Arsenal - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Artetitis

Gdje će Arsenal završiti iduće sezone?

Anketa je završila: 08 avg 2019, 14:38.

Šampioni (sami se prijavite nadležnom doktoru ako izaberete ovu opciju)
1
6%
Od drugog do četvrtog mjesta
3
19%
Peto ili šesto mjesto
7
44%
Od sedmog do desetog mjesta, pad u mediokritetstvo, Everton II FC
2
13%
Od jedanaestog do sedamnaestog mjesta, katastrofa, dobro da ne ispadnemo
0
Nema glasova.
Od osamnaestog do dvadesetog mjesta (vidjeti tekst iz zagrade kod prve opcije)
0
Nema glasova.
Uzimamo EL/neki domaći kup uz plasman u Top 4
1
6%
Uzimamo EL/neki domaći kup uz plasman van Top 4
2
13%

Ukupno glasova: 16

Durden
Kontakt:

Re: Arsenal

Post Postao/la Durden » 04 feb 2013, 15:33

Monolog je napisao/la:
Head je napisao/la:Messi je odlican igrac,medju dva najbolja u svijetu ali ne moze biti nikako bolji od jednog Ronaldinha.
Ronaldinho je napravio savremenu Barcelonu,napravio Messija,osvojio sve moguce sa Barcelonom i Brazilom.Dok Messi ne moze sa Argentinom nista,ne vidi se.

Recimo za mene jedna Henry je bolji i kompletniji igrac od Messija.ali Henry iz perioda 2002-2006 kad je izdominirao citav svijet.Uzeo sa Francuzima zlato,jedino mu nedostajala liga prvaka sa Arsenalom.Ali u svakom slucaju kompletniji igrac od sadasnjeg Messija,barem za mene.
Francuska uzela 2 zlata 1998. u Francuskoj i 2000. u Belgiji. Ne znam kako se to uklapa u period između 2002. i 2006. godine. U Japanu i Južnoj Koreji su ispali u grupnoj fazi (Diop ih sa Senegalom ukopao), jedino su 2006. igrali finale, al' to ponajviše zahvaljujući Zidaneu koji je tada pokazao kolika je veličina.
Anri je osvojio sve što je mogo osvojit, jedino nije uzeo u americi titulu.

Chuckie
Kontakt:

Post Postao/la Chuckie » 04 feb 2013, 15:37

Nikad necu prezaliti sto igracina poput Henry-ja nikad nije dobio tu vrazju nagradu mafijaske hobotnice.

Sent from my iPhone using Tapatalk

AA23
Kontakt:

Post Postao/la AA23 » 04 feb 2013, 17:07

slika

nedim1993
Kontakt:

Post Postao/la nedim1993 » 04 feb 2013, 17:28

Onaj ronaldinho što je počeo pit i sam sebe upropastio. ma da. najbolji svih vremena.

Ne sjećam se normalno pelea al po rezultatima se sve vidi, onda Zidan, onda messi.

Kolko god ne volio barsu il njega, messi je bolji od ronaldinja. nek je njega ronaldinjo stvorio, mesi ga je preteko davnih dana.
off topic, al vam je razmišljanje bezveze

edit:
slika

:facepalm:
Vođa zna.

SamoZeljo
Kontakt:

Post Postao/la SamoZeljo » 04 feb 2013, 17:53

Ne znam kako vam se vise da raspravljati.
Onda se cudite kako/zasto ljudi dolaze provocirati na ovu temu?
Normalno da ce provocirati kad se spominje vise igraca koji su navodno bili ili su jos uvijek bolji od Messija?! Ima li to smisla? Gdje je tu objektivnost? Ne jedan, nego vise njih su navodno bolji?! :roll:
Skoro cijeli svijet prica jedno, ovdje se prica drugo.

MESSI JE SA SVOJIH 25 GODINA UBJEDLJIVO NAJBOLJI IGRAC SVIH VREMENA!
(a ima jos +/- 10 godina pred sobom)

Da sad prestane igrati, najbolji je, ubjedljivo. Isto tako, da mu sad poniste sve sto je uradio i da pocne od nule, u narednih 10 godina ce opet biti najbolji, pokazati vise i dati vise golova od npr. Ronaldinha.

