Safet Sušić - Pape

Consigliere
Kontakt:

Re: Safet Sušić - Pape

Post Postao/la Consigliere » 17 jul 2014, 14:16

Biscione je napisao/la:Ja bih na ovoj temi samo ovo rekao: ako Vaha kaže da je Papetov ostanak najbolji mogući potez onda ko smo mi da mislimo drugačije i bez potrebe se raspravljamo.
A, sta ocekivati da kaze? Safet je pogrijesio i trebao bi dati ostavku? Vahino pravo misljenje o Safetu se vidi u nekim drugim stvarima, npr. ono o trenerci... ;)
Niti jedan nas strucnjak nije ustao protiv Safeta iako ih barem pola misli da je covjek provala ;)
Fit Tony: I keep my friends close...
Homer: But your enemies closer?
Fit Tony: No! Why would I do that? If I kept my enemies close, they would kill me!

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 17 jul 2014, 14:22

A sta se ovdje ocekuje? Da Bajevic, Halihodzic ili jos neki strucnjaci krenu na Safeta, kazu kako nije uradio dobar posao ili slicno? To od nijednog necete cuti, jer prvo sto ljudi nece da prave neku medijsku hajku, a drugo sto su skoro svi u dobrim odnosima sa Safetom, i nije im u interesu da ga ocrne u medijima. Culi ste juce i misljene Hadzibegica, Mese i Duska, sve trojica su se slozili da nismo ispunili zeljeni cilj. Jedan je rekao, sad ne sjecam se ko, da smo ispunili cilj da se kvalificiramo, ali na SP-u da nismo ispunili ocekivanja, i da je moralo bolje, i da treba neko snositi odgovornost za to.

The_Target
Kontakt:

Post Postao/la The_Target » 17 jul 2014, 14:24

Gdje pobjeze sajo - coban institucija
Rođeni brato

stokton
Kontakt:

Post Postao/la stokton » 17 jul 2014, 14:51

Mi da imamo iole profesionalne novinare, koji bi trebali predstavljati GLAS NARODA, bi ovog neznalicu davno ispratili u tursku treću ligu.

Ali i mi smo krivi jer ga je velika većina branila i podržavala sve do Nigerije. A on prije toga je toliko kardinalnih grešaka pravio da bi trebalo cijeli dan da se nabroji.

Uglavnom više cijenim ove Safine sekretarice calcia, virtuala i co. nego ove koji su tek sad protiv klauna, a do sad su ga zdušno branili i na svaku KONSTRUKTIVNU kritiku prema teletu su napadali na nas neznalice.

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 17 jul 2014, 14:51

Batko je napisao/la: Predpostavljam da je ovako kontao... Nigerija se ne moze sastaviti s loptom na sredini, ja cu staviti Medunjanina pa da jos bolje drzimo loptu na sredini i imamo sigurniju kontrolu lopte.
ok
Batko je napisao/la: Kolasinac mi je najslabiji igrac tehnicki, dosta mi je trojica u odbrani jer oni igraju samo na kontre i sa jednim spicem....
Stavicu ja Lulica dole kao laznog beka, dobicu i krilo i beka.... Misketa cu gurnuti na lazno lijevo krilo a bice mi u sredini da zgusnemo sredinu da drzimo tu kontrolu i cekamo priliku.
Da oni igraju kontre. Samo ne igraju kroz sredinu gdje smo imali cetvoricu igraca. Nego po krilima gdje smo imali samo po jednog igraca. Naravno u prvoj utakmici na SP. Nigerija nije mogla toliko napadati po krilima zato jer se je protivnik branio sa 11 igraca iza lopte. Ali na svim ostalim utakmicama Nigerija je napadala preko krila. Cak i protiv Grcke u prijateljskoj par dana prije SP.
Zadnja izmjena: Ajax, dana/u 17 jul 2014, 14:53, ukupno mijenjano 1 put.

DonCorleone
Kontakt:

Post Postao/la DonCorleone » 17 jul 2014, 14:53

Ajax je napisao/la: slika
To je ta famozna formacija zaista i bila. Nevjerovatno. Ali dzabe, forumasi vide krivicu u sudiji, vremenu i Spahicu, a nema teorije da smo protutnjali sa taktikom kao fico na americkom high way-u.

