FC Barcelona
Moderatori/ce: Monolog,ribery,geronimo,hammers,BoixosNois1899
Re: FC Barcelona
Ovo je prije svega Flikova titula. Pizdun Laporta bas ima srece. Prvo s Rajkardom i Ronaldinjom, pa s Pepom i sad s Flikom.
Veceras su im vratili za ono udaranje na Bernabeu. Lakat im se pozlatio.
Veceras su im vratili za ono udaranje na Bernabeu. Lakat im se pozlatio.
I prosla je bila Flickova.
General Hansi dosao u drugu zemlju, drugi jezik, druga kultura, nije trazio nikakva pojacanja, niti je mogao - radio sa onim sto ima i osvojio dvije titule zaredom
Osim Pepa i Enriquea ne bi ga mijenjao ni za jednog trenera na svijetu, bez obzira sto nam unistava zivce sa visokom linijom.
A i to pod uslovom da on sam odluci ici iz Barce.
Ja bih reko potpuno zaslužena titula. Bilo je tu svakakvih trzavica, a zanimljivo je da, po prvi put nakon godina i godina, trzavice nisu bile rezultat nekih nesuglasica ili nedajbože sukoba u svlačionici. Iako su većina igrača na klimavim ugovorima, u prilično neugodnoj finansijskoj situaciji, jedini stvarni problemi su bile povrede.
Hansi je jednostavno odličan trener i nema tu govora o mijenjanju i slično, ima da ostane koliko god on to hoće.
Vrlo bitna stvar u svemu, i nešto u čemu je posebna slast ovog naslova, jeste i dalje ta neprijateljska atmosfera Savez vs klub, a šećer na kolaču je činjenica da su glavni rivali potrošili vagone para na pojačanja, doveli vrlo kvalitetne igrače u svoje redove - i nisu apsolutno ništa osvojili. Drugu godinu zaredom. Pritom mislim i na Atleti, koji, iako je Barsi uskratio završnice dvaju takmičenja - nikako ne može opravdati ponovna silna ulaganja u igrače i nijedan trofej. Real je posebna priča, jesu pobijedili u prvom derbiju jesenas i u tom trenutku zabrinuli mnoge, ali ovo što im se dešava samo je kulminacija jednog velikog problema koji se pokušalo ugasiti gomilanjem istovjetnih grešaka. Svlačionica je zaražena, a kada taj virus eksplodira u ključnim momentima sezone - onda to samo znači da se ispod ovih sitnih koškanja i nokautiranja ipak krije nešto veće. Ali, njihov problem. Naše je da uživamo u plodovima svog rada.
Da, ostaje žal za ta dva takmičenja. Neki su pomislili da je vrijeme da se napadne Evropa: ja i dalje tvrdim da ova ekipa to ne može. Prvo, ne može jer nije dovoljno kvalitetna. Lakši žrijeb dvije godine nije pomogao. Nisu mogli. Drugo - protiv ovakvog Pariza se ne može. Ne samo Barsa, nego niko. Zasad. Sa nekim boljim pojačanjima na godinu i možda. Vidićemo.
Hansi je jednostavno odličan trener i nema tu govora o mijenjanju i slično, ima da ostane koliko god on to hoće.
Vrlo bitna stvar u svemu, i nešto u čemu je posebna slast ovog naslova, jeste i dalje ta neprijateljska atmosfera Savez vs klub, a šećer na kolaču je činjenica da su glavni rivali potrošili vagone para na pojačanja, doveli vrlo kvalitetne igrače u svoje redove - i nisu apsolutno ništa osvojili. Drugu godinu zaredom. Pritom mislim i na Atleti, koji, iako je Barsi uskratio završnice dvaju takmičenja - nikako ne može opravdati ponovna silna ulaganja u igrače i nijedan trofej. Real je posebna priča, jesu pobijedili u prvom derbiju jesenas i u tom trenutku zabrinuli mnoge, ali ovo što im se dešava samo je kulminacija jednog velikog problema koji se pokušalo ugasiti gomilanjem istovjetnih grešaka. Svlačionica je zaražena, a kada taj virus eksplodira u ključnim momentima sezone - onda to samo znači da se ispod ovih sitnih koškanja i nokautiranja ipak krije nešto veće. Ali, njihov problem. Naše je da uživamo u plodovima svog rada.
Da, ostaje žal za ta dva takmičenja. Neki su pomislili da je vrijeme da se napadne Evropa: ja i dalje tvrdim da ova ekipa to ne može. Prvo, ne može jer nije dovoljno kvalitetna. Lakši žrijeb dvije godine nije pomogao. Nisu mogli. Drugo - protiv ovakvog Pariza se ne može. Ne samo Barsa, nego niko. Zasad. Sa nekim boljim pojačanjima na godinu i možda. Vidićemo.
