Asmir Begović

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog,TaRgEt_

Colo Colo
Kontakt:

Re: Asmir Begović

Post Postao/la Colo Colo » 05 avg 2011, 01:05

Asmir je dobar golman, ima pravo dobar refleks ;)
noc je tmava, noc je horka je to spramne cas pro tebe pane Murga

jacky09
Kontakt:

Post Postao/la jacky09 » 05 avg 2011, 01:14

Asmir Begović je najbolji mladi golman posle Harta i De Gee u Engleskoj i ne razumjem kako on može biti rezerva nekom Hasagiću?
...što je više lome to je volim jače...

insider
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la insider » 05 avg 2011, 01:15

Da citiram svoj potpis.
Gdje prestaje logika tu počinje BiH.
Moje su slutnje bile uvijek malo čudne, tesko je mene preći je l' znaš?

L' Imperator
Kontakt:

Post Postao/la L' Imperator » 05 avg 2011, 01:20

jacky09 je napisao/la:Asmir Begović je najbolji mladi golman posle Harta i De Gee u Engleskoj i ne razumjem kako on može biti rezerva nekom Hasagiću?
Jos ce on dugo biti rezerva NEKOM Hasagicu ;)
#samoRudar #zauvijek

RiNo
Kontakt:

Post Postao/la RiNo » 05 avg 2011, 01:21

jacky09 je napisao/la:Asmir Begović je najbolji mladi golman posle Harta i De Gee u Engleskoj i ne razumjem kako on može biti rezerva nekom Hasagiću?
Hasagićeva rezerva je Šehić

Bio bi Hasagić rezerva Begoviću da je ovaj imao više respekta prema reprezentativnom dresu, igračima, selektoru i navijačima a ovako...
100% sportski i krajnje opušten potpis

_dreamer_
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la _dreamer_ » 05 avg 2011, 01:22

velez_mostar je napisao/la:Asmir Begovic je profesionalac, koji nije navikao na metode rada Safeta Susica, i jedini razlog zbog kojeg ne brani je ovaj mrtvi "trener", i na tome mu zahvaljujete??nevjerovatno!!!
A sta su ostali ako je on profesionalac, amateri? Oni se ipak odazivaju uprkos "kriminalnom" nacinu rada Papeta.

I ja bi volio da je Begovic na golu, no objasni mi onda zasto mu ni Ciro nije ukazao povjerenje? Postoji nesto sto se zove uigranost, a tu je Keno miljama ispred Begovica. Keno ima desetine utakmica odigranih sa Spahom i kompanijom i zmireci se razumiju, a kao golman je klasa, nek prica ko sta hoce. To sto je Begovic mladji i trenutno potentniji, pa smo se mi svi uhvatili u glas da pljujemo po nekada isto tako najvecoj golmanskoj nadi, to samo dokazuje koliki smo mi licemjeri. Keno je vrstan golman i da je imao malo vise srece, sigurno bi branio u vrhunskim klubovima. U reprezentaciji ima mali milion utakmica i rijetko kada je razocarao, a mnogo puta nas spasavao od blamaza.

Imajuci sve ovo u vidu, ja Begovicu skidam kapu kao mladom i veoma perspektivnom golmanu, mozda buducem superstaru, no bracane moj, neka se stpri i docekace svojih pet minuta. A ako je suditi po vama, trebali su mu prostrti crveni tepih da mu se ne bi kopacke zaprljale... Ta prica me podsjeca na ovu seljadiju po Makarskoj sto se popalila na nekog Seika Hassana. Bez duse, bez principa...
When I was a boy of 14, my father was so ignorant I could hardly stand to have the old man around. But when I got to be 21, I was astonished at how much the old man had learned in seven years. (Mark Twain)

jacky09
Kontakt:

Post Postao/la jacky09 » 05 avg 2011, 01:26

Pa ako sam dobro pratio njega je Sušić na početku pozivao i ostavljao ga na klupu kao rezervu Hasagiću. To je dokaz da je čovjek nije baš sav svoj... Pa trebao ga je zabetonirati na gol i biti sretan što je riješio pitanje golmana za sljedećih 10 godina minimalno.

velez_mostar
Kontakt:

Post Postao/la velez_mostar » 05 avg 2011, 01:32

_dreamer_ je napisao/la:
velez_mostar je napisao/la:Asmir Begovic je profesionalac, koji nije navikao na metode rada Safeta Susica, i jedini razlog zbog kojeg ne brani je ovaj mrtvi "trener", i na tome mu zahvaljujete??nevjerovatno!!!
A sta su ostali ako je on profesionalac, amateri? Oni se ipak odazivaju uprkos "kriminalnom" nacinu rada Papeta.

