Teretana

Moderatori/ce: ribery,insider,rio_Ferdy88,Crixus

Batva
Kontakt:

Re: Teretana

Post Postao/la Batva » 23 apr 2015, 19:44

GazijaKalesija je napisao/la:Tablete koje se mogu nabaviti za brže sagorijevanje masti uz fizičku aktivnost? Naziv, ali da ima u apotekama širom BiH? Cijene? Iskustva s tim tabletama?
L carnitine 2000mg uzmes, nije tableta, vec likvid. Ako hoces tabletu, ali ne u apoteci, onda uzmi klambuterol i topi se. I znam, sad ce vecina poceti pricu po starom: to je za konje, stetno je, unistava ovo ili ono, jesil normalan da to uzimas, ovaj je najebao zbog tog... a onda odes u gym i pricas sa ljudima i vidis da masa ih se topi klambuterolom koji je daleko jaci od L-Ca.
Ne navracam ni na jedno niti na drugo, individualna je stvar. Prije svega sta god da se hoce uzeti, a da si skeptican i neinformisan, raspitaj se kod ljudi koji su to koristili (iz vise izvora) i donesi sud hoces li nesto koristiti ili neces. A nema velikih pravila, ne prihvata svaki organizam na isti nacin strano tijelo.
Tako je i sa L carnitinom, i sa steroidom i nus-pojavama istoga, pa ni na proteinu ne dobije svako istu kilazu, a faktora je masa...
Ko od harama zivi, godisnje dva puta ne podrigne.

samoposmatram
Kontakt:

Post Postao/la samoposmatram » 24 apr 2015, 00:11

To isto vazi za travu, koku i heroin. Znaci nadjes junkija i fino pitas ga kako djeluje. Jer ima masa koji to uzimaju. Za trening je koka, za masu trava a za odmor heroin.

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 24 apr 2015, 00:19

Koja je respektabilna tezina za pocetnika u deadliftu?

sagitarius
Kontakt:

Post Postao/la sagitarius » 24 apr 2015, 00:28

Donnie Darko je napisao/la:Koja je respektabilna tezina za pocetnika u deadliftu?
40-50, cisto da tehniku savladas :)
..Za Čelik i Zenicu!Jer to, je čast i sudbina i krv Zeničana, ljubav velika!
..El Valencia es el nostre campeó! #amuntValencia

Neandertalac
Kontakt:

Post Postao/la Neandertalac » 24 apr 2015, 11:06

Donnie Darko je napisao/la:Koja je respektabilna tezina za pocetnika u deadliftu?
Tri vjezbe, koje su stubovi treninga su; cucanj, teski bench, odvajanje. Respektabilno je kada bar dvije od tri mozes uraditi sa min svojom kilazom.

Batva@ jarane, fakat, imali smo vec raspravu ja i ti na ovu temu, i fakat mi nije jasno kako mozes nekom djetetu koje ne zna ni sta je l-karnitine preporucivati klenbuterol. Mislim, vidim po pisanju da nisi neki neupuceni mamlaz, pa me zivo interesuje zasto to radis?
Željezničar za život cijeli !

UPRAVA NAPOLJE!

Bosniacum Lilium
Kontakt:

Post Postao/la Bosniacum Lilium » 24 apr 2015, 14:04

40-50

U mrtvom dizanju 60-70

Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Uz tebe su tvoje Horde, Ti si opet šampion !

Osvajači ss.ba kupa 13. sezone - Green Dragons. Prva napadacka violina - moja malenkost. Kapiten i glavno smetalo - Legenda Reala.

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 24 apr 2015, 14:25

sagitarius je napisao/la: 2.izbaci slatikice, colu (znaci voda sam) i ostale napitke, guste sokove i alkohol, moze piti sok ako ti sam iscjedis par naradji :D. Ishrana znaci , riza,piletina,grah,grasak, jaja (npr 4jaja, 1 cijelo 3 bjelancevina), povrce, voce u odredjenim mjera ne pretjerati nek ti samo dorucak bude voce recimo ili recimo kao obrok sve skupa zobne pahljice , nemasno mlijeko, banane+jagode i suhe grozdjice :D
i
Bolje mu se ubit. :kafa:
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester

GazijaKalesija
Kontakt:

Post Postao/la GazijaKalesija » 24 apr 2015, 15:04

Da li je neko koristio omega karnitin kapsule?
U legendu je odavno ušao transparent koji se pojavio tada, „Volimo Jureka, više od Bureka“.

Klare

Post Postao/la Klare » 24 apr 2015, 15:22

Bosniacum Lilium je napisao/la:
40-50

U mrtvom dizanju 60-70
:facepalm:
Nema tu šta je respektabilno, jer pod prvo ne zna se kakav je početnik.

