Bundesliga

Moderatori/ce: ribery,_dreamer_,Monolog,geronimo,hammers

Koji klubovi neće izboriti opstanak

1) HSV
8
14%
2) Borussia (M)
0
Nema glasova.
3) Heidenheim
19
33%
4) St.Pauli
12
21%
5) Mainz
9
16%
6) Augsburg
8
14%
7) Union Berlin
2
3%

Ukupno glasova: 58

CollegeGunner
Kontakt:

Re: Bundesliga

Post Postao/la CollegeGunner » 09 jun 2010, 13:26

moustapha je napisao/la:Ja mislim da Leverkusen nije njegov maticni klub.
Zar nije Kaiserslautern?
Before Wenger, Arsenal had finished top four in 23 out of 92 seasons. Under him, it is 15 out of 15.

........................................With Wenger until the end...........................................

moustapha
Kontakt:

Post Postao/la moustapha » 09 jun 2010, 13:29

1995.-1997. Chemnitzer FC
1997.-1999. 1. FC Kaiserslautern
1999.-2002. Bayer Leverkusen
2002.-2006. Bayern München
2006.- Chelsea F.C.
#divovi

FC BAYERN
Kontakt:

Post Postao/la FC BAYERN » 09 jun 2010, 18:32

Izgleda da ce ga Magath u Schalke, neka ga nek ne dolazi samo kod nas, dobar je igrac ali mi se kao osoba ne svidza nikako.

Sebastien Corchia(19) Novi Sangol u Bayernu?

Marko Arnautovic u Werder?

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 09 jun 2010, 19:09

Kakav crni Schalke, sta Vam je ljudi. Pa nije lud da igra za sicu, ovi imaju problema s dugovima i platnu listu moraju srezati za 50 % (kako pise Bild tj. s 60 miliona eura na 30 miliona eura), i budimo realni jedini klub u Bundesligi koji moze platiti njegove usluge je Bayern. On ce ili pravac Italije, Inter ili Milan, ili u Real Madrid kod Mourinha.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 09 jun 2010, 21:19

nešto mi najviše miriše da će ballack u real, al ako ta opcija otpadne ne vjerujem da će u italiju , tad bi lako mogao završit u bundesligi, možda schalke , možda leverkusen , za leverkusen je ipak donekle još vezan...a da ima mjesta u bayernu za njega ta bi opcija bila najaktuelnija al vezni red bayern je dobro pokriven....za ballacka mislim da je i dalje veliki fudbaler i da je chelsea napravio grešku...al et zapelo je u pregovorima, mnogo se špekučiše gdje tacno zapelo
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 10 jun 2010, 02:02

FC BAYERN je napisao/la: Sebastien Corchia(19) Novi Sangol u Bayernu?
Jedan Francus, malo. Evo vezu nas sa jos jednim i to za nekoga koji stoji medju stativama. :)
Stéphane Ruffier - Monaco. Cudo ce se desiti da poslije izvrsnog Belgijanca, jedan stranac stane na gol Bayerna.
Vom Jäger zum Gejagten

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 10 jun 2010, 02:15

Vremena se mjenjaju. ;)

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 10 jun 2010, 14:12

13.8.: Bayern-Real Madrid
24.7.: Kaiserslautern - FC Liverpool
31.7.: Hannover 96 - FC Valencia
1.8. : Borussia Mönchengladbach - FC Liverpool
1.8. : Eintr. Frankfurt - FC Chelsea
4.8. : Hamburger SV - FC Chelsea
4.8. : Bor. Dortmund - Manchester City

Prijateljske koje nas ocekuju po zavrsetku SP-a.
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 10 jun 2010, 20:38

najinteresantnija stvar narednih dana za bundesligu bi mogla biti dal će i koga pojacati michael ballack?danas se spominje i wolfsburg, kao argument se navode odlicne finansijske mogucnosti ovog kluba a i to sto su pri kraju karijere u svoje redove svojevremeno uspjeli dovesti i effenberga sto je tad bila svojevrsna senzacija....ostali kandidati su schalke, bayer leverkusen, a definitivno je otpao werder....a postoji i dalje mogucnost da ode ballack u real...danas je samo rekao da je "ponosni nijemac koji voli svoju zemlju i rado bi opet zaigrao u bundesligi..."
Abteilung Attacke...
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 10 jun 2010, 20:53

Može odigrati još jednu, maksimalno dvije godine na visokom nivou, onda penzija.

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 10 jun 2010, 21:30

Mislim da je on za Bundesligu skup zalogaj. Kao sto rece Nuetral moze odigrati max. jos dvije sezone na viskom nivou i onda penzija. kako pisu Njemacki mediji on trazi 5 miliona eura godisnje u Bundesligi, sto jedino moze platiti Bayern, ukoliko dodje u neki drugi klub samo ce nastati haos po mom misljenju, jer ce ostali igraci njemu zaviditi, kratko receno unijece nemir u ekipu. Ima tu dosta faktora koje utjecu i gdje ja dalje stojim pri svome da je jedina opcija u Bundesligi FC Bayern, takodjer treba jos uzeti u obzir da ta ekipa nema profita poslje fakticki izbaci 10 miliona eura kroz prozor, a Ballack ti sam ne moze garantovati titulu i uspjehe, i na to utjece mnogo faktora. Mislim da bih ono dosao dobro Bayernu, i da sljedece godine osvoje LP, jer Bayernu u sredini je potreban igrac njegovoih kvaliteta da igra s Schweinsteigerom, a iza van Bommel.

