Transferi, igrački kadar - FK Željezničar

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

braco
Kontakt:

Re: Transferi, igrački kadar - FK Željezničar

Post Postao/la braco » 29 maj 2022, 15:08

StrikeWarzone je napisao/la:
29 maj 2022, 14:59
braco je napisao/la:
29 maj 2022, 14:48
Svim igračima koji su na slici ističe ugovor, Ukoliko sam dobro izbrojao, 21 igrač je na slici, dakle čitavom rosteru nam ističe ugovor. Koga bi zadržali vi jer je jako bitno i radi potencijalnih dolazaka da znamo ko će ostati, da znamo na koje se pozicije treba fokusirati u ljetnom prelaznom roku.

slika
Štila je zimus valjda potpisao na jednu i pol sezonu.
Volio bih da ostanu: Bender,Galić,Drina,Hajdar,Beća,Meka,Hodžić(ako će ga tvrdoglava neznalica koristiti na špicu onda neka ide,bolje za njega) Resić( ali da momak igra desno,jedniostavno čitavu karijeru igra desno i dođe kod Sablje a ovaj izmišlja neku toplu vodu i zavali ga lijevo) Ćerimagić, dosta je bio povrijeđen,trebalo bi mu dati još jednu šansu,zavisi od para smatram da bi i Bekrić valjao zadnjih 15ak minuta. Ovo ostalo slobodno može ići.
Štiliću ističe ugovor ovo ljeto. Možda jedino da je zimus potpisao ugovor na pola godine plus mogućnost produženja na još godinu.

slika

Bersaga
Kontakt:

Post Postao/la Bersaga » 29 maj 2022, 16:13

braco je napisao/la:
Svim igračima koji su na slici ističe ugovor, Ukoliko sam dobro izbrojao, 21 igrač je na slici, dakle čitavom rosteru nam ističe ugovor. Koga bi zadržali vi jer je jako bitno i radi potencijalnih dolazaka da znamo ko će ostati, da znamo na koje se pozicije treba fokusirati u ljetnom prelaznom roku.

slika
Bender/Muftić - Veliki napredak je ostvario Bender dolaskom Hasagića. Malo vadi živce sa onim ispucavanjem lopte i čekanjem da mu protivnički igrač dođe na metar. Imao je veliki broj fantastičnih intervencija i ne bih imao ništa protiv da ostane i bude jedinica i sljedeće sezone, jako dobar golman. Što se tiče Muftića, teško da možemo očekivati nešto više od njega nit se smijemo osloniti da on bude prvi golman više od jedne utakmice. Bender da ostane, Muftić da ide.

Cocalić/Drina - volio bih da obojica potpišu nove ugovore i da čine naš glavni štoperski par. Cocalić je ove polusezone donio potrebnu mirnoću i sigurnost u odbrani. Drina bi sigurno napredovao i postao još bolji uz Edina. Obojica da ostanu.

Vištica/Kovačević - ništa nismo vidjeli od njih. Obojica da idu. Zavalio nas Ivković sa njima.

Galić/Musić - mogu obojica ostati, Galić za prvih 11 a Musić kao zamjena.

Mekić/Hajdarević - obojica da ostanu. Radilice na terenu i zahvalni igrači. Nisu ni skupi, u najboljim fudbalskim godinama, imaju dosta iskustva igranja ove lige.

Beća/Osmanović/Duraković - Beća da ostane, Osmanović da ide i da završi više sa nama, imao je prilika kao nijedan drugi omladinac. Duraković je :?:
Volio bih da mu se pružilo više prilike za igru, ima jak udarac ali djeluje kao da je lijen. Tako da ne znam šta s njim. 50-50.

Čerimagić/Gasal - od prvog nismo ništa ni vidjeli kad je povrijeđen haman čitavu polusezonu. Gasal loš. Obojica mogu ići.

Štilić/Bekrić - Semir da ostane, Bekriću se zahvaliti i ponuditi mu neko od mjesta u omladinskom pogonu.
Nema potrebe da ostaje kada na toj poziciji imamo Subašića i Kočevića.

Resić - na trenutak pokaže da zna. Po mom mišljenju je bolji od Gasala ali to nije dovoljno za prvih 11. Jedino kao opcija za zamjene, u slučaju da ne nađemo ništa bolje.

Zec/Vučenović/Hodžić - Vučenović da ide, Hodžić da ostane i da igra na svojoj prirodnoj poziciji a ne kao napadač. Volio bih da ode i Zec, uvezao je ove polusezone malo zdraviji period i slabo je to realno.

