NK Bratstvo Gračanica

Moderator/ica: GracanicaAA

Idimidodjimi
Kontakt:

Re: NK Bratstvo Gračanica

Post Postao/la Idimidodjimi » 08 apr 2014, 23:51

Ljudi ne palite se na ovog maloljetnika (albox) kojem je najveci domet napisati recenicu bez ikakvih uvreda. Ustvari, ne znam ni da li i to zna.

Vjerovatno ne....

PS: sa' 's vi't kad on opali kuknjava :mrgreen:
Kad bi cure znale koliko kosta kamion,ne bi ni pogledale bmw!

staragarda
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la staragarda » 09 apr 2014, 00:01

Idimidodjimi je napisao/la:Ljudi ne palite se na ovog maloljetnika (albox) kojem je najveci domet napisati recenicu bez ikakvih uvreda. Ustvari, ne znam ni da li i to zna.

Vjerovatno ne....

ma ne palimo se jarane...forumske reprekusije i to :D :D ..bratvstvo stvarno ima dobru ekipu za ovu ligu..pogotovo su jaki kuci...al sad pricat o nekoj dominaciji je smijesno.prvi gol je cisti ofsajd i ako cemo se pravit malo grbavi normalno da ce gracanlije reci da nije..nama su falila 2 vazna igraca a i nakon 2. gola imali smo 2,3 odlicne sanse..dosta gracanlija ovdje pise da smo odigrali katastrofalno sto jednostavno nije istina..mi smo recimo odigrali puno bolje nego sto je jedinstvo odigralo na Tusnju..Sloboda jeste slabo odigrala i mislim da je zasluzeno izgubila ali sam vec napisao da za mene licno nije kiks izgubiti u gracanici..kiks je izgubiti od branitelja,iskre,buducnosti...
DA VIDIS...DA ZNAS...DA PAMTIS....11.07.1995....NEVER FORGET SREBRENICA

ALBOX
Kontakt:

Post Postao/la ALBOX » 09 apr 2014, 00:27

Idimidodjimi je napisao/la:Ljudi ne palite se na ovog maloljetnika (albox) kojem je najveci domet napisati recenicu bez ikakvih uvreda. Ustvari, ne znam ni da li i to zna.

Vjerovatno ne....

Stra ima kao kuci svi zdravo , dobro ,zivo ,zadovoljni :D
staragarda je napisao/la:

da ti kazem ovako...bili ste bolji ali ne za 2 gola..od toga jedan totalno neregularan..
Dobro eto opet znaci bili smo bolji :clap: :clap: :clap:
.u 2. poluvremenu smo vas sabili na vasu polovinu i imali 3 mrtva zicera i da nije bilo debelog romea mislim da bi se i vratili u utakmicu...
Imali bi vi q.... da nije bilo tada 2:0 bilo bi kasnije hajmo dalje... :mrgreen:
staragarda je napisao/la: ..vase valjanje na svaki kontakt je za oskara..a
Sta ces to smo dobili od igraca koji ne zadovoljavaju slobodu ,
al igraju mozgom :lol: :lol: :lol: hajdi dalje
staragarda je napisao/la:igrali ste kuci i ne kontam o kakvoj vasoj dominaciji i nasoj katastrofalnoj igri se prica
Ko je reko nasa dominacija :?: :?: :?: :?: vi ste izdominirali terenom :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
staragarda je napisao/la:plus sto nama nisu igrala 2 vrlo bitna igraca
Hrdavoj qr** i dlaka smeta :njanjanja: :njanjanja: :njanjanja:
staragarda je napisao/la: vi sklinuli gace u kakanjskom selu da bi Slobodi skinuli skalp
Jb ga sta ces nama nije sramota igratio po selima ,a vama :lol: :lol: :lol: :lol:
plus nama nisu falila 2 bitna igraca :mrgreen:
staragarda je napisao/la:e]

tacno sam ynao kad Sloboda kiksa da ce ovdje bit svrsavanja
[/quote]

