Serie A - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: Monolog,ribery,geronimo,hammers,rio_Ferdy88,Puma

Chinaglia
Kontakt:

Re: Serie A

Post Postao/la Chinaglia » 09 feb 2016, 02:05

haha, da igraju "tvoj" fudbal, bili bi 8 :lol:

L'Avvocato
Kontakt:

Post Postao/la L'Avvocato » 09 feb 2016, 02:12

Svi u napad jedan je Zdenek :rol:
★★★

"Uči(čitaj), u ime Gospodara tvoga koji stvara."(Al-Alaq)

Chinaglia
Kontakt:

Post Postao/la Chinaglia » 09 feb 2016, 02:18

:urnebes: :urnebes:

slika

L'Avvocato
Kontakt:

Post Postao/la L'Avvocato » 09 feb 2016, 10:20

:lol: :lol: :lol:
★★★

IlPrincipino
Kontakt:

Post Postao/la IlPrincipino » 09 feb 2016, 10:56

Mancinieva magija

slika
Od devet bodova prednost nad Napoliem i 10 bodova prednosti nad Juventusom do 11 bodova zaostatka za Napoliem i 9 za Juventusom.
Ocekivao sastavi za utakmicu u subotu protiv Juventusa i Napolia

slika
Pojacava odbranu Max s obzirom na brze igrace Napolia u napadu?
C’e una stella al cielo che indica il cammino, forza Juve vincere e’ il tuo destino.
38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
It is never too late to be what you might have been. -George Eliot

IlPrincipino
Kontakt:

Post Postao/la IlPrincipino » 09 feb 2016, 15:01

Najbolja odbrana protiv najboljeg napada

slika
C’e una stella al cielo che indica il cammino, forza Juve vincere e’ il tuo destino.

Pogba

Post Postao/la Pogba » 09 feb 2016, 19:18

slika
░▌J▐▌U▐▌V▐▌E▐▌N▐▌T▐▌U▐▌S▐░

#MaxOUT

Chinaglia
Kontakt:

Post Postao/la Chinaglia » 09 feb 2016, 19:41

"Abbiamo ribadito che allo stadio vanno rispettate le regole. Il progetto è basato su una maggiore qualificazione degli steward con una maggiore presenza in alcuni punti e una migliore distribuzione delle forze di polizia. Vogliamo estirpare i violenti e chi non rispetta le regole. E’ importante anche restaurare un dialogo tra le società e il tifo organizzato. Un domani potrebbero essere tolte ma con "un domani" intendo o a fine campionato o l'anno prossimo. Il discorso di uno stadio senza barriere va fatto nel tempo. Adesso tutto insieme dobbiamo migliorare l'affluibilità dello stadio Olimpico. Anche le società hanno avallato questo accordo". Poi conclude: "Ognuno deve sedersi al suo posto e non devono esserci striscioni irrispettosi".

krmpotich
Kontakt:

Post Postao/la krmpotich » 09 feb 2016, 21:32

L'Avvocato je napisao/la:Da, da. Za ovu bruku od suđenja koje gledamo iz kola u kolo, ljudi dobijaju po 3.800€. Da kažeš mjesečno, pa hajde i nekako, ali po utakmici jbt... pa to su ogromne pare. Uračunaj im utakmice u Euro kupovima i domaćem kupu pfff ... brutalno.
[/quote]

3 milje i kusur u BiH jeste cifra, ali u Italiji koja je poprilicno skupa to su samo solidni novci niposto ogromni. 2 pize, 2 pića i 2 kafe ti je oko 50 eurica :kafa:

L'Avvocato
Kontakt:

Post Postao/la L'Avvocato » 09 feb 2016, 22:29

Ljudi na sjeveru Italije imaju mjesečnu platu od 1.400 do 1.800€ .. neki standard za prosječnog čovjeka.

