RSD Velež Mostar - ARHIVA POSTOVA

rodjenisa
Kontakt:

Re: FK Velež:Legende i Historija

Post Postao/la rodjenisa » 17 jan 2015, 01:02

Tema o kojoj mozemo danima pisati i opet bi mozda nekog covjek mogao izostaviti,nenamjerno naravno.
Generacije i generacije vrhunskih fudbalera i trenera.Svako od nas vjerovatno ima svog ljubimca,svog idola.Moj je bio i ostao,jedan jedini i neponovljivi Semir Tuce.Kako je taj covjek igrao lopte, u lijevoj nozi mu umjesto misica dinamit bio.Driblinzima izludjivao protivnicke odbrane,a nas RAju uveseljavao iz tekme u tekmu.Djeci se imena nadijevala po njemu,nenadmasno lijevo krilo.Zao mi ove djece sto ga nikad nisu gledali.Gledaju danas na TV-u Ronalda,Mesija i ostale vrhunske zvijezde,a ja hvala Bogu dragom gledo uzivo svog,naseg Semira iz svemira.I porede mi ovo danas sa onim atomskim fudbalom :crazy: Mogu pricat Nailovoj materi,a mene neka zaobidju.Samo je veliki najbolji svih vremena Dijego Maradona bio bolji od naseg Semira,niko vise ,niko.Mozete me proglasiti ludim ,ali ja misljenje necu promjeniti.A kolko je covjek volio Velez :bow: :bow: i opet meni neki pricaju kako se voli svetinja.E pa neznate vjerujte mi kako se voli Velez.Trebate pitati Semira sto nije trco za parama u ono vrijeme i kako se to voli Velez.Ovaj covjek je zasluzio da svaki navijac naseg Veleza ustane na noge,kad mu ime spominje.
Niko te nikad voljeti nece ko sto te volim ja Semireeee,Semireeee Boze fudbala :tokralju: :tokralju:
.. dvore gradi Komadina Mujo, sred Mostara najljepšega grada ..

rodjak
Kontakt:

Re: Fk Velež: Igrački kadar i transferi

Post Postao/la rodjak » 17 jan 2015, 02:14

Alen Dedic je dobar igrac,veoma pozrtvovan i pokretljiv i ima dobar udarac na gol(dao nam je jedan gol u Vrapcicima po onoj kisi kad smo zijanili).Treba nam jedan takav igrac koji ce biti spona odbrane i napada,i mislim da bi nam dobro dosao u timu.

Bekic je solidan igrac ali nije za naseg kluba,razligu :roll:

FORZA VELEZ
Mostar je jedini grad u svijetu u kome nije dozvoljeno jednom sportskom kolektivu da ravnopravno koristi gradske objekte a samo radi toga sto je taj sportski kolektiv drugacije politicke opcije pa i zbog etnickih razlicitosti

BILO KUDA UZ VELEZ SVUDA

anel81m
Kontakt:

Re: FK Velež:Legende i Historija

Post Postao/la anel81m » 17 jan 2015, 09:03

rodjenisa je napisao/la:Tema o kojoj mozemo danima pisati i opet bi mozda nekog covjek mogao izostaviti,nenamjerno naravno.
Generacije i generacije vrhunskih fudbalera i trenera.Svako od nas vjerovatno ima svog ljubimca,svog idola.Moj je bio i ostao,jedan jedini i neponovljivi Semir Tuce.Kako je taj covjek igrao lopte, u lijevoj nozi mu umjesto misica dinamit bio.Driblinzima izludjivao protivnicke odbrane,a nas RAju uveseljavao iz tekme u tekmu.Djeci se imena nadijevala po njemu,nenadmasno lijevo krilo.Zao mi ove djece sto ga nikad nisu gledali.Gledaju danas na TV-u Ronalda,Mesija i ostale vrhunske zvijezde,a ja hvala Bogu dragom gledo uzivo svog,naseg Semira iz svemira.I porede mi ovo danas sa onim atomskim fudbalom :crazy: Mogu pricat Nailovoj materi,a mene neka zaobidju.Samo je veliki najbolji svih vremena Dijego Maradona bio bolji od naseg Semira,niko vise ,niko.Mozete me proglasiti ludim ,ali ja misljenje necu promjeniti.A kolko je covjek volio Velez :bow: :bow: i opet meni neki pricaju kako se voli svetinja.E pa neznate vjerujte mi kako se voli Velez.Trebate pitati Semira sto nije trco za parama u ono vrijeme i kako se to voli Velez.Ovaj covjek je zasluzio da svaki navijac naseg Veleza ustane na noge,kad mu ime spominje.
Niko te nikad voljeti nece ko sto te volim ja Semireeee,Semireeee Boze fudbala :tokralju: :tokralju:
Mogao je birati u koji klub velike četvorke da ide, Zvezda je nudila ogromne cifre, ali nije!
Da je otišao proslavio bi se, bio prvak evrope i svijeta, ali tad je Velež i raja ljudima značilo sve, puno više od para i slave.Moj idol iz djetinjstva, najdraži fudbaler ikad!!!

Još da dodam:Proglašen za najboljeg fudbalera Jugoslavije 1986g.

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 17 jan 2015, 11:19

Nama treba igrac koji ce preuzeti obavezu drzanja veznog reda, fighta sa ostalim veznjacima lige, defanzivni vezni sa velikim radijusom kretanja ali i igrac koji zna sa loptom i ne podlijeze greskama uslijed blagog pritiska. Treba neko da rastereti Blagojevica, jer u ovim uslovima u kojim je on jedini igrac koji zna s loptom, on najvise drzi loptu i najvise se trosi igrac koji zbog povreda koje su ga zadesile u ovoj polusezoni, svojom fizikom nije mogao izdrzati vise od 45 minuta efektivnog igranja.
Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!

BICE GUSTO
Kontakt:

Post Postao/la BICE GUSTO » 17 jan 2015, 12:26

O kojem se Bekicu radi ?

Nije valjda onaj sto je igrao (kod onih nonamo), nemoguce !? :stop:
RODJEN U MOSTARU U NAJLJEPSE DOBA,MOSTAR U SRCU VELEZ DO GROBA !

SipakUlicar1922
Kontakt:

Post Postao/la SipakUlicar1922 » 17 jan 2015, 12:53

MILOŠ RELJIĆ POTPISAO ZA VELEŽ
Datum kreiranja subota, 17 Januar 2015 11:25
reljic-potpisMiloš Reljić (26) prva je akvizicija Veleža u zimskom prelaznom roku. Polivalentni ofanzivni igrač dolazi iz Sloge, člana Prve lige Srbije. U protekloj polusezoni u 14 nastupa postigao je 2 pogotka i imao 6 asistencija. Reljić je ponikao u Crvenoj Zvezdi, a pored nekoliko klubova u Srbiji nastupao je i za Lokomotivu iz Plovdiva (Bugarska), Valsta Syrianska (Švedska) i Znojmo (Češka) . Podjednako dobro igra i na obje krilne pozicije, ali i na centralnoj napadačkoj poziciji.
- O Veležu mnogo toga znam, naravno osim bogate tradicije kluba, dva igrača sa kojima sam u karijeri igrao su ili nosila ili trenutno nose dres Veleža. Sa Milošem Ognjenovićem sam igrao u Švedskoj i mnogo toga pozitivnog mi je rekao o „Rođenim“ i njegovom boravku u Mostaru. Osim toga sa Markom Nikolićem sam praktično zajedno od pionira Crvene Zvezde, a i imali smo i zajednički debi u seniorskom dresu Crvene Zvezde protiv Mladosti iz Apatina. Drago mi je da sam član Veleža i potrudit ću se da svojim igrama opravdam povjerenje, rekao je prilikom potpisa Reljić
Prkosni i Ponosni od 1922

shaman7
Kontakt:

Post Postao/la shaman7 » 17 jan 2015, 13:00

Mislim da je i ovo veliki naš problem. Shvatam ja kompletno to rivalstvo, ali kalibar igrača kao što je Bekić nam treba. On je po meni profil igrača kao Adin Dzafic. Ako Zrinjskom i navijačima Zrinjskog nije smetalo što se on zove Amer Bekić, onda ni nama ne bi trebalo smetati da on igra za nas. Jer ja mislim da ćemo dobiti pojačanje u njegovom liku i da bi se u vrhu napada uz Jankovića, Hebibovića i Dinu mogao dosta naigrati i nazabijati, naravno uz Blagog koji bi mu lopte gurao. On i Mirza na 4-4-2 mi odlično zvuči nekako, spoj nekog iskustva (barem u našoj ligi) te talenat Mirzin bi mogla biti dobitna kombinacija.

Ako već ovako razmišljate, onda ni Dedić nije pozeljan. Izbacio nas iz kupa u Vrapcicima :| . Sve su to profesionalci, mislim čim igrač potpiše ugovor, plaćen je,on igra profesionalni nogomet. Sad što je ogromna razlika između našeg i npr. španskog nogometa, u to neću da ulazim.

Malo ipak da se spustimo na zemlju i da nam prioritet bude naš Velež, a ako budemo ograničeni tim stvarima, nema nas nigdje.

@Miloš Reljić, po samoj priči mi se ne čini loš, čak i klubovi za koje je igrao su jako solidni , pogotovo Znojmo. Ovo bi moglo da bude dobro :D

1922VFC1981
Kontakt:

Re: RSD Velež Mostar

Post Postao/la 1922VFC1981 » 17 jan 2015, 13:16

Evo pocela su pojacanja dolazit :opaopa: :opaopa:
#musvdg

Crvena1981Armija
Kontakt:

Post Postao/la Crvena1981Armija » 17 jan 2015, 13:18

" onclick="window.open(this.href);return false;
Čini se kao dobar :thumbup:
MOSTAR U SRCU VELEŽ DO GROBA!!!
VFC 1922
FORZA VELEŽ!!!

1922VFC1981
Kontakt:

Post Postao/la 1922VFC1981 » 17 jan 2015, 13:20

Vezano za ovog Reljica,nadam se da ovi klubovi za koje je igrao sve govore o njemu :D
HAJMO ROĐENIIIIIIIIIII !!
#musvdg

rodjenisa
Kontakt:

Re: FK Velež: Igrački kadar i transferi

Post Postao/la rodjenisa » 17 jan 2015, 15:33

Ovaj Reljic je sad za sad samo prinova.Pun mi k.... ovih nasih transfera i saradnje sa Srpskim drugoligasima.
Feja reko da nam treba lijevi bek,stoper i napadac , a oni dovode veznog,lafo polivalentan igrac.Nema polivalentnih igraca,takav tip igraca u danasnjem fudbalu ne postoji.Samo jos veci bjes kod raje izazivaju, ha ja.Koji ce ti k.... kad samo ludom srecom mozemo nesto napraviti u kupu,a prvenstvo je vec odavno, barem za nas beznacajno.
Samo nam pritisak dizu,do djavola i oni i njhova politika

rodjenisa
Kontakt:

Post Postao/la rodjenisa » 17 jan 2015, 15:37

Bas bih volio znati da li je Feja trazio ovog igraca , ili ovaj profil :?:
Hajde Feja oglasi se , hajde vise da znamo ko vodi ovu politiku.Idite bolan vise u PM sa vasim sranyima

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 17 jan 2015, 16:55

Feja kao Pape, bitno je nagomilati veznih igraca u rosteru. Daj bola trkace i fajtere. Dosta mi je primadona koji padaju na svaki kontakt. Hocu spremne igrace bola, hocu pit-bullove! Za ovu ligu to nije tesko postici!

Dosljedno nastavljamo politiku "FK Velez Srbija" :puke:
Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!

shaman7
Kontakt:

Post Postao/la shaman7 » 17 jan 2015, 17:44

Mustafa Kodro iz Islama u Pravoslavstvo :lol:

pravnik1981
Kontakt:

Post Postao/la pravnik1981 » 17 jan 2015, 21:11

Glupost sto su doveli ovog igraca...ako su vec doveli igraca iz druge zemlje daj nam igraca koji je zabijao golove a ne 2 gola u 14 utakmica ...znaci moras mu placat sve ama bas sve a uz to ti i nije pojacanje...bolje da su doveli iz Branitelja ili Blagaja igraca koji je ovoliko golova ne moras mu nista placat sa strane osim plate..

otofonribentrop
Kontakt:

Post Postao/la otofonribentrop » 17 jan 2015, 21:13

Poštovani prijatelji kluba sa Neretve. Pratim ovaj forum često i smatram da su komentari, prijedlozi, sugestije vrlo dobri. Mislim da je davno bilo vrijeme da se SVETINJA nađe u Evropi, E sad ide ono naše ALI! U početku neću da se obazirem na Upravni odbor, nego o Nedimu Jusefbegoviću koji ga još zovvu "Beg" i njegovim saradnicima. Jesenji dio prvenstva je protekao kako je protekao (za moj ukus nimalo dobro), ali je vrijeme da se pojednim igračima, trenerima i nazovimo prijateljima/simpatizerima kaže ZBOGOM. Počinjem od početka Jesenjeg dijela prvenstva. Igrači odlaze na pripreme u Austriju, dovedena pojačanja, ista ta pojačanja koje je tražio Beg, dok je određenim igračima rekao da nisu potrebni. Nakon dolaska iz Austrije u klub stiže pismo u kojem se između ostalog kaže, da će prijatelji , simpatizeri i poštovaoci kluba PAZI OVO UZORATI STADION, ako se timu ne priključi Mirza Ćemalović. Koja bahatost i bezobrazluk. (Neki od potpisnika tog pisma su: Denis Ćemalović, Zijo Oručević, Emir Balić, Samir Nožić, Alija Behram, Ćupa, Grbić itd). Igrači koji su tada bili u klubu znaju kako su podnijeli saznanje da se ovako nešto radi oko kluba. Igrači poput Macea, Beše i šta ja znam ko još su imali platu, spavanje i hranu obezbijeđenu od strane kluba. Popović je odigrao kako je odigrao, Dao je 3-4 gola, ali su ga ljudi toliko popljuvali. Mace je dobio šansu protiv Zvjezde čitavih 10ak minuta. Jednostavno Beg nije imao mogućnosti da bira nego je morao u igru ubacivati jedinog Mostarskog napadača. Ima toga još pa možda drugi put budem pisao. Počele su pripreme prije 7 dana. Momci koji su došli na probu njih oko 20ak niko nije zadovoljio. Možda zato što nisu došli po prijateljskoj ili rodbinskoj liniji. Žalosno je ovo što se događa. Uprava pokušava na sve načine da obezbijedi uslove. I ako je danas vrlo teško Oni to uspijevaju. lezihljebovići poput Tane, Mrkve, Ajanića, Lale, Vuka, Gabrijele, Čevre gledaju svoj interes i kako Oni sebe vide u svemu tome. Za sada toliko. Ukoliko bude neko htjeo da sazna još neku provjernu informaciju neka piše, pa se možda i javim.

BMV22
Kontakt:

Post Postao/la BMV22 » 17 jan 2015, 21:51

rodjenisa je napisao/la:Bas bih volio znati da li je Feja trazio ovog igraca , ili ovaj profil :?:
Hajde Feja oglasi se , hajde vise da znamo ko vodi ovu politiku.Idite bolan vise u PM sa vasim sranyima
Eh ljudi moji dođe i vrijeme, doduše malo isprovociran, ovim postom gore da se nakon 5 mjeseci pauze ponovo javim.Razočaran igrama, a još više odnosom pojedinaca prema klubu i dresu kojeg predstavljaju i nose od utakmice u Zenici se više nisam javljao ovdje.Također, stalnim dronovima, upadima nacionalistički zadojenih po odgoju srednjovjekovnih nisam više želio učestvovati na našem pdf o blasfemičnim, imbecilnim i zaostalim pisanjima.Svako od nas ima svoju tačku strpljivosti a svi ti kretenski komentari doveli su do toga da je dosta nas istinskih i samo ljudi zaljubljenih u svoj grad kao i klub u njemu odustalo od pisanja.Nažalost, sve se to uklopilo sa jesenjim sivilom u klubu u kojem je izvršen klasični pokušaj puča od strane nama vječno "dragih" i do boga uzdignutih samoproglašenih veličina.Na žalost tih "veličina" to su ljudske nule, karakterni siromasi i sljepi zaljubljenici u bilo koju valutu.Na njihovu žalost ja, a i mnogi moji prijatelji pamtimo prije svega istinske ljudske gromade, a tek onda igračine od formata.Nikad sebi ne mogu dozvoliti i neću dozvoliti da neko naše miljenike stavlja u istu rečenicu i u istu ravan sa ovim ljudskim bjedama.Dakle Čorba, Princ, Mara, Vaha, Kana, Pecelj, Vukoje, Obren(Šubara), Pirsa(krivi), Dada, Čeća, Fitilj, Dađa, Anel, Ibro, Vukašin, Semir iz svemira i da ne nabrajam više to su te gromade od ljudi i gromade od igrača i oni nikada ne mogu stati u istu rečenicu sa ovim bjednicima od ovih godina.Nisam spomenuo mog idola Baku ni Boru Primorca samo zato što su otišli u druge klubove, a oni također spadaju u velikane našeg voljenog kluba kao i mnogi drugi koje sam zaboravio nek izvinu na tome.Žestoko sam razočaran s tim bjednicima i sa onim šta su nam uradili u jesenjem dijelu prvenstva, odnosno radili su svašta protiv Feje i kluba s namjerom da sve unište i postave svoje beskičmenjake na neka mjesta, a kad nije taj dio uspio onda je nastupio za mene najgori scenarij dijeljenja našeg kluba na "naše" i "njihove", domaće i strane, srbe, bošnjake, hrvate, i sve ono što ljudski rod čini najgorim.Nadam se da u tom nisu uspjeli iako se dosta i Raje povelo za njihovim djelidbama.Zato ovaj gore post me "isprovocirao" da u korijenu prekinem ovakvu diskusiju.Nadam se rođeni da ti je ovo samo u afektu izletilo jer ti nisi taj koji zna povesti za lošim.Mene lično boli neka stvar odakle je neko, kako mu je ime, koje je vjere i odakle dolazi.Mene samo interesuje da kad sjednem na tribinu od svih naših igrača vidim požrtvovanost, volju, karakter, želju, a ako treba i krv za pobjedu.To je jedino moje mjerilo i uvijek će tako ostati, neću dati da me bijednici zavedu svojim primitivnim pričama.Ako baš hoćete konkretno evo vam jedan primjer:Hajde svi realno da se sami u oči pogledamo i sami sebe propitamo kakav je odnos dva naša igrača bio prema dresu svetog kluba.Pazite dobro šta vam govorim, odnos i ništa više, a ti su igrači Popović i Vladavić.Jedino što vas molim je da se iskreno zapitamo o