Edin Džeko - Arhiva postova
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_
Re: Edin Džeko
Pateticna igra Citya baca u depresiju po ko zna koji put fanove Edina Dzeke.
Kad god su ga mogli zaobici u igri zaobisli su ga.
Solidna kontrola lopte i dribling Dzeke.
Kad god su ga mogli zaobici u igri zaobisli su ga.
Solidna kontrola lopte i dribling Dzeke.
Two-time champion of Central European Cup, triple champion of Bosnia and Hercegovina, two-time cup winners, and one time winner of the international Intertoto cup.
- Consigliere
- Kontakt:
Dzeko ce i slijedece sezone biti zamjena. Samo sto ce sada u slucaju dobre forme moci izboriti mjesto u prvih jedanaest, za razliku od Mancinijeve ere.
Fit Tony: I keep my friends close...
Homer: But your enemies closer?
Fit Tony: No! Why would I do that? If I kept my enemies close, they would kill me!
Fit Tony: No! Why would I do that? If I kept my enemies close, they would kill me!
Consigliere je napisao/la:Dzeko ce i slijedece sezone biti zamjena. Samo sto ce sada u slucaju dobre forme moci izboriti mjesto u prvih jedanaest, za razliku od Mancinijeve ere.
Pa ocito je Dzeko prvi Pelegrinijev izbor, i to s pravom, sudeci bar po ovome prikazanom u 75 minuta. Pokazao se kao solidan dribler, jako dobar asistent, i kao nezaobilazan u situacijama kada treba reagirati brzo i tacno. Sve to mi ne ostavlja sumnju da ce Dzekson biti jedna od glavnih karika MC-vog pohoda na novu titulu.
Zasto bi bio zamjena. Ne zasluzuje jer igra dobro, kao i sto je danas bijo medzu boljima. A Jovetic i Negredo trebaju, da se izbore interno za mjesto, a gdje je navikavanje na englesku ligu, uslove zivota, jezik, mentalitet, itd itd. Znaci kompletna adaptacija.
Po meni Yaya nema mjesta u ovoj ekipi, jer njegovi ti neki potezi cesto bacaju napad ili momentum iz ritma, tempa. Dok je Fernandinho dosta brzi igrac, a i lopta mu se ljepi za nogu.
Po meni Yaya nema mjesta u ovoj ekipi, jer njegovi ti neki potezi cesto bacaju napad ili momentum iz ritma, tempa. Dok je Fernandinho dosta brzi igrac, a i lopta mu se ljepi za nogu.
dobre guzove ima Belma
izgubi city i ovu hhaha a:D
- Consigliere
- Kontakt:
Aguero ce biti prvi Pellegrinijev izbor, vjeruj mi. Ovo kupovanje ofanzivnih igraca, a posebno dolazak Negreda smanjice minutazu Dzeki, skoro sigurno.milomlat je napisao/la:Consigliere je napisao/la:Dzeko ce i slijedece sezone biti zamjena. Samo sto ce sada u slucaju dobre forme moci izboriti mjesto u prvih jedanaest, za razliku od Mancinijeve ere.
Pa ocito je Dzeko prvi Pelegrinijev izbor, i to s pravom, sudeci bar po ovome prikazanom u 75 minuta. Pokazao se kao solidan dribler, jako dobar asistent, i kao nezaobilazan u situacijama kada treba reagirati brzo i tacno. Sve to mi ne ostavlja sumnju da ce Dzekson biti jedna od glavnih karika MC-vog pohoda na novu titulu.
Mislio sam ti odgovoriti ozbiljno, ali kad sam ovo vidio odustao sam...Beko je napisao/la:Zasto bi bio zamjena. Ne zasluzuje jer igra dobro, kao i sto je danas bijo medzu boljima. A Jovetic i Negredo trebaju, da se izbore interno za mjesto, a gdje je navikavanje na englesku ligu, uslove zivota, jezik, mentalitet, itd itd. Znaci kompletna adaptacija.
Beko je napisao/la:Zasto bi bio zamjena. Ne zasluzuje jer igra dobro, kao i sto je danas bijo medzu boljima. A Jovetic i Negredo trebaju, da se izbore interno za mjesto, a gdje je navikavanje na englesku ligu, uslove zivota, jezik, mentalitet, itd itd. Znaci kompletna adaptacija.
yaya je vec prosle sezone bio zreo za penzije. Ali raduje povratak stare forme Nasrija, dobra forma Milnera i Zabalete, kljucnih igraca sto se tice Dzeke. Veceras se u par prilika pokazalo koliko Nasri i Dzeko mogu pretstavljati ubitacan tandem. Ovaj Sinkler nikada nije trebalo ni da dodje u klub poput MC, covjek je jednostavno promasaj u svakom pogledu. kompanija ne treba posebno hvaliti, covjek je zaista dobar u poslu koji obavlja. Nastasic bi mogao uskoro poceti grijati klupu, diok se njegov zemljak Kolarov opasno namece kao nezaobilazan na lijevoj strani. Ne znam sta namjerava Pelegrini, ali jedno je ocito: Dzeko ce pocinjati tekme sa klupe, i do njega je koliko ce poraditi na pokretnosti, naime, to je jedino sto mu nedostaje da bi postao najubitacniji napadac na svijetu. Onaj Dzeko iz Volfsburga bi danas pomeo i Kavanija, i RVP, i Levandovskog, i Falkaa. Ovom Dzeki danas samo fali ta dodatna motivacija, da pocne da trci malo vise, da se krece, da trazi loptu i da je se ne oslobadja na prvu.
Ne znam o čemu toliko raspreavljanje po pitanju Džekine minutaže. Evidento je da je Pellegrini ciljano doveo dva fudbalera približng tipa već dvojici u klubu. Negredo je sličan tip napadača kao Edin, dok je Jovetić sličan kao Aguero, tj. brz, okretljiv, tehničar. Sezona je duga, pogotovo u Engleskoj i nema šanse da cijelu sezonu Negredo može odigrati konstantno na visokom nivou. Džeko će, siguran sam , dobivati šansu a na njemu je da iskoristi.
PS. Mislim da će Pellegrini forsirati igru sa 2 napadača, tako da će taj napadački duo vjerovatno biti jedan klasičan target man i jedan pokretljivi napadač.
PS. Mislim da će Pellegrini forsirati igru sa 2 napadača, tako da će taj napadački duo vjerovatno biti jedan klasičan target man i jedan pokretljivi napadač.
neću da rasplamsavam neku raspravu , zanemarite nacionalnost igrača kojeg ću spomenuti ali uzimam ga kao primjer jer zaista pokazuje jednu osobinu u igri koju trenutno Džeko baš nema .. govorim Mandžukiću . Lik nikada nije imao tehničkih sposobnosti kao Džeko niti će ih imati , niti ima šut kao Džeko , niti ima fizičku snagu i sposobnost građenja kao Džeko .. ali ja kada gledam utakmice Bayerna lik konstantno trči , bez obzira što je centarfor . Otkriva se na krilo , protrčava u sredinu , vraća se u odbranu , znači požrtvovanost koju pokazuje mu je i dala to mjesto koje ima u Bayernu..
to je ono što nedostaje Edinu , gledam ga , hoda po terenu , šetka se , protivnički igrači se dodaju u odbrani , on umjesto da ih barem malo pritisne da izbiju loptu šetka se i tek kada Kompany dotrči u napad i uzme loptu on počne nešto kao trčati . kad bi Džeko barem malo poradio na svom trčanju , bez obzira što nije pretjerano brz napadač , kada bi trčao cijelu utakmicu to bi se primjetilo i to treneri cijene . njemu samo ta karakteristika nedostaje , i postao bi ponovo onaj Džeko iz Wolfsburga .. a kao što napisa ovaj iznad mene, takav Džeko može pomesti i Cavanija ,i RVP-a i Lewandowskog ..
to je ono što nedostaje Edinu , gledam ga , hoda po terenu , šetka se , protivnički igrači se dodaju u odbrani , on umjesto da ih barem malo pritisne da izbiju loptu šetka se i tek kada Kompany dotrči u napad i uzme loptu on počne nešto kao trčati . kad bi Džeko barem malo poradio na svom trčanju , bez obzira što nije pretjerano brz napadač , kada bi trčao cijelu utakmicu to bi se primjetilo i to treneri cijene . njemu samo ta karakteristika nedostaje , i postao bi ponovo onaj Džeko iz Wolfsburga .. a kao što napisa ovaj iznad mene, takav Džeko može pomesti i Cavanija ,i RVP-a i Lewandowskog ..
viKK je napisao/la:neću da rasplamsavam neku raspravu , zanemarite nacionalnost igrača kojeg ću spomenuti ali uzimam ga kao primjer jer zaista pokazuje jednu osobinu u igri koju trenutno Džeko baš nema .. govorim Mandžukiću . Lik nikada nije imao tehničkih sposobnosti kao Džeko niti će ih imati , niti ima šut kao Džeko , niti ima fizičku snagu i sposobnost građenja kao Džeko .. ali ja kada gledam utakmice Bayerna lik konstantno trči , bez obzira što je centarfor . Otkriva se na krilo , protrčava u sredinu , vraća se u odbranu , znači požrtvovanost koju pokazuje mu je i dala to mjesto koje ima u Bayernu..