Dobro, protiv Lihtenstajna bi i prosla ova formacija uz vjerovatno gol do dva u nasoj mrezi, ali dobro, dali bi opet barem tri do cetiri gola, ali je ipak formacija dje imas imperativ postici barem jedan gol da ne izgubis, jer ces sigurno primiti barem jedan. Izumrla iz tog razloga oko 85' i reaktivirana 2014.

It is showtime baby. Nema ovde uspjeha fiks sa ovim retardom. Covjek je hodajuce ludilo sa kombinacijom pticije gripe H5N1.
Kirsten Schlewitz: That's a polite way of stating what most fans were thinking, which is that Sušić had more or less lost his mind.

Consigliere
Kontakt:

Post Postao/la Consigliere » 17 jul 2014, 14:58

Ma, ljudi dzaba razbijate glavu i pokusavate razumjeti taktiku koju sam kreator same ne bi mogao objasniti... Jedini nacin da sve dobije neki smisao je da se pita Kolasinca o desavanjima izmedju dvije utakmice, a sanse za to, pa i njegov iskren odgovor su minimalne....
Safet je jos jednom pokazao svoju strucnost kad je sinoc rekao da Seo nije dobar igrac kakvim ga mi smatramo (?!) Tuga, majke mi... :roll: :?
Fit Tony: No! Why would I do that? If I kept my enemies close, they would kill me!

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 17 jul 2014, 15:01

DonCorleone je napisao/la:
Ajax je napisao/la: slika
To je ta famozna formacija zaista i bila. Nevjerovatno. Ali dzabe, forumasi vide krivicu u sudiji, vremenu i Spahicu, a nema teorije da smo protutnjali sa taktikom kao fico na americkom high way-u.

Dobro, protiv Lihtenstajna bi i prosla ova formacija uz vjerovatno gol do dva u nasoj mrezi, ali dobro, dali bi opet barem tri do cetiri gola, ali je ipak formacija dje imas imperativ postici barem jedan gol da ne izgubis, jer ces sigurno primiti barem jedan. Izumrla iz tog razloga oko 85' i reaktivirana 2014.
Da bi ta formacija uspjela morao je ispuniti dva jednostavna uslova:
1) Spahic je morao da odigra umjesto Sunjica na centru i nikako ne na ljevom beku ( jer nema potrebnu brzinu za beka u ovim godinama ). A na ljevom beku umjesto Spahica neki pokretljiviji igrac Kolasinac ili Salihovic
2) Lulic i Hajrovic bi se trebali vracati duboko u odbranu i pomagati svojim saigracima tako da bi se branili sa petoricom igraca. Tako je igrao nekada Salihamidzic naprimjer ili Srna ponekad. To Lulic nije odigrao. I kostao nas je utakmice. Kao i kod debakla protiv Portugala opet Lulic.

Znaci cak i ova formacija 3-6-1 bi upalila. Ako bi zrtvovao jednog od dvojice klasicnih stopera Spahic - Sunjic. I umjesto tog jednog da je zaigrao Kolasinac ( ili Salihovic ) kao lijevi bek ( kod trojice u liniji ).
Jedino objasnjenje je da je Pape mislio da on neigra 3-6-1 nego 4-2-3-1. Samo zato jer je on postavio Lulica na beka i Misketa na krilo. Da ce samo zato oni tako i odigrati :roll: :roll: A de facto su odigrali cisti 3-6-1.

badblueboylivno
Kontakt:

Post Postao/la badblueboylivno » 17 jul 2014, 15:13

vedator je napisao/la:
Kulina: ovaj mislim onaj da je ovaj selektor ovaj ostvario dobar rezultat ovaj na svjetskom prvenstvu onaj :rol: :rol: poušavali su ovaj s kolegama u izvršnom odboru onaj :rol: :rol:

Udavio sam se od smijeha kad vidim tko predstavlja savez.