njihovom odnosu prema našem svetom dresu, a jedan je ko biva "naš", a jedan je ko biva "došljo".Mislim da je Feja negdje od utakmice u Zenici shvatio kuda vode stvari u svlačionici i da je sve to u sebi žestoko trpio i suzbijao te čekao momenat kad će sve to da eksplodira, ili da dođe vrijeme da on to razriješi.Srećom mislim da je uprava stala na njegovu stranu i da zato imamo ovakav prelazni rok kakav imamo.Feja se riješio svih nosilaca smrada i nemira u svlačionici, za Popovića smo krivi MI jer ga nismo od početka primili, a malog Janičijevića kao velikog talenta malo je previše ponijela slava i novac koji je dobivao, a pamet mu izgleda nije baš velika, pa se na moju žalost i on našao među ovim koji su činili eksplozivnu jezgru u slačionici.Prvi put se nismo riješili trenera što je za mene jako pohvalno iako je bilo trenutaka kad je to bilo skora pa gotovo.Već duži period imamo istog trenera što je možda prvi uslov za ozbiljan rad u klubu.Pošto dugo nisam pisao ima tu još mnogo toga za reći, ali hajde za prvi put da lagano idemo kraju.Znači, mi kao navijači bi trebali znati sami šta želimo apsolutno za to sam da imamo jezgru svojih igrača iz našeg omladinskog pogona, ali teško se tako možemo vinuti u vrh, onsono trebat će uvijek neko sa strane, ili hoćemo da imamo samo naše igrače, samo bošnjake, možda neko i to hoće, meni ni to nije loše ako će tih 11 bošnjaka donijeti prvo mjesto.Nemojmo se zamarati marginalnim i glupim stvarima, meni jako lijepo zvuči i dirne me u srce kad Miloš Reljić u prvoj izjavi kaže da mu je Miloš Ognjenović koji je usput bio jedan od najomiljenijih naših igrača negdje u Švedskoj ispriča sve najljepše o našem klubu i o nama.Zato nemojmo odmah svi u glas protiv momka, a niko ga još nije vidio kakav je i kako igra.Ja sam ga gledao na youtube-u i ako će biti ublizu onako meni je to sasvim OK.Pogotovo ako se uzme da je Hebibović sad ili na ljeto završio sa nama.Nemojmo sami sebi otežavati stvari, pustimo da se momci pripreme i da odigraju pa tek onda imamo pravo soliti pamet nekome.Mislim da Feja to mora znati sve uklopiti sada sa možda još 1-2 pojačanja te sa momcima iz omladinskog pogona obaviti dobre pripreme i stvoriti zdravu jezgru i jak kostur za duži period.Samo da vam napomenem jedno moje razmišljanje, normalno ne tražim da se složite sa njim, ali ovako ja razmišljam:Jako dobre pripreme, prva dva kola gostujemo klubovima koji su pretrpili značajne udare na igrački kadar i mislim da će to teško moći izdržati, želim da Feja napravi pritisak u ta dva meča i da se ta dva meča pod obavezno probaju dobiti, a ako se moja predviđanja ostvare onda ćemo vidjeti pred 3 kolo ko će kako stajati i kakva će bodovna razlika biti.Ovo je samo moje razmišljanje kako bi ja uradio.Silnu seriju smo napravili prošlo proljeće bez Vlade bez Škalje.Momci su disali i ginuli za VELEŽ.Sve sam te utakmice lično odgledao i zato se ovu jesen nisam mogao načuditi šta bi od onakvih momaka, a gornjem dijelu teksta stoji jasno objašnjenje šta je bilo od tih momaka.Hvala na strpljenju.
MOSTAR U SRCU VELEŽ DO GROBA.
P.S Dragi Pastrmka ja pokleko i napisah štogod.Ti ako možeš izdrži još, ali bih te svejedno molio JJJAAAVVVIIII SSSEEE.
Samo je jedna riba- Pastrmka!!!