Bender, Cocalić, Drina, Galić, Musić, Mekić, Hajdarević, Beća, Štilić, Hodžić ✔

Muftić, Vištica, Kovačević, Osmanović, Čerimagić, Gasal, Bekrić, Vučenović, Zec ❌

Resić i Duraković ❓
Uz tebe sam od rođenja svog,
uz tebe sam ja,
samo nek te čuva dragi Bog,
gdje god ti da zaigraš.

braco
Kontakt:

Post Postao/la braco » 29 maj 2022, 20:50

Bersaga je napisao/la:
29 maj 2022, 16:13
braco je napisao/la:

slika
Bender/Muftić - Veliki napredak je ostvario Bender dolaskom Hasagića. Malo vadi živce sa onim ispucavanjem lopte i čekanjem da mu protivnički igrač dođe na metar. Imao je veliki broj fantastičnih intervencija i ne bih imao ništa protiv da ostane i bude jedinica i sljedeće sezone, jako dobar golman. Što se tiče Muftića, teško da možemo očekivati nešto više od njega nit se smijemo osloniti da on bude prvi golman više od jedne utakmice. Bender da ostane, Muftić da ide.

Cocalić/Drina - volio bih da obojica potpišu nove ugovore i da čine naš glavni štoperski par. Cocalić je ove polusezone donio potrebnu mirnoću i sigurnost u odbrani. Drina bi sigurno napredovao i postao još bolji uz Edina. Obojica da ostanu.

Vištica/Kovačević - ništa nismo vidjeli od njih. Obojica da idu. Zavalio nas Ivković sa njima.

Galić/Musić - mogu obojica ostati, Galić za prvih 11 a Musić kao zamjena.

Mekić/Hajdarević - obojica da ostanu. Radilice na terenu i zahvalni igrači. Nisu ni skupi, u najboljim fudbalskim godinama, imaju dosta iskustva igranja ove lige.

Beća/Osmanović/Duraković - Beća da ostane, Osmanović da ide i da završi više sa nama, imao je prilika kao nijedan drugi omladinac. Duraković je :?:
Volio bih da mu se pružilo više prilike za igru, ima jak udarac ali djeluje kao da je lijen. Tako da ne znam šta s njim. 50-50.

Čerimagić/Gasal - od prvog nismo ništa ni vidjeli kad je povrijeđen haman čitavu polusezonu. Gasal loš. Obojica mogu ići.

Štilić/Bekrić - Semir da ostane, Bekriću se zahvaliti i ponuditi mu neko od mjesta u omladinskom pogonu.
Nema potrebe da ostaje kada na toj poziciji imamo Subašića i Kočevića.

Resić - na trenutak pokaže da zna. Po mom mišljenju je bolji od Gasala ali to nije dovoljno za prvih 11. Jedino kao opcija za zamjene, u slučaju da ne nađemo ništa bolje.

Zec/Vučenović/Hodžić - Vučenović da ide, Hodžić da ostane i da igra na svojoj prirodnoj poziciji a ne kao napadač. Volio bih da ode i Zec, uvezao je ove polusezone malo zdraviji period i slabo je to realno.

Bender, Cocalić, Drina, Galić, Musić, Mekić, Hajdarević, Beća, Štilić, Hodžić ✔

Muftić, Vištica, Kovačević, Osmanović, Čerimagić, Gasal, Bekrić, Vučenović, Zec ❌

Resić i Duraković ❓
To je otprilike to. Malić i Hodžić se neće računati kao U-21 igrači sljedeće sezone, a ako Gasal i Duraković nas napuste (jesmo iskukali prošlo ljeto da ostanu), od U-21 igrača u opticaju ćemo imati Drinu, Beću, Subašića, Kočevića ako spomenuti produže. Eto možemo i Musića spomenut ali stvarno pojma nemam kako igra ove sezone u juniorima, ako imo ko prati nek' nam napiše koju u njemu.

Drina bi već mogao sljedeće sezone biti redovan u prvih 11 ali samo pitanje je umjesto koga s obzirom da Aco i Coca dobro igraju. Ali s obzirom da su obojica u godinama, trebalo bi i četvrtog štopera dovesti radi širine ili priključiti još jednog juniora (Kobašević ono bješe štoper?)

Teško je sada pričati na kojim pozicijama ko treba kada još ne znamo ko će nas napustiti. Sad da predlažemo golmane, a Bender potpiše novi ugovor, bezveze bi vrijeme trošili.

Ali definitivno će nam trebati prinove na ofanzivnim pozicijama. Zanima me također da li stručni štab vidi Subašića kao desetku naredne sezone ili kao krilo, mada znam da je sad rano o tome. Jer ako bude desetka onda faktički nikoga nećemo imati na krilima osim Kočevića ako nas napuste Ćerimagić, Gasal i Resić.

Ali džaba kad ne znamo još jesmol' na nebu ili na zemlji sa investorom. Realno je očekivati da nas možda i napuste neki igrači poput Bendera ukoliko dobiju ponude kao Ante iz Levskog, yebiga svako ide gdje mu je bolje, što je normalno.

