FC Barcelona - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,BoixosNois1899

Povratak Neymara???

Anketa je završila: 07 avg 2019, 22:24.

1. Da
59
57%
2. Ne
44
43%

Ukupno glasova: 103

bparena
Kontakt:

Re: FC Barcelona

Post Postao/la bparena » 21 jan 2013, 00:28

Genghis je napisao/la:Francuska wikipedia kaze da ima 80, a ona je poprilično tačna.
hajd nek ste i vi docekali svojih 5 min. cestitam na vecerasnjoj pobjedi.... idemo dalje....
Ruud Van Nistelrooy o Messiju: "Njegovo djelo na terenu ne može se opisati riječima, jer je on izvan kategorije. On igra neki svoj nogomet. Kod njega sve izgleda tako jednostavno.... može se reći da je najbolji nogometaš svih vremena."

M4kaveli
Kontakt:

Post Postao/la M4kaveli » 21 jan 2013, 02:04

Kakav text o Busquetsu.
Sve sto sam pisao o njemu je bilo tacno.
Najbolji zadnji vezni.

http://www.washedup.org/2012/08/26/an-o ... -busquets/" onclick="window.open(this.href);return false;
Sir Alex Ferguson: ''Guardiolina Barcelona je najbolji tim koji sam ikad gledao''.

IlPrincipino
Kontakt:

Post Postao/la IlPrincipino » 21 jan 2013, 02:07

:roll:
C’e una stella al cielo che indica il cammino, forza Juve vincere e’ il tuo destino.
38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
It is never too late to be what you might have been. -George Eliot

Sveti
Kontakt:

Post Postao/la Sveti » 21 jan 2013, 02:10

bparena je napisao/la:
Ne stvarno mi Alves nekad bude skroz naskroz nejjasan. Izgubi se na momenat ko sto se kaze "ko mjuha bez glave" i nigdje ga. Mislim ko da mu se nesto preklopi u glavi i onda neki cudni ubacaji, cudni nabacaji a tamo gdje nam treba - velika nula. :shock: Mnogo vise misli o napadu nego o samoj odbrani gdje mu je prirodno mjesto. Ma sve u svemu sve do biskvita nam je veliki upitnik. :( jedan star, drugi na izletu i nema ga gdje treba, treci golgeter u svoj gol, cetvrtom misli na tribinama uz kolumbijski ritam, na golu da vise ne ponavljam, al sve u svemu daleko neozbiljnije od onog djela od biskvita do pedra.
Mislim da je to dijelom do instrukcija kakve dobije od trenera i samih štopera koje ima kraj sebe. On je više ofanzivni nego defanzivni bek i logično je da će ići na protivničku sredinu pri čemu desni štoper treba da zatvori njegovo mjesto i tako redom i do lijevog beka. Ali je stvar u tome što je alba isti tip beka poput alvesa koji često avanturišu po protivničkim polovicama, tako da se često desi da samo dvojca štopera ostanu pozadi te da obojca ne mogu fizički da pokriju toliki prazan dio terena. Jer nekako nepisano pravilo je da se ima jedan ofanzivni jedan klasični defanzivni bek, tako da alves koliko je tu kriv toliko i nije.
naprijed rejal

don_burza
Kontakt:

Post Postao/la don_burza » 21 jan 2013, 02:10

Nebih da osporim kvalitete doticnog al gdje nadje ovu stranicu **** je ti :)
Thomas Müller - Fußballgott

M4kaveli
Kontakt:

Post Postao/la M4kaveli » 21 jan 2013, 02:25

Imam ja tih izvora. :D
Ne hvalim ja djabe tog genijalca.
Sir Alex Ferguson: ''Guardiolina Barcelona je najbolji tim koji sam ikad gledao''.

bparena
Kontakt:

Post Postao/la bparena » 21 jan 2013, 03:14

Biskvit je sestar na terenu. Ne mos mu uzet loptu bez da ga oboris.
Ruud Van Nistelrooy o Messiju: "Njegovo djelo na terenu ne može se opisati riječima, jer je on izvan kategorije. On igra neki svoj nogomet. Kod njega sve izgleda tako jednostavno.... može se reći da je najbolji nogometaš svih vremena."

EvoMene
Kontakt:

Post Postao/la EvoMene » 21 jan 2013, 08:04

Sveti je napisao/la:
bparena je napisao/la:
Ne stvarno mi Alves nekad bude skroz naskroz nejjasan. Izgubi se na momenat ko sto se kaze "ko mjuha bez glave" i nigdje ga. Mislim ko da mu se nesto preklopi u glavi i onda neki cudni ubacaji, cudni nabacaji a tamo gdje nam treba - velika nula. :shock: Mnogo vise misli o napadu nego o samoj odbrani gdje mu je prirodno mjesto. Ma sve u svemu sve do biskvita nam je veliki upitnik. :( jedan star, drugi na izletu i nema ga gdje treba, treci golgeter u svoj gol, cetvrtom misli na tribinama uz kolumbijski ritam, na golu da vise ne ponavljam, al sve u svemu daleko neozbiljnije od onog djela od biskvita do pedra.
Mislim da je to dijelom do instrukcija kakve dobije od trenera i samih štopera koje ima kraj sebe. On je više ofanzivni nego defanzivni bek i logično je da će ići na protivničku sredinu pri čemu desni štoper treba da zatvori njegovo mjesto i tako redom i do lijevog beka. Ali je stvar u tome što je alba isti tip beka poput alvesa koji često avanturišu po protivničkim polovicama, tako da se često desi da samo dvojca štopera ostanu pozadi te da obojca ne mogu fizički da pokriju toliki prazan dio terena. Jer nekako nepisano pravilo je da se ima jedan ofanzivni jedan klasični defanzivni bek, tako da alves koliko je tu kriv toliko i nije.
Ali ove sezone, barem po mojoj procjeni, Alba daje mnogo veći doprinos u napadu nego Alves.
Smoke Weed Everyday!

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 21 jan 2013, 08:41

PatrickBateman je napisao/la:
Monolog je napisao/la:
M4kaveli je napisao/la:
Dani Alves je igrač koji je uputio najviše asistencija u La Ligi u posljednjih 10 sezona.
Sad ne znam da li je ovo istina ?
Ima 71 asistenciju. Poređenja radi, Xavi je na 62, Messi na 75. Ovo su podaci koje ja imam, nisam gledao ostale igrače, al' sumnjam da je neko skupio više od njih. :D
Odakle ti ovi podaci ? Za Messija?
ESPN. 8-)
Samo nisam siguran da l' oni izboren jedanaesterac računaju kao asistenciju. Što se tiče ostalih podataka, poredio sam njihovu statistiku sa oficijelnom statistikom Premiershipa i tu ima nekih odstupanja, upravo zbog tog (ne)računanja izborenih penala. :D
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

EvoMene
Kontakt:

Post Postao/la EvoMene » 21 jan 2013, 08:45

Koliko tačana statistika za golove i asistencije može biti sa Transfermarkta?
Smoke Weed Everyday!

M4kaveli
Kontakt:

Post Postao/la M4kaveli » 21 jan 2013, 11:29

slika

Prosječna posjećenost stadiona u Ligi ove sezone:

Barcelona 75.562 .
Real Madrid 69.707.
Atletico 43.700.
Betis 37.460.
Valencia 34.345.

IlCapitano
Kontakt:

Post Postao/la IlCapitano » 21 jan 2013, 11:42

EvoMene je napisao/la:Koliko tačana statistika za golove i asistencije može biti sa Transfermarkta?
Što se golova tiče, apsolutno je tačna, a asistencije oni računaju i izborene penale, slobodnjake, šut koji golman odbrani ili se odbije od stativu pa drugi igrač zabije itd.
★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★

Sveti
Kontakt:

Post Postao/la Sveti » 21 jan 2013, 12:21

EvoMene je napisao/la:
Ali ove sezone, barem po mojoj procjeni, Alba daje mnogo veći doprinos u napadu nego Alves.
Ne mogu obojca pridonositi isto. Ako bi obojca bili non stop kod protivnika onda i ne treba da ih stavljaju na bekove, neka ih na bočnim. Stvar je tu očita. Alves ne igra onako kako je dosada igrao zbog očitog pada forme, ali je tomu kumovala i činjenica da mu štoperi koji mu čuvaju "leđa" nisu u ništa boljoj formi.
naprijed rejal

EvoMene
Kontakt:

Post Postao/la EvoMene » 21 jan 2013, 12:24

Ali Alves nista nije uradio ni u obrani. U tome je poenta. Mozda je vrijeme da se proda Alves a kupi neki defanzivniji desni bek, a Albi da veca sloboda naprijed. Mozda i ne moramo kupovati beka, samo damo Montoji sansu.
Smoke Weed Everyday!

Sveti
Kontakt:

Post Postao/la Sveti » 21 jan 2013, 12:32

EvoMene je napisao/la:Ali Alves nista nije uradio ni u obrani. U tome je poenta. Mozda je vrijeme da se proda Alves a kupi neki defanzivniji desni bek, a Albi da veca sloboda naprijed. Mozda i ne moramo kupovati beka, samo damo Montoji sansu.
To tvrdiš na osnovu viđenog s loptom, jer brojiš samo direktne intercepcije a ne njegova postavljanja i markiranje. Da se razumijemo, ja ga ne branim, ali je odveć smiješno reć da je on kriv zbog gola jer krene naprijed. Već sam ti objasnio da je on takav tip igrača, puno trči, zalaže se nikada nije statičan, ali mu je neophodna podrška štopera pa i lijevog beka koji je kao i on često u napadu. Obrati malo više pažnju na njega kada igra i vidjet ćeš da si u krivu.
naprijed rejal

Romariooo
Kontakt:

Post Postao/la Romariooo » 21 jan 2013, 12:39

alves jeste pao u formi, ali nista to nije zabrinjavajuce, sasvim je to normalno kad uzmemo u obzir da je imao nekoliko povreda i da imamo ogromnu bodovnu prednost, on je mashina i ponajbolji desni bek u svijetu i nema teorije da bi igdje mogli pronaci boljeg igraca za tu poziciju, prema tome on ce igrati u barci sve dok ne dodje do nekog zasicenja i obostrane zelje za razlazom

alves je igrac koji je jedan od najzasluznijih za visegodisnju hegemoniju i sigurno ce i dalje davati svoj velikiki doprinos, narocito u bitnim utakmicama, vidjet cete ga sad protiv malaga,kako ce bolje i ozbiljnije odigrati

sjajna stvar je sto imamo njega desno i albu lijevo, to je ono sto sam ja prizeljkivao godinama, da se protivnik moze razvlaciti po obje strane, a ne kao prije samo po desnoj jer abidal je rijetko isao naprijed. sad je to potpuno drugacije, protivnik ne smije zapostaviti niti jednu stranu jer oba nasa beka su mocna u ofanzivi i ako im ostavis malo vise prostora to je kobno. S njima dvojicom tito moze napokon raditi ono sto je pep pokusavao cesto, transformaciju iz standardne 4-3-3 u 3-5-2, formacija kojoj bekovi postaju krila, a i alves i alba su mocni kad igraju ofanzivnije kao krila, ovako ce to sigurno izgledati kad tim bude napadao

........................valdez.....................

............pike.......sergio......puyol........

alves..................xavi...............alba

...........fabregas...........iniesta........

..........pedro..............messi...........
NE DAJTE MI LAGAT' !!!

barca_87
Kontakt:

Post Postao/la barca_87 » 21 jan 2013, 13:58

ma bice to sve ok,povrede su ga ove sezone bas zezala doce u pravu formu ,i onda ce jos ubojitiji messi bit,jer zna se koliko je alves puta asistiro messiju u proslim sezonama ,ko xavi iniesta zajedno . Kad se i on probudi al ne samo u napadu nego i u odbrani :D izgledace to jos bolje sve :)

moraju u narednim utakmicama vratit onu formu od prije 3-4 utakmice kad su mljeli ,ove zadnje dvije u drugom poluvremenu padnu bezze .Sad ce jos malo milan ,valja na san siru obezbjedit prolaz da se ne zezaju na nou campu bezze ha ya :)
We are strikers who defend, we are defenders who attack, we are speed, we are strength, we are effort, we are precision, we are as one... We are Barça

MES QUE UN CLUB !!!
https://www.youtube.com/watch?v=frMsSmcOYnA

barca_87
Kontakt:

Post Postao/la barca_87 » 21 jan 2013, 14:06

[youtube][/youtube]
[youtube][/youtube]
[youtube][/youtube]
We are strikers who defend, we are defenders who attack, we are speed, we are strength, we are effort, we are precision, we are as one... We are Barça

MES QUE UN CLUB !!!

barca_87
Kontakt:

Post Postao/la barca_87 » 21 jan 2013, 14:10

ev citam nesto u vezi pepa reine ,nesh ko njegov otac izjavio da bi se on volio vratit u barcu ,neka njega u liverpolu sto dalje od barce bgt :D,nek dodje samo u barcelonu u posjetu familiji nista vise :D :mrgreen:

MES QUE UN CLUB !!!

Harrison
Kontakt:

Post Postao/la Harrison » 21 jan 2013, 14:19

barca_87 je napisao/la:ev citam nesto u vezi pepa reine ,nesh ko njegov otac izjavio da bi se on volio vratit u barcu ,neka njega u liverpolu sto dalje od barce bgt :D,nek dodje samo u barcelonu u posjetu familiji nista vise :D :mrgreen:
Zar se tako odnosi prema bivsim igracima/golmanima. Sramota! 8-)
Nek crknu dusmani, mi smo najjaci.

Zeljeznicar za zivot cijeli.

Zaključano

Natrag na “FC Barcelona”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.