Safet Sušić - Pape

Ajax
Kontakt:

Re: Safet Sušić - Pape

Post Postao/la Ajax » 16 jul 2014, 23:13

Pape je napravio gresku oko Kolasinca to on duboko u sebi zna. Inace imao je par korektnih odgovora. Jedino sto nije trebao da spusti slusalicu. To je sasvim OK sto nije zelio da iznosi prljavi ves o igracima u emisiji. Mada stoji njegova greska oko Kolasinca i taktike protiv Nigerije. Koju je indirektno i priznao sam, da bi on mozda uradio drugacije sada. Steta za njega ali i za reprezentaciju sto forsira pojedine lose igrace. Vrsajevic , Hadzic itd.
Zadnja izmjena: Ajax, dana/u 16 jul 2014, 23:18, ukupno mijenjano 2 puta.

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 16 jul 2014, 23:13

Kvota je napisao/la:Imali neko link od te emisije da ga postavi !
Evo dio sa Susicem:

[youtube][/youtube]
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester

damir_82
Kontakt:

Post Postao/la damir_82 » 16 jul 2014, 23:14

Virtu4l je napisao/la:Ništa novo nismo saznali. Novinari su nešto kao pokušavali, ali niko nije bio dovoljno konkretan. Kolar pokazao zašto radi na TVSA i prenosi Vrbanjušu, pokušao je nešto ali nije smio ići do kraja, Sokolović se nije htio previše petljati, Tiro je od najvećeg kritičara preko noći postao miran kao bubica, Emir postavljao mudra pitanja, ali ujedno i preteška za sagovornike(a), ukratko nisu imali pojma o čemu on priča.
Taj koji sebe zove novinarom nije ispostovao nista iz osnova novinarstva.... Pitanja koja je postavio nisu ni njemu bas najjasnija....
"Imali ste podrsku medija, vi niste na najbolji nacin, bar se meni tako cini, odgovorili na tu podrsku..."???? :clap:
Novinaru, ako vec potezes pitanje vrijedjanja kolega, i ako si rijesio da to bude jedno od pitanja koje ces postaviti selektoru u telefonskom razgovoru, onda jasno i precizno kazes kada je i ko vrijedjao kolegu, jasno kazes da je selektor bio tu kad se to desilo, ako mu vec prigovaras "stajanje u zastitu".......

"Odakle kod vas tolika zelja da ponovo vodite reprezentaciju s obzirom na sva desavanja koja su se desila i prema vama i ono sto ste dozivjeli u poslednjih nekoliko mjeseci i prije svjetskog prvenstva?"

Sta se to desilo? Novinaru, kazes sta se desilo, kazes sta je to selektor dozivio u poslednjih nekoliko mjeseci, pa mu na osnovu toga postavis pitanje.....

Svi objektivno izvjestavaju, a odgovoriti na osnovna novinarska pitanja pri kreiranju izvjestaja je naucna fantastika... U jedan tekst sroce izvjestaj, kritiku (pozitivnu ili negativnu, nekad i objektivnu), vlastitu kolumnu itd......

bulbasor
Kontakt:

Post Postao/la bulbasor » 16 jul 2014, 23:17

Emir nije novinar, Emir je direktor firme koja u svoj ovoj sirotinji prezivljava, hrani 10-ak porodica i ciji uposlenici idu na sva gotovanja bh. reprezentacija. Zato je pricao o finansijama, zato mu nije jasno da se pare dijele pola-pola s tim sto od onih pola Savezovih placa porez i nagrada Susicu...[/quote]
Svaka cast Emire.....Iako nije novinar covjek je iznio pravu problematiku, a to su pare i sponzori za buduca takmicenja (nece ni BHtelecom vjecno biti drzavna zlatna koka), i jos veci problem..sta kad nestane dijaspore?!?! Jednostavno moramo poceti stvarati bolje uslove za nasu djecu u Bosni i Hercegovini.[/quote]

Ali vidis koliko malo raje i na forumu konta te stvari. Top prica je to sto je Kolar isprovocirao Susica, a to sto su patriJote uzele 60 posto love, nikog ne zanima. I onda kazemo ne vodi se briga o Premijer ligi. Od cega drugovi, pa koliko samo Zeljo i Sarajevo imaju sto bivsi, sto sadasnjih igraca koji imaju love. Kad su pomogli klubu?[/quote]
A to je svota od oko 5 miliona dolara, sto nije malo. Niko vise ne spominje cast i ponos sto igras za svoju domovinu, nazalost. A sto se tice bivsih igraca Zelje i Sarajevu tu su da daju izjave pred derbi, da se slikaju i kazu kako je nekad u njihovo vrijeme sve bilo bolje... a niko nista ne namjerava uraditi da se sadasnje stanje popravi.
Zemljo tisućljetna na vjernost Ti se kunem!

