Ermedin Demirović

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

DrFilgud
Kontakt:

Re: Ermedin Demirović

Post Postao/la DrFilgud » 22 jul 2020, 21:25

marconato je napisao/la:
22 jul 2020, 21:23
DrFilgud je napisao/la:
22 jul 2020, 21:08
Prošle godine 60 milion eura izvezenih igrača iz švicarske lige. Transferi po 11, po 9, 8 miliona...
Kako tako uspiju prevarit klubove? Vjerovatno imaju dobre menadžere.
Gdje sada i da li igraju ti igraci?
Ne znam za ove, znam za one što vas nalupaše.

akisarajevo92
Kontakt:

Post Postao/la akisarajevo92 » 22 jul 2020, 21:28

marconato je napisao/la:
DrFilgud je napisao/la:
Prošle godine 60 milion eura izvezenih igrača iz švicarske lige. Transferi po 11, po 9, 8 miliona...
Od toga su Basel i Young Boys prodali za 40 miliona (Mbabu - Wolfsburg, Ajeti - West Ham, Okafor - RB Salzburg, Sow - Eintracht), ovi ostali najveci transfer Siona za 4 miliona, prodali stopera u b ekipu Juventusa
Don't believe the hype.

marconato
Kontakt:

Post Postao/la marconato » 22 jul 2020, 21:28

DrFilgud je napisao/la:
22 jul 2020, 21:25
marconato je napisao/la:
DrFilgud je napisao/la:
Ne znam za ove, znam za one što vas nalupaše.
Koje?
Crveno-bela boja kad se razlije svud', suze mi jurnu u oči, a srce iz grudi nema kud'...

DuljevinhoHaraldo
Kontakt:

Post Postao/la DuljevinhoHaraldo » 22 jul 2020, 21:32

Švicarci imaju jaku infrastrukturu, ispast će barem 5/6 igrača po sezoni koji se mogu prodati...
⚜️~⚜️~⚜️

"Azur je za sve mlade golmane Jan Oblak" - A. Husarić

Mirvić + Dudić + Hadžija = Najjači trio BH fudbala

kad ce poljska liga, fali mi hamulic, hebo svjetsko:-) - @babino

DrFilgud
Kontakt:

Post Postao/la DrFilgud » 22 jul 2020, 21:34

akisarajevo92 je napisao/la:
22 jul 2020, 21:28
Od toga su Basel i Young Boys prodali za 40 miliona (Mbabu - Wolfsburg, Ajeti - West Ham, Okafor - RB Salzburg, Sow - Eintracht), ovi ostali najveci transfer Siona za 4 miliona, prodali stopera u b ekipu Juventusa
Pa to su sjajni transferi za ligu o kojoj se ovdje već neko vrijeme piše da je odron.
Kako iz lige u kojoj se ne igra odbrana, kako ovdje kažu, zadnjih sezona izađoše Akanji, Elvedi, Mbabu..?

Swanfilter
Kontakt:

Post Postao/la Swanfilter » 22 jul 2020, 21:44

O nastupima klubova u euro takmicenjima da ne govorimo. Nista to nije slabije od Hol ili Bel ...

hurem
Kontakt:

Post Postao/la hurem » 22 jul 2020, 21:51

Naravno da je svic.liga slabija od Hol.i Bel.bar 2x.
Jedan klub (citaj Basel) ne čini ligu....dodaj tome YB u zadnje vrijeme i to je to.
Isto kao da kazes da je HNL na nivou Bel.i Hol...a zapravo govorimo samo o Dinamu.

Maestro
Kontakt:

Post Postao/la Maestro » 22 jul 2020, 21:53

Taj najveci transfer siona je cetri puta veci nego najaci transfer jedne BH ekipe.
Može Petev ostati sto godina, ali to više nema smisla. Ne znam možemo li više potonuti – jasan je Topić.

Tuta Petrov

marconato
Kontakt:

Post Postao/la marconato » 22 jul 2020, 21:55

Maestro je napisao/la:
22 jul 2020, 21:53
Taj najveci transfer siona je cetri puta veci nego najaci transfer jedne BH ekipe.
Imaju jake menadzere... :kafa: :facepalm:
Crveno-bela boja kad se razlije svud', suze mi jurnu u oči, a srce iz grudi nema kud'...

gruezi
Kontakt:

Post Postao/la gruezi » 22 jul 2020, 22:10

Kad se vrate grashoppers i lausane bice jos jaca...po meni 10 klubova je glupost a 12 je optimalno...sa 10 klubova cesto ispadne neki jaci i bolji tim a olahko se nadzu propaliteti u ligi umhesto njih pa liga gubi smisao...recimo nevidim kako bi svicarska liga bila slabija da su u ligi jos grashoppers i liusanne...svicarska je liga treceg ranga ali viseg treceg ranga.. Dakle poprilicno jaca od ceske slovacke poljske a slabija od porrugalske holandske i belgijske koji su drugi rang..ove zadnje 3 bi se preporodile sa 12 klubova u ligi i bili bi puno blizi ligama petice sa smanjenjem...

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 22 jul 2020, 22:17

Postoji razlog zašto su ispali. Pogotovo Grashoppers. Liga 10 je pun pogodak.
Švicarska je država gdje se sve vrti oko para. I to je jedan od razloga zašto se igra ekonomski isplativa liga 10 umjesto lige 12.

DrFilgud
Kontakt:

Post Postao/la DrFilgud » 22 jul 2020, 22:18

hurem je napisao/la:
22 jul 2020, 21:51
Jedan klub (citaj Basel) ne čini ligu....dodaj tome YB u zadnje vrijeme i to je to.
Isto kao da kazes da je HNL na nivou Bel.i Hol...a zapravo govorimo samo o Dinamu.
A ko je tvrdio da je švicarska liga bolja od Holandije i Belgije?
Bolji su od Austrije, Hrvazske, Srbije, Češke, skandinavskih liga i naravno ove ostale buranije.

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 22 jul 2020, 22:22

Kakvo je ovo busenje, 0:5 :rol:

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 22 jul 2020, 22:37

DrFilgud je napisao/la:
22 jul 2020, 22:18
hurem je napisao/la:
22 jul 2020, 21:51
A ko je tvrdio da je švicarska liga bolja od Holandije i Belgije?
Bolji su od Austrije, Hrvazske, Srbije, Češke, skandinavskih liga i naravno ove ostale buranije.
Pa sad. Nije baš da su nešto puno bolji od Hrvatske, Srbije. Tu je to.
Njihova druga ekipa u ligi jeste bolja nego li druga u Hrvatskoj, ali ostatak je u par deka.
Prave i Hrvati jake transfere, jednako kao i Švicarci. Zavisi od sezone.

DrFilgud
Kontakt:

Post Postao/la DrFilgud » 22 jul 2020, 22:43

ASD je napisao/la:
22 jul 2020, 22:37
Njihova druga ekipa u ligi jeste bolja nego li druga u Hrvatskoj, ali ostatak je u par deka.
E yebi ga, naši vječiti argumenti - osim te jedne ili dvije ekipe, ostalo je loše. Pa u tome jeste fol.
Dinamo vjerovatno pravi jače transfere od Basela, ali je Basel jači klub i ima bolje rezultate.
Sad zavisno od načina vrjednovanja liga, ali mislim da bi Švica bila ipak jedan rang iznad ovih liga koje sam spomenuo, Hrvatske, Srbije...

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 22 jul 2020, 22:50

DrFilgud je napisao/la:
22 jul 2020, 22:43
ASD je napisao/la:
E yebi ga, naši vječiti argumenti - osim te jedne ili dvije ekipe, ostalo je loše. Pa u tome jeste fol.
Dinamo vjerovatno pravi jače transfere od Basela, ali je Basel jači klub i ima bolje rezultate.
Sad zavisno od načina vrjednovanja liga, ali mislim da bi Švica bila ipak jedan rang iznad ovih liga koje sam spomenuo, Hrvatske, Srbije...
Trenutno je to u par deka. Basel jeste bio jači, ali su strašan pad doživjeli. Nisu više najmoćniji klub u Švicarskoj nego je to Young boys.
Ta dva kluba se izvajaju poprilično u odnosu na ostale. U budućnosti bi im Young Boys mogao pobjeći jer finansijski se razliga pravi, ovi par sezona poslovali u minusu i neće sigurno spektakularne transfere praviti za tu ligu.
St.Gallen je trenutno jak zbog direktora kluba koji je odradio odlične transfere, sve sa jeftinim igračima. Ali dugoročno neće sigurno biti konkurentni.

marconato
Kontakt:

Post Postao/la marconato » 22 jul 2020, 23:00

Young Boys je tu negdje sa Dinamom, Zvezdom i Partizanom. Cak su u.poslednje 3-4 godine i igrali sa sve 3 pomenute ekipe. S Dinamom imaju 1-1 kuci i 2-3 u Zagrebu, sa Zvezdom 2-2 kuci i 1-1 u Beogradu i s Partizanom 1-1 kuci 2-1 u Beogradu. Sto ce reci da su te ekipe iz vrha tu negdje,ali je ostatak lige u blagoj prednosti na strani Svajcarske. Njihovi klubovi su finansijski stabilniji i samim tim i ozbiljniji.

DrFilgud
Kontakt:

Post Postao/la DrFilgud » 22 jul 2020, 23:11

ASD je napisao/la:
22 jul 2020, 22:50
DrFilgud je napisao/la:
ASD je napisao/la:
Trenutno je to u par deka. Basel jeste bio jači, ali su strašan pad doživjeli. Nisu više najmoćniji klub u Švicarskoj nego je to Young boys.
Ta dva kluba se izvajaju poprilično u odnosu na ostale. U budućnosti bi im Young Boys mogao pobjeći jer finansijski se razliga pravi, ovi par sezona poslovali u minusu i neće sigurno spektakularne transfere praviti za tu ligu.
St.Gallen je trenutno jak zbog direktora kluba koji je odradio odlične transfere, sve sa jeftinim igračima. Ali dugoročno neće sigurno biti konkurentni.
Sad je tako, ipak Basel ima kontinuitet koji ga izdvaja od ove konkurencije o kojoj govorimo.
Jedna od rijetkih ekipa iz "malih" liga koja je bila skoro redovan učesnik CL i nije bila kanta za nabijanje.
Ipak se radi o jednom rangu više, ponavljam, ako govorimo o kontinuitetu švicarske lige, a ne zadnje 2-3 sezone.

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 22 jul 2020, 23:28

DrFilgud je napisao/la:
22 jul 2020, 23:11
ASD je napisao/la:
22 jul 2020, 22:50
DrFilgud je napisao/la:

Sad je tako, ipak Basel ima kontinuitet koji ga izdvaja od ove konkurencije o kojoj govorimo.
Jedna od rijetkih ekipa iz "malih" liga koja je bila skoro redovan učesnik CL i nije bila kanta za nabijanje.
Ipak se radi o jednom rangu više, ponavljam, ako govorimo o kontinuitetu švicarske lige, a ne zadnje 2-3 sezone.
To je bilo prije par sezona.
Budžet im je danas u odnosu na budžet od prije par sezona manji za nekih 40 miliona franaka.
A tada kad im je budžet bio veći su poslovali u plusu. Sad povećavaju gubitke i morat će ga još rezati.

Sheyi
Kontakt:

Post Postao/la Sheyi » 23 jul 2020, 00:00

Kad ljudi uzmu porede svicarsku ligu pa s kim ce nego s nasom ligom, nas je grehota i skime porediti

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Amazon [Bot], CAGarfia, General505 i 56 gostiju.