Pa da radi to sto radi Mandzukic, to jest trci i trci bio bi najbolji na svijetu......Lijepo si opisao Mandzukica, ali on da to ne radi ne bi imao nista ponuditi?
Bojim se da je Dzeko sad na tim granama kada ne nudi puno vise...Batko je napisao/la:Potpis! Nekad davno sam napisao nesto slicno. Definitivno mu fali motivacije, a bogami i snage da trci cijelu utakmicu.viKK je napisao/la:neću da rasplamsavam neku raspravu , zanemarite nacionalnost igrača kojeg ću spomenuti ali uzimam ga kao primjer jer zaista pokazuje jednu osobinu u igri koju trenutno Džeko baš nema .. govorim Mandžukiću . Lik nikada nije imao tehničkih sposobnosti kao Džeko niti će ih imati , niti ima šut kao Džeko , niti ima fizičku snagu i sposobnost građenja kao Džeko .. ali ja kada gledam utakmice Bayerna lik konstantno trči , bez obzira što je centarfor . Otkriva se na krilo , protrčava u sredinu , vraća se u odbranu , znači požrtvovanost koju pokazuje mu je i dala to mjesto koje ima u Bayernu..
to je ono što nedostaje Edinu , gledam ga , hoda po terenu , šetka se , protivnički igrači se dodaju u odbrani , on umjesto da ih barem malo pritisne da izbiju loptu šetka se i tek kada Kompany dotrči u napad i uzme loptu on počne nešto kao trčati . kad bi Džeko barem malo poradio na svom trčanju , bez obzira što nije pretjerano brz napadač , kada bi trčao cijelu utakmicu to bi se primjetilo i to treneri cijene . njemu samo ta karakteristika nedostaje , i postao bi ponovo onaj Džeko iz Wolfsburga .. a kao što napisa ovaj iznad mene, takav Džeko može pomesti i Cavanija ,i RVP-a i Lewandowskog ..Pa da radi to sto radi Mandzukic, to jest trci i trci bio bi najbolji na svijetu......Lijepo si opisao Mandzukica, ali on da to ne radi ne bi imao nista ponuditi?
"Ali, neka ti je Bogom prosto, nisi ti birao svoju sitnu dušu, dali su ti je, ne pitajući, došao si na red kad drugih, boljih, nije više bilo..." M. Selimović
Mandžukić da ne trči bio bi običan centarfor tipa Ibišević poslije svoje ozlijede (govorim o tehničkim sposobnostima) . izvrsna igra glavom , te naravno ključna završnica i dobar tajming.
Džekina sama usporenost ga nekada i u ključnim momentima zna učiniti takvim da izgleda jako bezidejno .. on ne obraća pažnju previše , odnosno ne trči , i City oduzme loptu i krene sa kontrom , on dok ubrza i počne trčati , prođe vremena .. i neko mu u međuvremenu doda loptu , on nema opcije nego da je vrati nekako nazad .. međutim da je u trku i potpuno fokusiran na igru , znao bi proigrati nekoga ko je dublje u napadu , ili povući loptu (što zna veoma dobro) ..
Džekina sama usporenost ga nekada i u ključnim momentima zna učiniti takvim da izgleda jako bezidejno .. on ne obraća pažnju previše , odnosno ne trči , i City oduzme loptu i krene sa kontrom , on dok ubrza i počne trčati , prođe vremena .. i neko mu u međuvremenu doda loptu , on nema opcije nego da je vrati nekako nazad .. međutim da je u trku i potpuno fokusiran na igru , znao bi proigrati nekoga ko je dublje u napadu , ili povući loptu (što zna veoma dobro) ..
- Consigliere
- Kontakt:
Mandzukic je puno okretniji, i, mislim, laksi od Dzeke. Zilav je nekako. I imao je srece jer je dio jednog od najboljih timova u zadnjih 20 godina, dok je Dzeko zapeo sa talijanskim takticarem.
Dzeko je poprilicno spor, ali je poprilicno dobar tehnicar.
Meni najvise lici na Christiana Vieria ili Olivera Bierhoffa.
Dzeko je poprilicno spor, ali je poprilicno dobar tehnicar.
Meni najvise lici na Christiana Vieria ili Olivera Bierhoffa.
