FK Tuzla City

Moderator/ica: GracanicaAA

sloboda72
Kontakt:

Re: FK Tuzla City

Post Postao/la sloboda72 » 11 dec 2018, 17:34

..............................................................BUDI I TI TUZLA CITY
..................................................................slika

"Iako u prvih devet kola nije bio član našeg tima, Vojo Ubiparip je u zadnjih deset postao prvi strijelac ekipe sa četiri postignuta gola."

- U prvih 9 kola ,dakle bez Ubiparipa Tuzla je osvojila 7 bodova.
- U sljedećih 10 kola sa Ubiparipom Tuzla je osvojila 13 bodova.
- U prvih 9 kola ,dakle bez Ubiparipa Tuzla je postigla 6 golova.
- U sljedećih 10 kola,dakle sa Ubiparipom Tuzla je postigla 12 golova.
---------------------------------------------------------------------------------
- Ovi podaci govore šta znači pravi igrač na pravom mjestu.Još treba dodati da Ubiparip nije prošao pripreme sa ekipom.Ja ovdje ne mislim samo na postignute golove i asistencije nego i koliki je uticaj dolazak Ubiparipa imao na ekipu.
- Ista je situacija kad je u pitanju bilo koje drugo mjesto u ekipi.Fejzić je izostao ,sreća samo jednu utakmicu i u toj utakmici naš golman nije postavio zid kako treba.Iako je visok ili dug gotovo 2 metra primimio je dječiji gol.
Ako mi budemo ovako sporo učili ili plaćali ovako skupo školu onda ćemo zaista teško opstati u ligi. - Mi ne možemo imati nikakave sigurne prognoze kad je povratak Milakovića u pitanju.Ne možemo znati kad će on bit spreman.Prema tome prinuđeni smo da računamo da nećemo , kad je proljeće u pitanju imati Milakovića.On i kad se priključi pripremama to će biti pod specijalnim tretmanom i bez forsiranja jer bi mogli uništiti karijeru mladiću.
- Zaključak je da nam treba i da se mora nabaviti igrač tipa Ordagića koji može igrati od šesnesterca do šesnesterca.Dakle defanzivac ali sa tehnikom i kretanjem ofanzivca.Neka tu Stjepanovića osim ako nije došao kraj njegovoj karijeri, neka i Hasanovića,Širanovića ali treba neko kao Ordagić ili Luka Modrić ako je lakše za razumiti.Šećerović i Mitrović nisu takvi igrači i neče nikada biti.Još sam žalosniji sa saznanjem da su Hasanović i Širanović zaigrali gotovo pred kraj polusezone.Od utakmice protiv Zrinjskog u Kupu.Uz Hasanovića ,Širanovića te pojačanje ala Ordagić nama obzirom na neizvjesnu situaciju sa Milakovićem treba još jedan igrač na toj poziciji i to tehnički potkovan.Utom slučaju možemo ali i ne moramo ostaviti i Mitrovića a Šećeroviću se zahvaliti.Taj defanzivni blok nam je šepao gotovo cijelu polusezonu, a o početnim ofanzivnim loptama od strane naših defanzivaca da i ne govorim.
- Zbog toga je Stojčev u čudu gledao da li da čeka loptu na centru ili nekoliko metara prije ili poslije centra li da ide u pomoć onim defanzivcima.Kad se uzme u obzir ovo i činjenica da smo igrali 9 kola bez centarfora onda nam je jasno što smo tu gdje jesmo.
- Stojčeva svakako treba zadržati jer se radi o momku koji zna fudbal.Ali ako on nema suspregu sa saigračima pogotovo onim koji po formciji prvi sarađuju s njim , onda je on ili bilo koji igrač ovog svijeta nemoćan.
- Nemoć defanzivnog reda je stavljala na muku i štopere jer se stvarala panika i nesporazumi između ove dvije linije.Lijevog beka nismo imali svih 19 utakmica.Šarčević nije bek a Čomor nije lijevi bek.Kad smo kod bekova ni Efendić nije dao svoj maksimum.Pošto ga znamo iz Slobode kako je igrao kod Musemića od njega valja tražiti da se daje maksimalno jer ,sad je u klubu koji mu je omogućio da se bez ostalih životnih briga potpuno posveti profesiji.On ne bi smio zapasti u zamku da eventualno razmišlja o platama drugih igrača, to bi ga sputalo da bude profesionalac.
