Nadam se da ce ih docekati ja da sam u prilici i da sam blizu dosao bineno#4 je napisao/la:Za sve one koje zanima kada nasi momci stizu, sutra smo oko 16 sati u Sarajevu. Let je iz Ljubljane.

Moderatori/ce: nerminh74,KK_Bosna,CashMan
Nadam se da ce ih docekati ja da sam u prilici i da sam blizu dosao bineno#4 je napisao/la:Za sve one koje zanima kada nasi momci stizu, sutra smo oko 16 sati u Sarajevu. Let je iz Ljubljane.
tuga..Consigliere je napisao/la:13. smo, ako ikog interesuje, i naravno jedini sa omjerom 3-2 koji idu kuci...![]()
![]()
ovo nije poraz, ovo je 'najbolnija' pobjeda .. čak u svemu ovome ja gledam pozitivno, pobjedili smo, nadigrali smo Litvaniju, jednu od, ako ne i najveću košarkašku naciju .. djelovali su nemoćno, mala BiH ih je držala u šaci, a onda ipak rekao bih viša silanedim1993 je napisao/la:kako je momci ?ja sad idem na spavanje a samo mi slike lete po glavi, valja zaspat sad ...
Daleko najbolniji poraz ikad
Boli, boli, uzasno boli. A sto je najgore, tek predstoji najteze. Najgora su ta jutra poslije. Najgore je kad pogledas u zid i dodje bolna pomisao u glavu. Prije tri godine je dosao covjek i sve promijenio. Nije imao podrsku javnosti, navijaca, nikoga. Saplitanja su bila na svakom koraku. Odigrali smo kvalifikacije i nismo se plasirali. Desilo se prosirenje, gospoda iz FIBA - e su odlucila da prosire takmicenje. Usli smo medju 24 tima i zamalo ostali bez drugog kruga.
Makedonija je bila kobna po nas. Onda je dosla prosla godina i juniori napravili sjajan uspjeh i otisli u A diviziju, gdje su u ovoj godini fantasticnom borbom ostali u eliti. Rodili su se neki novi klinci. Nurkic, Buza, Vrabac, Sulejmanovic (ako Bog da) i ostali. Ove godine Gacic, Polutak, Lazic, Lakic, u kadetima Djedovic mladji, Aleksic, Hadzic, Galic, Memic, i ostali nasi sjajni mladi igraci. Kadeti su usli u A diviziju, a onda je na red doslo ludilo u Jesenicama. Sest dana i pet ludih utakmica.
Nismo dobro poceli. Latvija je bila bolja, Srbija jaca, a onda je krenuo show. Skupili smo se i odigrali najbolje utakmice otkako ova reprezentacija postoji. Momci su dali zadnji atom snage, krvlju natopili dres. Napravili smo veliki preokret protiv Crne Gore, protiv Makedonije pobijedili i njih i sudije, protiv Litvanije bili na korak od sna.
Gospodin Mahmutovic nas je sve povukao sa sobom. Zivimo svi zajedno. Kada u pola tri ujutro pisete jedni drugima, kada dijelite sve informacije, kada sve radite sto nam moze pomoci onda smo na pravom putu. Na putu gdje ce biti konacne pobjede! Usponi i padovi se desavaju, ali konacna pobjeda ce se ostvariti! Bosna i Hercegovina ce igrati drugi krug i otici u cetvrtfinale! Da samo svi znaju sa kolikom zeljom radimo svi i trudimo se, cetvrtfinale bi igrali u Stozicama! Okupila se ekipa oko naseg sefa. Ovo je prica koju pisemo svi zajedno! Stoja, Avdija, Dino, Hare, Kockar, Aco, Denkara, Sango, Zendra, Elvir, Amer, Hans, Hariz, Natasa, Nina, Mirza, Nihad, Zack, Kikan, Gorda, Stipe, Maske, Marko, Persa, Muha, Bavke, Sinan i moja malenkost!
P.S. Jos vise boli kad se sjetim sta smo mogli da uradimo! Ali cemo da napravimo to! Jednom ste unistili pricu oko KK Bosne, ali drugi put necete oko reprezentacije!
Nista ja nemam od tvog brisanja sa foruma, niti mi je to izazov, niti predstavlja ista. Nisi mi bas toliko bitan, iskreno, bez zelje za ponizavanjem.DukeOfWellington je napisao/la:Loptu u ruke, na poligon, pa baciš loptu od tablu i kad ti ide iza leđa onda probaj da odigraš tip in, dakle da ne zadržavaš loptu u ruci i gađaš (što je Lee uradio) nego da je samo dotakneš i pošalješ u koš. Imaš 1000 pokušaja, ako uspiješ ja ću se izbrisat sa ovog foruma.storm_raider je napisao/la: Jeste, upravo je ono "tip-in", ali je snimak bio usporen pa ti se mozda cini da je skok-sut. Ne znam, nisi pokazao zavidno pravilo, strah me je pomalo, da ti iskreno kazem, dalje da istrazujem. Ja za to pravilo znam vec odavno, ali sam cekao da mi ga citiras, da bih ti naveo dio gdje se strucnjaci slazu da je poen validan. Naravno za tebe nije, ali hajde.. nista strasno. A sta FIBA kaze o tom pravilu.., pa i to je citirano. Nazalost, ego, i to veoma krhak...
Wow. Zato sam ja danas sazn'o za to pravilo. Mislim stvarno...
Sve manje pričaš o pravilu, a sve više uvodiš neke lične kvalifikacije. Pitam se što li...
The Article 16.2.5 of the 2010 FIBA Official Rules state: "The game clock must indicate 0:00.3 (three tenths of a second) or more for a player to gain control of the ball on a throw-in or on a rebound after the last or only free throw in order to attempt a shot for a field goal. If the game clock indicates 0:00.2 or 0:00.1 the only type of a valid field goal made is by tapping or directly dunking the ball."
Dakle, pisao si da onaj kos nije validan? Pa dobro, mozda tebi nije, ne ulazim u to - svako ima pravo na svoje misljenje i to treba postovati, ali ipak postoje strucnjaci koji definisu neka pravila igre. To nismo ni ti, ni ja, nazalost ili na srecu.On December 20, 2006, New York Knicks forward David Lee scored a game-winning basket with only 00.1 left on the clock. The shot counted because Lee deflected in the inbounds pass into the basket. This was the first occurrence of a team winning an NBA game with 00.1 left since Trent Tucker, and coincidentally from the same team, the New York Knicks. Furthermore, this took place after the NBA adopted the Precision Time Systems unit, where officials, not the timer, start the clock. In 2004, FIBA adopted a rule where the system would be mandatory in international competitions.[1] Michael Jordan, Charles Oakley and Patrick Ewing, all of whom participated in the original Trent Tucker game, were in attendance at the David Lee game in Madison Square Garden.[2]
Poslije prve 2 utakmice sam bio jako razočaran i bilo mi je strašno krivo što su opšte tamo, ali poslje ove tri pobjede, pogotovo jučerašnje, ponosan sam pravo na njih.Kad daš sve od sebe, i više nego što možeš onda moraš biti.Viša sila je odlučila da neprođemo, ali nismo pali bez ispaljenog metka.JTS je napisao/la:ovo nije poraz, ovo je 'najbolnija' pobjeda .. čak u svemu ovome ja gledam pozitivno, pobjedili smo, nadigrali smo Litvaniju, jednu od, ako ne i najveću košarkašku naciju .. djelovali su nemoćno, mala BiH ih je držala u šaci, a onda ipak rekao bih viša silanedim1993 je napisao/la:kako je momci ?ja sad idem na spavanje a samo mi slike lete po glavi, valja zaspat sad ...
Daleko najbolniji poraz ikadsve ovo jeste bolno, ali zašto biti razočaran, treba biti sretan i ponosan .. gubili su i drugi sportisti, druge ekipe mečeve koji su im jako, jako teško pali, ali mora se dalje .. naša pobjeda je borba do zadnjeg atoma snage, srce na terenu, dres natopljen znojem .. nema veće pobjede od te
u tome je sva ljepota bilo kog sporta .. you win some, you lose some
Ta preostala dvojica bi mogli bit Sulejmanović i Đedović jr.GunnerEmir je napisao/la:Mislim da na slijedeće prvenstvo, iako je rano dosta, ako svi budu zdravi treba od ovih sigurno da idu:
Teletović, Đedović, Kikanović, Gordić, Wright, Stipanović,Pašalić...ne vjerujem da će iko od ostalih, Šutalo je star, Mašić i Peršić neće ići sigurno, Bavke i ne treba da ide, a Sinanović nije korišten ni ove godine a već je u godinama...
dakle ovih 7 + Buza, Nurkić, Vrabac su sigurni...to je 10 igrača...preostala dva mjesta?možda se ukažu neki novi igrači, a ako ne najvjerovatnije mali Halilović i neki šuter poput Mitrovića...mada ne bih imao ništa protiv Djedovica mlađeg, ako se do tad uvali u prvi tim neke ekipe
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.