Caeruleus je napisao/la:Na šta je to došlo da sam noćas sanjao Safeta Sušića ccc.
Šta reći na ono jučer - onakav javašluk, bezobrazluk, neodgovornost NSBiH, čelnih ljudi samog saveza, izbornika Sušića. Pa to je moguće samo u državama trećeg svijeta, nikako u uređenim zajednicama.
I onda kad sam došao iz grada sinoć s pića prije nego sam legao razmišljao sam mnogo i došao do nekih zaključaka. Sad ću možda dobiti ban ovdje na ovom forumu, jer ovo što ću reći totalno je rasistički ako se tako može nazvati.
Razmišljao sam zašto nam se sve ovo dešava u BiH, zašto nam je društvo ovakvo, zašto smo ovako jadno, prokleto, neuređeno, nesposobno društvo gdje ljudi nemaju granice svog bezobrazluka i gdje ne postoji odgovornost, gdje je korupcija u srži DNK ljudi naše države, gdje su Safet Sušić, Emir Spahić, Dragan Kulina i njima slični (a ima ih većina u ovoj državi) ogledalo cijelog društva. Zaključak je sljedeći: narodi Balkana, Istoka i trećeg svijeta (Tu podrazumjevam Balkance - Srbi, Hrvati osim sjeverozapadnjaka, Crnogorci, Bošnjaci, Albanci, Rumunji, Bugari, Grci, Turci, Romi, narode Bliskog istoka i Azije - Arapi, Indijci, Afrikanci itd itd), svi ti nabrojani narodi su niža rasa. Uvijek smo bili niža rasa i uvijek ćemo biti niža rasa. Nama građa mozga nije nikada bila niti će ikada biti kao građa mozga jednog Njemca ili Japanca, gdje su ljudi radišnji, odgovorni, disciplinirani, nekorumpirani, pravedni i gdje se zna red, gdje nema bezobrazluka, gdje su ulice čiste ljudi odgovorni prema sebi i prema drugima.
Mi smo totalna suprotnost - naše drugo ime je rat, korupcija, bezobrazluk, ljenost. Mi ćemo uvijek i zauvijek biti pod nečijim patronatom, mali narodi, konjušari. I u nas će uvijek i zauvijek vladati ljudi poput naših političara Izetbegovića, Čovića, Dodika, Lagumdžije, Radončića i dalje da ne nabrajam. Jednostavno i ti ljudi dolaze iz ovakvog prljavog i bolesnog naroda kakvi smo mi, oni su ogledalo i društva i zajednice. Mi smo onakvi kakvi smo zaslužili da budemo, a ljudi će i dalje iseljavati iz ove države masovno. Ovdje je cijelo društvo zagrizlo u devijaciju. Ne kažem da u Njemačkoj i Japanu nema tih devijacija i u ostalim državama zapada. Ima, ali oni se znaju boriti protiv toga jer se to odmah sasiječe u korijenu. U nas je to ukorijenjeno u svakom čovjeku da budemo devijantni. Gdje ima država na svijetu s tri člana predsjedništva - to nema nigdje. I da se ovoliko troši na državni aparat. I da je u sred Europi u jedoj državi stopa nezaposlenosti preko 45%, pa to još ima samo u Africi.
Mi smo uvijek bili pod vlašću nekoga - Rim, Bizanta, Istambula, Beča, Beograda, a sada pod vlašću Brisela, Washingtona i Moskve. I bolje je tako, jer da budemo samostalni i suvereni nit smo zaslužili niti znamo biti takvi.
Safet Sušić je jedan najobični primitivac ruralni, selj.ačina ona sa dna kace, džon-obraz, čovjek kakvi su većinom ljudi u ovoj zemlji. On ima svoje interese, voda svog rođaka po reprezentaciji, nema istinski osjećaj pravde i patriotizma, a srce mi se paralo kada je Prcića i Zukanovića izostavio, mlade ambiciozne momke, koji su svojom kvalitetom zaslužili da budu u reprezentaciji. Ali jok, daj povedi rođaka, a to mi zvuči poznato jer nije to samo tako u bh nogometu, tako je u cijelom društvu. Ljudi se muče da završe faks kao vrhunski studenti s dobrim ocjenama, s ambicijama i željama da postanu netko i nešto i osiguraju sebi budućnost, ali ljudi poput Sušića uvijek zaposle tatine sinove, svoje rođake. Tako da taj slučaj sa Sušićevim nepotizmom, nije izuzetak u bh društvu nego pravilo i zato govorim koliko smo korumpirani i niža rasa. A tek da govorim koliko je nesposeban u svom trenerskom poslu, pa još uz to nikada sam sebi nije uputio kritiku, jer tu riječ ne poznaje.
Emir Spahić, tek njegovom bezobrazluku nema kraja, pa čovjek kapetan, a takva neodgovornost prema navijačima i ljudima i ovoj zemlji, čovjek bezobrazan do bola, obični kikser. Zbog ljudi poput njega repka se ne priprema u pravom trening centru nego na blatu u Hrasnici gdje se može pijančiti i biti neodogovoran. Onda onako često biti kikser, pa protiv Nigerije onoliko lopti pokloniti, pa da se čovjek ni ne zacrveni od stid. Jock on je džon-obraz i on se kao nešto naljutio na medije. Maaaa fuj.
A tek da govorim o sportskom novinarstvu koje je najviše korumpirano i potplaćeno da šuti protiv nepravde, ne postoji izraz kritika, jer su svi u uvućeni u guz.icu do nogu i Sušiću i Savezu. Čast izuzecima, a to je 0,1%. Kad samo vidim u HR jedan --- SPAM --- razapeo Kovača, njemački Bild pola SP-a kritizirao Lowa: tako treba. Samo se kritikom i priznavanjem greške stvari mogu popraviti i izvesti na pravi put. U nas je to nepoznat pojam.
Našem društvu treba jedan jak kolonijalni patronat poput Njemačke, pa da nas okupira i svaki dan bičuje, jer mi za demokracije nismo. Samo jaka diktatura ko u doba Tita pa da ovo društvo bude koliko toliko disciplinirano, a ovo anarhija i korupcija sad je užas - ljudi će svaki dan sve više odlaziti vani i treba da idu vani, a ne da ostaju ovdje.
Eto oprostite što sam pisao ovako dug post, ali sinoćnja emisija me ponukaka na to. Kad gledam Sušića, Spahića, Kulinu - ja vidim ogledalo cijelog našeg društva, a ne pojedince. I naravno njih sam stavio kao primjer, ne mislim da su samo oni takvi - većina je takva. Dok su ljudine poput Begovića, Kolašinca, Halilhodžića, Ivice Osima i sličnih njima toliko malobrojni i nejaki da nešto promjenu da je to čudo jedno.
Odlican post. samo ovo za komunizam da nama treba, to se ne bi slozio...ostatak potpisčina-