I nije bitno ko koga voli i ko za koga navija. To je isto kao pricati kako su neki drugi treneri u EPL bolji i veci od Fergija. Ma nisu, volio ja ne volio United, Ferguson je za klasu ispred svih ostalih.
EPL ne pamti veceg strucnjaka. (objektivno, ne subjektivno)

BigBigBang
Kontakt:

Post Postao/la BigBigBang » 04 feb 2013, 17:58

Iako nije tema ali svaki put to ponavljaju ovde, Messi nije niti ce biti najbolji igrac svih vremena, to moze biti tvoje subjektivno misljenje koje ce forsirati obozavaoci i simpatizeri Barcelone. Vecina ljudi u rodnoj mu Argentini ne misli da je on najbolji svih vremena a kamoli vecina svijeta. Uostalom sta se ovde ima pricati o Ronaldinju, Messiju i slicnim igracima nemaju nikakve veze ni sa proslosti Premiershipa a kamo li sadasnjosti...
VOAJERU CIGANE ODLAZI IZ ARSENALA!

arminarsenal
Kontakt:

Post Postao/la arminarsenal » 04 feb 2013, 18:03

Momci mrsko mi trazit jestel pricali o ovoj novonastaloj situaciji oko namjestanja,sta mislite jesul ona nasa **** namjestila tu utakmicu u LP,u igri smo sto se tice toga... :lol:
A ne bi me cudilo kolko su gladni para !

nedim1993
Kontakt:

Post Postao/la nedim1993 » 04 feb 2013, 18:05

Wenger bi se objesio kad bi bio Arsenal. Nema šanse da je to Arsenal.

pa mislim da je wenger jednom poništio utakmicu gdje je arsenal pobijedio. :mrgreen:
Vođa zna.

Invincibles
Kontakt:

Post Postao/la Invincibles » 04 feb 2013, 18:11

Chuckie je napisao/la:Nikad necu prezaliti sto igracina poput Henry-ja nikad nije dobio tu vrazju nagradu mafijaske hobotnice.

Sent from my iPhone using Tapatalk
O kakvom sra.u se radi dovoljno govori,da Del Piero,Totti,Henry,Lamps,Shearer nikad nisu dobili istu...Kad se sjetim kad dobi ona prevara Cannavaro,i nakon iste nestade k'o dim... :oops:
__VICTORIA CONCORDIA CRESCIT__

arminarsenal
Kontakt:

Post Postao/la arminarsenal » 04 feb 2013, 18:33

nedim1993 je napisao/la:Wenger bi se objesio kad bi bio Arsenal. Nema šanse da je to Arsenal.

pa mislim da je wenger jednom poništio utakmicu gdje je arsenal pobijedio. :mrgreen:
Ja mislim da su kokoške :lol: ..al ne valja se rugat,mozda nam se obije o glavu pa bude neki od nasih igracaa :lol:

AllGunsBlazing
Kontakt:

Post Postao/la AllGunsBlazing » 04 feb 2013, 18:35

Cekaj ja smatram da je SAF, iako moron u nekim stvarima, najbolji trener svih vremena. Za Napumpanog to ne smatram. I to iskreno nema veze sa objektivnoscu, jer vise ne volim United nego Barcu. Za Barcu mi je svejedno osim kad igraju protiv Arsenala, a volim kad United izgubi :lol: :lol: (osim u LP radi ovih ''spanaca''). A opet najvise ne volim Tottenham, pa i dalje smatram da igraju lijep fudbal, i da je Bale odlicno krilo.
Celik!3,2,2.

nedim1993
Kontakt:

Post Postao/la nedim1993 » 04 feb 2013, 18:40

mišljenja sam da nećemo prodat nijednog dobrog igrača sljedećo ljeto (pazi sad no lifera kad navale pa i nemamo takve) jer su nekako svi il tek došli il su dobri al su u razvoju. Sa određenim pojačanjima ne bi trebalo bit zime za ligu prvaka, a onda polako ić prema titulu. Sazrijevaju što jes jes. Propala nam je jedna generacija. od ove druge se više nadam jer ima mnogo navijača arsenala u njoj , a i onih koji su u godinama pa tako da ne bi bili oštećeni i da odu a ne vjerujem da će.

Na ljeto woji dovest konkurenciju, nekog univerzalca u odbrani, jedno dobro krilo, i napadača. ne treba sad extra klasa napadača da su daju ogromne pare nego neki solidan napadač pošto očekujem od girouda i walcotta mnogo.

Malo sam poranio al mi sutra ispit pa mi sve zanimljivije od učenja :mrgreen:
Vođa zna.

Rockefeller
Kontakt:

Post Postao/la Rockefeller » 04 feb 2013, 18:46

Ja vam objektivno kažem Ronaldinho je bio revolucija. On je ponio fudbal na neki novi nivo. To je radilo još par ljudi prije. Messi je najbolji fudbaler u eri koju je kreirao Ronaldinho (i eto za neke jeste za neke ne najbolji svih vremena).

Meni je Barcelona draga. Volio sam je iz tog doba 'dinha, volim je i danas radi Cesca i Songa. Iniesta mi je jedan od najdražih tzv. WC fudbalera, koji nema veze sa Arsenalom.