I ja bi volio da je Begovic na golu, no objasni mi onda zasto mu ni Ciro nije ukazao povjerenje? Postoji nesto sto se zove uigranost, a tu je Keno miljama ispred Begovica. Keno ima desetine utakmica odigranih sa Spahom i kompanijom i zmireci se razumiju, a kao golman je klasa, nek prica ko sta hoce. To sto je Begovic mladji i trenutno potentniji, pa smo se mi svi uhvatili u glas da pljujemo po nekada isto tako najvecoj golmanskoj nadi, to samo dokazuje koliki smo mi licemjeri. Keno je vrstan golman i da je imao malo vise srece, sigurno bi branio u vrhunskim klubovima. U reprezentaciji ima mali milion utakmica i rijetko kada je razocarao, a mnogo puta nas spasavao od blamaza.

Imajuci sve ovo u vidu, ja Begovicu skidam kapu kao mladom i veoma perspektivnom golmanu, mozda buducem superstaru, no bracane moj, neka se stpri i docekace svojih pet minuta. A ako je suditi po vama, trebali su mu prostrti crveni tepih da mu se ne bi kopacke zaprljale... Ta prica me podsjeca na ovu seljadiju po Makarskoj sto se popalila na nekog Seika Hassana. Bez duse, bez principa...

Bola, ne igra veznog igraca, pricamo o golmanima, o kakvoj uigranosti ti pricas???jesi dobar???

Ok, pitanje za tebe, ali bez okolisanja nekog..ko je bolji golman, Hasagic, ili Begovic?Samo toliko..

_dreamer_
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la _dreamer_ » 05 avg 2011, 01:41

velez_mostar je napisao/la:
_dreamer_ je napisao/la:

Bola, ne igra veznog igraca, pricamo o golmanima, o kakvoj uigranosti ti pricas???jesi dobar???

Ok, pitanje za tebe, ali bez okolisanja nekog..ko je bolji golman, Hasagic, ili Begovic?Samo toliko..
Pa sta ako pricamo o golmanima. Naravno da se termin "uigranost" koristi i u ovoj konstelaciji. Pa ne moze golman koji padne s tresnje biti za jedan tim bolje rjesenje od onog koji je tu godinama, a pribliznog su kvaliteta.

Sta sad hoces da ja tebi kazem pa da ti zadovoljis svoju sujetu? Da si uredno procitao moj post iznad, vidio bi da sam Begovica okarakterisao kao potencijalnog superstara. Ima sve sto je za to potrebno i to niko neosporava. No postoje ocigledno i drugi faktori pri odabiru igraca... Begovic je jednostavno bio nestrpljiv, njegovo vrijeme bi sigurno veoma veoma brzo doslo, vjerovatno vec poslije Slovacke. No ni to njemu izgleda nije bilo dovoljno brzo.
When I was a boy of 14, my father was so ignorant I could hardly stand to have the old man around. But when I got to be 21, I was astonished at how much the old man had learned in seven years. (Mark Twain)

neutralan__
Kontakt:

Post Postao/la neutralan__ » 05 avg 2011, 01:47

Samo me strah da Sušić ne izazove bijes kod Begovića pa da se ovaj u budućnosti ne bude odazivao na pozive.
Iako mislim da ga je Sušić trebao pozvati,ipak je zaslužio poziv prije Šehića i Avdukića (uz dužno poštovanje prema ovoj dvojici).
FK Budućnost Banovići 1947 Ljumani 1988

soko
Kontakt:

Post Postao/la soko » 05 avg 2011, 01:54

To djekiiiiiiii!!!!!!!!!!
jes vidio kako je dobar golman?
:mrgreen:
ozbiljno pitanje.. jel ti ovo prvi put danas bilo da si ga gledao? pa, rek'o posto Hajduk nije mogao zabiti gola mora bit dobar ;)

jacky09
Kontakt:

Post Postao/la jacky09 » 05 avg 2011, 02:00

Naravno, baš sam razmišljao da ga Hajduk dovede kao zamjenu za Subašića. Ipak je Subašić tu godinama i uigran je sa ostatkom ekipe. :D

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 05 avg 2011, 02:08

Kod Cirkana je i Supic imao prednost nad Begovicem.
Pa pogotovo nakon Turske niko ni prdnuo o tome nije.
Begson je svoju misiju zavrsio,poziv u repku koja se borila u barazu mu je na neki nacin pomogla da dodje do standardne pozicije u klubu uz naravno i kvalitet koji mu niko ne osporava.
Ali da je dvolicni supak i lazov,to mu isto niko ne moze osporiti.
Repka mu je sada samo smetalo od koje koristi nema.Zato i ako se bude odazivao to ce biti preko qurca.
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

Bosnier
Kontakt:

Post Postao/la Bosnier » 05 avg 2011, 02:16

Da brate , gledao sam Begovica kako trenira na grbavici , to je davno bilo , i tad je odusevio sve koji su pratili trening , isto tako jednom u hrasnici , znaci i na treninzima se dokazao a opet nije dobio sansu , driblera niko ne moze iz prvog tima izbaciti...

