Manchester City FC

Moderatori/ce: _dreamer_,Monolog,ribery,geronimo,hammers,rio_Ferdy88,Otelo

Da l' će Manchester City uzeti ligašku titulu pod Guardiolinim vodstvom?

1. Da
94
49%
2. Ne
30
16%
3. Kakav Guardiola, Mourinho je za njeg izmislio trenerski posao
32
17%
5. Gdje je opcija broj 4?
10
5%
4. Evo je.
25
13%

Ukupno glasova: 191

muXmania
Kontakt:

Re: Manchester City FC

Post Postao/la muXmania » 11 dec 2011, 12:19

Rizah je napisao/la:Goldy i Mux, nisam nikad bio protiv Mancinija, to je odveć poznato. Cijenim čovjeka, jer se zadržao na klupi duže nego tri trenera npr. u Chesliju, tri u Liverpoolu itd.
Ali, kada je bio trener Intera, dva puta je naletio na engleze. Liverpool je slavio na Anfieldu 2:0 i u Milanu 0:1. Isti taj Feguson je za Unitedom izbacio ga iz LP, 0:0 u Milanu i 2:0 u Manchesteru. Zar ne?
Možeš li nam reći koji je to Cityijev stil igre?
United, odnosno Ferguson, voli V formaciju i svugdje je naglašava. Čitavog života igra taj stil. King preferira pass and move igru. U Arsenalu svi znaju loptati, jer je to Wengerov rukopis. Hary sa Tottenhamom gaji fudbal po krilima. Itd. Itd. Koji je to Cityijev stil? Koji je to Mancinijev rukopis?
Mancini ima neke druge prednosti, za razliku od drugih trenera. 99% igrača koje je on doveo su se isplatili ili isplaćuju. Vidimo gdje su njegova pojačanja, a gdje Hughsova.
ma ne kažem ja ništa, ima čiko svoje prednosti i mane ko i svako, al dođu ovdje Fergusondupelisci, i upoređuju šta je Ferguson osvojio a šta mlađahni Mančini, ako ćemo gledati činjenice, Mančini je Trapatoni za Fergusona po uspjesima u prvih 10 godina karijere, a isto tako Maradona za istog što se igračke karijere tiče... možemo mi prosipati gluposti al ljudi u Cityju itekako cijene Mančinijev rad i zadovojni su. A čovek je isto tako pod najvećim pritiskom od svih trenera na svijetu i dođu ovkvi tipovi koji su niko i ništa i omalovažavaju...

Da ti kažem koji je Mančinijev stil: 5 ispred V, 7 ispred igre po krilima, 12 ispred loptanja i 15 ispred pass and move ;)
-1945/46, 1971/72, 1997/98, 2000/01, 2001/02, 2009/10, 2011/12, 2012/13-

tevezito
Kontakt:

Post Postao/la tevezito » 11 dec 2011, 15:09

Niko ne spori uspjehe SAF-a ali 25 godina je covjek trener jednog kluba i neki navode njegove uspjehe kao argument da je on puno bolji od Mancinija.Da izvine svevisnji ni on ne bi mogao osvojit za 2 i po sezone ono sto neko osvoji za 25 godina.
UEFA MAFIA. 93:20 Agueroooo.

Johnyx95
Kontakt:

Post Postao/la Johnyx95 » 11 dec 2011, 16:03

Znal se ekipa za sutra ?
Zola in, Zola passes, Zola scores !

tevezito
Kontakt:

Post Postao/la tevezito » 11 dec 2011, 16:33

Johnyx95 je napisao/la:Znal se ekipa za sutra ?
Znat ce se sutra u 20.05 h.Jedini koji ce sigurno igrat su Hart,Yaya i Silva.Nadam se dobroj utakmici i neka bolji pobjedi.

SamoZeljo
Kontakt:

Post Postao/la SamoZeljo » 11 dec 2011, 17:30

Obradovala me ova vijest, City odbio ponudu lesinara (Milana) za Teveza. Znam da je Tevez klubu na teretu, plata +/- 12 miliona eura godisnje, ali mi je drago sto Milan nece uspjeti OPET kupiti dobrog igraca za male pare.
Samo cekaju negdje neki problem i uskoce sa ponudom, posuditi pa kasnije kupiti za nikakve pare.
Bravo za City! Nadam se da ce Tevez u PSG. Dobro bi bilo za City. ;)

baresi#6
Kontakt:

Post Postao/la baresi#6 » 11 dec 2011, 17:47

Goldy je napisao/la:
ne znam koji je Mancinijev rukopis i da li ga uopce ima... :mrgreen: takodjer ne bih zelio da namecem potpis i originalnost kao merilo kvaliteta...iako cenim originalnost i prepoznatljivost moze se biti uspesan i kvalitetan i bez potpisa...i kad vec sad poceh da razmisljam o potpisima, neke stvari pocinju da mi se vrzmaju po glavi...ali o tome u drugim postovima kasnije....
neki je dan lehman fino objasnio mancinijev 'rukopis' :lol:
Il club più titolato al mondo.