Pa naravno poslie najave rasula,prekucavanja lige 4,5,.6,7:0 :mrgreen:
i jos uz pomioc domacih kvinslinga :lol: :lol: koje boli vise ovaj poraz nego same tuzlake :thumbup: :njanjanja: :wave: :wave: :wave: :salut:

I da dodam de onaj nas domaci kokosar nek otpjeva sta je cuo na treningu u cetvrtak dodi mi ,al u rikverc :lol: :lol: :lol:

Necu vise svega mi eto vi sad samo :plac: :plac: :plac: :plac: :plac:
a mi idemo viditi sta cemo sa Jedinstvom ,jare ili pare :wave: :wave: :wave: :wave:
ne jarac njega smo sredili vec jare :lol: :lol: :lol:

Idimidodjimi
Kontakt:

Post Postao/la Idimidodjimi » 09 apr 2014, 00:51

ALBOX je napisao/la:

Vjerovatno ne....

"HAJDI" pozdravi oca po magarcu ;)

ALBOX
Kontakt:

Post Postao/la ALBOX » 09 apr 2014, 00:52

Idimidodjimi je napisao/la:
ALBOX je napisao/la:

Vjerovatno ne....

Pozdravi oca po magarcu ;)
PA ETO POZDRAVI MI OCA :lol: :lol: :lol: :lol:

Idimidodjimi
Kontakt:

Post Postao/la Idimidodjimi » 09 apr 2014, 01:02

Ja sam dokazao da je ovaj ALBOX balavo deriste koje dupeta ne zna oprat, a zna kuckat na tastaturi. Uzas.... :lol:

Ne znam na koju Tuzlaci situaciju misle da je bilo ofsajd, ako je to ova situacija, onda nisu upravu...

slika

ali ako misle na ovu situaciju, jasno je i Sasi Maticu, a i bratu mu Dejanu da je ovdje Musa bio u ofsajdu.

slika

otvoriti slike u novom tabu da bi se pogledale u cijeloj velicini...

HerLutwoII
Kontakt:

Post Postao/la HerLutwoII » 09 apr 2014, 01:06

Ma zna se da je ta situacija,jos steta pa nema snimka jasnog na kojem se vidi da je penal ustvari igranje rukom na ivici sesnaesterca,ali gotovo je sada,Jedinstvo je to pokrilo i treba im odati priznanje da znaju,umiju i hoce po svaku cijenu.
No,medjutim kraj borbe je tek nakn 30 kola

staragarda
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la staragarda » 09 apr 2014, 01:08

ofsajd je bio i na toj drugoj slici i u nastavku akcije kada lopta prolazi pored muse i natrcava na nju igrac sa njegove desne strane i umjesto da je pospremi u prazan gol on se nesto spetljao i ponovo je vraca musi a ovaj je ubacuje u mrezu...prilikom tog vracanja musa je PONOVO ofsajd poziciji :roll: :roll: ...znaci,nevjerovatno

Zoom088
Kontakt:

Post Postao/la Zoom088 » 09 apr 2014, 01:19

Smijem li ja nesto napisati a da ne bude da sam protiv Slobode? :D

Mislim, vezano za ove ofsajde. Malo sam analizirao snimak sa nekim sucima iz PL pa eto ;)
Sunce, behar, trešnje, kraj Neretve hlad
Slušam Mostar Sevdah, igram tavle sad
A u mojoj duši gori isti žar, za Rođene moje i Velež Mostar

staragarda
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la staragarda » 09 apr 2014, 01:26

Zoom088 je napisao/la:Smijem li ja nesto napisati a da ne bude da sam protiv Slobode? :D

Mislim, vezano za ove ofsajde. Malo sam analizirao snimak sa nekim sucima iz PL pa eto ;)
mozes...jest da ti je mana sto si iz lukavca al tvoja se pika :D :D

zla2
Kontakt:

Post Postao/la zla2 » 09 apr 2014, 01:27

Ma hajde nije bitno,ofsajd ili ne,ljudi su pobjedili,poslat cemo im mahanje sljedece godine iz PL,eto mirna Bosna :wave:

fukara1919
Kontakt:

Post Postao/la fukara1919 » 09 apr 2014, 01:31

Samo je sumnjiva situacija ova zadnja tj.kad se Smigi spetljao i dodao prakticki loptu Diabangu. Ja sam bio u liniji, i izgledalo mi je kao ofsajd, mada ne moze se 100% tvrdit da jest a tako isto ni da nije jer nemamo mi kamere da skoro svaki ugao uhvate pa onda da bas mozes pogledat pa rec, "e tako je, e nije tako". Penal: gledam onaj snimak i cini mi se kao da je sudija podlego pritisku i "huku" publike, pomocni nista nije signalizirao a on eto jest. I jos jedna sumnjiva situacija kada je nama cist penal izvukao jedno pola metra izvan, jest da je bilo na 2:0 al sta znas sta moze biti poslije...

Idimidodjimi
Kontakt:

Post Postao/la Idimidodjimi » 09 apr 2014, 01:33

staragarda je napisao/la:ofsajd je bio i na toj drugoj slici i u nastavku akcije kada lopta prolazi pored muse i natrcava na nju igrac sa njegove desne strane i umjesto da je pospremi u prazan gol on se nesto spetljao i ponovo je vraca musi a ovaj je ubacuje u mrezu...prilikom tog vracanja musa je PONOVO ofsajd poziciji :roll: :roll: ...znaci,nevjerovatno
Ma Musa je i u prvoj situaciji kada lopta prolazi pokraj njega u klasicnom ofsajdu i tu su sudije napravile ogroman propust. Da li je to bilo sa namjerom ili ne, ne bih znao reci.
Uglavnom ko god kaze da nije ofsajd i da ga nije bilo, neka igra klikera,a nogomet neka ne komentarise, jer ispada glup.
Ono sto se da vidjeti na snimku vezano za igranje rukom, ne vidi se dobro, medjutim vidi se da igrac je vise napucan i sklanja ruku u tom momentu, medjutim kao da mu kasnije lopta klizi niz spustenu ruku.Tu je slobodno sudijsko uvjerenje moglo da dodje do izrazaja i ne znam zasto je Peljto podlegao pritisku gledalaca i njihovoj reakciji, kad u prvom momentu nije svirao penal odmah, a vidio je ba dobro sta se desilo. Cak mu je i pogled bio ka toj situaciji i nema sanse nikakve da to nije vidio. Nije bio ni pokriven ni sa kakvim igracem da bi se mozda moglo okarakterisati kao da je eto morao da ide do pomocnika da se konsultuje sa njim. Plus na to sve, upravo taj pomocnik kod kojeg je sudija Peljto otisao da se konsultuje je bio u nemogucnosti da vidi bas dobro jer mu je igrac Slobode bio okrenut ledjima. Zanimljiva situacija u tome svemu je i to da linijski sudac koji je najbolje mogao da vidi taj detalj kada igraca napucava lopta u ruku ili ne, on je ostao miran. Nije ni pomislio da podigne zastavicu i da signalizira igranje rukom.
Sad, ne vidi se bas dobro, steta radi ugla kamere, da je makar na visljoj poziciji postavljena, ali nije do kamermana nego do uslova na stadionu.

To se sve vidi na ovoj slici...

slika

Sve ovo kad se sabere, vrlo lahko je moguce da je Sloboda hladno "povaljena" na Lukama i to od istog onog sudije kojeg je Marco polo prozivao i na kolac nabijao jer je toboze odmagao Bratstvu u nekim ranijim utakmicama.
Da nije smijesno, bilo bi zalosno.
Zoom088 je napisao/la:Smijem li ja nesto napisati a da ne bude da sam protiv Slobode? :D

I sudija Panic je sudio PL pa eno ga sad igra klikera, a nogomet ne smije pogledat ni na tv-u.
Zadnja izmjena: Idimidodjimi, dana/u 09 apr 2014, 01:38, ukupno mijenjano 1 put.

Zoom088
Kontakt:

Post Postao/la Zoom088 » 09 apr 2014, 01:37

Zivim u Lukavcu (vjerovatno ne jos zadugo), a inace sam iz najljepseg grada na svijetu (vidi avatar ;) ).

