Boston Celtics

Where amazing happens.

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,Pasha,kad_kako

BernardBarnjak
Kontakt:

Re: Boston Celtics

Post Postao/la BernardBarnjak » 02 nov 2015, 07:34

[youtube][/youtube]
Bernard Barnjak, igrac Sarajeva koji je presao u Hajduk kasnih 80-tih, a u FK Sarajevu bio pravo popularan, ljubimac navijaca.

ozy
Kontakt:

Post Postao/la ozy » 02 nov 2015, 10:04

Tyler Zeller u ovo malo utakmica je demonstrirao rijetko vidjenu mekanost,nesto sto se ne vidja cesto :)

IlCapitano
Kontakt:

Post Postao/la IlCapitano » 02 nov 2015, 10:47

Odmah me podsjetio na ovo sinoć. :ljepota: :cry:
★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★

dscile
Kontakt:

Post Postao/la dscile » 04 nov 2015, 16:33

Veceras bi se mogla dobiti Indiana.. Njima je ovo drugi mec u dva dana, a sinoc su im glavni igraci dosta minuta igrali.. Realno, ako se cilja na PO ekipe u rangu Pacersa se moraju dobijati.

Inace, gledajuci ove buduce pikove.. ove sezone se navija da Bruklin sto vise gubi i da Dalas i Minnesota ne udju u PO, ali budu blizu plej ofa.. deveto-deseto mjesto. Tako sam barem ja skontao.. a mislim da bi Netsi mogli dobro ispostovati ove sezone i ostati zakucani pri dnu :mrgreen:

IlCapitano
Kontakt:

Post Postao/la IlCapitano » 04 nov 2015, 16:53

Ako nam Netsi donesu prvi pick to ce ispasti najbolji trade u historiji kosarke. Da ne spominjem da imamo jos dva njihova nezasticena picka u sljedecih 2-3 godine. :bow:
Zadnja izmjena: IlCapitano, dana/u 04 nov 2015, 17:17, ukupno mijenjano 1 put.

Greivis
Kontakt:

Post Postao/la Greivis » 04 nov 2015, 17:17

IlCapitano je napisao/la:Ako nam Netsi donesu prvi pick to ce ispasti najbolji trade u historiji kosarke. Da ne spominjem da imamo jos dva njihova nezasticena picka i sljedecih 2-3 godine. :bow:
Postoje sanse. Pogotovo ako se Brook povrijedi, sto mu je praksa. :kralj:
ESPN Top 100 Rankings
3. LeBron James
12. Kobe Bryant

Greivis
Kontakt:

Post Postao/la Greivis » 05 nov 2015, 00:54

Thomas i Johnson starteri veceras. Poslusao me Stevens. :kafa:
ESPN Top 100 Rankings
3. LeBron James
12. Kobe Bryant

IlCapitano
Kontakt:

Post Postao/la IlCapitano » 05 nov 2015, 02:11

Crowder :silent: :urnebes:

BernardBarnjak
Kontakt:

Post Postao/la BernardBarnjak » 05 nov 2015, 07:43

Greivis je napisao/la:Thomas i Johnson starteri veceras. Poslusao me Stevens. :kafa:
:urnebes: jasta je. Vidis da nije igrao Smart.

Nisam zadovoljan, nikako. Mozda ce se vremenom i uzeti koja pobjeda ali ova ekipa zaista nema vrhunskog potencijala. Prosjecnog da, vrhunskog ne.
Mislim da ce se morati pod hitno napraviti neki trade ako smo uopste sposobni za toko nesto.
Opet se moram uhvatiti nasih rookija. Mickey je i dalje inactive. Rozier dobio 6 min, 0 poena. Hunter dobio 12 min, 2 poena. Za sada totalno neupotrebljivi draft pickovi.
Da ne bude da samo crno vidim, bekovski dvojac, Thomas-Bradley, vrlodobar. Poeni 27-21. Asistencije 7-3...
Bernard Barnjak, igrac Sarajeva koji je presao u Hajduk kasnih 80-tih, a u FK Sarajevu bio pravo popularan, ljubimac navijaca.

