Arsenal - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Artetitis

Gdje će Arsenal završiti iduće sezone?

Anketa je završila: 08 avg 2019, 14:38.

Šampioni (sami se prijavite nadležnom doktoru ako izaberete ovu opciju)
1
6%
Od drugog do četvrtog mjesta
3
19%
Peto ili šesto mjesto
7
44%
Od sedmog do desetog mjesta, pad u mediokritetstvo, Everton II FC
2
13%
Od jedanaestog do sedamnaestog mjesta, katastrofa, dobro da ne ispadnemo
0
Nema glasova.
Od osamnaestog do dvadesetog mjesta (vidjeti tekst iz zagrade kod prve opcije)
0
Nema glasova.
Uzimamo EL/neki domaći kup uz plasman u Top 4
1
6%
Uzimamo EL/neki domaći kup uz plasman van Top 4
2
13%

Ukupno glasova: 16

Monolog
Moderator
Kontakt:

Re: Arsenal

Post Postao/la Monolog » 03 feb 2013, 17:02

Rockefeller je napisao/la:Oba stopera, centralni veznjak, ofanzivni veznjak, lijevi bek eto sta bi iz Arsenala uvijek imalo. mjesta u prvih 11 BM. ;)
Prijatelju, Alabu bi iz Premiershipa možda samo Evra mogao zamijeniti. Monreal + Gibbs zajedno nisu dobri koliko mladi Austrijanac. Mislim, treba biti iskren i reći to. Što se tiče stoperskog dvojca, ove sezone je TV pokazao da nije ni sjena pravog TV-a, dok Dante igra skoro pa bez greške. Realnosti ne bi škodilo. Naravno, ne mislim da bi rezerve Bayerna dobile prvi tim Arsenala ( :lol: ), al' ovo tvoje glede lijevog beka i stopera je ravno toj rečenici. ;)
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

Rockefeller
Kontakt:

Post Postao/la Rockefeller » 03 feb 2013, 17:05

Monolog je napisao/la:
Rockefeller je napisao/la:Oba stopera, centralni veznjak, ofanzivni veznjak, lijevi bek eto sta bi iz Arsenala uvijek imalo. mjesta u prvih 11 BM. ;)
Prijatelju, Alabu bi iz Premiershipa možda samo Evra mogao zamijeniti. Monreal + Gibbs zajedno nisu dobri koliko mladi Austrijanac. Mislim, treba biti iskren i reći to. Što se tiče stoperskog dvojca, ove sezone je TV pokazao da nije ni sjena pravog TV-a, dok Dante igra skoro pa bez greške. Realnosti ne bi škodilo. Naravno, ne mislim da bi rezerve Bayerna dobile prvi tim Arsenala ( :lol: ), al' ovo tvoje glede lijevog beka i stopera je ravno toj rečenici. ;)
Samo sam ostavio prostor da se cjenkamo za desno krilo. ;)

Ovaj Theo je bolji od Robbena. 8-)

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 03 feb 2013, 17:10

@Arnelinho,
Problem je u tome što je Robben na klupi. :mrgreen: Ovaj Robben nije u formi (povrede, godine, manjak utakmica u nogama) i sasvim je sigurno da je u ovom trenutku Walcott bolji od njega, no ja bih se u velikim utakmicama uvijek odlučio za Holanđanina. Ipak je on jedno od boljih krila u posljednjih nekoliko godina.

Ove ostale Arsenalovce i ne čitam, znam da su u trolling modu. Haman ne znaju da čekam jednu na kladionici i da mi rezultat ne odgovara; da znaju, ipak bi malo više poštovali temu kluba kojeg vole, a ne pisali svakakve gluposti kako bi "pokazali" neke stvari. :roll:
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

Johny
Kontakt:

Post Postao/la Johny » 03 feb 2013, 17:14

Monolog je napisao/la:
+1

Da dodam da je pozicija Ofanzivnog veznjaka u Bayernu krcata.Ne toliko igracima koji su vokacijski na toj poziciji nego na terenu.Bayern sa Kroosom i Mullerom stoji kao da ima tu bolnu tacku ali to je samo na papiru.Ribbery jako cesto ulazi u sredinu i daje taj zavrsni pass kao i kolega na drugoj strani(bio to Muller ili Xerdan).

Sto se tice Alabe , pa taj decko je raketa.Ne vidim talentovanijeg beka od njega.Koliko me sjecanje sluzi u Austriji igra na krilu fantasticno.Polivalentan.
Stoperske pozicije su uvijek diskutabilne.Reci da je ovaj bolji od onog je uvijek rizik.Dante je ove sezone paklen.Bayernova zadnja linija djeluje mocno a uzrok tome je i dominacija na terenu.Odlican posjed i realizacija.Dva full backa(Lahm i Alaba) sa odlicnim Danteom i Badstuberom ustvari i jesu jedna od najboljih zadnjih linija.Pridodati tome Schweinija , Martineza , Gustava cija igra pridonosi kvalitetu istih.
Johnny b, how much there is to see
just open your eyes and listen to me
straight ahead, a green light turns to red
oh why can't you see, oh Johnny b-

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 03 feb 2013, 17:23

Per da je dobar, igrao bi u Bayernu. :P

Već sam 100x pisao da imena na papiru ne igraju. Al', također prije negoli utakmica krene upravo se favoriti gledaju po imenima kojim tim raspolaže, renomeu, formi, ovome-onome.

Recimo da u ovom trenutku vidim Arsenalovu prednost na maksimalno 3 pozicije. S tim da bi to bilo 2 i po'. :mrgreen:
Wilshere, Walcott i PRAVI TV umjesto Schweinija, Mullera i Van Buytena (Badstuber je povrijeđen + Boateng nikad nije bio neka klasa).

Arteta ne bi mogao u ovom trenutku igrati ispred trojca Javi-Schweini-Kroos, tako da...

A, naravno da ne bi trebao pristati na ovu razmjenu, pa sam Wilshere će učiniti toliko toga u karijeri (prije negoli Arsenalovu svlačionicu zamijeni Barceloninom :mrgreen: ). :D

Rockefeller
Kontakt:

Post Postao/la Rockefeller » 03 feb 2013, 17:28

Monolog je napisao/la:Per da je dobar, igrao bi u Bayernu. :P

Već sam 100x pisao da imena na papiru ne igraju. Al', također prije negoli utakmica krene upravo se favoriti gledaju po imenima kojim tim raspolaže, renomeu, formi, ovome-onome.

Recimo da u ovom trenutku vidim Arsenalovu prednost na maksimalno 3 pozicije. S tim da bi to bilo 2 i po'. :mrgreen:
Wilshere, Walcott i PRAVI TV umjesto Schweinija, Mullera i Van Buytena (Badstuber je povrijeđen + Boateng nikad nije bio neka klasa).

Arteta ne bi mogao u ovom trenutku igrati ispred trojca Javi-Schweini-Kroos, tako da...

A, naravno da ne bi trebao pristati na ovu razmjenu, pa sam Wilshere će učiniti toliko toga u karijeri (prije negoli Arsenalovu svlačionicu zamijeni Barceloninom :mrgreen: ). :D
Onda i Wenger. Al' njega brojimo za dvojcu. 8-)

Nek' ide Jack. Doce nama Guardiola i dovesti nekog od nekolicine onakvih iz La Masije. :D

SamoZeljo
Kontakt:

Post Postao/la SamoZeljo » 03 feb 2013, 17:45

Uhh, kako bi ja volio vidjeti jednog svabu u Arsenalu.....
Ali nije iz Bayerna i nije igrac. :mrgreen:
Klopp naravno!

reds
Kontakt:

Post Postao/la reds » 03 feb 2013, 18:01

Johny je napisao/la:Sto se tice Cazorle.Ovo m je prva sezona u Arsenalu.Momak je vrhunski igrac.Tehnicki stroj.Odlicno je igrao na pocetku sezone , sada igra samo solidno.Razlog tome je vjerovatno njegova pozicija.Najcesce je igrao na krilu mada mu pozicija AMF-a nije strana.Arsenal je dobio dosta njegovoim dolaskom.

