BiH klubovi u UEFA takmičenjima 2016/17

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

hskzmostar
Kontakt:

Re: BiH klubovi u UEFA takmičenjima 2016/17

Post Postao/la hskzmostar » 18 maj 2016, 23:25

JohnCleese je napisao/la:Ove godine nasi klubovi ce u globalu (Zrinjski, Radnik, Siroki Brijeg, Sloboda) dogurati dalje nego sto su uradili prosle godine (Sarajevo, Olimpic, Zrinjski i Zeljeznicar)

Boze daj ali cisto sumnjam,Sloboda i Radnik nece nikako biti nositelji kao niti Zrinjski dok samo Siroki na papiru moze dobiti lakseg protivnika,europa napreduje u nogometu dok je u nas kvalitet sve losiji i losiji i samo splet spretnih okolnosti moze nama pomoci,nogomet postaje biznis a u nas se to ne prati,kad vidis da u cijeloj drzavi nemamo uvijetna stadiona za ueffina natjecanja onda sta imamo pricati o nekom uspijehu,od europe nemam nikakava ocekivanja samo mala nadanja da se necemo obrukati ,jos ce puno ljeta proci dok neki nas klub ne postane ozbiljan sa stadionom i financijama!
2005,2009,2014,2016,2017,2018 Sampioni !
Jeb..vehlikane koji imaju manje titula nego Pero Stojkic

JohnCleese
Kontakt:

Post Postao/la JohnCleese » 19 maj 2016, 00:12

hskzmostar je napisao/la:
JohnCleese je napisao/la:Ove godine nasi klubovi ce u globalu (Zrinjski, Radnik, Siroki Brijeg, Sloboda) dogurati dalje nego sto su uradili prosle godine (Sarajevo, Olimpic, Zrinjski i Zeljeznicar)

Boze daj ali cisto sumnjam,Sloboda i Radnik nece nikako biti nositelji kao niti Zrinjski dok samo Siroki na papiru moze dobiti lakseg protivnika,europa napreduje u nogometu dok je u nas kvalitet sve losiji i losiji i samo splet spretnih okolnosti moze nama pomoci,nogomet postaje biznis a u nas se to ne prati,kad vidis da u cijeloj drzavi nemamo uvijetna stadiona za ueffina natjecanja onda sta imamo pricati o nekom uspijehu,od europe nemam nikakava ocekivanja samo mala nadanja da se necemo obrukati ,jos ce puno ljeta proci dok neki nas klub ne postane ozbiljan sa stadionom i financijama!
Usporedjujuci vas kao predstavnika Lp ove godine i FKS prosle dobijam jedan otrpilike slican, identican tim po kvaliteti. Mada strucnjaci i veci od nas kao Jagodic govore kako je ovaj tim Zrinjskog jedan od najjacih u nasoj ligi ikad, najsiri roster itd., ja se ne bih nikako usudio reci da ste bolji nego ste tu negdje. Jer tesko da ce taj siroki roster nesto drasticno prevagnuti u tom prvom dvomecu ako uzmemo u obzir da cete svi zdravi uci u pripreme i u samu prvu utakmicu. Tako da ce tu umnogome zavisite faktor srece, mislim na zrijeb. Ne zaboravi, vi ako samo prodjete 2 kolo, ispadnete u 3., nastavljate u play-offu Europa-lige.
Samim tim ova moja teza o globalnom uspjehu bi se vec obistinila.

Sto se tice predstavnika za Europa-ligu i komparacije sa proslogodisnjim. Olimpik, jedna solidna ekipa koja je izvukla jednog osrednjeg protivnika fino je izgledala. Uporedio bi ih sa ovogodisnjim Radnikom, finom ekipom ali i sa trenerom boljim za klasu od Mirze Varesanovica. Ova ekipa, sa beton odbranom i najbrzom transformacijom je kao stvorena za ta Europska takmicenja gdje ce upravo tako morati igrati, a njima to nece tesko pasti. Takodjer, njima domaci teren svakako ne igra ulogu tako da BL nece nista znaciti. Moguci prolazak u drugo kolo.
Nasa Sloboda, sigurno jaca od proslogodisnjeg Zrinjskog :lol: ali ce i dobiti sigurno jaceg protivnika nego vi sto ste. Medjutim, dokazali smo da znamo igrati na dvije utakmice pogotovo protiv uslovno receno "favorita" na papiru, a takav ce nam protivnik doci. Uz pojacanja koja ce pristici, bit ce to zanimljivo. Nadamo se tom drugom kolu i svoti od milion km (uzimajuci u obzir i Tv prava ulaznice, ali i troskove valjda toliko ostane)
Siroki Brijeg jaka ekipa koja se uigrala i usla u formu u pravom trenutku, koja ima kvalitet, koja ce sigurno dovesti i pojacanja pred Europu i koja ima status nosioca. Imperativ je prolazak prvo kolo. Oni su kao proslogodisnji Zeljo, mozda bas kao i oni dospiju i do treceg, zasto ne.