Ja u praktično 150 dana na godinu prije spavanja pogledam jedan klip Ronaldinha i njegovih igara. Ono se neće zadugo roditi. On je fudbal igrao za nas, za moje oči i uživao je u tome. Njemu je bilo draže biciklo nego gol i zato mu kapa dol. Dobro ne bukvalno.

Za mene je Ronaldinho najveći na svijetu i svih vremena. Za neke nije i zato biram da prešutim ovo "svih vremena" iako sam evo lan'o.

@Nedime; Adrian Lopez, Reina, Samba i Capoue. :)

I onda još koji talenat i eto ga.

SamoZeljo
Kontakt:

Post Postao/la SamoZeljo » 04 feb 2013, 19:00

Ma, dovesti kakvu zvijer kao sto je Falcao ili slicno tome. :) Mora neko i sponzore privuci i bar koliko toliko opravdati onolike cijene ulaznica. Inace bi moglo krenuti prema dole, i sa publikom i prihodima. I ovo sada je slicno bijeloj kugi, mislim na ovo osipanje igrackog kadra.
City je za godinu dana udvostrucio prihode. Znam da nije tesko jer su bili mali i imaju i bratske sponzore ali ipak idu ka gore, pravo brzo. Chelsea je vec sada tu negdje sa Arsenalom, po prihodima.

Ja sam misljenja da veliki klubovi treba da dovode velike igrace i velike talente. Arsenal smatram velikim.
Hazard se mogao dovesti dok je bio duplo jeftiniji. Isco se mogao dovesti dok je bio duplo jeftiniji..... Kad se vec vodi politika stvaranja igraca, nek se onda dovedu oni koji ce to postati a ne ovi za koje cemo kasnije jedva cekati da im isteknu ugovori i da se skinu sa platne liste.
Kupiti vece igrace i vece talente a ostalo dopunjavati iz omladinskog pogona. Kosta otprilike isto. ;)

Gunner4
Kontakt:

Post Postao/la Gunner4 » 04 feb 2013, 19:41

SamoZeljo je napisao/la:Ma, dovesti kakvu zvijer kao sto je Falcao ili slicno tome. :) Mora neko i sponzore privuci i bar koliko toliko opravdati onolike cijene ulaznica. Inace bi moglo krenuti prema dole, i sa publikom i prihodima. I ovo sada je slicno bijeloj kugi, mislim na ovo osipanje igrackog kadra.
City je za godinu dana udvostrucio prihode. Znam da nije tesko jer su bili mali i imaju i bratske sponzore ali ipak idu ka gore, pravo brzo. Chelsea je vec sada tu negdje sa Arsenalom, po prihodima.

Ja sam misljenja da veliki klubovi treba da dovode velike igrace i velike talente. Arsenal smatram velikim.
Hazard se mogao dovesti dok je bio duplo jeftiniji. Isco se mogao dovesti dok je bio duplo jeftiniji..... Kad se vec vodi politika stvaranja igraca, nek se onda dovedu oni koji ce to postati a ne ovi za koje cemo kasnije jedva cekati da im isteknu ugovori i da se skinu sa platne liste.
Kupiti vece igrace i vece talente a ostalo dopunjavati iz omladinskog pogona. Kosta otprilike isto. ;)
Vise se veliki talenti tesko kupuju. Prije dok su klubovi kao City,Chelsea,PSG i ovi sto vole da trose dovodili formirane igrace bilo je dobro. Sada su svi utripovali da zele biti kao Arsenal ili Barcelona pa u nedostatku kvalitetne akademije kupuju te klince po cjeni formiranog igraca i to onoga sto mi nazivamo WC! Pa tako PSG kupi 18-ogodisnjeg Mauru ili 21-ogodisnjeg Patorea za po 40 miliona! Mogao je pre Wenger lagano za nekih 10 miliona dovesti najboljeg (ujedno i najtalentovanijeg mladog) igraca Francuske kao sto su bili Sagna i Nasri. Danas takav igrac kao sto je recimo Hazard ove godine ladno predje za 40 miliona! Pa sada Gece kosta 35 miliona, Borusija nema potrebe da ga proda za manje posto ce se sigruno neko upecati od ovih! Sada je dignuta cjena tim talentima tako da vise ne mozes da nadjes nekoga jos toliko talentovanih kao Isco i Gece... Naravno, sve su to jos mladi igraci ne izgradjeni ma koliko god pokazivali veliki talenat. Njima malo treba da postanu WC igraci ali lagano mogu da propadnu kao mnogi pre njih... Sada, za klubove kao sto su Naftasi 40 miliona baciti na propalog igraca nije ni najmanje briga ali za klub kao Arsenal koji nema tudje pomoci to bi bilo pogubno...