Kad je riječ o Čomoru on može ostati kao dobra zamjena iza Širanoviča,Hasanoviča i eventualno Stjepanovića i bekove.U tom slučaju možemo se zahvaliti i Mitroviću.Ovde podvlačim da igrači defanzivci češće dobivaju kartone i samim tim i veća je mogućnost njihovog povremenog prinudnog odsustva iz ekipe .Zato u defanzivnom redu treba imati uduplane igrače .
- Naša krilla su igrala po sistemu toplo hladno.Žao mi je što Vukmirović nije imao odgovarajuću minutažu.Nukić je momak za desnu stranu jer on "nema lijeve noge".tehnika mu je takva kakva je.Da je brz jest i on voli lopte u for.Ali kad mu protivnik stane u blok nema baš neki izbor rješenja.Crnkić je tehnički kud i kamo potkovaniji ali nije pokazivao kontinuitet u formi , nego od utakmice do utakmice,barem ono koliko je igrao,a i on je igrao malo .Ipak uz Murgu ,i ovu trojicu nedostaje nam još jedan ofanzivac.To mora biti "Stojčev broj 2 ", po mogučnost dešnjak koji lako igra na bilo kom dijelu terena u polju protivnika.Koji je u stanju izmijenit mjesto sa saigračem pa se naći na krilu ,a krilo da povuče protivnike unutra ali i koji može jedan na jedan proći protivnikai ili završiti akciju ili dati zadnji pas.
- Nukića nam valja držati i zbog starosnog limita U-21.a ako će neko da ode dovođenjem ofanzivca, onda je to Murga.Ne znam šta nam je sa Poturalićem i je li napredovo u "večernjoj školi".Mahmutovićev oparavak će biti isto ko i Milakovićev,neizvjestan.Nedao Bog da se nešto desi Ubiparipu mi smo opet bez centarfora.Tuzla mora uz Ubiparipa imati jednog solidnog centarfora bar za ovo proljeće.Ne bih bio garant da su rješenja poput Nukića dobra za nedaj Bože duži rok.
- Dakle, valja nam kupiti : Lijevog beka (kao Subića), dva defanzivca sa ofanzivnim mogućnostima poput Ordagića,ofanzivca univerzalca poput Stojčeva ,centarfora rezervu ,iskusnijeg igrača(recimo , Zukića iz Slobode ili OSTAVITI STOKIĆA).
-Slušao sam na tribini, ljudi govore ,bezbeli malo čuli pa još dodali:"sve će ovo sad Husić promijenit ,dolazi 8 ili 10 igrača".Neka ali na ljeto , ali sada treba pažljivo "izmijeniti dijelove koji su dotrajali".Novi tim za veće domete se može skupiti na ljeto, na zimu nikako.
Za kraj ostavljam Starčevića.Ja bih ipak onog Slavka Petrovića bez kose ali sa skustvom.Opstanak je u pitanju i to u prvoj godini igranja u PL.Imamo dušmana i kao drugi Tuzlanski klub u PL ali i u samoj Tuzli. Direk. stadiona neki dan kuka, kako na Tušnju igraju 2 kluba.Mi odigramo utakmicu jednom u 15 dana a Sloboda 1 u 15 dana i još 10 do 12 treninga.Ali neće direk. da kaže :"istina,TuzlaCity ne trenira na glavnom terenu stadiona Tušanj nego samo Sloboda".Partijski novinar to spakuje i čitalac treba da izvuče zaključak da je Tuzla kriva što Tušanj nije baš u najbojem stanju.Kroz takve primjere se vidi da oni Tuzlu očima gledati ne mogu. I zato sve pogledam vijest, da je kupljen plac i da kreće izgradnja našeg stadiona.Ali ,možda i presjednik čeka da vidi konačni ishod takmičenja u prvoj godini PL.
Zadnja izmjena: sloboda72, dana/u 13 dec 2018, 13:47, ukupno mijenjano 2 puta.
Ja volim FK Tuzla City

sloboda72
Kontakt:

Post Postao/la sloboda72 » 12 dec 2018, 12:34

..............................................................BUDI I TI TUZLA CITY
..................................................................slika

TUZLA CITY GRADI MODERAN TRAVNJAK SA VJEŠTAČKOM TRAVOM

slika

..................................................12. Decembra 2018. 1039 Pregleda
Tuzla City dobija moderan travnjak sa vještačkom travom koji će biti postavljen na teren u Simin Hanu!

Prije postavljanja trave uradit će se tri tamponska sloja, koje zahtijevaja izgradnja jednog ovakvog travnjaka.

Teren će ispunjavati sve međunarodne standarde, što omogućava i odigravanje zvaničnih utakmica.

Riječ je o izuzetno kvalitetnoj travi tzv.”Ultra spin”-FIFA 2, visine 6 centimetara a veličine više od 8.000 kvadratnih metara.

Travnjak će dobiti sjajan izgled sa kombinacijom tamno-svijetle zelene boje.

Također, okolo terena bit će postavljena traka za trčanje, kao i nove kućice za rezervne igrače te delegata.

Početak radova kreće već sutra a cijeli projekat treba bi da bude okončan do kraja 2018.godine ako budu to vremenske prilike dozvoljavale.

Ovim infrastrukturnim projektom naša ekipa kao i mlađe selekcije u kojima trenutno vježba više od 150 dječaka, dobit će dosta bolje uslove za treniranje.

press Služba FK Tuzla City

https://fktuzlacity.com/tuzla-city-grad ... om-travom/

slika
Zadnja izmjena: sloboda72, dana/u 13 dec 2018, 19:32, ukupno mijenjano 1 put.
Ja volim FK Tuzla City

sloboda72
Kontakt:

Post Postao/la sloboda72 » 12 dec 2018, 19:21

..............................................Razišli se Adnan Šećerović i FK Tuzla City

.....................................................Veznjak traži novi klub
.......................................Adnan Šećerović (27) više nije član FK Tuzla City.

SAZNAJEMO
M. Šljivak
12.12.18. 15:12
slika

Šećerović je karijeru počeo u Slavenu iz Živinica, da bi kao jedan od najtalentovanijih fudbalera u BiH sa 17 godina otišao u Holandiju, gdje se pridružio ekipi Rode
Kako saznaje SportSport.ba, ovaj fudbaler je nakon jedne polusezone odlučio napustiti redove tuzlanskog tima i danas je na njegov zahtjev raskinut ugovor sa Tuzla Cityjem, a koji je važio do ljeta 2021. godine.

Šećerović je u protekloj polusezoni bio standardan član prve postave ovog tima. Odigrao je ukupno 14 utakmica i na terenu je proveo 1130 minuta.

Ovaj 27-godišnjak je tako od danas slobodan igrač. Ponuda za nastavak karijere ima, a ime novog kluba saznaće se u narednim danima.

Prije Tuzla Cityja Šećerović je nosio dres FK Mladost Doboj Kakanj, FK Željezničar i FK Radnik Bijeljina, a ranije je nastupao još za FK Sloboda, te za timove u Austriji i Holandiji.

......................................................."ŠEĆER" RASUO STANIĆA KO RIŽU.
.............................

https://sportsport.ba/fudbal/razisli-se ... ity/299771
Zadnja izmjena: sloboda72, dana/u 13 dec 2018, 14:25, ukupno mijenjano 3 puta.
Ja volim FK Tuzla City

sloboda72
Kontakt:

Post Postao/la sloboda72 » 13 dec 2018, 13:40

...........IGRAČ TIPA JOVANA BLAGOJEVIĆA MOGAO BIH DONIJET PREVAGU NAŠOJ EKIPI

..............

OBZIROM DA JE BLAGOJEVIĆ STRANAC RASKINULI BI SA MTROVIĆEM.
U PRVOM TIMU 4 STRANCA BI BILI KOSTIĆ ,BLAGOJEVIĆ ,STOJČEV I UBIPARIP.
AKO BI DOVELI SUBIĆA ,ONDA RASKINUTI SA OBRADOVIĆEM.
OD STRANACA OSTAVITI VUKMIROVIĆA I DOSTA,KAD JE VEĆ SAVEZ NAMETNUO TAKO BLESAV LIMIT.
Ja volim FK Tuzla City

sloboda72
Kontakt:

Post Postao/la sloboda72 » 13 dec 2018, 14:22

.................................ORDAGIĆ ZA SADA DAJE SAMO INTERVJUE.

12. jan. 2018 FK Sloboda Tuzla -Bosnia-Herzegovina................ SK Brann - Norveška - Free Transfer

...................U PRVENSTVU NORVEŠKE ODIGRAO 4 UTAKMICE I JEDNO POLUVRIJEME.

............................
Ja volim FK Tuzla City

sloboda72
Kontakt:

Post Postao/la sloboda72 » 13 dec 2018, 19:28

...................................I Stefan Vukmirović napustio Tuzlu City

.................................Novi odlazak iz tuzlanskog premijerligaša

SAZNAJEMO
S. Mlaćo
13.12.18. 15:20

.....slika

Saradnja je danas i zvanično raskinuta
Vukmirović je odlučio da na vlastiti zahtjev raskine saradnju, što je i potvrđeno za SportSport.ba.

Ovaj 27-godišnjak za Tuzlu City je ove polusezone upisao deset nastupa u Premijer ligi uz jedan pogodak, dok je jedan nastup dodao u Kupu BiH.

U Tuzlu je stigao u julu 2017. godine iz malezijskog Kuanatana, a prethodno je nastupao za Slobodu Užice, Borac, Čačak, Napredak, Jagodinu...
Zadnja izmjena: sloboda72, dana/u 13 dec 2018, 20:33, ukupno mijenjano 6 puta.
Ja volim FK Tuzla City

sloboda72
Kontakt:

Post Postao/la sloboda72 » 13 dec 2018, 19:36

HVALA TI ZA SVE STEFANE VUKMIROVIĆU, OSTAĆEŠ JEDAN OD NAS

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Stefan Vukmirović novo pojačanje FK Sloga Simin Han 14.06.2017.

.....................slika

.......................

.............................................................................................................................................................

....................

......................
Zadnja izmjena: sloboda72, dana/u 22 dec 2018, 13:05, ukupno mijenjano 1 put.
Ja volim FK Tuzla City

sloboda72
Kontakt:

Post Postao/la sloboda72 » 13 dec 2018, 22:33

..........................Vraća li se Amer Ordagić u Premijer ligu BiH?!
..........................13. Dec. 2018.

................slika

Bivši fudbaler tuzlanske Slobode Amer Ordagić, nakon samo jedne sezone kako sada stvari stoje napustiti će norveški Brann.

Nakon što mu je istekao ugovor sa Slobodom, Ordagić je sa norveškim klubom potpisao ugovor do kraja 2020. godine, ali povrede su ga spriječile da se nametne u Brannu, gdje je ove sezone nastupio na osam ligaških utakmica.

“Razgovarali smo sa Brannom i Amer ima priliku pronaći novi klub. Radimo na tom pitanju”, izjavio je za norveške medije menadžer Sanel Pajić.

Ranije se špekulisalo i o mogućem povratku Ordagića u Premijer ligu. U Slobodi bi ga vjerovatno vidjeli ponovo raširenih ruku, a bio je prisutan interes i sarajevskih klubova kao i Zrinjskog. No, potencijalni problem bi mogao predstavljati Ordagićev ugovor sa Brannom.

......................
Zadnja izmjena: sloboda72, dana/u 14 dec 2018, 12:45, ukupno mijenjano 3 puta.
Ja volim FK Tuzla City

sloboda72
Kontakt:

Re: Opste diskusije

Post Postao/la sloboda72 » 14 dec 2018, 05:56

Mirel Ibrahimović: Velika je čast što sam došao u FK Sloboda

Napadač dogovorio saradnju sa ekipom iz Tuzle
Napadač Mirel Ibrahimović (22) u naredne dvije godine će nositi dres tuzlanske Slobode.

M. Šljivak
13.12.18. 22:57

slika

Mirel Ibrahimović: Velika je čast što sam došao u FK Sloboda
Mladi napadač je imao zapaženu ulogu u redovima Sloge i u dvije sezone je odigrao 40 utakmica i postigao je 21 gol

Dvadesetdvogodišnji fudbaler večeras je sa predsjednikom FK Sloboda Senadom Mujkanovićem dogovorio saradnju i pojačaće konkurenciju u napadu tima sa Tušnja.

Ibrahimović je za SportSport.ba kratko istakao da mu je velika čast što će u budućnosti nositi dres Slobode.

"Dogovorio sam sve sa Slobodom. Sutra treba da se ozvaniči ta saradnja. Čast mi je što sam došao u veliki klub i nadam se da ću opravdati povjerenje koje su mi ukazali ljudi sa Tušnja. Također, nadam se da ćemo zajedno sa navijačima imati mnogo razloga za slavlje u nastavku sezone", rekao je Ibrahimović za SportSport.ba.

Ibrahimović je karijeru počeo u FK Bosna Kalesija, a zatim je uspješno nosio dres Sloge iz Simin Hana u Prvoj ligi Federacije BiH.

https://sportsport.ba/fudbal/mirel-ibra ... oda/299931
Ja volim FK Tuzla City

Sariel1987
Kontakt:

Post Postao/la Sariel1987 » 14 dec 2018, 12:15

Dzaba vam novci, moji sinovci
dzaba vam bilo dobre volje
i pogledi cvrsti, i lepljivi prsti
ja ipak varam malo bolje, e pa da
:mrgreen:

sloboda72
Kontakt:

Post Postao/la sloboda72 » 14 dec 2018, 12:33

...................................................................SEID ZUKIĆ 2016/2017 GOLOVI

.............................

Datum rođenja: Apr 9, 1994.
Mjesto rođenja: Bosnia-Herzegovina-Prozor
Nacionalnost: Bosna-Hercegovina
Visina: 1,98 m
Pozicija: Centarfor

........................................JAN KOLLER- KLIKNI
https://www.facebook.com/BVB/videos/bes ... 485106585/
Ja volim FK Tuzla City

sloboda72
Kontakt:

Post Postao/la sloboda72 » 14 dec 2018, 12:36

Sariel1987 je napisao/la:Dzaba vam novci, moji sinovci
dzaba vam bilo dobre volje
i pogledi cvrsti, i lepljivi prsti
ja ipak varam malo bolje, e pa da
:mrgreen:
- Daj mi Zukića.Komšijski je.
Ja volim FK Tuzla City

Sariel1987
Kontakt:

Post Postao/la Sariel1987 » 14 dec 2018, 12:38

kako rade i jedan i drugi precjednik, ne znam sta ce nam igraci dzaba :roll:

sloboda72
Kontakt:

Post Postao/la sloboda72 » 15 dec 2018, 11:48

Sariel1987 je napisao/la:kako rade i jedan i drugi precjednik, ne znam sta ce nam igraci dzaba :roll:
Slažem se.Sloboda iako sa dobrim budžetom i trenerom tebala bi biti ozbijan kandidat za Evropu.Ali kad vidim da on dovodi Mirela Ibrahimovića????????
- Kako to da Nalić nakon već dokazanog poznavanja zanata fudbalskog trenera nema glavnu riječ.Pa u pitanju je struka.Zašto slikanje samo Mujkanovića i Ibrahimovića.Možda je Nala otsutan ali onda ne treba ni Mujkan da se slika.On se ponaša kao da je on ulagač velikog novca u Slobodu.Pusti se priča o Lendriću.Što to nije završeno pa onda objavljeno.Sloboda je dala najmanje golova u Ligi.Dakle sa ovako borbenm momčadi da je imala i realizaciju imala bi bar 5 bodova više.Trebali bi Slobodaši glasno progovoriti o Mujkanoviću.Čuj neće niko.Kako neće kad GRAD DAJE NOVAC.Ekrem Ibrić bi bio super predjednik u odnosu na ovog.

- Husić opet kupi kamaru igrača pa ako 50 % ubode mašallah.Ubiparipa je ubo ,nema govora.Ali onaj Obradović ljetos doveden iz Čačka nije ni minute odigro.Haman ga zeznulo što je Savez u zadnji čas skino limit stranaca sa 6 na 4 .Šećerović goli promašaj.Mitrović ništa.Ja mislio onaj Širanović ne zna igrati.On zaigra protiv Zrinjskog u Kupu ,vidim vlada materijom.Od tada je standardni.Husić ima problem što neće sebi da prizna da Starčević nije rješenje zaTuzla City.Pa Mladost dovede Zilđovića ode sa začelja prema vrhu tabele.Hrvatska otjera Čačića pred zadnju utakicu valifikacija, kad je već visila u šesnest .Dođe Dalić i ispisa istoriju.Ima još igrača koji nisu za PL.Šarčević,Mitrović,Nurković,Poturalić,Murga.To se odmah objavi transfer lista i radi igrača da znaju na čemu su.Husić se je sad doveo u situaciju da mora nabaviti 3-4 kapitalca sa kojima bi tek možda od ljeta dizao letvicu.Ali mu oni sada trebaju za opstanak.Hajde ti sad Subića ili Ordagića navrati da dođu u Tuzla City.Ljudi pogledaju tabelu, znaju odmah pritisak.Svaka utakmica kvalifikacije.O Evropi ni govora.Nego ,daj kakvih starih drndagija da se opstane i Bog te veselio.Ja Husiću skidam kapu što daje svoje pare.To je neminovnost za sve klubove u BiH.
- Evo trofejni Osim bi sad u selju.Kurko,Ljudi trehnuli svoju lovu na hastal,potegli svoje veze.I sad on ko trener sebe stavlja u ravan s njima a tužio klub.Plus zavadio i navijače između sebe.

- Nisam siguran hoćel faraon poćerati Istočnu tribinu.Ako hoće onda bi trebali goniti Evropu za 100 -Godina. MOŽE SE TO ZA TILI ČAS ZAVRŠITI KAD SE HOĆE.Uvedi tri smjene. Ko seljo, napraviše je u januaru na -15 stepeni. I sutra kad dođu ulagači ,kapitalisti ,prepiši stadion koncesijom od 50 godina Slobodi.Tuzla Cityu daj plac ekvivalentne površine isto koncesijom na 50 godina , skini mu rentu i nek sebi pravi stadion.
Ja volim FK Tuzla City

sloboda72
Kontakt:

Post Postao/la sloboda72 » 17 dec 2018, 18:37

......................................Ordagić otvoreno o povratku u Premijer ligu
....................................16.Dec. 2018

Amer Ordagić iza sebe ima turbulentnu seznu u Norveškoj. Bivši fudbaler tuzlanske Slobode muku je mučio sa povredama, a sa druge strane, Brann je izborio kvalifikacije za Evropsku ligu. Ordagić je za Brann nastupio na osam utakmica te je postigao jedan gol, a krivac za manji broj nastupa su povrede, koje su 25-godišnjeg veznjaka često izbacivale izvan kolosijeka.

“Prva godina je prošla ne onako kako sam želio. Završili smo treći iako smo veći dio sezone proveli na prvoj poziciji, ali neki osnovni cilj je ispunjen”, kaže Amer Ordagić .

“Liga je ujednačena kao i kod nas u Bosni i Hercegovini. Izdvajaju se četiri ekipe koje imaju veći broj kvalitetnih igrača. Uglavnom, uz Rosenberg koji je najčešće na evropskoj sceni, još jedan klub je igrao grupnu fazu Evropske lige”.

Ordagićev menadžer nedavno je u izjavi za norveške medije naslutio da bi mogao napustiti Brann. Spominje se i povratak u Premijer ligu BiH. Ranije je bio na meti Sarajeva, Željezničara i Zrinjskog, a rado bi ga u “Crveno-crnom” dresu ponovo vidjeli i navijači Slobode.

“Trenutno sam na pauzi, koju koristim na način da pokušavam zaliječiti povredu, koja je prisutna određeno vrijeme. Fokus mi je da na početak priprema dođem zdrav i spreman za treniranje. Znam kakva je situacija, nije isključeno da se nešto desi tokom zime”, zagonetan je bio Ordagić za kraj .

Ordagić je početkom godine stigao u Brann kao slobodan igrač nakon što mu je prethodno istekao ugovor sa tuzlanskom Slobodom.
Ja volim FK Tuzla City

sloboda72
Kontakt:

Post Postao/la sloboda72 » 19 dec 2018, 23:51

Ivan Kostić dobio bh. državljanstvo

Jedan stranac manje u Tuzla Cityju
Iskusni defanzivac Ivan Kostić jedan je od najvažnijih članova novog bh. premijerligaša Tuzle Cityja.

E. Čaušević
19.12.18.

slika

Kostić je u dosadašnjem dijelu sezone u dresu Tuzla Cityja odigrao 19 utakmica i postigao tri gola. Ovaj 29-godišnjak u ovaj klub stigao je na ljeto 2017. godine iz Krškog i jasno je da ostaje u ovom timu.

Naime, Tuzla City sada ima pravo u ekipu dovesti još jednog stranca nakon što je Kostić oslobodio ovo mjesto. On je dobio državljanstvo Bosne i Hercegovine čime se pohvalio na Instagramu.

slika

https://sportsport.ba/fudbal/ivan-kosti ... tvo/300613
Ja volim FK Tuzla City

sloboda72
Kontakt:

Post Postao/la sloboda72 » 20 dec 2018, 00:04

.......................................................................Kostić dobio BH Državljanstvo. ..................................................Je li sada otvoren put za transfer Jovana Blagojevića u Tuzla City ?

slika

Nakon raskida Ugovora sa Ziljkićem i Vukmirovićem te odobravanja Kostićevog BH Državljanstva, Tuzla Citi ima još "samo"četiri stranca.Mitrovića,Stojčeva , Ubiparipa i Obradovića.Mada bi i Ubiparip mogao lako dobiti BH Državljanstvo jer su mu preci po ocu Bosanci,nameće se zaključak da će naredno pojačanje biti stranac odnosno sa stranim Državjanstvom .Jedano od mogućih pojačanja sa statusom stranca mogao bi postati igrač selje Jovan Blagojević za kojeg se šuška da je u pregovorima saTuzla Citijem.Blagojević ima Ugovor do 2019. Trenutno je u statusu suspendovanog igrača. Blagojević je u selji od 1.Juna 2015, a došao je i Veleža. Dakle već 3 ,5 godine je u dolini štrumfova ,a obzirom na turbulentno stanje u selji očekivati je da će iskusni Blagojević (1988 godište)potražiti novi klub.
On je igrač kakav treba FK Tuzla koji nema niti jednog veznog igrača koji igra od šesnesterca do šesnesterca.Dosadašnje stanje se svodilo na to da su igrali izraziti defanzivci (Šećerović,Mitrović,Hasanović,Širanović i Stjepanović koji je povrijeđen već duži period) i izraziti ofanzivac(Stojčev).Tako da je postajala nepovezanost i velika rupa između odbrambene i napadačke linije.Sa Blagojevićem bi se ove linije kvalitetno povezale.Naravno da bi uz Blagojevića dobro došao i Ordagić.No, nema naznaka o kontaktima i on će vjerovatno srebrničkom vezom potpisati za HNK Zrinjski.Dovođenjem Blagojevića Tuzla bi mogla raskinuti Ugovor sa Mitrovićem koji bi postao prekobrojan kad su defanzivci u pitanju a ima i status stranca.Na taj način ostali bi sa 4 stranca: Stojčev , Ubiparip ,Obradovića i Blagojević.Trenutni propisi Saveza su takvi.Klub među 18 igrača u zapisnik za utakmicu može prijaviti 4 stranca.Ostaje naravno pitanje, treba li dovoditi i 5.stranca koji će sjediti na tribini i hoće li neki igrač koji ima strano državljanstvo pristati na to ? Jedino je nejasan status Obradovića koji jesenas nije odigrao ni jedne minute.Da li je on upravo i čekao ovo rješenje sa Kostićevim Državljanstvom ili nije zadovoljio struku. Odgovor ćemo dobiti u vremenu koje je pred nama.
Ja volim FK Tuzla City

sloboda72
Kontakt:

Post Postao/la sloboda72 » 20 dec 2018, 15:52

Rekordna sredstva u Budžetu Grada Tuzla za Slobodu i stadion Tušanj

slika
slika
slika

- Za četvrtak 20. decembar zakazana 28 redovna sjednica Gradskog vijeća Grada Tuzle. Za sjednicu je predložen dnevni red koji sadrži ukkupno 18 tačaka, među kojima je i razmatranje i usvajanje budžeta Grada Tuzla za 2019. godinu kao i odluke o izvršenju istog. Podsjetimo, Nacrt Budžeta Grada Tuzla i Nacrt Odluke o izvršavanju Budžeta Grada Tuzla za 2019.godinu razmatrani su i usvojeni na dvadesetšestoj redovnoj sjednici Gradskog vijeća Tuzla održanoj dana 30. oktobra 2018. godine. Ukupno planirana sredstva u Budžetu Grada Tuzla za 2019.godinu iznose 64.905.584,89 KM, što je u odnosu na usvojeni Nacrt Budžeta više za 10.751.984,89 KM ili 19,85 %. Zahvaljujući većem Budžetu Grada Tuzla od skoro 11 miliona KM mnoga će Javna preduzeća i ustanove, udruženja, organizacije i fondacije kao i sportski kolektivi u odnosu na tekuću godinu u narednoj godini imati više novčanih sredstava na raspolaganju. Tako će npr. tranša prema “RSD Sloboda” iznostiti 1.175.000 KM umjesto ovogodišnjih 700.000 KM, a dok će za izgradnju i rekonstrukciju stadiona Tušanj biti izdvojeno 1.389.219,66 KM. Dakle ukupno iz Budžeta Grada Tuzla za RSD “Sloboda” i stadion Tušanj bit će izdvojeno rekordnih 2.564.219,66 KM. Dakle ukoliko sutra na sjednici Gradskog vijeća bude usvojen Budžet kao i Nacrt Odluke o njegovom izvršavanju na Tušnju neće biti “zime” naredne godine. Uskoro možemo očekivati nastavak započete izgradnje istočne tribine na stadionu Tušanj, kao i određene rekonstrukcije postojeće infrastrukture. Kada je u pitanju FK Sloboda i tranša od 1.175.000 KM prema RSD “Sloboda” navijačima i simpatizerima FK Sloboda to ulijeva dosta nade za nastavak sezone “Crveno-crnih” i borbu za sami vrh tabele i izlazak u Evropu. Također, treba podsjetiti da će od ovih sredstava veliki dio biti usmjeran ka plaćanju reprograma duga po osnovu Sporazuma koji je potpisan sa Poreznom upravom FBiH što godišnje iznosi oko 336.000 KM. Uz sponzorske ugovore i eventualno neki transfer na proljeće u svakom slučaju Sloboda bi mogla biti u mirnoj luci naredne godine kada obilježeva i veliki jubilej od 100 godina postojanja. Također, stabilno finansijsko stanje FK Sloboda zahvaljujući prvenstveno izdvajanjima iz Budžeta sasvim sigurno daje poticaj mogućim investitorima u namjeri Grada Tuzla da Sloboda bude sportski kolektiv za sami vrh u svakom pogledu.

......................NACRT BUDŽETA GRADA TUZLA ZA 2019 GODINU - KLIKNI-
http://grad.tuzla.ba/wp-content/uploads ... 9.-GOD.pdf
Zadnja izmjena: sloboda72, dana/u 24 dec 2018, 14:57, ukupno mijenjano 3 puta.
Ja volim FK Tuzla City

sloboda72
Kontakt:

Post Postao/la sloboda72 » 20 dec 2018, 16:09

................ PETAK 21. DECEMBRA 2018. JE "DAN RUPE "

OVE GODINE SVEČANO OBILJEŽAVAMO TREĆU GODIŠNJICU OVOG ,ZA NAŠ GRAD, VAŽNOG DATUMA.

slika

21.12.2015 god. POČETAK RADOVA NA NOVOJ, ISTOČNOJ TRIBINI STADIONA TUŠANJ
Ja volim FK Tuzla City

fukaroni
Kontakt:

Post Postao/la fukaroni » 21 dec 2018, 00:27

sloboda72 je napisao/la:.......................................................................Kostić dobio BH Državljanstvo. ..................................................Je li sada otvoren put za transfer Jovana Blagojevića u Tuzla City ?

slika

Nakon raskida Ugovora sa Ziljkićem i Vukmirovićem te odobravanja Kostićevog BH Državljanstva, Tuzla Citi ima još "samo"četiri stranca.Mitrovića,Stojčeva , Ubiparipa i Obradovića.Mada bi i Ubiparip mogao lako dobiti BH Državljanstvo jer su mu preci po ocu Bosanci,nameće se zaključak da će naredno pojačanje biti stranac odnosno sa stranim Državjanstvom .Jedano od mogućih pojačanja sa statusom stranca mogao bi postati igrač selje Jovan Blagojević za kojeg se šuška da je u pregovorima saTuzla Citijem.Blagojević ima Ugovor do 2019. Trenutno je u statusu suspendovanog igrača. Blagojević je u selji od 1.Juna 2015, a došao je i Veleža. Dakle već 3 ,5 godine je u dolini štrumfova ,a obzirom na turbulentno stanje u selji očekivati je da će iskusni Blagojević (1988 godište)potražiti novi klub.
On je igrač kakav treba FK Tuzla koji nema niti jednog veznog igrača koji igra od šesnesterca do šesnesterca.Dosadašnje stanje se svodilo na to da su igrali izraziti defanzivci (Šećerović,Mitrović,Hasanović,Širanović i Stjepanović koji je povrijeđen već duži period) i izraziti ofanzivac(Stojčev).Tako da je postajala nepovezanost i velika rupa između odbrambene i napadačke linije.Sa Blagojevićem bi se ove linije kvalitetno povezale.Naravno da bi uz Blagojevića dobro došao i Ordagić.No, nema naznaka o kontaktima i on će vjerovatno srebrničkom vezom potpisati za HNK Zrinjski.Dovođenjem Blagojevića Tuzla bi mogla raskinuti Ugovor sa Mitrovićem koji bi postao prekobrojan kad su defanzivci u pitanju a ima i status stranca.Na taj način ostali bi sa 4 stranca: Stojčev , Ubiparip ,Obradovića i Blagojević.Trenutni propisi Saveza su takvi.Klub među 18 igrača u zapisnik za utakmicu može prijaviti 4 stranca.Ostaje naravno pitanje, treba li dovoditi i 5.stranca koji će sjediti na tribini i hoće li neki igrač koji ima strano državljanstvo pristati na to ? Jedino je nejasan status Obradovića koji jesenas nije odigrao ni jedne minute.Da li je on upravo i čekao ovo rješenje sa Kostićevim Državljanstvom ili nije zadovoljio struku. Odgovor ćemo dobiti u vremenu koje je pred nama.
TI kako staris sve veca budala ode vam Kostic ko dobar dan a Blagojevica samo mozes sanjat ti Azemica i garda ja nisam vidio tri gluplja insana za fudbal nemoze se sreca kupit jadovi jadni :tralala: :tralala: :tralala:
fukare

Odgovori

Natrag na “Prva liga FBiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 11 gostiju.