ATP Tour

Moderatori/ce: Monolog,Unofficialpage

Ko će biti novi broj 1?

Anketa je završila: 25 mar 2017, 15:32.

a) Kei Nishikori
1
1%
b) Miloš Raonić
3
4%
c) Grigor Dimitrov
6
9%
d) Dominic Thiem
13
19%
e) Nick Kyrgios
5
7%
f) Alexander Zverev
23
33%
g) nitko od navedenih
18
26%

Ukupno glasova: 69

retro
Kontakt:

Re: ATP Tour

Post Postao/la retro » 02 nov 2012, 22:49

Bravo MIkiiii, drugo polufinale u Parizu. Ono prvo 2009 godine protiv Soderlinga je bilo fenomenalno, valjda i sutra moze nastaviti u istom ritmu, iako je Ferrer veliki favorit, jer on moze prolaziti Francuza na mrezi i nece moci stalno izlaziti naprijed.

[youtube][/youtube]

Majstorija. ;)

Llodra-Janowicz finale i ja presretan. :D A moze i Francusko finale, sto da ne.
Genius, outrageous, the best ever! RF!

KSIVLE
Kontakt:

Post Postao/la KSIVLE » 03 nov 2012, 12:14

Tipsarević jučer predao već 23. meč u karijeri. Poprilično ružna brojka. Inače, zanimljivo da je i Đoko tokom karijere često znao predati. Očito Srbi lako odustanu kad im ne ide. :D
"Zanimanje tako velikih klubova godi, ali ja neću napustiti Dortmund. Ovdje nogomet nikada nije bio sporedna stvar; oduvijek je bio glavna!"

likma23
Kontakt:

Post Postao/la likma23 » 03 nov 2012, 15:06

Janowicz idemoo do finala, ali ne i titule jer to osvaja Ferrer :D

Bravo Janowicz, majstore toooo... Cestitam na sjajnoj igri i da ovako nastavis igrati i u nastavku svoje karijere
Roger Federer the best!!!

Damir Dzumhur!!!!

Claus
Kontakt:

Post Postao/la Claus » 03 nov 2012, 18:48

Svaka čast Janowiczu. Igra tenis karijere, a tek su mu 22 godine. Sutra, u finalu protiv Ferrera, ćemo vidjeti da li je sve ovo do sada slučajno, ili se rađa nova zvijezda - Top 10 igrač (možda čak i bolji). Inače, koliko god bih volio da autsajder osvoji Paris, ne bi mi bilo mrsko ni da David osvoji svoj prvi Masters. Zaslužio je stari...

DANTES
Kontakt:

Post Postao/la DANTES » 03 nov 2012, 23:22

Mislim da će ga David srušiti... Umoran je, još ga diže adrenalin, ali David je prejak i preiskusan...
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

Edin TM87
Kontakt:

Post Postao/la Edin TM87 » 03 nov 2012, 23:28

Davidova sansa karijere, da je birao protivnika u finalu prije pocetka turnira vrlo moguce da bi uz'o Poljaka. Preiskusan i predobar je da ovo propusti. Najveci uspjeh Ferrera u karijeri ce biti sutrasnja pobjeda. (ne racunajuci DC, kao ekipno takmicenje)...

EDIT: Mozda uskoro predje Nadala na 4. mjestu :mrgreen:
Roger Federer the greatest of all time!
Peyton Manning - the greatest QB of all time!

DANTES
Kontakt:

Post Postao/la DANTES » 03 nov 2012, 23:33

Vratiće se Rafa...
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 04 nov 2012, 12:04

DANTES je napisao/la:Vratiće se Rafa...
Veliko je pitanje u kom izdanju...Nadal koji nije na svakoj loptici je laka meta i za udarace i za grindere.

samosarajvo
Kontakt:

Post Postao/la samosarajvo » 04 nov 2012, 12:22

MaGiCa je napisao/la:
DANTES je napisao/la:Vratiće se Rafa...
Veliko je pitanje u kom izdanju...Nadal koji nije na svakoj loptici je laka meta i za udarace i za grindere.
Vratice se, samo sto ce smanijit broj turnira i uvest više šljake a smanjit tvrdu kolko je to moguce.
Pretpostavljam
4 GS-a, 3 mastersa na sljaci,Barcelonu,Akapulko,Queens, mozda Katar kao zagrijavu za AO.

Nisam siguran da li smije preskakati masterse samo tako...ali sumnjam da ce igrati svih 6 mastersa na tvrdoj podlozi.Pretpostavljam da ce se skoncentrisati na onaj dio poslje Australije a prije RG jer je tu ipak nesto sporija tvrda podloga.

DANTES
Kontakt:

Post Postao/la DANTES » 04 nov 2012, 13:38

Ja uvijek nekako vjerujem u njega... Svi su ga bili otpisali i 2009, a onda se vratio jači no ikad....
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

formance
Kontakt:

Post Postao/la formance » 04 nov 2012, 13:53

Janowicz je veliko osvježenje za tenis. Gratis je to što momak ima srce i veliku želju da napreduje. Usput, tek mu je 21 godina tako da se nadam da će nastaviti sa ovakvim igrama i u nastavku karijere. Izuzvev Gonza, ne sjećam se da je neko onako tukao IO forhende u zadnjih nekoliko godina. Kakvu snagu, sigurnost i samopouzdanje ima u tom udarcu. Fascinantno. :idea: Vidjećemo kako će izgledati danas, umoran je, ipak mu je ovo 8. meč u 8 dana, a i Ferrer želi konačno da se okiti titulom sa nekog masters turnira, pa ko zna kako će se stvari odvijati.
Svim srcem sam uz Poljaka, mislim da može do pobjede ovdje.

http://www.espn.co.uk/tennis/sport/story/177649.html

Becker. :idea: Konačno je neko prikazao stvari onakve kakve jesu i objasnio koliko je 'najbolji svih vremena' širok i za tumačenje nezahvalan pojam. :idea:
"I think for me the most talented of all times was Rios. But unfortunately he doesn't want to continue his tennis career, because when it's too easy for you, then it's boring. For me, tennis is not so easy" - Marat Safin

Profesionalnitenis.com

elninho_resTO
Kontakt:

Post Postao/la elninho_resTO » 04 nov 2012, 15:10

Ajmo Davide , vrijeme je !
"DON'T HATE THE PLAYER, HATE THE GAME"
"BEEN THERE WON THAT"

Walk on, walk ooon with hope in your heart and you'll never walk alone, YOU'LL NEVER WALK ALONE

Edin TM87
Kontakt:

Post Postao/la Edin TM87 » 04 nov 2012, 16:43

Kao sto sam rekao, rutinski bez puno muke...

Bravo Davide!

DANTES
Kontakt:

Post Postao/la DANTES » 04 nov 2012, 19:19

Edin TM87 je napisao/la:Kao sto sam rekao, rutinski bez puno muke...

Bravo Davide!
Misliš kao što je DANTES rekao? :lol:
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

likma23
Kontakt:

Post Postao/la likma23 » 04 nov 2012, 20:13

Bravo Davide! Cestitam na 1. masters tituli a cestitam i Janowiczu na 1. finalu u karijeri, na ovim vecim turnirima
Roger Federer the best!!!

Damir Dzumhur!!!!

samosarajvo
Kontakt:

Post Postao/la samosarajvo » 04 nov 2012, 20:14

Godra mi je zbog ovog covjeka pravo, red je bio da se okiti masters titulom.

P.S.
Rafa Nadal je napisao/la:Another day working hard on my recovery! With your support, everything is easier :)
slika

soba 39
Kontakt:

Post Postao/la soba 39 » 04 nov 2012, 20:25

Imam loš predosjećaj,da li je ovo alibi ili...?
http://www.b92.net/sport/tenis/masters/ ... _id=657623" onclick="window.open(this.href);return false;
:roll:
"Indija,Pakistan..."

retro
Kontakt:

Post Postao/la retro » 04 nov 2012, 22:01

slika

GROUP A
Novak Djokovic (SRB)
Andy Murray (GBR)
Tomas Berdych (CZE)
Jo-Wilfried Tsonga (FRA)

GROUP B
Roger Federer (SUI)
David Ferrer (ESP)
Juan Martin del Potro (ARG)
Janko Tipsarevic (SRB)

Roger Federer
Fantasticna godina za RF-a, GS titula, povratak na prvo mjesto, postavljanje rekorda po broju sedmica na prvom mjestu.
Sezonu je poceo u Dohi kao i obicno i morao predati polufinale bez borbe, u Australiji stize do polufinala gdje gubi od Nadala, iako je sve izgledalo da ce taj mec dobiti.
Nakon toga slijedi odlican period i tri turnira u nizu koje osvaja(Rotterdam, Dubai i IW), Na sljaci onako solidni rezultati i onda titula i srebro na OI na terenima Wimbledona. 1/4 Us Opena, jos jedno polufinale Mastersa i finale u Baselu.
Pobjednik turnira u posljednje dvije godine

Novak Djokovic
Nakon prosle sezone iz snova, svi su ocekivali da Novak nastavi sa istom igrom. Ipak ova godine je bila nesto slabija, ali opet odlicni rezultati, uzeo i GS i Masters, ostaje zal za OI. Sezonu pocinje u Australiji i odmah na startu uzima GS, dva fenomenalna meca u polufinalu i finalu, ujedno i najduzi mec u historiji GS finala. Uzima jedan od dva Mastersa na Americkom betonu, a onda borba sa Nadalom na sljaci, gdje je ove godine ostao praznih ruku. Slabiji nastupi na travi, a onda do kraja godine jos dva Mastersa i finale Us Opena. I on ima titulu na zavrsnom turniru, dok se turnir igrao u Sangaju.

Andy Murray
I za Britanca fenonemalna godina, iako se nije cinilo tako tamo negdje u julu mjesecu nakon poraza u finalu Wimbledona. Napokon je uzeo GS, tome dodao i Olimpijsko zlato. Ostao je bez Mastersa ove godine iako je igrao dva finala, a oba gubio od Djokovica.
Sezonu pocinje porazom od Djokovica u Melburnu, a bio je jako blizu pobjedi, do finala Wimbledona nije imao posebne rezultate, tek finale Miamia.
Poraz u finalu Wimbledona, gdje je opet bio blizu, nakon toga slijedi fantastican turnir na OI i zlato za njega, a onda i prva GS titula u New Yorku. Propustio je nekoliko mec lopti u finalu Sangaja protiv Djokovica.

David Ferer
Spanac zvani rudar, kopa citavu godinu i evo danas mu se napokon sve to ostvarilo. Danas je u Parizu uzeo prvu Masters titulu. Odlicna godina za njega, konstantan kao i uvijek, posebno na GS turnirima. Igrao je 1/4 u Australiji, 1/2 u Parizu, 1/4 u Londonu i 1/2 u New Yorku.
Pored toga uzeo je cak 7 titula ove godine. :o I to na svim mogucim podlogama, betonu, sljaci, travi i indoor hardu. Svaka cast!

Tomas Berdych
Berdych opet konstantan i sasvim solidan, sto je dovoljno da se nadje na zavrsnom Mastersu. Za njega dobri rezultati na dva Slema, u Australiji 1/4, u New Yorku 1/2, na jednom je totalno podbacio(Wimbledon) i jedan solidan, RG. Najbolje rezultate ostavio na sljakstim Mastersima, polufinale u MC.u i finale u Madridu. Dvije titule za njega ove godine, obje u dvorani i jos dva izgubljena finala.

J.W Tsonga
Za Tsongu skromna sezona, ali opet dovoljno za najboljih 8. Igrao je mali milion turnira, Dvije titule i jedno finale, polufinale Wimbledona, a najveci zal ce ostati za mec loptama protiv Djokovica na RG-u. Dosta varijacija od njega ove godine, tako da je znao ispadati i u prvim kolima Mastersa i 250 turnira, ali turnir se igra u dvorani i uvijek je opasan kad poludi.

Juan Martin Del Potro
Za Delpa odlicna godina, pravi povratak medju 10 najboljih, Dosta puta je ove godine gubio od Federera, ali je sve naplatio titulom u Baselu. 3 1/4 GS-a ove godine za njega, srebro na OI, titule u Marseillu, Estorilu, Becu i Baselu.
Gurao je dobro i u Davis Cupu, ali je imao nesrecu da se povrijedio, a da nije sigurno bi Argentinca igrala u velikom finalu. Za njega drugi nastup na zavrsnom Mastersu, a prvi put kada je igrao, otisao je do finala, gdje je izgubio od Davydenka.

Janko Tipsarevic
Janko se ustalio medju 10 najboljih, iako je opet imao glupi poraza, njegov drugi nastup u Londonu, ali prvi put da je direktno obezbjedio nastup, jer je prosle godine upao kao zamjena.
Dva finala i jedna titula, kada se pogleda broj turnira, to skromno izgleda.
Jedno 1/4 na GS-u i dva polufinala na Mastersima. Najslabiji ucesnik turnira.
Genius, outrageous, the best ever! RF!

Edin TM87
Kontakt:

Post Postao/la Edin TM87 » 04 nov 2012, 22:05

DANTES je napisao/la:

Bravo Davide!
Kad sam ja rek'o da ce Ferrer uzet bez problema ovaj turnir ti si jos slavio prvo mjesto Novaka. ;)

soba 39
Kontakt:

Post Postao/la soba 39 » 04 nov 2012, 23:57

Edin TM87 je napisao/la:
DANTES je napisao/la:

Bravo Davide!
Kad sam ja rek'o da ce Ferrer uzet bez problema ovaj turnir ti si jos slavio prvo mjesto Novaka. ;)
Po tebi,kako će Fed proći u Londonu ?
"Indija,Pakistan..."

Odgovori

Natrag na “Tenis”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.