Oni zarađuju 3.800€ po utakmici jbt ...
★★★

Gefufna
Kontakt:

Post Postao/la Gefufna » 09 feb 2016, 22:34

krmpotich je napisao/la: 3 milje i kusur u BiH jeste cifra, ali u Italiji koja je poprilicno skupa to su samo solidni novci niposto ogromni. 2 pize, 2 pića i 2 kafe ti je oko 50 eurica :kafa:
Ne seri zivota ti :facepalm: To sto si naveo je jeftinije u Torinu nego u Sarajevu.
37 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

"Every morning when I wake up I see the sun, even if there is the rain." Max Allegri

krmpotich
Kontakt:

Post Postao/la krmpotich » 09 feb 2016, 22:49

Gefufna je napisao/la: Ne seri zivota ti :facepalm: To sto si naveo je jeftinije u Torinu nego u Sarajevu.
Bio sam u Rimu prosle godine. Pizza ti je 7 eura u centru grada, a ista cijena je i u nekom prknu na periferiji. Pivo ti je 7-9 eura, žest 10-12 :thumbup: Bio sam i u Udinama prije 2 sezone doduse, kafa u centru ti je 5eura. Znaci nijanse su u pitanju. Ne moze radnik u mljekari imati istu platu ko lopina Ricoli :rol:

IlPrincipino
Kontakt:

Post Postao/la IlPrincipino » 10 feb 2016, 09:28

slika

Gefufna
Kontakt:

Post Postao/la Gefufna » 10 feb 2016, 10:42

krmpotich je napisao/la:
Gefufna je napisao/la: Ne seri zivota ti :facepalm: To sto si naveo je jeftinije u Torinu nego u Sarajevu.
Bio sam u Rimu prosle godine. Pizza ti je 7 eura u centru grada, a ista cijena je i u nekom prknu na periferiji. Pivo ti je 7-9 eura, žest 10-12 :thumbup: Bio sam i u Udinama prije 2 sezone doduse, kafa u centru ti je 5eura. Znaci nijanse su u pitanju. Ne moze radnik u mljekari imati istu platu ko lopina Ricoli :rol:
Pa mozes i u yebenom Velenju popiti kafu od 8,5€. Recimo, na periferiji trga San Carlo u Torinu sigurno mozes sjesti u bastu kafica i/ili fast fooda, a da nisu takve cijene. Ja sam jeo tamo po nasim cijenama, ali naravno da imas izbor i ponudu da jedes i po znatno vecim.

Jbg, svugdje je tako. I u Sa mozes otici u Mc'D i za 8KM izaci gladan, a mozes ko covjek otici do Taleta na pljesku i najesti se za 3KM. :mrgreen:
37 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

"Every morning when I wake up I see the sun, even if there is the rain." Max Allegri

IlPrincipino
Kontakt:

Post Postao/la IlPrincipino » 10 feb 2016, 13:55

'Na zapadu nista novo'
OFFICIAL: Guillermo Barros Schelotto has left Palermo due to bureaucratic problems with getting his coaching license.Palermo is ready to hand over the job to Primavera boss Giovanni Bosi, with Giovanni Tedesco staying on as assistant coach.

IlPrincipino
Kontakt:

Post Postao/la IlPrincipino » 10 feb 2016, 14:21

The authorities in Naples are looking into the idea of erecting 3 giant screens in the city for Saturday's game
Nevjerovatan je interes koji privlaci ova utakmica i u Italiji a i sirom svijeta.

Vec dugo vremena u Italiji jedna utakmica nije privukla ovaj interes.

IlPrincipino
Kontakt:

Post Postao/la IlPrincipino » 10 feb 2016, 14:51

slika

Lippi:"Bio sam jedan od onih koji je upozoravao, pazite se Juventusa, jer oni rekli svoju posljednju rijec. Upozoravao sam da ce se oni vratiti u borbu za top mjesta, znam ih jako dobro. Bianconeri su cvrsti, uvijek kompaktni i stalno gledaju prema naprijed. Juve ima odlicnu ekipu i obicno oni koji su ispred osjecaju veci umor, pogotovo oni koji nisu navikli da se bore za Scudetto."

"Mislim da ovo nije najbolji Napoli svih vremena. Jos se sjecam tima Diega Maradone, Brune Giordana i Carece. Postoji razlika, taj tim je zavisio od inspiracije tih igraca, a ovaj tim cini boljim svoje glavne igrace. Sarri je neko sa kim ne mozete ne biti impresionirani. On je pokopao fudbalski stereotip da je potrebno sedam ili osam mjeseci da se promijene karakteristike tima. Prosle godine Napoli je postizao puno golova ali su ih i primali dosta i samo u tri mjeseca trener je promijenio situaciju. Azzuri su povezali sve aspekte igre, odbrambeni igraci nikada ne ispucavaju lopte i imaju igrace koji vam smanjuju prostor za napad. Insigne dolazi duboku, Callejon ide prema golu...Oni me podsjecaju na Barcelonu."

"Inter me odusevio. Tim je poceo letjeti, nakon sto je napravio dosta izmjena na ljeto i napravio je cetiri boda prednosti nad Napoliem. Nikada nisam vjerovao da ce pasti na cetvrvto mjesto. Milan je krenuo drugacijim putem. Imali su mnogo poteskoca na pocetku i sada zahvaljujuci inteligenciji trenera Mihajlovica vracaju se na noge. Stvarno mi se svidja Niang, lud sam za Bonaventurom a Bacca izgleda da je fenomen."

Romagnoli13
Kontakt:

Post Postao/la Romagnoli13 » 10 feb 2016, 14:54

IlPrincipino je napisao/la:
slika

Lippi:"Bio sam jedan od onih koji je upozoravao, pazite se Juventusa, jer oni rekli svoju posljednju rijec. Upozoravao sam da ce se oni vratiti u borbu za top mjesta, znam ih jako dobro. Bianconeri su cvrsti, uvijek kompaktni i stalno gledaju prema naprijed. Juve ima odlicnu ekipu i obicno oni koji su ispred osjecaju veci umor, pogotovo oni koji nisu navikli da se bore za Scudetto."

"Mislim da ovo nije najbolji Napoli svih vremena. Jos se sjecam tima Diega Maradone, Brune Giordana i Carece. Postoji razlika, taj tim je zavisio od inspiracije tih igraca, a ovaj tim cini boljim svoje glavne igrace. Sarri je neko sa kim ne mozete ne biti impresionirani. On je pokopao fudbalski stereotip da je potrebno sedam ili osam mjeseci da se promijene karakteristike tima. Prosle godine Napoli je postizao puno golova ali su ih i primali dosta i samo u tri mjeseca trener je promijenio situaciju. Azzuri su povezali sve aspekte igre, odbrambeni igraci nikada ne ispucavaju lopte i imaju igrace koji vam smanjuju prostor za napad. Insigne dolazi duboku, Callejon ide prema golu...Oni me podsjecaju na Barcelonu."

"Inter me odusevio. Tim je poceo letjeti, nakon sto je napravio dosta izmjena na ljeto i napravio je cetiri boda prednosti nad Napoliem. Nikada nisam vjerovao da ce pasti na cetvrvto mjesto. Milan je krenuo drugacijim putem. Imali su mnogo poteskoca na pocetku i sada zahvaljujuci inteligenciji trenera Mihajlovica vracaju se na noge. Stvarno mi se svidja Niang, lud sam za Bonaventurom a Bacca izgleda da je fenomen."
A Conte je zato i dalje slijep..
'Namaz moj, i obredi moji, i život moj, i smrt moja doista su posvećeni Allahu, Gospodaru svjetova.''' (El-En'am)

IlPrincipino
Kontakt:

Post Postao/la IlPrincipino » 10 feb 2016, 15:12

slika
Cannavaro:"Ne mislim da je ovo presudna utakmica, vratit ce se i Liga Prvaka i Europa Liga i ta takmicenja ce bi mogla oduzeti energiju ovim timovima. Ovi rekordni nizovi i forma Napolia i Bianconera ce usporiti. Tesko je zadrzati takav mahnit ritam. Sarri je jako brzo dao identitet timu. Imao je dva trenutka intiucije prije svega: stavljanje Jorginha ispred odbrane u ulogu koja poboljsava njegove karakteristike i postao je svjestan da se mora odreci trequartiste s obzirom na koliko fantasticnih krila ima."

" Allegri je podigao grupu za koju se cinilo da je zavrsila jedan ciklus nakon proslogodisnjeg finala Lige Prvaka. Juve je uvijek gladan, to je njihov DNK. Naravno da je to manje spektakularnije od Conteovog tima ali je kompaktniji. Rekao bih da su vise Njemci nego Talijani."

"Za koga cu navijati? Moje srce je podijeljeno. Iz Napulja sam i navijat cu za Napoli. Dok sam bio u Juventusu shvatio sam zasto su oni osvojili toliko."

L'Avvocato
Kontakt:

Post Postao/la L'Avvocato » 10 feb 2016, 16:40

IlPrincipino je napisao/la:
"Za koga cu navijati? Moje srce je podijeljeno. Iz Napulja sam i navijat cu za Napoli. Dok sam bio u Juventusu shvatio sam zasto su oni osvojili toliko."
Namještanjem rezultata i kupovinom sudija :zviz:
★★★

Zaključano

Natrag na “Serie A”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []