Safet Sušić - Pape

Batko
Kontakt:

Re: Safet Sušić - Pape

Post Postao/la Batko » 17 jul 2014, 08:01

dubrovnik je napisao/la:Meni se cini da neki forumasi zive u iluziji da Spahic nece biti pozvan na sljedece okupljanje. Spahic ce biti kapetan sve dok je Susic selektor ili mu samom ne dosadi i odluci izaci iz svega. Pa nije mi jasno da neki ne vide realnost. Susic i Spahic su vezani pupcanom vrpcom tako da Susic ne moze prezivjeti Spahicevo nepozivanje. Da ga ne pozove i ovaj izgubi dug lojalnosti i oplete po Susicu u novinama to bi bio show. Ne bi Pape kako ga neki od milja zovu vise ni turisticki smio u BIH doci. Zivi bili pa vidjeli,koliko ce Susic prezivjeti na klupi nakon eventualnog nepozivanja Spahica u repku.
Tako da nas cekaju naredni sukobi ali u tisini naravno. Da je ovaj blento na vrijeme smijenjen i doveden normalan trener koji bi bio upozoren na vrijeme i podrzan od saveza to bi bila druga prica.
A ovako dobro dosli u Bosansku realnost koja je puna dogovora u mraku i spletki.
Upravo to.....Spahic zivi za reprezentativna okupljanja, da moze da se vidi sa kriminalnom elitom reketasa i lumpuje sa ostalim mafijasima po Bosni.... Takodjer je umisljen da je iznad reprezenatcije....Pape nema muda da ga zamijeni u utakmici u kojoj polumrtav hoda a kamoli da ga izbaci iz ekipe, nema muda sjesti Zvjezdana na klupu a kamoli Spahica..... Nema sanse, kladio bi se u sve da Spahic ostaje gdje jeste i da Pape apsolutno nema nikakvih sansi ako zarati za Spahicem, onda je gotov... Zivi bili pa vidjeli....

Evo i ta famozna sinocnja emisija, cijeli interenet bruji o Spahicu, a jeli iko sinoc stisnuo muda i rekao nesto naspram njega, jes qrac moj....Ne smije mu niko nista, duboki su njegovi korijeni u svim sverama a lanac u kojem je on kopca je veoma dugacak i uticajan ne samo u reprezentaciji nego kompletnom drustvu i drzavi...

arius
Kontakt:

Post Postao/la arius » 17 jul 2014, 08:41

xavi26 je napisao/la:
The_Target je napisao/la:Poenta je da je coban ostavio na klupi igraca (za kojeg kaze da smo za kratko vrijeme napravili od njega nezamjenjivog igraca),igraca koji da je prihvatio njemacko drzavljanstvo sada bi slavio titulu sa ostalim igracima njemacke,znaci da je covjek odabrao srcem. Cuj mu spike doktor mu rekao da ne ubaci kolasinca,halo najboljeg pojedinca u odbrani nakon primljenog gola protiv argentine,pa za sta ti cobane uzimas pare nego da pricas sa igracima,uvidis imaju li poteskoce ukoliko imaju da ih motivises da "lete" po terenu,e moj cobane i veceras si nam pokaz'o koja si seljacina sirova
odgovor na to pitanje novinara je bio i vise nego smijesan, ali kako se niko dalje nije sjetio da ga upita zasto onda nije nekog drugog beka stavio ako nije Kolasinca, mislim da bi tek tada zamjenio, a tek dalje je moglo ici pitanje A zasto ste ostavili Zukanovica ako nismo imali alternative za lijevu stranu!? Ima toliko pitanja na koja ne mozemo dobiti odgovor..

nemamo mi ni novinara koji je u stanju sastaviti suvislo pitanje ...u hrvatskoj bi ga izresetali pitanjima o lijevom beku , formaciji ,taktici , kondicionom , kapitenu i kolasincu. kaze onaj danajac kristic zasto s jednim a ne s dva spica . fulio si i temu i zanimanje crni igore :facepalm:
a susic ako je imao od mene i trunke postovanja od sinoc vise nema . kakva kombinacija uvrijedjene seoske mlade i gastarbajtera kad se provoza po selu u mercedesu , to je za ne povjerovat.
doduse ima i gorih da nas nakace ...npr vlatko glavas :crazy:

arius
Kontakt:

Post Postao/la arius » 17 jul 2014, 08:53

a ne znam ni o cemu je ovdje rasprava...i osim i hadzibegic i bazdarevic i bajevic .......i pasic i alispahic i konjic i bilo ko iz fudbala ko je komentarisao utakmicu s nigerijom mu je direktno ili izmedju redova rekao da je pogrijesio.i to kardinalno. i opsti utisak o nastupu zmajeva na prvenstvu od svjetskih medija je - bojazljivo i neiskoristenih kapaciteta . tako da je to apsolvirano...jedina finta je sto bi svugdje na svijetu ,za ovakav umjetnicki dojam poslije cetiri i po godine , svaki selektor bio smijenjen ili otisao sam ..
na kraju krajeva izveo je jednu generaciju predvodjenu spahicem u dva ciklusa i sad je pocetak nove . daj svjeze lice i druge ideje .tvoje smo vidjeli , hvala i prijatno........
ali osladjalo se u gradu muzaferu kad proda krompir i luk na pijaci..........

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 17 jul 2014, 09:12

xavi26 je napisao/la: odgovor na to pitanje novinara je bio i vise nego smijesan, ali kako se niko dalje nije sjetio da ga upita zasto onda nije nekog drugog beka stavio ako nije Kolasinca, mislim da bi tek tada zamjenio, a tek dalje je moglo ici pitanje A zasto ste ostavili Zukanovica ako nismo imali alternative za lijevu stranu!? Ima toliko pitanja na koja ne mozemo dobiti odgovor..
+1

Claus
Kontakt:

Post Postao/la Claus » 17 jul 2014, 09:36

Novinari po običaju ostaju nedorečeni, iako im se Safet u nekoliko navrata nudio. Ako pitaš za Kolašinca, i on poslije da nekakav blesav odgovor, onda ga pitaj zašto bez lijevog beka... On će se pokušati vaditi na Lulića, a onda ide pitanje za lijevo krilo... Tu je nemoguće uplesti u priču Misimovića, tako da bi tu u svakom slučaju bio donji.

Isto tako ga niko nije pitao zašto je izvadio Hajrovića iz igre u trenucima kada Lulić, koji je sam držao lijevu stranu koja je popuštala na sve strane, nije mogao stajati na nogama.

Umjesto pitanja koje stalno postavljamo na forumu, oni njemu nađu zamjerati za odnos prema novinarima. :roll: Ako je igdje bio korektan, onda je barem uvijek bio raspoložen dati izjave. Ne može on utjecati na Džeku, Spahića ili Misketa da daju izjave, ako već ne postoji kodeks ponašanja.

Bilo je prostora za još toga, ali Safet je pobjegao s linije.

imperator10
Kontakt:

Post Postao/la imperator10 » 17 jul 2014, 09:39

Ja novinara i govana..

kimbo
Kontakt:

Post Postao/la kimbo » 17 jul 2014, 09:46

Sinocna emisija slikai prilika svega ! Sve je to korumpirano , zbog ekonomske situacije i nepostojanja novinarske i intelektualne etike i MU.DA , mahalanja, ne postoji nezavisno novinarstvo !!!

Selektor korumpiran neznalica, savez skupina spletkarosa, novinari smijesne figure koji rade 5% od onoga sto bi trebali. Uskoro kada pocne da GORI morat ce da se ukljuci BHF kao i prosli put, nadam se da imaju nekog pametnog koji ce biti lice za medije jer treba sve ovo kanalisati na pravi nacin. I pritjerati varalice ove u cosak sa pravim pitanjima i pokazati javnosti koliko su ti likovi smijesni u ovom slucaju konkretno Susic.

Ovaj momak sa ss.ba kji je bio u emisiji vidi se pametan al bez damu sve nesto na prsticima .... i atitudom izvinite sto postojim

Susic ove kvalifikacije ce otkriti tek koja je to neznalica i losa moralna licnost. Dobio je super ugovor i siguran posao na par godina i nece on tek tako otici , prvo ce nam spr.citi kvalifkacije drzat ce se za nit dok god moze , relativizirati , predstavljati Izrael kao silu i tako dalje ... Usanovic dva
To me, Pink Floyd were Aliens from another Galaxy far far away. They were our Brothers who came to Earth to heal us, help us fight to get through wars, greed, crime, corruption, loneliness, heartbreak, to warn us of the path humanity is heading,

brazzo
Kontakt:

Re: $: Safet Sušić - Pape

Post Postao/la brazzo » 17 jul 2014, 09:51

Makar se moraju pohvaliti i ovi pokusaji kritickog (zdravo razumnog) razmisljanja kod 7 sile, to su neki novi momenti. Mada na kraju suma sumarum ne zna se ko je gori od svih aktera u sinocnoj emisiji.Novinari bez autonomije, neuki predstavnici saveza ili pogubljeni Safet ali dobro to je slika i prila BiH drustva.

PS: mozda covjek fakat nije imao vremena, stigle kasete :kafa:

Gospodin Glavas je ovdje da bi se slozio sa ovom konstatacijom !
It was turned around so that right looked wrong
It was turned around so that up looked down
It was turned around so that those who marched in the streets with bibles and signs of peace became enemies of the state and risk to national security

OnlyUnited
Kontakt:

Post Postao/la OnlyUnited » 17 jul 2014, 10:06

Ako kritikujes Papeta, naici ces na pitanje, koliko si uspjesan u zivotu... Mislim, ocito da je to glavni okidac da bi mogao nesto pricati. Onaj sinoc iz TV Sa pokusao biti trun konkretniji i odma naravno ide sa onim ko je on, gdje radi, zato i jest tu nije napredovao. Mislim repka je prema tome iznad svih i sada ne bi trebali imati pravo da ih kritikujemo, jer ce odma neki povuci uspjehe karijere (Safetove) koja nema veze sa ovim sto je sada, a trentuni posao selektora mu bas i ne ide od ruke..
- Ed Woodward for Prime Minister !

voltron30
Kontakt:

Post Postao/la voltron30 » 17 jul 2014, 10:15

Nabijem ja sada novinare na neku stvar. Da su bili realni, govedo su mogli raskrinkati još poslije utakmice s Egiptom, al' k'o vele, bliži se SP pa guraj sve pod tepih. Onda su imali još jednu šansu nakon SP, al' jok, opet neki mlaki tekstovi, tv prilozi... Govedo umislilo da ga javnost želi, e sada kada je potpisao novi ugovor počelo se oštrije. Kasno prijatelji, kasno.
Ako žele da teletini dođe iz dupeta u glavu, jer frajer očito živi u nekom paralelnom svemiru, i nije svjestan šta većina javnosti misli o njegovom radu, trebaju ga na svakoj pres konferenciji zasipati neugodnim pitanjima. Vidjelo se sinoć da se ne snalazi kada mu se ne ide niz dlaku.
Al' k'o da gledam, dvije pobjede protiv Lihtenštajna i Kipra, sve je super, sve je za 5...bla, bla... Spaha je najbolji stoper, Miske može igrati s Pjanićem, Pape genije, a onda će nas Belgija otresti k'o slinu.

robijas_Ri
Kontakt:

Post Postao/la robijas_Ri » 17 jul 2014, 10:30

Novinari su postavljali retoricka pitanja, nesto poput ovog ispod...
slika

mandraX
Kontakt:

Post Postao/la mandraX » 17 jul 2014, 10:31

Oj Safete, Sajo...šta nam radiš. :mrgreen:

krmpotich
Kontakt:

Post Postao/la krmpotich » 17 jul 2014, 11:04

Virtu4l je napisao/la:Vaha u Trabzonu ima 140.000 EUR mjesečno, sad shvatam zašto ga reprezentacija još uvijek ne zanima, sasvim logičan izbor.
To se vec odavno zna da je Vaha profesionalac i da lik samo zeli novac. Opravdavam ga u potpunosti, kakav crni patriotizam Ona suplja da mora gledati ko se kako zove ne drzi vodu. U repki imas 20 bosnjaka +2 druge vjere. Znaci samo fuš priča da se od.ebe savez.

RockyMaivia
Kontakt:

Post Postao/la RockyMaivia » 17 jul 2014, 11:15

krmpotich je napisao/la:
Virtu4l je napisao/la:Vaha u Trabzonu ima 140.000 EUR mjesečno, sad shvatam zašto ga reprezentacija još uvijek ne zanima, sasvim logičan izbor.
To se vec odavno zna da je Vaha profesionalac i da lik samo zeli novac. Opravdavam ga u potpunosti, kakav crni patriotizam Ona suplja da mora gledati ko se kako zove ne drzi vodu. U repki imas 20 bosnjaka +2 druge vjere. Znaci samo fuš priča da se od.ebe savez.
Kakve veze ima koliko Bosnjaka ima u timu? Evo ja sam prvi da kaze da nijedan Bosnjak ne treba da igra u reprezentaciji ako ce je to poboljsati.
StarMo nije skutorija...

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 17 jul 2014, 11:22

Nemojte potezati tu priču.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

soccerfan
Kontakt:

Post Postao/la soccerfan » 17 jul 2014, 11:25

Do utakmice sa Nigerijom nikad nisam kritikovao Papeta. Istini za volju nisam ga ni branio nego sam zaobilazio njegovu temu na forumu u velikom krugu. Mislio sam da je covjek profesionalac, onako prirodno nenametljiv tako da neko misljenje o njemu nisam ni imao. Kada je izasao sastav za Nigeriju moje misljenje o njemu je bilo ovaj ili je genije ili veze nema sta radi i bahato se poigrava sa svima nama koji pratimo repku. Na moju zalost, a i ostalih navijaca repke, ovo drugo se ispostavilo kao istina. Fakat sam mislio da ima obraza koliko toliko i da ce dati otkaz cisto da bi ga mogli pamtiti kao covjeka koji nas je prvi put odveo na veliko takmicenje a ne kao nekog negativca. Medutim Pape pokaza da ni tu trunu obraza nema. Nakon ovog "show-a" sinoc sigurniji sam nego ikad da je Pape jedini, ali jedini krivac za poraz protiv Nigerije i nase ispadanje sa Svjetskog prvenstva. Mnogi krive Dzeku sto se nije vise trudio- dao je gol, imao je jos par sansi. Jel mogao bolje? Jest. Ali misljenja sam da je i sam Dzeko kad je vidio sastav pomislio u sebi halo ba? Pa ko ce nas vise praviti budalama ovdje? Fraer je postavio tekmu tacno tako da je izgubi. Na startu ti ubije zelju za zivotom a kamoli da fudbalom i tekmom. Nije da opravdavam Edina, ali Edina ne smatram kao glavnog krivca za poraz. A ovaj famozni osmijeh koji svi spominjete na kraju, pa i Begovic se smijao. Pozdravljaju igrace Nigerije. Nece lopatama na njih. Drugi ovdje krive Spahu. Meni je oko Spahe fakat sve suhveli postalo. Pa covjek se totalno izgubio nakon Brazila. Zna li iko jel on uopste kuci stigao? Sta bi sa njim? :? :? :? Medjutim ako je i istina to sto govore pojedini da pravi sastav, sreduje tekme, sta jos vec ne zar to opet nije do selektora da ga ukori, suspenduje ako treba i izbaci iz repke ukoliko zna sta se desava? Pa necu ja ici da pratim sta Spahic radi kad ne trenira i ima slobodno vrijeme. To je do selektora da poslozi i da uvede disciplinu a Pape meni se cini nebi mogao uvesti disciplinu izmedu 11 ovaca a kamoli igraca. Kolasinca mu ja dok sam ziv halaliti ne mogu. Momka su napucali fakticki loptom koja je po njegovoj nesreci usla u gol. Ni kriv ni duzan. Vidjelo se koliko mu je tesko. Ginuo je ostatak tekme. I umjesto da ko insan ( nemora ni ko trener nego insan majka mu stara) nakon tekme sjede sa momkom, poprica, razgovori ga, pita kako se osjeca, da mu kaze da to nije nikakav bauk da se desava jednostavno. Da kaze momku da je rasturio ostatak tekme i svaka mu cast sto je skupio fizicku i psihicku snagu da nastavi dalje, da mu ko covjek kaze naravno igrat ces i iducu tekmu i pokazat ces da je sve bio splet nesretnih okolnosti, on ga za poklon i da ga smiri ostavi na klupi. E moj Safete moj. Blago nama sa tobom i tvojom plaho-genijalnom taktikom.
I Bogu je prosto bilo krstimol' se ili klanjamo....