$ $́" ?́& The greatest mixed martial artist of all time.

Krepat ma ne molat!

ŽELJO DRŽAVA!

Goldy
Kontakt:

Zlatna Pravila uspjeha Roberta Mancinija

Post Postao/la Goldy » 11 dec 2011, 19:24

baresi#6 je napisao/la:
Goldy je napisao/la:
ne znam koji je Mancinijev rukopis i da li ga uopce ima... :mrgreen: takodjer ne bih zelio da namecem potpis i originalnost kao merilo kvaliteta...iako cenim originalnost i prepoznatljivost moze se biti uspesan i kvalitetan i bez potpisa...i kad vec sad poceh da razmisljam o potpisima, neke stvari pocinju da mi se vrzmaju po glavi...ali o tome u drugim postovima kasnije....
neki je dan lehman fino objasnio mancinijev 'rukopis' :lol:

Upravo sam na mail dobio poruku sljedeceg sadrzaja na talijanskom jeziku, liči mi na Mancinijev rukopis, ali nisam siguran da nije neki fol. Šta vi mislite?

Alunno dello storico collegio Ghislieri, si è laureato con lode in giurisprudenza all'Università di Pavia nel 1953, conseguendo nel giugno 1954 il Master of Laws (LL.M) all'Università di Harvard allievo di Louis Loss. Professore ordinario di diritto commerciale presso le Università di Trieste, Ca' Foscari di Venezia, Pavia e successivamente presso la Facoltà di Giurisprudenza dell'Università degli Studi di Milano. Professore Emerito di diritto commerciale nell'Università Commerciale Luigi Bocconi. È stato docente di Filosofia del Diritto nell'Università Vita-Salute San Raffaele.
Nel 2008, come riportato anche dal quotidiano Il sole 24 ore[1], nell'edizione cartacea dell'8 marzo [2], viene nominato consulente della FIAT nel tentativo di rilanciare la società in crisi di vendite.
Rossi è direttore della Rivista delle Società dal 1975 e della Rivista Banca, Borsa e Titoli di Credito dal 1982. È stato presidente del Centro Nazionale di Prevenzione e Difesa Sociale – CNPDS e dell'International Scientific and Professional Advisory Council of United Nations – I-SPAC, nonché della Società del Quartetto.
Inoltre è membro del consiglio di amministrazione di Palazzo Grassi ed è stato membro del Group of High Level Company Law Experts della Commissione Europea.

Prevod sa google translate:

Subject: Zlatna Pravila uspjeha Roberta Mancinija

Dragi Goldy, moze ti zvucati cudno, ali ovde Roberto Mancini, iako sam sjajan, uspešan i trofejan manager ja opet svakodnevno obilazim sportske forume gde se raspravlja o formacijama i taktikama koje bi City trebao igrati i na osnovu toga ja slazem formacije i odlucujem koji ce igraci igrati. To je nešto poput onog cara iz drevne priče koji bi se preobučen u prosjaka infiltrirao u svoj narod da bi iz prve ruke saznao za stanje nacije i šta narod misli o njegovoj vladavini.

Sta ces mora se covek snalaziti na sve nacine u ovom teskom managerskom poslu koji je pun iznenadjenja. Uostalom poznato ti je da sam ja tvorac izreke koja se nalazi u tvom potpisu - 'but the footbal is very strange'.

Iako ne govorim bosanski, pomocu google translatea redovno citam i sportsport.ba forum i tu sakupljam informacije redovno. Pogotovo na temama Edin Dzeko i Manchester City. Zapazio sam i tebe kao mladog talentovanog stratega i posto osecam da imas dobro srce i zlatnu dusu, kao i neku vedrinu koja je slicna mojoj, odlucio sam da ti posaljem par saveta i otkrijem neke tajne mog managerskog zanata. Mozda ce ti zvucati fantasticno, ali u tebi gledam svog potencijalnog naslednika.

