EP 2013 Slovenija- BiH košarkaši

Moderatori/ce: nerminh74,KK_Bosna,CashMan

grgr
Kontakt:

Re: EP 2013 Slovenija- BiH košarkaši

Post Postao/la grgr » 10 sep 2013, 01:19

neno#4 je napisao/la:Za sve one koje zanima kada nasi momci stizu, sutra smo oko 16 sati u Sarajevu. Let je iz Ljubljane.
Nadam se da ce ih docekati ja da sam u prilici i da sam blizu dosao bi :(

nedim1993
Kontakt:

Post Postao/la nedim1993 » 10 sep 2013, 01:25

kako je momci ? :D ja sad idem na spavanje a samo mi slike lete po glavi, valja zaspat sad ...

Daleko najbolniji poraz ikad
Vođa zna.

inacefindecko
Kontakt:

Post Postao/la inacefindecko » 10 sep 2013, 01:29

a znate kako je, mi smo Bosna i Bog nas ne simpatiše baš toliko.. vjerujem u njega, al je stvarno tako!
jednostavno, manite se mentaliteta samo, manite se svega, ima tu i do sreće, a ne dajem ja sreću već neke više sile!
a imam neki osjećaj da nam je trebalo +20 da bi mi pobijedili sa 16 razlike..
ja sam plakao poslije utakmice!

Consigliere
Kontakt:

Post Postao/la Consigliere » 10 sep 2013, 01:31

13. smo, ako ikog interesuje, i naravno jedini sa omjerom 3-2 koji idu kuci... :oops: :oops: :oops:
Fit Tony: I keep my friends close...
Homer: But your enemies closer?
Fit Tony: No! Why would I do that? If I kept my enemies close, they would kill me!

Amar Dzeko
Kontakt:

Post Postao/la Amar Dzeko » 10 sep 2013, 01:32

Consigliere je napisao/la:13. smo, ako ikog interesuje, i naravno jedini sa omjerom 3-2 koji idu kuci... :oops: :oops: :oops:
tuga..
Ronaldo - Isco - Bale

"U svakom porazu ja sam video deo slobode. I kad je gotovo, za mene znaj tek tad je počelo." M.M.

messilla
Kontakt:

Post Postao/la messilla » 10 sep 2013, 01:32

Au ljudi šta je ovo, još ne mogu da dođem sebi, samo beskonačno vrtim one dvije, već sada, legendarne trice...još ako danas ne pobjede fudbaleri... :? :(
Now the old king is dead! Long live the king!

2nd#Tripl3t

London! Paris! Rome! London! Berlin!
1992 2006 2009 2011 2015

JTS
Kontakt:

Post Postao/la JTS » 10 sep 2013, 01:38

nedim1993 je napisao/la:kako je momci ? :D ja sad idem na spavanje a samo mi slike lete po glavi, valja zaspat sad ...

ovo nije poraz, ovo je 'najbolnija' pobjeda .. čak u svemu ovome ja gledam pozitivno, pobjedili smo, nadigrali smo Litvaniju, jednu od, ako ne i najveću košarkašku naciju .. djelovali su nemoćno, mala BiH ih je držala u šaci, a onda ipak rekao bih viša sila :D sve ovo jeste bolno, ali zašto biti razočaran, treba biti sretan i ponosan .. gubili su i drugi sportisti, druge ekipe mečeve koji su im jako, jako teško pali, ali mora se dalje .. naša pobjeda je borba do zadnjeg atoma snage, srce na terenu, dres natopljen znojem .. nema veće pobjede od te :D

u tome je sva ljepota bilo kog sporta .. you win some, you lose some :D
26 Maggio, che giornataccia, volevi alzarla, l'hai presa in faccia!

NON MOLLARE MAI

alan_kardec
Kontakt:

Post Postao/la alan_kardec » 10 sep 2013, 01:53

Mogla se ova repka ravnopravno nositi sa i sa Belgijom i sa Ukrajinom i na taj način se uključiti u borbu za četvrtfinale, sp... Onako se dići nakon 2 startna poraza, odigrati sjajne mečeve a pogotovo ovaj zadnji protiv jedne Litvanije, imati 3 pobjede u ovako teškoj grupi i ne proći dalje zbog par koševa, to je zaista sportska nepravda. Svaka čast Aci i reprezentativcima.
Buka dobija nove decibele, bubne opne lete u komadiće, Crvena zvezda vodi sa 1:0!
RIP Adis Selmanović

High

Post Postao/la High » 10 sep 2013, 02:35

Boli, boli, uzasno boli. A sto je najgore, tek predstoji najteze. Najgora su ta jutra poslije. Najgore je kad pogledas u zid i dodje bolna pomisao u glavu. Prije tri godine je dosao covjek i sve promijenio. Nije imao podrsku javnosti, navijaca, nikoga. Saplitanja su bila na svakom koraku. Odigrali smo kvalifikacije i nismo se plasirali. Desilo se prosirenje, gospoda iz FIBA - e su odlucila da prosire takmicenje. Usli smo medju 24 tima i zamalo ostali bez drugog kruga.

Makedonija je bila kobna po nas. Onda je dosla prosla godina i juniori napravili sjajan uspjeh i otisli u A diviziju, gdje su u ovoj godini fantasticnom borbom ostali u eliti. Rodili su se neki novi klinci. Nurkic, Buza, Vrabac, Sulejmanovic (ako Bog da) i ostali. Ove godine Gacic, Polutak, Lazic, Lakic, u kadetima Djedovic mladji, Aleksic, Hadzic, Galic, Memic, i ostali nasi sjajni mladi igraci. Kadeti su usli u A diviziju, a onda je na red doslo ludilo u Jesenicama. Sest dana i pet ludih utakmica.

Nismo dobro poceli. Latvija je bila bolja, Srbija jaca, a onda je krenuo show. Skupili smo se i odigrali najbolje utakmice otkako ova reprezentacija postoji. Momci su dali zadnji atom snage, krvlju natopili dres. Napravili smo veliki preokret protiv Crne Gore, protiv Makedonije pobijedili i njih i sudije, protiv Litvanije bili na korak od sna.

Gospodin Mahmutovic nas je sve povukao sa sobom. Zivimo svi zajedno. Kada u pola tri ujutro pisete jedni drugima, kada dijelite sve informacije, kada sve radite sto nam moze pomoci onda smo na pravom putu. Na putu gdje ce biti konacne pobjede! Usponi i padovi se desavaju, ali konacna pobjeda ce se ostvariti! Bosna i Hercegovina ce igrati drugi krug i otici u cetvrtfinale! Da samo svi znaju sa kolikom zeljom radimo svi i trudimo se, cetvrtfinale bi igrali u Stozicama! Okupila se ekipa oko naseg sefa. Ovo je prica koju pisemo svi zajedno! Stoja, Avdija, Dino, Hare, Kockar, Aco, Denkara, Sango, Zendra, Elvir, Amer, Hans, Hariz, Natasa, Nina, Mirza, Nihad, Zack, Kikan, Gorda, Stipe, Maske, Marko, Persa, Muha, Bavke, Sinan i moja malenkost!

P.S. Jos vise boli kad se sjetim sta smo mogli da uradimo! Ali cemo da napravimo to! Jednom ste unistili pricu oko KK Bosne, ali drugi put necete oko reprezentacije!
Ako u selo dođe bog kog seljaci nisu na vlastitim kolima dovukli, oguliće ga i pojesti mu džigericu i meso i oglodati kosti. A njegove crvene krpe razapeće na slavolucima.

storm_raider
Kontakt:

Post Postao/la storm_raider » 10 sep 2013, 03:06

DukeOfWellington je napisao/la:
storm_raider je napisao/la: Jeste, upravo je ono "tip-in", ali je snimak bio usporen pa ti se mozda cini da je skok-sut. Ne znam, nisi pokazao zavidno pravilo, strah me je pomalo, da ti iskreno kazem, dalje da istrazujem. Ja za to pravilo znam vec odavno, ali sam cekao da mi ga citiras, da bih ti naveo dio gdje se strucnjaci slazu da je poen validan. Naravno za tebe nije, ali hajde.. nista strasno. A sta FIBA kaze o tom pravilu.., pa i to je citirano. Nazalost, ego, i to veoma krhak...
Loptu u ruke, na poligon, pa baciš loptu od tablu i kad ti ide iza leđa onda probaj da odigraš tip in, dakle da ne zadržavaš loptu u ruci i gađaš (što je Lee uradio) nego da je samo dotakneš i pošalješ u koš. Imaš 1000 pokušaja, ako uspiješ ja ću se izbrisat sa ovog foruma.

Wow. Zato sam ja danas sazn'o za to pravilo. Mislim stvarno...

Sve manje pričaš o pravilu, a sve više uvodiš neke lične kvalifikacije. Pitam se što li...
Nista ja nemam od tvog brisanja sa foruma, niti mi je to izazov, niti predstavlja ista. Nisi mi bas toliko bitan, iskreno, bez zelje za ponizavanjem.
Nego, da budemo konkretniji, evo da ponovimo gradivo o pravilu, koje vjerovatno nisi ni procitao kada si mi poslao taj link:
The Article 16.2.5 of the 2010 FIBA Official Rules state: "The game clock must indicate 0:00.3 (three tenths of a second) or more for a player to gain control of the ball on a throw-in or on a rebound after the last or only free throw in order to attempt a shot for a field goal. If the game clock indicates 0:00.2 or 0:00.1 the only type of a valid field goal made is by tapping or directly dunking the ball."
On December 20, 2006, New York Knicks forward David Lee scored a game-winning basket with only 00.1 left on the clock. The shot counted because Lee deflected in the inbounds pass into the basket. This was the first occurrence of a team winning an NBA game with 00.1 left since Trent Tucker, and coincidentally from the same team, the New York Knicks. Furthermore, this took place after the NBA adopted the Precision Time Systems unit, where officials, not the timer, start the clock. In 2004, FIBA adopted a rule where the system would be mandatory in international competitions.[1] Michael Jordan, Charles Oakley and Patrick Ewing, all of whom participated in the original Trent Tucker game, were in attendance at the David Lee game in Madison Square Garden.[2]
Dakle, pisao si da onaj kos nije validan? Pa dobro, mozda tebi nije, ne ulazim u to - svako ima pravo na svoje misljenje i to treba postovati, ali ipak postoje strucnjaci koji definisu neka pravila igre. To nismo ni ti, ni ja, nazalost ili na srecu.

Licne "kvalifikacije" si ti prvi poceo, a nije lijepo ostati nekome duzan.
Sport je lijek za tijelo i duh.

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 10 sep 2013, 03:29

Lijepo ovo spavanje :|

Koliko sreće u jednoj utakmici i da na kraju osjetiš gorku pilulu razočaranja uz dodatak u obliku gorčine od koje nema šanse zaspati, niti jesti :roll:

LloriS
Kontakt:

Post Postao/la LloriS » 10 sep 2013, 03:30

Samo pobjeda nogometasa danas bi donekle popravila ovu tuznu noc koja nam se dogodila sinoc, ovu tugu, suze, bol, jednom rijecju najtezi poraz u istoriji, nadam se da nogometasi to mogu pa da bar nakratko zaboravimo ovaj bolni poraz, bravo momci vi ste ponos ove drzave, pokazali ste da imate muda i kad je bilo najteze nakon 0-2.
Nek' se zna, da crveno-bijel naš je grad!

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 10 sep 2013, 03:38

Poraz fudbalera (ne daj Bože) bi automatski značio novi rekord u nespavanju.

anel81m
Kontakt:

Post Postao/la anel81m » 10 sep 2013, 09:54

JTS je napisao/la:
nedim1993 je napisao/la:kako je momci ? :D ja sad idem na spavanje a samo mi slike lete po glavi, valja zaspat sad ...

ovo nije poraz, ovo je 'najbolnija' pobjeda .. čak u svemu ovome ja gledam pozitivno, pobjedili smo, nadigrali smo Litvaniju, jednu od, ako ne i najveću košarkašku naciju .. djelovali su nemoćno, mala BiH ih je držala u šaci, a onda ipak rekao bih viša sila :D sve ovo jeste bolno, ali zašto biti razočaran, treba biti sretan i ponosan .. gubili su i drugi sportisti, druge ekipe mečeve koji su im jako, jako teško pali, ali mora se dalje .. naša pobjeda je borba do zadnjeg atoma snage, srce na terenu, dres natopljen znojem .. nema veće pobjede od te :D

u tome je sva ljepota bilo kog sporta .. you win some, you lose some :D
Poslije prve 2 utakmice sam bio jako razočaran i bilo mi je strašno krivo što su opšte tamo, ali poslje ove tri pobjede, pogotovo jučerašnje, ponosan sam pravo na njih.Kad daš sve od sebe, i više nego što možeš onda moraš biti.Viša sila je odlučila da neprođemo, ali nismo pali bez ispaljenog metka.

ciza
Kontakt:

Post Postao/la ciza » 10 sep 2013, 09:59

sta reci puno oscilacija u igri da jednu cetvrtinu odigramo fantasticno drugu ko amateri,al to smo mi.Ovo je najveci skalp koji smo skinuli nepamtim od kad.Ipak protiv Litve se nemozes vadit i to jo razlikom.Steta one s Latvijom.Neke ekipe idu s 2 pobjede i 3 poraza dalje mi eto imamo 3 pobjede i dva poraza i ostajemo.Steta.u prve dviej utakmice smo bili katastorfa u zadnje tri na momeente odlicno na momente opet katastrofa.ali To je kad imamo realno 3-4 igraca koji mogu pruzit nesto ostalo tanko ii ovaj razutlat na kraju nije ni los.

zgembo89
Kontakt:

Post Postao/la zgembo89 » 10 sep 2013, 10:09

Srbija 3-2 i nosi 4boda dalje,mi 3-2 i idemo kuci eto ti pravde..
Inace moramo jos malo produziti klupu fali nam 2igraca jer ne mozemo na volju,zelju i ludost uzimati utakmice..Ja znam da ovi momci nikada nece odigrati za klub kao sto su za reprezentaciju pogotov KIkanovic,DJedovic,Teletovic ali ne mozemo igrati na tu ludost te zadnje atome snage jbt ove 3 utakmice su bile za infarkta treba nam širina u ekipi ne moraju igrati zamjene 10min dovoljno je 3-4minute al da kvalitetno zamjene..

_dreamer_
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la _dreamer_ » 10 sep 2013, 10:19

Meni je najgore od svega sto smo mi poceli igrati na EP tek od trece utakmice. Zasto mi taj inat tek onda pokazemo kada nas neko izblamira (prve dvije utakmice)? Mi kad se zaoremo, nema nam ravnih, ali je ocigledno cesto potrebno da padnemo u najdublji ponor da bi taj inat isplivao na povrsinu.

Steze u grudima kada pomislis koliko je ova klapa mogla jos da donese radosti... Svaka im cast za zadnje tri utakmice, ostavili su dusu i srce na terenu... Pojedini igraci definitivno nisu opravdali ocekivanja, ali kao kolektiv smo pokazali mnogo u te tri utakmice. Nadam se da nam NBA nece ukrasti Mirzu, da ce za 2 godine ponovo biti general, a do tada bi i on trebao da se ustali u NBA, te da pojedini golobradi mladici stasaju. Oluja se sprema, u 2015 ce biti svega...
When I was a boy of 14, my father was so ignorant I could hardly stand to have the old man around. But when I got to be 21, I was astonished at how much the old man had learned in seven years. (Mark Twain)

LenBias
Kontakt:

Post Postao/la LenBias » 10 sep 2013, 10:27

... ako aco ostane selektor.
Closed mouths don't get fed on this boulevard.

GunnerEmir
Kontakt:

Post Postao/la GunnerEmir » 10 sep 2013, 10:33

Mislim da na slijedeće prvenstvo, iako je rano dosta, ako svi budu zdravi treba od ovih sigurno da idu:
Teletović, Đedović, Kikanović, Gordić, Wright, Stipanović,Pašalić...ne vjerujem da će iko od ostalih, Šutalo je star, Mašić i Peršić neće ići sigurno, Bavke i ne treba da ide, a Sinanović nije korišten ni ove godine a već je u godinama...
dakle ovih 7 + Buza, Nurkić, Vrabac su sigurni...to je 10 igrača...preostala dva mjesta?možda se ukažu neki novi igrači, a ako ne najvjerovatnije mali Halilović i neki šuter poput Mitrovića...mada ne bih imao ništa protiv Djedovica mlađeg, ako se do tad uvali u prvi tim neke ekipe
"If Ryan Giggs is worth 20 million, Dennis Bergkamp is worth 100 million." — Marco van Basten.

GUNNER 4EVER

BenjooJutub
Kontakt:

Post Postao/la BenjooJutub » 10 sep 2013, 10:36

GunnerEmir je napisao/la:Mislim da na slijedeće prvenstvo, iako je rano dosta, ako svi budu zdravi treba od ovih sigurno da idu:
Teletović, Đedović, Kikanović, Gordić, Wright, Stipanović,Pašalić...ne vjerujem da će iko od ostalih, Šutalo je star, Mašić i Peršić neće ići sigurno, Bavke i ne treba da ide, a Sinanović nije korišten ni ove godine a već je u godinama...
dakle ovih 7 + Buza, Nurkić, Vrabac su sigurni...to je 10 igrača...preostala dva mjesta?možda se ukažu neki novi igrači, a ako ne najvjerovatnije mali Halilović i neki šuter poput Mitrovića...mada ne bih imao ništa protiv Djedovica mlađeg, ako se do tad uvali u prvi tim neke ekipe
Ta preostala dvojica bi mogli bit Sulejmanović i Đedović jr. :)

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.