Pape ispao pichka. :kafa:
Hayley <3

brazzo
Kontakt:

Re: $: Safet Sušić - Pape

Post Postao/la brazzo » 17 jul 2014, 15:32

Haoss.. i onda ti se nadje par genijalaca i kaze pa dobro se on snasao odgovarao je pod pritiskom :facepalm:

Gospodin Glavas je ovdje da bi se slozio sa ovom konstatacijom !
It was turned around so that right looked wrong
It was turned around so that up looked down
It was turned around so that those who marched in the streets with bibles and signs of peace became enemies of the state and risk to national security

glavni
Kontakt:

Post Postao/la glavni » 17 jul 2014, 15:53

Kulina legenda fudbala. Ovaj onaj sta ja znam i tako nekako. Koji repertoar rijeci to je za nepovjerovat. A susic i sad misli da je tito ziv. Dobija platu i kaze jos nemam vremena i spusti slusalicu. To je vaspitanje. Taj kodeks ponasanja treba da vazi i za papeta jer vidili smo kakav je. Kritiku nikakvu ne prima ne priznaje nikad svoje greske pa to sve govori kakva je osoba. Oni bi volili da mi samo kazemo ono dobro a lose ne treba gledat nista. I te famozne price. Pa ne kazem da smo uspjesni bili ali nismo bili i neuspjesni. Nismo se obrukali. Ako bude pape i dalje imao takvu filozofiju hajd mozemo biti i 3. Sad u kvalama. Ebo taj mentalitet. Umjesto da kaze savez i svi cilj nam je da budemo prvi u grupi da se borimo sa belgijom itd. A on sve relativira. 19. Smo sad u svijetu i treba zudit za vise. Znaci nama ce bit uspjeh otic na ep jer je eto prvi put i tamo je sve dodatno.... ko brazil..... ako ispadnemo vadicemo se na neiskustvo ep i te fore..... dokle vise? Ako cemo samo trazit izgovore za neuspjeh netrebamo ni igrat nikako. To je moje misljenje. Ako sam kriv kriv sam al toga u nas nema uvijek je drugi kriv. Neka nam je bog na pomoci sad u kvalama. Nadam se najboljem. Pozz

Postano kroz Forum SportSport.ba app.

calcio
Lokacija: Llanfair­pwllgwyn­gyllgo­gery­chwyrn­drobwll­llanty­silio­gogo­goch
Kontakt:

Post Postao/la calcio » 17 jul 2014, 15:58

Pa dobro ali treba shvatiti i Papeta. Pozvali ga na gostovanje u emisiji kad ono umjesto normalne emisije prava pres konferencija. Jos nekakvi novinarcici postavljaju glupa pitanja "otkud vam zelja da vodite reprezentaciju" i slicno. Covjeku prekipilo.

brazzo
Kontakt:

Re: $: Safet Sušić - Pape

Post Postao/la brazzo » 17 jul 2014, 16:04

calcio je napisao/la:Pa dobro ali treba shvatiti i Papeta. Pozvali ga na gostovanje u emisiji kad ono umjesto normalne emisije prava pres konferencija. Jos nekakvi novinarcici postavljaju glupa pitanja "otkud vam zelja da vodite reprezentaciju" i slicno. Covjeku prekipilo.
da je karakter il bi ih davno otjer'o u p materinu ili se pojavio u studiju.. ali ne lakse je ovako kad te uhvate nespremnog,spustis slusalicu i gotovo.. megaloman

Gospodin Glavas je ovdje da bi se slozio sa ovom konstatacijom !
It was turned around so that right looked wrong
It was turned around so that up looked down
It was turned around so that those who marched in the streets with bibles and signs of peace became enemies of the state and risk to national security

dnevni
Kontakt:

Post Postao/la dnevni » 17 jul 2014, 16:14

Da li je neko uspjeo dokuciti genijalnu formaciju s kojom je igrao nas vrli "selektor" protiV NIgerije?Posto vidim da ima ovih koji su upoznati sa radim i djelom Safeta,pa da nam objasne da i mi obicni fudbalski laici "posmatraci"pokusamo dokuciti genijansti naseg selektora(ako su oni shatili koja je njegova namjera bila)?Da li je igrao s laznim bekom,ili nismo imali beka?jesmo li imali krilo,ili smo imali lazno krilo,i zasto smo igrali tako kako smo igrali? Da nam pojasne da shavatimo,jer su oni oscigledno shavatili?
Zadnja izmjena: dnevni, dana/u 17 jul 2014, 16:15, ukupno mijenjano 2 puta.

Caeruleus
Kontakt:

Post Postao/la Caeruleus » 17 jul 2014, 16:14

Na šta je to došlo da sam noćas sanjao Safeta Sušića ccc.

Šta reći na ono jučer - onakav javašluk, bezobrazluk, neodgovornost NSBiH, čelnih ljudi samog saveza, izbornika Sušića. Pa to je moguće samo u državama trećeg svijeta, nikako u uređenim zajednicama.

I onda kad sam došao iz grada sinoć s pića prije nego sam legao razmišljao sam mnogo i došao do nekih zaključaka. Sad ću možda dobiti ban ovdje na ovom forumu, jer ovo što ću reći totalno je rasistički ako se tako može nazvati.

Razmišljao sam zašto nam se sve ovo dešava u BiH, zašto nam je društvo ovakvo, zašto smo ovako jadno, prokleto, neuređeno, nesposobno društvo gdje ljudi nemaju granice svog bezobrazluka i gdje ne postoji odgovornost, gdje je korupcija u srži DNK ljudi naše države, gdje su Safet Sušić, Emir Spahić, Dragan Kulina i njima slični (a ima ih većina u ovoj državi) ogledalo cijelog društva. Zaključak je sljedeći: narodi Balkana, Istoka i trećeg svijeta (Tu podrazumjevam Balkance - Srbi, Hrvati osim sjeverozapadnjaka, Crnogorci, Bošnjaci, Albanci, Rumunji, Bugari, Grci, Turci, Romi, narode Bliskog istoka i Azije - Arapi, Indijci, Afrikanci itd itd), svi ti nabrojani narodi su niža rasa. Uvijek smo bili niža rasa i uvijek ćemo biti niža rasa. Nama građa mozga nije nikada bila niti će ikada biti kao građa mozga jednog Njemca ili Japanca, gdje su ljudi radišnji, odgovorni, disciplinirani, nekorumpirani, pravedni i gdje se zna red, gdje nema bezobrazluka, gdje su ulice čiste ljudi odgovorni prema sebi i prema drugima.

Mi smo totalna suprotnost - naše drugo ime je rat, korupcija, bezobrazluk, ljenost. Mi ćemo uvijek i zauvijek biti pod nečijim patronatom, mali narodi, konjušari. I u nas će uvijek i zauvijek vladati ljudi poput naših političara Izetbegovića, Čovića, Dodika, Lagumdžije, Radončića i dalje da ne nabrajam. Jednostavno i ti ljudi dolaze iz ovakvog prljavog i bolesnog naroda kakvi smo mi, oni su ogledalo i društva i zajednice. Mi smo onakvi kakvi smo zaslužili da budemo, a ljudi će i dalje iseljavati iz ove države masovno. Ovdje je cijelo društvo zagrizlo u devijaciju. Ne kažem da u Njemačkoj i Japanu nema tih devijacija i u ostalim državama zapada. Ima, ali oni se znaju boriti protiv toga jer se to odmah sasiječe u korijenu. U nas je to ukorijenjeno u svakom čovjeku da budemo devijantni. Gdje ima država na svijetu s tri člana predsjedništva - to nema nigdje. I da se ovoliko troši na državni aparat. I da je u sred Europi u jedoj državi stopa nezaposlenosti preko 45%, pa to još ima samo u Africi.

Mi smo uvijek bili pod vlašću nekoga - Rim, Bizanta, Istambula, Beča, Beograda, a sada pod vlašću Brisela, Washingtona i Moskve. I bolje je tako, jer da budemo samostalni i suvereni nit smo zaslužili niti znamo biti takvi.

Safet Sušić je jedan najobični primitivac ruralni, selj.ačina ona sa dna kace, džon-obraz, čovjek kakvi su većinom ljudi u ovoj zemlji. On ima svoje interese, voda svog rođaka po reprezentaciji, nema istinski osjećaj pravde i patriotizma, a srce mi se paralo kada je Prcića i Zukanovića izostavio, mlade ambiciozne momke, koji su svojom kvalitetom zaslužili da budu u reprezentaciji. Ali jok, daj povedi rođaka, a to mi zvuči poznato jer nije to samo tako u bh nogometu, tako je u cijelom društvu. Ljudi se muče da završe faks kao vrhunski studenti s dobrim ocjenama, s ambicijama i željama da postanu netko i nešto i osiguraju sebi budućnost, ali ljudi poput Sušića uvijek zaposle tatine sinove, svoje rođake. Tako da taj slučaj sa Sušićevim nepotizmom, nije izuzetak u bh društvu nego pravilo i zato govorim koliko smo korumpirani i niža rasa. A tek da govorim koliko je nesposeban u svom trenerskom poslu, pa još uz to nikada sam sebi nije uputio kritiku, jer tu riječ ne poznaje.

Emir Spahić, tek njegovom bezobrazluku nema kraja, pa čovjek kapetan, a takva neodgovornost prema navijačima i ljudima i ovoj zemlji, čovjek bezobrazan do bola, obični kikser. Zbog ljudi poput njega repka se ne priprema u pravom trening centru nego na blatu u Hrasnici gdje se može pijančiti i biti neodogovoran. Onda onako često biti kikser, pa protiv Nigerije onoliko lopti pokloniti, pa da se čovjek ni ne zacrveni od stid. Jock on je džon-obraz i on se kao nešto naljutio na medije. Maaaa fuj.

A tek da govorim o sportskom novinarstvu koje je najviše korumpirano i potplaćeno da šuti protiv nepravde, ne postoji izraz kritika, jer su svi u uvućeni u guz.icu do nogu i Sušiću i Savezu. Čast izuzecima, a to je 0,1%. Kad samo vidim u HR jedan --- SPAM --- razapeo Kovača, njemački Bild pola SP-a kritizirao Lowa: tako treba. Samo se kritikom i priznavanjem greške stvari mogu popraviti i izvesti na pravi put. U nas je to nepoznat pojam.

Našem društvu treba jedan jak kolonijalni patronat poput Njemačke, pa da nas okupira i svaki dan bičuje, jer mi za demokracije nismo. Samo jaka diktatura ko u doba Tita pa da ovo društvo bude koliko toliko disciplinirano, a ovo anarhija i korupcija sad je užas - ljudi će svaki dan sve više odlaziti vani i treba da idu vani, a ne da ostaju ovdje.

Eto oprostite što sam pisao ovako dug post, ali sinoćnja emisija me ponukaka na to. Kad gledam Sušića, Spahića, Kulinu - ja vidim ogledalo cijelog našeg društva, a ne pojedince. I naravno njih sam stavio kao primjer, ne mislim da su samo oni takvi - većina je takva. Dok su ljudine poput Begovića, Kolašinca, Halilhodžića, Ivice Osima i sličnih njima toliko malobrojni i nejaki da nešto promjenu da je to čudo jedno.

Batko
Kontakt:

Post Postao/la Batko » 17 jul 2014, 16:27

Mnogo dobar post i slažem se sa većinom... Ne bi rekao da ti narodi koje si pomenuo su niza rasa i drugačijeg mozga, razlika je u mentalitetu... To se zove mentalitet, a nas mentalitet jeste takav da smo sami sebi najveća kočnica i neprijatelji!!

Sent from Angelina's bed

Consigliere
Kontakt:

Post Postao/la Consigliere » 17 jul 2014, 16:33

Caeruleus je napisao/la:Na šta je to došlo da sam noćas sanjao Safeta Sušića ccc.

Šta reći na ono jučer - onakav javašluk, bezobrazluk, neodgovornost NSBiH, čelnih ljudi samog saveza, izbornika Sušića. Pa to je moguće samo u državama trećeg svijeta, nikako u uređenim zajednicama.

I onda kad sam došao iz grada sinoć s pića prije nego sam legao razmišljao sam mnogo i došao do nekih zaključaka. Sad ću možda dobiti ban ovdje na ovom forumu, jer ovo što ću reći totalno je rasistički ako se tako može nazvati.

Razmišljao sam zašto nam se sve ovo dešava u BiH, zašto nam je društvo ovakvo, zašto smo ovako jadno, prokleto, neuređeno, nesposobno društvo gdje ljudi nemaju granice svog bezobrazluka i gdje ne postoji odgovornost, gdje je korupcija u srži DNK ljudi naše države, gdje su Safet Sušić, Emir Spahić, Dragan Kulina i njima slični (a ima ih većina u ovoj državi) ogledalo cijelog društva. Zaključak je sljedeći: narodi Balkana, Istoka i trećeg svijeta (Tu podrazumjevam Balkance - Srbi, Hrvati osim sjeverozapadnjaka, Crnogorci, Bošnjaci, Albanci, Rumunji, Bugari, Grci, Turci, Romi, narode Bliskog istoka i Azije - Arapi, Indijci, Afrikanci itd itd), svi ti nabrojani narodi su niža rasa. Uvijek smo bili niža rasa i uvijek ćemo biti niža rasa. Nama građa mozga nije nikada bila niti će ikada biti kao građa mozga jednog Njemca ili Japanca, gdje su ljudi radišnji, odgovorni, disciplinirani, nekorumpirani, pravedni i gdje se zna red, gdje nema bezobrazluka, gdje su ulice čiste ljudi odgovorni prema sebi i prema drugima.

Mi smo totalna suprotnost - naše drugo ime je rat, korupcija, bezobrazluk, ljenost. Mi ćemo uvijek i zauvijek biti pod nečijim patronatom, mali narodi, konjušari. I u nas će uvijek i zauvijek vladati ljudi poput naših političara Izetbegovića, Čovića, Dodika, Lagumdžije, Radončića i dalje da ne nabrajam. Jednostavno i ti ljudi dolaze iz ovakvog prljavog i bolesnog naroda kakvi smo mi, oni su ogledalo i društva i zajednice. Mi smo onakvi kakvi smo zaslužili da budemo, a ljudi će i dalje iseljavati iz ove države masovno. Ovdje je cijelo društvo zagrizlo u devijaciju. Ne kažem da u Njemačkoj i Japanu nema tih devijacija i u ostalim državama zapada. Ima, ali oni se znaju boriti protiv toga jer se to odmah sasiječe u korijenu. U nas je to ukorijenjeno u svakom čovjeku da budemo devijantni. Gdje ima država na svijetu s tri člana predsjedništva - to nema nigdje. I da se ovoliko troši na državni aparat. I da je u sred Europi u jedoj državi stopa nezaposlenosti preko 45%, pa to još ima samo u Africi.

Mi smo uvijek bili pod vlašću nekoga - Rim, Bizanta, Istambula, Beča, Beograda, a sada pod vlašću Brisela, Washingtona i Moskve. I bolje je tako, jer da budemo samostalni i suvereni nit smo zaslužili niti znamo biti takvi.

Safet Sušić je jedan najobični primitivac ruralni, selj.ačina ona sa dna kace, džon-obraz, čovjek kakvi su većinom ljudi u ovoj zemlji. On ima svoje interese, voda svog rođaka po reprezentaciji, nema istinski osjećaj pravde i patriotizma, a srce mi se paralo kada je Prcića i Zukanovića izostavio, mlade ambiciozne momke, koji su svojom kvalitetom zaslužili da budu u reprezentaciji. Ali jok, daj povedi rođaka, a to mi zvuči poznato jer nije to samo tako u bh nogometu, tako je u cijelom društvu. Ljudi se muče da završe faks kao vrhunski studenti s dobrim ocjenama, s ambicijama i željama da postanu netko i nešto i osiguraju sebi budućnost, ali ljudi poput Sušića uvijek zaposle tatine sinove, svoje rođake. Tako da taj slučaj sa Sušićevim nepotizmom, nije izuzetak u bh društvu nego pravilo i zato govorim koliko smo korumpirani i niža rasa. A tek da govorim koliko je nesposeban u svom trenerskom poslu, pa još uz to nikada sam sebi nije uputio kritiku, jer tu riječ ne poznaje.

Emir Spahić, tek njegovom bezobrazluku nema kraja, pa čovjek kapetan, a takva neodgovornost prema navijačima i ljudima i ovoj zemlji, čovjek bezobrazan do bola, obični kikser. Zbog ljudi poput njega repka se ne priprema u pravom trening centru nego na blatu u Hrasnici gdje se može pijančiti i biti neodogovoran. Onda onako često biti kikser, pa protiv Nigerije onoliko lopti pokloniti, pa da se čovjek ni ne zacrveni od stid. Jock on je džon-obraz i on se kao nešto naljutio na medije. Maaaa fuj.

