BiH tenis

Moderatori/ce: Monolog,Unofficialpage

Koji ranking očekujete naših na kraju 2018?

Anketa je završila: 31 dec 2017, 18:05.

Damir ulazi u TOP 20
14
16%
Damir će ostati između 30. i 50. pozicije
11
13%
Mirza ulazi u TOP 100
10
12%
Mirza će biti oko 120. pozicije
11
13%
Aldin ulazi u TOP 150
8
9%
Aldin ispada iz TOP 200
10
12%
Tomo ulazi u TOP 200
9
11%
Tomo ostaje oko 250. pozicije
12
14%

Ukupno glasova: 85

babino
Kontakt:

Re: BiH tenis

Post Postao/la babino » 11 nov 2016, 15:20

Unofficialpage je napisao/la:Je li se meni čini da Mirza ima malo drugačiju tehniku fha?
mirza i bilo kakva tehnika,hihi...doduse usavrsio je tehniku istezanja vrata:-)
kako taj covjek proda set u svakom mecu je za analizu.

oldtown1990
Kontakt:

Post Postao/la oldtown1990 » 11 nov 2016, 15:39

Koja je Mirza prevara od igraca...

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 11 nov 2016, 15:49

babino je napisao/la:
Unofficialpage je napisao/la:Je li se meni čini da Mirza ima malo drugačiju tehniku fha?
mirza i bilo kakva tehnika,hihi...doduse usavrsio je tehniku istezanja vrata:-)
kako taj covjek proda set u svakom mecu je za analizu.
Mah, Mirza je totalno nestabilan. Ne znam više šta od njega očekivati, mislim da će teško i u TOP 100, stagnira, ne napreduje nikako.
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

esprit24
Kontakt:

Post Postao/la esprit24 » 11 nov 2016, 16:04

Damire, Mirza cao do januara :kafa:
Mirza od ponedjeljka na 183 mjestu. Aferim igracino :tokralju: :tokralju:
Biti srcem vezan, u tome leži snaga..

bhsport
Kontakt:

Post Postao/la bhsport » 11 nov 2016, 16:05

Kraj patnje
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]

Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921

babino
Kontakt:

Post Postao/la babino » 11 nov 2016, 16:16

kad se sjetim pocetka sezone i mirzine izjave kako zeli sto prije u top 100..hajd sto sam sebe nalozio vec i nas sve:-)
znaci kad izgubi bodove iz januara leti i iz top 200, fino, nemere bolje.

al kad lola zaigra iduce sezone u kojoj ne brani nista, wimbledon ce igrati direktno bez kvala...

ne znam, ali ova njegova igra stvarno zabrinjava, posebno ovo poslije uzbekistana, lik se ne moze dozvati, gubi od levata, gubi setove sa nulom, kretnja uzasna, servis svaki treci pogodi, na mrezi ko riba na suhom-postoji li losiji igrac na touru od njega na mrezi....da barem hoce izaci kakva izjava da je povrijedjen kao sto smo mislili nekad sredinom sezone pa da se imamo cemu nadati iduce godine..inace, moze sa setkicem pod ruku ubuduce.

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 11 nov 2016, 16:50

Pošto su naši zavšili sezonu, za Aldina i Tomu ne znam hoće li više išta igrati. Jeste li zadovoljni sezonom napih tenisera i teniserkih i šta očekujete u sljedećom?

Damir Dzumhur!!!!

remA1
Kontakt:

Post Postao/la remA1 » 11 nov 2016, 17:05

Sa Damirom sam prezadovoljan. Da mi je neko na početku sezone rekao da će Damir tokom nje uraditi ovo što je uradio rekao bih mu da je budala. Dobiti Nadala, Berdycha, Tomica... igrati sa Raonićem meč na jednu loptu.. to svarno nisu male stvari i mislim da nam je dao do znanja da može igrati sa bilo kojim teniserom na Touru. Tako da, ako bude sreće, u narednih 7,8 godina ćemo ako Bog da Damira gledati samo na ATP turnirima. :)

Sa Mirzom ne mogu biti zadovoljan. Nakon što se provukao kroz kvale Melburna, dobio Haasea, jednostavno očekivao sam puno više. Bilo je i tih nekih povreda, zatrovanja hranom, ali mislim da njemu hvali konstantnost. Pored tog, i dosta bolje pripreme za sezonu. :)

Aldin je klasičan Challenger igrač, koji nikad neće otići dalje od četvrtfinala na takvim turnirima. Kad zagusti -> Futures. Dok bude igrao "vrtit" će se on oko 200. mjesta, tako da ne možeš ništa više od njeg očekivati. Jer u svojoj 30. godini sumnjam da će napraviti neki iskorak, mada ko zna... dosta je tenisera koji su tek u tim godinama proigrali. :) Kako god, bitno je da ima živi lijep život.. od tenisa

Tomo također mora odraditi bolje pripreme za novu sezonu. Mislim da prije svega, od sparingovanja sa amaterima nema ništa. Tako da, prvo se to mijenja pa onda ostalo, dosta bolje pripreme, više uloženih stvari i sljedeća sezona može da bude njegova, obzirom da ne brani ništa!

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 11 nov 2016, 18:33

Da i ja dam svoj komentar. :D

Što se tiče Damira i jesam i nisam zadovoljan. Prvenstveno nisam zadovoljan nekim rezultatima, pogotovo na šljaci. Malo sam više očekivao. Ali s druge strane sam itekako zadovoljan nivoom tenisa koji je pružao. Bilo je tu velikih pobjeda, kao što su: Nadal, Berdych, Tomic... Plus niko ga nije ponizio, osim Marcela u IW-u, namučio je dosta velikih i dobrih igrača. Dimitrov, Chardy, Raonić, Almagro, Fognini, GGL, Karlović... mora se s ovim biti zadovoljan. Fali tu samo rutine da završi ove mečeve gdje je imao šansu. Sljedeće sezone očekujem prvu ATP titulu i daleko bolje rezultate, i definitvno, ulazak u TOP 50. Vrijeme.

Mirza me razočarao. Očekivao sam puno više od ove sezone, pogotovo nakon AO. Fali tu mnogo ćega, dubine u udarcima, oštrine, konstantniji servis, kao i sama igra da bude konstantnija. Mirza još ima šanse da uđe u TOP 100, ali mora ozbiljno shvatiti ovo i krenuti ozbiljno i trenirati i igrati. Nažalost, svoj potencijal neće iskoristiti, neozbiljnost u mlađim danima uzima svoje.

O Aldinu i Tomi, ne znam šta reći. Od Tome sam malo više očekivao. Zna igrati, ali i njemu kao i svim našim teniserima fali konstanta. Vidjet ćemo šta može uraditi, kao što kaže @remA1 bolja priprema za sezonu nedostaje. Aldin igra onoliko koliko može. Maksimalno posvećen tenisu, nema mu se šta zamjeriti. Možda je čak i više izvukao od onog što zaista i može.

Od teniserski. Od male Eme sam više očekivao, čekamo da krene sa pobjedama. Ali za nju ima još vremena, tek joj je 20. godina. Slabije pratim WTA pa tako ne bih o ovome.

Damir Dzumhur!!!!

esprit24
Kontakt:

Post Postao/la esprit24 » 11 nov 2016, 20:51

Ja cu biti malo kraci. Za tomu i aldina, nemam neki komentar jer sam ih slabo pratio, tako da ne znam sta da kazem.
Sto se tice Damira, on je po meni ostvario dobar napredak u svojoj igri, bilo je par fantasticnih pobjeda, bilo je nekih poraza koji se nisu smjeli desiti i tak. On je u ovoj sezoni maksimalno naplatio svoj trud tokom citave karijere i uzeo je dosta love koju je i zasluzio. U 2017 od njega ocekujem sve bolje i bolje partije.
Mirza(meni najdrazi teniser od svih nasih), posle AO-a i Sofije, mislio sam da je to to, da ide prema vrhu, dosao do 109 mjesta i onda PAD :( Cuo sam da je imao ozbiljne povrede na listu jedne noge i na bedru, i one su kumovale losijim partijama. Nadam se da ce se dobro pripremiti za pocetak naredne sezone, jer ce braniti dosta bodova, msm da je za njega sledeca godina presudna za njega, ili TOP 100 ili vjecito vucaranje po chelengerima. Mirza , ako citas ovaj forum, ja bih ti ovim putem savjetovao, da nadjes sebi trenera, mani se one debele ublehe iz Belgije i kreni samostalno.
Biti srcem vezan, u tome leži snaga..

oldtown1990
Kontakt:

Post Postao/la oldtown1990 » 12 nov 2016, 23:00

Unofficialpage je napisao/la:Da i ja dam svoj komentar. :D

Što se tiče Damira i jesam i nisam zadovoljan. Prvenstveno nisam zadovoljan nekim rezultatima, pogotovo na šljaci. Malo sam više očekivao. Ali s druge strane sam itekako zadovoljan nivoom tenisa koji je pružao. Bilo je tu velikih pobjeda, kao što su: Nadal, Berdych, Tomic... Plus niko ga nije ponizio, osim Marcela u IW-u, namučio je dosta velikih i dobrih igrača. Dimitrov, Chardy, Raonić, Almagro, Fognini, GGL, Karlović... mora se s ovim biti zadovoljan. Fali tu samo rutine da završi ove mečeve gdje je imao šansu. Sljedeće sezone očekujem prvu ATP titulu i daleko bolje rezultate, i definitvno, ulazak u TOP 50. Vrijeme.

Mirza me razočarao. Očekivao sam puno više od ove sezone, pogotovo nakon AO. Fali tu mnogo ćega, dubine u udarcima, oštrine, konstantniji servis, kao i sama igra da bude konstantnija. Mirza još ima šanse da uđe u TOP 100, ali mora ozbiljno shvatiti ovo i krenuti ozbiljno i trenirati i igrati. Nažalost, svoj potencijal neće iskoristiti, neozbiljnost u mlađim danima uzima svoje.

O Aldinu i Tomi, ne znam šta reći. Od Tome sam malo više očekivao. Zna igrati, ali i njemu kao i svim našim teniserima fali konstanta. Vidjet ćemo šta može uraditi, kao što kaže @remA1 bolja priprema za sezonu nedostaje. Aldin igra onoliko koliko može. Maksimalno posvećen tenisu, nema mu se šta zamjeriti. Možda je čak i više izvukao od onog što zaista i može.

Od teniserski. Od male Eme sam više očekivao, čekamo da krene sa pobjedama. Ali za nju ima još vremena, tek joj je 20. godina. Slabije pratim WTA pa tako ne bih o ovome.
Ema nije toliko mlada, ima 24g.

Aldin u 1.kolu Brescie protiv Kudryavtseva (173.) a u drugom Tsitsipasa ili Robreda.

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 12 nov 2016, 23:03

Mislio sam Dee :urnebes:

Damir Dzumhur!!!!

HeraklitMracni
Kontakt:

Post Postao/la HeraklitMracni » 15 nov 2016, 00:27

Ko je ovaj Darko Bojanic ? vidim prosao kvale futuresa u grckoj , rank 1440 97 godiste , valjda ce biti bolji od fatica ...

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 22 nov 2016, 10:07

Damir prvi turnir igra u Chennaiju:

slika

Damir Dzumhur!!!!

sajo10
Kontakt:

Post Postao/la sajo10 » 22 nov 2016, 15:06

HeraklitMracni je napisao/la:Ko je ovaj Darko Bojanic ? vidim prosao kvale futuresa u grckoj , rank 1440 97 godiste , valjda ce biti bolji od fatica ...
Tesko biti bolji od Lorda Nermana :D
Visca el Barça! /// Volim te Željo!

oldtown1990
Kontakt:

Post Postao/la oldtown1990 » 22 nov 2016, 19:23

Aldin u 1/4 finalu Andrie

badel62
Kontakt:

Post Postao/la badel62 » 25 nov 2016, 19:28

Prati li iko Aldina ili svi gledate Dr. Ivu ?
Ne znam ako je ko posmatrao meč protiv onog Bege ,nervozan je Aldin skroz ,cak se i verbalno sukobio na kraju meča sa Begom, slavi Aldin pobjedu ko da je finale i to u lice Begi slavi . A evo ni danas nije nista bolji sto se tiče nervoze,stalno priča sa sudijom,komentarise odluke ali eto uglavnom dobra igra, za nadati se da moze preko Vannia.
FK Sarajevo !

hm59
Kontakt:

Post Postao/la hm59 » 25 nov 2016, 22:17

Gledao sam Aldina vise nego Ivu,dobar je bio, nazalost u kljucnim trenucima, u oba tb mu je nedostajalo vise koncentracije...
Damir u MD Chennai, od 02.01.2017! Konkurencija prilicno tanka, Cilic jedini iz top10...

samocelik
Kontakt:

Post Postao/la samocelik » 01 dec 2016, 11:41

Sa Poljacima u Zenici u februaru :opaopa:
Godinama su te topili, ali ostao si jak kao Čelik!

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 03 dec 2016, 18:51

Najbolji Damirovi poeni ove godine:

Damir Dzumhur!!!!

Odgovori

Natrag na “Tenis BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.