Jusuf Nurkić

Moderatori/ce: nerminh74,KK_Bosna,CashMan

TaRgEt_
Interni moderator
Kontakt:

Re: Jusuf Nurkić

Post Postao/la TaRgEt_ » 17 dec 2014, 19:10

bordobijeli je napisao/la:
TaRgEt_ je napisao/la:Kako ce mnogi ovdje da pojedu svoja pljuvanja kada Juka dodje, nema potrebe da se i tada uvlacite u supak . Sramota ali najgnusnije sto sam vidio danas treba da ti se izrezu tetive , fuj ...
ja ne vidim da neko pljuje ovdje juku ,samo zelimo da igra za nas veliki je potencijal treba nam na ep .ali ovo sto on radi nije uredu to treba reci , slazem se da ne treba vrijedjati juku pa i ako ne bude htio igrati ali treba se znati zbog cega nece da igra a ne da trazi krivca u drugima
Onda ti nisi citao seljacic, treba da mu se izrezu vene da hoces poginuti i slicno. Ja odgovorno tvrdim ako Ivanovic ga pozove dobije pozic da ce doci. Kakva smo mi gamad, cuj da ti se tetive izrezu... fuuuj
R.I.P Amna Fazlić

KK Sloboda Tuzla
Šampioni BiH : 1994 1996 1997 2000 2001
Finalisti prvenstva : 1995 , 1998 , 1999, 2002
Pobjednici kupa BiH : 1994, 1995,1996,1997, 1999 , 2001
Pobjednici Super Kupa BiH : 1994,1995, 1996,1997, 1998, 1999, 2001

Epidaurus
Kontakt:

Post Postao/la Epidaurus » 17 dec 2014, 19:12

Jusufe Nurkiću, ako dobiješ poziv od Duška Ivanovića da igraš za svetinju i taj isti odbiješ i time pljuneš na sve nas koji smo se zbog tebe radovali kao mala djeca i na svaki tvoj poen, skok, asistenciju ili blokadu skakali i često buduli ukućane, ti ćeš biti samo jedna obična Š.U.P.Č.I.N.A ! Ako se ovo sve zaista desi Jusufe i ako nas zaista sve redom izdaš, želim ti sve najgore u karijeri i za mene lično, jednog običnog Bosanca i Hercegovca, jednog studenta koji se trudi da postane neko i nešto u životu si obično **** na koje treba gledati s najvećim mogućim gađenjem !

RiverPlate
Kontakt:

Post Postao/la RiverPlate » 17 dec 2014, 19:15

Od kako se ovaj Generalni sekretar izbrijao na ćelavo, konta da je zajeban :lol:
Nurkiću puna podrška, čovjek se već sada, kao naš najbolji centar ubjedljivo, odazvao da igra za Juniore koji su se borili za A diviziju, halo Juniore j.ebene i ovaj izbrijani Sekretar njemu će da glumi silu, kakav klošar :lol:
Grbavica naš je Hram!!!

Batko
Kontakt:

Post Postao/la Batko » 17 dec 2014, 19:19

aleksandar_veliki je napisao/la:Batko i ostali, ima tema komentari, ugestije i kritike ili pak mail [email protected], pa mozete se javiti, uputiti kritiku, savjetovati i slicno...

Nego Admine, da se zaroka taj video, kud puklo, da puklo...
To je ta uloga o kojoj govorim! Samo čekate trenutak, momenat da izvučete nešto iz konteksta kako bi ste kritikovali Haruna ili kako bi ste ovaj konflikt podigli na neki veći nivo!
Kako ne vidite da takve stvari ne pomažu rješavanju ovog slučaja... Počinjem misliti da vam uopće nije u interesu da se isti završi na najbolji način!!!!

Sent from Angelina's bed

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 17 dec 2014, 19:20

TaRgEt_ je napisao/la:Kako ce mnogi ovdje da pojedu svoja pljuvanja kada Juka dodje, nema potrebe da se i tada uvlacite u supak . Sramota ali najgnusnije sto sam vidio danas treba da ti se izrezu tetive , fuj ...
moj target ovo je sve fuj

samo se nadam da će juka da dođe i da je ovo izrečeno u afektu
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10

TaRgEt_
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la TaRgEt_ » 17 dec 2014, 19:23

nerminh74 je napisao/la:
moj target ovo je sve fuj

samo se nadam da će juka da dođe i da je ovo izrečeno u afektu
Nermine druze imas pp, sve ja razumijem ali reci ovako i vrijeđati je sramota. Fuj kakve gnusnoce vrijeđati momka
R.I.P Amna Fazlić

KK Sloboda Tuzla

Batko
Kontakt:

Jusuf Nurkić

Post Postao/la Batko » 17 dec 2014, 19:25

Morate misliti i na atmosferu? Koliko je zaista dobro da Juka dođe... Uvrijedio je suigrače, navijače, rukovodstvo tima, to ne moze nikako da bude dobro. Sa mnogo se ljudi zamjerio.....

Uostalom rekao je da nece da igra bez nekog valjanog razloga, osim da ne želi da igra za privatni tim, bez nekog detaljnijeg obrazloženja?

Sent from Angelina's bed

TaRgEt_
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la TaRgEt_ » 17 dec 2014, 19:29

Ja kazem zivi bili pa vidjeli, covjek je rekao sto je imao.
R.I.P Amna Fazlić

KK Sloboda Tuzla

emil02in
Kontakt:

Post Postao/la emil02in » 17 dec 2014, 19:34

RiverPlate je napisao/la:Od kako se ovaj Generalni sekretar izbrijao na ćelavo, konta da je zajeban :lol:
Nurkiću puna podrška, čovjek se već sada, kao naš najbolji centar ubjedljivo, odazvao da igra za Juniore koji su se borili za A diviziju, halo Juniore j.ebene i ovaj izbrijani Sekretar njemu će da glumi silu, kakav klošar :lol:
Jest igrao za juniore jer je to njemu odgovaralo i njegovom menadžeru.Svi su znali da je Jusuf izrazito dominantan u svojoj generaciji i da će biti puno menadžera na tom turniru.Medjutim kada je prešao u A tim i vidio da nije glavna faca onda nastaju problemi i on bježi u Zagreb.Sad se priča druga priča,ako imaš nešto protiv saveza reci šta su ti uradili da pobjegnes sa priprema?

Postano kroz Forum SportSport.ba app.
MOSTAR 09.11.1993.NIKAD ZABORAVIT NEĆE

rogeRF
Kontakt:

Post Postao/la rogeRF » 17 dec 2014, 19:37

Batko je napisao/la:
aleksandar_veliki je napisao/la:Batko i ostali, ima tema komentari, ugestije i kritike ili pak mail [email protected], pa mozete se javiti, uputiti kritiku, savjetovati i slicno...

Nego Admine, da se zaroka taj video, kud puklo, da puklo...
To je ta uloga o kojoj govorim! Samo čekate trenutak, momenat da izvučete nešto iz konteksta kako bi ste kritikovali Haruna ili kako bi ste ovaj konflikt podigli na neki veći nivo!
Kako ne vidite da takve stvari ne pomažu rješavanju ovog slučaja... Počinjem misliti da vam uopće nije u interesu da se isti završi na najbolji način!!!!

Sent from Angelina's bed
To je to! Odmah sam to rekao, a naslov bude katastrofalan, bukvalno izvucen iz konteksta zarad klikova, ili cega vec. Cilj je Haruna izblatiti (ne kazem da je cvjecka), a sto se time stvari pogorsavaju, nista to. I na kraju to ide sve nama, koji ko ludi ostajemo gledati Juku, Mirzu i radovati se njihovim poenima kao da ih i sami postizemo. Zasto da na EP nemamo dvojicu visokih igraca od kojih ce svi strahovati, zasto dolivati ulje na vatru, kad stvari same od sebe nisu dobre? Mnogi izgleda nisu svjesni sta mi gubimo Jukinim nedolaskom.
Izdržati, to je temelj vrline!

emir79
Kontakt:

Post Postao/la emir79 » 17 dec 2014, 19:38

emil02in je napisao/la:Jest igrao za juniore jer je to njemu odgovaralo i njegovom menadžeru.Svi su znali da je Jusuf izrazito dominantan u svojoj generaciji i da će biti puno menadžera na tom turniru.Medjutim kada je prešao u A tim i vidio da nije glavna faca onda nastaju problemi i on bježi u Zagreb.Sad se priča druga priča,ako imaš nešto protiv saveza reci šta su ti uradili da pobjegnes sa priprema?

Postano kroz Forum SportSport.ba app.
:thumbup:
Titule YUG-BiH-- (6) 66/67, 84/85, 98/99, 06/07, 14/15, 18/19
Kup BiH---------- (6) 96/97, 97/98, 01/02, 04/05, 13/14, 18/19
Super kup BiH--- (1) 96/97

Chinaglia
Kontakt:

Post Postao/la Chinaglia » 17 dec 2014, 19:43

jesmo gofna svi od reda, je l' konačno dočekamo da nam repke imaju kvalitetne ekipe, desi se ovako neko sranje gdje sjebemo sami sebe :roll: da ne ureknem rukometaše :pray:

semir01
Kontakt:

Post Postao/la semir01 » 17 dec 2014, 19:44

Ne bih zelio da se tema pretvori u kritike portala, no dat cu vam priliku, odnosno molim vas da ovdje postavite link bilo kojeg teksta vezanog za ovu temu gdje je nesto izvuceno iz konteksta...,
pa zasto meni niste odgovorili nego ste mi izbrisali dva posta
i admin je sam rekao da ste na strani Juke... bez obzira na sve... sto je dno - dna jer narod ocekuje da dobije objektivnu pricu a na ovom portalu je nece dobiti ;)

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 17 dec 2014, 19:54

admin je napisao/la:
Unofficialpage je napisao/la:@admine jesi li siguran za ovo
Jusuf je daleko važniji za reprezentaciju, nego i sekretar i predsjednik i direktor reprezentacije ...
Ja se bih sa složio, jednako su bitni i jedni i drugi. Ako nema ko da te igrače okupi đaba ti što imaš vanserijske talente. Đaba je što imaš odlične forumaše ako taj forum nema ko vodit. Zar ne?

Ne znam šta bih rekao više na ovu temu. Svima nama je u interesu da Juka igra za nas, ali očigledno je da Juka koči ovo, da on ne želi da se ove nesuglasice riješe. Bar sam ja tako zaključio po njegovim izjavama. On kao pravi patriota kao što se predstavlja bi trebao davati izjave drugačijeg smisla, da će pokušati da riješi ove probleme sa savezom, da će sjesti s njima ali ali Juka daje potpuno drugačije izjave.
Ne slažem se s tobom. Mislim da na organizacionom planu nije učinjen neki spektakularan potez i da Harun Mahmutović kao administrativac ne bi imao mjesta u NBA ligi, dok Nurkić tamo pripada.

Realno, uvjeren sam da Mahmutović nakon EP prelazi u KK Bosna Royal (ukoliko im uspije našteliti da ostanu u ligi), što je taman adekvatan kalibar. Vidjećemo, vrijeme će pokazati, daj bože da me demantuje, pa počne voditi papire za Chicago Bullse.
Ne znam šta radi u savezu osim onog što piše i što sam vidim. A vidim da je uspio organizovat sve mlade selektcije, što znači da radi taj posao vrlo dobro. Čovjek je okupio sve te selekcije a što nije nimalo lagano.
Da Harun nije okupio te selekcije možda se Juka i ne bi našao u NBA, ne bi imao gdje pokazati svoj kvalitet. Svaka čast klubu gdje igra ali mišljenja sam da su NBA klubovi više pratili nastupe EP mlađih uzrasta...

Ne vidim razlog što da prelazi bilo gdje, na ovoj poziciji je hadžija, dobar broj ljudi ga podržava.
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

rogeRF
Kontakt:

Post Postao/la rogeRF » 17 dec 2014, 19:57

aleksandar_veliki je napisao/la:
rogeRF je napisao/la:
Batko je napisao/la: To je ta uloga o kojoj govorim! Samo čekate trenutak, momenat da izvučete nešto iz konteksta kako bi ste kritikovali Haruna ili kako bi ste ovaj konflikt podigli na neki veći nivo!

Sent from Angelina's bed
To je to! Odmah sam to rekao, a naslov bude katastrofalan, bukvalno izvucen iz konteksta zarad klikova, ili cega vec. Cilj je Haruna izblatiti (ne kazem da je cvjecka), a sto se time stvari pogorsavaju, nista to. I na kraju to ide sve nama, koji ko ludi ostajemo gledati Juku, Mirzu i radovati se njihovim poenima kao da ih i sami postizemo. Zasto da na EP nemamo dvojicu visokih igraca od kojih ce svi strahovati, zasto dolivati ulje na vatru, kad stvari same od sebe nisu dobre? Mnogi izgleda nisu svjesni sta mi gubimo Jukinim nedolaskom.
Ne bih zelio da se tema pretvori u kritike portala, no dat cu vam priliku, odnosno molim vas da ovdje postavite link bilo kojeg teksta vezanog za ovu temu gdje je nesto izvuceno iz konteksta...,
Mahmutovic Nurkicevom zastupniku - odhebite?

Zasto ovakav naslov a toliko toga receno u Harunovom postu i sve lijepo objasnjeno? Daleko od toga da Haruna opravdavam u svemu ovome (pisanje po fb-u, itd), ali ovo je previse, da se ovoliko nastoji izblatiti Harun. Zasto ne bi pisalo- Harun odgovorio Trnovcevicu na optuzbe?
Dobro svi znamo sta je Trnovcevic uradio za Jusufa, i kakve god da on namjere imao (citaj novac), Juki je tesko iz glave izbaciti sliku Trnovcevica kao nekog ko ne gleda to s te strane. Juka je pomalo ogranicen u tom smislu, ali eto...
Nemam vremena sad, a i na mobitelu sam sad da direktno trazim sva ta neka pretjerivanja od strane ss.ba, s ciljem blacenja Haruna. I na druge nacine su to radili, ali u ovom slucaju siguran sam da to ne donosi nista dobro po reprezentaciju, a to bi nam svima, valjda, trebao biti jedini cilj.
Izdržati, to je temelj vrline!

Greivis
Kontakt:

Post Postao/la Greivis » 17 dec 2014, 20:07

Primjecujem da su admin i moderatori jedini na Jusufovoj strani. Zanimljivo.
ESPN Top 100 Rankings
3. LeBron James
12. Kobe Bryant

KK_Bosna
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la KK_Bosna » 17 dec 2014, 20:09

mirzatele je napisao/la:Molim da se tema ovog izdajnika skloni sa ovog pdf-a
SRAMI SE JUSUFE
e moj @mirzatele, jesi li konacno shvatio da je moj post od 30. oktobra u kojem sam rekao da juka nece igrati zbog haruna i dine istinit? i ne moras se ubijati :mrgreen:

tada sam samo kratko napisao nepobitnu i istinitu cinjenicu koju sam podijelio sa vama jer sam bio 100% siguran u to sta govorim, a eto vidite da je juka to javno i rekao danas... necu ni sada duziti, samo ukratko:

prvo treba krenuti od pocetka... ovaj post je izuzetno tacno napisan i svi ga trebaju jos jednom dobro procitati da shvate najprije kakva je realacija na liniji jusuf - enes:
BenjooJutub je napisao/la:Znam Juku od kako je došao u Laško, bili smo u dobrim odnosima, družili smo se često i sl.
Ovaj njegov menadžer je takav kakav je, on je prvo Jusufa naučio da hoda sa laganim treninzima u OŠ "Bašigovci" zatim su sišli u Tuzlu gdje je trenirao u dvorani gdje igraju KK Falconsi. Tu ga je učio osnovama trčanja. Kada je stigao u Laško, usavršavao je trčanje i lagano se uključivao u treninge. E u to vrijeme, tokom tih godina Jusuf je morao sa Enesom potpisati "kijamet" nekih ugovora, nekih osiguranja i šta ja znam sve. Ovo je 100% istina.

I da li vi stvarno mislite da ovo Jusuf govori što on želi da govori ili je jednostavno primoran od strane mnadžera? Niste ni svjesni da bi ostao bez prebijene marke kada bi okrenuo leđa Trnčeviću, ne samo sada, nego za cijelu svou karijeru.

Imamo sreću što je Trnčević zakuhao sa ljudima iz Laškog ( od tada ni jednog igrača više nije doveo u Laško, a prije Juke je doveo Omića i Atanackovića)) pa je Jusuf prešao u Cedevitu, a poslije kada je nuđen Slovencima nisu ni htjeli da čuju za njega, prvenstvano zbog Trnčevića pa je to naš savez iskoristio bez i po' muke. Juka uopšte nije bio u lošim odnosima sa ljudima iz Laškog, nego je morao glumiti, pogađajte - zbog menadžera.

Kada je tad takav uticaj imao na njega, možete mislit kako je to tek danas, kad je Juka uspjeo u karijeri i kakve sve cake izvodi Trnčević da bi zgrnuo što više keša u svoj džep.
odnosno, da to srocimo u jednu recenicu: jusuf je enesov rob.

to smo valjda apsolvirali? idemo dalje:

enes, dokazani neprijatelj bosne i hercegovine ne voli dinu konakovica (vjerovatno dino ni njega ne voli, uostalom, nijedan patriota ne bi smio da voli ljigavca i neprijatelja drzave) i tu je kljuc citave ove sapunice.

takodjer, enes ne voli ni haruna jer otkako je ovaj postao gensek enes vise ne moze raditi kontra drzave, tj. krasti joj igrace... enesu je cak i krivo sto je harun zajedno s acom nagovorio juku da izabere BiH prije slovenije (enesova zelja, ipak EU pasos je EU pasos)... tu je aco, kao veliki demagog i manipulator, odigrao ogromnu ulogu!

racunica je jednostavna. juka ne igra za reprezentaciju = bolji status u denveru. bolji status u denveru = veci naredni ugovor (nebitno u denveru ili negdje drugo). veci ugovor juki = vise para trnovcevicu.

savez ima mnogo propusta, harun je napravio dosta dobrih stvari (to nije ni tesko jer su njegovi prethodnici bili radili za drzavu isto oliko i trnovcevic), ali je imao i gresaka - to sam uvijek govorio javno, a i harunu licno.
odakle jusufu nurkicu pravo da tjera neku pravdu i da javno govori da je ovo "privatni savez" (po nekim elementima ga mozemo tako i okarakterisati, kao sto je admin napisao da su u savezu uvijek bile sarajlije, odnosno kk bosna kadar)... zasto mirzi teletovicu ne smetaju harun i dino? djedovicu? gordicu? kikanovicu?

kenan bajramovic je ogorcen na savez i oprostio se od reprezentacije zbog saveza, na stranu to jel ga vi voljeli ili ne, keno je bio na svakom okupljanju i nikada nije bio upitan kada je reprezentacija u pitanju, cak ni kad je uzeo milioncic od ukrajinaca...

zapitajte se zasto jusufa niko od saigraca iz reprezentacije nije podrzao? ako su bas harun i dino toliki problemi, zasto onda ostali igraci ne stanu na jukinu stranu (imali smo isti slucaj u fudbalskoj reprezentaciji kada su svi slozno istupili iz ekipe)? da li vam to nesta govori?

i zaboravite na mirzu kao medijatora izmedju saveza i juke. ne zato sto mirza nece da prica, vec zato sto juka nema respekta prema njemu. nema ni prema ivanovicu. a ocito da nema ni prema ovom narodu jer - ne igra se za haruna, ne igra se za savez, ne igra se ni za selektora u krajnjoj liniji - igra se za drzavu.

eto, ja opet oduzih, ali morao sam vise ispricati cinjenice sad kad se sve raspetljalo, a i da sam tog 30. oktobra ovo napisao proglasili bi me ludim kao tada

uostalom, harun ce otici, a juka nece opet igrati na evropskom.
storm_raider je napisao/la:Kao sto sam onomad tvrdio da Omic nece igrati za nas (neko mi ovdje dodje rucak), tako i sad tvrdim da Nurkic hoce. Isto tako Enes ce uskoro biti primoran da povuce rucnu.
ne, juka nece igrati, mozemo u rucak u septembru, odnosno avgustu kad pocnu pripreme? ;)
"Po cistom individualnom kvalitetu od CP3a s vrhunca je bolji samo Magic Johnson"
"Paul George nije superstar. Argument: Superstara ne trpa Joe Ingles u dzep"

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 17 dec 2014, 20:24

admin je napisao/la:
neno#4 je napisao/la:Bas me cudi sto ovaj portal objavljuje samo parcijalni dio sa presice, a sto su odmah ujutro poceli da bombarduju sa izjavama iz Avaza i njihovim provjerenim iz Amerike. Cudi me da to radi i Emir Jesenkovic. Cudi me da su svi u talu. I oni koji pisu tekstove (a ne tako davno su licno dobijali dresove na kucna vrata). No, dobro, ostavimo po strani takve, jer nisu bitni. Veceras na trecem dnevniku Federalne televizije Harun ide da prica sa Enesom. Bas ce biti zanimljivo kada ga pita kako si u talu sa gen. sekretarom Slovenije mijenjao pasose za novce ili kako je Omic pristao da igra za nas, a ti mu nisi dao.
imamo snimljenu cijelu presicu, čak i onaj dio kad se Harun hvata za muda, psuje, govori kako neće pušiti k.rac nurkićevom dedi, isl.
Ali je rekao prije toga da je pressica gotova, pa tek onda odgovarao na pitanja novinara. Ne smijemo je pustiti jer ćete reći da smo nekorektni.

A za tebe sam dobio pouzdanu informaciju da svoj angažman na forumu naplaćuješ, te stoga nisi dobrodošao. Možeš se javiti na [email protected] ukoliko svoj agencijski angažman želiš nastaviti.

to je ono sto spominjem vec duze vrijeme,Harun je poceo da se ponasa kao Dino kada je sjebao KK Bosnu :arrow: Ja sam sve a vi ste papci.

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 17 dec 2014, 20:29

Baš bih taj video volio vidjeti. :D
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

Ramirez5
Kontakt:

Post Postao/la Ramirez5 » 17 dec 2014, 20:32

Ima, ima ovdje ljudi koji ce i sutra u ustati u 4,30 sati i gledati Jusufa, a cekam i treci dnevnik FTV gdje su najavili face to face Trnovcevic-Mahmutovic.

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: mercurial i 17 gostiju.