----------------van Bommel-----------------
Schweini-------------------------------Ballack
-------------------------------------------------
Robben---------------------------------Ribery
------------------Napadac----------------------

Eh samo nastaje problem sto u vezi za dvije godine moras zamijeniti veoma dva kvalitetna igraca.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 10 jun 2010, 23:00

I pored svega ballackov u bundesligu bi bio velika stvar...jos jedna zvijezda, odlican fudbaler, naravno ovo bi bio njegov povratak, ballack je bio zvijezda i kad je odlazio, al sad bi njegov dolazak bio opet samo plus za bundesligu
Abteilung Attacke...
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 12 jun 2010, 00:04

Transferi u proteklih nekoliko dana:

Faton Toski: Eintracht -> Bochum
Tufan Tosunoglu: Kickers Offenbach -> Mainz
Robert Lewandowski: Lech -> Borussia Dortmund
Jan Rosenthal: Hannover -> Freiburg
Robert Mak: Man City -> Nurnberg
Giovanni Federico: Arminia -> Bochum
Konstantinos Giannoulis: Iraklis -> Koln
Per Nilsson: Hoffenheim -> Nurnberg
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

bavarian_bk
Kontakt:

Post Postao/la bavarian_bk » 12 jun 2010, 00:11

Mislim da nas ocekuje odlicna sezona ,ali sa nedodirljivim Bayernom . To je i subjektivno i objektivno misljenje . Zanimljivo ce biti u borbi za evropu gdje se mogu ukljuciti :Schalke , Wolfsi , Leverkusen, Dortmund , Hamburg , Hoffenheim , pa mozda cak i Frankfurt .A ovi ostali klubovi ce vjerovatno biti konstanto pri dnu ,i vodice se borba za opstanak ;)

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 12 jun 2010, 00:15

Mislim da će ove sezone ako Bog da Bayern osvojiti prvenstvo sa 10-tak bodova prednosti u odnosu na nekog drugoplasiranog. Nedaj Bože nekih povreda i to je to. Ribery i Robben, tandem koji će "harati" inšAllah u nekoliko sljedećih godina. Ono što su Xavi i Iniesta Barci, i u veznom redu to su nama Arjen i Bilal na krilima u Bayernu.

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 12 jun 2010, 00:22

bavarian_bk je napisao/la:Mislim da nas ocekuje odlicna sezona ,ali sa nedodirljivim Bayernom . To je i subjektivno i objektivno misljenje . Zanimljivo ce biti u borbi za evropu gdje se mogu ukljuciti :Schalke , Wolfsi , Leverkusen, Dortmund , Hamburg , Hoffenheim , pa mozda cak i Frankfurt .A ovi ostali klubovi ce vjerovatno biti konstanto pri dnu ,i vodice se borba za opstanak ;)
Gdje je ovdje Werder?? :? Upamti da ce oni biti taj rival s kim ce se Bayo boriti za tron.
Neutral je napisao/la:Mislim da će ove sezone ako Bog da Bayern osvojiti prvenstvo sa 10-tak bodova prednosti u odnosu na nekog drugoplasiranog.
Mislim da nece biti tolika bodovna prednost u odnosu na rivale, sto je svakako bolje za Bundesligu.
Vom Jäger zum Gejagten

bavarian_bk
Kontakt:

Post Postao/la bavarian_bk » 12 jun 2010, 00:25

Zaboravio sam Werder ,ali da ,i oni ce se boriti za evropu ,ali BAyern ce biti neprikosnoven ;) Poššaj mene šta ti kažem :D

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 12 jun 2010, 00:25

Vidjeti ćemo ako Bog da. ;)

Bože zdravlja.

FRANK RIBERY
Kontakt:

Post Postao/la FRANK RIBERY » 12 jun 2010, 09:40

bavarian_bk je napisao/la:Zaboravio sam Werder ,ali da ,i oni ce se boriti za evropu ,ali BAyern ce biti neprikosnoven ;) Poššaj mene šta ti kažem :D
I Stuttgart....
Felix Magath: "Bayern je trenutno najbolji tim u Evropi. Barcelona je imala svoj dan, ali protiv Bayerna nemaju nikakve šanse. Bayern se ne boji Barcelone,".

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 12 jun 2010, 12:39

http://www.mopo.de/2010/20100612/sport/ ... ieger.html

Eto sta je ta Italijanska liga!!! :evil: :evil: :evil:
Ali od ovoga bi Bayern najvise profitirao, naravno uz Bundesku koja bi mogla dobiti i 4 predstavnika u LP. :P :P

Odgovori

Natrag na “Bundesliga”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.