Džeri Drejk
Jaran ti je dobar prognozer.
League winners
Yugoslavia - ★★
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★
Cup winners
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★★★
London Paris Rome London Berlin
1992 2006 2009 2011 2015
Yugoslavia - ★★
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★
Cup winners
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★★★
London Paris Rome London Berlin
1992 2006 2009 2011 2015
Cekaj dok dođe Davies i onda ce biti razlika u tri klase
Sve u svemu, fino iskustvo juce, ali da vrijedi tih para, ne vrijedi.
Sama atmosfera, pred utakmicu oko stadiona odlicna. Navijanje na sve strane, baklje, ali na samoj utakmici tanko. Ljudi zele navijati, ali nedostaje jezgro koje ce to voditi i usmjeravati.
Posebno mi se ne svidjaju ove koreografije koje klub organizuje i koje su uvijek iste. Nema to draz, kao kad sami navijaci to naprave.
Sam stadion, ne znam, nadam se da ce puno bolje izgledati kad sve bude gotovo i sa krovom. Iskreno, Bernabeu puno bolje izgleda.
Karta koju sam imao losa je bila. Cetvrti red iza gola, haman da nista ne vidis od reklama. Ali bosnjo se snadje. Prvo poluvrijeme sam se popeo na onaj natkriveni dio prvog prstena, gdje su hodnici i prolazi. Tu sam stajao i gledao fino tekmu. Drugo poluvrijeme sam skontao da su dvojica nekakvih izasli na poluvremenu i tad sam imao extra mjesto. Nakon utakmice sam svratio i do Plaza Catalunia, fina je atmosfera bila, ali sve pijana djeca, pa se tu nisam puno zadrzao.
Drago mi je sto sam si jednom ovo priustio, ali ne bih platio ovoliko drugi put.
Pokusam podijeliti par slika kad budem pri laptopu, nesto me sa mobitela zeza.
Sama atmosfera, pred utakmicu oko stadiona odlicna. Navijanje na sve strane, baklje, ali na samoj utakmici tanko. Ljudi zele navijati, ali nedostaje jezgro koje ce to voditi i usmjeravati.
Posebno mi se ne svidjaju ove koreografije koje klub organizuje i koje su uvijek iste. Nema to draz, kao kad sami navijaci to naprave.
Sam stadion, ne znam, nadam se da ce puno bolje izgledati kad sve bude gotovo i sa krovom. Iskreno, Bernabeu puno bolje izgleda.
Karta koju sam imao losa je bila. Cetvrti red iza gola, haman da nista ne vidis od reklama. Ali bosnjo se snadje. Prvo poluvrijeme sam se popeo na onaj natkriveni dio prvog prstena, gdje su hodnici i prolazi. Tu sam stajao i gledao fino tekmu. Drugo poluvrijeme sam skontao da su dvojica nekakvih izasli na poluvremenu i tad sam imao extra mjesto. Nakon utakmice sam svratio i do Plaza Catalunia, fina je atmosfera bila, ali sve pijana djeca, pa se tu nisam puno zadrzao.
Drago mi je sto sam si jednom ovo priustio, ali ne bih platio ovoliko drugi put.
- jasonstatham
- Kontakt:
Naravno da ne vrijedi 850 evra. Kakav sportski događaj inače vrijedi tih para? Ove sam godine planirao ići protiv Seville i Española, ali cijena od 400 evra+ mi je ugasila kompletan trip.
Do sada sam (na starom CN) za top mjesta plaćao između 70 i 120 evra što je bilo izdržljivo, ali ovo lupanje cijena, pod izgovorom da ima neko to da plati je čisti bezobrazluk i tjeranje pravih navijača sa stadiona. Zato je atmosfera kakva jeste i zato je atmosfera u Engleskoj kakva jeste. Jbt, Anfield je 40 evra i navijači protestuju zbog najave povećanja cijena za 10 do 15%.
Eto, neka im sada navija Olivera Rodrigo.
Do sada sam (na starom CN) za top mjesta plaćao između 70 i 120 evra što je bilo izdržljivo, ali ovo lupanje cijena, pod izgovorom da ima neko to da plati je čisti bezobrazluk i tjeranje pravih navijača sa stadiona. Zato je atmosfera kakva jeste i zato je atmosfera u Engleskoj kakva jeste. Jbt, Anfield je 40 evra i navijači protestuju zbog najave povećanja cijena za 10 do 15%.
Eto, neka im sada navija Olivera Rodrigo.
Prefiero estar en la tumba en Colombia que en una celda de la cárcel en Estados Unidos.
Ovu ekipu su povrede i nekompletnost u utakmicama UCL najviše spriječile doći do finala tog takmičenja.
O nerazumnim odlukama sudaca u dvije utakmice sa ATM ovog puta neću, sve je već prije rečeno.