Znaci ovako: Prilikom upucivanja lopte od Mouse prema drugom napadacu nije bilo ofsajda. Zatim, taj napadac upucuje loptu u kazneni prostor, Mousa jeste u ofsajd poziciji ali pusta loptu igracu koji nije. Ovaj se spetljao ili prepao :cool: , pa VRACA loptu Mousi koji zatresa mrezu.

Dakle, kljucno je ovo VRACA loptu. Lopta nije isla naprijed, a da jeste tada bi se radilo o nedozvoljenoj poziciji. Uz sve to, cini se da je i igrac Slobode bio u liniji sa strijelcem pogotka pa eto...

Jedno objasnjenje za penal - kada imas 6 sudija, onda pomocni (sa zastavicom) i ne treba da signalizira da li se radi o kaznenom udarcu ili ne (pogledaj iskusne igrace Slobode prema kome trce). Dakle, sudija IZA GOLA je taj koji signalizira, i Mateo Musa je to i uradio, pa je glavni sudac zbog toga dosudio najstrozu kaznu. A Mateo je najbolje mogao vidjeti da li se radi o penalu ili ne.

***I jos nesto, pozicija za snimanje u Gracanici je KATASTROFALNO LOSA. Preblizu je aut liniji (mozda 2 metra udaljena), preniska, a tokom suncanih dana gol na lijevoj strani igralista (gledano sa pozicije kamermana) je gotovo pa nemoguce pratiti i snimati zbog direktnog udara sunca u objektiv kamere. Zbog toga je ovdje uvijek tesko procijeniti da li se radi o nedozvoljenoj poziciji ili ne.
Umal' da zaboravim zute stubove zbog kojih se dobar dio igralista uopste ne moze pratiti kamerom.***

fukara1919
Kontakt:

Post Postao/la fukara1919 » 09 apr 2014, 01:44

Zoom088 je napisao/la:

Zivim u Lukavcu (vjerovatno ne jos zadugo), a inace sam iz najljepseg grada na svijetu (vidi avatar ;) ).

Znaci ovako: Prilikom upucivanja lopte od Mouse prema drugom napadacu nije bilo ofsajda. Zatim, taj napadac upucuje loptu u kazneni prostor, Mousa jeste u ofsajd poziciji ali pusta loptu igracu koji nije. Ovaj se spetljao ili prepao :cool: , pa VRACA loptu Mousi koji zatresa mrezu.

Dakle, kljucno je ovo VRACA loptu. Lopta nije isla naprijed, a da jeste tada bi se radilo o nedozvoljenoj poziciji. Uz sve to, cini se da je i igrac Slobode bio u liniji sa strijelcem pogotka pa eto...

Jedno objasnjenje za penal - kada imas 6 sudija, onda pomocni (sa zastavicom) i ne treba da signalizira da li se radi o kaznenom udarcu ili ne (pogledaj igrace Slobode prema kome trce). Dakle, sudija IZA GOLA je taj koji signalizira, i Mateo Musa je to i uradio, pa je glavni sudac zbog toga dosudio najstrozu kaznu. A Mateo je najbolje mogao vidjeti da li se radi o penalu ili ne.

***I jos nesto, pozicija za snimanje u Gracanici je KATASTROFALNO LOSA. Preblizu je aut liniji (mozda 2 metra udaljena), preniska, a tokom suncanih dana gol na lijevoj strani igralista (gledano sa pozicije kamermana) je gotovo pa nemoguce pratiti i snimati zbog direktnog udara sunca u objektiv kamere. Zbog toga je ovdje uvijek tesko procijeniti da li se radi o nedozvoljenoj poziciji ili ne.
Umal' da zaboravim zute stubove zbog kojih se dobar dio igralista uopste ne moze pratiti kamerom.***
Sve si u pravu, al lopta nije vracena, Musa je ispred njega bio i lopta se nije kretala prema nazad nego prema golu, barem sam ja tako vidio. Al bilo proslo...

