Safet Sušić - Pape

DonCorleone
Kontakt:

Re: Safet Sušić - Pape

Post Postao/la DonCorleone » 15 jul 2014, 02:11

drummer je napisao/la: Lulic je bez sumnje bio lijevo krilo,cak bi se usudio reci i krilni napadac.Ne vjerujem da takav igrac nije shvatio sta mu je trener rekao da igra.
Na kraju nije igrao nista,pored Kolasinca mozemo slobodno reci da nismo imali ni Lulica,covjek je bio nespreman ili povrijedjen i nije se vidio.Cak su i Kristic i Konjic odmah na pocetku drugog poluvremena galamili kako je Lulic povrijedjen i kako ne moze i prizivali izmjenu.
Lulic je jedva hodao jos cijelih 15 minuta pa je tek onda zamijenjen Salihovicem.
Strucnjaku je trebalo cijelih 15 minuta da vidi da mu igrac ne moze da trci i da jedva hoda.
Slazem se.

Austrijski komentator je nakon tridesetak minuta rekao da je Lulic povrijedjen i da dosta lose izgleda na terenu. Ovde to niko ne zeli ni da cuje a ja sam davno o tome pisao, to je jedna od kljucnih gresaka Susica bila. Ostavljanje povrijedjenog igraca na terenu da pokriva citavu lijevu stranu sam a imao je Kolasinca na klupi.

Sam Lulic je gestikulacijom, mimikom i pokretima na terenu dovoljno govorio o svojoj spremi, neko to vidi a neko je slijep i pokraj ociju.

Nevjerovatno :roll: .
Kirsten Schlewitz: That's a polite way of stating what most fans were thinking, which is that Sušić had more or less lost his mind.

BosnaSTL
Kontakt:

Post Postao/la BosnaSTL » 15 jul 2014, 02:21

Kad sam vidio pocetni sastav protiv Nigerije znao sam da tu tekmu gubimo!Kola se lome na selektoru .Nije izveo 11 najbolji igraca u tom momentu na teren .Zasto diras nesto sto nije pokvareno !?Fino smo odigrali protiv Argentine i ja bi izveo isti tim i protiv Nigerije.Bicakcic bi garant odigrao bolje nego protiv Argentine.Miske i Medunjanin mogu zajedno u foramiciji igrat protiv Litvanije,Latvije,Lichtensteina i tkd!Kaze da ga iznenadila brzina NIGERIJACA hhhaaa .Sve je napisano, nema se vise sta pisat na ovoj temi .Zakljucaj ovo, jer je previse negativnosti ,sto nije dobro za timski duh foruma :D :lol: :P
Zadnja izmjena: BosnaSTL, dana/u 15 jul 2014, 03:27, ukupno mijenjano 1 put.

drummer
Kontakt:

Post Postao/la drummer » 15 jul 2014, 02:32

DonCorleone je napisao/la:
drummer je napisao/la: Lulic je bez sumnje bio lijevo krilo,cak bi se usudio reci i krilni napadac.Ne vjerujem da takav igrac nije shvatio sta mu je trener rekao da igra.
Na kraju nije igrao nista,pored Kolasinca mozemo slobodno reci da nismo imali ni Lulica,covjek je bio nespreman ili povrijedjen i nije se vidio.Cak su i Kristic i Konjic odmah na pocetku drugog poluvremena galamili kako je Lulic povrijedjen i kako ne moze i prizivali izmjenu.
Lulic je jedva hodao jos cijelih 15 minuta pa je tek onda zamijenjen Salihovicem.
Strucnjaku je trebalo cijelih 15 minuta da vidi da mu igrac ne moze da trci i da jedva hoda.
Slazem se.

Austrijski komentator je nakon tridesetak minuta rekao da je Lulic povrijedjen i da dosta lose izgleda na terenu. Ovde to niko ne zeli ni da cuje a ja sam davno o tome pisao, to je jedna od kljucnih gresaka Susica bila. Ostavljanje povrijedjenog igraca na terenu da pokriva citavu lijevu stranu sam a imao je Kolasinca na klupi.

Sam Lulic je gestikulacijom, mimikom i pokretima na terenu dovoljno govorio o svojoj spremi, neko to vidi a neko je slijep i pokraj ociju.

Nevjerovatno :roll: .
Lulic kakvog mi znamo i kakav je bio protiv Argentine nije igrao,covjek skoro da nije ucestvovao u igri.
Sta se tu desilo,jel se povrijedio odmah na pocetku utakmice,je li poceo povrijedjen,sta je god bilo covjek definitivno nije mogao.
Sto kazes nevjerovatno je da nije zamijenjen odmah na sredini prvog poluvremena.
Ustvari,sve oko te utakmice je nevjerovatno,najveca misterija otkad postoji reprezentacija,od objave sastava i šoka svih nas,do postavke na terenu,izmjena,igre nekih igraca,ponasanja selektora ,prisustva Blatera,sudjenja,odlaska Bevande i Kovacevica u Brazil bas pred tu utakmicu,sve je .ebena misterija.

Clutch
Kontakt:

Post Postao/la Clutch » 15 jul 2014, 02:36

Virtu4l je napisao/la:
harishp je napisao/la:Jesi mu pomogao.Tip fakat ili povrsno prati repku ili je JR.
A ko fol frcaju postovi.
Nije jedini, ali eto, bolje ikad nego nikad...
Lijepo sam ja rekao, tempira formu za kantu godine..
Philly vs Everybody

#Madrid
#Sixers
#JoJoGOAT

drummer
Kontakt:

Post Postao/la drummer » 15 jul 2014, 02:40

BosnaSTL je napisao/la:Kad sam vidio pocetni sastav protiv Nigerije znao sam da tu tekmu gubimo!Kola se lome na selektoru .Nije izveo 11 najbolji igraca u tom momentu na teren .Zasto diras nesto nije pokvareno !?Fino smo odigrali protiv Argentine i ja bi izveo isti tim i protiv Nigerije.Bicakcic bi garant odigrao bolje nego protiv Argentine.Miske i Medunjanin mogu zajedno u foramiciji igrat protiv Litvanije,Latvije,Lichtensteina i tkd!Kaze da ga iznenadila brzina NIGERIJACA hhhaaa .Sve je napisano, nema se vise sta pisat na ovoj temi .Zakljucaj ovo, jer je previse negativnosti ,sto nije dobro za timski duh foruma :D :lol: :P
Dovoljno je bilo druze da je je zadrzao bar formaciju koju smo uigrali na pripremama i o prijateljskim utakmicama,s kojom smo pobijedili vrlo jake reprezentacije i igrali odlicno, sa cetiri u zadnjoj liniji,tri vezna,dva krila i jednim napadacem.Cak i ako je zamijenio nekog igraca razumio bih ali je potpuno neshvatljiva promjena uigrane i uspjesne formacije koja daje rezultat.To je ili totalni diletantizam i neznanje ili neke necasne radnje,trece ne postoji.

soko
Kontakt:

Post Postao/la soko » 15 jul 2014, 03:03

drummer je napisao/la:
BosnaSTL je napisao/la:Kad sam vidio pocetni sastav protiv Nigerije znao sam da tu tekmu gubimo!Kola se lome na selektoru .Nije izveo 11 najbolji igraca u tom momentu na teren .Zasto diras nesto nije pokvareno !?Fino smo odigrali protiv Argentine i ja bi izveo isti tim i protiv Nigerije.Bicakcic bi garant odigrao bolje nego protiv Argentine.Miske i Medunjanin mogu zajedno u foramiciji igrat protiv Litvanije,Latvije,Lichtensteina i tkd!Kaze da ga iznenadila brzina NIGERIJACA hhhaaa .Sve je napisano, nema se vise sta pisat na ovoj temi .Zakljucaj ovo, jer je previse negativnosti ,sto nije dobro za timski duh foruma :D :lol: :P
Dovoljno je bilo druze da je je zadrzao bar formaciju koju smo uigrali na pripremama i o prijateljskim utakmicama,s kojom smo pobijedili vrlo jake reprezentacije i igrali odlicno, sa cetiri u zadnjoj liniji,tri vezna,dva krila i jednim napadacem.Cak i ako je zamijenio nekog igraca razumio bih ali je potpuno neshvatljiva promjena uigrane i uspjesne formacije koja daje rezultat.To je ili totalni diletantizam i neznanje ili neke necasne radnje,trece ne postoji.
Slazem se. Kao prvo Kolasinac umjesto Mede i to je to. Da je Kolasinac imao neku povredu, mogao je staviti Lulica i Viscu ili Lulica i Seju. Posto je Sejo bio rovit, Visca ima prednost a jos je brzi..Onda vadi ove sto imaju brzinu, Lulica i Hajrovica. to je bilo to..

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 15 jul 2014, 08:20

harishp je napisao/la:
Jesi mu pomogao.Tip fakat ili povrsno prati repku ili je JR.
A ko fol frcaju postovi.
Hajde vise momak , smiri dozivljaje. Eto povrsno pratim. Cak i ako je to istina ( a nije jer sam odlgledao preko 95% utakmica ) to ti i nije neki argument. To ne znaci da ne pratim detaljno zadnja dva ciklusa ako mozda nisam moza npr. prvi ciklus. Kao sto sam rekao odgledao sam skoro sve utakmice, jedino sto tada nisam tako detaljno pratio reprezentaciju niti fudbal generalno. Koju ko poziciju igra i slicno. Vise sam gledao navijacki samo da se pobjedi ne toliko takticki I ne sramoti se vise ziv bio. Tebi ne smetaju moji postovi. Nego ti smeta moje misljenje o selektoru i pojedinim igracima :nene: :nene:

Kako tebe nije stid spominjat postove. Sjeti se samo pojedinih svojih postova ovdje :crazy: :crazy:
Zadnja izmjena: Ajax, dana/u 15 jul 2014, 08:37, ukupno mijenjano 2 puta.

semko5
Kontakt:

Post Postao/la semko5 » 15 jul 2014, 08:22

emir79 je napisao/la:
Ajax je napisao/la:Grupa u zadnjim kvalifikacijama za SP je bila lagana ( Grcka, Slovacka i LLL ekipe )
Grupa na samom SP ( jako lagana za rang SP )
Grupa u sadasnjim kvalifikacijama za EP nije lagana ( Belgija , Wales i solidni protivnici, jedini je Andora outsider )

Nisu sve grupe lagane :nene: :nene: Najvjerovatnije nikad vise necemo imati onako laganu grupu. Ni igrace u najboljim godinama :nene: :nene:
1. Grupa lagana? Pa je li se to ti zamisljas Njemackom,Spanijom,Holandijom, pa da je za tebe grupa sa Grcima i Slovacima lagana? Momcino poletio si, malo se spusti, bice ti lakse. Zbog takvih letova brzo se prizemljimo i osjetimo pravu realnost ;)

2. Grupa na SP-u lagana? , aha jeste lagana, ja jednu ekipu iz nase grupe jucer gledao u finalu SP-a, bas nam je lagano bilo .

3. Dodaj i Izrael, vise ce nas oni namuciti nego bilokoja druga reprezentacija poslije Belgije.

Svako ko smatra da su za nase domete ekipe poput Rumunije,Grcke,Slovacke,Ceske,Skotske i slicne ekipe lagane ekipe, neka prestane gledati fudbal, jer ocito nema pojma o istom. Ove ekipe ni mnogo jace od nas nece shvatati kao lagane. Uozbiljite se malo.
Svaka je grupa teška kad te vodi pokušaj od trenera, a ovo je tipična priča gubitaša i traženje alibija unaprijed. Pa ljudi dajte više prestanite s tim defetističkim razmišljanjem, ne šaljemo mi na Evropsko prvenstvo amatere i diletante, nego prekaljene profesionalce u najboljim godinama čija se cijena mjeri desetinama mil. Eura. Pa uporedite njihovu vrijednost s vrijednošću rivala i sve će biti jasno. E sad, kad nas Pape vodi (a znamo da su se za njega otimali Iran i druge mnogobrojne reprezentacije te manje klubovi) onada je sve moguće. Lik nas nije odveo na svjetsko prvenstvo - (odveli su nas igrači i zaboravljate da nas lik umalo nije skinuo svojom postavkom igre protiv Slovačke u obje utakmice te nepozivanjem Bešića koga se godinama proziva i ovdje na forumu), ali nas je zato s njega vratio ranije nego što je trebalo svojom postavkom igre protiv Nigerije koja je za udžbenike. I zato ovdje ko brani Papeta i njegova (ne)djela (treba li ponovo da istaknemo onaj poduži spisak) ili mu je u rodu, ili je rođeni gubitaš i zadovoljava se mizerijom.

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 15 jul 2014, 08:34

@ Clutch

Ko te sta pita jadnice i internet ratnice :D :D Takvi ko ti su najjaci. :urnebes: :urnebes: NBA navijac od malena. Ali zato vrsni strucnjak za fudbal :urnebes: :urnebes: Prati momak i kosarku nasu i NBA a i fudbal nas i internacionalni. Pa kako stignes to sve ?? Ti nekoga kao provociras, ti lijepo nekom nesto rekao. Valjam se :rol: :rol:

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 15 jul 2014, 09:38

Virtu4l je napisao/la:
Ajax je napisao/la:Sve u svemu najlaksa grupa vjerovatno od kada se BiH takmici.
Bila jednom jedna grupa u kojoj smo se oprostili nakon par kola... hajmo sad na guglanje... pomoći ću ti... Bruno Akrapović...
O cemu ti govoris covjece. Citirao si moj post o vjerovatno najlaksoj grupi dosad. A odgovorio si mi to sto si odgovorio. :D :D Ti misli sta zelis, za mene je ovo jedna od najlaksih grupa ikad. Nije realno ocekivati da cemo opet izvuci daleko najlakseg nositelja ( Grcku ). Slovacka iz druge jakosne grupe nije bila los izbor. Bilo je puno gorih. LLL ekipe su odlican izbor. Ako se zna da smo mogli izvuci Wales, Skotsku, Austriju ( koja napreduje ), neugodnu Makedoniju, Bugarsku i slicne reprezentacije. Nikad vise se nam nece posrecit tako lagana grupa i jos igraci u najboljim godinama koji igraju u najboljim klubovima. Za 4 godine odlazi Dzeko a mi nemamo treceg napadaca ( koji ce tada biti prvi napadac ) ni na vidiku. Tada nam ni lagana grupa nece vise pomoci. Doduse imali smo jednog Seferovica koji se je nudio i sada trese mreze na SP i u ligi prvaka a tek su mu 22 godine. Ali momak nije bio jedan od 23 nasa najbolja igraca. Bas smo se proslavili sa tim ne pozivanjem Seferovica ( isto bi se desilo i sa Kolasincem i Hajrovicem da nisu igrali na za nas trenutno deficitarnim pozicijama ). A to sto cemo za cetri godine ostati bez napadaca to nije sada bitno :roll: :roll: Hrvatska vodi 5 cistih napadaca na SP od 23 igraca. Daleko najbolji strijelac lige i Dinama, Cop nije ni na listi. A mi samo dvojicu napadaca. Ali zato imamo ofanzivnih veznjaka za izvoz. Zasto bi poveli mladog napadaca ( npr. Hodzica ) da pokupi iskustvo igranja na SP. I odigra npr. 10-20 minuta protiv Irana i nauci nesto od Dzeke i Vede. Prioritet su neke druge pozicije :roll: :roll: Sada se Pape nada da ce "iskocit" neki treci napadac. A to ce ici jako tesko.
Zadnja izmjena: Ajax, dana/u 15 jul 2014, 09:48, ukupno mijenjano 1 put.

gazijabih
Kontakt:

Post Postao/la gazijabih » 15 jul 2014, 09:46

Pošto je Pape ostao selektor BiH, onda se mogu iznijeti ponude koje su mu bile na stolu:
Najbolja finansijska ponuda: Al Taawon Buraydah (Saudijska Arabija)
Najbolji izazov: RC Lens (Francuska)
Poziv za selektora: Tunis
Ostale ponude koje nije uzeo u razmatranje: Rizespor (Turska) i Ergotelis (Grčka)

Batko
Kontakt:

Post Postao/la Batko » 15 jul 2014, 10:02

:mrgreen:

A Barca i Iran?

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 15 jul 2014, 10:07

Ajax, ovo je bila poprilično lagana grupa, a oprostili smo se od nje nakon tri utakmice,

slika

Ovoj Austriji je kasnije u baražu Turska zabila 6 komada (1-0, 5-0), a Španija nije bila ni blizu onoj koju poznajemo danas.
Ajax je napisao/la: Za 4 godine odlazi Dzeko a mi nemamo treceg napadaca ( koji ce tada biti prvi napadac ) ni na vidiku.
Četiri godine je ogroman period kada je fudbal u pitanju i niko ne može ići toliko daleko u budućnost sa prognozama. Imamo igrače koji tek treba da pruže ono najbolje, uključujući i Pjanića, tako da stvarno ne shvatam šta želiš da kažeš.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

The_Target
Kontakt:

Post Postao/la The_Target » 15 jul 2014, 10:21

Jel pape sajo odgovorio reprezentaciji Irana da im je ucinio ogromnu uslugu jer im nece biti selektor, a ja nisu ga ni zvali hahaha,opredjelio se da bruka BiH i ove kvalifikacije
Rođeni brato

bhsport
Kontakt:

Post Postao/la bhsport » 15 jul 2014, 10:22

Napisi da nas je vodio Miso Smajlovic i da su se prije tekme u Izraelu Bolic i Barbarez potukli.
Atmosfera je bila odron, a jedine dvije pobjede smo upisali protiv najslabijeg.
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]

Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 15 jul 2014, 10:26

bhsport je napisao/la:Napisi da nas je vodio Miso Smajlovic i da su se prije tekme u Izraelu Bolic i Barbarez potukli.
A državna televizija nije uspjela obezbijediti prijenos iz Ovieda, pa smo utakmicu gledali na nekom španskom satelitu.
Voli te tvoje Sarajevo.

bhsport
Kontakt:

Post Postao/la bhsport » 15 jul 2014, 10:30

Virtu4l je napisao/la:
bhsport je napisao/la:Napisi da nas je vodio Miso Smajlovic i da su se prije tekme u Izraelu Bolic i Barbarez potukli.
A državna televizija nije uspjela obezbijediti prijenos iz Ovieda, pa smo utakmicu gledali na nekom španskom satelitu.
Kad ga je Mirso Sudzuka zabio, skakali smo ko veliki.
Kako smo mi Zeljovci bili ponosni tada, igra u Zelji a zabio ga u Oviedu.
I dan danas imam snimljenu tu tekmu.
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]

Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 15 jul 2014, 10:37

Ono što hoću da kažem je da pamtimo ta očajna vremena kojih se mnogi ne sjećaju, tako da je ovo sad nagrada za sve nas koji smo i tada bili uz njih. Može još bolje, ali ne trebaju nam ove gluposti ;)
Voli te tvoje Sarajevo.

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 15 jul 2014, 10:46

Virtu4l je napisao/la:Ono što hoću da kažem je da pamtimo ta očajna vremena kojih se mnogi ne sjećaju, tako da je ovo sad nagrada za sve nas koji smo i tada bili uz njih. Može još bolje, ali ne trebaju nam ove gluposti ;)
Sta je glupost. Da se upozorava da smo imali ocajnu taktiku u najvaznijoj utakmici reprezentacije ikad. Da vodimo samo dvojicu napadaca na SP. A i jedan i drugi su u zadnjoj fazi karijere. To sto smo bili nekad losi nebi trebalo da bude izgovor. To bi trebao da bude motiv vise da ne propadnemo. Hrvatske nije bilo nigdje i potrefi se prava generacija i pravi trener i sada su svjetska konstanta. Crna Gora je pocela od nule prije par godina a vidi ih sada. Sasvim solidna reprezentacija. Koja moze skoro sa svima da igra. Moze bolje uvijek to nista neznaci. I kad si odlican mozes biti bolji. Sto se tice ove reprezentacije sa ovim igracima i ovakvom grupom na SP moglo je puno bolje. A minimalni cilj nije ispunjen. A to je prolazak grupe.

BaDa12
Kontakt:

Post Postao/la BaDa12 » 15 jul 2014, 10:49

Idete li vi na godišnji, ljudi? :eh:
:bih:
"Bio sam profesionalac 20 godina, ali mi je ovo najdraža pobjeda u karijeri." Safet Sušić Pape 26.3.2011.
"Misimovića jedino ja mogu da zamijenim." Safet Sušić Pape 04.06.2013.

Sportsport.ba liga-Čekićari: prava lažna devetka

Odgovori

Natrag na “Ostalo”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.