hskzmostar je napisao/la:JohnCleese je napisao/la:Ove godine nasi klubovi ce u globalu (Zrinjski, Radnik, Siroki Brijeg, Sloboda) dogurati dalje nego sto su uradili prosle godine (Sarajevo, Olimpic, Zrinjski i Zeljeznicar)
Boze daj ali cisto sumnjam,Sloboda i Radnik nece nikako biti nositelji kao niti Zrinjski dok samo Siroki na papiru moze dobiti lakseg protivnika,europa napreduje u nogometu dok je u nas kvalitet sve losiji i losiji i samo splet spretnih okolnosti moze nama pomoci,nogomet postaje biznis a u nas se to ne prati,kad vidis da u cijeloj drzavi nemamo uvijetna stadiona za ueffina natjecanja onda sta imamo pricati o nekom uspijehu,od europe nemam nikakava ocekivanja samo mala nadanja da se necemo obrukati ,jos ce puno ljeta proci dok neki nas klub ne postane ozbiljan sa stadionom i financijama!
Usporedjujuci vas kao predstavnika Lp ove godine i FKS prosle dobijam jedan otrpilike slican, identican tim po kvaliteti. Mada strucnjaci i veci od nas kao Jagodic govore kako je ovaj tim Zrinjskog jedan od najjacih u nasoj ligi ikad, najsiri roster itd., ja se ne bih nikako usudio reci da ste bolji nego ste tu negdje. Jer tesko da ce taj siroki roster nesto drasticno prevagnuti u tom prvom dvomecu ako uzmemo u obzir da cete svi zdravi uci u pripreme i u samu prvu utakmicu. Tako da ce tu umnogome zavisite faktor srece, mislim na zrijeb. Ne zaboravi, vi ako samo prodjete 2 kolo, ispadnete u 3., nastavljate u play-offu Europa-lige.
Samim tim ova moja teza o globalnom uspjehu bi se vec obistinila.
Sto se tice predstavnika za Europa-ligu i komparacije sa proslogodisnjim. Olimpik, jedna solidna ekipa koja je izvukla jednog osrednjeg protivnika fino je izgledala. Uporedio bi ih sa ovogodisnjim Radnikom, finom ekipom ali i sa trenerom boljim za klasu od Mirze Varesanovica. Ova ekipa, sa beton odbranom i najbrzom transformacijom je kao stvorena za ta Europska takmicenja gdje ce upravo tako morati igrati, a njima to nece tesko pasti. Takodjer, njima domaci teren svakako ne igra ulogu tako da BL nece nista znaciti. Moguci prolazak u drugo kolo.
Nasa Sloboda, sigurno jaca od proslogodisnjeg Zrinjskog

ali ce i dobiti sigurno jaceg protivnika nego vi sto ste. Medjutim, dokazali smo da znamo igrati na dvije utakmice pogotovo protiv uslovno receno "favorita" na papiru, a takav ce nam protivnik doci. Uz pojacanja koja ce pristici, bit ce to zanimljivo. Nadamo se tom drugom kolu i svoti od milion km (uzimajuci u obzir i Tv prava ulaznice, ali i troskove valjda toliko ostane)
Siroki Brijeg jaka ekipa koja se uigrala i usla u formu u pravom trenutku, koja ima kvalitet, koja ce sigurno dovesti i pojacanja pred Europu i koja ima status nosioca. Imperativ je prolazak prvo kolo. Oni su kao proslogodisnji Zeljo, mozda bas kao i oni dospiju i do treceg, zasto ne.
Zbog ovog sam ja rekao da ove godine u globalu mozemo ostvariti veci domet neko prosle godine, a ne zbog tog sto Sloboda nastupa i sta vec mislio neko.

Nije problem u slijepim vođama, problem je u slijepim sljedbenicima.
Svabo je to...