Wengeru ostaje samo da preko svoga iskustva nadje mladice koji su jos prezeleni ali koji bi za sezonu mogli da ekspoldiraju da svi pricaju o njima. Takav je bio Fabregas, sada onaj Toral... Esfild takodje... Tako Wenger iskopa Jenkinsona za 3 miliona ali da je ostao jos sezonu u Chaltonu oni bi trazili kao ovi sto sada traze sa onoga Inca,Zahu,Sowa i druge ostrvske talente...
Carl Jenkinson je World Class!!!!
@OfficialAgent jedini pravi insajder na forumu!!!

Rockefeller
Kontakt:

Post Postao/la Rockefeller » 04 feb 2013, 19:52

Mlade i talentirane igrače treba tražiti po manjim klubovima, kojima je 10 ili 15 miliona mnogo. I po klubovima, koji imaju problema sa finansijama.*

Malo vremeplova; Eric Cantona je počeo u Auxerreu, Zidane u Cannesu, Titi u Monaku, Pires u Metzu, Vieira u Cannesu... Mnogo velikih Engleza je počelo igrati fudbal u manjim klubovima, da se ne prisjećam i ne tražim. Naći takvih talenata i dovest ih. Mora postojati jedan ili dva, koji mogu biti tu, medju 24 igrača.

I dovesti naravno par finih igrača, koji će biti zamjene za rupu u kadru nakon odlaska Arshavina, Rosickya, Santosa, Squillacija i Fabianskog. Boljih igrača, puno boljih od ovih, oni samo prave prazninu i prostor. :)

*edit.

CLASSisPERMANENT
Lokacija: Sarajevo grade moj - this is the city I most enjoy !
Kontakt:

Post Postao/la CLASSisPERMANENT » 04 feb 2013, 20:08

Znamo ko je mogao postat najbolji svih vremena, kome su prognozirali najvecu karijeru u Barceloni - Bojan Krkić :lol:
Na ledene bedeme rijetki uspiju, šta ti je lave ba đeš' na Rusiju ?

SamoZeljo
Kontakt:

Post Postao/la SamoZeljo » 04 feb 2013, 20:12

Pa sve se slazem ali jedno se ne slazem, to da bi bilo pogubno uzeti par skupih igraca ili velikih talenata. Klub koji moze uzeti kredit od pola milijarde i opet poslovati u plusu sigurno nece propasti zbog 2-3 skupa igraca.
Naprotiv, oni bi povecali prihode (ali i rashode), u svakom slucaju klub digli na veci nivo. Dosla su vremena kad te vise niko ne shvata ozbiljno ako nemas velike igrace. Pa cak i oni koji dijele pravdu, sudije, pretezno uvijek pomazu ambicioznim klubovima sa velikim igracima.
Prodati najboljeg igraca konkurentu i uzeti dobre pare je dobro, ali u tom momentu dobro. Dugorocno se to ne isplati i na kraju vise izgubis nego sto si dobio.

Fudbal vec odavno nije ono sto je bio. Mozes stvarati igrace i prodavati ih ali stvarati tim, pogotovo u EPL ne moze. Konkurencija je prejaka, mislim konkurencija sa parama prije svega.
Jedino da ti se posreci pa da u isto vrijeme dovedes 5-6 anonimusa koji ce u isto vrijeme postati igracine i dominirati. I opet ce potrcati za velikim platama....
Zadnja izmjena: SamoZeljo, dana/u 04 feb 2013, 20:14, ukupno mijenjano 1 put.

CLASSisPERMANENT
Lokacija: Sarajevo grade moj - this is the city I most enjoy !
Kontakt:

Post Postao/la CLASSisPERMANENT » 04 feb 2013, 20:14

Jest neobicno odkako je ovaj SamoZeljo otišo do hodze da skine sihire bačene na njega davno nekad :lol:
Vidi mu ba sad postova i prije mjesec dana, sviju mi nije ovo onaj lik isti, ne moze biti nikako :mrgreen:
Na ledene bedeme rijetki uspiju, šta ti je lave ba đeš' na Rusiju ?

SamoZeljo
Kontakt:

Post Postao/la SamoZeljo » 04 feb 2013, 20:16

CLASSisPERMANENT je napisao/la:Jest neobicno odkako je ovaj SamoZeljo otišo do hodze da skine sihire bačene na njega davno nekad :lol:
Vidi mu ba sad postova i prije mjesec dana, sviju mi nije ovo onaj lik isti, ne moze biti nikako :mrgreen:
Ocigledno da nisi citao moje postove od prije godinu ili dvije. :)
Uvijek sam komentarisao ovako, bas kao sada i bio kritikovan zbog toga. Sada me manje kritikuju. :mrgreen: :mrgreen:

Zaključano

Natrag na “Arsenal”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.