SipakUlicar1922
Kontakt:

Post Postao/la SipakUlicar1922 » 01 dec 2014, 16:01

Merziću tri, Haurdiću dvije utakmice kazne

Disciplinska komisija NS BiH odredila je kazne za crvene kartone u posljednjem kolu jesenjeg dijela Premier lige Bosne i Hercegovine. Zbog crvenog kartona na utakmici sa Borcem, Samir Merzić kažnjen je zabranom nastupa u tri službene utakmice u proljetnom dijelu prvenstva. Anes Haurdić kažnjen je zabranom nastupa u dvije utakmice. Zbog crvenih kartona FK Velež je kažnjen sa po 200 KM za svakog

http://www.fkvelez.ba" onclick="window.open(this.href);return false;

Dati ispisnicu obadvojici uz to da licno plate kaznu od 400 km!!!

mikki21
Kontakt:

Post Postao/la mikki21 » 01 dec 2014, 17:00

SipakUlicar1922 je napisao/la:Merziću tri, Haurdiću dvije utakmice kazne

Disciplinska komisija NS BiH odredila je kazne za crvene kartone u posljednjem kolu jesenjeg dijela Premier lige Bosne i Hercegovine. Zbog crvenog kartona na utakmici sa Borcem, Samir Merzić kažnjen je zabranom nastupa u tri službene utakmice u proljetnom dijelu prvenstva. Anes Haurdić kažnjen je zabranom nastupa u dvije utakmice. Zbog crvenih kartona FK Velež je kažnjen sa po 200 KM za svakog

http://www.fkvelez.ba" onclick="window.open(this.href);return false;

Dati ispisnicu obadvojici uz to da licno plate kaznu od 400 km!!!
haurdicu svakako dat ispisnicu, nista nije pokazao a kredita od prije svakako nema! dok je i merzic napravio veliku glupost ali se treba dobro razmislit oko njega jer kad igra na maksimalnom nivou, kao naprimjer u seriji u drugoj polusezoni lani, merza je odlican igrac i igrac koji je zlata vrijedan u nasoj ligi! sto ove pousezone nije bio na tom nivou je vrlo dobro pitanje???? i bas me interesuje radi cega su i on i haurdic dobili crveni i sto 3 utakmice za merzica a dvi za haurdica? sta su toliko lose rekli sudiji da zasluzuje dva direkta crvena i 3 i 2 utakmice kazne???

pravnik1981
Kontakt:

Post Postao/la pravnik1981 » 01 dec 2014, 20:26

SipakUlicar1922 je napisao/la:
drakensang je napisao/la:Kad cemo mi dovesti nekog dokazanog igraca iz PL? Zar ne mozemo ukrasti Mladosti Komarcevica, Zvijezdi Stojanova ili nekom od ovih davljenika igraca. Ili pokupiti iz Sarajeva nekoga ko ima malu minutazu, htjeli vi priznati ili ne, Todorovic koji u Sarajevu nema mjesta, vidjet cete kako ce u Zrinjskom proigrati 100%. To je potez komsija koji je za svaku pohvalu, dok bi kod nas bilo "mi da kupimo otpatke Sarajeva uaa".
Slazem se u vezi navedenih igraca da bi u ovom trenutku bili pojacanja za nasu ekipu. Ja bi pokusao dovesti lijevog beka Aleksandra Subica i centarfora Jocu Stokica iz Borca (naravno na kraju sezone kada im isteknu ugovori).
Ma Barisic je novi Letic pazi sta ti kazem...lik zna i lijevom i desnom..dobar u ofanzivi zna je zavrnut dobro...imamo Peju isto koji nije nesto naprijed ali je nazad solida...prije bi trebali potrazit jednog igraca tipa Blagoja...ali prije tih svih spica dovest...

Fudbal
Kontakt:

Post Postao/la Fudbal » 01 dec 2014, 23:24

Suba ima jos 2,5 god ugovora sa nama :)
Šampioni 2011, 2021
Osvajači kupa 2010

SipakUlicar1922
Kontakt:

Post Postao/la SipakUlicar1922 » 02 dec 2014, 13:31

Fudbal je napisao/la:
Suba ima jos 2,5 god ugovora sa nama :)
Sta ako ste mu duzni love? Onda nema veze taman da je dozivotno vezan za FK Borac. Ako cemo iskreno govoriti, poznavajuci vasu ekonomiju, izgledi su veliki da mu dugujete.......svejedno, moje zelje su jedno a zelje i mogucnosti FK Veleza mozda nesto sasvim drugo.

drakensang
Kontakt:

Post Postao/la drakensang » 02 dec 2014, 14:25

Nemamo mi para za Subica. Vjerujte meni koji sam upucen u neke stvari u Klubu. Subic je nadolazeci talent i za njega je najbolje da pici odavde makar u Srbiju ili Hrv ako ne moze dalje ..

AlemC85
Kontakt:

Post Postao/la AlemC85 » 02 dec 2014, 16:08

JUSUFBEGOVIĆ: NISMO IMALI PRAVI TIMSKI DUH U NEKIM UTAKMICAMA

Zimska pauza za fudbalere u domaćem fudbalu je prilično duga. Međutim, ona uglavnom vrijedi samo za fudbalere, dok je za Upravu i stručni dio kluba ovaj period uvijek vrlo aktivan.

- Pa dobro i igrači su dobili programe po kojima će morati raditi u pauzi. Koliko su radili vidjet ćemo na testiranju nakon prozivke. Tu se najbolje vidi šta i kako si radio, kaže na početku razgovora Nedim Jusufbegović, šef stručnog štaba „Rođenih“.

Prvi čovjek struke Veleža aktivno koristi pauzu. U toku je analiza do sada urađenog, kao i planovi za naredni period. Ovih dana slijedi i zajednički sastanak sa Upravom Veleža.

- To su standardne stvari. I Uprava je dobila izvještaj o protekloj polusezoni, kaže Jusufbegović.

U 15 kola Velež je ostvario 23 boda i plasman u ¼ Kupa BiH preko dva premierligaša. Učinak sa kojim se može biti zadovoljan ?

- Ukoliko analizirate proteklu polusezonu, posebno u kontekstu izrečenih ambicija, onda možemo reći da nismo ostvarili što smo željeli. Plan je bio da bude više bodova. Opet, ako ćemo gledati po prikazanim igrama mi smo možda i trebali imati tih 30 bodova. Međutim, nismo i jedan od razloga je što nas nije krasio pravi timski duh. Osim toga, neki igrači su bili van forme, a neki igrači su imali problema sa povredama pa nisu prikazali željenu igru. Također, kada se pogleda sa ove vremenske distance nismo pronašli adekvatne zamjene za Oštrakovića, Okića i Letića. Međutim, to nije toliko bio presudan faktor, koliko činjenica da jednostavno nismo imali najbolji timski duh. Mislim da je to primarni uzrok zbog kojeg nam na ovih 23 nedostaje i još nekoliko bodova.

Pokazali smo u utakmici protiv Zvijezde šta znači timski duh. Praktično utakmicu u kojoj ništa nije išlo u našu korist, od golova koji se prime jednom u „100 godina“ na onakav način, do prečki i stativa, mi smo na kraju došli do tri boda.

- Ta je utakmica primjer koliko pravi timski duh znači ekipi. Međutim, ne mogu ja reći da smo mi bili loši u svih preostalih 14 utakmica. U nekim utakmicama bili smo dobri. Kada govorim o izostanku timskog duha mislim samo što u pojedinim utakmicama, u kojima smo bili u najmanju ruku ravnopravni sa protivnikom, mi na kraju nismo uspjeli ni osvojiti boda. Zbog nekih slabih reakcija gubili bi utakmicu. Neko će reći da nismo imali sreće, što je vjerovatno i tačno, ali i sreću treba izazvati.

Gledano matematički polusezona je i bolja od prošle.

- U tom kontekstu sigurno da jeste. Opet imamo plasman u ¼ finale, a imamo i bod više nego prošle godine u ova doba. Sjećate se koliko su prošle sezone značila 1-2 boda. Ipak ne želim da se zavaravamo, jednostavno trebali smo biti bolji i to je činjenica. Mi hoćemo i moramo da razmišljamo na taj način.

Iz svega rečenog nameće se pitanje kako riješiti problem ?

- Ono što je najvažnije jeste da je problem detektovan. Naravno da možemo prevazići taj problem i ako ga uspješno riješimo već smo vidjeli prošle sezone koliko onda može dobrog da se dogodi ekipi. Da li će biti drugačije od januara ? Sigurno da će biti. Eh sada u kolikom obimu to ćemo tek vidjeti. Napravili smo propuste. Oni istina nisu bili veliki, ali zbir manjih propusta, pa te još i sreća napusti i epilog su 23 boda. Postoji riješenje i vidjet ćemo koliko možemo učiniti da ga uspješno primjenimo u praksi.

Da li će biti promjena u igračkom kadru ?

