AC Milan

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma

rope11
Kontakt:

Re: AC Milan

Post Postao/la rope11 » 06 jan 2022, 20:34

Kapa dole, mislio sam da neće moći ni do remija sa ovako iskasapljenom ekipom.

Sa deset izostanaka, ne samo da su pobjedili, već su po svemu izdominirali Romu. Tonali i Maignan igrači utakmice, odlične partije.
Ne volim zakone, morale, religije, pravila. Ne volim da me oblikuje društvo.

FORZA MILAN !

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 06 jan 2022, 20:35

To je to, dobili smo Rafu nazad, konačno imamo sve ofanzivce na raspolaganju, nadam se da će to potrajati što duže.

Zabijamo više nego što primimo i riješen problem :D
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

OldFashioned
Kontakt:

Post Postao/la OldFashioned » 06 jan 2022, 20:37

Tonali i Mike među najboljim.
S tim da Tonali mora dati nekom drugom da izvodi kornere jer to užasno radi.
A Ibra da izvodi penale kao i večeras samo ako je utakmica već riješena.
The problem with the world is that the intelligent people are full of doubts, while the stupid ones are full of confidence.

muxa
Kontakt:

Post Postao/la muxa » 06 jan 2022, 20:39

Lakše od očekivanog
Il Club più titolato al mondo!

milanist
Kontakt:

Post Postao/la milanist » 06 jan 2022, 20:47

Bravo momci i vise nego zasluzena pobjeda. I pored velikog broja izostanaka ovako nadigrati Romu skidam kapu. Pobjeda i za naseg brata Romagnolia, nadamo se da si ok.
FM
There is a good player, and a great star, and after a legend. But above all these comes Paolo Maldini.
POBJEDNIK SportSport.ba CALCIO LIGE SEZONA 2015/16

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 06 jan 2022, 21:00

Sad gledam raspored, pa mi faktički do 20. februara igramo šest utakmica, od toga pet na San Siru, sa tim što je jedna od tih pet "gostovanje" Interu :)
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

meepo
Kontakt:

Post Postao/la meepo » 06 jan 2022, 21:05

OldFashioned je napisao/la:
06 jan 2022, 20:37
Tonali i Mike među najboljim.
S tim da Tonali mora dati nekom drugom da izvodi kornere jer to užasno radi.
A Ibra da izvodi penale kao i večeras samo ako je utakmica već riješena.
Zaboravio si Messiasa. Unistio je Vinu , a i mucio Ibaneza, dao gol i u 9 odigrani utakmica fali mu jos jedan gol da se statisticki izjednaci sa Salemakersom u ove 3 sezone.

A sto se tiče kornera Tonali je najbolji izvođač prekida , jest da je veceras bilo to ispod prosjeka ali dosta je golova palo ove sezone nakon sto je on izveo prekid.

OldFashioned
Kontakt:

Post Postao/la OldFashioned » 06 jan 2022, 21:20

Messias također super.
Tonali mi je previše nekonstantan na prekidima, većina ih se završava na prvoj stativi.
Siguran sam da imamo boljih izvođača u timu od njega.
The problem with the world is that the intelligent people are full of doubts, while the stupid ones are full of confidence.

edoox
Kontakt:

Post Postao/la edoox » 06 jan 2022, 21:24

Kalulu je blago od igraca. Imam osjecaj da moze igrati sve. Ima tu fudbalsku inteligenciju da skoro svaki dodircs loptom izgleda jednostavno.
Ima nedostataka, ali samo tekme u nogama ce to sto prije popraviti. Gabbia je spor, a pozicioniranje nije bas najbolje, ali trebaju mu tekme da stekne rutinu.
Kad smo bili na konpcoma, Mike je fantasticno branio. Koliko samo bodova je sacuvsno kada udjemo u te zute minute.
Nikada mi nece biti jasno sto mladjim igracima ne dopsutaju izvesi penal kada je tekma rijesena (mislim da je Ibra trebao dati loptu Maldiniju ili Leau, i da je tri puta veci egomanijak nego sto jeste). Drago mi je zbog toga sto mu je odbranio.

meepo
Kontakt:

Post Postao/la meepo » 06 jan 2022, 21:41

OldFashioned je napisao/la:
06 jan 2022, 21:20
Tonali mi je previše nekonstantan na prekidima, većina ih se završava na prvoj stativi.
Tonali treba da nastavi izvoditi prekide. Stoviše uzimaju mu drugi slobodnjake i čak bi penale on trebao izvoditi. A sto se tiče nekostantnosti momak ima 21 godinu i naravno da će toga biti dok ne sazrije totalno kao igrač.