Arsenal nema nista manje potencijalnu ekipu ali njihov problem je veliko neiskustvo i manjak WC igraca.Tacnije mislim da takvog jos uvijek nemaju.
Wilshire,TV,Cazorla,Schezny,Sagna(forma mu je kriticna nakon povrede) su jako blizu toga ali ne jos uvijek taj nivo.Ostatak ekipe je sasvim solidan.
Meni je nejasno samo ovo :?:
FK Pjetlovi

Arsenator
Kontakt:

Post Postao/la Arsenator » 03 feb 2013, 18:50

Jedna Borusija D.koje nema na papiru, naucila je lekciji i Real M., i City, ali i Bajern uci vec par sezona.

Jedno je na papiru a drugo realnost, sacekajmo utakmicu LP i biti ce sve jasno, Bajern jeste jaka ekipa, ali cuda se desavaju, i nemojte usporedjivat igrace, svako sebi trazi one koji odgovaraju njihovom stilu igre.

Sinoc sam gledao pregled Holandske lige, PSV u prvom planu onaj mali Mertens ono treba na ljeto dovesti momak 2 asistencije i 2 gola, mali jede travnjak kako igra.
Gunner4ever

Semsudin
Kontakt:

Post Postao/la Semsudin » 03 feb 2013, 19:10

CLASSisPERMANENT je napisao/la:
mali Mertens ono treba na ljeto dovesti momak 2 asistencije i 2 gola, mali jede travnjak kako igra.
davno otkriven od strane Arsenalove skauting sluzbe (aka arnelinho) 8-)
Kad sam ja rek'o da Arnela treba zadužit za Zapadni Balkan, ako ništa drugo... 8-)
Inače momak je legenda mislim na Sea
Stil rušiljende strogo prekucende

BigBigBang
Kontakt:

Post Postao/la BigBigBang » 03 feb 2013, 19:34

Dobre vijesti sa crnog kontinenta, Žervinja se vraca!
VOAJERU CIGANE ODLAZI IZ ARSENALA!

anell
Kontakt:

Post Postao/la anell » 03 feb 2013, 19:35

He's Back
slika
Pld W D L
38 26 12 0

Rockefeller
Kontakt:

Post Postao/la Rockefeller » 03 feb 2013, 19:45

Ubijah dosadu preko mobitela danas. Sad dodjoh kući, pa rekoh da postavim klip jednog malog dječaka, Belgijanca, koji ima potencijal biti veći od samog Edena Hazarda, kad vidim spominje se moj pretekli rad. Hvala vam puno momci. Valjda nam se želja ispuni. Odmah bi lobir'o da budete CEO u tom klubu. :)

No, da se mi vratimo na malog Belgijanca. Mali već sada igra jako zrelo. Lepršav je sav nekakav, al' je onak' odgovoran u igri i zna kad dodati. Nije toliko sebičan. Prava usporedba bi možda trebala biti sa Oscarom, a ne Edenom, no otom potom. Igra dobro sa obje noge i igra dobro na sve tri pozicije iza napadača, a ispred centralnog/defanzivnog veznjaka.

Mali ima 18 godina i igra za Anderlecht. Igra sa velikim uspjehom i Belgijanci ga smatraju velikom nadom njihovog fudbala (pazimo BELGIJSKOG!). Njegovo ime je Dennis Praet.

Evo jednog uljepšanog videa, mada... on je stvarno približno 'vako dobar. Kad su u pitanju mladi igrači van otoka, posebno AMF-ovi, ovaj igrač je moja najveća želja. Nadam se da ga Wenger prati. Ja mu predvidjam veliku karijeru.
[youtube][/youtube]

nedim1993
Kontakt:

Post Postao/la nedim1993 » 03 feb 2013, 20:08

Nisam pročito zadnje 3 stranice al ću pročitat.
prvo da napišem, pa ljudi nasjeli na trolovsku priču da je svaki igrač arsenala bolji od svakog švabe :lol: :lol: :lol: :lol: . Ovi fakat nisu skontali da se zayebavamo kad je klass počeo pa ja nastavio i tako svi gunneri redom. :mrgreen:

edit pa kako ste samo limitirani :| svi su ovde rekli da su švabe favoriti i da su jači , kad su parovi izvučeni.
Ovo pola njih nije ni vidjelo da je ovo trolanje namjerno pokrenuto.

Bayern je manje više jači na svim pozicijama, osim sreda što je približno izjednačena. i pored toga vidim šansu u walcottu i Oxu.
fali njima dosta toga da postanu dobri igrači al oba pogotovo Ox u stanju je proć bilo koga.

A i teško je poredit bilo šta u ovom momentu. Bayern je po svemu jači al mi prošle godine kad nam je ekipa bila u qurcu ni igre ni ničeg pobijedismo dortmund. a i lige su nebo i zemlja. EPL je daleko najteža liga na svijetu
Vođa zna.

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 03 feb 2013, 20:37

nedim1993 je napisao/la: prvo da napišem, pa ljudi nasjeli na trolovsku priču da je svaki igrač arsenala bolji od svakog švabe :lol: :lol: :lol: :lol: . Ovi fakat nisu skontali da se zayebavamo
Koji su to? Sad nešto preletih letimice ovom temom (jer ima prijava) i ne vidjeh ni jednog (dobro, par njih :mrgreen: ) svog druškana sa pdf. bundeslige.
Trolanje je ovamo strani pojam i nemojte sad na osnovu nečije izjave vaditi ratne sjekire i upropaštavati ovu temu.
Doleti i 'ovamo' poneki Soko (s vaše strane) i najgore od svega što se može desiti je da se neki Vrabac (s naše strane, naravno sve pod znacima navoda) upeca u tu priču i onda ode mast u propast. :mrgreen:
Trebate malo drugačije reagirati (jest da će stranica biti manje posjećenija i ujedno manje postova), ugledati se možete...ma znate već gdje. :D
Shvatam da je vikend, nedjelja...nekima je dosadno, ali da ste pretjerali - jeste.
Budite dobri pa obećajte da će te 'sjekire' mirovati do duela sa Bayernom. 8-)
Vom Jäger zum Gejagten

nedim1993
Kontakt:

Post Postao/la nedim1993 » 03 feb 2013, 20:43

svi bajernovci su nasjeli na priču.
prvo su neki ne kažem da su švabe izmišljali stvari , radovali smo se posle Stoke-a ko da smo osvojili LP, što nije istina, niko ništa kako treba nije napisao. Uzdižemo walcotta, što je još jedna neistina jer njega najviše kritikujemo, pogotovo marsala i paja, ja najmanje :mrgreen: . i dojadilo se više pravdat i onda smo okrenuli ploču i namjerno počeli pričat kako je iz arsenala svako bolji u odnosu na švabe, i ovi se upecali pošteno. ) 90% topnika ništa ozbiljno nije mislilo. al eto :mrgreen:

edit: a evo uzroka.

Centre forward je napisao/la:Momci da jos jednom ponovim kome nije jasno: Klupa Bayerna je jaca od Arsenala.

a malo nakon toga

CLASSisPERMANENT je napisao/la:Reko bi čovjek da mi u svakom postu uzdižemo naše igrače u nebesa :lol:
Ako ko kudi svoje igrače onda smo to mi i liverpoolovi simpatizeri :mrgreen:

al dobro, od sad pa nadalje i ubuduce, bit ce kako vi zelite.

Walcott > Robben

Zadnja izmjena: nedim1993, dana/u 03 feb 2013, 20:50, ukupno mijenjano 1 put.
Vođa zna.