Pazljivo ih prouci i primeni i fudbalska slava bice tvoja, ako se pokazes i dokazes mozda cu te postaviti za svog naslednika u Citiju nakon sto osvojim sve sto se osvojiti moze. Slat cu ti svoje savete jednom sedmicno, posto imam mnogo posla u Citiju ovih dana, sad dolazi onaj gust raspored pred Bozic, a to ce biti i najefikasnije jer ces da ucis malo pomalo i tako ces nauciti puno. Bas kao i Edin Dzeko. I bas kao sto je rekao Aristotel, 'treba piti umereno, jer kada piješ umereno možeš popiti koliko god hoćeš'. A vidiš valjda po Džeki Bali i Agueru da je ta taktika delotvorna.

Pravila uspjeha Roberta Mancinija

Pravila broj 1-4:

1. Ako zelis biti uspjesan okruži se ljudima pametnijim, bogatijim i boljim od sebe...

2. Ako nisi neki strateg i ne znaš slagati dobre formacije, barem se pobrini da se predstaviš kao veliki stručnjak, moraš stvoriti u javnosti jaku sliku o sebi kao stručnom i ozbiljnom i trofejnom treneru(makar ti trofeji bili u slabim ili oslabljenim ligama), da te mogu unajmiti veliki i bogati klubovi i da ti ljudi mogu povjeriti velike pare da bi mogao nakupovati mnogo dobrih igrača...

3. Pošto si nakupovao mnogo dobrih igrača(najmanje po 2-3 za svaku poziciju), redovno ih rotiraj i stavljaj na razne pozicije nešto se mora desiti i nesto će se valjda izroditi iz toga...

4. Nemoj nikada da se sekiraš što drugi manageri znaju postavljati bolje formacije od tebe i što bolje znaju kojem igraču odgovara koja pozicija, znaj da je sezona duga i da će ih snaći povrede više nego tebe(jer ti si nakupovao toliko igraca da mozes igrati 7 uporednih liga i mozes podneti sve povrede ovog sveta) i džaba će im biti njihove formacije.

Toliko u ovom javljanju, ljubi te tvoj Ujka Roberto!
"...but the football is very strange." - R. Mancini
http://www.youtube.com/watch?v=lh8zUroNItw

QUARESMA 18<<<
Kontakt:

Post Postao/la QUARESMA 18<<< » 11 dec 2011, 20:53

od sad navijam za City

bosnas_
Kontakt:

Post Postao/la bosnas_ » 11 dec 2011, 21:01

Johnyx95 je napisao/la:Znal se ekipa za sutra ?
zna,Aguero sam u spicu napada,Baloteli i Dzeko na klupi.Postava ce biti slicna onoj u Liverpulu..Milner ce igrati malo ofanzivnije i to je to...Vraca se Ricards na desni bek!

VanBasten
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la VanBasten » 11 dec 2011, 21:02

QUARESMA 18<<< je napisao/la:od sad navijam za City
a od sutra? :mrgreen:
glupost za hrabre je sebičan lijek

Dis tajm nekst jer, vil'bi čempions of Jurop

ANTIFA !
Kontakt:

Post Postao/la ANTIFA ! » 11 dec 2011, 21:47

a idi mazlumcino , yebo te City u paksu 8-)
Nemoj majketi kad si promjenio Chelsea za City da se sutra vracas poslije utakmice da navijas za Chelsea 8-)
;) sve si ovim dokazo :D
MOSTAR U SRCU VELEŽ DO GROBA !

QUARESMA 18<<<
Kontakt:

Post Postao/la QUARESMA 18<<< » 11 dec 2011, 22:23

bjezi sa ove teme, ne spamaj drekavac jedan
Van basten
Od sutra za barcu, ne znam

Rizah
Kontakt:

Post Postao/la Rizah » 11 dec 2011, 22:39

QUARESMA 18<<< je napisao/la:bjezi sa ove teme, ne spamaj drekavac jedan
Van basten
Ako želiš biti in ili ti ga u modi ili da niko nema ništa da kaže protiv tvog kluba, onda navijaj za Želju :D Željo nikad ne gubi :D
I ja vala sutra navijam za City :P
There got to be something for Liverpool big number nine ...