Consigliere
Kontakt:

Post Postao/la Consigliere » 17 jul 2014, 11:48

A, realno, kako ce novinari (makar rijetki) raditi svoj posao ako selektor poklopi slusalicu kad hoce a igraci te prolaze u tunelu? Sinoc je Kolar iznio 2-3 konstatacije s kojima se slaze nas 80% ovdje (ispadanje u grupi nije uspjeh, Safet je glavni krivac) a i sa nekoliko pitanja je pokusao da sazna nesto i od Susica... Jutros vidim na fb a i ovdje je toga bilo, lik se naziva svakakvim imenima, kao uznemirio je naseg dragog selektora.... :crazy:

I Faruk Hadzibergic je sinoc rekao jednu dobru stvar: treba odvojiti plasman i nastup na SP kao dvije zasebne kategorije i napokon konstatovati da je plsaman veliki uspjeh a sam nastup bio neuspjesan, i da je neko trebao snositi odgovornost za to... (sad je kasno)
Fit Tony: I keep my friends close...
Homer: But your enemies closer?
Fit Tony: No! Why would I do that? If I kept my enemies close, they would kill me!

soccerfan
Kontakt:

Post Postao/la soccerfan » 17 jul 2014, 11:51

Consigliere je napisao/la:A, realno, kako ce novinari (makar rijetki) raditi svoj posao ako selektor poklopi slusalicu kad hoce a igraci te prolaze u tunelu? Sinoc je Kolar iznio 2-3 konstatacije s kojima se slaze nas 80% ovdje (ispadanje u grupi nije uspjeh, Safet je glavni krivac) a i sa nekoliko pitanja je pokusao da sazna nesto i od Susica... Jutros vidim na fb a i ovdje je toga bilo, lik se naziva svakakvim imenima, kao uznemirio je naseg dragog selektora.... :crazy:

I Faruk Hadzibergic je sinoc rekao jednu dobru stvar: treba odvojiti plasman i nastup na SP kao dvije zasebne kategorije i napokon konstatovati da je plsaman veliki uspjeh a sam nastup bio neuspjesan, i da je neko trebao snositi odgovornost za to... (sad je kasno)
Sto bi rekli kasno Marko na Kosovo stize :kafa: :kafa: :kafa:
I Bogu je prosto bilo krstimol' se ili klanjamo....

Amarkony
Kontakt:

Post Postao/la Amarkony » 17 jul 2014, 11:51

Kako je Kolar samo ispao glup i smijesan sinoc to nije humano :D Malo je reci da se usrao od Susica... Zacrvenio se lik ko paprika hoce da pukne od nervoze... I ne mogu da vjerujem da je nekima ovaj Kolar idol hahaha pa pogledajte snimak ljudi i samo gledajte covjeka kad se Pape javio, ne moze mirno da sjedi na stolici :cool:

Ali vrhunac je pitanje:
Zasto ste ostali selektor? :hmmmmm:
Pape: Pa valjda da odvedem BiH i na Evropsko prvenstvo (game - set - meč) i ćao mali Kolarčiću odo ja malo Paariz me ceka a ti pukni od sujete :) kao i neki forumasi ovdje :beba:

[youtube][/youtube]

:D :D :D jao jao - dominacija :cool:
Zadnja izmjena: Amarkony, dana/u 17 jul 2014, 12:03, ukupno mijenjano 1 put.

RockyMaivia
Kontakt:

Post Postao/la RockyMaivia » 17 jul 2014, 12:01

Ne mogu da vjerujem da je ono Safet jucer uradio.U normalnoj drzavi bi dobio otkaz na licu mjesta.
StarMo nije skutorija...

Odgovori

Natrag na “Ostalo”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.