Semsudin
Kontakt:

Post Postao/la Semsudin » 03 feb 2013, 20:50

Pa kako nisu skontali da se zayebavamo, još im napisah:
Semsudin je napisao/la: Vitomir>Neuer.

I opet su nastavili vjerovat u to, pa stvarno... :lol:
Inače momak je legenda mislim na Sea
Stil rušiljende strogo prekucende

Johny
Kontakt:

Post Postao/la Johny » 03 feb 2013, 21:04

reds je napisao/la:
Johny je napisao/la:Sto se tice Cazorle.Ovo m je prva sezona u Arsenalu.Momak je vrhunski igrac.Tehnicki stroj.Odlicno je igrao na pocetku sezone , sada igra samo solidno.Razlog tome je vjerovatno njegova pozicija.Najcesce je igrao na krilu mada mu pozicija AMF-a nije strana.Arsenal je dobio dosta njegovoim dolaskom.

Arsenal nema nista manje potencijalnu ekipu ali njihov problem je veliko neiskustvo i manjak WC igraca.Tacnije mislim da takvog jos uvijek nemaju.
Wilshire,TV,Cazorla,Schezny,Sagna(forma mu je kriticna nakon povrede) su jako blizu toga ali ne jos uvijek taj nivo.Ostatak ekipe je sasvim solidan.
Meni je nejasno samo ovo :?:
Trebal' crtat ?

Sta je ovdje nejasno.Cazorla nije Svjetska klasa(top5 igraca na svojoj poziciji) ali je vrhunski.Jedan od boljih.Za Svjetsku Klasu je potrebno malo vise , on nije daleko do toga iako vrijeme ne radi u njegovu korist.Prije ce to postati Jack.
Johnny b, how much there is to see
just open your eyes and listen to me
straight ahead, a green light turns to red
oh why can't you see, oh Johnny b-

nedim1993
Kontakt:

Post Postao/la nedim1993 » 03 feb 2013, 21:09

Cazorla je dobro kreno. Bio je nositelj ekipe realno, onda ne znam kako da okarakterišem, možda pad forme, al odjednom ga strah lopte, i posle toga Jack se vratio od kojeg ja nisam očekivo ove sezone da bude uopšte dobrar, posle tolike pauze, a on isti ko i prije ako ne i bolji. I nekako cazorla je postao samo dio ekipe i nastavio igrat u grču, što mi je čudno. Možda je do umora ne znam. A iskreno bi volio da se "probudi" iz tog grča jer imat njega i jacka raspoloženog u istoj ekipi nije mala stvar.
imaju mozak prije svega, a onda tehnika koja gotov pa vrhunska.
Ne bi škodilo ekipi od koje je jača klupa bayerna :mrgreen:
Vođa zna.

chily-rz
Kontakt:

Post Postao/la chily-rz » 03 feb 2013, 21:23

Geronimo,ovu dugotrajnu i iscrpnu raspravu su pocele upravo kolege s "tvog" pdf/a..

Dosli smo do slijedeceg zakljucka:

1.Bayernova klupa je jaca od prve postave Arsenala..

2.Arsenal nema ni jednog igraca za prve postave Bayerna..

3.Bayern ce izdominirati i "natrpati" Arsenal..

4.Arsenal ako prodje to je cudo i jedino je moguce ako "nas" Bayern podcijeni,odnosno udje opusteno i lezerno u ovaj dvomec,kao da se radi o kupu sajamski gradova a ne o knockout fazi LP..

5.Bayern ce imati domacinsku atmosferu jer dolaze famozni ultrasi from MjUnic,koji su inace jedni od najlosijih u Njemackoj..

I onda smo mi neobjektivni ? Brat bratu,kao da "igrate" sa Slovackom Senicom a ne sa timom koji je prosle sezone zavrsio ispred aktuelnog osvajaca LP koji je do titule upravo dosao pobjedom u Mjunicu..

Zaključano

Natrag na “Arsenal”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.