brazzo
Kontakt:

Re: $: Safet Sušić - Pape

Post Postao/la brazzo » 16 jul 2014, 23:19

calcio je napisao/la: Jadni ovi novinarcici tipa Kolar ako bi jednog dana Vaha dosao na kormilo reprezentacije.
Pape je ipak dosta tolerantan, Vaha bi ih poslao u 3 pm.
pa pod jedan ne bi sebi dopustio da se uopste nadje u takvom polozaju a druga stvar Vaha je karakterna ali i gospodska licnost a ne kabadahija ;)

Gospodin Glavas je ovdje da bi se slozio sa ovom konstatacijom !
It was turned around so that right looked wrong
It was turned around so that up looked down
It was turned around so that those who marched in the streets with bibles and signs of peace became enemies of the state and risk to national security

RockyMaivia
Kontakt:

Post Postao/la RockyMaivia » 16 jul 2014, 23:20

damir_82 je napisao/la:
Virtu4l je napisao/la:Ništa novo nismo saznali. Novinari su nešto kao pokušavali, ali niko nije bio dovoljno konkretan. Kolar pokazao zašto radi na TVSA i prenosi Vrbanjušu, pokušao je nešto ali nije smio ići do kraja, Sokolović se nije htio previše petljati, Tiro je od najvećeg kritičara preko noći postao miran kao bubica, Emir postavljao mudra pitanja, ali ujedno i preteška za sagovornike(a), ukratko nisu imali pojma o čemu on priča.
Taj koji sebe zove novinarom nije ispostovao nista iz osnova novinarstva.... Pitanja koja je postavio nisu ni njemu bas najjasnija....
"Imali ste podrsku medija, vi niste na najbolji nacin, bar se meni tako cini, odgovorili na tu podrsku..."???? :clap:
Novinaru, ako vec potezes pitanje vrijedjanja kolega, i ako si rijesio da to bude jedno od pitanja koje ces postaviti selektoru u telefonskom razgovoru, onda jasno i precizno kazes kada je i ko vrijedjao kolegu, jasno kazes da je selektor bio tu kad se to desilo, ako mu vec prigovaras "stajanje u zastitu".......

"Odakle kod vas tolika zelja da ponovo vodite reprezentaciju s obzirom na sva desavanja koja su se desila i prema vama i ono sto ste dozivjeli u poslednjih nekoliko mjeseci i prije svjetskog prvenstva?"

Sta se to desilo? Novinaru, kazes sta se desilo, kazes sta je to selektor dozivio u poslednjih nekoliko mjeseci, pa mu na osnovu toga postavis pitanje.....

Svi objektivno izvjestavaju, a odgovoriti na osnovna novinarska pitanja pri kreiranju izvjestaja je naucna fantastika... U jedan tekst sroce izvjestaj, kritiku (pozitivnu ili negativnu, nekad i objektivnu), vlastitu kolumnu itd......
Kako opravdas cinjenicu da Safet kao selektor jedne drzave spusti slusalicu ne samo BHT-u ili Kristicu,vec i samom narodu u BiH koji prati ovu reprezentaciju.Ovo sto je uradio je potpuno amaterski,na nivou trenera iz krcme.
StarMo nije skutorija...

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 16 jul 2014, 23:21

brazzo je napisao/la:pa pod jedan ne bi sebi dopustio da se uopste nadje u takvom polozaju a druga stvar Vaha je karakterna ali i gospodska licnost a ne kabadahija ;)
Bio je Vaha u mnogo težim pozicijama.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

bulbasor
Kontakt:

Post Postao/la bulbasor » 16 jul 2014, 23:22

Vecerasnju emisiju je trebao voditi Velid Spaho :D :D :D

drummer
Kontakt:

Post Postao/la drummer » 16 jul 2014, 23:23

I na trece pitanje o Kolaisncu dao je nevjest i smusen odgovor i opet lagao da je Kolasinac poslije autogola imao problema da se vrati u utakmicu.
Svi mi koji smo gledali utakmi cu smo vidjeli da je se Kolasinac odmah vratio u pravi ritam i ostatak utakmice odigrao bez greske,skoro perfektno.
I jos jedna stvar me šokirala iako sam mislio da me od njega vise nista ne moze šokirati.Covjek je rekao i ovo:Kolasinac je pitao doktora da propusti jedan trening dva dana prije utakmice sa Nigerijom i JA SAM TO SHVATIO KAO DA ON NIJE SPREMAN DA IGRA I ZATO SAM ODLUCIO DA NE IGRA :o :twisted:
Pazi,selektor na osnovu citanja misli igracima pravi sastav.Ne bi li svako normalan zovnuo Seu ili bilo kojeg drugog igraca i sa njim u cetiri oka obavio razgovor,pitao ga je li spreman za igru,ohrabrio ga......
Znaci saznali smo da nam selektor sa igracima ne prica ni u pripremi utakmica :roll: :facepalm:
Ali fakat ne mogu da vjerujem.

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 16 jul 2014, 23:24

Nije mi jasno zasto se ovoliko kritikuju g. Kulina i g. Glavas. Volio bi vidjeti pojedince da morate odgovarati na neugodna pitanja pred kamerama. Mozda jesu izjavili i poneku nelogicnost ali bilo je tu puno korektnih i pozitivnih izjava. Kod nas je sve ili crno ili bijelo. Ili su nam selektor, pojedini igraci najbolji ili najgori. Nema nikad sredine.
Zadnja izmjena: Ajax, dana/u 16 jul 2014, 23:26, ukupno mijenjano 1 put.

RockyMaivia
Kontakt:

Post Postao/la RockyMaivia » 16 jul 2014, 23:26

Ajax je napisao/la:Nije mi jasno zasto se ovoliko kritikuju g. Kulina i g. Glavas. Volio bi vidjeti pojedince da morate odgovarati na neugodno pitanja pred kamerama. Mozda jesu izjavili i poneku nelogicnost ali bilo je tu puno korektnih i pozitivnih izjava.
Kulina i Glavas nisu dovoljno elokventni da ucestvuju u ovakvom dijalogu.
StarMo nije skutorija...

calcio
Lokacija: Llanfair­pwllgwyn­gyllgo­gery­chwyrn­drobwll­llanty­silio­gogo­goch
Kontakt:

Post Postao/la calcio » 16 jul 2014, 23:26

brazzo je napisao/la:
calcio je napisao/la: Jadni ovi novinarcici tipa Kolar ako bi jednog dana Vaha dosao na kormilo reprezentacije.
Pape je ipak dosta tolerantan, Vaha bi ih poslao u 3 pm.
pa pod jedan ne bi sebi dopustio da se uopste nadje u takvom polozaju a druga stvar Vaha je karakterna ali i gospodska licnost a ne kabadahija ;)

Vaha je ratovao sa novinarima gdje god je radio. Vaha je smjenjen pred SP dok je radio u Obali SLonovace. Vahi je Mamic ulazio u svlacionicu i psovao mu familiju.
Bajevic je ustajao sa klupe u sred utakmice i napustao klub.
Osim je hvatao igraca za vrat u svlacionici.

Pa moze vala i Pape priustiti da nekom papku koji bi nesto pitao ali ne zna srociti pitanje u par jednostavnih recenica spusti slusalicu.

isx
Kontakt:

Post Postao/la isx » 16 jul 2014, 23:26

Ajax je napisao/la:Nije mi jasno zasto se ovoliko kritikuju g. Kulina i g. Glavas. Volio bi vidjeti pojedince da morate odgovarati na neugodna pitanja pred kamerama. Mozda jesu izjavili i poneku nelogicnost ali bilo je tu puno korektnih i pozitivnih izjava.
Da, srećom pa je Kulina korektno i pozitivno odgovorio po pitanju Hrasnica - Kamp Zenica. :hmmmmm:

badblueboylivno
Kontakt:

Post Postao/la badblueboylivno » 16 jul 2014, 23:26

Ima li negdje cijela ova emisija, cijeli dan mislim da je utorak. :lol:
Hayley <3

brazzo
Kontakt:

Post Postao/la brazzo » 16 jul 2014, 23:27

Virtu4l je napisao/la:
Bio je Vaha u mnogo težim pozicijama.
bio zato i kazem ne bi sebi dopustio taj luksuz da mu se iste greske ponavljaju. Covjek je izgradjena i ostvarena sportska figura dovoljno kompetentan i strucan ali evo Safet nikako da nauci

It was turned around so that right looked wrong
It was turned around so that up looked down
It was turned around so that those who marched in the streets with bibles and signs of peace became enemies of the state and risk to national security

tepsija
Lokacija: Mostar,grad na Neretvi,srce Hercegovine,nepokoreni grad
Kontakt:

Post Postao/la tepsija » 16 jul 2014, 23:28

Oprosti mi Pape sve te grube riči,sad moj zivot na tvoj zivot liči.I ja sam danas spustio slušalicu onim moronima što zovu i čestitaju mi što sam osvojio anatomski jastuk.Koji odron od trenera,strašno.Ali nas voli,odbio je brojne ponude :urnebes:
Zadnja izmjena: tepsija, dana/u 16 jul 2014, 23:30, ukupno mijenjano 1 put.
Josip-Jole Musa(1931-2000)
Vječno u našim srcima.
Hercegovina,jedina je ona,rodila je Veleza,naseg sampiona!

bulbasor
Kontakt:

Post Postao/la bulbasor » 16 jul 2014, 23:29

Ajax je napisao/la:Nije mi jasno zasto se ovoliko kritikuju g. Kulina i g. Glavas. Volio bi vidjeti pojedince da morate odgovarati na neugodna pitanja pred kamerama. Mozda jesu izjavili i poneku nelogicnost ali bilo je tu puno korektnih i pozitivnih izjava. Kod nas je sve ili crno ili bijelo. Ili su nam selektor, pojedini igraci najbolji ili najgori. Nema nikad sredine.
Ovaj Kulina korektan maksimalno. Covjek se malo izgubio u nekim odgovorima, ali okruzen sa petoricom profesionalnih sportskih novinara u emisiji koja ide uzivo, bilo koji sluzbenik saveza bi dao iste odgovore.

damir_82
Kontakt:

Post Postao/la damir_82 » 16 jul 2014, 23:29

RockyMaivia je napisao/la:
damir_82 je napisao/la:

Kako opravdas cinjenicu da Safet kao selektor jedne drzave spusti slusalicu ne samo BHT-u ili Kristicu,vec i samom narodu u BiH koji prati ovu reprezentaciju.Ovo sto je uradio je potpuno amaterski,na nivou trenera iz krcme.
Ne opravdavam....Nema potrebe.... On narodu nikad nije spustio slusalicu, a pitalo ga se i za Prcica, i za Kolasinca i Halilovica, i zadnjeg veznog itd....
On je veceras spustio slusalicu novinaru koji nije profesionalno odradio svoj posao.... Novinar nije postavio pitanja na nacin kako novinar treba da postavi pitanja, pogotovo u programu uzivo, gdje je sugovornik na telefonskoj liniji.... Odgovorio je i njemu na pitanja, pa je onda spustio slusalicu....
Ja ne bih spustio slusalicu na njegovom mjestu, nastavio bih odgovarati bez problema i ne opravdavam njegov potez... Ali razumijem....

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 16 jul 2014, 23:30

RockyMaivia je napisao/la:
Kulina i Glavas nisu dovoljno elokventni da ucestvuju u ovakvom dijalogu.
g. Glavas je legenda BH fudbala i veliki patriota. Odlucio se je da zaigra za BH reprezentaciju kada je imao velikih problema oko toga u svojoj sredini i kada je bilo to najteze. Probio je led i on i Barbarez. I kao takav zasluzuje svaki mogoci respekt. Sto se tice g. Kuline ovo je prvi put da gledam tog covjeka. I izjave su mu sasvim korektne i pozitivne. Bar vecina njih. Sto se tice Papeta nije izjavio nista novo. Njegove velike pogreske ostaju a dali ce to popraviti u buducnosti to cemo tek da vidimo.
Zadnja izmjena: Ajax, dana/u 16 jul 2014, 23:32, ukupno mijenjano 2 puta.

drummer
Kontakt:

Post Postao/la drummer » 16 jul 2014, 23:31

Ovaj sa sportsporta je prilicno licemjeran.Pazi,on kaze da igraci nisu trebali dobiti toliko para(selektora ne spominje,valjda slucajno)i sugerira da bi oni trebali igrati srcem,valjda bez novcane naknade a da bi svi drugi,savez, selektor i ko zna ko jos trebali uzeti te pare koje su ti isti igraci zaradili :rol:

Jedna od najgorih osobina koje covjek moze imati je da rasporedjuje tudje pare,tj.pare koje su drugi zaradili.

Odgovori

Natrag na “Ostalo”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.