Treba krenuti sa najmanjom kilažom, biti oprezan kod te vježbe, i raditi sve dok se tehnika ne savlada, a onda postepeno povećavati, svako treba da zna koliko može, Donnie je postavio preglupo pitanje, a vaši odgovori su još gluplji. ;)

Ovo kao neka tema, i dođete ovdje nečije mišljenje tražiti, nečiji savjet, ovaj gore odobrava steroide i sve strane supstance, a ovaj se na benchu igra sa 180. :urnebes:

Trebate se raspitati za vježbe, jer naučiti neku novu vježbu je uvijek dobro došlo,
za prirodnu prehranu, način prehrane, plan treninga...,
a pitati nešto za topljenje masti, preparate za povećanje mase, snage, težine s kojima nije sramota raditi :lol: je u najmanju ruku :facepalm: .

Bosniacum Lilium
Kontakt:

Teretana

Post Postao/la Bosniacum Lilium » 24 apr 2015, 15:28

Vidis da sam ja ironican :facepalm: Sto se mene tice neka odmah pocne odvajati 150 kg bez pojasa i uklijesti 5 prsljenova. Valjda moze pitati nekog u teretani iskusnijeg. Sve zavisi od toga koliko trenira i kakvu ima sada muskulaturu. I ja kad sam imao 60 kg nije mi bilo frka pitati nekog direktno kako i sta. Nece ga niko pojesti

Osvajači ss.ba kupa 13. sezone - Green Dragons. Prva napadacka violina - moja malenkost. Kapiten i glavno smetalo - Legenda Reala.

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 24 apr 2015, 15:37

Pa recimo ako si neka srednja kategorija momka oko 70-80 kila pa i manje od 70 kila i tek si krenuo u teretanu nije nikakva sramota da dizes 40 kila u startu ali da radis ispravno pa da nakon nekoliko puta uzmes 50 ako ih mozes uraditi sa pravilnim disanjem i izbacajem tri ciste serije.

Ako si malo prirodno jaci momak i imas snage u sebi da to lagano izbacujes dignes sebi malo i eto. Ima jbg momaka kao ja dodju, manji od mene ali jaci od mene ljudi i izbacuju vise. Nikad ne znas koliko je momak zilav i prirodno jak da moze izbaciti to, a da prije nije tega dotakao.

Mada ja bih preporucio covjeku kad je vec krenuo da slobodno pita ljude koji se zateknu tu da mu malo pokazu vjezbe za ledja, malo da mu pomognu da radi triceps ispravno, ramena i to.. Najgore kad krene neko pa ne radi kako treba ledja i ramena. Likovi koji tu rade jedva cekaju da ih pitas nesto, ziva istina i cak su uljudniji i odvoje ti vremena vise nego sto bi neko drugi .

Bosniacum Lilium
Kontakt:

Post Postao/la Bosniacum Lilium » 24 apr 2015, 15:40

Eto bas jucer jedan kolega se zatekao i bas me pitao da mu pomognem oko mrtvog dizanja jer nije nikad odvajao. Fino mu stavio 30 kg, pokazao tehniku i momak sam sebi kasnije podigao na 50 kg. Zato kazem, pitaj nekog slobodno. Meni nikad niko nije rekao kao pocetniku "ne mogu ti pokazati"

Neandertalac
Kontakt:

Post Postao/la Neandertalac » 24 apr 2015, 15:45

Sve sto mozes uraditi sa svojom kilazom je za pohvalu Donie@ . Ne obaziri se na Klareta@, navikao si se do sada na provokacije i omalovazavanja.

Klare@ zovi me tata na ovoj temi. Pitaj za savjet, nije sramota ;)
Željezničar za život cijeli !

UPRAVA NAPOLJE!

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 24 apr 2015, 15:51

I vi preozbiljno shvatate pitanja :mrgreen: Pitam onako iz dosade, da vidim kakva su vaša mišljenja, imam dva prijatelja sa kojima idem u teretanu koja su poprilično iskusna tako da mi to nije problem :)

Radio sam mrtva do sada dva puta, prvi put sa 40 kila čini mi se, čisto da naučim tehniku. Drugi put sam počeo sa 50, podigao kasnije na 60, i na kraju možda 4 ili 5 puta podigao 70. Što je par kila manje od moje kilaže. :) Jbg znam da je to otprilike jednako nuli kad su u pitanju mrtva dizanja, al jbg napredovat će se :mrgreen:

@neandertalac, ne smeta meni klare (više), ne bi on bio on kad ne bi pisao ovako :mrgreen:

Rooney88
Kontakt:

Post Postao/la Rooney88 » 24 apr 2015, 16:31

Zanemari sve ovo gore. Ne postoji univerzalna tezina prihvatljiva za sviju. To sam diktiras, niposto se forsirati na mrtvom pogotovo ako si pocetnik. Postepeno i napreduj, nauci tehniku izvodjenja prvo, ako treba konstantno forsiraj manju kilazu dok ne savladas doktorski pravilno i onda kreni povecavati. Nije nikakva sramota za pocetnika da radi sa manjim kilazama, dosta ljudi je tako krenulo bildati ego na pocetku i zavrsili s nekim bolovima ili povredama.
R.I.P

MIRZA RASCIC

Željezničar za život cijeli!

EdoMajka
Kontakt:

Post Postao/la EdoMajka » 24 apr 2015, 16:42

Nema boljeg osjecaja nego dan poslije treninga ne mozes pomaknuti ruke kako treba od upala a nemas glutamina.Spori negativi su zakon za ruke :salut:
"Hard work beats talent,when talent fails to work hard "

Batva
Kontakt:

Post Postao/la Batva » 24 apr 2015, 16:49

Neandertalac je napisao/la: Batva@ jarane, fakat, imali smo vec raspravu ja i ti na ovu temu, i fakat mi nije jasno kako mozes nekom djetetu koje ne zna ni sta je l-karnitine preporucivati klenbuterol. Mislim, vidim po pisanju da nisi neki neupuceni mamlaz, pa me zivo interesuje zasto to radis?
Ponovo procitaj moj post, mozda nisi dobro shvatio od prve. :)
Ja sam mu preporucio L karnitin kao legalan preparat za mrsavljenje, a istog sadrzi jos dosta drugih preparata, krema i sl.
Klanbuterol sam spomenuo kao preparat u tableti, naglasio da se ne moze kupovati gdje god pozelis i uzimas ga ako to zelis, prvenstveno se informisati i ispitati konzumente prije nego se odlucis. Nikoga ne navracam, cak ni na pre-workout suplementaciju, a kamoli na nesto jace. ;)

@samoposmatram - daj ne zezaj ba kad ozbiljno pricamo :mrgreen: kokain, travu i heroin poistovjecivati sa gym suplementacijom, shvatit cu to kao zajebanciju, a klambuterol koristi veliki broj profi bildera u BiH (za ino scenu ne znam), tako da... ja sam kod par pre-workout suplemenata imao lose iskustvo, velike mucnine, mantanje, da sam ih nuzno prekinuo, ali nisam nikoga odvracao, jer je mog kolegu isti preparat dobro radio. Tako ti je to.
Ko od harama zivi, godisnje dva puta ne podrigne.

Baader
Kontakt:

Post Postao/la Baader » 24 apr 2015, 21:16

Čovjek i dalje mrtav hladan opravdava klen, pričom kako je to ok jer to većina koristi po teretanama.

Pa dajte ljudi, ima li iko da ove budalaštine sakcioniše?

samoposmatram
Kontakt:

Post Postao/la samoposmatram » 25 apr 2015, 00:13

Vjeruj mi nisam puno ni slagao. Kokain i speed se konzumira uveliko medju bilderima. Klen je efikasan, zato ga puno ljudi koriste. **** ljudi umiru od pusenja, nek umiru kad im je cejf. Napisao si sad za klen, Ali mogao si napisati da je zabranjen za ljudsko konzumiranje a ogranicen za zivotinjsko. Pa nek izvoli ko hoce.

Nerminovic
Kontakt:

Post Postao/la Nerminovic » 25 apr 2015, 00:57

@samoposmatram

Izvinjavam se zbog kasnog odgovora, jednostavno nisam imao motivaciju niti energiju da odgovorim na pitanje, oprosti. :cry:

Imam veliki apetit ali dzaba i to kad ti je hrana na vrh glave, doslo mi je da se ubijem zbog rize. :lol:

Najbolje mi djeluje pasta i riba samo nije optimalno jesti pastu svaki dan tako da je mijenjam sa rizom tokom sedmice.

Inace sve ide po planu, skinuo sam par kila, trenira se, jede se, odmara se, sve je sasvim pozitivno jedino sto se mucim sa mesom po sat vremena svaki dan. :mrgreen:

Nije uposte lako ali se borim, zadovoljan sam sa rezultatima i ako sam samo mjesec i kusur na cut-periodu. :bow:
Champions of SportSport League 2017

BackSpace United

Odgovori

Natrag na “Fitness & Bodybuilding”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.