ZileZile
Kontakt:

Post Postao/la ZileZile » 29 maj 2022, 23:11

@braco Ako Santos dodje racuna li se kao U21, zato sto nema domace drzavljanstvo? Ne znam tacno da li je kod nas ovo pravilo da moraju poceti dva domaca igraca U21 ili bilo koja.

Mehmedaga
Kontakt:

Post Postao/la Mehmedaga » 29 maj 2022, 23:13

ZileZile je napisao/la:
29 maj 2022, 23:11
@braco Ako Santos dodje racuna li se kao U21, zato sto nema domace drzavljanstvo? Ne znam tacno da li je kod nas ovo pravilo da moraju poceti dva domaca igraca U21 ili bilo koja.
Ne može.Samo domace državljanstvo, isto kao sto je bilo sa Zdunićem.

ZileZile
Kontakt:

Post Postao/la ZileZile » 30 maj 2022, 00:28

Mehmedaga je napisao/la:
29 maj 2022, 23:13
ZileZile je napisao/la:
29 maj 2022, 23:11
Ne može.Samo domace državljanstvo, isto kao sto je bilo sa Zdunićem.
Zato i pitam, nisam bio 100% siguran. Hvala Mehmedagaaa.
Onda sljedece sezone po ovome sto sada imamo najbolje opcije su Subasic i Drina da budu u prvih 11.

Ocekujem nekog povratnika :shh:

Manijakdolopate
Kontakt:

Post Postao/la Manijakdolopate » 30 maj 2022, 14:43

U privatnim konekcijama smo sa Amerom Hirošem za posudbu na 6 mjeseci.

braco
Kontakt:

Post Postao/la braco » 30 maj 2022, 16:53

Igrači Radnika koji imaju dobru sezonu iza sebe:

Predrag Ristanović
Državljanstvo: BiH
Godište: 2001.
Pozicija: štoper, desni bek

Bukvalno neizostavan igrač Radnika, odigrao 32 od 33 utakmice u ligi ove sezone i to svaku od prve minute. Solidan na lopti, igra štopera ali može i desnog beka što je vrlo bitno. I još jedna bitna stvar je što će se sljedeće sezone računati kao U-21 igrač. Navodno je zimus bilo interesa za njega od klubova iz Hrvatske i Srbije.

Naše štoperske opcije su Drina, Cocalić i Kosorić. Kao što rekoh u postu gore, sva trojica su odigrali dobro ove sezone ali Cocalić sljedeće sezone će napuniti 35 godina, a Kosorić 36. Dakle moramo razmišljati o tome da će možda biti podložniji povredama zbog godina, a kad imaš samo 3 štopera bi mogao biti problem. Ili priključiti Ajdina Kobaševića iz juniora kao četvrtog štopera. Sve u svemu, Ristanović nije loša opcija zbog godina, vjerovatno nije preskup, donosi nužnu širinu u odbrani i pokriva dvije pozicije.

Nenad Nikić
Godište: 2001.
Pozicija: Lijevi bek

Još jedan interesantan igrač iz Bijeljine. Redovno igra u prvih 11 U21 reprezentacije BiH, Dosta pohvala stiže za ovog momka od stručnih ljudi, tako da zaslužuje da ga se spomene. Što je bitno i sljedeće sezone će se računati kao U21 igrač.

Na lijevom beku trenutno imamo Malića i Šehića. Malić mi je nekako nedorečen ali vidjet ćemo kakav će biti sljedeće sezone. Šehić je tu da da ruke, pokriva dvije pozicije i može biti koristan igrač u rotaciji. Ovo što je odigrao nije loš.

Jovan Blagojević

Znam da je star i da je većina protiv povratnika ali zaslužuje čisto da ga se spomene na listi igrača koji su dobro igrali ove sezone u dresu Radnika. Majstor je, nema šta.

Đorđe Pantelić
Državljanstvo:BiH
Godište: 1999.
Pozicija: Pokriva oba krila

Glupo je sad nešto više o njemu pričat s obzirom da ko iole prati ligu ove sezone, reći će da je ovaj momak jedno od najvećih pozitivnih iznenađenja u ligi ove sezone. Jako je brz, a ove sezone je upisao 4 gola i 9 asistencija. Izvodi i prekide ponekad tako da bi zaista bio dobar ulov ukoliko bi ga mogli dovesti. Prošao omladinski pogon Vojvodine.

Na krilima smo tanki trenutno. Za Subašića ne znamo da li će naredne sezone igrati desetku ili krilo, a Gasal, Čerimagić i Resić je tanko. Pogotovo ukoliko nas napuste spomenuta trojica, trebat će nam novih igrača na krilnim pozicijama. I da, imamo Kočevića koji također bi trebao konkurisat za tu poziciju sljedeće sezone.

Ante Živković
Državljanstvo: Hrvatska
Godište: 1993.
Pozicija: Napadač

Nakon što se u haotičnom Borcu nije snašao u prvoj polusezoni, poslali su ga zimus na posudbu u Radnik gdje igra vrhunski. 7 golova i 2 asistencije je upisao u drugoj polusezoni, a radi se o klasičnom napadaču visokim gotovo 1,90. Ne zna da li će raskinuti s Borcem ovo ljeto ali zbog učinka ovo proljeće zaslužuje da ga se spomene. Prije 3 sezone je postigao 15 golova i 5 asistencija u prvoj ligi Slovenije.

Napadači su također veliko pitanje za sljedeću sezonu. Da li će Hodžić i sljedeće sezone igrati špica ili veznog (ako uopšte ostane u klubu), u Zeca se ne možeš pouzdat plus mu ističe ugovor i Vučenoviću također ističe ugovor. Fatai no comment.

To bi bilo što se tiče Radnika.

1921boy
Kontakt:

Post Postao/la 1921boy » 30 maj 2022, 18:46

Asif Šarić - jedna od zanimljivih opcija kada je u pitanju pozicija šefa stručnog štaba. Asif je rođen u Tuzli, 1965 godine (57 godina).

Asif je nekadašnji igrač Slobode, Armenie Bielfeld, Basela, Paderborna, Siegena, Ahlena i Wilhelmshavena.

Šarić od 2003. godine radi u Njemačkoj. Većinu svoje karijere je proveo kao pomoćnik. Prvi angažman imao je u ekipi Rot Weiss Ahlena gdje je bio prvi pomoćnik Inga Petera. Zatim je radio kao pomoćnik Reinholda Fanza u ekipi Bonner SC. Nakon što je Fanz napustio ekipu Bonnera, Šarić je dobio priliku da predvodi ekipu kao glavni trener. Tu je radio oko dvije godine. Nakon tog posla, slijedi poziv Paderborna gdje je bio pomoćnik nekoliko trenera gdje se izdvajaju čuveni fudbaler Bayerna, Mönchengladbacha, Fiorentine i Wolfsburga - Stefana Effenberga, zatim Rogera Schmidta (nekadašnjeg trenera Salzburga, Leverkusena, kineskog Guoana, PSV i od naredne sezone Benfice), Andréa Breitenreitera (nekadašnjeg trenera Schalkea, Hannovera, Züricha a od naredne sezone trenera Hoffenheima), Andréa Schuberta i Steffena Baumgarta (današnjeg trenera Kölna). Nakon 10 godina provedenih u ekipi Paderborna dolazi poziv ekipe Hannovera, gdje je bio pomoćnik Mirka Slomke, Thomasa Dolla (nekadašnjeg trenera BVB) i ponovo Andréa Breitenreitera. Radio je još kao pomoćnik Kenana Kocaka, prije nego što se priključio reprezentaciji Turske i zadnji angažman je imao u ekipi Ingoldstadta ponovo sa Andréom Schubertom.

Postoje neke informacije koje ukazuju na to da bi se mogao priključiti stručnom štabu Breitenreitera u ekipi Hoffenheima naredne sezone. Asif je sa ekipama prošao mnogo rangova od četvrtog, trećeg, drugog pa sve do onog prvog - čuvene Bundeslige. Svoju trenersku licencu je dobio na prestižnoj trenerskoj akademiji u Kölnu. Ima poseban nadimak u Njemačkoj 'znalac iz sjene', nešto kao što je Željko Buvač bio Jürgenu Kloppu.

Pitanje je da li bi on želio raditi na našim prostorima, pogotovo sada kada se spominje da ima ponudu svog prijatelja koji mu nudi mjesto u stručom štabu Hoffenheima. Mislim da je dosta mogao naučiti od ovih svih nabrojanih trenera i da bi bio neko osvježenje. Naravno opet postavlja se pitanje da li je on kao opcija realan, ne samo sada, već i onda kada bi sve bilo uređeno i sređeno.
mosa lošmi stićko tit-ula!

1921boy
Kontakt:

Post Postao/la 1921boy » 30 maj 2022, 18:55

Sigurno je da mi prija interesovanje pojedinih klubova iz Srbije i Hrvatske. Čuo sam da se radi o velikim klubovima, ali mlad sam i ovo je tek moj početak tako da je to samo dodatni motiv za dokazivanje i rad. Iza mene je debitanska sezona u Premijer ligi BiH, drago mi je što mnogi kažu da sam pokazao zrelost u igri, ali isto tako zahvalan sam svom saigraču Ivanu Šubertu koji mi je dosta pomagao igrajući u zadnjoj liniji sa njim.
Ovo je izjavio Ristanović prije par mjeseci.

1921boy
Kontakt:

Post Postao/la 1921boy » 30 maj 2022, 19:16

Izgleda da smo blizu dogovora sa jednim napadačem.

StrikeWarzone
Kontakt:

Post Postao/la StrikeWarzone » 30 maj 2022, 19:19

1921boy je napisao/la:
30 maj 2022, 19:16
Jel kakva klada ?
Htjeli su da te gase, yeb'o si im mater!

Bersaga
Kontakt:

Post Postao/la Bersaga » 30 maj 2022, 19:31

Ja bih se pridružio @braci i izdvojio par igrača iz druge ekipe koja je ispala iz Premijer lige BiH ove sezone, Rudar Prijedor i par igrača iz federalne lige.

Jovan Pavlović
Standardni štoper ekipe. Ove sezone upisao 30 nastupa. U februaru napunio 22 godine. Prošle sezone je u proljetnom dijelu postao standardni prvotimac u Krupi, tako da ima već dosta premijerligaškog iskustva. U ovom ciklusu upisao 4 nastupa za U21 reprezentaciju BiH. Od ljeta slobodan igrač.

Rijad Sadiku
Igrač koji je zajedno sa Pavlovićem činio štoperski par kroz cijelu sezonu. U januaru napunio 22 godine. U sezoni iza nas upisao 29 nastupa i uspio je da zabilježi 2 asistencije. Povezivao se sa nama ljetos i ima ugovor do ljeta 2023.

Joseph Amoah
Veoma nezgodno i agilno desno krilo. Po mom mišljenju najbolji igrač ekipe. Ove sezone 27 nastupa, 7 golova i 3 asistencije. Ima 20 godina. Protiv nas je postigao 2 gola kada smo odigrali 2-2 u Prijedoru. Naveo sam i njega iako nema šanse da ostane u BiH jer je već zimus potpisao predugovor sa ekipom iz Gane.

Demir Jakupović
Igrač koji je nastupao na pozicijama ofanzivnog veznog, desnog i lijevog krila kao i na poziciji napadača. U februaru napunio 26 godina, ove sezone 30 nastupa, 6 golova i 2 asistencije. Od ljeta slobodan igrač.

Clarismario
Mladi brazilac. Igra na poziciji lijevog krila. Ove sezone 29 nastupa, 1 gol i 5 asistencija. U julu puni 21 godinu. U ovom proljetnom dijelu nije pružao partije kao u jesenjem dijelu. Vjerovatno da se situacija u klubu odrazila i na njegovu igru. Zimus se povezivao sa nama a evo opet se pomalo priča da bi nas mogao pojačati za narednu sezonu. Od ljeta slobodan igrač.

Nikola Mandić
Dobro poznato premijerligaško ime. Nastupao je i za Krupu. Ove sezone najbolji strijelac ekipe sa 8 postignutih golova, dodao je i 2 asistencije u 29 nastupa. Igra na poziciji napadača, napunio u martu 27 godina i od ljeta je slobodan igrač.

Što se tiče 1. lige Federacije izdvojit ću par imena koja su se izdvojila "statistički", pa ako neko malo više prati ligu neka nam kaže nešto više o njima.

Dženan Haračić
Prvo ime lige. Najbolji strijelac, u 28 nastupa postigao je 21 gol i upisao 5 asistencija. Napadač, 28 godina. Ugovor mu ističe na ljeto. Zimus smo za njega pokazali interesovanje međutim nije došlo do transfera. Nastupa za ekipu GOŠK-a.

Kemal Mujarić
Igrač koji je prošao našu omladinsku školu. Igra na poziciji desnog krila u ekipi Budućnost iz Banovića. Ove sezone 25 nastupa, 10 golova i 11 asistencija. Ugovor mu ističe na ljeto.

Kenan Delić
Nastupa za ekipu TOŠK-a. Ima 23 godine. Ove sezone 28 nastupa, 8 golova i 10 asistencija. Ofanzivni vezni, od ljeta slobodan igrač.

Naša dva bivša igrača: Ajdin Mujagić i Salko Nargalić.

Ajdin Mujagić
Momak koji je odličan bio u mlađim kategorijama. Ima 24 godine, ove sezone 27 nastupa, 10 golova i 5 asistencija. Nastupa za TOŠK. Od ljeta slobodan igrač. Igrač koji je dosta obećavao ali nažalost nije iskoristio svoj potencijal.

Salko Nargalić
Proveo prošlu sezonu kod nas, Sejin unuk :kafa: . Trenutno je 2. strijelac lige sa 11 postignutih golova, dodao je i 3 asistencije. Nastupa za Orašje, 21 godina, od ljeta je slobodan igrač.

Sedin Ljuca
Ove sezone pogađao kada je bilo najpotrebnije. Ovog vikenda donio je veoma važna 3 boda Igmanu u 90. minuti protiv Mladost DK. Ima 26 godina, ugovor mu ističe na ljeto. U ligi nastupao 28 puta, postigao 7 golova i upisao 1 asistenciju. U kupu BiH upisao 6 nastupa i postigao 3 gola. Veliki je Željovac :)

Ako hipotetički kažemo da će nam i u narednoj sezoni biti slična finansijska situacija u klubu (a nadamo se da neće), onda ćemo se morati zaroviti u ove niže lige i probati "potrefiti" sa nekim od igrača. Iskreno se nadam da ćemo biti u mogućnosti dovoditi provjerena imena.
uz tebe sam ja,
gdje god ti da zaigraš.

estufi98
Kontakt:

Post Postao/la estufi98 » 30 maj 2022, 19:39

Bersaga je napisao/la:
30 maj 2022, 19:31
Ja bih se pridružio @braci i izdvojio par igrača iz druge ekipe koja je ispala iz Premijer lige BiH ove sezone, Rudar Prijedor i par igrača iz federalne lige.

Jovan Pavlović
Standardni štoper ekipe. Ove sezone upisao 30 nastupa. U februaru napunio 22 godine. Prošle sezone je u proljetnom dijelu postao standardni prvotimac u Krupi, tako da ima već dosta premijerligaškog iskustva. U ovom ciklusu upisao 4 nastupa za U21 reprezentaciju BiH. Od ljeta slobodan igrač.

Rijad Sadiku
Igrač koji je zajedno sa Pavlovićem činio štoperski par kroz cijelu sezonu. U januaru napunio 22 godine. U sezoni iza nas upisao 29 nastupa i uspio je da zabilježi 2 asistencije. Povezivao se sa nama ljetos i ima ugovor do ljeta 2023.

Joseph Amoah
Veoma nezgodno i agilno desno krilo. Po mom mišljenju najbolji igrač ekipe. Ove sezone 27 nastupa, 7 golova i 3 asistencije. Ima 20 godina. Protiv nas je postigao 2 gola kada smo odigrali 2-2 u Prijedoru. Naveo sam i njega iako nema šanse da ostane u BiH jer je već zimus potpisao predugovor sa ekipom iz Gane.

Demir Jakupović
Igrač koji je nastupao na pozicijama ofanzivnog veznog, desnog i lijevog krila kao i na poziciji napadača. U februaru napunio 26 godina, ove sezone 30 nastupa, 6 golova i 2 asistencije. Od ljeta slobodan igrač.

Clarismario
Mladi brazilac. Igra na poziciji lijevog krila. Ove sezone 29 nastupa, 1 gol i 5 asistencija. U julu puni 21 godinu. U ovom proljetnom dijelu nije pružao partije kao u jesenjem dijelu. Vjerovatno da se situacija u klubu odrazila i na njegovu igru. Zimus se povezivao sa nama a evo opet se pomalo priča da bi nas mogao pojačati za narednu sezonu. Od ljeta slobodan igrač.

Nikola Mandić
Dobro poznato premijerligaško ime. Nastupao je i za Krupu. Ove sezone najbolji strijelac ekipe sa 8 postignutih golova, dodao je i 2 asistencije u 29 nastupa. Igra na poziciji napadača, napunio u martu 27 godina i od ljeta je slobodan igrač.

Što se tiče 1. lige Federacije izdvojit ću par imena koja su se izdvojila "statistički", pa ako neko malo više prati ligu neka nam kaže nešto više o njima.

Dženan Haračić
Prvo ime lige. Najbolji strijelac, u 28 nastupa postigao je 21 gol i upisao 5 asistencija. Napadač, 28 godina. Ugovor mu ističe na ljeto. Zimus smo za njega pokazali interesovanje međutim nije došlo do transfera. Nastupa za ekipu GOŠK-a.

Kemal Mujarić
Igrač koji je prošao našu omladinsku školu. Igra na poziciji desnog krila u ekipi Budućnost iz Banovića. Ove sezone 25 nastupa, 10 golova i 11 asistencija. Ugovor mu ističe na ljeto.

Kenan Delić
Nastupa za ekipu TOŠK-a. Ima 23 godine. Ove sezone 28 nastupa, 8 golova i 10 asistencija. Ofanzivni vezni, od ljeta slobodan igrač.

Ajdin Mujagić
Momak koji je odličan bio u mlađim kategorijama. Ima 24 godine, ove sezone 27 nastupa, 10 golova i 5 asistencija. Nastupa za TOŠK. Od ljeta slobodan igrač. Igrač koji je dosta obećavao ali nažalost nije iskoristio svoj potencijal.

Salko Nargalić
Proveo prošlu sezonu kod nas, Sejin unuk :kafa: . Trenutno je 2. strijelac lige sa 11 postignutih golova, dodao je i 3 asistencije. Nastupa za Orašje, 21 godina, od ljeta je slobodan igrač.

Sedin Ljuca
Ove sezone pogađao kada je bilo najpotrebnije. Ovog vikenda donio je veoma važna 3 boda Igmanu u 90. minuti protiv Mladost DK. Ima 26 godina, ugovor mu ističe na ljeto. U ligi nastupao 28 puta, postigao 7 golova i upisao 1 asistenciju. U kupu BiH upisao 6 nastupa i postigao 3 gola. Veliki je Željovac :)

Ako hipotetički kažemo da će nam i u narednoj sezoni biti slična finansijska situacija u klubu (a nadamo se da neće), onda ćemo se morati zaroviti u ove niže lige i probati "potrefiti" sa nekim od igrača. Iskreno se nadam da ćemo biti u mogućnosti dovoditi provjerena imena.
Zanima me samo kako Kemo Mujaric na zimu nije zadovoljio, momak je bolji igrač od svih krila koja imamo, dosta bolji igrač. Usudio bih se reći jedan od najboljih u Prvoj Ligi.

Bersaga
Kontakt:

Post Postao/la Bersaga » 30 maj 2022, 19:49

estufi98 je napisao/la:
30 maj 2022, 19:39
Bersaga je napisao/la:

Jovan Pavlović

Rijad Sadiku

Joseph Amoah

Demir Jakupović

Clarismario

Nikola Mandić

Dženan Haračić

Kemal Mujarić

Kenan Delić

Ajdin Mujagić

Salko Nargalić

Sedin Ljuca

Zanima me samo kako Kemo Mujaric na zimu nije zadovoljio, momak je bolji igrač od svih krila koja imamo, dosta bolji igrač. Usudio bih se reći jedan od najboljih u Prvoj Ligi.
Dodao bih još i Tony Livančića. Nije dobio pravu priliku ni da se dokaže, odmah su procijenili da nije dovoljno dobar. Uspio je postići 3 gola za Solin u 2. HNL. To bi donekle bilo normalno da imamo odlična krila, ali pored Gasala i Resića da se ne izbori ugovor, to mi je malo čudno.
uz tebe sam ja,
gdje god ti da zaigraš.

1921boy
Kontakt:

Post Postao/la 1921boy » 30 maj 2022, 19:58

StrikeWarzone je napisao/la:
30 maj 2022, 19:19
1921boy je napisao/la:
30 maj 2022, 19:16
Jel kakva klada ?
Ne znam, nisu mi rekli ime.

braco
Kontakt:

Post Postao/la braco » 30 maj 2022, 23:14

Bersaga je napisao/la:

Jovan Pavlović

Rijad Sadiku

Joseph Amoah

Demir Jakupović

Clarismario

Nikola Mandić

Dženan Haračić

Kemal Mujarić

Kenan Delić

Ajdin Mujagić

Salko Nargalić

Sedin Ljuca

Najjača tema na forumu :bow:

Možemo ponosni biti što je Šulenta uzeo dvojicu igrača s ove teme prošlo ljeto :kafa:

Mandić je interesantan napadač jer nemamo takav profil u ekipi. Budući da igra i krilo i napadača, dosta je pokretljiv igrač, još u Krupi sa spomenutim štoperom Pavlovićem je bio pokazivao naznake da može biti dobar igrač. U Krupi je Mandić ja mislim igrao više krilo, a dolaskom u Rudar ga više na centarforu koriste. Mandić bi mogao također biti koristan u kontranapadima tako da se čini kao ok opcija.

Bravo i za 1. FBiH. Evo nekoliko igrača iz prve lige RS:

Valentin Alvarez
Državljanstvo: Argentina
Godište: 2000.
Pozicija: Pokriva oba krila
Klub: Sloboda NG

Ove sezone je postigao 9 golova, a u prošlosti je nastupao za Bijelo Brdo i RNK Split. Ko zna, možda se u njemu krije novi Amoah ili Clarismario.

Petar Šoškić

Državljanstvo: Srbija
Godište: 2003.
Klub: Alfa Modriča

Ove sezone je postigao 13 golova, visok čak 1.90. Prošao školu beogradskog Rada.

Ognjen Krneta
Godište: 2003.
Klub: Krupa

Ove sezone je postigao 12 golova, a zimus je u Krupu došao iz Borca Kozarksa Dubica i u Krupi je nastavio sa dobrim partijama.

Emanullah Blazevic
Pozicija: Napadač/ofanzivni vezni

12 golova u 23 utakmice ove sezone.

Srđan Mrzić
Pozicija: Desno krilo

Sjajna polusezona iza njega. Došao zimus iz Mrkonjića u Krupu i postigao 10 golova u 15 utakmica. Poznat kao i Mbappe sa Vrbasa. :mrgreen:
U poslednjoj prvenstvenoj utakmici protiv FK Sloboda Novi Grad, naš krilni fudbaler Srđan Mrzić postigao je brzinu od 36.43 km/h što ga svrstava među najbrže igrače u Evropi. Brzina je izmjerena uređajem GPEXE LT.

Alen Nuhanović
Pozicija: Centralni/Ofanzivni vezni
Klub: Sloboda NG

Naš bivši junior, ove sezone 8 golova.

Igor Blagojević
Pozicija: Centralni/Ofanzivni vezni
Klub: Zvijezda 09

Ove sezone 9 golova. Ima već iskustvo igranja PLBiH sa Zvijedom 2 sezone.

Eto čisto na osnovu statistike da izdvojim nekoliok ovih starih max 22-23 godine mada i to je staro. :mrgreen:

1921boy
Kontakt:

Post Postao/la 1921boy » 31 maj 2022, 16:51

Preletio sam malo i poziciju golmana, u slučaju da nas Bender napusti.

* Dario Miškić - 26 godina, 199 visok, od 2019 igra u Širokom. Uskoro mu ističe ugovor. Ove sezone je u 11 mečeva sačuvao svoju mrežu netaknutom.
* Marijan Ćorić - 27 godina, 204 visok. Zadnji angažman je imao u ekipi Llapi na Kosovu. Ove sezone je u 10 mečeva sačuvao svoju mrežu netaknutom.
* Goran Vukliš - 34 godine, 187 visok. Igra u Vojvodini, ugovor mu ističe uskoro. Ove sezone je nastupio u 6 mečeva i u jednoj utakmici je uspio sačuvati mrežu netaknutom. U prošloj sezoni je branio na 25 utakmica i u 12 navrata je uspio sačuvati svoju mrežu.
* Emil Velić - 27 godina, 187 visok. Brani odlično u Sloveniji, u 7 navrata je uspio sačuvati mrežu netaknutom. Ističe mu ugovor uskoro.
* Semir Bukvić - 31 godina, 188 visok. Dobro poznat svima nama, ove sezone propustio samo jednu utakmicu, baš u zadnjem kolu protiv nas kada je na golu bio Erić. Ove sezone je 10 puta uspio sačuvati svoju mrežu netaknutom. Definitivno najzaslužniji za pobjedu Slobode protiv Zrinjskog u kupu, kada je odbranio čak tri penala. Nažalost uspio sam pronaći samo ovaj stari klip još iz vremena dok je bio u Čeliku.
- Tarik Abdulahović - 24 godine, 193 visok. Ove sezone je branio za Simm Bau i Rudar Kakanj, 3 puta je sačuvao mrežu u Simm Bauu i 6 puta u Rudaru. Momak je Željovac, igrao je u našim omladinskim selekcijama. Trener golmana u Rudaru je naš nekadašnji golman Adnan Hadžić poznatiji kao Plzen.
* Mladen Milošević - 21 godina, 190 visok. Brani za Krupu, ove sezone je u 16 mečeva uspio sačuvati svoju mrežu. Mlad, ogroman potencijal, priča se da ga Mrkobrada vrbuje da ide u Borac.
* Aldin Ćeman - 27 godina, 191 visok, brani za Igman. Ove sezone je u 17 navrata uspio sačuvati mrežu netaknutom. Dugo je tavorio po posudbama a nikada nije dobio pravu priliku.
* Zvonimir Mikulić - 32 godine, 191 visok. Ove sezone branio za Tuzlaspor, 4 puta je uspio sačuvati mrežu netaknutom. Branio je u Osijeku i Sheriffu.
* Danilo Đulčić - 23 godine, 193 visok. Ove sezone brani za Slogu iz Doboja, branio je još za Orašje i Novi Pazar. Uspio je u 12 mečeva sačuvati svoju mrežu.

Brkooo
Kontakt:

Post Postao/la Brkooo » 31 maj 2022, 17:12

Svrha stavljanja igraca na ovu temu bi trebala da se ogleda u kvalitetu tih igraca, odnosno da oni imaju kvalitet za Zelju. Stavljati igrace poput Sadikua ili Nargalica ili golmane poput Cemana ili Bukvica jednostavno nema nikakvog smisla.

Sto se tice krila, drago mi je sto su ljudi na forumu shvatili(postavljanjem Pantelica i Santosa na ovu temu) da krilo mora ali mora imati i brzinu i prodornost. Volio bih obojcu vidjeti u Zelji jer mi godinama nemamo normalna krila..

braco
Kontakt:

Post Postao/la braco » 31 maj 2022, 18:24

Treba šta probrat među ovom omladinom iz 2. HNL, idealan bazen za klubove iz BiH :)

https://www.transfermarkt.com/2-hnl/sco ... on_id/2021

Odgovori

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: benko21, Hrasno15, Vanja8 i 33 gosta.