- Fluktuacija igrača je nešto sasvim normalno i poželjno u fudbalskom klubu. To je uobičajena promjena „krvne slike svlačionice“. Mi ćemo to kao i svaki klub raditi u ovom prelaznom roku. O tome kojih će biti promjena i o kojim je igračima riječ, o tome će biti prvo obavješteni igrači, naglasio je Jusufbegović na kraju razgovora.

fkvelez.ba

AlemC85
Kontakt:

Post Postao/la AlemC85 » 02 dec 2014, 16:11

ZIMSKA ŠKOLA FUDBALA VELEŽA

Omladinska škola FK Velež pokreće „Zimsku školu fudbala“. Nakon reaktiviranja popularnih „Mahala“ u omladinskoj školi našeg kluba opredjelili su se i da tokom zime pokrenu aktivnosti kako bi djeca imala priliku da imaju utakmice i treninge.

- U dvorani nove škole u Zaliku, tokom decembra, svaki vikend imat ćemo treninge i utakmice. Pozivamo djecu uzrasta od 7 do 13 godina da nam se priključe. Termini su subota i nedelja od 13.00 do 14.00 sati. Mogu prisustvovati sva djeca, bez obzira da li su već članovi Veleža ili žele da pokušaju da kroz utakmice i treninge priključe se našem klubu. Zimska škola fudbala je otvorenog karaktera za svu djecu iz Mostara i okoline, ne plaćaju se nikakve naknade za treniranje i slično. Pošto očekujemo veći odziv djece, što nas itekako raduje, ujedno pozivam i njihove roditelje da sa sobom ponesu i loptu ukoliko imaju, kako bi uspijeli da osiguramo tako velikom broju djece da svako ima sportski rekvizit na raspolaganju. Sa njima će raditi pored trenera iz omladinske škole našeg kluba i bivši i sadašnji igrači Veleža, kao i treneri – gosti koji koji nam se pridruže tokom mjeseca decembra. Polaznici će na kraju mjeseca dobiti poklone, kaže Dženan Zaimović, direktor omladinske škole „Rođenih“.

Cilj omladinske škole je da kroz druženje omogući mostarskoj djeci da tokom zimskih mjeseci ima adekvatne uslove za sportske aktivnosti. Također, svi zainteresovani koji budu željeli mogu se poslije toga i uključiti u treninge predpionirskih i pionirskih selekcija Veleža.

fkvelez.ba

rodjenisa
Kontakt:

Post Postao/la rodjenisa » 02 dec 2014, 16:57

Ono sta mi se svidja iz Fejine izjave jeste cinjenica da on priznaje da smo morali bolje.Ne sakriva se iza bilo kakvih izgovora iako je ukazao na odredjene probleme koji jesu objektivni.Ali isto tako mi se nesvidja sto ukazujuci na odsustvo timskog duha u ekipi nije prihvatio svoju odgovornost.Meni je bilo savrseno jasno da u nasoj svlacionici ima problema,ali ja mogu samo nagadjati o kojim igracima se radi,a on je tu bio i on zna ko nas je to zayebavo citavo vrijeme.Te igrace je morao na vrijeme kazniti ili otjerati iz Veleza,bez obzira na ime ili bilo sta drugo.Svi mi imamo oci i nemogu se sakriti cinjenice kako su pojedinci dobijali kartone pred neke utakmice,kako pojedini nisu igrali pod krinkom povrede a znamo da to nisu bili itd.Bespotrebni kartoni su bili vise nego ociti,nevidjeh da smo nekoga kaznili.Dublja analiza bi sigurno pokazala jos anomalija prouzrokovanih rekao bih neselektivnim dovodjenjem igraca,bez da su se uklapale potrbne stvari.Ali da nebude da sam protiv Feje(moju podrsku ima 100%)posebno me raduje njegova optimisticka reakcija,on se sigurno nece predati i on ce od igraca Veleza traziti uvjek vise,sto me posebno raduje,on je po meni trener koji je najvise uspio mjenjati mentalitet kod nasih igraca iz gubitnickog u pobjednicki.Znam iz iskustva da to nije nimalo lagan proces ali je on u toku i on ce nam u buducnosti donijeti rezultat.Nadam se da cemo uspjeti na polusezoni napraviti potrebne rezove i da cemo pogoditi sa pojacanjima,pa onda pokusati na oba fronta,predaje nesmije biti pa kud puklo da puklo.
.. dvore gradi Komadina Mujo, sred Mostara najljepšega grada ..

AMADUDI
Kontakt:

Post Postao/la AMADUDI » 03 dec 2014, 00:18

https://www.facebook.com/pages/Omladins ... ts&fref=ts" onclick="window.open(this.href);return false;

Omladinska skola. :clap: :clap: :clap:

1922VFC1981
Kontakt:

Post Postao/la 1922VFC1981 » 03 dec 2014, 15:39

Ima li kakvih informacija o dolascima/odlascima ajmo maloooooo :D :D :D :D :D
#musvdg

AlemC85
Kontakt:

Post Postao/la AlemC85 » 03 dec 2014, 18:27

rano je, rano je, za tugu kasno je...

mikki21
Kontakt:

Post Postao/la mikki21 » 04 dec 2014, 10:43

AlemC85 je napisao/la:rano je, rano je, za tugu kasno je...
bas suprotno aleme, ako hocemo da dovedemo neko mlado, kvalitetno pojacanje onda je sad vec vrijeme da se ugovori transfer! sto vise cekamo to ostaju manje atraktivni igraci ili igraci koji su mozda atraktivni ali skupi i dolaze na polugodisnje ugovore! neprodju pripreme, taman dodju u formu pri kraju prvenstva i onda dalje prije sljedece sezone! mi nemamo taj luksuz da opet ponovimo prelazni rok od ljetos gdje smo te greske pravili! trebaju nam 2-3 igraca da nadopune kadar za sljedecu polusezonu i opet bi mogla druga polusezona bit u znaku veleza kao i prosle sezone.. po mom nam fali zamjena za blagojevica kad blagoje neigra, centarfor (bolje dat pare za jednog kvalitetnog nego okupit 3-4 polovna i potrosit iste pare) i za kraj ako se rijesimo haurdica(nadam se!) onda i jedno lijevo krilo... dragojevicu bi dao povjerenje jos ovu polusezonu i onda na ljeto procjena dali je o tog kapaciteta ili nije jer nekako mi je nedefinisan, nekad odlicno a nekad kiks! kao sto i jusufbegovic rece mi jos zamjene za ostrakovica, letica i okica nismo nasli, barisic je mozda ta prava zamjena za letica jer momak mi djeluje sve bolji i bolji iz utakmice u utakmicu...

SipakUlicar1922
Kontakt:

Post Postao/la SipakUlicar1922 » 04 dec 2014, 11:23

mikki21 je napisao/la:
AlemC85 je napisao/la:rano je, rano je, za tugu kasno je...
bas suprotno aleme, ako hocemo da dovedemo neko mlado, kvalitetno pojacanje onda je sad vec vrijeme da se ugovori transfer! sto vise cekamo to ostaju manje atraktivni igraci ili igraci koji su mozda atraktivni ali skupi i dolaze na polugodisnje ugovore! neprodju pripreme, taman dodju u formu pri kraju prvenstva i onda dalje prije sljedece sezone! mi nemamo taj luksuz da opet ponovimo prelazni rok od ljetos gdje smo te greske pravili! trebaju nam 2-3 igraca da nadopune kadar za sljedecu polusezonu i opet bi mogla druga polusezona bit u znaku veleza kao i prosle sezone.. po mom nam fali zamjena za blagojevica kad blagoje neigra, centarfor (bolje dat pare za jednog kvalitetnog nego okupit 3-4 polovna i potrosit iste pare) i za kraj ako se rijesimo haurdica(nadam se!) onda i jedno lijevo krilo... dragojevicu bi dao povjerenje jos ovu polusezonu i onda na ljeto procjena dali je o tog kapaciteta ili nije jer nekako mi je nedefinisan, nekad odlicno a nekad kiks! kao sto i jusufbegovic rece mi jos zamjene za ostrakovica, letica i okica nismo nasli, barisic je mozda ta prava zamjena za letica jer momak mi djeluje sve bolji i bolji iz utakmice u utakmicu...
Mikki21 upravu si 120%!!!...ugovori su vec trebali biti produzeni, igraci koji ce nas napustiti obavjesteni (sudeci po Fejinoj izjavi jos nisu) i pojacanja dogovorena. Svakim danom manja je sansa da cemo dovesti kvalitet. Slazem se vezano za Dragojevica. Momak jeste nedefinisan ali mozda nije ni cudo jer mu je tek 22 godine. To je za golmane tek pocetak karijere.
Sto se Barisica tice, ima u njema potencijala ali ja licno mrzim viditi desnjaka na lijevom beku ili ljevaka na desnom (nije ista stvar kao sa krilima). Ja njega vidim samo na desnom beku i nigdje vise. Ubjedjen sam da Maleticu ugovor nece biti produzen i Barisic bi trebao biti odlicna zamjena.

Zaključano

Natrag na “FK Velež”

Trenutno korisnika/ca: Amazon [Bot] i 1 gost.