RSD Velež Mostar - ARHIVA POSTOVA
Re: Fk Velež: Igrački kadar i transferi
Evo spominje se dolazak Dedića iz Čelika, veznjak po vokaciji. Čini mi se da je jedan od najboljih igrača Zeničana. Šta mislite da li bi nam bio od koristi?
Bit će sigurno veliko pojačanje. Treba malo i Blagojevića rasteretit na sredini, a i ne vjerujem da će uprava dovodit neka velika pojačanja jer se ulaže u stadion. Nek dovedu ovoga Dedića, 2-3 mlada igrača i još kojeg našeg juniora forsirat.AlemC85 je napisao/la:Evo spominje se dolazak Dedića iz Čelika, veznjak po vokaciji. Čini mi se da je jedan od najboljih igrača Zeničana. Šta mislite da li bi nam bio od koristi?
Re: Fk Velež: Stadion "Fk Velež"
Novi projekti u Vrapčićima
Stadion Veleža dobija krov i reflektore
Kraj kalendarske godine pogodan je trenutak za sumiranje protekle godine, a čelnici mostarskog Veleža odlučili su svoje financijsko poslovanje podijeliti s javnošću.
"Prije tri godine budžet kluba je iznosio oko 800.000 KM, a ove sezone iznosi oko 1.200.000 KM. On je rastao iz sezone u sezonu i došao do ovog iznosa. Opredjeljenje kluba je da se bori za izlazak u Evropu, što podrazumjeva da se mora povećati budžet. Na godišnjem nivou izdvajanja grada Mostara iznose 15.000 KM, dok su izdvajanja iz budžeta HNK prosječno 80.000 KM na godišnjem nivou. Sva preostala sredstva pronalazimo putem prijatelja kluba i sponzora. To nije nimalo jednostavan zadatak. Ovom prilikom moram istaći zaista nesebičnu i požrtvovanu pomoć prijatelja kluba na obezbjeđivanju ovih sredstava", istakao je za klupsku stranicu predsjednik kluba, Adis Čevra.
Velež će u narednom periodu dio novca usmjeriti i na završetak izgradnje pomoćnog terena s vještačkom travom, a u planu je i postavljanje reflektora, te natkrivanje tribine.
"U sezoni 2016/2017 svaki član Premijer lige BiH morat će imati natkrivene tribine i reflektore. Nažalost propisi nemaju razumijevanja da je Velež svoj stadion praktično podigao sa nule. Zato u narednih godinu dana, pošto se licenca za sezonu 2016/2017 izdaje do marta 2016. godine, moramo napraviti reflektore i postaviti krov na tribinama", dodaje Čevra.
Rođene će ovi radovi koštati skoro milion konvertibilnih maraka.
"Definitivno grad Mostar mora stati iza Veleža i financijski pomoći ove aktivnosti, a pogotovo što je svojim maćehinskim odlukama u prošlosti grad doveo Velež u nepovoljnu situaciju i ostavio ga da se sam snalazi za teren i sve ostale prateće sadržaje koji su neophodni za regularno natjecanje. Ipak, vjerujem da je Velež, obzirom na svoju tradiciju i ugled, klub od interesa za grad, za regiju i da je važan i njima, a ne samo svojim navijačima i ljudima koji pomažu klub, bilo kao članovi Uprave ili su prijatelji kluba", zaključio je Čevra u razgovoru za Veležovu službenu stranicu.
ss.ba
Kraj kalendarske godine pogodan je trenutak za sumiranje protekle godine, a čelnici mostarskog Veleža odlučili su svoje financijsko poslovanje podijeliti s javnošću.
"Prije tri godine budžet kluba je iznosio oko 800.000 KM, a ove sezone iznosi oko 1.200.000 KM. On je rastao iz sezone u sezonu i došao do ovog iznosa. Opredjeljenje kluba je da se bori za izlazak u Evropu, što podrazumjeva da se mora povećati budžet. Na godišnjem nivou izdvajanja grada Mostara iznose 15.000 KM, dok su izdvajanja iz budžeta HNK prosječno 80.000 KM na godišnjem nivou. Sva preostala sredstva pronalazimo putem prijatelja kluba i sponzora. To nije nimalo jednostavan zadatak. Ovom prilikom moram istaći zaista nesebičnu i požrtvovanu pomoć prijatelja kluba na obezbjeđivanju ovih sredstava", istakao je za klupsku stranicu predsjednik kluba, Adis Čevra.
Velež će u narednom periodu dio novca usmjeriti i na završetak izgradnje pomoćnog terena s vještačkom travom, a u planu je i postavljanje reflektora, te natkrivanje tribine.
"U sezoni 2016/2017 svaki član Premijer lige BiH morat će imati natkrivene tribine i reflektore. Nažalost propisi nemaju razumijevanja da je Velež svoj stadion praktično podigao sa nule. Zato u narednih godinu dana, pošto se licenca za sezonu 2016/2017 izdaje do marta 2016. godine, moramo napraviti reflektore i postaviti krov na tribinama", dodaje Čevra.
"Definitivno grad Mostar mora stati iza Veleža i financijski pomoći ove aktivnosti, a pogotovo što je svojim maćehinskim odlukama u prošlosti grad doveo Velež u nepovoljnu situaciju i ostavio ga da se sam snalazi za teren i sve ostale prateće sadržaje koji su neophodni za regularno natjecanje. Ipak, vjerujem da je Velež, obzirom na svoju tradiciju i ugled, klub od interesa za grad, za regiju i da je važan i njima, a ne samo svojim navijačima i ljudima koji pomažu klub, bilo kao članovi Uprave ili su prijatelji kluba", zaključio je Čevra u razgovoru za Veležovu službenu stranicu.
ss.ba
Vezano za ugovore koji su potpisani s juniorima, i njihovo prikljucivanje pripremama prvog tima, od strane Feje ocekujem maksimalnu ozbiljnost u odnosu i ophodjenju prema talentovanim djecacima uslovno receno. Nadam se da ce strucni stab na celu s trenerom pokazati materinski, a ne macehinski odnos, te da ce takav nacin postati pravilo u svim strukturama i nivoima kluba vezanim za nasu djecu.
OVI MOMCI SU NASA NAJVECA POJACANJA. DOBRODOSLI SINOVI MOSTARA!
OVI MOMCI SU NASA NAJVECA POJACANJA. DOBRODOSLI SINOVI MOSTARA!
Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!
zavisi sta nam je cilj, ako je cilj da druga polusezona prodje kao prva, to jest neki prosjek, onda su ove ja bi rekao prinove a ne pojacanja to sto nam treba! moze se sa ovom ekipom ostati na nekoj 6-7 poziciji na tabeli do kraja prvenstva jer kvaliteta za to sigurno i ovaj danasnji kadar ima.. ali ako je to cilj i normalno uz to radovi na stadionu onda se mora obratit velika paznja na afirmaciju mladi igraca koji su pod cetverogodisnjem ugovoru! znaci davat prostora isicu, pezi, cemalovicu i tolicu da steknu sto vise premierligaskog iskustva da bi vec od sljedece sezone imali mlade ali konkurentne igrace od kojih bi se moglo zaradit prodajom za 3-4 godine.. iz uprave i dalje tvrde da je evropa cilj a za to nemamo dovoljno jak igracki kadar, zato bi iz uprave trebali korigovat ciljeve za ovu sezonu sto prije i javno ih objavit ili nekim cudom dovest 2-3 ekstra pojacanja u ovom prelaznom roku da bi i dalje bilo nade da se do te evrope moze doc.. medju ostalim se evo spominje bekic, za mene bi on bio odlicno pojacanje i bas taj tip centarfora koji nasoj ekipi fali! na stranu sto je momak igrao za kone, meni licno stvarno i nesmeta i nije problem sto je oblacio njihov dres dok god bude davao zadnji atom snage u nasem! momak je brz i pokretan a ima i fine visine, znaci opisom bas onaj tip centarfora koji nama fali vec nekoliko sezona...vm22 je napisao/la:Bit će sigurno veliko pojačanje. Treba malo i Blagojevića rasteretit na sredini, a i ne vjerujem da će uprava dovodit neka velika pojačanja jer se ulaže u stadion. Nek dovedu ovoga Dedića, 2-3 mlada igrača i još kojeg našeg juniora forsirat.AlemC85 je napisao/la:Evo spominje se dolazak Dedića iz Čelika, veznjak po vokaciji. Čini mi se da je jedan od najboljih igrača Zeničana. Šta mislite da li bi nam bio od koristi?
apsolutno sam za afirmaciju ove četvorke koja je priključena prvom timu.
pa yebem mu miša toliko pričamo o našoj djeci a ne daje im se prilika da igraju.
pa yebem mu miša toliko pričamo o našoj djeci a ne daje im se prilika da igraju.
ovo je najbolji nacin skracivanja lige, ko moze napravit infrastrukturu bujrum nek igra, ko nemoze druga liga i gotovo... sad su vazni navijaci i domaci i u dijaspori, prijatelji kluba i sponzori! da svak odradi svoj dio da ovo prodje sto bezbolnije sa skupljanjem para da bi se napravili krov i reflektori! a onda kao nagrada za sve nas na tribinama kad se sve to zavrsi nikad vise tekma na 50 stepeni u augustu gdje navijaci prokuhaju gledajuci a kamoli igraci igrajuci.. niti pokisnut ko misevi u oktobru-novembru i martu-aprilu.. samo se nadam da ce se planski to sve radit i da ce se napravit planski crtez gdje ce se i buduce prosirivanje i rekonstrukcija tribina uzimat u obzir a ne samo da se to nekako nabaci jer uskoro ce sigurno i vip loze i ostali zahtjevi uefe morat bit ispunjeni da bi nastupali u ligi..AlemC85 je napisao/la:Novi projekti u Vrapčićima
ss.ba
- SipakUlicar1922
- Kontakt:
Slazem se ali da vazi za sve klubove osim FK Velez!!!mikki21 je napisao/la:ovo je najbolji nacin skracivanja lige, ko moze napravit infrastrukturu bujrum nek igra, ko nemoze druga liga i gotovo... sad su vazni navijaci i domaci i u dijaspori, prijatelji kluba i sponzori! da svak odradi svoj dio da ovo prodje sto bezbolnije sa skupljanjem para da bi se napravili krov i reflektori! a onda kao nagrada za sve nas na tribinama kad se sve to zavrsi nikad vise tekma na 50 stepeni u augustu gdje navijaci prokuhaju gledajuci a kamoli igraci igrajuci.. niti pokisnut ko misevi u oktobru-novembru i martu-aprilu.. samo se nadam da ce se planski to sve radit i da ce se napravit planski crtez gdje ce se i buduce prosirivanje i rekonstrukcija tribina uzimat u obzir a ne samo da se to nekako nabaci jer uskoro ce sigurno i vip loze i ostali zahtjevi uefe morat bit ispunjeni da bi nastupali u ligi..AlemC85 je napisao/la:Novi projekti u Vrapčićima
ss.ba
Zasto?....jednostavno, jedini smo klub koji je krenuo od nule. Nas nemogu svrstati u isti kos kao i druge ekipe. Neka gospoda iz FSBIH fino UEFA:i pa neka nas malo "poguraju" ako ce to i za nas vaziti. Dok smo mi ulagali u infrastrukturu druge ekipe su ulagale u igrace i izlazili na evropsku scenu i klepali lovu. Najlakse je ukrasti stadion i uloziti pare u igrace. Onda nemoze vaziti isto za sve ekipe.
