heh, pa vidiš da svi ovdje govorimo o Eurosportu Srbija koji se dobija preko kablovske, ne pričamo o Eurosportovima koje možeš uhvatiti preko satelita. To što govoriš kako ima raznih Eurosportova je sasvim drugi par cipela, to svako zna. Ti nisi rekao "nađite na digitalnoj i promjenite Eurosport i zvuk" nego si rekao "pa ljudi imate li vi opciju na svojim aparatima za engleski jezik Ne mogu da vjerujem da nemate i da ne mozete jezik zvuka presaltati na engleski" na što sam ti ja rekao onako kako jeste, to ne postoji u ovom slučaju jer signal daje Eurosport Srbija direktno. Vidim u sljedećem komentaru kažeš kako i ti primaš signal preko telemacha pa onda bi i sam trebao znati kako to nije moguće napraviti na digitalnom Eurosportu Srbija, nema veze što je digitalni signal kojeg i ja dobijam i što mi je Tv novije generacije, to apsolutno u ovom slučaju ne znači ništa. Opcije za mjenjanje zvuka postoje na određenim digitalnim kanalima ali (ponavljam se po 10 put) to ne postoji u slučaju Eurosport Srbija.skyisthelimit je napisao/la:Alucard je napisao/la:
Jel se ti zezaš ili ovo stvarno ozbiljno misliš?Kako ćeš promjeniti zvuk kad izvorni signal dolazi iz Beograda i Eurosporta Srbija. Nije to Eurosport International pa da možeš petljat po audio postavkama. U ovom slučaju ti to veze nema sa TV-om niti sa opcijama istog.
Jesil ti cuo za receiver i digitalnu tv. Ako jesi, znao bi da u postavkama daljinskog od receivera mozes promjeniti zvuk pojedinih kanala koji to omogucavaju. S obzirom da ima raznih Eurosportova ovi to omogucuju pa tako pored "srpskog" ima i britanska verzija tj samo njihov audio. Tako da ne moras slusati nekog krmka tipa Smiljan za kojeg sam ja oduvijek mislio da se zove Svinjac
Sportski komentatori
Re: Sportski komentatori
- skyisthelimit
Ovako imam Eurosport koji svi imaju i nijemci , talijani, rusi, rumuni.. Samo sto je kod njih lokalizovan na njihov jezik, a video koji dolazi svugdje je isti. Kod nas je u pitanju srpski audio jer mi nemamo para za lokalizaciju da slusamo nase domace komentatore pa smo primorani da primamo zvuk onaj koji razumijemo. Eh sad na novoj tehnologiji imas opcije da mijenjas zvukove odnosno audio tog kanala. Pa pored srpskog postoji i engleski s kojeg jednim dugmetom presaltas. Dakle, nije u pitanju nikakav signal koji dolazi iz Srbije vec iz Britanije ili odakle vec. I srbi uzimaju signal i zavise od njih. Nisu oni na licu mjesta niti oni salju nama signal.. Druga je stvar sto su nasi kablovski operateri morali sihronizovati zvuk na razumljiv jezik a ovom slucaju to je srpski sa njihovim komentatorima.. Jos jednom nemaju oni ES vec samo svoje komentatore koji to "prevode" . Isto kao kad film gledas pa imas nase prevode iako znamo da su to strani filmovi, pa tako je i ES strana firma
A vi trazite od svojih operatera ukoliko vam je digitalni signal da vam pored prevoda daju i engleski zvuk
A vi trazite od svojih operatera ukoliko vam je digitalni signal da vam pored prevoda daju i engleski zvuk
15.10 - 15.06 ...
vezano za eurosport i komentatore ja bih pohvalio ekipu koja radi skijanje, bijatlon i kros kantri, mladenovic, jaglicic i veljic. Onaj Maksa je bio vodio skokove, pa ajd osrednje onako al nije bio neslušljiv, al ga nema u zadnje vrijeme 
nema potpisa
Ovaj boris vratnica je nenadjebiv, on ne bi znao bajke djeci procitat prije spavanja, po njegovom bi crvenkapica pojela baku
Life is a bitch and then you die.
You'll never walk alone.
Samo Saraj'vo.
You'll never walk alone.
Samo Saraj'vo.
Pa jeste, to je ES za Srbiju, ali je fazon što ustvari to nije ES samo za Srbiju.samoradnik je napisao/la:a papci su što???
Ti kao i ja pratiš Eurosport za Srbiju. Tako imaš ES za Bugarsku,Rumuniju,Britaniju.... sasvim logično da će ti novinari navijati za tenisera iz svoje zemlje,ne vidim šta tu ima čudno... osim ako ne misliš da se dovoljno ne razumiju u neke isključivo "teniske stvari"?!
Razumijem ja druže (nadam se da se ne ljutiš što ti se obraćam sa ovim druže) pristrasnost (u normalnim količinama). Ali ne razumijem kako neko može dopustiti sebi da bude onoliko pristrasan, jer ga ipak ne sluša samo raja u Srbiji.
Now the old king is dead! Long live the king!
2nd#Tripl3t
London! Paris! Rome! London! Berlin!
1992 2006 2009 2011 2015
2nd#Tripl3t
London! Paris! Rome! London! Berlin!
1992 2006 2009 2011 2015
- ASD
- Kontakt:
Jel gleda ko Africki kup nacija na Eurosportu?

-
plavetniloo
- Kontakt:
Ne dirajte go da ne bi sudija produzio još 17 minutaASD je napisao/la:Jel gleda ko Africki kup nacija na Eurosportu?![]()
![]()
![]()
Sudiju ne mogu ukloniti ni hirurškim putem sa terena
- ASD
- Kontakt:
Definitivno najjaci komentatorski duo.plavetniloo je napisao/la:Ne dirajte go da ne bi sudija produzio još 17 minutaASD je napisao/la:Jel gleda ko Africki kup nacija na Eurosportu?![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Sudiju ne mogu ukloniti ni hirurškim putem sa terena![]()
Ubili se za ovakvih prvenstava.
Cak i kad nije zanimljiva utakmica ona to postane zbog njih dvojice.
Zadnja izmjena: ASD, dana/u 26 jan 2013, 23:44, ukupno mijenjano 1 put.
-
samoradnik
- Kontakt:
Što bi se ljutio...messilla je napisao/la:Pa jeste, to je ES za Srbiju, ali je fazon što ustvari to nije ES samo za Srbiju.samoradnik je napisao/la:a papci su što???
Ti kao i ja pratiš Eurosport za Srbiju. Tako imaš ES za Bugarsku,Rumuniju,Britaniju.... sasvim logično da će ti novinari navijati za tenisera iz svoje zemlje,ne vidim šta tu ima čudno... osim ako ne misliš da se dovoljno ne razumiju u neke isključivo "teniske stvari"?!(if you know what i mean)
Razumijem ja druže (nadam se da se ne ljutiš što ti se obraćam sa ovim druže) pristrasnost (u normalnim količinama). Ali ne razumijem kako neko može dopustiti sebi da bude onoliko pristrasan, jer ga ipak ne sluša samo raja u Srbiji.
E jbg,,,, sad bi ti ja mogao citirati ovog što na FTV večeras komentarisao rukomet HRV-SLO,inače ne gledam nikada taj kanal (al mi RTS 2 nestao,a HRT zamračen),a opet volim domaćeg komentatora slušat neg stranca i reče lik ladno posle promašaja slovenaca "nažalost promaši čini mi se Zvižej".... Još pazi nikakve veze sa BiH...
Kažem ti to je kanal namjenjen srpskom tržištu,e sad što kablovski operateri prenose i nama u BiH taj kanal je drugi par opanaka,onako realno ja čak volim slušati pristrasne (nevezano o kome se radi),nego recimo totalno dosadne ugušujuće komentatore koji kao da prenose četeresnicu...
Još jbga kada se radi o nekim finalima,polufinalima a pri tome nema neke naročito novinarske cenzure na ES za Srbiju,ladno možeš i o kengurima australijskim teorije pričat....
Kad ste se dotakli ES-a.Sinoc prvi put vidim da koriste naziv Nuremberg u grafici a ne Nurnberg. 
Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))
- Titova-Juga
- Kontakt:
Ma meni su najjaca ona dvojica sa eurosporta, kad se sjetim SP zena u nogometu, pa kad su citali mailove gledalaca i komentarisali Amerikanke 
- Nije lako ostati Čovjek među svim tim (ne)ljudima, ali to je izazov kojeg se ne bojim.
- Ko hoće, nađe način - ko neće, nađe razlog !
Smrt nacionalizmu !!
Smrt nacionalizmu !!
-
samoradnik
- Kontakt:
Prejako je bilo... meni se čini da je adresa bila komentatories.rs ili .com,nisam siguran...Titova-Juga je napisao/la:Ma meni su najjaca ona dvojica sa eurosporta, kad se sjetim SP zena u nogometu, pa kad su citali mailove gledalaca i komentarisali Amerikanke
Štaviše iako nisam ljubitelj ženskog fudbala rado sam zbog tih komentara gledao,famoznog brojanja i sabiranja,gdje jedan veli " izgleda da jedan te isti čovjek svaki dan glasa za istu zato je ona u prednosti"... valjanje.
- Titova-Juga
- Kontakt:
samoradnik je napisao/la:Prejako je bilo... meni se čini da je adresa bila komentatories.rs ili .com,nisam siguran...Titova-Juga je napisao/la:Ma meni su najjaca ona dvojica sa eurosporta, kad se sjetim SP zena u nogometu, pa kad su citali mailove gledalaca i komentarisali Amerikanke
Štaviše iako nisam ljubitelj ženskog fudbala rado sam zbog tih komentara gledao,famoznog brojanja i sabiranja,gdje jedan veli " izgleda da jedan te isti čovjek svaki dan glasa za istu zato je ona u prednosti"... valjanje.