Zbog ovog sam ja rekao da ove godine u globalu mozemo ostvariti veci domet neko prosle godine, a ne zbog tog sto Sloboda nastupa i sta vec mislio neko. :bih: :bih: :bih:
Nije problem u slijepim vođama, problem je u slijepim sljedbenicima.

Svabo je to...

Signore
Kontakt:

Post Postao/la Signore » 19 maj 2016, 11:25

Sve ovisi o zdrijebu, cak i kada su nasi klubovi nositelji, opet ovisi o zdrijebu. Dok nas klub ne bude medju najjacim nositeljima necemo imati mira jer ce kao osrednji ili slabiji nositelj moci dobiti jakog nenositelja i ispasti. Kada budes medju najjacim nositeljima to znaci da si vjerojatno jaci od sve i jednog nenositelja i realno je da sve prodjes.

Siroki ce biti nositelj, u to sam siguran, ali ne pise im se isto ako izvuku Domzale, Buducnost, MTK s kojim bi bilo puno muke u odnosu na Folgore, Santa Colomu, Atnalntas...

Isto tako Radnik i Sloboda mogu nabasati na Zimbru, Pyunik, Kalju Nomme ili nekog slicnog protiv koga se moze ocekivati prolaz u odnosu na Midtjylland, Maccabi, Sheriff...

Zrinjskog moze pomaziti sreca da izvuce Dinamo Tbilisi s kojim bi bio egal i vise bi odlucila forma igraca nego kvalitet jer je kvalitet tu negdje. Pored gruzijaca moze dobiti Dinamo, BATE, Zvezdu i tu nema velikih sansi, mada mislim da sa Zvezdom mogu igrati u Mostaru, mozda i dobiti 1-0, ali ih ceka sudbina kao protiv Slovana. Nada postoji, ali uzvrat te prizemlji. Mada, ne kazem da ih ne mogu proci, moze se desiti da izbace Red Bulla, nogomet je uvijek pun iznenadjenja. I opet cu ponoviti, od svih tih ekipa koji se pribojava mislim da je najbolje dobiti APOEL i mislim da Zrinjski protiv njih ima vise sanse nego protiv Red Bulla, Dinama, Celtica, BATE-a, Legije, Ludogoretsa, Kopenhagena, Astane, Zvezde pa rekao bih cak i Garabaga i Rosenborga jer bi se protiv APOEL-a uslo ozbiljnije u utakmicu nego protiv ova dva. Trencin, FH i TNS su ekipe koje bi se morale proci. Skenderbeu i Dinamo Tbilisi su ekipe s kojim se moze igrati i proci, a prije bih pozelio gruzijce nego Skenderbeu jer bi se protiv Skenderbeua prolaz proslavio odmah na dan zdrijebanja, a znamo sta se desi nakon toga. Mislim da su Shirak, Kukesi, Zeta, Dudelange i slicni bili dovoljan pokazatelj.

I zamolio bih Anela ako moze da nam opet napravi one grupe sto je pravio prosle sezone za LP kad se okoncaju bitke u Armeniji, Moldaviji, Izraelu i Luksemburgu

I usput. Sinoc procitah negdje da bi prvak Kosova vec ovo ljeto mogao igrati prvo pretkolo LP, a osvajac kupa prvo pretkolo EL. Trebaju samo dobiti licence ili sam se ja prevario??

Prijedor
Kontakt:

Post Postao/la Prijedor » 19 maj 2016, 11:52

To sto si napisao da bi zrinjski mogao dobiti zvezdu to su stvarno bajke i smjesne price... Dinamo iz zagreba bi mozda cak u ovome trenutku ispao od zvezde... Stvarno su prejjaki ove godine i po mom misljenju mogu dogurati daleko. Decenije nam jos trebaju da budemo u rangu sa HNL i JSL
? &

ŠTA JE TO KAVIJAR MOŽE U LEPINJIIIII

PiazzaGrande

Post Postao/la PiazzaGrande » 19 maj 2016, 12:04

@Signore...Kosovski prvak Feronikeli nastupiće u prvom pretkolu LP a pobjednik kupa ide u EL...
lažni hrvati, lažni mostarci, vastaše, uzepeovci, hdz prćija, kabirijevci, mitomani, falsifikatori, fašisti....
Volim te bola'!