Inace sjecam se da je jednom usao u 92. minuti neke utakmice...

Susicu **** , i ja se nebih odazvao !
Tricolorii su crveni od glave do pete, dok su Bošnjaci i bikova u Rodeu luda kad god imamo posjed. To je pakao u Zenici!

delija
Kontakt:

Post Postao/la delija » 05 avg 2011, 02:36

Bosnier je napisao/la:Da brate , gledao sam Begovica kako trenira na grbavici , to je davno bilo , i tad je odusevio sve koji su pratili trening , isto tako jednom u hrasnici , znaci i na treninzima se dokazao a opet nije dobio sansu , driblera niko ne moze iz prvog tima izbaciti...

A jel ti mozes shvatiti da je lik, dok se odazivao, bio jos na klupi Stoke-a.Sta je sad takav trebao uzeti mjesto Hasagicu?

Medjutim, Susic je rekao da mu je kazna ne pozivanje u dvomecu protiv RUmunije i da ce ga zvati poslije. Ne kontam sta sad i on sere

Bosnier
Kontakt:

Post Postao/la Bosnier » 05 avg 2011, 02:43

delija je napisao/la:
Bosnier je napisao/la:Da brate , gledao sam Begovica kako trenira na grbavici , to je davno bilo , i tad je odusevio sve koji su pratili trening , isto tako jednom u hrasnici , znaci i na treninzima se dokazao a opet nije dobio sansu , driblera niko ne moze iz prvog tima izbaciti...

A jel ti mozes shvatiti da je lik, dok se odazivao, bio jos na klupi Stoke-a.Sta je sad takav trebao uzeti mjesto Hasagicu?

Medjutim, Susic je rekao da mu je kazna ne pozivanje u dvomecu protiv RUmunije i da ce ga zvati poslije. Ne kontam sta sad i on sere
Pa ni Hasagic zadnje dvije godine ne brani u svom klubu..
Tricolorii su crveni od glave do pete, dok su Bošnjaci i bikova u Rodeu luda kad god imamo posjed. To je pakao u Zenici!

Scof1eld
Kontakt:

Post Postao/la Scof1eld » 05 avg 2011, 02:47

begovic da je dosao na prijateljske sigurno bi tada postao nas prvi golman.. izradio je 2x.. bez obzira na kvalitetu, dosta je bilo nepostivanje dresa i amaterskog odnosenja prema njemu.. i ja jedva cekam da se vrati u repku ali.. ;)
ser del barça es el millor que hi ha !

malta071
Kontakt:

Post Postao/la malta071 » 05 avg 2011, 03:13

U to vrijeme je Sorensen bio prvi golman i odlicno je branio.Niko od vas ni da pomisli da je sam Begovic vjerovatno bio pod pritiskom kluba da ako ode na te prijateljske smanjuje sebi sansu da postane jedinica.
Ovdje je vjerovatno najveci problem nedostatak komunikacije izmedju njih koji je doveo do mrznje.Nadam se da ce sljedeci selektor preci preko ovih gluposti i opet pozvati naseg trenutno a vjerovatno i u narednih 10 godina najboljeg golmana.
Samo je jedan, grijeha je vrijedan.

levat
Kontakt:

Post Postao/la levat » 05 avg 2011, 03:20

Begović je onog trenutka kad je u Tirani započeo drugo poluvrijeme protiv Albanije postao prvi golman. Da je došao na Floridu ili barem pošteno dao neki opravdan razlog tu bi i ostao.

cole-ch
Kontakt:

Post Postao/la cole-ch » 05 avg 2011, 03:22

Nisam tacno upratio situaciju oko neodazivanja Begovica... kako kod bilo treba se kompromis naci da nebi reprezentacija trpela, jer je ona iznad Safeta, a narocito iznad Asmira.

No, u vezi ko treba da bude prvi golman... Na Safetu je da izabere, ali izborom da Hasagic bude jedinica je krajnje diskutabilno. Po meni dosta neprofesionalna i nemoralna odluka koja je najvise diskreditovala opet samog Safeta.

Keno je OK. momak, solidan golman i sigurno odlicnog karaktera, ali trenutno je Asmir za klasu bolji golman i trebao je on vec duze biti jedinica, a ne grejati klupu.
Sa Asmirom bi repka dobila malo i sminke kroz britanske medije... dobilo bi se malo na popularitetu.

Nevezano sa svim sto sam pisao, Safet aferime pojedinaca treba ostaviti za u cevbdzinici i u odabiru prvi 11 se mora sluziti sa kud i kamo vise profesionalizma.

Po meni je Asmir bez ikakve diskusije Nr. 1

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 18 gostiju.