OldFashioned
Kontakt:

Post Postao/la OldFashioned » 06 jan 2022, 21:45

Dok on ne sazrije u svakom segmentu neka prekide izvodi neko ko je u tome bolji.
50% istih mu završava jedva do prve stative. Sve više postaje igrač kakav sam i mislio da će biti, nešto tipa Albertini (stariji će se sjetiti siguran sam). Usporedbe sa Pirlom su zaista bile isključivo zbog frizure, nemaju ništa drugo zajedničko.

rope11
Kontakt:

Post Postao/la rope11 » 06 jan 2022, 22:07

Pa nije sad ni da imaš nekog izbora. :mrgreen: Tonali prilično dobro izvodi prekide (ok, danas jest malo štekalo), iako bi se moglo poraditi na kornerima, ali treba biti realan pa reći da ni Milan nije bog zna kakva skakačka ekipa.

Mimo njega, eventualno da Theo i Benaser imaju smisla za dobre centaršuteve, ali Theo je nekako daleko korisniji da bude u šesnaetercu ili da čeka odbijanac, nego da izvodi prekide.

FORZA MILAN !

OldFashioned
Kontakt:

Post Postao/la OldFashioned » 06 jan 2022, 22:10

Bennacer, Florenzi, Theo...

baltazar7
Kontakt:

Post Postao/la baltazar7 » 06 jan 2022, 22:25

Kaže komentator na engleskom, Junior and if he keep on producing like this, soon he will be senior in this team...

Dobar Milan :tokralju:

Zenga
Kontakt:

Post Postao/la Zenga » 06 jan 2022, 23:57

Sasvim okej usporedba sa Albertinijem, napravi li samo pola njegove karijere u Milanu, svi sretni.

Majk, Kalulu, Tonali odlični. Ostali svi više nego okej, kada uzmemo u obzir u kakvom smo šarenom sastavu igrali. Drago mi je zbog Diaza i Florenzija koji su nešto konkretniji bili, šteta za prečke/rašlje, golovi bi svakako bili tačka na i. Kalulu je imao najviše dodira lopte od svih igrača i odlične statse, momak pokriva jednako CB kao RB, što je rijetko viđeno, pravi dragulj koji uz Leaoa ima najveći plafon od naših mladića. Električar je već nadmašio očekivanja što se tiče famoznih statsa, ma da po igri to može još puno bolje. No, uz ovakav sastav više nego okej. Bravo ragazzi, i čestitke Pioliju koji je opet napravio pitu od g**, na papiru je ovih XI izgledalo kao ekipa poput Shevine Genoe.

Pauza nam je dobro došla, evidentno. Zaista šteta što Pioli nikad nije imao ni 80% squadre na raspolaganju/u takmičarskoj formi. Današnji CB tandem imaju ukupno godina kao Ibra :salut: :rol:

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 07 jan 2022, 16:27

Zao mi sto nisam mogao odgledati utakmicu, zato ne mogu ni komentarisati na osnovu highlightsa. Drago mi je da se po ko zna koji put izdizu iznad vise sile i serije losih rezultata, kad je najpotrebnije.

Iato tako mi je drago da Theo pokazuje znake zivota, napokon. Tonali isto tako, da hvata konstantu, dok golmana nam ne treba vise ni komentarisati, nenadjebiv je.
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.

075 ❤

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 07 jan 2022, 21:25

Sta ovo Adli proslu tekmu nije igrao, a i veceras na klupi? Cuvaju nam ga izgleda 😁

075 ❤

muha milanez
Kontakt:

Post Postao/la muha milanez » 07 jan 2022, 21:42

Kako bi nam trenutno dobro došao Adli, idealan momentum za ozbiljne minute.
Kessie prešao na islam, šta žena može uraditi. :D
Kud nije malo više modno osviještena pa bi možda Kessiea nagovorila da produži ugovor.
..Milan is not just a team for me. It is part of my life..
..Paolo Maldini..
..⚫🔴⚫🔴..

rope11
Kontakt:

Post Postao/la rope11 » 07 jan 2022, 21:59

Ne stoji ništa senzacionalno iza toga, samo je bolestan. :mrgreen:

FORZA MILAN !

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 07 jan 2022, 22:06

EDIT:

A ne znam zasto Adli ne igra, da li je povratak nakon povrede, covida ili forme, nisam nigdje upratio.
Zadnja izmjena: Beduin, dana/u 07 jan 2022, 22:14, ukupno mijenjano 1 put.

075 ❤

Odgovori

Natrag na “AC Milan”

Trenutno korisnika/ca: edoox, enzo777, tuzlanskinacin i 10 gostiju.