A tek da govorim o sportskom novinarstvu koje je najviše korumpirano i potplaćeno da šuti protiv nepravde, ne postoji izraz kritika, jer su svi u uvućeni u guz.icu do nogu i Sušiću i Savezu. Čast izuzecima, a to je 0,1%. Kad samo vidim u HR jedan --- SPAM --- razapeo Kovača, njemački Bild pola SP-a kritizirao Lowa: tako treba. Samo se kritikom i priznavanjem greške stvari mogu popraviti i izvesti na pravi put. U nas je to nepoznat pojam.

Našem društvu treba jedan jak kolonijalni patronat poput Njemačke, pa da nas okupira i svaki dan bičuje, jer mi za demokracije nismo. Samo jaka diktatura ko u doba Tita pa da ovo društvo bude koliko toliko disciplinirano, a ovo anarhija i korupcija sad je užas - ljudi će svaki dan sve više odlaziti vani i treba da idu vani, a ne da ostaju ovdje.

Eto oprostite što sam pisao ovako dug post, ali sinoćnja emisija me ponukaka na to. Kad gledam Sušića, Spahića, Kulinu - ja vidim ogledalo cijelog našeg društva, a ne pojedince. I naravno njih sam stavio kao primjer, ne mislim da su samo oni takvi - većina je takva. Dok su ljudine poput Begovića, Kolašinca, Halilhodžića, Ivice Osima i sličnih njima toliko malobrojni i nejaki da nešto promjenu da je to čudo jedno.
Evo, da ti ne ostane post na onoj stranici... ;) :clap:

zaboljisportuBiH
Kontakt:

Post Postao/la zaboljisportuBiH » 17 jul 2014, 16:45

Jel se pojavila na youtube ta emisija?

Caeruleus
Kontakt:

Post Postao/la Caeruleus » 17 jul 2014, 16:46

Batko je napisao/la:Mnogo dobar post i slažem se sa većinom... Ne bi rekao da ti narodi koje si pomenuo su niza rasa i drugačijeg mozga, razlika je u mentalitetu... To se zove mentalitet, a nas mentalitet jeste takav da smo sami sebi najveća kočnica i neprijatelji!!

Sent from Angelina's bed
A ne znam šta bih ti rekao. Da bi mjenjao mentalitet moraš imati mozak prave konstrukcije za takvo što. Njemci su od 1944 se okrenuli za 180 stupnjeva, jer imaju mozak za to. Oni su od 1944 godine kao država nacizma promjenili mentalitet skroz i postali država najveće svjetske pravde i prosperieta u 2014. Za samo 70 godina. Mi ni za 700 godina ne bi uspjeli promjeniti mentalitet za 180' jer nam nešto fali u glavi. Samo da ovom svom prethodnom postu priložim i ovu mapu koja po meni totalno drži vodu.

slika

Baš kao što se vidi, ta razlika između normalnog i nenormalnog svijeta. Mi jednostavno nismo dovoljno inteligentni da mjenjamo društvo, a još će desetljeća i desetljeća istaknute face u našem društvu biti ljudi poput Sušića.

donniedarko
Kontakt:

Post Postao/la donniedarko » 17 jul 2014, 16:55

Ma gotovo je sad. Sljedece dvije godine mozemo racunati da cemo ostati na istom nivou. Znaci pretezno losi rezultati protiv jacih ekipa, dobri rezultati protiv slabih ekipa i to zbog cinjenice sto imamo kvalitetne igrace. A to za mentalitet i glupost ovog drustva je istinito. Mene su neki dan pojedinci ubjedjivali kako je zapravo dobro za drustvo sto je izrazen nepotizam i sto imamo namjestene konkurse, te sve i da to nije ispravno opet ne postoji mogucnost da se to promjeni :lolno:

Odgovori

Natrag na “Ostalo”

Trenutno korisnika/ca: Google Adsense [Bot] i 2 gosta.