Evo ja ću iz svog iskustva pošto sam bubrežni bolesnik (dijagnosticirana hidronefroza).Na mene nije imao nikakvog uticaja osim pojačanog mokrenja.Doza mi je bila kao i kod tebe,5g prije i 5 poslije.Viper je napisao/la:Pozdrav momci. Da se posavjetujem i ovdje![]()
Imam 18 godina i poceo sam koristiti kreatin. Inace sam dosta mrsav ali u pravilu imam jako dobru podlogu za trening jer se hranim jako zdravo, za rucak 5-6 dana sedmicno je povrce (sa mesom naravno) samo jedan dan nesto mozda przeno ili malo nezdravije. Nemam tih masnih stanica ali sam naglo smrsao prije par godina zbog ASTO nalaza visokog, kosti su mi trpile i naglo sam smrsao. Poceo sam trenirati prije jedno mjesec dana i dobio sam savjet da koristim kreatin. Puno sam se informisao i na kraju kupio 300gr kreatina i koristim ga 5gr prije i 5gr poslije treninga, a na dan bez treninga samo prije rucka na prazan stomak 5-6gr.
E sad, zanima me vase opce misljenje o tome da li mi je to dobra stvar sto koristim, i ono jos vaznije, moram li regulisati alkohol. Ne pijem puno al me zanima da li mogu uz uzimanje kreatina popiti malo alkohola, npr uzeo sam ga maloprije i da li mogu popiti jednu pivu uz utakmicu veceras. I kakva je situacija tu sa bubrezima, kolke su opasnosti ?
Hvala unaprijed
Teretana
Moderatori/ce: ribery,insider,rio_Ferdy88,Crixus
Re: Teretana
-
- Kontakt:
Normalno je da ćeš često mokrit na početku jer ćeš unosit dosta tečnosti jer to treba kada se uzima kreatin, kasnije će biti dosta lakše i manje ćeš mokrit kada se organizam navikne na veću količinu unošenja tečnosti tj. vode.
Kako trenirati uz Ramazan?
Imao sam neke svoje rituale u prošlim Ramazanima,ali me čisto interesuje kakva su vaša iskustva?
Imao sam neke svoje rituale u prošlim Ramazanima,ali me čisto interesuje kakva su vaša iskustva?
A.F.C. Bournemouth!
- SteveHeighway
- Kontakt:
Re: RE: Re: Teretana
Jedes do 9.rambo16 je napisao/la:Kako trenirati uz Ramazan?
Sad ne znam do kad ti radi teretana gdje ides,idealno bi bilo kad bi mogao oko 10 otici i baciti trening.
Jbg,ne moras istim tempom trenirati kao inace idi jedan dan pa jedan odmaraj..
When he had a chance to choose between trophies and loyalty, he picked loyalty. He picked loyalty for one simple reason. He is more then just a football player, he is more then just a human... He is Liverpool Football Club.
Steven Gerrard !
Steven Gerrard !
- ultrassa1921
- Kontakt:
Pitao sam vec jednom.al.sam zaboravio,koliko ono bjese u importaneu clanarina i dal ima neka dobra teretana oko ch wille?
Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Manijaci Zeljini
Imas 300 na Cengic Vili.ultrassa1921 je napisao/la:Pitao sam vec jednom.al.sam zaboravio,koliko ono bjese u importaneu clanarina i dal ima neka dobra teretana oko ch wille?
R.I.P
MIRZA RASCIC
Željezničar za život cijeli!
MIRZA RASCIC
- Bosniacum Lilium
- Kontakt:
Teretana
Samo nesto sparno dole kako je pocelo toplije vrijeme. Ne znam kako je u drugim teretanama
Uz tebe su tvoje Horde, Ti si opet šampion !
Osvajači ss.ba kupa 13. sezone - Green Dragons. Prva napadacka violina - moja malenkost. Kapiten i glavno smetalo - Legenda Reala.
Osvajači ss.ba kupa 13. sezone - Green Dragons. Prva napadacka violina - moja malenkost. Kapiten i glavno smetalo - Legenda Reala.
Kod mene na Dobrinji je isto, to je jednostavno do vremena. Evo danas uopste nije bilo tako.Bosniacum Lilium je napisao/la:Samo nesto sparno dole kako je pocelo toplije vrijeme. Ne znam kako je u drugim teretanama
R.I.P
MIRZA RASCIC
MIRZA RASCIC
- Bosniacum Lilium
- Kontakt:
Mozda u importaneu drugacije
Uz tebe su tvoje Horde, Ti si opet šampion !
- JoseMourinho
- Kontakt:
gdje provjerit cijene bendž klupa osim pika, pennya i intersporta 

- anonymousHD
- Kontakt:
Jeftinije te izađe da nekome platiš da ti napravi.JoseMourinho je napisao/la:gdje provjerit cijene bendž klupa osim pika, pennya i intersporta
Importane 50 KM za studente, inace 60 ili 70 ne znam.
Teretana najveca u gradu pa i nije sparno, medjutim ovo kako ide Ramazan nemoguce je trenirati u imprtaneu jer radi do 22h. Tako da ovaj mjesec ide progym..
Teretana najveca u gradu pa i nije sparno, medjutim ovo kako ide Ramazan nemoguce je trenirati u imprtaneu jer radi do 22h. Tako da ovaj mjesec ide progym..
http://workout.ba/ramazan-post-i-trening-nema-problema/rambo16 je napisao/la:Kako trenirati uz Ramazan?
Da te volim duša zna, draga moja BiH
Gracias, Iker! Grande Capitán! Najveći svih vremena!
Gracias, Iker! Grande Capitán! Najveći svih vremena!
http://www.ironmaxx.de/en/krea7-superal ... 30-mg.html
dobio sam ovaj kreatin pa ako neko moze da mi objasni kako tacno djeluje tj. sta povecava kilazu,daje energiju itd. posto se slabo razumijem u ovo pa da ne bi dzaba koristio ako mi ne treba.. hvala unaprijed
dobio sam ovaj kreatin pa ako neko moze da mi objasni kako tacno djeluje tj. sta povecava kilazu,daje energiju itd. posto se slabo razumijem u ovo pa da ne bi dzaba koristio ako mi ne treba.. hvala unaprijed
FORZA MILAN!
Tu sei tutta la mia vita!
Tu sei tutta la mia vita!
Za ramazan najbolje trenirati oko 22:30h .. kupiti bcaa i glutamin po mogućnosti i cazein.
Trening bez izolacionih vježbi znači samo povlačenja i potisci. Trening ne duži od 45min!
Trening bez izolacionih vježbi znači samo povlačenja i potisci. Trening ne duži od 45min!
Il club più titolato al Mondo - 1899 - Rosso e nero.
Re: Odg: RE: Re: Teretana
Ja sam odlucio napraviti pauzu do kraja ramazana pa kud puklo da puklo dugo sam razmisljao i neda mi se ici trenirati poslije dugog dana bez hrane i vodePrincipe je napisao/la:Za ramazan najbolje trenirati oko 22:30h .. kupiti bcaa i glutamin po mogućnosti i cazein.

Biti srcem vezan, u tome leži snaga..
Ja sam sinoć radio neki lakši trening ali mnogo bezvoljno. . .
Po svemu sudeći,i ja ću odmorit ovaj mjesec
Po svemu sudeći,i ja ću odmorit ovaj mjesec
A.F.C. Bournemouth!
Najbolje vam je odmoriti, a nije uredu postiti i onda navečer umjesto Teraviha teretanu obavljati.
Za mjesec dana ništa nećete izgubiti, štaviše mislim da mišići dobiju jedan pozitivan šok kad se vratite.

Za mjesec dana ništa nećete izgubiti, štaviše mislim da mišići dobiju jedan pozitivan šok kad se vratite.

- ultrassa1921
- Kontakt:
Ma ja svaku vecer pred iftar odem malo na stadion, trcim,stepenice,sklekovi ,zgibovi i propadanja..nista previse ,to je samo da ne odmaram skroz,bar da imam neki vid treninga
Manijaci Zeljini
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.