Idimidodjimi
Kontakt:

Post Postao/la Idimidodjimi » 09 apr 2014, 01:45

Zoom088 je napisao/la:

Taj ko god Ti je objasnjavao da to sto je Musa bio u ofsajdu i da je samo dovoljno da propusti loptu da se ofsajd ne svira (mada je nije propustao nego je bila prebrza lopta) on nema pojma o nogometu.

Musa je evidentno u ofsajdu i to u aktivnom, a ne pasivnom. Lopta je prolazila pokraj njega samog i samo zahvaljujuci tome sto je bila prebrza kod prvog prolaska pored njega nije ju on dirao niti odigrao. Lopta je upucena prema njemu ali ga je profulila. Cist ofsajd ko suza.
Nadalje, frajer u aktivnom ofsajdu i u nastavku akcije postize gol. To da se ne svira, neces vidjeti nigdje drugo nego u ovoj saban ligi.
A tom premijerligaskom sucu reci da nema pojma!

Zoom088
Kontakt:

Post Postao/la Zoom088 » 09 apr 2014, 01:47

Pa recimo da ce barem jedan od onih s kojima sam pricao ovo procitati i nema potrebe da im govorim. Eto imaju savjet od tebe i mozda ga i poslusaju :).

staragarda
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la staragarda » 09 apr 2014, 01:48

Zoom088 je napisao/la:

Jedno objasnjenje za penal - kada imas 6 sudija, onda pomocni (sa zastavicom) i ne treba da signalizira da li se radi o kaznenom udarcu ili ne (pogledaj iskusne igrace Slobode prema kome trce). Dakle, sudija IZA GOLA je taj koji signalizira, i Mateo Musa je to i uradio, pa je glavni sudac zbog toga dosudio najstrozu kaznu. A Mateo je najbolje mogao vidjeti da li se radi o penalu ili ne.

za penal neznam...al sam bio na dijelu tribine bas u liniji kod prvog gola...lopta NIJE vracena nazad..isla je naprijed i musa je bio sam ispred gola jer je bio na metar,dva od gol linije..to ti mogu sigurno reci...cist ofsajd kao suza..dvostruki :D :D ..al nema veze..opusteno
Zadnja izmjena: staragarda, dana/u 09 apr 2014, 01:51, ukupno mijenjano 1 put.

Idimidodjimi
Kontakt:

Post Postao/la Idimidodjimi » 09 apr 2014, 01:50

Zoom088 je napisao/la:Pa recimo da ce barem jedan od onih s kojima sam pricao ovo procitati i nema potrebe da im govorim. Eto imaju savjet od tebe i mozda ga i poslusaju :).
:thumbup:

;)

Jadan je nas nogomet ako takvi sviraju na utakmicama. Jadan, prejadan...
Zadnja izmjena: Idimidodjimi, dana/u 09 apr 2014, 01:51, ukupno mijenjano 1 put.

fukara1919
Kontakt:

Post Postao/la fukara1919 » 09 apr 2014, 01:50

Idimidodjimi je napisao/la:
Zoom088 je napisao/la:

Taj ko god Ti je objasnjavao da to sto je Musa bio u ofsajdu i da je samo dovoljno da propusti loptu da se ofsajd ne svira (mada je nije propustao nego je bila prebrza lopta) on nema pojma o nogometu.

Musa je evidentno u ofsajdu i to u aktivnom, a ne pasivnom. Lopta je prolazila pokraj njega samog i samo zahvaljujuci tome sto je bila prebrza kod prvog prolaska pored njega nije ju on dirao niti odigrao. Lopta je upucena prema njemu ali ga je profulila. Cist ofsajd ko suza.
Nadalje, frajer u aktivnom ofsajdu i u nastavku akcije postize gol. To da se ne svira, neces vidjeti nigdje drugo nego u ovoj saban ligi.
A tom premijerligaskom sucu reci da nema pojma!
Covjek je u pravu, imas milion situacija gdje tako sudije "puste" covjeka u ofsajdu i on da go, neko mu asistira. Kao ovdje sto je bilo, sam sto je i ovdje on bio prebrz al ajde...

Odgovori

Natrag na “Prva liga FBiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 8 gostiju.