Prkosni i Ponosni od 1922
Vjeruj mi da bi to mnogi htjeli ali mogu samo sanjati. Ovo što UEFA traži će se 100% ispuniti, a za druge boli me briga.SipakUlicar1922 je napisao/la:Slazem se ali da vazi za sve klubove osim FK Velez!!!mikki21 je napisao/la:ovo je najbolji nacin skracivanja lige, ko moze napravit infrastrukturu bujrum nek igra, ko nemoze druga liga i gotovo... sad su vazni navijaci i domaci i u dijaspori, prijatelji kluba i sponzori! da svak odradi svoj dio da ovo prodje sto bezbolnije sa skupljanjem para da bi se napravili krov i reflektori! a onda kao nagrada za sve nas na tribinama kad se sve to zavrsi nikad vise tekma na 50 stepeni u augustu gdje navijaci prokuhaju gledajuci a kamoli igraci igrajuci.. niti pokisnut ko misevi u oktobru-novembru i martu-aprilu.. samo se nadam da ce se planski to sve radit i da ce se napravit planski crtez gdje ce se i buduce prosirivanje i rekonstrukcija tribina uzimat u obzir a ne samo da se to nekako nabaci jer uskoro ce sigurno i vip loze i ostali zahtjevi uefe morat bit ispunjeni da bi nastupali u ligi..AlemC85 je napisao/la:Novi projekti u Vrapčićima
ss.ba
Zasto?....jednostavno, jedini smo klub koji je krenuo od nule. Nas nemogu svrstati u isti kos kao i druge ekipe. Neka gospoda iz FSBIH fino UEFA:i pa neka nas malo "poguraju" ako ce to i za nas vaziti. Dok smo mi ulagali u infrastrukturu druge ekipe su ulagale u igrace i izlazili na evropsku scenu i klepali lovu. Najlakse je ukrasti stadion i uloziti pare u igrace. Onda nemoze vaziti isto za sve ekipe.
- SipakUlicar1922
- Kontakt:
Slazem se ali da vazi za sve klubove osim FK Velez!!!
Zasto?....jednostavno, jedini smo klub koji je krenuo od nule. Nas nemogu svrstati u isti kos kao i druge ekipe. Neka gospoda iz FSBIH fino UEFA:i pa neka nas malo "poguraju" ako ce to i za nas vaziti. Dok smo mi ulagali u infrastrukturu druge ekipe su ulagale u igrace i izlazili na evropsku scenu i klepali lovu. Najlakse je ukrasti stadion i uloziti pare u igrace. Onda nemoze vaziti isto za sve ekipe.[/quote]
Vjeruj mi da bi to mnogi htjeli ali mogu samo sanjati. Ovo što UEFA traži će se 100% ispuniti, a za druge boli me briga.
[/quote]
Onda treba vrsiti pritisak na FSBIH da nas oni "poguraju". Nemora to biti sada, mozemo mi cekati. Navikli smo da se snalazimo.
Zasto?....jednostavno, jedini smo klub koji je krenuo od nule. Nas nemogu svrstati u isti kos kao i druge ekipe. Neka gospoda iz FSBIH fino UEFA:i pa neka nas malo "poguraju" ako ce to i za nas vaziti. Dok smo mi ulagali u infrastrukturu druge ekipe su ulagale u igrace i izlazili na evropsku scenu i klepali lovu. Najlakse je ukrasti stadion i uloziti pare u igrace. Onda nemoze vaziti isto za sve ekipe.[/quote]
Vjeruj mi da bi to mnogi htjeli ali mogu samo sanjati. Ovo što UEFA traži će se 100% ispuniti, a za druge boli me briga.
Onda treba vrsiti pritisak na FSBIH da nas oni "poguraju". Nemora to biti sada, mozemo mi cekati. Navikli smo da se snalazimo.
Prkosni i Ponosni od 1922
-
MostaracVelezovac
- Kontakt:
Re: RSD Velež Mostar
Normala bratoMostaracVelezovac je napisao/la:E ovako mozemo pricat.
MOSTAR 09.11.1993.NIKAD ZABORAVIT NEĆE
Vjeruj mi da bi to mnogi htjeli ali mogu samo sanjati. Ovo što UEFA traži će se 100% ispuniti, a za druge boli me briga.SipakUlicar1922 je napisao/la:Slazem se ali da vazi za sve klubove osim FK Velez!!!
Onda treba vrsiti pritisak na FSBIH da nas oni "poguraju". Nemora to biti sada, mozemo mi cekati. Navikli smo da se snalazimo.[/quote]
Kakve nule brato iz debelog minusa smo mi krenuli,tek prošlu sezonu smo na nulu došli.Bolan dva dana prije prvih treninga u vrapčićima ja prešao preko tog terena ma umal nisam nogu slomio kako je grbav bio.Ali nema veze sve je ovo smišljeno radi politike,i radi se sa uefom da se skrati liga bez trzavica velikih.Ili imaš uslove ili ne,ako imaš igraš,ako nemaš ne igraš i gotovo.Ovu sezonu pregurati kako se može,ali stadion urediti da licenca ne dođe u pitanje,jer znamo da se to jedva čeka.To se ne smije dozvoliti da zbog licence ispadnemo,jer znamo kako je igrati u tom rangu!
- Crvena1981Armija
- Kontakt:
MI SMO ROĐENI PRKOSNI I PONOSNI
Sada možemo pričati na miru
MOSTAR U SRCU VELEŽ DO GROBA!!!
VFC 1922
FORZA VELEŽ!!!
VFC 1922
FORZA VELEŽ!!!
Pa ako se ovim momcima ne bude davala šansa nikad se neće afirmirati.I onako ove sezone nemamo šta više izgubiti a ako bi se barem dva mlada igrača pokazala bio bi to pun pogodak.
Sad je sve na svom mjestuCrvena1981Armija je napisao/la:MI SMO ROĐENI PRKOSNI I PONOSNI
Samo se nadam da necemo zapostaviti ovu , glavnu temu , nekako smo se malo razvodnili, ali hajd dok malo naviknemo na novi format
.. dvore gradi Komadina Mujo, sred Mostara najljepšega grada ..
- tepsija
- Lokacija: Mostar,grad na Neretvi,srce Hercegovine,nepokoreni grad
- Kontakt:
Pozdrav braćo crvena!
Nisam bio duže na forumu,tražim našu temu tamo u premier ligi gdje su ostali luzeri,tražim ne mogu da nađem.
Panika,vratim se na početnu kad ono Velež,kad ono grb!
Hvala admini!
Velež šampion!
Nisam bio duže na forumu,tražim našu temu tamo u premier ligi gdje su ostali luzeri,tražim ne mogu da nađem.
Panika,vratim se na početnu kad ono Velež,kad ono grb!
Hvala admini!
Velež šampion!
Josip-Jole Musa(1931-2000)
Vječno u našim srcima.
Hercegovina,jedina je ona,rodila je Veleza,naseg sampiona!
Vječno u našim srcima.
Mali Peco je stvarno talentovan, i zna s loptom. Igra pametno, racionalno. U trku s loptom ga je tesko zaustaviti.
Imao sam priliku par puta igrati s njim po mahalama dok je jos imao 15,16 godina, te je i na malom prostoru pokazivao o kakvom se potencijalu radi. Nadam se da je ovo nastavak jedne lijepe nekada ispricane price i pozitivne prakse koja nas je nekada davno krasila te bivala ponos i prkos svih nas!
Imao sam priliku par puta igrati s njim po mahalama dok je jos imao 15,16 godina, te je i na malom prostoru pokazivao o kakvom se potencijalu radi. Nadam se da je ovo nastavak jedne lijepe nekada ispricane price i pozitivne prakse koja nas je nekada davno krasila te bivala ponos i prkos svih nas!
Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!
Pa gdje si ti brate,dugo si nam odmaro ...dobro nam se vratio,valjda ce i ostala raja brzo nazadtepsija je napisao/la:Pozdrav braćo crvena!
Panika,vratim se na početnu kad ono Velež,kad ono grb!![]()
Hvala admini!
Velež šampion!
.. dvore gradi Komadina Mujo, sred Mostara najljepšega grada ..
- tepsija
- Lokacija: Mostar,grad na Neretvi,srce Hercegovine,nepokoreni grad
- Kontakt:
Sad ćemo mi polako nazad... 
Josip-Jole Musa(1931-2000)
Vječno u našim srcima.
Vječno u našim srcima.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.