Signore
Kontakt:

Post Postao/la Signore » 19 maj 2016, 12:26

Prijedor je napisao/la:To sto si napisao da bi zrinjski mogao dobiti zvezdu to su stvarno bajke i smjesne price... Dinamo iz zagreba bi mozda cak u ovome trenutku ispao od zvezde... Stvarno su prejjaki ove godine i po mom misljenju mogu dogurati daleko. Decenije nam jos trebaju da budemo u rangu sa HNL i JSL
Rekoh da ih mogu dobiti jednu utakmicu u Mostaru, jer je Zrinjski stvarno dobra, a pored toga i zrela ekipa. Naveo sam odmah da bi ih vjerojatno docekala ista sudbina kao protiv Slovana. Tad je bilo 1-0 u Mostaru za Zrinjski i 4-0 za Slovan u Bratislavi.

Odnos snaga Dinama i Zvezde je najjasniji kad vidis da Ibanez nije mogao sjediti na klupi Dinama, a po prelasku u Zvezdu je postao jedan od najboljih igraca. Zvezde jeste jaka, prejaka, ali nije jaka toliko da bi tek tako izbacili Dinamo ili da se Zrinjski ne bi s njima mogao potuci bar u Mostaru. Ligu jesu izdomonirali, vise zbog cinjenice da je Partizan bio los nego da su oni bili dobri. Mada, i da je Partizan bio dobar Zvezda bi opet uzela titulu, ali s manjom bodovnom prednosti i ne bi se toliko o tome pricalo.

Kako igraju na proljece je smijesno. Ne zbog rezultata, poraza koliko zbog lose igre. Ako ne dovedu neka pojacanja i na ljeto ne udju u takmicenje zestoko kao proslo ljeto mislim da nece napraviti nista ni u JSL-u, a ni u Europi. Ja bih Zvezdu volio vidjeti u grupama LP ili bar EL sto mi djeluje realnije. Oni bi se sa Zrinjskim mozda i poigrali, ali ako je Zrinjski namucio Maribora koji je tada sigurno bio jaci od Zvezde sada i koji je uzeo po bod Schalkeu, Chelseu i Sportingu onda ne znam zasto ne bi mogao namuciti i Zvezdu, a objektivno, danasnji Zrinjski je jaci od tog od prije dvije godine.

Besic
Kontakt:

Post Postao/la Besic » 19 maj 2016, 12:38

Zvezda bi napatila Dinamo možda na Marakani i to možda . Na Maksimiru kanonada.
NBA Champion (2017) , Finals MVP (2017) MVP (2014) Youngest scoring champion ever, 4x scoring champion.

PiazzaGrande

Post Postao/la PiazzaGrande » 19 maj 2016, 12:39

Pod svaku cijenu izbjeći i Dinamo i Zvezdu ponajprije zbog nenogometnih razloga...Scenario koji nije nezamisliv u slučaju da izvučemo Dinamo je da bi pored velikog broja Boysa koji bi nahrupili u Mostar došlo također i do invazije Torcide iz cijele Dalmacije i onda bi u Mostaru nastao dar-mar ( sjetimo se situacije u Širokom ) a u slučaju Zvezde mislim da bi pored Delija u Mostar došla cijela Istočna Hercegovina ( sjetimo se situacije protiv Partizana ) i ko zna šta bi se tek tu dešavalo...
Ne treba nam stanje da smo uvijek "Grad slučaj"...
Nadam se da će UEFA imati milosti... :pray:
lažni hrvati, lažni mostarci, vastaše, uzepeovci, hdz prćija, kabirijevci, mitomani, falsifikatori, fašisti....
Volim te bola'!

jovanmaksimovic
Kontakt:

Post Postao/la jovanmaksimovic » 19 maj 2016, 12:45

iskren da budem ove sezone ocekujem najmanje bodova nasih timova u evrokupovima... radnik i sloboda ce platiti danak neiskustvu kao olimpik lani te ispasti u prvom pretkolu... zrinjski ako bude imao srece sa zrijebom mozda i prodje jedno kolo, a jedino se uzdajem u siroki...
https://www.youtube.com/watch?v=H1M8yfyW2fo
FOR PAUL

marconato
Kontakt:

Post Postao/la marconato » 19 maj 2016, 13:01

Signore je napisao/la:
Rekoh da ih mogu dobiti jednu utakmicu u Mostaru, jer je Zrinjski stvarno dobra, a pored toga i zrela ekipa. Naveo sam odmah da bi ih vjerojatno docekala ista sudbina kao protiv Slovana. Tad je bilo 1-0 u Mostaru za Zrinjski i 4-0 za Slovan u Bratislavi.

Odnos snaga Dinama i Zvezde je najjasniji kad vidis da Ibanez nije mogao sjediti na klupi Dinama, a po prelasku u Zvezdu je postao jedan od najboljih igraca. Zvezde jeste jaka, prejaka, ali nije jaka toliko da bi tek tako izbacili Dinamo ili da se Zrinjski ne bi s njima mogao potuci bar u Mostaru. Ligu jesu izdomonirali, vise zbog cinjenice da je Partizan bio los nego da su oni bili dobri. Mada, i da je Partizan bio dobar Zvezda bi opet uzela titulu, ali s manjom bodovnom prednosti i ne bi se toliko o tome pricalo.

Kako igraju na proljece je smijesno. Ne zbog rezultata, poraza koliko zbog lose igre. Ako ne dovedu neka pojacanja i na ljeto ne udju u takmicenje zestoko kao proslo ljeto mislim da nece napraviti nista ni u JSL-u, a ni u Europi. Ja bih Zvezdu volio vidjeti u grupama LP ili bar EL sto mi djeluje realnije. Oni bi se sa Zrinjskim mozda i poigrali, ali ako je Zrinjski namucio Maribora koji je tada sigurno bio jaci od Zvezde sada i koji je uzeo po bod Schalkeu, Chelseu i Sportingu onda ne znam zasto ne bi mogao namuciti i Zvezdu, a objektivno, danasnji Zrinjski je jaci od tog od prije dvije godine.
Da se razumijemo, Dinamo je u prednosti u odnosu na nas prvenstveno zbog tog evropskog iskustva i ajmo reci vec rutine koju imaju u evropi, ali objektivno, realnije je i blize nekoj istini da bi Zvezda izbacila Dinamo, nego sto bi Zrinjski namucio nas. Normalno je da je u fudbalu sve moguce, evropa je nesto sasvim drugo u odnosu na domace takmicenje, ali ako je Zrinjski u rangu nekih ekipa koje su tu negdje odmah iza Čukaričkog ili Vojvodine, znaci Borac, Radnički itd, onda mislim da ne bi trebali imati prevelikih problema, cak i u Mostaru (barem neka minimalna pobjeda)...
Zvezda je igrala losije proljecni dio samo zbog vec osigurane titule i te uljuljkanosti, nedostatka motivacije, isprobavanja raznih igraca i taktickih zamisli...Eto kad ekipa ima kakav takav motiv kao juce recimo da vrati Borcu za onaj poraz u kupu, spakuje im 5 komada u Čačku, proslo kolo Radniku u Surdulici 4, a taj Radnik nije nista slabiji od onog iz Bijeljine... ;)

To u vezi Ibaneza nema nikakve veze, koliko je samo igraca pokazivalo jedno, a u drugom klubu sasvim neko drugo lice! Taj Ibanez poslednjih par sezone u Dinamu nije igrao ne sto je los, nego sto se zakacio s Maminjom i sto jednostavno nije imao vise motivacije da igra! Kod nas svaki mec igra kao da je finale LS... ;)
Crveno-bela boja kad se razlije svud', suze mi jurnu u oči, a srce iz grudi nema kud'...

Agamemnon
Kontakt:

Post Postao/la Agamemnon » 19 maj 2016, 13:04

Jesu ovo Dinamo-Zvijezda prepucavanja ili......
Mjerenje ciji je veci i to.....reko da nisam podforum profulao. :roll:
ZIVJELA DRZAVA TUZLA

Signore
Kontakt:

Post Postao/la Signore » 19 maj 2016, 13:09

Agamemnon je napisao/la:Jesu ovo Dinamo-Zvijezda prepucavanja ili......
Mjerenje ciji je veci i to.....reko da nisam podforum profulao. :roll:
Doslovno su tri posta napisana, a ne sest stranica :roll: :roll:

Opusti se, izborili ste tu Europu, nije smak svijeta ako se minimalno skrene s teme

ultra gitano

Post Postao/la ultra gitano » 19 maj 2016, 13:37

Moj izbor bio bi FK Skenderbeu :pray: biće nositelji u 2QLP, a i u našoj su regiji nije toliko daleko. Po meni da bi se sa njima dalo igrat pa čak i proći dalje :kafa:

fukara1919
Kontakt:

Post Postao/la fukara1919 » 19 maj 2016, 14:55

Ove godine skupljamo najvise bodova u Uefinim takicenjima ;) 4 najjace ekipe lige igraju pretkola i za ocekivati je da ce nesto napraviti, za razliku od prethodnih godina kada su Evropu igrale ekipe koje su aminovali Bakir i Islamska zajednica.

UltraSA
Kontakt:

Post Postao/la UltraSA » 19 maj 2016, 15:26

Sloboda, Radnik i Široki ispadaju u drugom pretkolu, Sloboda mozda odmah ispadne u prvom... A za Zrinjski sam vec jucer rekao kako ce proci.
ČUVARI ČASTI WALTER IDENTITETA

AnelZ
Kontakt:

Post Postao/la AnelZ » 19 maj 2016, 18:14

Zvezda djeluje jako, ali ako ne bude srece vec mogu vidjeti da ce ispasti u trecem pretkolu LP i onda ide u play-off LE gdje ima nekih veoma jakih protivnika i tu iskljucivo sve zavisi od zrijeba. Za Zvezdu iskreno treba da bude veliki uspjeh i cilj ove sezone ako udje u grupe LE sto bi bio odlican pocetak.

marconato
Kontakt:

Post Postao/la marconato » 19 maj 2016, 18:19

Normalno, 90 % navijaca bi odmah sada EL potpisalo! Veliki je uspjeh bilo kojem klubu sa ovih prostora doci do grupne faze, pogotovo kada nisi nosioc u 3. i 4. pretkolu kao mi sada... ;)
Crveno-bela boja kad se razlije svud', suze mi jurnu u oči, a srce iz grudi nema kud'...

brigsiroki
Kontakt:

Post Postao/la brigsiroki » 19 maj 2016, 20:10

Fudbalski klub Radnik iz Bijeljine domaće utakmice kvalifikacija za Evropa ligu u narednoj sezoni igrat će na Gradskom stadionu u Banjoj Luci, dok će tuzlanska Sloboda u istom takmičenju biti domaćin u Zenici, jer njihovi stadioni ne ispunjavaju kriterije za odigravanje međunarodnih utakmica.

HŠK Zrinjski kvalifikacije Lige prvaka i NK Široki Brijeg u kvalifikacijama Evropa lige bit će domaćini na stadionima na kojima nastupaju i u Premijer ligi Bosne i Hercegovine, mostarskim Pod Bijelim brijegom i Pecari u gradu na rijeci Lištici. No, i ako ova dva kluba doguraju dalje u Evropi neće moći biti domaćini na svojim terenima.

"Obzirom na prijave domaćinstava naših ekipa u Evropi za narednu sezonu utakmice trećeg pretkola evropskih takmičenja moguće će biti igrati samo na stadionima u Širokom Brijegu, Banjoj Luci i Zenici. Ukoliko bi neko od naših predstavnika izborio nastup u grupnoj fazi Lige prvaka ili Evropa lige iduće sezone, domaće međunarodne utakmice mogao bi igrati isključivo na stadionu Bilino polje u Zenici, zato što jedini u BiH ispunjava uslove iz kategorizacije stadiona za tu fazu UEFA takmičenja", rekao je za Anadolu Agency (AA) Adnan Džemidžić, direktor Odjela za licenciranje klubova Nogometnog/Fudbalskog saveza BiH (N/FS BiH).

brigsiroki
Kontakt:

Post Postao/la brigsiroki » 19 maj 2016, 20:12

znači koševo više ne ispunjava kriterije??, a ako neko ČUDOM prođe do skupina igrati će u zenici...

Signore
Kontakt:

Post Postao/la Signore » 19 maj 2016, 20:14

A vidis, Radnik prijavio stadion u BL pa je licenciran. Ja neki dan rekoh da se na njemu ne moze igrati jer Borac nije predao papire za UEFA licencu, a ni u kraj pameti mi nije bilo da je Radnik to uradio :mrgreen:

Bilo bi zanimljivo vidjeti to Bilino da sve cetiri izbore grupe :lol:

Odgovori

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.