I sam saM slao komentare rekoh bas da vidim hoce li procitati ili oni tamo nesto izmisljaju. I Boga mi, sve zivo citaju hahaha. Ja inace takoder nisam ljubitelj zenskog sporta u globalu, mozda tenis moze proci, ostalo nista, ali zbog njih sam po cijele dane visio pred ekranom posebno kada se odrzavalo to prvenstvo. Hahaha, posebno su se doticali one golmanke iz Amerike
- Nije lako ostati Čovjek među svim tim (ne)ljudima, ali to je izazov kojeg se ne bojim.
Smrt nacionalizmu !!
Smrt nacionalizmu !!
-
samoradnik
- Kontakt:
da da čini mi se Hope da se preziva 
Bila je još jedna ona šveđanka,te ona amerikanka iz špica... bila je konkurencija što jes jes...
Inače čisto sumnjam da je ko od vas pratio jedno vrijeme Calcio na TV Avala?! E tu je tek bila koma al na kvadrat... Znači tipa igraju Juve-Lazio i dvojac komentariše,jedan zagriženi juventin drugi lacijal,ili bilo koji drugi klub znači to je takvo podbadanje,provociranje,najmanje se utakmice držali i sastava... Čuvene rečenice tipa " Del Piero nikad nije znao šutnuti loptu iz šesnaesterca "... " I tako dva loša ne ubiše Mikolija".... kao da slušaš dvojicu pubertetlija napaljenika koji se prepiru a pazi kanal nacionalna frekvencija,nakon sezone Avala je izgubila prava prenosa... njih dvojica su bili legendarni,mislim da jedan danas radi na Prvoj... Sjećaju se vjerovatno forumaši bar iz Srbije koji su imali Avalu...
Bila je još jedna ona šveđanka,te ona amerikanka iz špica... bila je konkurencija što jes jes...
Inače čisto sumnjam da je ko od vas pratio jedno vrijeme Calcio na TV Avala?! E tu je tek bila koma al na kvadrat... Znači tipa igraju Juve-Lazio i dvojac komentariše,jedan zagriženi juventin drugi lacijal,ili bilo koji drugi klub znači to je takvo podbadanje,provociranje,najmanje se utakmice držali i sastava... Čuvene rečenice tipa " Del Piero nikad nije znao šutnuti loptu iz šesnaesterca "... " I tako dva loša ne ubiše Mikolija".... kao da slušaš dvojicu pubertetlija napaljenika koji se prepiru a pazi kanal nacionalna frekvencija,nakon sezone Avala je izgubila prava prenosa... njih dvojica su bili legendarni,mislim da jedan danas radi na Prvoj... Sjećaju se vjerovatno forumaši bar iz Srbije koji su imali Avalu...
- Titova-Juga
- Kontakt:
samoradnik je napisao/la:da da čini mi se Hope da se preziva
Ja nisam nazalost, taj luxuz nemam jos uvijek, a najveci sam obozavatelj CALCIA, uostalom i navijam za A.C.M
Ne znam kako se zvala ona Amerikanka sto bi vazda s klupe ulazila, ona je bas bila ljepotica. Kako su tad tek komentari bljestali kad bi ona ulazila na teren hah.
Smrt nacionalizmu !!
Smrt nacionalizmu !!
-
samoradnik
- Kontakt:
ma nisi jedini,ta tv danas i ne postoji
A i u veoma malom dijelu BiH se mogla pratiti.
Pa osim Hope Solo imaš onu brazilku Andrioli te onu jednu meksikanku ne mogu je se sjetit,a ti vjerovatno misliš na Aleks Morgan
Pa osim Hope Solo imaš onu brazilku Andrioli te onu jednu meksikanku ne mogu je se sjetit,a ti vjerovatno misliš na Aleks Morgan
- Titova-Juga
- Kontakt:
samoradnik je napisao/la:ma nisi jedini,ta tv danas i ne postojiA i u veoma malom dijelu BiH se mogla pratiti.
E Morgan, to je ta ljepotica. Njoj definitivno ni feninga ne bih uzeo!
http://ww2.hdnux.com/photos/04/23/11/11 ... 28x471.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
Smrt nacionalizmu !!
Smrt nacionalizmu !!
@samoradnik pa oni su kasnije komentarisali Wipeout i Sasuke, zar ne? I to prvi na ovim prostorima... Tako smo upoznali Makota Nagana... Sad mnogi prikazuju Sasuke, ali nije to to....
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI
plavetniloo je napisao/la:Ne dirajte go da ne bi sudija produzio još 17 minutaASD je napisao/la:Jel gleda ko Africki kup nacija na Eurosportu?![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Sudiju ne mogu ukloniti ni hirurškim putem sa terena![]()
oplakah
29 ... a do maja 2012 - 30 ...
38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
egzekucija nase ljubavi, naseg vede--marijan
"Kad je selo složno i jedna djevojka je dosta"
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.