Sad IZ Sevilje ako dođe NEgredo,a već je došao i onaj kapiten sdesno krilo zatim i JOvetić teško Džeko bude se mogo izboriti za mjesto prvog napdača pogotov što će igrati vjerovatno sa jednim napdačem
- calcio
- Lokacija: Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwllllantysiliogogogoch
- Kontakt:
City u JAR-u trenira po tri puta na dan, cilj im je dostici fizicku spremu i danas su bas izgledali izmoreni.
A ova tema vidim i dalje privlaci vrhunske strucnjake, neka bas lijepo.
A ova tema vidim i dalje privlaci vrhunske strucnjake, neka bas lijepo.
Negredo, Dzeko, Aguero plus Jovetic i Navas kao krilni. Nema sanse da se igra sa jednim napadacem, ali i sa dva se Edin nece naigrati koliko bi mi htjeli da igra.
Vjerovatno City udara na sve frontove i zato se radilo na sirini.
Vjerovatno City udara na sve frontove i zato se radilo na sirini.
E sta sve covjek nece procitati. Ispade da su svi Dzeki konkurencija, a da on njima nije
Ispade Jovetic bolji od Dzeke, koji mora na tone pure da pojede, da bi uopste i prisao da se sa Dzekom poredi.
Negreda sacekajmo, kako ce se snaci u Engleskoj, ne mogu ga nesto procjeniti.
Ispade Jovetic bolji od Dzeke, koji mora na tone pure da pojede, da bi uopste i prisao da se sa Dzekom poredi.
Negreda sacekajmo, kako ce se snaci u Engleskoj, ne mogu ga nesto procjeniti.
Titule YUG-BiH-- (6) 66/67, 84/85, 98/99, 06/07, 14/15, 18/19
Kup BiH---------- (6) 96/97, 97/98, 01/02, 04/05, 13/14, 18/19
Super kup BiH--- (1) 96/97
Slazem se sa svima koji Dzeki ni sljedece sezone ne predvidjaju veliku minutazu.Na zalost,City i novi trener su opet izigrali dijamanta i ako moze otici u klub sa reputacijom njegovog nivoa neka to odmah ucini.Negredo i Jovetic su placeni po 30 miliona i sigurno nisu toliko placeni da sjede na klupi.Jos ako znamo da je Aguero siguran u napadu bojim se da ce dijamant opet dobivati mrvice.Izgleda da mu je onaj zabar prilicno ozbiljno unazadio karijeru,mamu mu zabarsku.
- Goalgetter
- Kontakt:
Cim dovodi jos 2 napadaca, jasno je ko dan da ce igrati sa 2 napadaca, tj. takticki moguce da igra sa jednim spicom, ali jedan od ova 3 napadaca ce se isto naci u sastavu. (Aguero i Jovetic se mogu koristiti na vise pozicija).
Jedan od ove cetvorice ce izvisit, sad ko ce to biti, vidjecemo. Po meni, Negredo je najslabija karika u napadu, i mislim da je Dzekson bolji od njega, ali svi znamo da i on zna zabijati, i ako uhvati ritam, mogao bi se nametnuti Pellegriniju.
Uglavnom, bice zestoko..
Jedan od ove cetvorice ce izvisit, sad ko ce to biti, vidjecemo. Po meni, Negredo je najslabija karika u napadu, i mislim da je Dzekson bolji od njega, ali svi znamo da i on zna zabijati, i ako uhvati ritam, mogao bi se nametnuti Pellegriniju.
Uglavnom, bice zestoko..
Smjesno, da smjesnije ne moze biti. Pitam se samo kojom se logikom ti vodis.Negredo je placen 23 miliona, Jovetic nesto malo vise, oko 25, Dzeko preko 35 miliona,pa sad napravi paralelu sa ovim sto je podvuceno.Miske10 je napisao/la:Slazem se sa svima koji Dzeki ni sljedece sezone ne predvidjaju veliku minutazu.Na zalost,City i novi trener su opet izigrali dijamanta i ako moze otici u klub sa reputacijom njegovog nivoa neka to odmah ucini.Negredo i Jovetic su placeni po 30 miliona i sigurno nisu toliko placeni da sjede na klupi.Jos ako znamo da je Aguero siguran u napadu bojim se da ce dijamant opet dobivati mrvice.Izgleda da mu je onaj zabar prilicno ozbiljno unazadio karijeru,mamu mu zabarsku.
Po cemu je Agüero siguran?
Ako bude nastavio kao proslu sezonu, ne gine mu klupa,klupcaga.
Titule YUG-BiH-- (6) 66/67, 84/85, 98/99, 06/07, 14/15, 18/19