dscile
Kontakt:

Post Postao/la dscile » 05 nov 2015, 10:33

I ja koji sam cijele prosle sezone govorio kako cemo biti u borbi za PO, nisam bas nesto siguran u to ove.. Protivnici su dosta jaci.. Jaci je i Boston dolaskom Jonhsona, ali ne dovoljno. Fali jos jedan dobar igrac da bi se islo na PO, a prostora za manevrisanje, tj trejdove, sigurno ima..

BernardBarnjak
Kontakt:

Post Postao/la BernardBarnjak » 05 nov 2015, 11:20

Taj isti Johnson za 20 min na parketu uhvati 4 skoka i ubaci 2 poena. Mislim, pojacanje...

IlCapitano
Kontakt:

Post Postao/la IlCapitano » 05 nov 2015, 13:12

Kao sto sam i rekao, osim Smarta u ovoj ekipi nema nikog ko te uzbudjuje, zbog koga gledas utakmice. Sve solidni role igraci, prosjecna ekipa koju je i prosle godine izvukao fenomenalan trener.

Nasa nada je sad da ce nam Netsi donijeti taj prvi pick i onda se nadati da ce Danny odraditi svoju magiju sa njim.

Greivis
Kontakt:

Post Postao/la Greivis » 05 nov 2015, 13:59

BernardBarnjak je napisao/la:Taj isti Johnson za 20 min na parketu uhvati 4 skoka i ubaci 2 poena. Mislim, pojacanje...
Ma dobro. Igrao je dobro prije ovog meca.

Cuj Smart najbolji igrac. :roll:
ESPN Top 100 Rankings
3. LeBron James
12. Kobe Bryant

dscile
Kontakt:

Post Postao/la dscile » 05 nov 2015, 18:55

Kao sto rece Greivis, igrao je sasvim dobro prije ovog meca..

Mislim da Kapiten nije napisao da je Smart najbolji igrac, nego najuzbudljiviji.. Thomas je sigurno najbolji igrac u ekipi, nakon njega Bradley.. a kako igra do sada, kao treceg bih stavio Sullya. U sustini, nedovoljno za PO.. jer bi svi osim Thomasa u drugim PO ekipama bili role igraci i igraci od zadatka. Potreban je jos jedan igrac njegovog renomea, u njegovom rangu, da bi se moglo nesto napraviti. Do tada jedino ostaje tracak nade za PO i navijanje protiv Netsa. :)

Stefan Effenberg
Kontakt:

Post Postao/la Stefan Effenberg » 05 nov 2015, 20:18

dscile je napisao/la:Do tada jedino ostaje tracak nade za PO i navijanje protiv Netsa. :)
IlCapitano je napisao/la:Nasa nada je sad da ce nam Netsi donijeti taj prvi pick i onda se nadati da ce Danny odraditi svoju magiju sa njim.
Ma momci ok ali zašto onda ne bi i mi sami tankirali pa da tako imamo 2 TOP 5 picka?

Ponavljam se, i dalje želim gledati C'se kako igraju maksimalno za svaku pobjedu i nadam se da će uhvatiti zalet pa onda kroz nekih 20 utakmica vidjeti gdje smo i kako dišemo pa na temelju toga odlučiti tankiranje ili ne.

Objektivno, ekipa nam je predobra za tankiranje a preloša za naslov. Znači čista prosječnost. Imamo puno radnika ali koji nisu prave klase da bi radili prevagu većinu tekmi.

I dalje smatram da su Lee i Johnson dobri igrači koji mogu pomoći ali budimo realni, niti jedan nije igrač prevage. Sa ovom ekipom je playoff itekako moguć ali to je 8. a maksimalno 7. mjesto, za nešto više ova ekipa nije. I šta onda? Metla ili eventualno jedna pobjeda.

