Premijer liga 2015/16
-
- Kontakt:
Re: Premijer liga 2015/16
20 20 i krajina imala loptu
Zadnji napad je imala Bosna, Šahinoviću je golman Krajine skinuo šut, i poslao brzu loptu u kontru ali nije bilo vremena za novi šut. Dosta interesantna utakmica, moglo je biti i gore i bolje za obje ekipe. Bitno je da se bodovi slažu, ima još do kraja. 

"Bio sam profesionalac 20 godina, ali mi je ovo najdraža pobjeda u karijeri." Safet Sušić Pape 26.3.2011.
"Misimovića jedino ja mogu da zamijenim." Safet Sušić Pape 04.06.2013.
Sportsport.ba liga-Čekićari: prava lažna devetka
"Misimovića jedino ja mogu da zamijenim." Safet Sušić Pape 04.06.2013.
Sportsport.ba liga-Čekićari: prava lažna devetka

Maglaj~Zrinjski 30:28
Rečenicom da su se gostujući igrači usrali ko grlice kada su izlazili iz dvorane, sve si rekao. A kako bi, po tebi, trebalo da se ponaša petnestak momaka koji imaju od 18-22 godine, kada izlazi pred rulju koja je ljuta što ste izgubili bodove od direktnog konkurenta za opstanak u ligi. Umjesto da sakriješ tu sramotu, da ne znate pozdraviti ekipu koja se izbori za dobar rezultat na vašem terenu, ti se time hvališ. Savjetujem ti da pročitaš izjavu Rahimića, igrača sarajevske Bosne, poslije utakmice u Visokom, kada smo izgubili od njih i sebe doveli u veoma nezgodnu situaciju, pa da vidiš kako reaguje prava publika. E u tome je razlika između klubova koji imaju rukometnu tradiciju i onih drugih, mada sam ja mislio da RK Gračanica spada u ovu prvu kategoriju i da imate publiku koja zna šta je rukomet, ovim ste pokazali da to nije tako. Ponašanje sudija ne mogu komentarisati, jer nisam bio na utakmici, ali mogu da ti kažem da su i nas sudije mnogo puta oštetile na domaćem parketu i zvižduci i psovke su uvijek bile upućene njima, a ne gostujućim igračima. Ako poznaješ kojeg igrača iz RK Gradačac, pitaj ga kako se ponašala publika na utakmici u Visokom, iako je RK Gradačac u prošloj sezoni "naoro", da se svaki igrač u Visokom uz aut-liniju popljuje, publika ih je čak na kraju utakmice i nagradila aplauzom. Jest da je bilo pojedinačnih psovki i navijanja "druga liga", ali samo smo ih fino ispratili u drugu ligucesc4 je napisao/la:Ovo saosptenje je smijurija. Licno sam bio na utakmici i vec sam rekao. Sudenje je bilo kriminalno ali nije sudenjo za goste nego za trecu ekipu (a za koga zna se). Al nebitno sto se tice ovog saopstenja ovo je jako jako smjesno. Prvo cijelu utakmicu taj direktor je cijelo vrijeme dobacivao psovke sudijama i zapisnickom stolu i divljao na klupi. On i onaj doktorcic su cijelo vrijeme galamili skakali lupali rukama i nogama u stolice itd. Ironija je to sto je nasa klupa dobila zuti karton a njihova ne. Dalje nakon zavrsetka utakmice od strane domace publike su izvizdani i gosti i sudije, to stoji. Nasi igraci su ostali na terenu kad su gosti usli u svlacionicu a jedino su ispred svlacionice bili novinari. I onda je nastala guzva gdje su odjednom (ne vjerujem nicim izazvani) svi nasi igraci potrcali na sami ulaz i tad je nastalo sranje (razlog je bio sto je direktor Bosne u hodniku udario djecaka koji brise pod). Ovo sto kazu da su navijaci pokusali uci u svlacionice je nevjerovatna laz. Pa niko od navijaca nije niti usao na teren (osim roditelja nasa dva igraca koji su usli da vide da njihovo dijete nije sudjelovalo u tuci). I da jos nesto, zanima me zasto taj sjajni direktor u ovom saopstenju nije napisao da su se njihovi igraci us.rali ko grlice kad su trebali iz dvorane preci u autobus. I fino im je receno da se ne brinu da im nece falit dlaka s glave i uredno su prosli pokraj 30-tak nasih navijaca i to bez pratnje policije. Jedini koji je ispracen pod njihovom pratnjom bio je upravo doticni predsjednik. Toliko.

- gradacac10
- Kontakt:
LIBERTY pogledaj raspored Gradacca, vi ne znate da mi ostajemo u ligi 

druže sereš ko foka , u Gračanici su sve ekipe koje su odnijele bodove na kraju ispraćene aplauzom , Izviđač , Vogošća ,a i ekipa koja je nanijela najteži poraz Gračanici, Zrinjski .LIBERTY je napisao/la:. Savjetujem ti da pročitaš izjavu Rahimića, igrača sarajevske Bosne, poslije utakmice u Visokom, kada smo izgubili od njih i sebe doveli u veoma nezgodnu situaciju, pa da vidiš kako reaguje prava publika. E u tome je razlika između klubova koji imaju rukometnu tradiciju i onih drugih, mada sam ja mislio da RK Gračanica spada u ovu prvu kategoriju i da imate publiku koja zna šta je rukomet, ovim ste pokazali da to nije tako. Ponašanje sudija ne mogu komentarisati, jer nisam bio na utakmici, ali mogu da ti kažem da su i nas sudije mnogo puta oštetile na domaćem parketu i zvižduci i psovke su uvijek bile upućene njima, a ne gostujućim igračima. Ako poznaješ kojeg igrača iz RK Gradačac, pitaj ga kako se ponašala publika na utakmici u Visokom, iako je RK Gradačac u prošloj sezoni "naoro", da se svaki igrač u Visokom uz aut-liniju popljuje, publika ih je čak na kraju utakmice i nagradila aplauzom. Jest da je bilo pojedinačnih psovki i navijanja "druga liga", ali samo smo ih fino ispratili u drugu ligu
Ni ja nisam bio na utakmci , ali sam čuo da su ta dvojica predstavnika kluba cijelo vrijeme na svaku odluku sudija skakali , hlupali u klupe i unosili nervozu kako u utakmicu , tako i na tribine i na kraju su uspili napraviti problem ... i kako sam upoznat niko nije vašim igračima psovao ...
Izjava trenera Zrinjskog Zdravka Medića nakon pobjede u Gračanici:
- Prije svega želim da se zahvalim sjajnoj domaćoj publici. Ne mogu da vjerujem da je moja ekipa po završetku susreta dobila aplauz sa tribina u trenutku kada smo mi kao direktni konkurenti u borbi za ostanak u ligi porazili domaćina. Kamo sreće da je ovakva situacija u svakom gradu u BiH i zbog toga zaista od srca želim domaćinima da izbore ostanak u ligi, ako ništa zbog ovih sjajnih navijača. Kada je u pitanju utakmica, ona je bila neizvjesna, prava prvenstvena ,a mi smo imali više sportske sreće i na kraju smo upisali vrijedne bodove u borbi za ostanak.

Izjava trenera Izviđača
Naš cilj je plasman među prve tri ekipe a u doigravanju koliko uradimo. Mi smo mlada ekipa i vrijeme radi za nas. Što se tiče domaćina, meni je žao što su u ovakvoj situaciji jer je Gračanica rukometni grad i ovdje je uvijek gušt igrati. Imaju solidnu ekipu i ja im od srca želim da i naredne sezone igraju u Premijer ligi – kazao je trener ekipe iz Ljubuškog, Zdenko Grbavac.
Izjava trenera Bosne Visoko
- Čestitam mojim igračima koji su ostavili srce na terenu. Mi znamo šta nama ovaj bod znači isto kao što znamo da domaćini sa ovim bodom vjerovatno putuju u niži rang. Bila je ovo jedna odlična prvenstvena utakmica koja je odigrana u jednoj pravoj rukometnoj atmosferi i možemo samo poželjeti da ovakvih susreta bude još više.
Čuj ulaza "sereš ko foka". Ja sam samo komentarisao rečenicu u kojoj se navodi da su se gostujući igrači usrali ko grlice kada su izlazili iz dvorane, a to je uz Izviđać najmlađa ekipa u ligi, momci od 18 do 22 godine kojima su u polusezoni iz penzije pridružena 2 stara igrača. I ja sam čuo da je dvorana bila puna i baš zbog toga treba pohvaliti ove mlade igrače iz visočke Bosne, jer su u takvoj atmosferi uzeli bod. A ne znam što se uopšte i javljaš kada, kako i sam kažeš, ni ti nisi bio na utakmicino rules je napisao/la:druže sereš ko foka , u Gračanici su sve ekipe koje su odnijele bodove na kraju ispraćene aplauzom , Izviđač , Vogošća ,a i ekipa koja je nanijela najteži poraz Gračanici, Zrinjski .LIBERTY je napisao/la:. Savjetujem ti da pročitaš izjavu Rahimića, igrača sarajevske Bosne, poslije utakmice u Visokom, kada smo izgubili od njih i sebe doveli u veoma nezgodnu situaciju, pa da vidiš kako reaguje prava publika. E u tome je razlika između klubova koji imaju rukometnu tradiciju i onih drugih, mada sam ja mislio da RK Gračanica spada u ovu prvu kategoriju i da imate publiku koja zna šta je rukomet, ovim ste pokazali da to nije tako. Ponašanje sudija ne mogu komentarisati, jer nisam bio na utakmici, ali mogu da ti kažem da su i nas sudije mnogo puta oštetile na domaćem parketu i zvižduci i psovke su uvijek bile upućene njima, a ne gostujućim igračima. Ako poznaješ kojeg igrača iz RK Gradačac, pitaj ga kako se ponašala publika na utakmici u Visokom, iako je RK Gradačac u prošloj sezoni "naoro", da se svaki igrač u Visokom uz aut-liniju popljuje, publika ih je čak na kraju utakmice i nagradila aplauzom. Jest da je bilo pojedinačnih psovki i navijanja "druga liga", ali samo smo ih fino ispratili u drugu ligu
Ni ja nisam bio na utakmci , ali sam čuo da su ta dvojica predstavnika kluba cijelo vrijeme na svaku odluku sudija skakali , hlupali u klupe i unosili nervozu kako u utakmicu , tako i na tribine i na kraju su uspili napraviti problem ... i kako sam upoznat niko nije vašim igračima psovao ...
Izjava trenera Zrinjskog Zdravka Medića nakon pobjede u Gračanici:
- Prije svega želim da se zahvalim sjajnoj domaćoj publici. Ne mogu da vjerujem da je moja ekipa po završetku susreta dobila aplauz sa tribina u trenutku kada smo mi kao direktni konkurenti u borbi za ostanak u ligi porazili domaćina. Kamo sreće da je ovakva situacija u svakom gradu u BiH i zbog toga zaista od srca želim domaćinima da izbore ostanak u ligi, ako ništa zbog ovih sjajnih navijača. Kada je u pitanju utakmica, ona je bila neizvjesna, prava prvenstvena ,a mi smo imali više sportske sreće i na kraju smo upisali vrijedne bodove u borbi za ostanak.
Izjava trenera Izviđača
Naš cilj je plasman među prve tri ekipe a u doigravanju koliko uradimo. Mi smo mlada ekipa i vrijeme radi za nas. Što se tiče domaćina, meni je žao što su u ovakvoj situaciji jer je Gračanica rukometni grad i ovdje je uvijek gušt igrati. Imaju solidnu ekipu i ja im od srca želim da i naredne sezone igraju u Premijer ligi – kazao je trener ekipe iz Ljubuškog, Zdenko Grbavac.
Izjava trenera Bosne Visoko
- Čestitam mojim igračima koji su ostavili srce na terenu. Mi znamo šta nama ovaj bod znači isto kao što znamo da domaćini sa ovim bodom vjerovatno putuju u niži rang. Bila je ovo jedna odlična prvenstvena utakmica koja je odigrana u jednoj pravoj rukometnoj atmosferi i možemo samo poželjeti da ovakvih susreta bude još više.
Sretno vam bilo, samo nemojte da to bude kao i prošle sezone i da drugi klub, ni kriv ni dužan, uvalite u ****, da bi vi ostali. Doduše, imate jake političare, a u ovoj državi je sve politika, pa možda i ostanetegradacac10 je napisao/la:LIBERTY pogledaj raspored Gradacca, vi ne znate da mi ostajemo u ligi
Momcima svaka čast
, morao sam ti se malo javiti pošto si pošao ponižavati , pričati o pravoj publici tradiciji i tako to ...

Savjetujem ti da pročitaš izjavu Rahimića, igrača sarajevske Bosne, poslije utakmice u Visokom, kada smo izgubili od njih i sebe doveli u veoma nezgodnu situaciju, pa da vidiš kako reaguje prava publika. E u tome je razlika između klubova koji imaju rukometnu tradiciju i onih drugih, mada sam ja mislio da RK Gračanica spada u ovu prvu kategoriju i da imate publiku koja zna šta je rukomet, ovim ste pokazali da to nije tako.
Nisam imao namjeru da ikoga ponižavam i kako sam i napisao, ja mislim da RK Gračanica spada u klubove koji imaju rukometnu tradiciju, i ne bi trebalo da zbog sudijskih grešaka ili ponašanja jednog čovjeka na klupi gostiju, ovi mladi momci budu izviždani i ispračeni sa psovkama i da su zaslužili aplauz kao i igrači Izviđača, Vogošče i Zrinskogno rules je napisao/la:Momcima svaka čast, morao sam ti se malo javiti pošto si pošao ponižavati , pričati o pravoj publici tradiciji i tako to ...
Savjetujem ti da pročitaš izjavu Rahimića, igrača sarajevske Bosne, poslije utakmice u Visokom, kada smo izgubili od njih i sebe doveli u veoma nezgodnu situaciju, pa da vidiš kako reaguje prava publika. E u tome je razlika između klubova koji imaju rukometnu tradiciju i onih drugih, mada sam ja mislio da RK Gračanica spada u ovu prvu kategoriju i da imate publiku koja zna šta je rukomet, ovim ste pokazali da to nije tako.
to je to
, slažem se u potpunosti , ima krivice na obje strane , bilo bi najbolje da se i ovaj put završilo miroljubivo , ali nažalost nije , da vam se malo iskupimo pobijedit' ćemo u Gradačcu 

- samo_lijevo
- Kontakt:
zanimljivo, bas u Gradaccu
Jetzt lass mal die Kirche im Dorf
Nur gucken, nicht anfassen
Belo, oko mene sve je belo
sat na ruci, kosulja, cipele, odelo

- gradacac10
- Kontakt:
Ivane, em ce Izvidjac bit na kraju iza Vogosce, em cemo mi ostat u ligi, malo ste se zaletili, niste Kiel
sportski pozdrav

što se tiče tradicije i istorije izviđač jest za vogošću kil! šta su se ljude zaletili, igraju najbolji rukomet, imaju super talente i mlade momke željne dokazivanja?! imaju pravo da se nadaju.
- samo_lijevo
- Kontakt:
po'marke je napisao/la:što se tiče tradicije i istorije izviđač jest za vogošću kil! šta su se ljude zaletili, igraju najbolji rukomet, imaju super talente i mlade momke željne dokazivanja?! imaju pravo da se nadaju.

Jetzt lass mal die Kirche im Dorf
Nada umire zadnja...sretno vama bilo al nema teorije... lani ste trebali ispast al o tom po tom... vogosca ce dobit po prdi isto ko zimus a bogami i borac nije daleko
zezam se ja malo...samo nek bude fer i korektno sudjenje bolji neka pobjedi i bolji neka ostane u ligi...mi nepustamo nikome to smo i dokazali ...samo posteno i sportski

Moram se ukljuciti u ovu diskusiju vezano za izvidjac i o tome ko ce biti prvak...Odavno nisam gledao, a i nije bilo ekipe u BiH koja ljepse igra rukomet! Momci su izuzetno mladi a igraju sa takom zreloscu, sa takom lakocom igraju da je to strasno, i kad gube i kad vode momci igraju konstantno svoju igru, nema nekakve nervoze ili euforije, lete po terenu, svaka im cast! Strasna ekipa, a opet kazem izuzetno mladi momci! Sto se tice prvaka, mislim da ce to na kraju biti ekipa Borca, imaju iskusne igrace, koji su duze vrijeme zajedno na okupu, imaju iskustvo igranja Seha lige i dosta jacih utakmica za razliku od Izvidjaca i Vogosce! Samo se nadam da ovaj nas savez i ove nase `sudije` nece na kraju napraviti nekakav cirkus i upletati svoje prste i interese u borbi za prvaka!
Zrinjski-Izviđač 37-32 (17-17).
Drugi poraz skauta (bez Mandića i Šarca), šteta da im je do kraja ostalo još pet kola, mogao je Zrinjski i u play off.
Drugi poraz skauta (bez Mandića i Šarca), šteta da im je do kraja ostalo još pet kola, mogao je Zrinjski i u play off.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.