PSG u finalu, šta bi bilo kad bi bilo, nikad nećemo saznati, možda dogodine konačno pogledamo i taj dvoboj.
Barceloni sa ovim kadrom treba samo još bolja fizička priprema, nikakvo bacanje love na skupa pojačanja.
Uzeti igrače koji koštaju 0 EUR, Senesi recimo i pokušati pronaći u La Masia-i rješenje za špicu,
gurnuti tog Tunkaru u prvu ekipu pa šta bude.
Ako su igrači spremni, manje će se povrijeđivati. Tu je ključ.
O nerazumnim odlukama sudaca u dvije utakmice sa ATM ovog puta neću, sve je već prije rečeno.
PSG u finalu, šta bi bilo kad bi bilo, nikad nećemo saznati, možda dogodine konačno pogledamo i taj dvoboj.
Barceloni sa ovim kadrom treba samo još bolja fizička priprema, nikakvo bacanje love na skupa pojačanja.
Uzeti igrače koji koštaju 0 EUR, Senesi recimo i pokušati pronaći u La Masia-i rješenje za špicu,
gurnuti tog Tunkaru u prvu ekipu pa šta bude.
Ako su igrači spremni, manje će se povrijeđivati. Tu je ključ.
Mislim da dobri rezultati protekle dvije sezone maskiraju koliko je sve u vezi novog stadiona loše odrađeno. Od kašnjenja, do sumnjivih izvođača i kvalitete radova. Da ekipa nema rezultata, mislim da bi i mediji bili više kritički nastrojeni prema stadionu. Ovako to sve prolazi pomalo ispod radara.Elrond je napisao/la: ↑11 maj 2026, 10:00Sve u svemu, fino iskustvo juce, ali da vrijedi tih para, ne vrijedi.
Na to sve su cijene bezobrazne, čak i kad ti dolaze na noge fenjeraši i neatraktivni protivnici, cijene su par puta više nego ranije. Ljudi su i dalje željni Barce uživo na Campu nakon dvije godine Montjuica ali pitanje je do kad će moći jahati taj val.
Atmosfera na stadionu je bila kar'na i na starom Campu, to nema veze s novim stadionom. Čak mi je na prenosu onih prvih par utakmica djelovala bolja atmosfera nego godinama unazad.
Hansi na 5/8. Za to vrijeme net spend +10 miliona.
Generalno gledajući net spend u zadnjih 5 sezona - i dalje u plusu i to 14 miliona. Za to vrijeme: liga 3/5, kup 1/5, superkup 3/5 i LP 0/5
Ako uzmemo i sezonu prije toga, net spend je bio 42.5 miliona. Što daje preko 55 miliona od perioda poslije korone, u kojoj su se i javili ozbiljniji finansijski problemi.
Samo dokaz da je i dalje najbolji oprobani recept: la masia + razumno trošenje na dobru selekciju pojačanja. Kad god su nešto počeli divljati na tržištu, tu su i više promašivali sa pojačanjima.
Doduše ovo trošenje je silom prilika, jer nisu ni mogli.
Generalno gledajući net spend u zadnjih 5 sezona - i dalje u plusu i to 14 miliona. Za to vrijeme: liga 3/5, kup 1/5, superkup 3/5 i LP 0/5
Ako uzmemo i sezonu prije toga, net spend je bio 42.5 miliona. Što daje preko 55 miliona od perioda poslije korone, u kojoj su se i javili ozbiljniji finansijski problemi.
Samo dokaz da je i dalje najbolji oprobani recept: la masia + razumno trošenje na dobru selekciju pojačanja. Kad god su nešto počeli divljati na tržištu, tu su i više promašivali sa pojačanjima.
Doduše ovo trošenje je silom prilika, jer nisu ni mogli.
Now the old king is dead! Long live the king!
2nd#Tripl3t
London! Paris! Rome! London! Berlin!
1992 2006 2009 2011 2015
2nd#Tripl3t
London! Paris! Rome! London! Berlin!
1992 2006 2009 2011 2015
Igrati par sezona na tuđem stadionu, u finansijskoj dubiozi vec godina, bez mogucnosti transfera i dovođenja pojacanja, Tebas nije dao ni registrovati igrace poput Olme, oslonjeni na Masiju i mlade igrace, na to sve ozljede navalile sa svih strana. I opet se osvoje dvije titule zaredom, sve to sa 7,8 mladih u prvom timu. Usput je Hansi promovisao Bernala, od Martina napravio startera, od otpisanog Erica napravio pouzdanog igraca za vise pozicija
Ovo su trijimfi Flicka prije svega, a i domace skole.
Ovo su trijimfi Flicka prije svega, a i domace skole.
Sad kad se sleglo i došlo do kraja sezone, kakvo je misljenje o Lewi, Ferranu, Kundeu, Baldeu, Bardghyu i Casadu a možda čak i Olmu. Razlaz ili ostanak.
Ogorman poduhvat, ogroman uspjeh. Previše se podcjenjuje svaka La Liga koju osvojimo. Najbitnije takmičenje sezone ponovno u našim rukama i to s kakvom dominacijom. Nevjerovatne posljednje dvije sezone. Temelji su tu, Herr Hansi je trener čiji uticaj na klub nakon onakvog raspada se već može porediti sa velikom Johanom. O Bože, šta tek dolazi u narednim godinama 
Jednom kraj pruge, uvijek kraj pruge!
Da se razumijemo, dragi su mi svi i svaki od njih je imao svoju ulogu u odredjenom momentu.
Lewa - Ako ne zeli biti druga opcija uz drasticno smanjenje plate, volio bih da ide. Mislim da je to to, na najbolji nacin se moze oprostiti od Barce.
Ferran - Ostavio bih ga iskljucivo kao rezervnu opciju, bez neke pretjerane minutaze.
Kounde - Ako ce igrati stopersku poziciju koja mu je prirodna, neka ostane, ako ce ga patiti na desnom beku moze ici.
Balde - Sta se desilo onom Baldeu dok je igrao Alba pojma nemam, ovaj sad je neprepoznatljiv. Ako je interes osvojiti sve trofeje, moramo imati boljeg lijevog beka. Zalosno je da Cancelo koji je pred penziju pokazuje vise zivota i energije od njega.
Bardghy- Uf ovo je tesko, volio bih da ode negdje na posudbu samo zbog minutaze. Pa da vidimo na sta to lici. Nije pravedno da mu se sudi na osnovu minutaze koju je dobijao na kapaljku.
Casado - Moze ici, vezni red je pretrpan.
Olmo - Njega bih ostavio. Cini mi se da su ozbiljnije povrede iza njega, i pruza solidne partije, pogotovo kao super-sub.
BOSNA I HERCEGOVINA FK SARAJEVO FC BARCELONA
- jasonstatham
- Kontakt:
Idu: Lewa, Rooney, Casado.
Ostaju: Ferran, Kunde, Balde, Olmo.
A prije svih bih se zahvalio onoj urugvajskoj prevari.
Prefiero estar en la tumba en Colombia que en una celda de la cárcel en Estados Unidos.
Sa Lewom, Koundeom i Roonyem se igrati razlaza. Casado ako mu nije problem biti rezerva, nek ostane.
Devetka i desni bek svako moraju biti prioriteti ovo ljeto, uz kvalitetnog stopera koji ce biti lider odbrane.
Lewa-mislim da ce ici,odbio je smanjenje plate i ne prihvaca ulogu rezerve,nek ide
Ferran-nakon one sahare se vraca,nek ostane,moze biti koristan kao zamjena ili starter
Kounde-dobar igrac,ali ove sezone nije se pokazao,nakon sinoc pokazalo se da eric moze dobro igrati na RB,i mislim da ce ici,niti je bio sretan sinoc nesto kounde
Balde-iako ga mnogi otpisuju,velike su sanse da ostane,sinoc je slavio sa najvatrenijim navijacima,a cancelo je blizu penzije tako da treba neko na lb,plus mozda cancelo ne ostane u barci
Bardghji-ne moze on nista na rw,i rashy je bolji,mozemo ga uvalit nekom na posudbu
Casado-a prihvati da ce vecinom sjedit na klupi nek ostane,jer je vidno da nece dobijat minutazu puno
Olmo-nekad zna usrat,ali je dobra opcija kad se fermin ili neko ozlijedi,ima neke dobre partije,treba ostat
Znaci:
Ostaju-ferran,balde,olmo
Idu-lewa,kounde,bardghji i mozda casado ako zeli minutazu
Iskreno bi prodao frenkija,velika mu placa a ima jos neku cijenu za prodaje,stari,cesto ozlijeđen(od ozlijede ulazi s klupe,a ozlijedio se ima 2 mjeseca),a barca uvijek ima talente za vezu iz la masie
Tesko da ce Casado igdje. On u Barceloni ima kultni status. Prosle godine kad se titula osvojila, dosao je na Plaza Catalunia i slavio sa navijacima.jasonstatham je napisao/la: ↑11 maj 2026, 15:52Idu: Lewa, Rooney, Casado.
Ostaju: Ferran, Kunde, Balde, Olmo.
A prije svih bih se zahvalio onoj urugvajskoj prevari.
Domaci navijaci imaju veliku povezanost sa lokalnim momcima iz Barcelone. Ali bas Katalonci oni pravi.
Ne bih ja iskreno.
Volio bih samo kompletnu sezonu gledati njega i Pedria u veznom redu bez problema sa ozljedama. Najbolji tandem na svijetu ukoliko se izbjegnu duže pauze.
Jednom kraj pruge, uvijek kraj pruge!
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.