Očekivati i "navijati" protiv Netsa cijelu sezonu po meni nije OK, šta ćemo mi sami poduzeti po tom pitanju? Da li ćemo mi sami konačno reći dosta je bilo, sada idemo tankirati do kraja ili?

Po meni, iako iskreno nisam niti približno toliko potkovan znanjem o košarci kao neki od vas, niti jedan ovaj igrač osim Marcusa Smarta nema onaj potencijal da postane igračina. Ja jednostavno ne vidim takvog igrača trenutno osim Smarta kod nas, možda debelo griješim ali slobodno me ispravite.

Kad trener Stevens kaže da mora pronaći "momke koji će mu dati najveću šansu da pobijedi" onda je meni to pokazatelj da niti on sam a niti Danny Ainge trenutno ne znaju koji su to igrači. Što opet govori da smo u biti potpuno prosječna ekipa gdje čak niti nemaš petorku u koju se pouzdaš i koja bi ti mogla donijeti rezultate. Znači čisti mediokritet.

Slažem se @ Bernardom kad kaže su nam pickovi totalno neupotrebljivi. Pa pitam se i ja, zašto su onda uopće u ekipi? Kakva korist od njih?

Što se tiče same igre, nemamo pravog šutera u ekipi što se vidi "nadaleko". Prevelika je gužva na centarskim pozicijama i Olynyk ne dobiva minutažu koju bi možda i trebao, bez obzira što je u obrani lošiji.

U svakom slučaju, trenutno imamo 4 picka prve runde i 3 picka druge runde. Realno je da će se Dallas baš kretati oko 8. mjesta na jakom zapadu a protekcija je od 1-7 picka. Nerealno je da će se Minnesota već ove godine boriti za playoff, protekcija je od 1-12 mjesta. Dakle 3 sigurna picka prve runde su ovdje, na nama je da odlučimo šta i kako dalje.

Ne mogu još uvijek prežaliti što nismo tankirali prošlu sezonu i uboli pravog igrača, zaista je prava šteta da nismo tankirali jer bi sa visokim pickom ove a onda još i ova 3 iduće sezone, mogli odraditi stvarno kratak rebuilding proces. Treba uzeti u obzir da nije svaki draft prenatrpan odličnim igračima.

I na kraju, da tankiramo, uvijek postoji opcija da se TOP 5 pick "utopi" za nekog vrhunskog igrača.

Zato je bitno da se vidi kako će ekipa odigrati slijedeće utakmice i onda da se napravi konačan rez ili u suprotnom da se onda ekipa popravi drastično što je ipak nerealnije..

dscile
Kontakt:

Post Postao/la dscile » 05 nov 2015, 23:46

Sve sto si rekao stoji.. i slazem se da bi bilo najbolje nakon 15-20 meceva odluciti da li se ide na tankiranje ili ne, iako bi mi bilo glupo gledati Celticse koji idu na poraze. Ali nekada se i to mora uraditi da bi se od prosjecnog tima napravio vrhunski.

IlCapitano
Kontakt:

Post Postao/la IlCapitano » 07 nov 2015, 01:34

dscile
Kontakt:

Post Postao/la dscile » 07 nov 2015, 01:55

Kakva prva cetvrtina za Sullingera.. steta sto cu vjerovatno zaspati usred utakmice, al on ako ovako nastavi, mogla bi biti pobjeda.

IlCapitano
Kontakt:

Post Postao/la IlCapitano » 07 nov 2015, 02:06

Kakva 1/4 :tokralju:

Samo da ne bude k'o prošle godine sa ovim vodstvima na startu sezone. :roll:

IlCapitano
Kontakt:

Post Postao/la IlCapitano » 07 nov 2015, 13:17

Srao nas je šut nemoguće sinoć. Kad Evan Turner cijepa mrežice iz driblinga za tri samo se pokupiš i odeš.

Raduje me vrhunska odbrana, imamo 6. deff rtg u ligi. :clap:

Odgovori

Natrag na “NBA”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []