FK Željezničar

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

U sezoni 2025/26. očekujem:

1. Borbu za titulu
41
22%
2. Borbu za Evropu
87
46%
3. Sredinu tabele
34
18%
4. Borbu za opstanak
27
14%

Ukupno glasova: 189

avalPacidoroP
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la avalPacidoroP » 02 jul 2023, 11:32

Ma @delinjo je ispravno rekao.
Na Bašiću će se slomiti kola na kraju.
A uboli smo konačno sasvim solidnog trenera za male pare, koji bi mogao nešto napraviti da su ti ostali najbitniji igrači.
Trenutno ovakav Zrinjski, Sarajevo a i Borac su baš baš daleko kvalitetom iznad nas.
U zadnje tri godine je to jedino Zrinjski bio, pa se moglo igrati sa ove dvije preostale ekipe, ali sad su baš odskočili.
Što znači borba za 4.mjesto i to ako nam iskoče dva do tri ozbiljna pojačanja kad im sve propadne nekad u augustu.
A do tad će nas Minsk pregaziti..
Zbog ovakvog ulaska u sezonu, svi bi trebali dobiti otkaz u UO.

lendra
Kontakt:

Post Postao/la lendra » 02 jul 2023, 11:35

Nada za bolje sutra je otišla sa Amerikancem to i budala zna. Da nisu zavlacili čovjeka ja vam garantujem da bi dovodili i bolje igrače od pitara jer je čovjek imao viziju da napravi europski klub al ga papci otjerase.Tesko će mo mi koga nafatai sa ovim ublehasima u klubu.Pa i Zrinjski imam investitora iz Izraela,evo slobodu preuzima husic a kod nas je uvjek neki problem ili je imovina ili nedaju klub ili postave nerealne zahtjeve kao sad Amerikancu po onome sto su oni nudil Eldinu pa ni budala ne bih prihvatila takve uslove.Nadati se nekad da će doći ljudi koji znaju raditi svoj posao a ne čekati razne donacije i posuđivati pare i kititi se tuđim perjem.
Republička liga BiH:1946
Prva liga SFRJ:1971–72
Premijer liga:1997–98, 2000–01, 2001–02, 2000–01, 2009–10, 2000–01, 2011–12, 2000–01, 2012–13
Kup BiH:1999–2000, 2000–01, 2002–03, 2010–11, 2011–12, 2017–18
Superkup:1998, 2000, 2001

bhsport
Kontakt:

Post Postao/la bhsport » 02 jul 2023, 12:15

Bojudaosinebu je napisao/la:
02 jul 2023, 11:17
Moramo se pomiriti da necemo biti ozbiljni konkurenti godinama. Bojim se da navijaci nece to izdrzati, Basic ce biti trener do jedno sedmog kola, ni kriv ni duzan.
Basic ce biti trener dvije godine, i ima zadatak da poboljša kvalitet igre na terenu i promovise mladje igrace, a mi smo kao i prošle godine kandidati ni za šta.
Realan domet je plasman između 5-8 mjesta, sve iznad toga je veliki uspjeh.
Koliko se prosle godine dizao Bekric sa Santosom i Hodzicem te Amoahom toliko se sada pljuje, sam je svojim izjavama i stavom to napravio pa neka prima sada kritike.
On je ispodprosjecan SD kojem treba dati djecu da trenira, niti zna jezike, niti je igrao po evropi, ni do Turske dobacio nije, niti je prisao blizu reprezentaciji.
Evo sad ne moze ni iz Srebrenika igrace zavrsiti a kamoli sa područja TK.
Ako je pametan , treba skautirati nize lige i dovoditi potencijale koje ce Basic da brusi.
A klub kao klub ima dva pravca, brzo vracanje dugova kroz investitora ili sto bi naš prekaljeni ratnik i trener u pokušaju rekao decka iz Amerike i ovaj duzi put, stabilizacije i tavorenja u sredini tabele.
Mi navijači ćemo vuči uvijek i vise nego bilo ko drugi to se zna, pa jucer je skoro 3000 bilo na utakmici...
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]

Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921

BocaJuniors1905
Kontakt:

Post Postao/la BocaJuniors1905 » 02 jul 2023, 12:44

Bašića nemamo šta kriviti za loše rezultate, po imenima na terenu mi smo polu amaterska ekipa, štoperski par Kosorić-Cocalić 72 godine.
Vazda smo imali nekog talentovanog iz omladinskog pogona, od Hadžiahmetovića nemamo nikog da izbacimo da igra za prvi tim.

Ozbiljno se treba poraditi na dovođenju pojačanja, ja neću da mi klub bude kao Sloboda ili Čelik koji samo igraju da opstanu, nikakvih ambicija za titule. Mi izborili Evropu slavimo kao da smo osvojili Ligu šampiona, a ubjedljivo smo najveći klub u državi.
MANIJACI JUG 1987
MI SMO ONI ŠTO NE DAJU NA SVOJE!

Bersaga
Kontakt:

Post Postao/la Bersaga » 02 jul 2023, 13:13

perodeformero je napisao/la:
02 jul 2023, 11:22
Yebeni kokuzluk
Tukneš prijatelju i to dobro.
Uz tebe sam od rođenja svog,
uz tebe sam ja,
samo nek te čuva dragi Bog,
gdje god ti da zaigraš.

LegendaIvica
Kontakt:

Post Postao/la LegendaIvica » 02 jul 2023, 13:23

Bersaga je napisao/la:
02 jul 2023, 13:13
perodeformero je napisao/la:
02 jul 2023, 11:22
Yebeni kokuzluk
Tukneš prijatelju i to dobro.
Ma pitar ili Hulahopka 100%

Amidzatvojnajdrazi
Kontakt:

Post Postao/la Amidzatvojnajdrazi » 02 jul 2023, 13:24

AjkulaCekicarka je napisao/la:
02 jul 2023, 06:55
Dovoditi igrače i plaćati ih novcem kojeg nemamo, dakle dugovati im, ili se dalje zaduživati?

Taj scenario smo već imali i evo dokle smo dogurali.
Imamo to što imamo, opet pokušati izboriti mjesto koje vodi europu i to je to.

Ako ubodemo sa ovim anonimusima nekog solidnog igrača, dobro i jest.
Ako ne, nikom ništa.

IGRAJTE SRCEM, SARAJEVSKI PLAVI!
Bravo.

Inace, previse crnjacimo.

Tek s priprema, prijateljska tekma, igracki kadar jos nije kompletan (znamo kad dolaze igraci u PLBiH)... opusteno ba.

I edit samo da dodam nesto bitno, ali nepopularno.

Mi necemo biti konkurenti za titulu jos minimalno 2-3 sezone, minimalno i u najboljem slucaju. Ne mozes pored ovakve konkurencije, ne treba se zavaravati. Boriti se i cupati oko Europe - to hocemo.

Ako hocemo titulu, vracaj Brku i daj mu da sklopi ekipu. Ali onda isto tako prihvatite da nas nakon toga ceka jos duzi period stabilizacije, vracanja dugova, i hoda po rubu provalije.

Kritikovati je OK i treba, ali isto tako treba prilagoditi ocekivanja. Po meni, najbitniji dio kluba je OP, a o tome se najmanje prica. Treba insistirati na takvim stvarima, i na to imamo puno pravo.
1921

Pririsak
Kontakt:

Post Postao/la Pririsak » 02 jul 2023, 13:49

Hvala bogu pa se u svlacionici sa trenerom promijenio ovaj mentalitet koji pojedini propagiraju po forumu godinama a to je da se skidaju gace nakon svake pripremne tekme i prije svakog europskog duela.

Vi fudbal gledate po imenima na papiru i po tome bi pitari bili prvaci godinama ali nisu i sad ste poceli da kukate jer su doveli probisvijete za ogromne pare. Tim igra i tim pobjedjuje a ja dajem punu podrsku svima dok ne dokazu da ne znaju, po ovome sto sam vidio na PRIPREMNOJ tekmi, jasno je da igramo u formacijama i da pokusavamo nesto uraditi sto naravno ne izgleda savrseno jer je ovo PRIPREMNA tekma u kojoj se probaju neke stvari u 45min poluvremenu. Meni je dosta to sto sam vidio i ds nema nabijanja lopte kao prije, doci ce ja svoje, treba svima vremena pa tako i treneu i igracima da dodju do zajednickog cilja. Nismo pitari da osvajamo svemirske lige nakoj 5 pobjeda pa onds tjeramo trenera nakon 2 kola.

Ovdje neki pisu kako je bolje biti malo duzan ali.imati dobru ekipu, nedavno smo zamalo ostali bez imovine jer smo bili MALO ZADUZENI, plus ko ti garantuje da ako dovedes skupog igraca da ce on biti dobar? Nije da se nismo svega nagledali i mnogo para podijelili za sjedenje po klupama. Druga stvsr je dto se bekrica hejta i onda de ovdje neko nadje da dsje savjet njemu sza treba da trazi (kaze lik nek se fokusira na nize lige i trazi talente) PA UPRAVO TO I RADI ali vama nije dovoljno jer ako igrac nema jako ime odmah je los igrac bez da je odigrao nekoliko ligaskih tekmi. Ne prosipajte se boga vam.

Nas realni domet trenutno nije titula ali jeste sredina i borba za europu sto u ovoj situaciji i nije toliko lose jer da sad skrsis ogromne pare i opet se boris za europu nikako nije isplativo jer bi nam to bio kraj.

Ja volim Zelju i podrzat cu uvijek sve sto je u interesu kluba ali ovo pljuvanje po igracima.i ljudima u klubu bez da se dalo vrijeme mi je presmijesno i lici na lobiranje. Kakvi god da smo ima da se borimo do kraja i ima i da igramo sa svima najjace sto mozemo svaku tekmu.

I evo jedno pitanje za sve koji drugacije misle. Obrazlozite mi zasto bi se mi trebali unaprijed predavati prije minska?

1921boy
Kontakt:

Post Postao/la 1921boy » 02 jul 2023, 14:03

Opušteno ljudi, pojačanja uskoro stižu. :kafa:
mosa lošmi stićko tit-ula!

BiHSportman
Kontakt:

Post Postao/la BiHSportman » 02 jul 2023, 14:11

1921boy je napisao/la:
02 jul 2023, 14:03
Imaš li neke insajderske :bih:
1921!

19vendetta87
Kontakt:

Post Postao/la 19vendetta87 » 02 jul 2023, 14:15

Pririsak je napisao/la:
02 jul 2023, 13:49
Hvala bogu pa se u svlacionici sa trenerom promijenio ovaj mentalitet koji pojedini propagiraju po forumu godinama a to je da se skidaju gace nakon svake pripremne tekme i prije svakog europskog duela.

Vi fudbal gledate po imenima na papiru i po tome bi pitari bili prvaci godinama ali nisu i sad ste poceli da kukate jer su doveli probisvijete za ogromne pare. Tim igra i tim pobjedjuje a ja dajem punu podrsku svima dok ne dokazu da ne znaju, po ovome sto sam vidio na PRIPREMNOJ tekmi, jasno je da igramo u formacijama i da pokusavamo nesto uraditi sto naravno ne izgleda savrseno jer je ovo PRIPREMNA tekma u kojoj se probaju neke stvari u 45min poluvremenu. Meni je dosta to sto sam vidio i ds nema nabijanja lopte kao prije, doci ce ja svoje, treba svima vremena pa tako i treneu i igracima da dodju do zajednickog cilja. Nismo pitari da osvajamo svemirske lige nakoj 5 pobjeda pa onds tjeramo trenera nakon 2 kola.

Ovdje neki pisu kako je bolje biti malo duzan ali.imati dobru ekipu, nedavno smo zamalo ostali bez imovine jer smo bili MALO ZADUZENI, plus ko ti garantuje da ako dovedes skupog igraca da ce on biti dobar? Nije da se nismo svega nagledali i mnogo para podijelili za sjedenje po klupama. Druga stvsr je dto se bekrica hejta i onda de ovdje neko nadje da dsje savjet njemu sza treba da trazi (kaze lik nek se fokusira na nize lige i trazi talente) PA UPRAVO TO I RADI ali vama nije dovoljno jer ako igrac nema jako ime odmah je los igrac bez da je odigrao nekoliko ligaskih tekmi. Ne prosipajte se boga vam.

Nas realni domet trenutno nije titula ali jeste sredina i borba za europu sto u ovoj situaciji i nije toliko lose jer da sad skrsis ogromne pare i opet se boris za europu nikako nije isplativo jer bi nam to bio kraj.

Ja volim Zelju i podrzat cu uvijek sve sto je u interesu kluba ali ovo pljuvanje po igracima.i ljudima u klubu bez da se dalo vrijeme mi je presmijesno i lici na lobiranje. Kakvi god da smo ima da se borimo do kraja i ima i da igramo sa svima najjace sto mozemo svaku tekmu.

I evo jedno pitanje za sve koji drugacije misle. Obrazlozite mi zasto bi se mi trebali unaprijed predavati prije minska?
Ne treba se predavati unaprijed nego jednostavno nemamo skoro pa nikakve sanse. Niti imamo kvalitetan igracki kadar, niti smo uigrani. Minsk vec uveliko igra sezonu, rasturaju tamo, dok mi se ne mozemo sastaviti protiv TC. Ti si stvarno prevelik optimista ako mislis da se ona igra od jucer moze unaprijediti za 100%, pa da mozes nesto ocekivati u Evropi. Odlaskom Santosa, mi smo ostali bez igraca koji moze individualno nesto napraviti u napadu. Amoah zna ponekad napraviti dobar prodor po strani, ali uvijek ima neki potez viska, tako da taj prodor u vecini slucajeva propadne, jer se igraci vrate nazad u odbranu
👉 Almedin Ziljkić - Ubica BORD mitomana i botova 😎

ristagrad
Kontakt:

Post Postao/la ristagrad » 02 jul 2023, 14:57

1921boy je napisao/la:
02 jul 2023, 14:03
nemoj, Allaha ti! ne sjecam se da se ista od tvojih bombasticnih najava ostvarilo, manite vise suplje i mahalskih prica.

ne znam za ostale, ali za sebe mogu reci da sam svjestan i situacije i trenutka u kojem se nalazimo kao jedan fudbalski klub. u anketi za proslu sezonu sam glasao za borbu za sredinu tabele, jer me sve vidjeno upucivalo na to, pa su ostvarenim rezultatom nadmasena moja proslosezonska ocekivanja. volio bih i ja da dovodimo zvucna, provjerena imena, ali iz prazne ne puca. nisam odustao od ljubavi prema Zelji ni u sezoni 77/78, kada smo igrali drugu ligu zapad tadasnje drzave i nakon samo jedne drugoligaske sezone, pod vodstvom rahmetli sule rebca, vratili se u prvu ligu.

za mene Zeljo nije samo rezultat, za mene je Zeljo nesto sto je usadjeno u mene i cemu se radujem. necu patetisati i reci da ga stavljam ispred zdravlja, porodice, itd, ali ima vazno u mjesto u mom srcu i jedva cekam svaku priliku da pogledam tekmu.
Zadnja izmjena: ristagrad, dana/u 02 jul 2023, 21:57, ukupno mijenjano 1 put.

Azzuri
Kontakt:

Post Postao/la Azzuri » 02 jul 2023, 15:14

Felaini iz Tuzle bi trebao biti nas, nije igrao jucer pa cemo vidjeti...

Amidzatvojnajdrazi
Kontakt:

Post Postao/la Amidzatvojnajdrazi » 02 jul 2023, 15:49

Kako je samo fino bez onog imbecila, i tema odmah zivnula :ljepota:
1921

estufi98
Kontakt:

Post Postao/la estufi98 » 02 jul 2023, 15:54

Azzuri je napisao/la:
02 jul 2023, 15:14
Felaini iz Tuzle bi trebao biti nas, nije igrao jucer pa cemo vidjeti...
Karic?

Bojudaosinebu
Kontakt:

Post Postao/la Bojudaosinebu » 02 jul 2023, 17:52

Evrope smo se odrekli prelagano, a bezveze ekipe smo dobili moze se igrati sa njima al Boze moj

zeljovac21
Kontakt:

Post Postao/la zeljovac21 » 02 jul 2023, 18:06

Odigrali dvije pripremne i odmah svi u ocaj...Jucer prvo poluvrijeme veoma dobro bilo dok nisu usle izmjene.

Sarun
Kontakt:

Post Postao/la Sarun » 02 jul 2023, 19:46

zeljovac21 je napisao/la:
02 jul 2023, 18:06
Odigrali dvije pripremne i odmah svi u ocaj...Jucer prvo poluvrijeme veoma dobro bilo dok nisu usle izmjene.

Juce je sve dobro izgledalo osim naša zadnja tri igrača.
Tehnički jako loši, donose spore odluke i imaju sporu predaju i jako loše pasove. Posljedica toga je spor prenos lopte sa jedne na drugi stranu, te duge lopte od Kosorica od kojih je tek 20% korisnih.

Posebno me razočarao Cocalic u tom posjedu i igrom sa loptom.

Ako se sa Drinom ne bude individualno radilo na ovom segmentu, on nikad neće napraviti transfer.

Pririsak
Kontakt:

Post Postao/la Pririsak » 02 jul 2023, 20:30

Odrekli se europe ovi sto nikad ne dolaze na stadion meni se cini.

Sva sreca pa je ovaj forum postao cirkus i niko ga vise ozbiljno ne shvata zbog raznih ubacenih elemenata.
Europe se pravi navijaci nisu odrekli, niti ce, niti trebaju. Idemo se boriti, imamo sta pokazati. Pripremna tekma i ligaska a pogotovo europska nisu isto. Rjesavajte se mentaliteta skidanja gaca prije nego je bilo sta pocelo.

Jos 11 dana.

Bersaga
Kontakt:

Post Postao/la Bersaga » 02 jul 2023, 20:52

E čuj odrekli se Evrope, kako da ne. To je možda želja ovih antiželjovaca koji ordiniraju ovdje. Jasno je da nećemo početi protiv Dinama sa 3 štopera i kad ćeš isprobati par kombinacija ako ne u prijateljskim utakmicama? Uvjeren sam da ćemo ih taktički "poklopiti", Bašić je dokazao da ima znanje i studiozan pristup pripremi utakmice. Naravno, igrat će tu dosta faktora. Brinu Cocine kardinalne greške, kad pogriješi baš pogriješi. Jučer ima dva izbora ili golmanu ili u aut i on ono uradi a isto tako protiv crnogoraca kada je povukao naprijed i okliznuo se i stvorio im gol šansu.
U srijedu odigrati sa najjačim sastavom a onda sutradan ispratiti bjeloruse, igraju protiv trećeplasirane ekipe u gostima.
Mulalić; Galić, Kosorić, Cocalić, Jašarević; Mekić, Rustemović, Drljo, Štilić, Amoah; Krpić. Očekujem ovih prvih 11.
Vidjet ćemo ko ostaje od ovih sa probe. Po mom mišljenju Bilal se najbolje pokazao, saudijac je interesantan igrač i brazilac onako, nit smrdi nit miriše.

Hrabro, disciplinovano i muški, uz našu podršku ni pozitivan rezultat neće izostati.
Uz tebe sam od rođenja svog,
uz tebe sam ja,
samo nek te čuva dragi Bog,
gdje god ti da zaigraš.

Odgovori

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Doktorinho, Ferroviere1987, Google [Bot], Levin, Lokomotifa i 50 gostiju.