rodjenisa
Kontakt:

Post Postao/la rodjenisa » 17 jan 2015, 22:48

BMV 22 brat moj crveni,doooobroooo naaaam se vratioooo,neizmjerno sam se obradovao kad sam ugledao tvoj post.Falio si nam brate,dobro je nas @pastrmka rekao da si ti jakuza ovg foruma ,cija rijec kao mac sjece nepravdu i promovise ljubav prema nasem Velezu.Jos jednom -dobro nam dosao i nemoj molim te vise da nas ostavljas.
Sad da kazem koju rijec u odnosu na tvoje razmisljanje ,a ti znas da izuzetno cijenim tvoje rezone i tvoje poglede na situaciju u klubu.Dakle drago mi je da te bar moj post uspio isprovocirati da nam se javis.Izgleda da se nismo najbolje razumili,ja nemam nista protiv sto smo doveli nekog igraca koji se zove Milos Reljic,moje negodovanje se odnosi na cinjenicu sto je to vezni igrac.Iskljucivo zbog cinjenice da sam licno prije 3-4 noci na tv-u gledao i slusao Feju koji kaze da nam trebaju lijevi bek,napadac i stoper.Dakle brate moj,prva misao koja mi je sinula je da nam je haos u koordiniranju trener-uprava.Aako si pratio forum za ovo vrijeme onda si mogao procitati u par navrata da sam zestoko kritikovao ponasanje pojedinih igraca jos od utakmice sa konama.Predosjecao sam da nesto nevalja,cak sam kunem ti se predvidio igrace po imenice za koje se kasnije i ispostavilo da su unosili nemir i smutnju u nase redove.Meni je brate moj 45 godina,a sigurno 30 pratim svaki pokret u nasem Velezu,al ono iz dubine duse,ko kad vodis racuna o djetetu,gdje je,skim je sta radi itd,i zato se nisam mogao prevarriti kad sam posumnjao u ponasanje pojedinih igraca,bez obzira sto nisam dole blizu vatre i sto nemam nikakav izvor informacija po tom pitanju.Neznam jesam li se dovoljno jasno izjasnio po pitanju politike transfera,dakle zelim i zahtjevam da se postuje misljenje naseg sefa Feje,to je jedino sto me nagnalo da ne docekam rasirenih ruku novog igraca Veleza.To sam probao objasniti na temi predvidjenoj za transfere i igracki kadar.Nadalje brat moj dragi ,ako si pratio desavanja na ovoj "tribini"vidio si da nisam padao u ocaj iako ni ja nisam najzadovoljniji prikazanim i bodovnim saldom,upravo radi ove nase mladje RAje,momaka crvenog srca koji Velez vole i osjecaju bas kao i mi djuturumi.Pokusavao sam objasniti situaciju iz drugog ugla,onog ugla koji ni ja nekada dok sam bio mlad nisam shvatao i nisam htio da znam za njega.Jbg,omladina hoce rezultat posto -poto,i u pravu su,samo sto treba biti realan i sacekati jos neko vrijeme,stvari se konacno krecu u dobrom smijeru bez obzira na sve uocene probleme.Ko radi taj i grijesi.Zasad cu toliko(brzo cu ja opet nesto napisati :lol: ) i molim te jos jednom ne dozvoli da te ovoliko dugo cekamo i pridruzujem se tvom pozivu onom djuturumu @Pastrmki da se pod hitno javi u stab Crvene Aarmije radi pruzimanja novih duznosti :lol:

BMV22
Kontakt:

Post Postao/la BMV22 » 17 jan 2015, 23:10

Brat moj crveni pratio sam ja tebe i sva dešavanja na foruumu i divio ti se čitavo vrijeme kako imaš volje s ovim dronovima sa strane, a boga mi nekad i sa našim usijanim glavama raspravljati.Razumio sam ja dobro tebe kao što i ti razumiješ mene, znam ja da nama fali i lijevi bočni i štoper i napadač, ali sjeti se proljetos kao smo karali sve redom, čitavo to vrijeme smo igrali bez klasičnog špica.Ja mislim da se slažeš, znajući tvoje godine, da nešto slično Dušku i Vahi zadugo nećemo imati(kao i bilo ko na ovim prostorima), ali onda je tu trener da sve to prekombinuje i složi kako bog zapovijeda.Ako gledaš, a mislim da gledaš europske utakmice jako puno timova nema klasičnog špicea i onda trener okreće stvari kako može podesiti.Ja bih lično volio da imamo klasičnog špica, a ako ga nema ja ga stvarno ne vidim na ovim prostorima na treneru je da napravi formaciju koja će djelovati kao uigrani orkestar.Uostalom, moje mišljenje je da ako si fizički i psihički 100% spreman, a ko imaš volju, želju, htjenje, a prije svega karakter onda se puno toga i bez špica uraditi.Vjeruj mi da me u ovom trenutku ako ode Zolj puno više strah za odbranu nego za napad.I još nešto da te podsjetim, a ti to često naglašavaš mislim da je Ani vrlo blizu odlaska tako da mi se u tom slučaju dovođenje ovog igrača čini kao logičan potez nekoga ko misli unaprijed.Ne kažem da sam u pravu, ali ja tako razmišljam.Ono što još jednom hoću da podvučem je da proljetos nismo imali špica, ali smo imali jednu koheziju, jedno zajedništvo i jednu veliku želju svih igrača da rade ono na što smo mi svi bili ponosni.Drago mi je da si još uvijek tu, da si sve izdržao pozdrav cijeloj crvenoj armiji.
Samo je jedna riba- Pastrmka!!!

rodjenisa
Kontakt:

Post Postao/la rodjenisa » 17 jan 2015, 23:37

BMV22 je napisao/la:Brat moj crveni pratio sam ja tebe i sva dešavanja na foruumu i divio ti se čitavo vrijeme kako imaš volje s ovim dronovima sa strane, a boga mi nekad i sa našim usijanim glavama raspravljati.Razumio sam ja dobro tebe kao što i ti razumiješ mene, znam ja da nama fali i lijevi bočni i štoper i napadač, ali sjeti se proljetos kao smo karali sve redom, čitavo to vrijeme smo igrali bez klasičnog špica.Ja mislim da se slažeš, znajući tvoje godine, da nešto slično Dušku i Vahi zadugo nećemo imati(kao i bilo ko na ovim prostorima), ali onda je tu trener da sve to prekombinuje i složi kako bog zapovijeda.Ako gledaš, a mislim da gledaš europske utakmice jako puno timova nema klasičnog špicea i onda trener okreće stvari kako može podesiti.Ja bih lično volio da imamo klasičnog špica, a ako ga nema ja ga stvarno ne vidim na ovim prostorima na treneru je da napravi formaciju koja će djelovati kao uigrani orkestar.Uostalom, moje mišljenje je da ako si fizički i psihički 100% spreman, a ko imaš volju, želju, htjenje, a prije svega karakter onda se puno toga i bez špica uraditi.Vjeruj mi da me u ovom trenutku ako ode Zolj puno više strah za odbranu nego za napad.I još nešto da te podsjetim, a ti to često naglašavaš mislim da je Ani vrlo blizu odlaska tako da mi se u tom slučaju dovođenje ovog igrača čini kao logičan potez nekoga ko misli unaprijed.Ne kažem da sam u pravu, ali ja tako razmišljam.Ono što još jednom hoću da podvučem je da proljetos nismo imali špica, ali smo imali jednu koheziju, jedno zajedništvo i jednu veliku želju svih igrača da rade ono na što smo mi svi bili ponosni.Drago mi je da si još uvijek tu, da si sve izdržao pozdrav cijeloj crvenoj armiji.
To je to...u 5 deka smo mi po pogledu na trenutna desavanja a i u pogledu bliske buducnosti.Bas kako sam prije dan -dva pisao,odlicna prilika za restart ekipe,planska i podmladjivana i pojacanja.Napraviti jedan zdrav jak kostur na celu sa Fejom i spremiti se za izazove u bliskoj buducnosti.Iduca sezona ce vjerovatno biti filter za skracenu verziju PL,trebace puno vise rada i ulaganja u ekipu i jos na to dodati ove stvari oko licence,ma posla preko glave.Upravo svijestan svih tih obaveza koje nam vrlo brzo slijede jos jednom pozivam nasu raju da zbijemo redove i stanemo uz nase Rodjene,te im na najbolji nacin pruzimo podrsku,to bi bio nas zadatak u predstojecim izazovima koji su sve, samo nisu lagani
Forza Velez ljubavi moja :bih:

Zaključano

Natrag na “FK Velež”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.