ANTIFA !
Kontakt:

Post Postao/la ANTIFA ! » 11 dec 2011, 23:13

Rizah je napisao/la:
QUARESMA 18<<< je napisao/la:bjezi sa ove teme, ne spamaj drekavac jedan
Van basten
Ako želiš biti in ili ti ga u modi ili da niko nema ništa da kaže protiv tvog kluba, onda navijaj za Želju :D Željo nikad ne gubi :D
I ja vala sutra navijam za City :P
budi in . nenavijaj za šelju i nebudi u grupi the maliii

navijaj ko ti brani za Shity
MOSTAR U SRCU VELEŽ DO GROBA !

Nimla_RZ
Kontakt:

Post Postao/la Nimla_RZ » 11 dec 2011, 23:14

Ovaj dio sezone je odlučujući, sad treba napasti i to jako...
Čelik Zenica 1945

tevezito
Kontakt:

Post Postao/la tevezito » 11 dec 2011, 23:15

haha Citymania zavladala :) :) .Desilo se i to zbog puta necu moci gledat sutra utakmicu prva ove sezone koju necu gledati.Tako da ako slucajno izgubimo a male su sanse za to, :D tek nekad u srijedu cu moci cestitati na pobjedi.Ali sta ja to pricam kad necemo izgubit

SamoZeljo
Kontakt:

Post Postao/la SamoZeljo » 12 dec 2011, 09:13

Jedva cekam utakmicu veceras. Imam osjecaj da ce Chelsea krenuti zestoko jer im je ovo zadnja sansa da ostanu u borbi za titulu. Inace, Abramovich zapjeni cim vidi da nisu na mjestu koje vodi u LP. Razlog vise da veceras krenu u napad.
Sa druge strane, City ima dovoljno kvaliteta da se nosi sa bilo kojom ekipom u EPL. Tako da odgovor moze biti jos zesci. Prilika da se eliminise jedan konkurent se treba iskoristiti.

Na ovu tekmu se ne smijem kladiti. :D Abramovichu inace ne vjerujem, nisam nikad ni vjerovao. Tako da se svakako rijetko kladim na njihove tekme.

Johnyx95
Kontakt:

Post Postao/la Johnyx95 » 12 dec 2011, 13:53

SamoZeljo je napisao/la: Na ovu tekmu se ne smijem kladiti. :D Abramovichu inace ne vjerujem, nisam nikad ni vjerovao. Tako da se svakako rijetko kladim na njihove tekme.
Ne igra Roman večeras tako da znaš. ;)
Zola in, Zola passes, Zola scores !

SamoZeljo
Kontakt:

Post Postao/la SamoZeljo » 12 dec 2011, 15:55

Johnyx95 je napisao/la:
SamoZeljo je napisao/la: Na ovu tekmu se ne smijem kladiti. :D Abramovichu inace ne vjerujem, nisam nikad ni vjerovao. Tako da se svakako rijetko kladim na njihove tekme.
Ne igra Roman večeras tako da znaš. ;)
Ma ne znam, na veliko se prica da je njegov i Vitesse iz Arnhema ali da nije na njegovom imenu jer ne moze imati dva ili vise klubova na svom imenu. Jordania navodno glumi vlasnika a na pitanje da li je Abramovich iza svega odgovara kako su samo prijatelji. Cudno, nisu ni iz iste drzave a raja. :) Poslije preuzimanja, u Vitesse su dosla dva igraca Chelsea (bili su posudjeni). Koja slucajnost! Jordania je mutan i ne zna se odakle mu tolike pare a ja vjerujem da ih i nema nego da je Abramovichev pijun. Nisam jedini koji to misli.

Bilo kako bilo, ja ne vjerujem da Abramovich baca pare iz ljubavi prema fudbalu, a i igra njegovog tima je znala imati nagle promjene.
City drze ljudi koji i nemaju bas neke veze sa fudbalom ali njihov cilj se zna, promocija Abu Dhabija, pa ih i razumijem, dok ovog drugog ne mogu razumjeti. Pogotovo ne ako ima vise klubova u svom vlasnistvu a svi ti klubovi su redovno u minusu.

Goldy
Kontakt:

Post Postao/la Goldy » 12 dec 2011, 17:04

Volio bih veceras vidjeti pet komada u mrezi Chelsea neg pare
"...but the football is very strange." - R. Mancini
http://www.youtube.com/watch?v=lh8zUroNItw

Odgovori

Natrag na “English Premier League”

Trenutno korisnika/ca: Brokula, Nane17 i 8 gostiju.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []